- Yettel topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic V2 - origami
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
msgt.fubar
senior tag
Nem vagyok benne egészen biztos, de szerintem sikerült megoldanom a problémát. Az én kártyám egy Powercolor 6850 PCS+, azaz gyárilag tuningolt változat (820/1100Mhz). A hibajelenség nálam a következő volt:
-5-20 percenként, de lényegében random időközönként (kizárólag Windowsban, 3D-ben sohasem) lefagyott a kép, fekete képernyő, majd helyreállt az illesztőprogram (TDR, the driver have recovered error)
-Windows Aero bekapcsolt és kikapcsolt állapotában is csinálta
-régebbi és újabb Catalyst driverekkel is
-böngészés, Excel, Photoshop, sőt üresen hagyott asztalnál isHagyományos megoldás a problémára nincs, feszültségszabályzót úgysem tudtam volna szerezni.
Azt csináltam megfigyelés gyanánt, hogy Windows alatt GPU-Z-t járattam, és amikor eldobta magát a driver és helyreállt, akkor megnéztem milyen órajel és feszültségváltozás ment végbe a driver recover előtt. Először a 820/1100/1.15v, utána kétszer a 300/1100/0.95v, majd még párszor felváltva ezeket írta a program. Ezek a feszültségek a PowerPlay 3-as state-nek felel meg, de ezen kívül rendszert nem találtam benne, nincs is.
Ezek után a gyári Powercolor "nem OC 6850" bios-át rátöltöttem. A mellékelt képen látszik a Radeon Bios Editorban – a felső ablak a "Barts.rom" a 6850 PCS+ bios-a, tehát ami rajta volt, az alsó ablak a "nem OC" verzió bios-a –, hogy a "nem OC"-s verziónál nincs annyira túlkomplikálva a PowerPlay.
Bevallom kicsit féltem tőle, hogy beindul-e a gép. Nem tudhattam ugyanis, hogy ugyanaz-e fizikailag a PCS+ és a "nem OC" verzió nyákja. Szerencsémre és megkönnyebbülésemre minden flottul tegnap óta, egy alkalommal sem dobta el magát a driver. Hozzáteszem, a videókártya viselkedése némelyest megváltozott: a Windows "zászlós töltőképernyőtől" a login képernyőig való váltás és a 2D-ből 3D-be való váltás nem "instant". Eddig egy szempillantás alatt váltott, most is ugyan csak másodperc tört része eltelik, de mégis az emberi szem által érzékelhetően más sebességű.
Ezt akarhatták kiküszöbölni a bonyolultabb PowerPlay-jel a Powercolor mérnökei? Kitudja...
Egy 3 órás munkafázis után próbaképp játszottam közel egy órát Battlefield 3-al, de utána sem jelentkezett a probléma. Tehát sem túlmelegedés vagy magas GPU kihasználtság nem idézi elő a problémát.
Kínzó kérdés: minek raktak volna rá egy több fázisú PowerPlayt tartalmazó biost a mérnökök egy egyszerűsített feszültségszabályzós kártyára? A TechPowerUp bios adatbázisában két különböző subsystem id-vel rendelkező bios is tartozik ugyanahhoz a Powercolor 6850 PCS+, OC-órajeles kártyához. Rájöhettek talán a bakira?
A lényeg, hogy elmúlt a hiba.
Hál'isten sikerült elérnem a feszültségek és órajelek baszkurálása nélkül, mert a "B terv" az lett volna, hogy totálisan kiiktatom a PowerPlayt és menjen mindig 3D órajeleken, akkor nem kell váltogatnia.
Természetesen az OC órajeleket így elvesztettem – 820/1100MHz-ről 775/1000MHz-re csökkentek a default órajelek –, de az kb. 5% plusz volt amúgyis, és a CCC overdrive-ban bármikor visszahozom. Sőt, mitöbb: direkt próbaképp 850/1250MHz-en teszteltem a kártyát, és ugyan a játékban mért hőfokok 1 óra terhelés után 69°C-ról 70-71°C-ra emelkedtek, egyszer sem dobta magát el a GPU.
Tudom, nem friss a téma, de remélem valakinek még segíthet a kis fejtegetésem. A kártyáért köszönet illeti Felhő kollégát, akitől a probléma tudatában vásároltam a kártyát, és aki belinkelte nekem Abu85 hozzászólását, ami szintén rávezetett a megoldásra.
Nem olvastam vissza 2 évvel ezelőttig, ha esetleg rajtam kívül más megoldotta volna már a rejtélyt, akkor elnézést kérek a bitek pazarlásáért.
-
katt777
félisten
Tesztelni, hogy nem megint a CCC okozza-e a gondot. A szoftveres felülszabályozást továbbra sem tartom a meghajtó részének, jóval inkább a meghajtó hibáinak elfedésére szolgáló programnak, de ebben nyilván sosem fogunk egyetérteni. Nem tudom, ma hogy van (ezt elismerem, mert szerencsére rég leszakadtam AMD-ről, még ha most egy fixált meghajtós HD4650-et vagyok is kénytelen használni), de anno a "driver" hibáinak nagy részétől (inkább sz összestől) megszabadultam CCC nem telepítésével, és ezzel távolról sem voltam egyedül. Főleg, amikor a pp okozta villódzástól csak ATT-szal lehetett megszabadulni.
Visszanézheted, itt is volt nemrég, hogy profil-átírással kellett CCC-t javítani, vagy éppen AB-t használni tuninghoz. Szóval CCC-t én továbbra is leginkább erőforrásigényes bugpack-nek tartom.EarL 007: Ezt egyébként windows driver-hiányában is képes csinálni, pl. ha AHCI meghajtót nem telepíti az ember. Esetleg ilyen lehet a gond? Modolod a biost, és az "új" karit nem kezeli le? Nem tudom, próbálta-e valaki megváltoztatott bios-ú VGA-ra telepíteni a Wint, csak eszembe jutott. Lehet persze simán RBE hiba is. A legbiztosabb mindig a hexa kód átírása, minden szempontból. Ha tudod, mit kell átírni és hogyan, biztosan működik, ha nem, biztosan elcseszed.
zozoz1: Próbáld meg az első ventiket kifelé állítani, ha van alsó/oldalsó kivágás a gépen. MINDEN hűlni fog, főleg ennyi légkavaróval.
Ma már a HIS sem a régi, illetve emlékszem egy IceQ 3850 szériára, amelyhez én modoltam biost, mert elszarták benne az órajeleket (úgy rémlik, full 3D-ben mentek mindig), azt kellett mindenkinek felpakolgatnia, hogy rendben működjenek. Ma már csak átszínezik a hűtőt.
-
pete_21
addikt
Igazából fekete képernyő jelentkezik, semmire nem reagál, a power gombot elég röviden megnyomni, és egyből kikapcsol (bár sztem ez minden bsod-nál így van). Gépet elindítva írja, hogy bsod volt. Bluescreenview-ban megnéztem, ez okozza: atikmdag.sys.
Ha segítek vele a hiba pontosabb felderítésében, át tudom küldeni a minidumpokat is, bugcheck kódot, paramétereket, mindent ami csak kellhet. -
wittman
aktív tag
Jól beleszaladtam, én a megjelenéskor vettem 2db-ot...
Akkor a más gyártók kártyáinál vagy a felhasználók értelmezték rosszul a hibát és erre a hibára fogták vagy húgom.
Mindenesetre a hibajelenség ugyanaz volt náluk is.Végül is most már mindegy, csak aki itthon vett és rossz annak cseréljék ki, ez a lényeg.
-
rocket
nagyúr
Azt hittem bolcs leszel es nem fogsz valaszolni egy Fatality utan
A Sapphire, HIS, ASUS amit linkeltem mindegyik Retail kartya, a 3 is tobb mint amit te linkeltel, ami egy nagy NULLA.
Hagyad mar a T2L memoriat, semmi nyoma nincs ezeknek a memoriaknak a kartyakon.
Nevetseges, hogy keptelen vagy feladni amikor mar mindenben megcafoltalak, de mostmar hagyom hagy fojjel a sajat levedben, en mar mindent leirtam amit tudtam a temaban, informaciot is linkeltem, te meg elemeletben kodositesz.
-
petike2014
aktív tag
(#5714) Abu85-re
Nem,ott nincsen BS!1250-re pozicionált, azért tudni kéne (szerintem), az asus 6870-emen ugyan ezzel a kóddal megy 1150-en hiba nélkül!
A leépítéses rendszert már jómagam is észrevettem, többször, már a 4850 korában, sőt még talán 9800Pro-nál volt először...
-
rocket
nagyúr
Nem ezt irtad, most probalsz magyarazkodni megint.
"Pontosan a T0 és a T1 olyan modul. Minek is raknál a HD 6850-re egy 5 GHz-re hitelesített memóriát, amikor 4 GHz az alapórajel. Csak a pénzt szórod. A lapkákat a Hynix adatai szerint minimum 8000-es tételben kell rendelni. Még a legkisebb különbség is komoly eltérés a végösszegen."
Sokkal egyszerubb magyarazat is van, ez volt elerheto az AMD szamara megfelelo mennyisegben, ugyanis nem tudom feltunt-e de a GDDR5 piaca nem igazan nevezheto duborgonek, az AMD es az NV-n kivul szamottevo vevo nincs GDDR5 memoriara.
"A HD 6850-ből nincs referenciakártya. Ez egy AIB termék, vagyis az AMD a gyártóknak meghagyta a NYÁK egyéni kiépítését."
De van, csak nem kerult kereskedelmi forgalomba, ti is azzal teszteltetek
Tessek akkor csak neked:
ASUS HD6850
HIS HD6850
Powercolor HD6850 PCS+
MSI HD6850 CycloneEs az utolso mentsvarad a Sapphire aki szerinted ugy koveti az AMD allitolagos ajanlasait mint egy kicsike kutyucika az uj gazdikajat:
-
rocket
nagyúr
"Az 1 gigabites lapka a H5GQ1H24AFR jelzést viseli. Ez X32-es konfigurációban kapható T0C/T1C/T2C/T2L/T3C/R0C besorolással. A három szám közül az első kettő a sebességre utal, míg az utolsó a hőmérséklet és a fogyasztási adatokat jellemzi. A C jelenti az általános hőtűrést és a normal 1,5 esetleg 1,6 V-os fogyasztást, az L szintén általános hőtűrés, de a fogyasztás alacsony (1,35 V)."
Sajna nem talalt, a teljes szamsor 4. karaktere jeloli a feszultseget, Q=1.5V.
"Az AMD egyébként az AMD a T0C és a T1C memóriákkal kvalifikálta a terméket."
A T0 az 1000mhz-es, a T1 pedig 1125mhz-es modul.
A referenfcia kartyan is a H5GQ1H24AFR T2C (1250mhz-es) modulok vannak.Az osszes teszben ahol a kartyat "levetkoztettek" az 1250mhzes modulok voltak.
-
///Krisz\\\
senior tag
Hát azt nem is fogja megoldani semmi féle wunder biosz vagy driver. Ezeken a kártyákon már csak a gari segít. Most már ezt vallom 3 hónap sikertelen szenvedés után.
(#5061) Beri: Akkor ez valami kis kompenzáció a népnek, hogy a kártyát nem tudják megjavítani, de akkor itt egy kis tuning vagy passzolok.
-
Beri
addikt
Szerintem kizárt, hogy egy 5 MHz-es emelés megoldja a problémát.
Egyértelműen baromság, hogy az órajelemelés stabilabbá tesz valamit, ettől volt olyan mókás.Valszeg az a gond, hogy az Overdrive modul aktív állapotban van jelen a registeryben, így a kártya a beállításnak megfelelően nem engedi az alsó órajelkaput.
Te úgyis annyira szeretsz mindenféle cégekkel mailezgetni, igazán megkérdezhetnéd az AMD-t, hogy wtf is this -
Beri
addikt
Leírom még egyszer: én értem, mi a gáz a gigánál, mert elolvastam a kismillió hozzászólásod a témában. Lehel szerint a memória órajelének 5MHz-es emelése jótékony hatással van a memória stabilitására (legalábbis erre következtettem az írásából), ezt mókásnak találtam, hát rákérdeztem. A 300MHz-es GPU clockról szó nem esett egészen addig, míg te meg nem említetted.
Az overdrive, meg az alsó órajelkapu valahogy nem izgat, mert (ahogy már írtam) nincs fenn nálam a CCC és soha nem is volt, a kártya alapórajelen jár, mégsem kapok 100MHz-es GPU órajelet. Ha ehhez CCC kell, akkor köszönöm, de nem kérek belőle. Rohadjanak meg szépen lassan, akik ezt kitalálták. A végén mindent kézzel kell majd csinálnom... -
wittman
aktív tag
Ezt olyan jó lenne, ha a szervizekben is elismernék...
Kérdezem újra: Ahhoz mit szólsz, hogy a Gigabyte bevizsgált már pár no signal crash(bs) hibával visszaküldött kártyát és a Gigabyte szerint a kártyák kifogástalanok.
Ráadásul az egyik kártya azé a useré volt, aki felrakta a youtube-ra a no signal crash videót.
Most akkor mi van?
Mint látod én már levelezek egy idő óta velük és még most is vakarják a fejüket(vagy az időt húzzák).
-
Beri
addikt
Én értem, hogy mi a gond a gigákkal, leírtad már milliószor. Lehel szerint mókolás az 1000-ről 1005MHz-re emelt VRAM órajel, mer'hogy tákolják a kártyát...
Lehet, hogy nem volt teljesen egyértelmű az a mondat, talán így kellett volna: " Tehát szerinted emelnek az órajelen, hogy stabilabb legyen?"Nem a 300ra emelt idle gpu clockról beszéltünk, de ha már szóba hoztad, nekem eleve fenn sincs a CCC, sehol semmi tuning, mégsem kapok 100MHz-es gpu órajelet.
-
Beri
addikt
Én nem hardveres hibára gondoltam... Olyan hw hiba nincs, hogy itt fossa a pöttyöket, máshol meg egy hibás pixel sincs soha. Egyszerűen csak a driver hulladék a 68-asokhoz, vagy a csehek nagyon elbarmoltak valamit (bár ha az előző kártyámmal jó volt, ezzel nem tudom mi baja van).
-
Beri
addikt
Igen, bármit csinálok, megfagy a fenébe. Az event viewer tele van az errorjaival, íme egy:
Faulting application name: mafia2.exe, version: 1.0.0.3, time stamp: 0x4c6d595d
Faulting module name: mafia2.exe, version: 1.0.0.3, time stamp: 0x4c6d595d
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x00251acf
Faulting process id: 0x1388
Faulting application start time: 0x01cbbd91b2b515d6
Faulting application path: C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\mafia ii\pc\mafia2.exe
Faulting module path: C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\mafia ii\pc\mafia2.exe
Report Id: 114d4b86-2985-11e0-9713-00241d18d671Jaés azonnal utána a skype is sírni szokott:
Faulting application name: Skype.exe, version: 5.1.0.104, time stamp: 0x4d21d204
Faulting module name: Skype.exe, version: 5.1.0.104, time stamp: 0x4d21d204
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x0015a93c
Faulting process id: 0xaf4
Faulting application start time: 0x01cbbd921a48095a
Faulting application path: C:\Program Files (x86)\Skype\Phone\Skype.exe
Faulting module path: C:\Program Files (x86)\Skype\Phone\Skype.exe
Report Id: 02a41727-2986-11e0-8a52-00241d18d671 -
rocket
nagyúr
Nem, de a Hyinix oldalan 1 szerepel, es amikor neztem a teszteket ahol amikben lecsupaszitottak a kulonbozo gyartoktol szarmazo kartyakat minegyediknel ugyanaz a modul volt.
Egyebkent nem 1GHZ-es, hanem 1.25GHZ-es lapkakat hasznalnak.
5.0Gbps
H5GQ1H24AFR-T2C
FBGA(170ball)
16Bank, 1.5V/1.5VEbbol a modulbol 2 revizio van papiron (T2L a masik), de az nem kerult gyartasba.
Nem akkor szur ki magaval az AMD ha esetleg retorziokra kenyszerulnek a Gigabyteal szemben, eppen ellenkezoleg, az AMD-nek sokkal nagyobb gond ez a problema, mert oket szidjak (itt is kapott eleg hideget mar az AMD emiatt a problema miatt.)
Ezen a forumon is voltak mar tobben akik inkabb masik kartyat vettek, volt aki maradt AMD vonalon, de volt aki nem.
Annyira nem megy jol az AMD szekere, hogy ilyen dolgokat megengedhessen maganak.
Mindenre van megoldas csak akarni kell azt megoldani, az AMD-nek megvan az eszkoze ebben biztos vagyok, csak akarniuk kene, ha meg a Gigabytenak nem tetszik lehet menni kapalni, biztos rogton lenne masik jelentkezo a helyukre. -
///Krisz\\\
senior tag
Értem, gondolom akkor addigra mire elég erősek lesznek az integrált megoldások addigra tűnnek el a rendes VGA-k vagy megszűnnek a PC-s játékok. De gondolom ez nem ma lesz, akkor a gigának miért olyan nagy érvágás kicserélni az összes kártyát? Ezzel még nem nyírják ki a VGA piacot, nem?
-
Vasinger!
nagyúr
Mivel kötelezzék? Az nem jó, hogy ha nem cserélsz, akkor legközelebb nem kapsz GPU-t. Ezzel az AMD magával szúr ki, mert kevesebb a megrendelő,
Ez nem így van. Akkor lesz kevesebb a megrendelő ha hagyják az egészet és még több hibás kártyát fognak kiadni, így kevesebb Radeon fog fogyni, mintha csak simán nem adnának annyit a gigának.
-
rocket
nagyúr
Csak nem akarod megerteni mirol van szo, az osszes memoria modulon ugyanaz a betu/szam szerepel, amirol te beszelsz az letezik, de azt mas betuvel/betukkel es szammal/szamokkal jelolik.
"Mit csináljon az AMD? Fejtsd ki, hogy ők mit tudnak tenni?"
Sajat maguk vedelme erdekeben, kotelezik a Gigabyteot, hogy csereljek ki a rossz kartyakat.
Kizartnak tartom az AMD-nek semmilyen rahatasa ne lehetne ilyen esetekben egy gyartora, megha ugyis lenne ahogy irtad, hogy eladtak es ennyi (ami kizart), akkor is megvannak a megfelelo eszkozok (pl. legkozelebbi GPU-bol nem jut negyed annyi se a Gigabytenak mint amennyit rendelt) arra, hogy rakenyszeritsek oket a kartyak cserejere.Szerb alkalmazott se rossz, ott is tobbeknel elojott a problema , lejebb van a link ami kozvetlenul a Szerb forumra mutat.
-
Vasinger!
nagyúr
De ha én kiadok egy ferrariért 500 millió forintot és visszahívják, hogy 10 lóerőre kell fojtani a kocsit, mert különben elreped egy alkatrész benne az normális? Szerintem nem. Ha valamit kifizetsz, akkor azt kapj érte amit kértél.
Én ezt tudom, hogy az F3-C sem jó sok embernél, szerintem még én is tudnék fogást találni rajta, csak nincs annyi időm.
Akinek ebből anyagi vesztesége van
Persze. A számítógép vagy a VGA meg csak berepül a boltba....
Akár a gépeden bemutatni.... Miután megnézték a hibát, azután ki tudják próbálni egy másik gépben, ahol a....
Persze, vigyem be a gépem, hónapokig szgép nélkül legyek, mikor a munkámhoz napi szükségem van a számítógépre. Esélyes. Akkor inkább a fejemen kettétöröm.
Nincs kedvem eljátszani azt, hogy hónapokig gariztassák, mint anno a monitoromat... -
rocket
nagyúr
A memoriak ugyanazok mint barmelyik mas gyartonal, ha a Hynix altal megadott specifikacioknal alacsonyabb idoziteseket adtak, akkor ez azt kene jelentse, hogy gyorsabb kene legyen a Gigabyte HD6850 mint a tobbi, mert ugye a referencia orajelek ugyanazok, ha ilyen egyszeru lenne a problema siman visszaallithatnak a gyari ertekre a kesleltetest, mivel igyis azt a teljesitmenyt nyujtana amit kell.
Szerintem a problema az lehet, hogy a Hynix eladott egy rossz szeriat aminek a nagy resze nem birja a gyari specifikaciokat, es a Gigabytehoz kerult foleg belole.
Ugye a memoriakat nem szoktak osszekeverni gyartas utan, sorban jonnek le a futoszalagrol es ugy is vannak tarolva X ezer darabosaval, ezert lehet, hogy nagy szazaklekben egy gyartot erint a problema.
Ezzel onmagaban nem is lenne gond, elofordul az ilyen, de a ceg hozzasallasa a problemahoz egyre jobban kicsapja az embereknel a biztositekot (mar nalam is, pedig engem meg nem erint a problema), ahelyett hogy kicserelnek azt a max. nehany 100 kartyat (globalisan nincs nagy kaosz ,ebbol gondolom, hogy max. ennyi kartya lehet erintett) es lenyelnek a bekat, probaljak elsumakolni az egeszet.
Raadasul a Gigabyte nem kis sufni ceg, megse kotyanna nekik, megis sumalkolnak, es ezzel az AMD presztizset is rontjak hiaba irod azt, hogy onnantol megvettek a GPU-t azt csinalnak vele amit akarnak.(ezt egyebkent kizartnak tartom igy lenne.)#4957: Write only modban vagy?
Az olyan hozzaszolasokat allandoan elkerulod ami ellent mond a velemenyednek, leirtak mar itt, hogy mivel probalkoztak a boltosok, volt aki geppel egyutt vitte vissza, elojott a problema, es nem csereltek ki neki, hanem azt mondtak varja meg az uj drivert.
Most akkor ezzel mit lehet kezdeni egy olyan orszagban ahol a fogyasztovedelem csak papiron letezik?Volt valami Magyar AMD alkalmazott, itt is regisztralva van, nem emlekszel a regisztralt nevere?
Jo lenne mar egyenes vaganyra terelni ezt a tortenetet. -
rocket
nagyúr
"Ezért mondják, hogy garzitasd le, mert nem tudnak jó memóriákat szerelni a Gigabyte kártyájára szoftveresen."
Ne lovagoljal mar ezen a dolgon, pont az a problema fo lenyege, hogy nem mindenkinek cserelik ki garanciaban a kartyakat, es minden fele kamu dumaval probaljak lerazni oket a szervizesek.
-
Vasinger!
nagyúr
Hát, igazából mi is van az F3-C-ben? Butítják a kártyát, menjenek már, ilyen hülyének nézni az embert...
Szerintem ha alacsonyabb órajelekkel adnák ki, akkor nem 6850-ről, hanem 6770-ről lehetne max beszélni. De ez az esetünkben nem oldaná meg a dolgot, kivéve ha nekünk is lecsökkenthetnék egy BIOS-szal. Az kb. olyan, hogy megveszel egy 20k-s játékot újonnan a boltban, 2 hét múlva pedig jön egy frissítés ami letöröl minden, csak a menü maradna meg a játékból.
-
Vasinger!
nagyúr
Az AMD azért ad el a Gigabyte-nak chipet, mert a Gigabyte fizet érte.
Itt a hiba.
Ezért mondják, hogy garzitasd le, mert nem tudnak jó memóriákat szerelni a Gigabyte kártyájára szoftveresen.
Persze az utazási költséget meg majd a giga állja. Ezt úgy írod, mintha iszonyat természetes lenne gariztatni a kártyáját az összes Giga tulajnak, mintha az, hogy tőlük veszel, az ezzel járna, mert gyártott egy hibás sorozatot.
Egyébként meg tudnák oldani. Visszaveszik a memória órajelét 600 MHz-re
Ezen jót nevettem
-
Dyno
veterán
Köszönöm, mindenkép várok, hátha jó áron hozzálehet jutni, vagy a 6850 még lejjebb megy.
(#4906) alibaba78 : Igen és ahogy elnézem a GTA 4 alatt sem számottevő a különbség, persze nyilván jobb a 6870, na de nem 20K-val....
Várok még, kiváncsi vagyok mi majd mennyire érezzük meg az árcsökkenéseket.
Közben erőteljesen olvasom ezt a topikot, közben még erőteljesen töprengek.Köszönöm mindenkinek a sok-sok infót!
ui: Most nézem a Diamond tiszta ugyan az mint a VTX3D. Természetesen kis országukban ők sincsenek, pedig anno volt tőllük kártyám mai napig működik, egy Voodoo 1-es, 13éves, már magázni kell.
-
wittman
aktív tag
Igen a FarCry 2 bench nekem se bír ki egy percet.
Arról mi a véleményed, hogy aki a gigának visszaküldte a kártyát, azoknak a giga jelezte, hogy a vga-k tökéletesek és nem lesz garanciában csere.
Az egyik fullrespect nevű user, aki a youtube-ra is felrakta a Black Screen videót FarCry 2 benchmark-ról, visszaküldte a gigának a kártyát és arra is azt mondta, hogy a kártya OK!
-
attól tartok, hogy az AMD is így gondolkodik. pedig rosszul teszik - ez nem csak felelősség kérdése, hanem brand védelemé is. annyira könnyen mondják az emberek a problémás giga 6850-ek alapján, hogy minden 6850 szar - ezt nem szabad engedni, különösen egy olyan VGA-nál nem, amiben megvan a potenciál, hogy igazi slágerkártya legyen belőle...
-
Beri
addikt
Arról tudsz mondani valamit, hogy hogyan reagál más gyártó 6850-ese arra, ha túlhúzza az ember a memóriáját? Az is dobja a blackscreent, vagy ez gigás specialitás? Emelem az órajeleket szépen lassan, közben nézem a furmark-os fánkot (mert azon elég jól látszanak az artifact-ok), egyáltalán nem szemetel, elindítok egy 3dmarkot, fut három percig, aztán egyszer csak BANG, feketeség. Esetleg majd reszelnek valamit a driveren, hogy vissza tudjon térni a kártya egy ilyen hibából?
Mert ha a GPU-nak van már elege a túlhajtásból, azt ez is simán elintézi egy buborékkal... -
Beri
addikt
Az OEM tesztek tényleg kemények, van pár elég érdekes módszerük...
Egyébként tényleg semmi infó nincs arról, hogy mi lett a gigákkal, meg a memóriáikkal? Furcsa, hogy még mindig kapni kártyákat azokkal a chipekkel...
Az is elég meglepő, hogy ugyanonnan pár nap különbséggel vettünk ketten egy-egy ugyanolyan kártyát, az egyik éppen gariban van, az enyém memója meg vígan megy 1100 felett is. Igaz, hogy 1200 felett én is kaptam egy blackscreen-t... Ilyenkor mindig a 4850-emet emlegetem, amelyik sosem okozott fagyást, kékhalált, vagy egyéb anomáliát, csak kaptam egy kis buborékot az óra mellé, ha túlhúztam, hogy bocsi, de újraindítottam szegénytDyno: Nekem is tetszik a hűtő, az volt az egyetlen ok, amiért gigát vettem.
Dictator^: Ha visszaolvasol, nem.
-
Dyno
veterán
Ez nagyon szimpi ez a MLAA, GTA4 alatt néha jól is jönne.
Nagyon tetszik eza játék, olvasgatok még egy kicsit, emg nézelődök, de szerintem 6850-t veszek, vagy emgvárom az 1gigás 6950-t, bár lényeges, hogy ne egyen sokat, ezért is ejtem a 460-t, mert 50-60W-al többet zabál....(#4865) lsc : És az nem gázos, hogy nincs VRM hűtő rajta?
És ahogy elnézem azonos a memória típus is, ugyan az mint a re.f típuson.
Ja különben re.f típusó 6850 nem kapható már
-
Vasinger!
nagyúr
Az az egy jó hűtésű van számomra. A többi nekem hangos, nem hűt eléggé.
Jah és ráfizetni sem akarok.Bár ha tudsz olyat ami olyan halk mint a giga idle-ben és nem üvölt jobb mint loadban a giga, akkor jöhet. Bár előre mondom, iszonyat kényes vagyok a hangra.
Jah és akkor nem kockáztatok, ha a Giga az OC verziót jó ramokkal szerelte. De ezt idáig még nem tudom.
-
pete_21
addikt
Van benne igazság...
Arra lennék kíváncsi, hogy ugyanez van-e sokaknál pl. a Crysis-ban. (Nekem ott még nem volt szerencsém kipróbálni. Majd hétvégén szakítok rá időt.)
Csak elég érdekes, hogy Windows-ban is előjön...kriszbon: Köszi a választ!
Szerintem nálam más lesz a helyzet, mert nekem a power-off gombbal nem áll le szabályosan, vagyis tényleg befagyott rendesen a gép... -
MZsoltee
veterán
Hát maga a hozzáállás tényleg nem szerencsés, de azért legalább nincs akkor vagy kimutatható sebesség változás a kártyán, legalábbis nagyon remélem.
Beri: Tuningot még nem néztem... De majd holnap este, akkor lesz időm egy 950/1125-et azért szeretnék, akkor már teljesen elégedett leszek a kis karival, ami 37k körül jött ki végül...
-
rocket
nagyúr
Akkor az AMD kene lepjen valamit, mert ez nekik joval nagyobb "seruleseket" okoz mint a Gigabytenak.
Csak ha ebbol a topikbol indulunk ki, volt jopar ember akit ez a problema eltantoritott AMD kartya vasarlasatol.
Kozben lefutott a Far Cry 2 standalone benchmark:
Settings: Demo(Ranch Small), 1280x1024 (60Hz), D3D10, Fixed Time Step(No), Disable Artificial Intelligence(No), Full Screen, Anti-Aliasing(None), VSync(No), Overall Quality(Ultra High), Vegetation(Very High), Shading(Ultra High), Terrain(Ultra High), Geometry(Ultra High), Post FX(High), Texture(Ultra High), Shadow(Ultra High), Ambient(High), Hdr(Yes), Bloom(Yes), Fire(Very High), Physics(Very High), RealTrees(Very High)
Loop 1
Total Frames: 3492, Total Time: 51,01s
Average Framerate: 68,46
Max. Framerate: 102,91 (Frame:589, 7,49s)
Min. Framerate: 49,81 (Frame:2381, 34,49s)Loop 2
Total Frames: 3488, Total Time: 51,00s
Average Framerate: 68,39
Max. Framerate: 99,01 (Frame:687, 8,23s)
Min. Framerate: 48,08 (Frame:2376, 34,21s)Loop 3
Total Frames: 3487, Total Time: 51,01s
Average Framerate: 68,36
Max. Framerate: 101,15 (Frame:526, 6,54s)
Min. Framerate: 48,51 (Frame:2353, 34,15s)Average Results
Average Framerate: 68,40
Max. Framerate: 99,53
Min. Framerate: 49,10 -
vsanyi132
csendes tag
Ha nem Esztergomból rendeltem volna a komplett gépet és benne a kártyát már visszavittem volna, de nincs kedvem és főleg időm hogy az egész cuccot visszavigyem, ezért bízom benne hogy megoldódhat a dolog. Ha nem lesz más megoldás akkor valahogy visszajuttatom, de nem véletlenül hozattam csomagküldővel ki...
-
DaDy0219
tag
Pont ezért vagyok kétségbe esve, mert a Gigabyte tudtommal a legfrissebb BIOS-a 013.007.000.003 verzió számú.
Ezzel az a gond, hogy ezzel a biossal újraindulgat a gépem, úgy, hogy azelőtt egy másik VGA-val semmi probléma nem volt.Úgy érzem, hogy most már tényleg szükséges a csere, mert a szoftveres memóriajavításokban nem nagyon bízom.
Ahogy már írtam máshol is, ez egy rossz baki volt a Gigabyte részéről... -
wittman
aktív tag
Én már intézem is a garanciát.
Érdekességképpen leírom, hogy tegnap éjszaka Xp-re visszaraktam a black screent csináló 10.12 helyett a 10.10b-t. Tökéletesen fut black screen nélkül, viszont win 7-nél egyre sűrűbben jön elő.
Szóval küldöm vissza a kártyát, viszont Giga HD6850 helyett 9 évi Radeon kártya használata után Gigabyte GTX460 OC lesz, főleg a Flaming Cliffs 2-ben jelentkező shimmering jelenség miatt, mivel 99%-ban csak ezzel "játszok" már 5éve.
Sajnos a LOD állítás sem hozott nekem elfogadható eredményt. Teszteltem Nvidia GTX460-al és nincs ez a textúra villódzás.
-
rocket
nagyúr
Ezzel a gond csak az, hogy a balkanon a szervizekben (ugye nem a gyartokkal vagy kapcsolatban, es nem ok intezik a garit) ahol a garit intezik szervizes emberke 3 perc 3DMark utan jonak talalja a kartyat, es hiaba mondod neki Crysisben tesztelje X helyen, visszafogjak adni a kartyat, hogy mukodik.
-
rocket
nagyúr
Nalam is hasonloan all a dolog, akkor tenyleg probalkoznak, mar kezdtem azt hinni vetitenek, es feleslegesen futom a koroket.
Viszont ugye a balkanon nem lesz egyszeru legariztatni ezeket a kartyakat, volt aki probalkozott es visszakapta, hogy nincs baja, meg az se megoldas, hogy 28x cserelgetik hatha vegre kapnak egy mukodot.
(AMD foruman volt akinek csereltek gariban, de ugyanugy elojott a problema.)Igazabol az AMD kene mar mondjon valamit, meg akkor is ha az emberek kis szazalekat erinti, de erre nem nagyon hajlandoak egyelore, es nem lehet oket meggyozni se, mondjuk tudjak jol nem Szerbiaban, meg Magyarorszagon fogjak megszedni magukat zoldhasuakkal, mashol meg egyelore "kicsi a hang".
Akinek elojott a problema, es tud angolul nagyobb hardver olalaknal probalkozzon, mert ha az egyik felkapja a dolgot, akkor felfognak gyorsulni az esemenyek.
Lehet irni Fuadnak is, o ugyse szereti az AMD-t, alig varja besarazza oket -
polonic
félisten
Ha már benéztél ide, kérdeznék az MLAA-ról.
Ennél egyelőre csak annyi beállítási lehetőség van, hogy ki vagy be. Ez későbbiekben fog változni? Esetleg a játékokba is beleteszik majd, hogy ne a CCC-ből kelljen ki-bekapcsolgatni?
Ez elvileg kevésbé erőforrásigényes, de nekem mégis kevesebb fps van pl. az F1 2010-ben, mint az MSAA-val. Pedig fordítva kéne lennie, igaz? És valamivel rondább is. Úgy gondolom, nem éri meg használni az MLAA-t. -
alibaba78
őstag
En mar irtam egy csunya velemenyt a giga-nak (es az xfx-nek is a 6850 miatt, mert kotvany hutore raktak a matricajukat
), mivel 99%-ig biztos voltam abban, hogy a chipset valogat, de le sem sz@rtak. Nem gond...., nyilvan egy also-kategorias lap erje be az egyik oldal tamogatasaval (kATI).
HANDO88: Helyben intezni sem egyszeru. Rengeteg utanamaszkalas, utazasi koltseg, idegeskedes, es magyarazkodas, mire eredmenyre jutottam.
-
HANDO88
senior tag
A haver aki szintén ebben a cipőben jár már írt nekik.
Ugyanis akinél először próbáltam a karit szintén így járt.Azóta neki is teljesen instabil.
Szóval most ez a szitu: van két giga 790x-ud4 alaplap és van két giga 6850-es kari ami nem működik együtt.
Viszont a másik haveromnál most is megy a karim az asrock alaplapban csont nélkül,már minden féle teszt progival és játékkal teszteli délután óta.
Viszont az én lapomban meg az ő 5770-es karija működik tökéletesen. -
wittman
aktív tag
Szia Abu!
Én jeleztem a topicban a hibát elsőnek, de sajnos egyre többen vagyunk. AMD fórumán is megy az okoskodás...
AMD forumA hiba csak win 7 oprendszert érinti. Az hogy nagyobb számban jelezték x64-en, mint x86-on nem azt jelenti, hogy az x64-el van a nagyobb probléma, hanem szerintem sokkal többen használunk x64-et.
Szóval a hibajelenség: a fentébb felsorolt játékokban, nem véletlenszerűen a videójel megszűnik, stanby-ba kerül a monitor, de ég még hang van. kb 5-10másodperc múlva a hang is összefossa magát, majd még a hdd dolgozik, majd leáll. Aztán a számítógépben csak a ventik pörögnek és csak a reset segít.
Ahogy írtam win 7 Catalyst 10.10-es bármelyik hotfixel csinálja, de win XP x86-on nincs ez a hibajelenség, tökéletesen futnak ezek a játékok Catalyst 10.10b-vel.
Mivel én szimulátorozok a Flamin Cliffs 2-vel vizsgáltam, mi okozhatja a hibát win 7 alatt. Ha kikapcsoltam a fák megjelenítését, akkor minden ok. Szóval nálam a fák megjelenítése hozta elő ezt a hibát. Win XP-n viszont semmi baja.
Teszteltem win7 x64-en Catalyst 10.10 összes hotfixével és Cat10.11 a régebbi vga-mon, ami egy Gigabyte HD4850OC 1GB-os kártya. Azzal sincs ez a hibajelenség.
Egyenlőre HD6850-el jelezték többen ezt a hibát külföldi oldalakon is, de van már Sapphire HD6870-es jelentkező is. A közös a felsorolt játékokban és win7-ben van.
WinXP-vel senki nem jelzett ilyen hibajelenséget.Szóval, ha tudsz nézz már utána...
-
nálam a 9.12 környékén pont megfordult a teljes HD5000-es kompánia, és DX11-ben egyiken rosszabbul ment, mint a másikon. az 5700-asok még csak-csak, mert ott az fps-leesések nem voltak annyira feltűnőek (eleve nem volt túl gyors), viszont az 5800-asokon nagyon idegesítő volt a rángatás, az 5970-en pedig teljesen játszhatatlan volt. lehet, hogy egy későbbi Catalyst javított ezen.
Roba: nagyon sok függ a tesztelt játékoktól (sőt, még attól is, melyik részén tesztelünk a játéknak), különösen, ha csak pár % a különbség. nálam a bad company 2, az f1, just cause 2, a metro és a stalker mind a 6850 felé billenti a mérleget, ha ezek közül valamelyik nincs, és van mondjuk far cry 2 meg hawx 1/2, akkor mindjárt másképp fest a kép. hogy a játékokat ki milyen indokokkal válogatja, az persze más kérdés, de én helyből nem feltételeznék senkiről ilyen ferdítést.
-
rocket
nagyúr
Akkoriban nem volt meg Gaming Evolved.
Nem kell szepiteni, ahoz kepest mekkora hypeot csapott az AMD, es meg PR szerzodest is kotottek (ugye nehany Evergreen GPU-ra epulo termek melle jart DIRT2 kupon amivel megjeleneskor le lehetett tolteni STEAM-rol) nem az tortent ami varhato lett volna az adott szituaciobol, pluszkent meg ugye mivel az NV-nek nem volt DX11-es kartyaja akkoriban, csak az AMD DX11-es kartyaira tudtak optimalizalni, ehez kepest megse az tortent aminek kellett volna.F1 2010 meg DX11 hype es PR mentes, es megis jelentosen jobban fut DX11 alatt a HD6850-en, mint GTX460-nal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- DOOM - The Dark Ages
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged