Új hozzászólás Aktív témák
-
AirBooms
addikt
válasz
Morden24 #7972 üzenetére
Nincs mit, szívesen.
Mellesleg (és csak halkan, zárójelben) jegyzem meg, az 4890 OC-m elhalálozásának semmilyen előjele nem volt. Egyszer csak netezés közben jött a fekete képernyő, aztán már sosem sikerült újraéleszteni. Se hibázás, se fagyogatás, se csíkozás, se semmi...
-
AirBooms
addikt
válasz
Morden24 #7944 üzenetére
Hmm, ezt gondold végig újra...
Én ugyanis jól megjártam. Bár vízzel hűtöttem, tehát nem a melegedés miatt, de valamiért mégis csak meghalt a Sapphire 4890 OC-m, kb félévesen. Semmi gond, van rajta gari - gondoltam. Igen ám, de a garis ügyintézés majdnem 5 hétig tartott, s nem hogy OC-t, de már semmilyen 4890-et nem kaptam volna. Esélyesnek tűnt, hogy egy 5770-et sóznak rám (árban ez állt legközelebb az akkori vételárhoz), de közben sikerült kipróbálni egy 5770-et, amitől a falra mászta, annyira elmaradt sebességben a 4890-től.Szóval szerintem kifizetődőbb vigyázni a jó kis 4890-es karikra, mert már újonnan nem szerezhetők be, s bbizony még mindig jól odavernek a legtöbb új karinak is!
-
MPowerPH
félisten
válasz
Morden24 #7942 üzenetére
Tyű, az nagyon durva.
Hát akkor így vegyen az ember VaporX -es 4890 -t. Én arra számítottam, hogy max. 75C, tovább nem megy. Akkor sejtem a VRM mennyin lehetett, olyan 100C.
Garivesztést okoz, de nem tudsz elrontani semmit se, így ennek megfelelően a garancia se vész el.
Nyomok én egy Furmarkot, gyári szabályozással, 900/1000 -en, megmondom nálam milyen a hőfok. -
AirBooms
addikt
válasz
Morden24 #7942 üzenetére
Ha egy idő után nem melegszik tovább, akkor már nincs értelme tovább futtatni...
Játékok alatt sosem fog olyan brutál terhelést kapni, mint a Furmark alatt.
Azért én a helyedben leszedném a hűtést, és egy újrapasztázással megnyugtatnám a lelkiismeretem. Eddig akármelyik VGA-ról szedtem le a hűtést, sosem ítéltem elégségesnek a gyári pasztázást...Elvileg igen, garivesztést okoz, de annyira nem bonyolult művelet, hogy valamit elronts. Egy vízhűtő blokk felrakása már nem minden esetben ennyire egysuer (saját tapasztalat). Leszeded, újrakened a GPU-t, a memókon ellenőrzöd a ragacsos trutyikat, megnézed, hogy a VRM-en is minden felület illeszkedik-e, aztán visszarakod a hűtést. A csavarokat nem kell gyilkos erővel meghúzni, csak érzéssel. Kicsi a veszélyfaktor.
-
Zoo123
senior tag
válasz
Morden24 #7933 üzenetére
"Normális az, hogy egy Sapphire Vapor-X 4890-es kártya 2D-s üzemben, Windows 7 desktopon 56-57 celsius-t produkál?"
Nekem olyan 53-57 celsius között szokott lenni idle-ben, úgyhogy igen, normális.
Terhelésre "VGA Caps viewer" pedig megközelíti a 90 fokot is, de játék közben 80 fölött még nem láttam.Daffni2: És ha nála -mint nálam is- megreked a házban a meleg levegő? Levett oldallappal nekem is lemegy 50 fokra.
Modern24: Amíg be nem állnak a stabil hőfokok -amikor már nem melegszik tovább- nálam ez olyan 10-15 perc.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Morden24 #7933 üzenetére
Szerintem teljesen normális, nem olyan magas az a hőfok. Terhelve nem megy fel 70C fölé, az számít.
Ebből is látszik, hogy a Vapor X nem feltétlen erősebb hűtő mint a gyári referencia, sőt gyengébb. Csak terhelés alatt sokkal csöndesebb.Furmark alatt mennyire megy fel a hőfok, azt nézd meg, mert az a mérvadó.
-
AirBooms
addikt
válasz
Morden24 #7935 üzenetére
Hát amit Daniford ír, az szerintem megszívlelendő! Érdemes leszedni a hűtést és adott esetben újrapasztázni, ellenőrizni, hogy érintkeznek-e a felületek. Lehet, hogy nálam is ez volt a gond, de azáltal, hogy ráraktam a vízhűtő blokkot, mindjárt ezt a problémát is kiküszöböltem.
Amúgy nem vagyok meggyőződve róla, hogy a Vapor hűtése jobb - nekem a Toxicé bizalomgerjesztőbb (de az igazán tuti a víz)!.
-
AirBooms
addikt
válasz
Morden24 #7933 üzenetére
Nekem sima OC verzió volt (Sapphire és MSI) referencihűtéssel, azok is hasonlóan magas hőmérsékletet produkáltak hasonló ventifordulatnál terheletlenül. Terhelve meg akár 80 fok köré is mentek. Amíg rájuk nem került a víz. Onnantól terhelve sem nagyon mentek 40 fok fölé...
Hogy normális-e, azt nem tudom, de nem egyedi probléma, az tuti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- E-roller topik
- 3DMark06 eredmények
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Netflix
- Spórolós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Napirajz könyv
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest