- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Légies iPhone halvány színei
Új hozzászólás Aktív témák
-
varsam
őstag
Húzd fel a 8400-et 4GHz környékére. Ettől függeltlenül sztem valami driver gond lesz, nekem a 3 magos Phenom II-vel, 1680-as felbontáson majdnem full grafon megy, 1-2 dolgot kellett csak levenni (árnyék, látotávolság). Tegyél fel patchet is a játékhoz.
2009 szept. körül kerül 50k-ba a vapor-x ha jól emlékszem. -
varsam
őstag
hát, ha 20k-ból normális vízhűtést össze tudsz hozni, akkor csináld, annyiért sztem megéri. Én nem vagyok otthon a témában, egyszer gondolkodtam el én is vizezésen, de amikor megláttam az árakat, gyorsan lemondtam róla. Minőségi blokkokkal, radival és pumpával elég borsos ára tud lenni.
-
varsam
őstag
Mivel a vapor-x nem ref. nyákra épül, ezért full cover blockot nem tudsz rá venni tudtommal, amúgy egy normláis blokk 20-30k (inkább 30), plusz pumpa, tartály, radi, 3szor annyiba jönne ki mint amennyit maga a kártya ér, vagy többe. Egy sima univerzális blokk valszeg jó lenne rá, de ahhoz még kell valami ami hűti a ramokat és a VRM-et. Szóval az a kipótolom pár ezressel, az inkább pár 10ezres lenne.
Az viszont igaz, hogy az adná rendesen -
varsam
őstag
Játék alatt 45-50 fok? Viccelsz? Nekem idle volt ennyi, load 80-90fok volt. Ha a MEMIO-ra gondolsz, akkor az nem a memória, az is a gpu része, annak a külső pereme. Az nálam is mindig 10-15 fokkal melegebb volt, a Heidi-vel most is melegebb 5-10 fokkal mint a többi rész.
Én még nem tuningoltam a vga-t, nincs szükségem rá.Az S1 nagyobb méretű hűtő, viszont sokkal ritkábbak a bordák, a Heidi elég sűrű. Ugyanúgy 4 hőcsöves mindkettő, a Heidi hőcsövei ráadásul közvetlenül érnek hozzá a gpu-hoz.
Ezzel megint nem segítettem
Kicsit összefoglalva akkor:S1: lehet, hogy barkácsolni kell a DVI résznél, de a VRM-nél biztos. Oda vagy új borda, vagy nem tudom. Ami mellette szól, hogy olcsóbb, és olyan ventit raksz rá amit akarsz.
Heidi: semmit nem kell barkácsolni, VRM borda is maradhat, jó minőségű ventit kapsz, ami szilikon rögzítőkkel van felfogatva, tehát semmi rezgést nem ad át. Ellenben ez a drágább megoldás.
+1: AC Twin Turbo Pro, vagy Sytche Musashi
+2: kártyacsere -
varsam
őstag
"Akkor barkácsolás 0-a?
Vapor-x le Heidi fel és ennyi?"
Így van.Ami van hardveraprón hírdetés, ő hivatalos forgalmazó, szóval neki szerintem mindig van, ezen kívül pcgear-nél lehet még venni, és igen, sajna 10k az ára.
(#9286) yakuza.tora
S1 rev2 lehet, hogy 4k, de arra még kell két normális venti is, ami 2k kb darabja. Ettől függetlenül ez szerintem tuti nem megy fel 1gigás vapor-x-re, nekem is volt, én is próbáltam, helyette vettem a Heidit. Amit linkeltél képet, azon látszik a DVI csati, ami miatt nem megy fel az S1, hiába lehet állítgatni, rálóg a borda. Ezen kívül a VRM borda is túl magas, azt max úgy tudod elhelyezni, hogy az S1 bordái közé benyomorgatod, de magától nem csúsznak egybe, sőt asszem még egy heatpipe is útban van.
A Twin Turbo Pro-ról nincs tapasztalatom, azt valakinek sikerült feltenni, valakinek nem.(#9287) kittan
Természetesen nem fog meghalni a kártya, ne engedd 90-100 fok fölé, és rendben lesz, bírja azért. -
yakuza.tora
addikt
Az S1 rev2 használtan 4K. Annál olcsóbbat nem fogsz találni! Azt kell megnézned, hogy a VRM bordád befér-e alá és a ventit nem a kártya hátára kell tenni, hanem a bordára!
A "nem fér rá a kártyára, barkácsolni kell - urban legendre" pedig csak annyit, hogy a lenti képen pirossal bekarikáztam: a GPU-talp lefogatója az oldalán lévő csavarokkal állítható!!!
Erre a kártyára mindenféle lamella hajlítgatás nélkül fel tudtam szerelni a hűtőt. Pedig van rajta csati bőven és a DVI ráadásul meglehetősen "magasra" került...
-
varsam
őstag
Itt a fórumban valaki azt írta, hogy jó a Twin Turbo, valaki azt írta, hogy nem fér rá, barkácsolni kell. Az biztos, hogy a VRM borda nem fér el egyik hűtőtől sem, ha csak nem huzogatod szét a bordákat, hogy összecsússzanak.
A Musashi úgy néz ki, hogy rámegy, de a vrm résszel itt is kell kezdened valamit: [link]
Én még mindig az Alpenföhn Heidi-t ajánlom, semmit nem kell barkácsolni, nagyon egyszerűen felmegy, VRM borda is maradhat, illetve van olyan jó hűtési teljesítménye mint az előző két hűtőnek.
Egy másik megoldás, hogy eladod ezt, és veszel egy Toxic-ot, azok elég jók, vagy más vga-t. -
yakuza.tora
addikt
Tökéletes! 2db 12-es AC venti van alatta, 35%-ra leszabályozva SpeedFannal.
Nem sok hangja van, ráadásul nem is melegszik! Pontos hőfokokat nem néztem mostanában, majd valamelyik nap ránézek játék közben.
Mellesleg ha játszom, akkor 1900x ill. Crysis 1600x felbontásban, szal dolgozik rendesen a gpu.A 2Gb-s Vaport én a non ref nyák miatt vettem, a hűtésében nem hittem, mert már korábban is hallottam róla rosszat. Ezért nem volt nekem csalódás.
Sajnos az a paszta sem fogja megváltani a világot. A Musashi viszont jó kis cucc! Az egyetlen kakukktojás a VRM megfelelő hűtése lehet, mert az elég forró fejű ennél a típusnál. A tiéd 1Gb-s változat? -
varsam
őstag
Amennyiben a vaporon alapból vmi sz@r paszta van, amit azért kétlek, még akkor sem hiszem, hogy 5 foknál többet tudnál nyerni az AC-val. Mondjuk ha hűtőt veszel, akkor paszta is kelleni fog (kivéve ha AC hűtőt veszel, azokon alapból MX paszta van), szóval jó dolog beruházni rá (illetve kellhet procihoz is).
Szóval sokat ne várj tőle szerintem. De azért kíváncsi vagyok mennyit fog hozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- EAFC 25
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Napelem
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Horgász topik
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest