- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Google Pixel topik
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
marcias
őstag
válasz
VaniliásRönk #1344 üzenetére
Hát.. talán
-
Zé_Mester
őstag
válasz
VaniliásRönk #1344 üzenetére
Jesszusom !!!!
egy olyan tesztre azért kíváncsi lennék, biztos lenne vagy 70 oldal, meg egy jócsomó idő amíg elkészülne -
vittuka
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #1331 üzenetére
Egy szóval nem mondtam, hogy 3000ft-al fog többet fogyasztani a 2900xt bárminél is, ez a régi és az új gépem különbsége, de lehet sokat fôzünk mostanság.. Mellesleg hol 22ft 1kw ?
Mifelénk jó az 35-nek is.
A 2600-ból indult a beszélgetés, de ráérünk szerintem mert egyenlôre nincs mit beszélni róla..
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
válasz
számolj 100W-al mert 50W-t foygazt az NV chipset is
[OFF]de úgyis a mélyfagyaszto stb fogyaszt többet[/OFF]
DE
Mindekinek
Ez 2600XT/Pro topik nem NV topik,de nem 2900XT topik,se nem mennyit fogyaszt a gépem topik,se nem hogyan viszonyul NV generáciok teljesítménye topik
[link]
Ezt fejben tartani amit a link tartalmaz! -
Probiker
aktív tag
válasz
Ja, 113 napot kellene mennie egy hónapban. lol
Közbe én is módosítottam
[Szerkesztve] -
Zé_Mester
őstag
válasz
VaniliásRönk #1323 üzenetére
csak a bizonyíték hogy nem olyan ördöngősen nagy a 2900XT fogyasztása
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
válasz
VaniliásRönk #1323 üzenetére
De aki ilyen kártyákat vesz, az azért veszi, hogy terhelje mint állat, tolja a csilliárd FPS-eket a játékok alatt, nem pedig passziánszra meg netezésre...
-
vittuka
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #1321 üzenetére
Naaaaa... Azért többet kajol az, de a kedvedért szivesen fikázom kicsit... 7-8k -ról 12k-ra ugrott a villanyszámla nálunk, magam sem értem hogyan lehetséges ez... A64 3000+ húzva, 1gb ram, 7800gs errôl volt upgrade => E6600@3.0, 8800gtx, 2gb, 680i.
Valamint cseréltem egy monitort, 145W-ról az új max.75W. Nagyjából egy szinten kéne lennem, valahogy mégis legalább havi 3k-val több a számla. Hiába okoskodok utána, hogy ez elméletben lehetetlen, gyakorlatban ki van számlázva sajnos. -
péter007
senior tag
válasz
VaniliásRönk #1309 üzenetére
jah én is erre gondoltam de amíg 7600gt van addig felesleges
inkább ramokat kéne még vennem amíg olcsó -
Alvinka
tag
válasz
VaniliásRönk #1072 üzenetére
Lehet hogy nem dx 10es alapú de szrtem nyomnak bele 10es effekteket 9ből max, de ott a játékélmény teccik, de a grafika sem szar szrtem, csak adnák már ki.
-
Alvinka
tag
válasz
VaniliásRönk #1069 üzenetére
Engem a crytek masina érdekel majd, de ez a sega rally se rossz csak a talaj és háttér érdekes.
A másik várt gémem az unreal tournament 3 (2007), ingame vidit már nyomtak belőle, epic motorját elég sokan megvették szal az is kérdés mit preferál, de mintha nvidiát -
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #999 üzenetére
Szóval hogy a témához kapcsolódjon. Az eddigi generációváltásos kártyák mind magas árcédulákkal kerültek a boltok polcaira teljesítményükhöz képest. Meg kell nézni:
most is a 8600GT, 8600GTS (35K körüli indult a GT, 50K körül pedig a GTS).
Ehhez képest ugye a teljesítményük kevésbé látványos, viszont az új fícsört meg kell fizetni. Ha ennek a 2600XT-nek már a kezdeti ára is 30K alatt van, akkor miért vársz tőle magasabb teljesítmény? Komolyan nem értem....
És hogy válaszoljak is:
Bagira nem tudom milyen indíttatásból, de kártyát szeretne cserélni. És korábban már volt szó az XTX-ről az X1950Pro topicban, továbbá megkérdezte az X1950XT/XTX topicban is hogy ez a 45K-s ár valós-e. Ebből gondoltam, hogy érdekli, foglalkoztatja ez a kártya. Nem azt mondom, hogy sokkal erősebb a Pronál, de épp félúton van a 8800GTS-hez, azaz kb. 10K-jába kerül, mint nekem is került a Pro után az XT.
Miután megmutattam, hogy mennyivel gyorsabb adott körülmények között a Pronál azt mondta, hogy akkor mégsem, erre pedig ezt válaszoltam neki: [link]
Remélem ez így elég korrekt.
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #995 üzenetére
Legalább magadnak ne mondj ellent: [link]
-
válasz
VaniliásRönk #991 üzenetére
Visszaolvastam a topicot, és abban maradtatok, hogy az egy GDDR3-as 2600Pro kártya, nem? Tehát mégsem DDR2-es Pro, hanem egy 75%-kal nagyobb memória sávszélességű kártya, amit teszteltek. De órajelre így is 800/1400 van kiírva, ami tudtommal echte 2600XT órajel. Most akkor mi van?
Persze ezek a tesztek még igencsak kezdetleges driverrel készül(het)tek, így nem igazán mérvadó. 1 hét múlva okosabbak leszünk. -
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #993 üzenetére
-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #991 üzenetére
Akkor elnézést, nem olvastam el az elejéről. Mindenesetre a PROnak sem ártott volna a GT-vel partiban lenni, aztán mégsem.
-
válasz
VaniliásRönk #984 üzenetére
4342 pont default 3DMark06-ban. Mi lesz játékok alatt?
-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #980 üzenetére
Tudod kire emlékeztetsz? Cartmanre....''Kapd be gyíkok én leléptem''...
-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #978 üzenetére
''Akkor te meg hagyd abba pl. az MSI alaplapok promótálását az X2 topikban, ott is rajtad kívül mindenki azt írja hogy tuningra 0-k, te meg állandóan azzal hozakodsz elő hogy bezzeg neked 270-et is megy... Kit érdekel hogy nálad mennyit megy? Aki szerencsejátékot akar játszani az inkább elmegy lottózni minthogy alaplapokat vásárolgasson.''
1. Ez nem egészen ugyanaz mint a személyeskedés.
2. Rajtam kívül brd-nek sincs rossz véleménye róluk, Richter36-nak sem - most hirtelen ennyi jut eszembe
3. Ha nekem egy elvileg rossz szériában ilyen tapasztalatom van, akkor miért is ne írhatnám le, hogy ennek ellenére ennyit tud.
''Mellesleg ugyanúgy ahogy ált. DX8.1/DX9b/DX9c között látványos eltérések voltak, ugyanúgy vagy fokozottabban jelentkezik majd ez DX10-nél, nem elsősorban azért mert a DX10 vagy a DX10-es GPU-k ennyivel jobbak, hanem azért mert a gyártók nyomására erre direkt törekedni fognak a fejlesztők.''
Ja, a gyártók törekednek valóban, biztosan. A fejlesztők meg az eladások maximalizálására törekszenek, ami meg nem úgy megy, hogy a csúcshardverre írjuk csak meg játszhatóra a játékot. Ott hoztam a példát, a FEAR-t. 2 évvel a váltás után is működött DX8-ban. Szóval nincs itt az ideje még a DX10-nek. Majd egy év múlva. Addig egy X1950GT/PRO/XT/XTX bőven elevickél a legmodernebb játékokkal is - másik oldalon ugyanez a helyzet a 7900GS/GT/GTO/GTX... kártyákkal. Tudod vannak akik fejlődést is szeretnének látni a befektetett forintjaikért. Ezeknek a kártyáknak a tulajai pedig nem véletlenül nem vettek a 8600-as szériából meg semmit. -
Bagira01
veterán
válasz
VaniliásRönk #961 üzenetére
Akkor most eladom a kártyám 30k-ért és aztán pár hónap múlva veszek egy xtx-et ugyanannyiért
Ez csak találgatás sajnos.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #961 üzenetére
Most hagyd abba a személyeskedést. Én továbbra is ösztöndíjból fedezek mindent, ami a számítógéppel kapcsolatos.
''Az X1950XTX meg egy elavult kártya, csak pár hónap kérdése hogy 30k alatt szórják ki őket.''
Arra még nem volt példa, hogy a legfelsőbb kategóriás ATI kártyák 30K alatti áron megkaphatók lettek volna új áruként. Sokkal előtte elfogytak.
Az meg hogy elavult technika? Ezt jobb lenne ha kifejtenéd...
Azért vajon mert DX9-es? Hány DX10-es játék van a piacon?
Vagy mire is gondolsz ez alatt? Esetleg hogy 90nm? Ugyanúgy hűthető, kissé melegebb.
Nem igazán tudom elképzelni, hogy mire gondolsz...
Amikor belépett a DX9. (valahogy 2003 körül) ugyanez volt a szitu...ehhez képest, még a 2005-ös FEAR is ment a 8500-asokon. Nem tudom mi itt a siettség oka.
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #958 üzenetére
Neki van egy Proja és 45K-ért tud új XTX-et. Akkor?
Amúgy itt van egy: [link]
[Szerkesztve] -
7600GT
senior tag
válasz
VaniliásRönk #944 üzenetére
TFT-m van. Egy 17 colos Samsung.
Szerk.: Jah és 1280x1024-es a natív felbontása.
[Szerkesztve] -
7600GT
senior tag
válasz
VaniliásRönk #940 üzenetére
Én már akkor nagyon örülnék a HD2600XT-nek ha minden játék elfutna 1024x768-ban magas grafon 4-szeres élsimitással és esetleg mondjuk bloomal.
Ugyanis lehet, hogy csak én vagyok vak de nem láttam különbséget az 1024x768-as és az 1280x1024-es felbontás között -
ftc
nagyúr
válasz
nekem csak 1440x900 kell hogy menjen AA nélkül...lehet én vagyok vaksi de nem látok eltérést 4xAA,8xAA és 16xAA között...lehet az a bajom,hogy nem bámulom a tárgyakat.
igen x1950Pro alias 1900GT nem középkatnak indult csak az lett belőlle..elég emlékezni az 50K-s áraira anno -
TomBoy1986
veterán
válasz
''Az X1950 nem középkategória, nem annak tervezték, csak lecsúszott mikor kifutú termék lett, nem az ára alapján kell megitélni.''
Ez nem igaz. A rajta lévő chip kódneve RV570. Az összes ATI chip, mely RV jelölést kap, az a cég által középkategóriába sorolt termék. Szóval ebben nincs igazad.
''Mellesleg DX10-es játékok még szaggatni sem fognak rajta, nemhogy élsimítson bennük.''
Itt azt akartad mondani, hogy ígyis-úgyis szaggatni fog vele? Mert ha igen, akkor egyet értünk, ha nem, akkor meg nem értem
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #935 üzenetére
Tudod, addig amíg nem lesz rajta olyan memória, amely 1380MHz-en üzemel (effektíve 2760MHz-en), addig nem fogja elérni az X1950Pro (szintén középkategória) teljesítményét élsimítás alkalmazása esetén, avagy 1280*1024-ben.
A szintén középkategóriás X1950Pro sávszélessége 256/8*1380=44160 MB/sec
Hozzáteszem, hogy ez csak a referencia, az én volt kártyám (Sapp X1950Pro) 1646MHz-en ment képhibák nélkül teljesen stabilan, azaz:
256/8*1646=52672MB/sec
Ez pedig probléma - szerintem - mert én speciell nem szeretnék visszaszokni 1024*768-ra ha már megkedveltem az AA-t és az 1280*1024-et egyszerre. -
decibel
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #870 üzenetére
Crytek mikor helyezkedett szembe velük? Crysis is twimtbp játék. Carmack meg jól elvan a dx9-el, és az x360-al.
-
Thomas1
addikt
válasz
VaniliásRönk #870 üzenetére
Ez való igaz, márcsak a directx-opengl választás miatt is.
Inkább opengl+mac, mint microsoftos directx vistával. -
venember83
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #868 üzenetére
Amennyiben ezt az utat fogjak jarni a programozok... Mert ugye jelenleg nV keze ala dolgoznak nem kicsit.
-
válasz
VaniliásRönk #866 üzenetére
Egyes tesztekben ez a jobb, másikban az. Egyértelmű győztest tud valaki hirdetni?
-
válasz
VaniliásRönk #860 üzenetére
A totális kudarc másfél évig tartott, mire az Nvidia összehozta az NV40-et, de közben az NV30 foltozása megtörtént az NV35 képében. Szóval update van így is, úgy is!
Egyébként nem értem, mi ez a nagy G80 fikázás! Majd ha lesz mérvadó DX10 tesztlehetőség, akkor meglátjuk, hogy teljesít egymás mellett az R600 és a G80 de addig csak spekulál mindenki. Szerintem. -
Elrood
őstag
válasz
VaniliásRönk #849 üzenetére
De tudtommal, pl. GDDR2-t DDR1-ből, GDDR3-t DDR2-ből, GDDR4-t DDR3-ból hozták össze, ezért ''nem tetszik'' a G elhagyása
.
Szerk.: Bár wikipédia itt ott mást ír.
[Szerkesztve] -
venember83
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #764 üzenetére
De ha teljesit ugy mint 1 7900gs/x1950pro, akkor nagyon merges leszek...
De erre vajmi keves az eselyMajd a kovetkezo generacio, 2700/2750xt, az jo lesz
Kulonben akinek nem fokepp jatekra, hanem videozni meg neha keves fps-hajhaszasra kell, annak tenyleg nem rossz vetel, foleg kis fogyasztasa meg hw-es videodekodolasa miatt.
De ezt minden topicolvaso tudja, minek irtam le...
[Szerkesztve] -
Drizzt
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #743 üzenetére
Hát a Hl2 Episode2-ben igencsak lesznek durva fizikai cuccok. Bár mondjuk én a CMR Dirt videóknál is nagyon örültem amikor láttam a szalagkorlát viselkedését.
-
r9550
senior tag
válasz
VaniliásRönk #710 üzenetére
de és a pci-e 2.0 csatolású vga-kat bele lehet majd temmi az 1.0-ba?
-
Zé_Mester
őstag
válasz
VaniliásRönk #696 üzenetére
várható az nVidia-nál is áresés, de sztem nem fogják annyira lehúzni az árakat hogy majdnem az XT szintjén legyen.
az új Ati karik am meg fogják érni az árukat, és ha nam is hozzák majd a 8600GTS szintjét, akkor is jobb választás lehet, mert annyival azért nem lesz lassabb, mint amennyivel olcsóbb. -
venember83
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #687 üzenetére
Jo, rendben, nincs annyira kiherelve, de akkor sem eri meg nekem pl 7950GT-rol valtani, mert gyengebb a 2600xt, valszeg meg a ddr4-es is, de erre merget nem vennek. Jo ar eseten meggondolando a megvetele 1 teljesen uj konfigba, jobb az ATi mint az nV, de upgrade-elni sok esetben nem erdemes erre a karira.
Dx10rol meg nem mondok semmit, lehet szarnyalni fognak ezek a karik 1280*1024ben minden maxon, full szurokkel, HDR-el, stb stb, de szvsz erre nagyon kicsi az esely, ugyanis ehhez dx10nek gyorsabbnak kene lenni mint a dx9, ami ugy tunik (nem biztos persze) csak igeret. Remelem igy senkinek se talpaltam bele a gondolatmenetebe, fantaziajaba. -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #687 üzenetére
eh nálam intVGA-ról erre csere hoho megvátás lesz
-
venember83
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #630 üzenetére
Kiveve ha ugy itelik meg ATi-ek, h kuriozum s ugy marketingelik...
-
laci666
senior tag
válasz
VaniliásRönk #620 üzenetére
Úgy is megtalálnak
De itt az ATI-s topikban visszaverjük a támadást
[Szerkesztve] -
gfefe
őstag
válasz
VaniliásRönk #588 üzenetére
Igazad lehet... de én a tesztjére leszek kiváncsi
Most már tényleg körvonalazódik ezzel a karival, hogy a 8600gts alázva lesz -
rocket
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #574 üzenetére
Jo kerdes, fordito progi valami ling tungrol irogat [link], ez vagy valami kinai brand amirol sose halott senki kinan kivul, vagy valami forditasi hiba
-
rocket
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #569 üzenetére
Bocs, azt hittem altalanosagba irtad, de latom a sapphirerol volt szo
-
rocket
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #552 üzenetére
Egyelore csak a sapphire dobozan lattam black box kupon logot hd2600xt-nel, valoszinuleg 1-2 esettol eltekintve nem minden AIB fog kupont adni melle.
-
lowbass
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #546 üzenetére
Ennyiért simán megéri, jobban mint azx1650xt mert ott egy árban van vele
-
7600GT
senior tag
válasz
VaniliásRönk #518 üzenetére
Nah akkor még egy offot nyomok
[link]Egyáltalán nem elkeserítő.
Ha egyáltalán igaz... -
GuMipOkE
senior tag
válasz
VaniliásRönk #518 üzenetére
Még 30W sincs.
Valami nem klappol a dologgal... -
7600GT
senior tag
válasz
VaniliásRönk #514 üzenetére
2db 8800GTX-nél többet fogyaszt 1db HD2900XT?
Nálam kezdi már egy kicsit hitelét veszteni... -
Komplikato
veterán
válasz
VaniliásRönk #493 üzenetére
Jó, de azért rámondani szimplán, hogy szahar?
Kötegelt feldolgozásban tényleg gyenge, max. akkor lehetne jobb, ha köv. editionban mindent meg négyszereznének, aminek elég kicsi az esélye. Ellenben ha nem használják ki a játékok az ATI ilyen képességeit, akkor az ATI userek kenhetik a hajukra.
A Transmeta proci is ment a levesbe, hiába volt nagyon szuper. -
Zé_Mester
őstag
válasz
VaniliásRönk #493 üzenetére
''az nVidia GPU-ja meg úgy szar ahogy van''
ez így ebben a formában azért nem igaz hogy szar, mert azért van benne erő, de az ATI inkább a jövőre gondolt, és ebben az R600-ban még rendeteg tartalék van. -
Bundás22
őstag
válasz
VaniliásRönk #487 üzenetére
én azt hittem egy komoly emberrel állok szemben, de csak viccelünk ejha ezt bebuktam
-
athomi
veterán
válasz
VaniliásRönk #484 üzenetére
Vaktölténnyel lődös.
Bundás22: nem vetted még észre, hogy mindenki neked ellentmond? Valószínűleg bennünk a hiba.
[Szerkesztve] -
Bundás22
őstag
válasz
VaniliásRönk #484 üzenetére
biztos, a 8asok azért jobban eltérnek a 7esektől mint a 7esek a 6osoktól
szal a 8asok újak
ezek alapján a 9esek hasonlóak lesznek mint a 8asok csak fölturbózva?
nem hiszem hogy pánikolnának azért elég elvakult ati-fannel állok szembe
jókora hátrányuk van az atisoknak bár nekem is ők a szimpik meg az AMD
sztem az nvidia csinaálja jelenleg akkor is a jobb karikat(ár/érték)
szal az nvidia mindíg egy lépéssel előrébb áll és remekül kihasználják mégha a konkurrens ati jobb is lásd (7600GT vs 1650XT; 8600GT vs 2600XT; 8800GTS vs 2900XT.. és a sort még lehetne folytatni...)
[Szerkesztve] -
Bundás22
őstag
válasz
VaniliásRönk #482 üzenetére
hülyegyerekek csak nem célozgatsz?
a gef 8-asoknak mindenképp lőttek az idő múlásával, de akkor jönnek a 9-esek és az ati megint veszít
a 6osoknak már, a 7esek pedig mostanság ''lőttek'' -
Bundás22
őstag
válasz
VaniliásRönk #448 üzenetére
[link]azért a Galaxy 8500GE feleülmúlja a7600GT teljesítményét legalábbis 3dmarkban
21 ropiért nem rossz
[Szerkesztve] -
koko88
senior tag
válasz
VaniliásRönk #418 üzenetére
az kibaszott jó ár érte ez elvileg odaveri majd a 8600gts-t?
-
ZSOOLT2
tag
válasz
VaniliásRönk #414 üzenetére
Nem rossz, egy középkat. kártyához hozzáadnak egy 5-7k értékű játékot (illetve hármat) + a Sapphire szokott címkét adni a kártyáihoz...
-
bruce24
tag
válasz
VaniliásRönk #396 üzenetére
Én úgy tudom hogy először az ATI indult el a Pixel shaderek írányába most akkor méert váltana vertex felé. (bár az ATI nak mindig jó megérzései voltak)?
-
venember83
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #388 üzenetére
Nem tudom, h a diplomacianak miota volt csak pozitiv ertelme. Ez azon keves szavak egyike amelynek rendkivul sok konnotacioja va, szamomra mondjuk inkabb negativ kicsit... Szerintem. Off vege, tobbit priviben, bar szvsz ugyanazon az allasponton vagyunk, kb.
-
7600GT
senior tag
válasz
Ezt nem vágom.
Ha egyszer kell a vertex kód akkor mért nem rakják bele a játékokba?
Amugy nem inkább pixel shader-es kódokra épülnek mostanság az újabb játékok? -
gfefe
őstag
válasz
NA.... Én inkább ati párti vagyok, de azt azért nem mondanám, hogy a 8800 as széria szemét....
Örülnél te ha hozzád vágnának egy sli párost -
venember83
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #381 üzenetére
khm khm, g80-ast ne hasonlitsuk Fx-ekhez, azert...
G80 jo, mig fx-eket inkabb nem jellemzem. Igaz, h r600 sokkal jobb lehetne, de nem csak termeket kell tudni gyartani, hanem megteremteni azt a kornyezetet amiben azt ki lehet hasznalni, ehhez meg befolyas/penz/diplomacia, ami nv-nek valahogy jobban fekszik. De ne felj, lesz ebbol az r600-bol jo kari, amit a programok is kihasznalnak
mod: off
re: de fx hasznalhatatlan volt jatekokban (5900ultra kivetelevel), mig 8800ak ha nem is kimagasloak, de jol mennek veluk a jatekok, csak ennyit akartam mondani. Igen, r600 forradalmibb, jobb, csak jatekok nem tamogatjak, ennyi. Viszont a vasarlot nem az erdekli, h elvileg melyik a jobb, hanem, h a gyakorlat mit mutat, persze ha 1 objektiv vasarlobol indulunk ki.
[Szerkesztve] -
bruce24
tag
válasz
VaniliásRönk #378 üzenetére
Ezekszerint akkor az ATI nak nem sikerült visszavágnia eggyik fronton sem.
-
mcwolf79
veterán
válasz
VaniliásRönk #363 üzenetére
''Meg akkor a 2 GPU-sak mennyibe fognak fájni? 40? Azok odavernek a 8600GTS-nek is.''
Azért ez nem feltétlenül igaz.Driver-és alkalmazás-támogatás is kell majd hozzá. -
7600GT
senior tag
válasz
VaniliásRönk #355 üzenetére
Valszeg azért nem zárták, mert nincs olyan szinten szét off-olva mint a régi jó kis fudzillás r600topik.
-
venember83
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #355 üzenetére
utolso off: privit olvastad?
-
rocket
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #325 üzenetére
Annyira nam hibas azert, mert a referencia pro is erre a nyakra epul, csak kevesebb alkatresz van rajta
-
rocket
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #323 üzenetére
Nem
Azon a kepen a tesztben egy gddr3 xt van, az egy promocios kep, nem a teszt kartyarol keszult. -
rocket
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #302 üzenetére
Soha ne mond hogy soha, mindig voltak kivetelek akiknek nem jutott szelet a ''tortabol''
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #298 üzenetére
NV ezt teszi egy ideje
csak duplázunk semmi inováciű....Ati rájött,hogy crosbar egy szinten tul nehezen megvalositható...jött Ringbus NV még mindig crosbarral dolgozik
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #294 üzenetére
helyes út:
nem kell minden egyes generácionál full uj dolgokat kitalálni ezért kib soat csusznak nem ugy működik stb..R520-tól kezdődött a mélyrepülés..csak a 2. generáciok hozzák be a konkurenciát...ezt igy nem lehet
hol van az R300-s tervező csapata? otthagyták őket?
és jövőre jön Intel is szalés több mint valószinű,hogy PowerVR chippel....és akkor eldőlt a verseny....AMD és NV akkor már megint csak kis szereplő lesz...
Én bizok benne,hogy AMD a köv generácioba beleszól látva e igy nem mehet tovább....
nem akarok kitérni anyagiakra,de az OEM biznisz jövedelmezik nekik licencek is...de akkor is valamit felékne mutatni kintre is -
rocket
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #291 üzenetére
Gddr4 verzio az van a hosszabb nyakon.
Ez nem hiszem beleszolas kerdese, mar reg elkelett volna tavolitani Orton-t onnan. -
rocket
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #288 üzenetére
A kepen egy referencia gddr3 xt van.
-
he7edik.
addikt
válasz
VaniliásRönk #203 üzenetére
Neked mi a problémád a PowerColor-al
-
7600GT
senior tag
válasz
VaniliásRönk #175 üzenetére
Köztünk maradjon, de szerintem a Primecooler csak lopta az egészet.
[Szerkesztve] -
venember83
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #90 üzenetére
Mutass jobbat bazzeg.
Nincs mibol valogatni sajnos.
-
HERR Z
veterán
válasz
VaniliásRönk #60 üzenetére
Ő csak fordít hogy a hülye is megértse azt a hülyeséget amit fudzilla terjeszt
[Szerkesztve] -
válasz
VaniliásRönk #60 üzenetére
Tessék, cáfold meg!
Egyébént meg a fórum azért fórum, hogy az ember leírja azt, amit le szeretne írni. Ha én a témába vágó külföldi híreket (vagy ''híreket'') lefordítok és itt postolom, az miért fáj neked? -
válasz
VaniliásRönk #56 üzenetére
Gondoltam, feldobom már ezt a szar topicot, de látom, fikázós nemtetszést váltott ki. Úgy látszik, mindenki tud már angolul ebben a redves fikaországban, és a segítő szándékot messziről körbeköpködik. Jónapot!
-
EQMontoya
veterán
válasz
VaniliásRönk #56 üzenetére
meg a vicclap.hu-t
-
válasz
VaniliásRönk #28 üzenetére
Éppen hétfőn olvasgattam egy 2001. végi CHIP újságot, és ott volt ASUS V8200 Deluxe kártya 130k-ért, valamint Aopen GF3 120k-ért. És emlékszem a GeForce2 Ultra 150k körüli árára is. Szóval jóval előbb is voltak már drága cuccok, maximum nem vettük meg...
-
EQMontoya
veterán
válasz
VaniliásRönk #33 üzenetére
egyrész #34, másrészt pedig ha igy lesz, akkor meg főleg a ram sávszél fogja lefogni, nagyon durván. Már a 8600gts-t is lefogja, pedig az gpu-ban sem egy atomreaktor. 1600*1200-ban elég csúfosan leszerepelt olyan kártyák ellen, amelyekkel kisebb felbontásban még tudta a lépést tartani, ez pedig elég valószinüen a ram sávszél elfogyására utal. Most az ati végignézte, hogy az nvidia lőtt igy egy bakot, és megcsinálják ugyanazt.. vááá
-
ktg3
őstag
válasz
VaniliásRönk #31 üzenetére
ez abszolut majd a gputól függ majd..
arról pedig nem sokat tudni..
jó lenne vmi info h hány és milyen shaderek lesznek benne...
ott az ár h ezek a karik 199$ ról indulnának..
mondjuk az fél év alatt 150$ alatt van -
EQMontoya
veterán
válasz
VaniliásRönk #31 üzenetére
sztem örülhetünk, ha 15-20%-ot vernek a 8600gts-re. Szal elértük az x1950pro szintjét. És akkor x1950pro és 8800gts közé nem kéne vmi? Hát sztem nem ártana, finoman szólva rohadtul.
[Szerkesztve] -
HERR Z
veterán
válasz
VaniliásRönk #23 üzenetére
x1950gt ugyanarra a nyákra épül és 30 alatt van
x1800gto még drágább nyák és 27k
boltba azért nem kap az ember 30 alatt x1950pro-t mert a boltosok kicsit haszonéhesek(de finom jelző....) -
EQMontoya
veterán
válasz
VaniliásRönk #26 üzenetére
annyiban nem értek vele egyet, h a 7300gt azért alsó kategória, és erősen 25 körül indult. De 35k akkor is legjobb esetben a középkategória közepe, és láthatóan ott is megéri 256 bites karit árulni. Akkor most mérnem? főleg, h ez a kártya annál drágább lesz, előállitásra meg nyák marhaolcsó, a 65nm-es gpu szintén, csak a ram lesz rajta drága.
#28: meg is lett az eredménye, jelenleg nem létezik erős dx10 középkategória, és úgy tünik, hogy nem is fog. 8800gts sztem már nem az, hd 2900 sorozat bőven nem lesz az, 8600gts meg harmatgyenge a 8800gts-hez képest, szerintem hd 2600xt után is túl nagy lesz ott a lyuk. Pont azon a helyen, ami szerintem sokaknak ideális lenne.
[Szerkesztve] -
ktg3
őstag
válasz
VaniliásRönk #26 üzenetére
én kérek elnézést
akkor neked az 1900gt amit 30körül vettem az középkat alja?
lassan kezdhetsz áttervezgetni mert pofátlanul mennek le a hardverárak...
szerencsére -
ktg3
őstag
válasz
jaja de régen ugyanezt mondhattuk el a 128 bites ti 4200ről..
mondjuk akkoriban nem volt olyan nagy zám a 128 bit..
de ott a 9700pro 256 bittel 12K-ért..
egyszer le kell vinni 256 bitet középkatba..
sztem tarolni fog az a gyártó aki először megteszi.. -
EQMontoya
veterán
válasz
hát nade 30k az középkat alja... láttuk, h megéri 256os nyákot gyártani, x1950gt esete, ami 40k alatt indult. Nah most akkor rakjuk bele a 65nm-es gpu-t, meg rá olyan 700mhz körüli ramokat, és lám...
-
ktg3
őstag
válasz
VaniliásRönk #21 üzenetére
ilyen gddr3-gddr4 re váltást lehet nyákmod nélkül is csinálni 256 biten..
lásd x1900xtx->x1950xtx..
jó kis pöris topic lettmaradjon is így..
-
EQMontoya
veterán
válasz
VaniliásRönk #19 üzenetére
1200on használom, úgy. A ringbus vs crossbar nyilván nem kérdés. Amúgy ezekhez a ramokhoz egyenlőre nem főzök túl nagy reményeket tuning terén.
[Szerkesztve] -
ktg3
őstag
válasz
VaniliásRönk #5 üzenetére
ezt mire??
nana nem fikázni..
kezdő topicnyitó vagyok
jaja a cím
nembaj
mivel most inkább az atiról van szó ezért legyen ez..
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Háztartási gépek
- Videós, mozgóképes topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Elektromos autók - motorok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest