Keresés

Aktív témák

• tommerr

csendes tag

válasz tommerr #2203 üzenetére

Ha valaki az előzményekre kíváncsi.... (2004-12-30 14:59:48 )

''Sajnos nem volt türelmem végigolvasni a teljes topic-ot. Ha a probléma előfordult már, akkor bocs.
    Shappire 9600 XT kártyámat nemrég vettem. Xp újratelepítés után felraktam a legfrissebb Catalyst drivert. Gondoltam megtesztelem UT2004-el az új kártyámat. Meglepődve azt tapasztaltam, hogy néha be-beszaggat. (Nem értettem a dolgot, mivel a játék nagyobb része alatt normálisan megy.)
    Felraktam a gépemre a 3D mark 2001-et és 2003-at is. A konfigom: Athlon Xp 2000+, 512 DDR 333, Shappire 9600XT 256 Mb.
    Eredmény: 2001-nél: 9887 pont, 2003-nál 3467 pont. Ahogy nézegettem a neten ez annyira nem is lenne rossz, főleg ZoneAlarm és F-Secure mellett.
    Miközben nézegettem a cikkeket a neten, felfigyeltem valakinek az írására: AGP problémája volt. Gyorsam megnéztem, hogy nálam mi a helyzet az AGP-vel.
    Azt láttam, hogy ki van kapcsolva. Visszakapcsolás esetén a winxp újraindítása után ismét ki volt kapcsolva. A dxdiag-ban az agp nincs engedélyezve!?
    Az alaplapom 8-szoros AGP-t támogat, az előző kártyám (Radeon 9000-es) 4-szeres AGP mellett ment. Via AGP driver felrakása után szétesett a rendszerem.
    Ja, és az Xp PCI-os kártyának látja az AGP-s karit!?
    Mi lehet a baj szerintetek?''

És a fejlemények....
    Szoftveres telepítéssel nem volt gyógyítható a probléma. Minden verziót próbáltam Windows Xp, Via4in1 driver és videokártya driver tekintetében. Egyik sem jött be...
    Addig idegesítettem magam ezen, mígnem vettem egy nforce-os alaplapot (Abit NF7-S). Nekem ez bejött. Aki hasonló gondokkal küzködik, alaplapcserét javaslok.

• tommerr

csendes tag

Korábban írtam, hogy a Shappire 9600 XT kari és a VIA KT400-as alaplapom nem csípte egymást (nem ment a 8-szoros AGP, sőt semmilyen sem). Szoftveres telepítéssel nem volt gyógyítható a probléma. :(
    Addig idegesítettem magam ezen, mígnem vettem egy nforce-os alaplapot. Nekem ez bejött. Aki hasonló gondokkal küzködik, ezt javaslom.

• tommerr

csendes tag

válasz Haka #2214 üzenetére

Kedves Haka!

Köszönöm válaszod. Sajnos a Windows és a driverek megfelelő sorrenben való feltelepítése sem hoztam meg a várt erdményt. A Via4in1 driver mindig tönkrevágta a rendszerem. Most Via driver és AGP nélkül használom a kártyámat, addig míg nem veszek másik alaplapot. Szerintem ez nagy szívás...
    Kedves 9600XT kártyát vásárolni szándékozók fogadjatok meg egy tanácsot: VIA-s alaplaphoz ne vegyetek ilyen kártyát, mert már ketten is megszívták. Ne akarjatok kockáztatni!

Üdv, tommerr

• tommerr

csendes tag

Sziasztok!

Sajnos nem volt türelmem végigolvasni a teljes topic-ot. Ha a probléma előfordult már, akkor bocs.
    Shappire 9600 XT kártyámat nemrég vettem. Xp újratelepítés után felraktam a legfrissebb Catalyst drivert. Gondoltam megtesztelem UT2004-el az új kártyámat. Meglepődve azt tapasztaltam, hogy néha be-beszaggat. (Nem értettem a dolgot, mivel a játék nagyobb része alatt normálisan megy.)
    Felraktam a gépemre a 3D mark 2001-et és 2003-at is. A konfigom: Athlon Xp 2000+, 512 DDR 333, Shappire 9600XT 256 Mb.
    Eredmény: 2001-nél: 9887 pont, 2003-nál 3467 pont. Ahogy nézegettem a neten ez annyira nem is lenne rossz, főleg ZoneAlarm és F-Secure mellett.
    Miközben nézegettem a cikkeket a neten, felfigyeltem valakinek az írására: AGP problémája volt. Gyorsam megnéztem, hogy nálam mi a helyzet az AGP-vel.
    Azt láttam, hogy ki van kapcsolva. Visszakapcsolás esetén a winxp újraindítása után ismét ki volt kapcsolva. A dxdiag-ban az agp nincs engedélyezve!?
    Az alaplapom 8-szoros AGP-t támogat, az előző kártyám (Radeon 9000-es) 4-szeres AGP mellett ment. Via AGP driver felrakása után szétesett a rendszerem.
    Ja, és az Xp PCI-os kártyának látja az AGP-s karit!?
    Mi lehet a baj szerintetek?

Aktív témák

Hirdetés