Keresés

Aktív témák

• foxyr

tag

Viszont azt meg mindig nem ertem, hogy a tobbi kartyammal miert megy tokeletesen mindket monitorom...

• foxyr

tag

válasz DigitXT #2672 üzenetére

2 évvel ezelőtt vettem, s akkor meg a Samsung nem adott hozza...most nem tudom mi a helyzet, de pl. a 17''-os Acer Al1731-es monitoromhoz mindent adtak...normal kabelt, DVI kabelt illetve az S-video és RCA bemenetekhez is adtak kabelt.
    15'' monitornal tok folosleges egyebkent hasznalni a DVI-t....D-subon is eszmeletlen jo kepe van....a mai TFT-k kozul 10bol 9-et meg mindig überel...152T csucsmodell. De hat olcsobb megoldas, mint vacakolni a kartyaval...

• foxyr

tag

válasz DigitXT #2668 üzenetére

Rosszul ertetted...eloszor csak a monitor volt radugva...tehat nem is erzekelhette a TV-t...azt veletlenul vettem eszre, amikor rajtahagytam a TV-t, amikor kiprobaltam, hogy mukszik-e a TV-kimenet.

Tehat akkor eloszor is....en D-sub-----D-subon akarom osszekotni a gepet, mivel a Samsunghoz alapbol nem adnak DVI kabelt...igy csak a D-sub csatit tudom hasznalni, de ahogy eloszor is leirtam, ugy nem megy.....csak akkor, ha a DVI csatit hasznalom a D-subos atalakitoval...akkor viszont a Tv-kimenet bolondul meg. DVI-DVI tokeletesen megy rajta, s a TV kimenet is franko akkor. Csak most akkor be kell szereznem majd egy DVI-kabelt, s ugy fogom hasznalni...hogy miert????

KOVETKEZZEK::F

Na akkor erre varjatok gombot....athoztam a PC-t a baratnomhoz, s rakotottem a monitorara...gyonyoruen megy...mar a bootolas elejetol feleled a monitor.
    Ez egy CRT-s monitor.
    Az en 2 monitorom egy 15''-os és egy 17''-os TFT.....mindketto hibatlan, mert Radeon 9800Pro,Radeon8500,Geforce4 Ti4200,Geforce2 Mx-es kartyakkal hibatlanul mennek....csak ez a franya 9600XT nem akarja inditani a monitorokat......most visszavittem volna gariba, akkor cseszhetem, mivel a kartyanak nincs semmi baja...ezt hivjak osszeferhetetlensegnek :o

• foxyr

tag

válasz DigitXT #2660 üzenetére

Mar csak az a kerdes, hogy Biosban tudok-e valamit allitani, mert ha nem lehet megoldani a problémát, akkor repül vissza gariba.

• foxyr

tag

Kiprobaltam a masik gepemben is. Amit meg eszrevettem, hogy ha a normal D-sub csatin keresztul kotom ossze a monitor D-sub bementére, s bootolaskor nincs kep, akkor a Tv-kimenet tokeletesen mukszik...mind a kiterjesztett mod, mind pedig amikor kulon kivalasztom a Tv-kimenetet. Ugyanez a helyzet, ha a VGA DVI csatijan keresztul a monitor DVI csatijara csatlakoztatom...akkor is minden tokeletes...egyedul akkor gaz a Tv-kimenet (ahogy par hozzaszolassal ezelott irtam), ha a VGA DVI csatijan keresztul (az atalakitoval) a monitor D-sub csatijara csatlakoztatom.

Vagyis egyedul az a kerdes, hogy D-sub --- D-sub on keresztul miert nincs kep a monitoron, csak miutan a Wndows bejott?????:F:F
    A masik monitor, amin kiprobaltam azt irja ki bootolaskor, hogy 572-520 Out of Range.

• foxyr

tag

De mégis hogy értelmezzem a látottakat???:F

Mármint a D-subos csatimmal kapcsolatos problémámmal kapcsolatban....

• foxyr

tag

''Ugyanilyen okokból nem biztos hogy bootolásnál tud egyszerre több csatlakozóra jelet adni, csak winben''

A normal D-sub csatira mindig kell jelet adnia, ha bekapcsolod a gepet!!!! Meg akene ha nem adna...hogy installalnal Windowst??? Amig nincs Windows, addig semmifele jelet nem ad ki...monitor nem all fel a keszenletbol.

Ez nem driver hiba...ugyanis amikor bekapcsolod a gepet, akkor meg sehol sincs semmifele driver. A bootolasi folyamatot sem latom...ha del-t nyomok, hogy belepjek a biosba, akkor sem ad kepet, lekapcsol keszenletbe...mintha nem lenne bekapcsolva a gep....tehat nem tudom hasznalni. Monitornak semmi baja, legalabb 3videkartyaval sem csinal ilyet.

[Szerkesztve]

• foxyr

tag

Lenne egy kis problémám...remelem valaki tud segiteni vagy magyarazatot adni.
    Ma sikerult osszeraknom egy gepet egy Asus 9600XT 128Mb-os VIVO-s karival. Rakotottem a monitorra (D-Sub csatin keresztul), s csodalkozva neztem, hogy nem kap jelet a monitor, csak azutan hogy a Windows felallt. Viszont DVI csatin keresztul az atalakitoval minden OK. Ez mitol lehet? Azt is eszrevettem, hogy ha a DVI csatin keresztul hasznalom, akkor a Tv-out nem mukodik....vagyis mukodik, de vagy a monitoron vagy pedig a Tv-n van jel. Mindkettore egyszerre nem kuldi ki a jelet, csak ha a normal csatlakozot hasznalom....hogy ez is mitol lehet, rejtely szamomra. Meg azt eszrevettem, hogy amikor a normal csatlakozon inditom a gepet, és a monitoron ilyenkor nincs jel (ahogy fentebb emlitettem), a TV-re viszont kiteszi.

A konfig: Soltek barbone PC Intel 865G chipsettel, P4-2.8Ghz proci, 512Mb memoria, Samsung 152T monitor(D-sub és DVI csati).

Segitsegeteket elore is koszonom!!!

Aktív témák

Hirdetés