- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Aktív témák
-
DigitXT
félisten
Nem is figyeltem, hogy TFT...
Nem röhög, van D-SUB+DVI csatis CRT is!
(Nekem is majdnem olyan, kivéve, hogy mégsem, mert D-SUB + 5-BNC, de a netes manuálban már nem egészen így van... biztos régebbi moncsi.
)
most visszavittem volna gariba, akkor cseszhetem, mivel a kartyanak nincs semmi baja...
Na akkor erre legalább rávilágítottam, csak máshonnan közelítettem meg...
be kell szereznem majd egy DVI-kabelt, s ugy fogom hasznalni...
Ez a legjobb megoldás, amit tehetsz, minek rontanád a minőséget egy felesleges DA+AD konverzióval a monitorod, és a VGA-d közt?Ha már van rajta DVI, tessék használni!
A Samsungtól meg nem volt szép, hogy nem adott kábelt!
-
DigitXT
félisten
Biosban tudok-e valamit allitani
Mármint a kártya BIOS-ában?A ''simában'' - alaplap - biztos nem...
Kártya BIOS-t még soha nem hackeltem...Amúgy engem is meglepett ez az első tapasztalat: 50Hz-et monitoron még az életemben nem láttam...
Akkor még nem ez a monitorom volt, de valsz ez is kibírná az ilyen bootolást.
Később viszont nem foglalkoztatott a téma, ugyanis a TV-kimenetet nem tudtam első próbálkozásra belőni(''zizis'' volt a kép, bár színes, előtte az FX-en ilyenkor kellett szépen átkapcsolni ''Composit módra'', és akkor rendbe is jött, ennél meg ilyen opciót egyáltalán nem találtam), aztán odébb is került a gép, és rövid lett az S-VHS kábel is, így végül egyáltalán nem is használom a TV-t...
Ezt főleg az új (használt) monitoromnak köszönhetően, ami képminőségben természetesen 6x odaver, méretben is már kis-TV (jó, nem 72cm, és nem LCD meg plazma, viszont valódi síkképcsöves, 100Hz-es), és nem utolsó sorban itt a géphez van/lett belőve az 5.1-es hangrendszer is...
Szóval így jártam vele.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Vagyis egyedul az a kerdes, hogy D-sub --- D-sub on keresztul miert nincs kep a monitoron, csak miutan a Wndows bejott?
Akkor az lehet, hogy a kari érzékelvén a TV-kimeneten rajta lóg a TV nem akarja szétsütni azt, és 50Hz-en hajtja meg deafault (PAL), amit a moncsid nem bír, és nincs rajta kép. A másik monitor meg szól, hogy miért nem lenne rajta kép. Ezt pedig onnan tudom, hogy amikor erre a karira váltottam, akkor a TV-kimenetet is bekötöttem elsőként, és valami atomcsiga képpel bootolt, real 50Hz-en!
Szóval simán lehet, hogy totál jó a karid, csak emiatt ''ökörködik''. És már csak egy kérdés van hátra: ha a monitorodon van DVI csati, akkor miért nem DVI-DVI-ban használod?Ha pedig egy másik monitoron csak D-SUB van, akkor miért nem D-SUB-D-SUB-ban? Keresztbekötni jó eséllyel felesleges, max. ha nagyon gáz lenne a képe a D-SUB-on, de akkor meg a garis csere befigyel...
Mod: most olvastam az eredeti problémát: teszt képpen azt próbáld meg, hogy a TV-kimenetet tök üresen hagyod, és úgy bootolsz: tuti fog működni mindenféle bekötésnél...Ha ekkor sem, akkor valami gáz van, de ha igen, akkor a fentiek talán értékelhető magyarázattal szolgálnak, s használhatod a karit nyugodtan...
[Szerkesztve] -
-
plömplöm
őstag
Ne tudtam kibogozni, hogy mikor mi megy vagy nem megy, gondoltam hátha nem tudod, hogy a biosában is le lehet tiltogatni ezt-azt-amazt, és gondoltam hátha... De ha nem, hát nem
Ha télleg simán rádugsz egy moncsit a kék dugeszra, bekaccsolod, és azon nem van kép a windowsig, akkor az vagy valami vagy megy valahová, pld vissza gariba... szerintem... -
plömplöm
őstag
csak egy 5let:
ha lelógna... Bővebben: link -
Atic
tag
Hali!
Azt tudom mondani, hogy nézz körül a driver beállításai között. Ha Catalystod van, akkor az átfedés fül alatt a klón mód beállításainál vannak ilyenek, (+ a megjelenítő eszközök...)
az, hogy amíg nem áll föl a win, addig nem küld jelet, attól lehet, hogy a DVI és a normális csatlakozó mindíg működik, de a többit a driver üzemeli be amikor elindul az oprendszer. Ugyanilyen okokból nem biztos hogy bootolásnál tud egyszerre több csatlakozóra jelet adni, csak winben. Remélem tudtam segíteni.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gránit mosogató
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- PlayStationre is jön az első Gears of War felújítása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest