- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- iPhone topik
- Honor Magic V2 - origami
- Milyen GPS-t vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gordonfreemN #23192 üzenetére
Ha jól értem, amit szeretnél, akkor igen.
-
.-..-.
tag
válasz
Janos250 #23195 üzenetére
Nálam biztosan nem ez a probléma.
Egyrészt mert egyáltalán nem jelenik meg a cp210x eszköz. Tehát nem arról van szó, hogy nem tudja használni, hanem egyáltalán nem látja az OS ezen a modulon.
Másrészt nem használok windows-t, linux-on dolgozom. Ott teljesen mindegy, hogy lát driver-t (amúgy a kernelben lévő tökéletes) vagy nem, az lsusb command kilistázza az eszközöket. Na, ezt a modult használva nem listázza.Más moduljaim rendben mennek, csak ezzel történt valami.
ViZion:
"nah, minden másra gondoltam volna, erre sztem nem"
Ja, hát nem általános felhasználás, elismerem.
És talán hiábavaló is, de egy próbát részemről megér, mert igen drága egy gyári eszköz erre a célra. -
Janos250
őstag
válasz
ViZion #23196 üzenetére
Egyelőre nem tudom pontosabban az okát, mert ezt tegnap este lefekvés előtt néztem az eszközkezelőt. Persze az is lehet akár, hogy valami gond az Arduino IDE körül van (letöltöttem tisztát, ugyanez), vagy valami felmászott a gépemre. Eredeti Arduino ESP32 még szűz, azaz először most bekapcsolt panellal ugyanez van.
Egyelőre többet nem tudok, lehet, nagyon melléfogtam, de most nem tökölök vele tovább, írom a programot az S3-on, azon CH340 van. -
Janos250
őstag
válasz
.-..-. #23191 üzenetére
Egy csapdába léptél, egyelőre én sem tudom a megoldást.
Bár az is lehet, hogy nálam van valami gubanc, egyelőre nem tudom, csak a hibajelenséget tudom leírni. Lehet, nem így van.
A Windows 11 legújabb frissítése óta a CP2102 csippel felszerelt modulok - tapasztalatom szerint - nem képesek együttműködni a Win11-el. Hiába próbáltam a drivert cserélni, se a legújabbal, se a régebbivel nem megy.
Ha az eszközkezelőt nézi az ember, az látszik, hogy a gép felismeri, konnektál, majd eldobja. Aztán ez ismétlődik vagy az idők végezetéig, vagy néha előfordul, hogy beáll egy olyan állapot, hogy megmarad a kapcsolat. (Miért?) Egyelőre másik gépen nem próbáltam, mert nincs itthon másik, de majd próbálom.
Ez egy szűk hete van, és minden CP2102 csippel szerelt panelommal (van pár) ugyanezt csinálja. Próbáltam párral. A CH340 csip esetén nincs gond, viszont az olcsó ESP32 panelok a CP2102-t használják. -
.-..-.
tag
válasz
ViZion #23193 üzenetére
Ez dron-zavaro, ezert kell 3db modul. Az egyik maga az esp32, de ott is javasolt lesz majd a kulso antennas verzio.
Egyelore csak rf amp nelkul probalom. Egyelore kiserleti jelleggel.
2.400GHz-2.525GHz van 125 csatornara osztva (1MHz csatornankent)
Mivel a leptetes a csatornak kozott nem eleg gyors, 3db modullal mar lefedheto annyira, hogy a hatokorbe kerulo dronok elvesztik a kapcsolatot es vagy leszallnak vagy visszaternek az indulo ponthoz. -
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #23190 üzenetére
Gyorsan összedobtam a lényeget, mire gondolok.
-
.-..-.
tag
válasz
ViZion #23188 üzenetére
Az van, aminek a netről a képét feltöltöttem: [link]
Pontosan ez az alkatrész elrendezés és ugyanez az esp-wroom-32 felirat.Amúgy nem arról van szó, hogy nem ismeri fel az OS, hanem nincs is usb-uart.
Nem jelenik meg eszközként sem. Kizárólat tápként funkcionál most a micro-usb port.
Nem tudom, hogy az integrált usb-uart adta meg magát vagy valami beállítással kikapcsoltam.Mindezt azért merült fel bennem, mert pl. stm32 dev esetében ki lehet kapcsolni az usb-t és akkor sem serial, sem dfu módban nem funkcionál.
Viszont így kisebb a fw mérete nyilván.Szóval hátha valami ilyesmi történt ezzel is.
Amúgy szükségem van a több pinre, mert 2db nRF24L01 és 1db I2C OLED kijelző is került rá. Szóval ezért ez a verzió.
Egyelőre külső usb-uart eszközzel frissítem, a már említett módon.
Csupán kényelmes volna egyetlen usb kábellal használni fejlesztés közben. -
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #23189 üzenetére
7309:
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok!
Megtehetem azt egy atmegA328P, egy alps RK271 motor poti és két IRF7309 H hidas vezérlés esetében, hogy a 7309-ek G1 és G2 bemeneteit "egyszerre" vezérlem?
Azaz egy-egy atmega kimenetről hajtom meg a két-két pint a két 7309-en.
Schematik-ot teszek fel hozzá ha kell, épp készül. -
ViZion
félisten
válasz
.-..-. #23186 üzenetére
Bátya (ez lesz a neved, szersd. Ezt a Braille írást nem értem.
), akkor lehet, h EZ van Neked? Másik fontos infó az USB chip, nem mindegy, h melyik driverrel fogja felismerni. Elvileg ez CP2102 vagy CH340G lehet.
Őszintén nekem ezek nem tetszenek (nagyobb, szívtam flasheléssel én is, WLED-ből nem minden verzió támogatja, stb...), a Wemos D1 mini az faék egyszerű, igaz kevesebb pin, de mivel ócó, nem is kell mindent egy lapkára bízni. Ma már Aliról az ESP32 supermini verhetetlen.Ez esetleg segítség?
-
.-..-.
tag
válasz
.-..-. #23186 üzenetére
Frissítés:
Sikerült külső SerialUART eszközzel egy "üres" kódot rátennem úgy, hogy közben nyomtam a "Boot" button-t.
Sanszos, hogy valami ArduinoIDE kódot tehettem rá anno, nem pedig webflash-el "valami kész binárist", ahogy eredetileg hittem.
Viszont szerintem valamit kikapcsolhattam és ezért nincs USB.
Lehetséges, hogy elszúrtam valamit az ArduinoIDE beállításnál és ezért nincs most USB-UART nálam? -
.-..-.
tag
válasz
ViZion #23185 üzenetére
Akkor megkeveredtem kicsit, hogy ez egyáltalán mi ...
ESP-WROOM-32 a felirat a lapkán.
Az RX/TX pineken valami logot irogat a serial-monitor-on (/dev/ttyUSB0) és van is sejtésem, hogy mi lehet rajta.
Próbáltam ráírni egy üres sketch-et lefordítva, de nem sikerül.Így van esetleg valami ötleted, hogyan tehetném "gyári" állapotba?
-
.-..-.
tag
Üdv!
Van egy ESP32-Wroom Dev. boardom, amit sehogy nem sikerül USB módba tennem.
[netes kép]
Egy másik hasonló board (kicsit más elrendezés, de ugyanúgy 38 pin), Devkit C v4 rendben működik, megjelenik a CP210x USB eszköz, de ez valamiért nem.Ha jól emlékszem valamikor régen valami kész BIN-t toltam erre webflash megoldással, de ugye ezzel fogalmam sincs, hogy mit és hogyan írhatott át rajta.
Valami el is indulhat rajta azonnal, mert fel-felvillan néha a led rajta, de fogalmam sincs a rajta lévő FW-ről már.
Van valami trükkje, hogy a megszokott módba visszaállítsam? -
Postas99
senior tag
válasz
Wolfram #23182 üzenetére
Várj. ez a téma már az ha a másik oldalról (lejátszás) meg akarod nyitni a RAW formátumú hang anyagot.
nc -l 4444 | aplay -r 8000 -f U8
Ez egy linux parancssor utasítás. NC--> network command.Neked windows-ból az adott eszköz IP címét kell megnyitni.
De a legjobb, ha VLC-ből nyitod meg. a PORT viszont lényeges: ip bármi de példaként 192.168.1.200:4444 tehát legyen mögötte a port cím is -
Wolfram
aktív tag
-
Postas99
senior tag
válasz
Wolfram #23180 üzenetére
Sajnos nekem nincs ESP32-Cam cuccom.
[De találtam egy ilyet]
ami szerintem neked kell. -
Postas99
senior tag
válasz
Postas99 #23178 üzenetére
/* Audio streamer with ESP32 and Adafruit elected microphone board.
* Created by Julian Schroeter.
*/
#include <Arduino.h>
#include <WiFi.h>
#include <driver/adc.h>
#define AUDIO_BUFFER_MAX 800
uint8_t audioBuffer[AUDIO_BUFFER_MAX];
uint8_t transmitBuffer[AUDIO_BUFFER_MAX];
uint32_t bufferPointer = 0;
const char* ssid = "YOUR SSID";
const char* password = "YOUR PASSWORD";
const char* host = "YOUR SERVER IP ADDRESS";
bool transmitNow = false;
WiFiClient client;
hw_timer_t * timer = NULL; // our timer
portMUX_TYPE timerMux = portMUX_INITIALIZER_UNLOCKED;
void IRAM_ATTR onTimer() {
portENTER_CRITICAL_ISR(&timerMux); // says that we want to run critical code and don't want to be interrupted
int adcVal = adc1_get_voltage(ADC1_CHANNEL_0); // reads the ADC
uint8_t value = map(adcVal, 0 , 4096, 0, 255); // converts the value to 0..255 (8bit)
audioBuffer[bufferPointer] = value; // stores the value
bufferPointer++;
if (bufferPointer == AUDIO_BUFFER_MAX) { // when the buffer is full
bufferPointer = 0;
memcpy(transmitBuffer, audioBuffer, AUDIO_BUFFER_MAX); // copy buffer into a second buffer
transmitNow = true; // sets the value true so we know that we can transmit now
}
portEXIT_CRITICAL_ISR(&timerMux); // says that we have run our critical code
}
void setup() {
Serial.begin(115200);
WiFi.mode(WIFI_STA);
WiFi.begin(ssid, password);
while (WiFi.status() != WL_CONNECTED) {
delay(500);
Serial.print(".");
}
Serial.println("");
Serial.println("WiFi connected");
Serial.println("MY IP address: ");
Serial.println(WiFi.localIP());
adc1_config_width(ADC_WIDTH_12Bit); // configure the analogue to digital converter
adc1_config_channel_atten(ADC1_CHANNEL_0, ADC_ATTEN_0db); // connects the ADC 1 with channel 0 (GPIO 36)
const int port = 4444;
while (!client.connect(host, port)) {
Serial.println("connection failed");
delay(1000);
}
Serial.println("connected to server");
timer = timerBegin(0, 80, true); // 80 Prescaler
timerAttachInterrupt(timer, &onTimer, true); // binds the handling function to our timer
timerAlarmWrite(timer, 125, true);
timerAlarmEnable(timer);
}
void loop() {
if (transmitNow) { // checks if the buffer is full
transmitNow = false;
client.write((const uint8_t *)audioBuffer, sizeof(audioBuffer)); // sending the buffer to our server
}
} -
Postas99
senior tag
válasz
Wolfram #23177 üzenetére
Hackster.io, nem emékszem hogy fizettem-e valaha is érte. Lehet csak regisztrációt igényel.
Bemásolom ide a kódot. De valamiért szétesik./* Audio streamer with ESP32 and Adafruit elected microphone board. * Created by Julian Schroeter. */ #include <Arduino.h> #include <WiFi.h> #include <driver/adc.h> #define AUDIO_BUFFER_MAX 800 uint8_t audioBuffer[AUDIO_BUFFER_MAX]; uint8_t transmitBuffer[AUDIO_BUFFER_MAX]; uint32_t bufferPointer = 0; const char* ssid = "YOUR SSID"; const char* password = "YOUR PASSWORD"; const char* host = "YOUR SERVER IP ADDRESS"; bool transmitNow = false; WiFiClient client; hw_timer_t * timer = NULL; // our timer portMUX_TYPE timerMux = portMUX_INITIALIZER_UNLOCKED; void IRAM_ATTR onTimer() { portENTER_CRITICAL_ISR(&timerMux); // says that we want to run critical code and don't want to be interrupted int adcVal = adc1_get_voltage(ADC1_CHANNEL_0); // reads the ADC uint8_t value = map(adcVal, 0 , 4096, 0, 255); // converts the value to 0..255 (8bit) audioBuffer[bufferPointer] = value; // stores the value bufferPointer++; if (bufferPointer == AUDIO_BUFFER_MAX) { // when the buffer is full bufferPointer = 0; memcpy(transmitBuffer, audioBuffer, AUDIO_BUFFER_MAX); // copy buffer into a second buffer transmitNow = true; // sets the value true so we know that we can transmit now } portEXIT_CRITICAL_ISR(&timerMux); // says that we have run our critical code } void setup() { Serial.begin(115200); WiFi.mode(WIFI_STA); WiFi.begin(ssid, password); while (WiFi.status() != WL_CONNECTED) { delay(500); Serial.print("."); } Serial.println(""); Serial.println("WiFi connected"); Serial.println("MY IP address: "); Serial.println(WiFi.localIP()); adc1_config_width(ADC_WIDTH_12Bit); // configure the analogue to digital converter adc1_config_channel_atten(ADC1_CHANNEL_0, ADC_ATTEN_0db); // connects the ADC 1 with channel 0 (GPIO 36) const int port = 4444; while (!client.connect(host, port)) { Serial.println("connection failed"); delay(1000); } Serial.println("connected to server"); timer = timerBegin(0, 80, true); // 80 Prescaler timerAttachInterrupt(timer, &onTimer, true); // binds the handling function to our timer timerAlarmWrite(timer, 125, true); timerAlarmEnable(timer); } void loop() { if (transmitNow) { // checks if the buffer is full transmitNow = false; client.write((const uint8_t *)audioBuffer, sizeof(audioBuffer)); // sending the buffer to our server }
} -
Wolfram
aktív tag
Van olyan hogy ESP32-CAM, ami egy esp kamerával egybeépítve.
Létezik olyan hogy ESP32-MIC azaz egy mikrofon van rajta, és wifivel neten elérhető a mikrofon audio streamje?
ESP-m(S3), mikrofonom (MAX9814/INMP441) van, de hogy abból hogy lesz audio stream neten arról fogalmam sincs. 🤔 -
-
válasz
gerlinger #23161 üzenetére
Figyelj, ami információd van, azt itt a topikban oszd meg! Töltsd fel a képet és linkeld be a weboldalt, ahol a két modul összekötését találtad. Amúgy nem valószínű, hogy én ebben segíteni tudok, de elég sok itt az egy topikra jutó okos emberek száma, hátha együtt össze tudunk hozni valamit.
-
gerlinger
friss újonc
Aryes ha lehetne küldenék egy képet az ősszeálitott egységröl küldj egy emailt köszönöm.
-
gerlinger
friss újonc
Postas99 az etetőhajot azt magam készittem az egy müanyag test és magam szereltem egy flycolor 150A electronikával egy rockvelt motorral , 3 db szervoval , a távvezérlő és adó flysky i6 amit egy adatkábellel 10 csatornásra fejlesztettem, és a horgásztársam é ugyan ez csak neki más szerelte be a gpilotot és az is meglet nézve de adatot nemlehet rola másolni.Már a itt nagyon sok kérdest tetek fel nekem ez ügy ben, de mivel ehezvén nem igazán értek igy úgydőntöttem el is engedem,de ha valaki fünyirótraktor problémáival keres meg abban nagyonszivessen tudok segitteni .
-
Postas99
senior tag
Itt vannak a magyarországon is forgalmazott cuccok boltjai:
[60000 Ft] -tól [150000]Ft-ig két különböző web áruházból. Itt kell megvenni a cuccokat együtt távirányitó és hajó együtt. A teljesség igénye nélkül. -
-
Hello,
Sry, programozott már valaki Atmega16-t Arduino IDE-ből?
Ilyennel kértek meg... Arduino as ISP van csak hozzá, de azzal nem megy. A MightyCore -t be tudom húzni az IDE alá, van is Atmega16, de kiválasztva az Arduino as ISP-t, annyit kapok, hogy cannot find "urclock". Illetve loader égetést választva annyit mond, hogy az Arduino as ISP COM portját nem tudja megnyitniMintha el se hinné, hogy ott van egy Arduino as ISP.
A Mightycore-os arc blogján van némi hint arról, hogy valami saját Arduino as ISP verzió kéne, de semmi konkrét, hogy csak azzal menne.Nem saját cucc, de ha valaki látott már ilyet, akkor köszi a helpet
-
Postas99
senior tag
Valahogy úgy, ugye ez egy "mindenre is jó" távirányító amivel kisautót, repülőt mijaf@szt és akár hajót is tudsz távirányítani. De gondolom, hogy ezek nem egyszerre hanem firmware csere után tudják a saját cuccukat.
A leírás megértése után (leteszi a hajót a vízre -- majd elindítja balra és jobbra - tehát pozicionál ezt a koordináta pontot megjegyezteti mint kiindulási pont) úgy gondoltam, hogy ehhez a fenti video adja az alap igazságot. Mondjuk a video URL-jében levő WEB oldalon azt nem találtam meg, hogy a firmware-t hogy cseréled, és honnan töltöd le. De támpont volt, hogy megértettem a vezérlő kvázi programozását az RC távirányítós kishajó koordinátáihoz. A video bemutatja ugyanazt a folyamatot amit Gerliger is megpróbált leírni.De a legnagyobb baj, hogy hiányzik a legfontosabb, hogy a másik horgászt megkérdezze, hogy az övé hogy néz ki, fotók a hajóról a távirányítóról, főleg a kijelzőről bekapcsoláskor és utána, verziószám a távirányító vezérlő programról satöbbi, hol vette, vagy ki rakta össze... valami amiből tényleg megvan a háttér infó. A kishajó hogy néz ki, mert a videó alapján amit linektem ott van egy kinyitható alja a hajónak, tehát ha neki nem ilyen van hanem más hajója aminek ki sem nyitható az alja, akkor azzal nem is biztos hogy értemes szórakozni. Szóval addig ez a dolog felejtős ha nincs meg hozzá több infó. Az sem tudjuk, hogy az ő távirányítója ugyanazt a képet adja-e mint a másik horgászé. Tehát már ez is egy buktató.
-
-
Undoroid
őstag
válasz
ViZion #23149 üzenetére
Ne bántsd! Ő nem érti, hogy miért kérdezel olyanokat, ami szerinte lényegtelen és ezért nincs is rá válasz, viszont Mi (Én biztos nem) értjük azt, amit és ahogyan ír! Többszöri átolvasás után sem nagyon értem az egészet! Néhol kín olvasni...
Felmerült bennem a kérdés: miért nem kérdezi meg a másik sporit, hogy mi alapján készítette (?) el a sajátját? Vagy hol vásárolta meg? Annyira nem lehet nagy titok az egész...
Nem szeretnék elriasztani innen senkit! Legyünk türelmesek!
-
Postas99
senior tag
válasz
gerlinger #23145 üzenetére
Már értem akkor neked csak erre van szükséged:
[egy új firmware] horgászok részére, és hogy hogyan állítsd be ezeket. -
gerlinger
friss újonc
Nekem sajna nem ez a profilom de megprobálkozom vele hogy sikerül e,ha nem sebaj ,a panelek nem voltak drágák
-
gerlinger
friss újonc
De az viszont lehet hogy nekem a neo6 om az nem ojan mint az ővé mert nekem egy beépitet kocka van rajta neki megegy menetes kábellel van egy külőn gps antenna kocka rajt és abban lehet hogy rajt a térkép .
-
gerlinger
friss újonc
Kedves postas99 ez a horgász társamnál ugy mükődik hogy bekapcsolja a hajot és pár másodperc és fel ál a rendszer majd a táv vevőn ami egy flysky i6 lcdjén megjelenik egy nyil és mutatja hogy jobra balra menj a hajoval , a tó partján a jobb felső kapcsolot átkapcsolja ezzel megtanitotta a kiindulási 0 pontot és vezérli ahova be szeretné vinni az etető anyagot, majd ott megin átkapcsolja és megvan az első etetési pont.Majd ha ujra vissza megy etetni akor már a távon látható nyilak mutatják hogy menj jobra vagy balra és oda vezeted a hajod és ha oda ért akor mutat egy ok feliratot és végül enyi. H a második etetöpontot is akarsz akor a bal gimbalon pöcint felfelé egyet és jöhet a következö etetö pont, és ugyanugy job felsö kapcsoló elmenti és utána minden etetö pontra vissza tud menni.Ha új tóra megy akor tudja az etetési pontokat akár törőlni is ha szükséges egy másik kapcsoloval.
-
Postas99
senior tag
Mondom a másik egyszerűbb dolgot és nem kell a vezérlőddel sem összekötni az aduino-t
csak a Neo6-al, bár abban a modelben benne van 2m pontatlanság.
Csak simán folyamatosan lekérdezed a hajód koorditáit és elküldöd rádiós kapcsolaton magadnak és megjeleníted a koordinátákat egy kijelzőn és fejben számolsz.
Nem kell vezérelni semmit csak a hajódat. Neked csak a koordináta pontokat kell feljegyezni tavanként, hogy hová kell navigálnod a hajót.Még mindig drónra szavazok.
-
gerlinger
friss újonc
Vizion kérdezte hogy nem árulom el hogy honnan jőtt ez azegész hát onnan jőtt hogy láttam egy horgásztársamnál és igy gondoltam hogy ezt kellene megterveznem.
-
Postas99
senior tag
válasz
gerlinger #23140 üzenetére
Tehát a böködés teljesen felesleges, mert nincs sem térkép benne sem léptékegység ami alapján a berendezés részedre a kijelzőn érdemi információval bírna. Csak koordináta pontok vannak az meg mindegy hogy hová böksz a kijelzőn mert az csak egy GPS (Sz,H) koordináta pont ahová a berendezésnek el kéne mennie, tehát ha nincs mögöttes használható léptékegységű térkép akkor akár egymás alatt is lehetnek a koordináta pontok.
Amúgy, hogy állsz a koordináta geometriához?
Adva van egy X,Y koordináta pont a térben GPS koordináta (most tekintüsünk el a magasságtól) a TE berendezésed elindul valahonnan (A,B pozíció) amit folyamatos pollinggal lekérdezve el kell döntened, hogy merre fordulj a térben és milyen sebességgel közelítsd meg a megfelelő pontot. Mi van akkor ha a hajód a szél miatt elfordul az eredeti iránytól. Tehát a bejövő adatok alapján neked el kell dönteni, hogy most közelítesz a célpont felé vagy onnan eltartasz, milyen sebeességgel közeledsz felé ha onnan eltartasz merre kell forgatni a szervót hogy irányba álljon.
Én régebben jó voltam koordináta geometriából, de ezeket már inkább kész diy csomagokban venném meg minthogy nekiálljak ezzel sz@rakodni.Egy komolyabb (nem 20e Ft-os) drón a te megmentőd. Oda irányítod ahová akarod, van rajta kamera és akár 1 plusz vezérlő gombbal a drónról 20 deka akármit bele is lehetne pottyantani a vízbe.
Van rajta GPS ami koordinátákat is tud kezelni. Hazatérő gomb satöbbi. -
gerlinger
friss újonc
Nem lenne egy rossz megoldás de tőbb tora szeretnék menni horgászni és ezért lenne jó. Nics térkép benne csak kordináta alapján menne,ez az elképzelés,de kinlodom mert még az atmega2560pro ra rásem tudom tőlteni a dolgokat valamiért nem engedi ,találtam a git hubon dolgokat de arduinoval nem engedi feltőlteni nemtudom mért amit össze raktam ,egy atmega2560pro kártya egy neo6 gps kártya egy panelra van hozzá 4 kábel egy hármas csokival és egy egyes csokival ami rámegy a hajoban lévő adonak az ibiszára , ez mikor ősszerakom mükődik világit a mega zőlden és a neo6 kétmásodperc elteltével kéken villog tehát megy csak szoftver gondjaim vannak szerintem.
-
Postas99
senior tag
válasz
gerlinger #23133 üzenetére
Tehát ez a cucc tartalmaz térképet is? Mármint vizi térképet hogy ide-oda lehet böködni benne?
Nem lenne egyszerűbb beetetni egy hétre???, vagy ami inkább használhatóbb lenne, ha sekély vízről van szó akkor oda cölöpöt leverni arra valami tároló amiben van több 18650-es akku ami az arduino-t táplálja, bár akkor inkább ESP32 aminek van deepsleep funkciója nehogy hamar megegye az akkut, ami vezérelne egy SG90-et vagy valami mást és onnantól pedig X időnként kiszórni a tápot egy valamilyen csigás megoldással. Probléma vége, nem kell túlbonyolítani navigációval meg egyebekkel, mert sosem lesz kész és nem lesz benne meg az örömöd.
-
válasz
gerlinger #23133 üzenetére
Nagyon jó elképzelés, de kezdőként ez elég húzós feladat lesz.
Használd a keresőt ebben a topikban, mert emlékszem, hogy valaki épített már ebben a topikban GPS-es etetőhajót, de nem emlékszem, hogy sikerült-e. Vele kéne felvenni a kapcsolatot, és esetleg elkérni a kódot.Esetleg - bár ebben a topikban ez szentségtörés
- arduino nélkül, egy GPS-es telefont tenni a hajóra, mobilnettel (vagy osztott wifivel, távolság függvényében) és annak a pozícióját követni a saját telefonodon, Google maps-el vagy vmi hasonló appal?
-
válasz
ViZion #23135 üzenetére
vettem festéket, beledobtam az ecsetet, valaki kitudná festeni a házat? ui. létrát is hozz
Nálunk kb. szó szerint ez történt. Egy festő barátomat megkérte a feleségem bútort szállítani, de ha már itt van, pont vettem festéket, fesd már ki a gyerekszobát.
Létra végül nem kellett... -
ViZion
félisten
válasz
gerlinger #23132 üzenetére
várjá'várjá...
ez kb. egy diy topik, ahol segítünk egymásnak, másoknak, ha elakadnak. Néha csak elnéz vmit a kódban -mint én az éjjel-, néha csak egy kis google vagy tipp.
De ha jól értem Te úgy szeretnéd, hogy ezt vki oldja meg teljesen. Ez azért gyanúsan rizikó
kb. vettem festéket, beledobtam az ecsetet, valaki kitudná festeni a házat? ui. létrát is hozz -
its_grandpa
tag
Ez az nap is jól kezdődik.
Bocs Teki de azt most loptam. -
gerlinger
friss újonc
Ugy képzeltem el hogy a flysky táv lcdén mondjuk jelzi egy nyillal, vagy kacsacsőrrel hogy jobra-balra és ha odaért akor ok de magát a hajot én szeretném müködtetni.Az etetőhej és a nul pont megtanittása meg mondjuk a táv vez jobb felsö kapcsoloja .enyit szeretnék .kőszőnőm.
-
gerlinger
friss újonc
Köszönöm a segitséget de az arduino panelt irtam és a gps panelt ,találtam egy rajzot az szerint épitettem össze ,de mint irtam egy ful kezdő vagyok ,ezzel a panellel az lenne a tervem hogy egy etetöhajon mondjuk egy nul pontot és etetési pontot jegyezzen meg , ha lehet tőbbet is ,és ezt hogy a táv vezérlőre egy flysky i6 nak az lc déjén lássam hogy hány méterrevan meg mondfuk vezessen valami nyilakkal oda az etetési pontra.Gondolom nem kevés programot kell feltőlteni az arduino atmega2560pro kártyára.
-
ViZion
félisten
válasz
gerlinger #23127 üzenetére
Ahogy a kolléga is írta, ez így nem sok.
Hogy választottál alkatrészeket? Gondolom van vmi írás, amit követsz, vagy random csak belevágtál? A GPS és a MCU illesztése a legkisebb probléma, kell motor(ok), kormánynak vmi szervó, akku, a táp kiöntésre vmi... de ezekre vannak kvázi kész/DIY megoldások. Arra viszont tippem sincs, h ezt a távirányítóddal hogy lehetne majd programozni. -
gerlinger
friss újonc
Szépnapot .Szeretnék segitséget kérni most keztem az ardiunozást és össze is raktam egy atmega2560pro és egy neo6 gps modult hála az égnek ,világitt a zöld lede és a neo6 nak villog a kék lede,ez idáig eljutottam ,és innen szorulnék segitségre ugyanis az etetőhajom hoz szeretnék egy gps-t meg hogy megtudjam tanittani a kiindulási pontját és az etető pontját,és ha lehet azt törölni is lehessen ,ehez egy flysky i6 tos távom van.
Segitségeteket megköszönöm. -
-
Janos250
őstag
válasz
Wolfram #23118 üzenetére
"Nem az lenne a lényeg hogy az expressif könyvtárat/parancsot használva nem kell foglalkoznod a hardverrel?"
De! Csak az a baj, hogy nem mindenre van "gyári" rutin, és mindenki, aki ír mondjuk egy SHA1 rutint, az mind SHA1-nek nevezi, hiába javasolja az Arduino, hogy egyedi nevet adjunk a rutinjainknak, hogy ne keveredjen. És aztán, ha kipróbál az ember valami programot. akkor kiderül, van már fenn a gépen - mert mindenfélét felrakott az ember - egy csomó aktuális nevű .h header fájl, és mind esetén más a paraméterezés, aztán ott a galiba.Nem sikerül olyan jól megoldani, mint például az xTaskCreatePinnedToCore( esetén, ahol a paraméter void típusú. Ismerősöm régebben mondta, hogy minek van ott paraméter, ha null-on kívül semmi nem jó. mondtam, pont fordítva: minden jó, ha void-osítod. Tegyél elé egy (void)-ot és a saját programodban meg arra alakítod vissza, amire akarod, egész, tömb, struktúra, vagy bármi.
"SHA1-et már betiltották a törhetősége miatt"
Kiderült valóban, hogy törhető, de a WEBsocket ezt használja. -
Janos250
őstag
A francba ezzel az Espressif-vel. :-(
Korábban áttértem a szoftver SHA1-ről a hardveresre, ami jól ment az ESP32-n. Én, naiv ember úgy képzeltem, hogy ha a hardver benne van az S3-ban is, azon is menni fog. A fenét, dehogy megy. Az S3-on egészen máshol, másként vannak a regiszterei, mint a régin.
Azt hiszem, mégiscsak visszatérek a szoftver SHA1-re, mert az legalább minden chipen ugyanúgy ment. Már előre félek, mik derülnek ki pl. a C3 esetére.
Én szerettem a regisztereket direktbe használni, de vissza kell térnem arra, hogy maradni a klasszikus C++ -nál, a regiszterek direkt használata nélkül. Viszont ez galibát okozhat, ha valamelyik perifériát nem ugyanúgy kell kezelni az egyik verzióban, mint a másikban.
Van valakinek összehasonlítási tapasztalata, vagy linkje a különböző verziók hardver különbségeiről? -
Undoroid
őstag
válasz
Janos250 #23115 üzenetére
A "telefonos játékot" fel lehetne használni arra, hogyha a szünetmentes aktiválódik (nyilván azért, mert ismét megjött a nem várt látogató) akkor üzenetet vagy hívást küld Neked riasztásként és ránézel a rendszeredre / kamerákra, hogy tényleg-e vagy 'csak' szimpla áramkimaradás van ott?! Ha a látogató jött el ismét, akkor meg tudd tenni a megfelelő lépéseket...
Sajnálom, hogy ilyeneken kell agyalnod, mert azok nem teszik azt, amit igazából ilyenkor kellene és nem csak kerülgetnék a 'kiskapukat'?!
-
-
JohnnyX
őstag
válasz
ViZion #23105 üzenetére
1. Otthoni wifi routerre, vagy melóban a wifi-re csatlakoztatom az esp-t, gond nélkül küld adatot thingspeakre, ahogy eddig is.
2. Tailscale-re regisztráltam, telefonra telepítve, csatlakozik is a vpn-hez. Telefont állítottam be Exit Nodnak, DNS átírva a 8.8.8.8-ra, mobilon hotspot elindít, esp8266 csatlakozik is, de így sem küld adatokat thingspeakre.
3. Asus routeremen openvpn beállít, használhatom a netet is.
Telefonra telepít, routerből a fájl kiexportálva majd telefonra betöltve. Telefon csatlakozik otthoni routerre vpn-en (dns 8.8.8.8), hotspot elindít, esp8266 csatlakozik telóra, és így sem küld adatokat thingspeakre. -
-
Janos250
őstag
válasz
ViZion #23105 üzenetére
Köszi, ezen más máskor is gondolkodtam, de ismeretek hiányában elmaradt.
A Tailscale - elvileg, valami minimalizált formában - megy ESP32-n is. Van ezzel kapcsolatban valakinek valami tapasztalata?
Valószínűleg az lesz, hogy egy nem túl régi laptop lesz a házban, arra megy a Tailscale, és ahhoz kapcsolódik/nak az est32/k.
Ilyen laptopt, aminek a képernyője rossz, és csak külső monitorral használható, már pár ezerét meg lehet venni 7-8 gen. CPU-val, és ha megveszi az ember hozzá a memóriát, SSD, tápegységet, akkor is kijön 15-20-ból egy elég korszerű (8-10 éves technológia) laptop, alacsony fogyasztással.
Ez szerinted működőképes lehet, hogy a házban a helyi hálón van a laptop, vagy a gépet a helyi hálón kívül kell elhelyezni?
Windows is jó rá, vagy Linux kell? -
ViZion
félisten
válasz
Janos250 #23103 üzenetére
Tailscale szépen átmegy minden NAT-on, mintha ott se lenne...
JohnnyX: szintén tailscale (VPN), vagy saját DNS szerver beüzemelése lehet a megoldás. Mobiloknál van DNS beállítási lehetőség, ezt is át lehet írni a google nem szűrt szerverére, Cloudflare-re vagy ilyesmire.
-
Janos250
őstag
válasz
JohnnyX #23101 üzenetére
Hasonló gondom van nekem is, de még csak a tervezés szintjén.
Infrasorompó, mozgásérzékelő infra, és radar. Ezeket a filléres, és pici ESP32-C3 supermini (800 Ft, az infrasorompó házába befér) jól tudja kezelni, és neten jól továbbítható. Viszont, ha a betörő bemegy, első dolga, hogy lekapcsolja a ház áramát. Ezért gondoltam, hogy hasznosítom a szintén fillérekért megvett (de minek?) hibás mobiltelefont, aminek rossz a mikrofonja, így telefonként nem használható.
A problémám, amit nem tudok, mert még nem csináltam ilyet:
Ez arra is jó lenne, hogy kinnről lekérdezzek bizonyos adatokat, mert a vezetékes net NAT-olt, így az erre alkalmatlan.
Kérdésem azokhoz, akik már használtak hasonlót: kinnről elérhető-e a mobiltelefon hotspot mögött lévő eszköz? "NAT-olt"-e a mobiltelefon hotspotja, illetve van-e rajta IP4 port forward lehetőség, vagy IP6?
Melyik szolgáltató a jobb?
A V-nek van ez a TUTI100+ 0 Ft SIM kártyája, ami valóban ingyenes, ha kifelé nem használja az ember, az jó-e, vagy a T? -
JohnnyX
őstag
Sziasztok!
Esp8266-al raktam össze hőmérős projektet BME280-szenzorral.
Thingspeak-re küldi az adatokat 2 percenként, szépen meg is jeleníti grafikonon.
Bemutatót tartanék belőle mint hordozható eszköz, viszont akadt egy problémám, amire nem találok megoldást.
Telefonról ha hotspot-on adok netet az esp-nek ugyanazzal az ssid és jelszó párossal mint eddig a wifi routeremről, látszólag működik, soros porton kiírja a kapott ip címet, a pontos időt is le tudja kérni, viszont az adatok már nem jutnak el Thingspeak oldalra.
Sim kártyás mobil routerrel is ugyanez a probléma.
Hol keressem a megoldást?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- iPad topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xbox tulajok OFF topicja
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- BMW topik
- Háborog az Apple az iPhone-ra írt első pornóapp miatt
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Assetto Corsa EVO
- További aktív témák...
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- Eladó MacBook Pro 14" M1 Pro (2021) 16/512 99% akku Makulátlan állapotban!
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Eladó garanciás,új állapotu projektorom kihasználatlanság miatt!
- Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 2,5 év gari
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged