-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Postas99 #23589 üzenetére
Jaa, így értem a dolgot.
Amikor én ezt évekkel ezelőtt vettem, akkor örültem, hogy olcsó (200€) és mindent tud. Tesztet egyáltalán nem néztem róla. Vagy másról. Egyszerűen gondoltam, olyan rossz csak nem lehet.
Minden nap nem használom, de karácsony előtt összeforrasztottam vele egy világítós karácsonyfát rengeteg leddel.
Meg összeforrasztottam egy kis csillagot is, amin csak SMD alkatrészek voltak, azon sok SMD LED-del.
Jól használhatónak tűnt. (Egy mikroszkóp kellene még nagyon.)
Ennek az állomásnak még nem az említett márka a neve. Gondolom valami korábbi modell vagy valaki felvásárolta a terveket, engedélyeket.
Én is szívesen forrasztanék JBC állomásokkal, de 4000€-t nincs kedvem kiadni azért, mert néha használatba veszem valamelyik részét.
Ami kicsit zavaró benne és nagyon megszoktam a melóhelyen, hogy ezen nincs alvó és hibernáló mód. Azt nagyon hasznosnak találom. Illetve a JBC pákahegyek és azok cserélése menet közben egy teljesen más kategória. Pont a napokban nézegettem, hogy valamit újítanék, esetleg akár használtan, de egy két eszközös JBC is 700€ és akkor arra semmilyen garancia nincs. És csak forrasztani tud, ónszívó rész nincs.
Tavaly vagy tavaly előtt sikerült 60-80€ körül beszereznem egy ónszívó állomást is, ami szintén jól működik az ára ellenére. Ez is valami noname Ez sem egy JBC, nem olyan kényelmes, de sokkal egyszerűbb egy egérgomb cseréje, mint manuális ónszívóval vagy ónharisnyával vacakolni.
Én is szeretem a jó cuccokat, de itthon nagyon mérlegelem, hogy mennyit használom és, hogy tényleg kell e az nekem vagy épp jó e az, ami van. A komoly cuccoknak komoly az áruk is.
A rengeteg tesztnek hála sokkal kevesebb pénzt tud kidobni az ember, mint korábban bármikor. -
coco2
őstag
válasz
Postas99 #23573 üzenetére
@Aryes
Gondolkodtam olyasmin, de itt egy emlékeztető arról, miről beszélünk dimenzióiban:
Azok a furatok ott 1 mm átmérősek. Az a fehér morzsa a led kb középen. Csípni ott? Hozzáférhetőség zéró.@bagarol
Akkuról 2.4V-ot még kibír a led, 3.6-ot meg már nem akarok rákötni, problémát okozhat a stab morzsán.
@Postas99
Szigetelő szalag darabok nem igazán maradnak meg. Egész stuffot tudok lefedni, de akkor nem fog szellőzni (várható élettartam nem tudom). Ja igen, tüskesort fordítva beforrasztani, úgy dugni próba panelba, eddig tapasztalataim szerint hangulatvilágítássá változtatná az egész bread boardot.
Eleget offoltam. Köszönöm a tippeket mindenkinek. Valószínűleg egy másik forrasztó páka beszerzése lesz a vége, és leügyeskedni a panelról. De ha talál valaki olyan micro-t bárhol árlistában, amin nincsen power led, lécci sikítson
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Postas99 #23558 üzenetére
igen a db9 panelon van ugye tx es rx tuske. az esp32-bol jovo tx-et mindegy melyikre kotom, megjelenik a db9-en a jel es mukodik.
raadasul a jelszint is jo, nem ttl hanem az rs232-nek megfelelo 10-en egyket volt.
sok abrat atneztem mar, abban is van keveredes, hogy az esp tx-et a max3232 tx-ere kotik vagy az rx-re. ez is olyan hogy honnan nezem. az esp-nek tx a transmit kimeno, a max panel szempontjabol ez lehetne az rx hiszen o meg veszi amit az esp kuld,
-
its_grandpa
tag
válasz
Postas99 #23524 üzenetére
>> Idén tervbe van véve a mozgó szemű horror baba.
Remélem nem vágnak ki a modik.
Van elfekvőben PT IP kamerám (vga,wifi és drót) aminek a mechanikája jó lehet(ne) szemmozgatáshoz.
Meg minden olyan szerkezethez ami vízszintes, függőleges mozgást igényel ki erővel.
Gombokért felajánlom a barkácsoló kedvű fórum lakóknak. -
válasz
Postas99 #23503 üzenetére
a hacker közösség "white,gray,black" egy része aki ezt a device-t használja sérülékenység vizsgálatra is.
Nem hiszem, hogy kizárná egyik a másikat. Windows alól is lehet másik Windows gépet törni.
túl nagy presztizsveszteség lenne a cégnek
Elképzelhető, ha bután csinálják. De csak azt tudom mondani, hogy ami kínai fejlesztés, ott simán előfordulhat olyan kormányzati igény, hogy mindenhez legyen pótkulcs... -
ViZion
félisten
válasz
Postas99 #23500 üzenetére
amikor wifi kb. már minden lakásban van és törhető, akkor mi a f-ért szopkodna valaki, h sebezhető ESP-ket keres, amik esetleg vlan-on vannak?
Ha meg az ESP válik agresszív hacker kiber AI-vá, akkor azt hogy? Mitől? Hova fér el ehhez a kód? Miért alszik még ez a rengeteg csillió hacker ESP és nem láttunk még ilyen "a villanykapcsolóm meghackelte a számlámat" híreket?Ez kb. olyan lehet, mint anno volt, h a ramban tárolt adatok lophatók, ha lehűtik és X percen belül egy spéci gépen kiolvassák.
-
Cheesy
őstag
válasz
Postas99 #23490 üzenetére
Tegnap rátaláltam erre a cikkre, el is mentettem és végül rendeltem egy A7670E-t...
Bárcsak előbb rátaláltam volna!de pár kérdés felmerült bennem:
Ennek 18650-es akksi kell, de az 3.6V. Hogy bírja el a GPS és a SIM komponenseket a külső szenzorokkal együtt?
Az adatlapja alapján 6V-os bemenetet is le tud kezelni. Multiméterrel lemértem, a 6V/12Ah AGM akksi 6.4V-ot ad le 100% töltöttségnél. A 7670-nek van azért ennyi toleranciája a megadott 6.0V felső határ felett?
Gondolom, hogy ha 18650-es akksit használok, akkor az input portba beledugom a 6V/10W napelemcellámat és meg is van oldva a dolog, a board vezérli az akksi visszatöltését.
Ámde, ha a 6V/12Ah akksit használnám, akkor viszont alkalmaznom kell a solar controllert, aminek a kimeneti portját egy JST-PH2 csatlakozóval csatlakoztatom a board inputjába. Akkor viszont az akksi töltöttségét nem tudom kiolvasni távolról.Egyelőre ez a megtápolás rész nem tiszta nekem.
-
Cheesy
őstag
válasz
Postas99 #23480 üzenetére
Köszi a linket, bogarásztam az oldalukon, tetszenek, de min. +5,8 USD shipping + ha vámolják, így 13450 HUF minimum.
Janos250
Az alis adatlapja alapján szerepel a SMS/TEXT, ebből gondoltam, hogy tudja...Ez az első Arduinos projektem, egy olyan mobil kütyüt szeretnék összerakni, ami mér súlyt, hőmérsékletet, GPS jeladó van rajta és mobilhálózaton tud adatot küldeni. Abszolút az elejéről kezdem, most forrasztottam komolyabban először IO pineket, de sikerült belejönni.
Jelenleg itt tartok:
HX711 szenzor + CZL-601 mérőblokk
BMP280 hőmérséklet és légnyomás mérő
GPS NEO-8M modul
összehangoltan működnek, mysql adatbázis kész, php script kiolvassa és megjelenítem grafikonon chart.js-el. GPS még kakukktojás, mert nem sikerült még műholdat találni vele, de a LED villogása azt jelzi online. Tegnap eljutottam oda, hogy egy 6V/12Ah AGM akksiról LM2596 DC konverterrel 3.3V-ra korlátoztam a rendszerbe érkező feszültséget (multiméterrel kimértem, 3.30V) és rá kellett jönnöm, hogy az addig a PC-ről USB-C-n keresztül meghajtott ESP8266 nem képes ellátni elég árammal a rá kötött GPS modult, ugyanis ha USB-C-n kap feszültséget, akkor az így kapott 5V-ot le tudja magának szabályozni és képes 3.3V-ot adni a GPS-nek, de ha a bejövő áram a konverternek hála pontosan 3.3V, akkor abból nem jut a GPS-nek. Így egy kínai WAGO-val ketté osztottam a konverterből érkező 3.3V-ot az ESP8266 és a GPS modulnak, így már elég áramot kap mindkettő, a wifin keresztüli logolás alapján működik. Bár műholdat még nem sikerült találni, de ez a "szörny" egyelőre egy lezárható műanyag tortásdobozban volt az eresz alá rakva tegnap délután pár órára. Egyelőre súly, hőmérséklet és légnyomás adatokat tudott rögzíteni.
Jelenleg szép színes jumper kábelekkel vannak összekötve, nem szép látvány, de átlátható.A kiindulási alapom ESP8266 modul (CP2102 TYPE-C) de véletlen rendeltem egy ESP32 WROOM modult is, az erősebb és több rajta a GPIO port, így az lesz végül hadba állítva.
A rendszer egy 6V/12Ah AGM akksiról fogja kapni a tápot, ehhez van egy 6V/10W napelemem is. Egy napelem kontrollerrel fogom összefűzni a rendszer tápellátását.
Mivel tudtam, hogy a SIM800L 3.7-5.0V, de általában 4.0V-ot igényel, így az egy külön LM2596 konverterrel (ami 4.4V-ra van állítva) van meghajtva. Nagy áramigénye csak az adatküldésnél van, de valamiből gazdálkodnia kell. A konverter modul 3A-ig jó, így megkapja amit kér. Már ha működött volna, de így nem fog működni a fentiek tudatában.Kap még a rendszer egy DS18B20 szondát is, de ezt az ESP8266/ESP32 le tudja kezelni.
És most pedig ott tartok, hogy megfelelő SIM modult keresek és korholom magam, hogy miért nem találtam rá előbb a T-A7670SA-ra, mert akkor azzal kellett volna kezdenem az egészet
-
Cheesy
őstag
válasz
Postas99 #23475 üzenetére
Ez az első ilyen projektem és a legtöbb helyen a SIM800L modult (piros) használják. Én meg azt mondtam, hogy nosza', akkor már legyen a (kék) SIM800L, mert az újabb
Dehát kiderült, hogy "same shit".
its_grandpa
void checkAndSetIPStatus() {
Serial.println("SIM800L státusz lekérdezése...");
sim800.println("AT+CIPSTATUS");
delay(2000);
String statusResponse = "";
while (sim800.available() > 0) {
char c = sim800.read();
statusResponse += c;
}
Serial.println("SIM800L státusz:");
Serial.println(statusResponse);
if (statusResponse.indexOf("STATE: IP START") != -1) {
Serial.println("Státusz: IP START. Visszaállítás IP INITIAL állapotra...");
sim800.println("AT+CIPSHUT");
delay(2000);
while (sim800.available() > 0) {
char c = sim800.read();
Serial.print(c);
}
}
Sajnos így sem akar működni
IM800L státusz lekérdezése...
SIM800L státusz:
AT+CIPSTATUS
ERROR
Sending command: AT+CSTT="internet.telekom"
AT+CSTT="internet.telekom"
ERROR
Sending command: AT+COPS=0
AT+COPS=0
ERROR
Visszatérve Postas99 válaszára, valóban egy régi technikát akarok működésre bírni úgy, hogy talán 1 éven belül lekapcsolják a 2G hálózatot, így még ha működésre is bírnám, kezdhetem elölről egy újabb modullal.
A következő próbához ezt a modult néztem ki: SIM7020E
NB-IoT sávot tud,
B1 / B3 / B5 / B8 / B20 / B28 tudja, Magyar Telekom talán B8 + B20
kevesebbet fogyaszt
drágább sajnos, 6400 Ft darabjaÉs az arcom amikor ma reggel rátaláltam erre:
LILYGO® TTGO T-A7670SA R2 4G
ami tud mindent amit eddig kerestem. -
ViZion
félisten
válasz
Postas99 #23455 üzenetére
asszonynak szoktam rajzoltatni vele, pl. karácsonyos-elfes kép, ilyesmi. Arra jó. Próbáltam statisztikai számításokra rábeszélni, erre ajánlott programot -fizetőset- amivel oldjam meg.
Pont az lett volna a lényeg, h ne én szívjak vele, ha azt akartam volna, akkor megoldom excelben...
Biztosan lesz ezekből valami, de még nagyongyerekcipőbenbébi rugdalózóban jár.Adatgyűjtésre is nagyon jó, de azt is a meglévőkből ollózza ki. Ha a githubon marhaság van, akkor azt kapod. Szal. nálam egyelőre csak egy plussz a gugli és a fórumok mellett, de nem váltja ki azt. És jobban is bízom pl. az "itt lakók" véleményében/tapasztalatában, mint amit az AI kidob.
-
ViZion
félisten
válasz
Postas99 #23448 üzenetére
ennél még konkrétabb kell és jobb, ha angolul beszélsz neki.
3d Printable box technical drawing
specifications:
box dimensions: 15×15×20 cm
box front side: 4 pieces of Schuko EU socket in 2 row and 2 column
box top side: 2.8 inch TFT display and a rotary encoder
box back side: ventillation holes
ez egy random ingyenes bármi volt. Nem tökéletes, de nah... -
Undoroid
őstag
válasz
Postas99 #23443 üzenetére
Szia!
Igen, ezzel is próbálkoztam tegnap!
Driver telepítések és újraindítások megvoltak, de semmi reakció nem volt! Tegnap este még ezt is megpróbáltam: kép
Létrejött egy újabb oszlop a programozható cuccok között, de nem láttam semmi változást...este gondoltam egy nagyot és másnap vettem egy teljesen új adatkábelt! Azzal viszont életre kelt a Wemos és végre fel is tudtam programozni! Úgy tűnik, hogy az esetemben kipróbált mind a négy adatkábel lehetett a rossz! Azokkal semmi nem ment, de ezzel az új tyúkbéllel pöccre indult!Mindenkinek köszönöm a sok, jó ötletet és a rám fordított idejét!
* * *
Igen, de csak átfutottam, mert ott 2102-ről írtál!
Persze ez pont ugyanabba a 'családba' tartozik, mint a 2104, de annyira csak a 2104-re koncentráltam, hogy erre már nem is gondoltam...
-
válasz
Postas99 #23351 üzenetére
Egész pontosan ez: [link]
Kipróbáltam a relé-kapcsolgatást: full random, van hogy az 1-esnél elpukkan a kijelző és van, hogy nem. Van, hogy a 3-asnál és van hogy nem.
Ha egyszerre kapcsol fel az összes akkor 100% a fehér kijelző. És mindez a 20cm-es kábellel tökéletesen megy... -
ViZion
félisten
válasz
Postas99 #23317 üzenetére
A felső konyhaszekrény alá készül egy kis polc (már két hete... majd le is kell szidnom az asztalost
), ott lesz kapcsoló pár dolognak, oda tudtam volna eldugni ezt.
A fenti rendszer jelenleg úgy műxik, h ordítok a gyereknek, h hozzon má' egy kávét. De megnőttek, már csak max. szólnak az anyjuknak. -
ViZion
félisten
válasz
Postas99 #23315 üzenetére
jogos, a konyhába gondoltam, ahol elszívó meg minden is van egyébként, mint zajforrás. Időhiány miatt nem foglalkoztam vele, csak a modul link mentésig meg pár videóig jutottam. Elvileg Home Assistant -hoz is van már hangfelismerő, de arra se volt idő, csak a blogon láttam.
-
-
válasz
Postas99 #23289 üzenetére
De, igazából az érdekelt, hogy mivel alakítja hanggá a szöveget, a Google TTS-t használom (telefonon). Most nincs kedvem belemászni a library-be, de gondolom neten keresztül működik, nem a board-on történik a konverzió.
Jó tudni, hogy van ilyen, lehet csinálok belőle valamit. -
Zolexx
aktív tag
válasz
Postas99 #23274 üzenetére
Szia.
Arduino IDE a legújabb. A lap Arduino Uno R4 WiFi.
48 MHz-es Renesas RA4M1.
Include fájlok általában 3-5 van.
De úgy általánosságban kérdezem. Önmagában gyorsan felírja, csak mire leellenőrzi és eljut oda, az jelentősebb idő. Gépem SSD, 16 GB RAM, 4 magos processzor, nem hiszem, hogy ez a gond, bár nem mai, de na. Csak általánosságban kérdezem, hogy mindenkinél ilyen lassú? Egy mentett Arduino Cloud fájl, ami egy sima Bosch BME280 mérést csinál és WiFi-n telefonról látom, több perc volt mire feldolgozta, pl. ESP32-S3 még lassabb. Arduino cloud se siet.
-
ViZion
félisten
válasz
Postas99 #23268 üzenetére
Kollégát faggattam, elfbar, tölthető, kijelzős. Ca. egy hónapig szívja és kuka. Külföldi beszerzés.
Hát a többi részre no comment, egy szánalom ez az egész, a szabályozás, a recycling és minden úgy egyben. Sajnos nem csak ezen a területen.Párom tanárnő, még a szelektív gyűjtés gyűjtőszigetes/különkonténeres szakaszában a suliban is minden szelektíven gyűjtve, udvari konténerbe hordva, ahogy kell(ene). Majd lementek megnézni a kukásautót, ami elvitte... nem kellett volna.
Mindent beborítottak egybe. Azoknak a gyerekeknek többet nem kell mondani, h szelektív hulladék. -
Wolfram
aktív tag
-
Postas99
senior tag
válasz
Postas99 #23178 üzenetére
/* Audio streamer with ESP32 and Adafruit elected microphone board.
* Created by Julian Schroeter.
*/
#include <Arduino.h>
#include <WiFi.h>
#include <driver/adc.h>
#define AUDIO_BUFFER_MAX 800
uint8_t audioBuffer[AUDIO_BUFFER_MAX];
uint8_t transmitBuffer[AUDIO_BUFFER_MAX];
uint32_t bufferPointer = 0;
const char* ssid = "YOUR SSID";
const char* password = "YOUR PASSWORD";
const char* host = "YOUR SERVER IP ADDRESS";
bool transmitNow = false;
WiFiClient client;
hw_timer_t * timer = NULL; // our timer
portMUX_TYPE timerMux = portMUX_INITIALIZER_UNLOCKED;
void IRAM_ATTR onTimer() {
portENTER_CRITICAL_ISR(&timerMux); // says that we want to run critical code and don't want to be interrupted
int adcVal = adc1_get_voltage(ADC1_CHANNEL_0); // reads the ADC
uint8_t value = map(adcVal, 0 , 4096, 0, 255); // converts the value to 0..255 (8bit)
audioBuffer[bufferPointer] = value; // stores the value
bufferPointer++;
if (bufferPointer == AUDIO_BUFFER_MAX) { // when the buffer is full
bufferPointer = 0;
memcpy(transmitBuffer, audioBuffer, AUDIO_BUFFER_MAX); // copy buffer into a second buffer
transmitNow = true; // sets the value true so we know that we can transmit now
}
portEXIT_CRITICAL_ISR(&timerMux); // says that we have run our critical code
}
void setup() {
Serial.begin(115200);
WiFi.mode(WIFI_STA);
WiFi.begin(ssid, password);
while (WiFi.status() != WL_CONNECTED) {
delay(500);
Serial.print(".");
}
Serial.println("");
Serial.println("WiFi connected");
Serial.println("MY IP address: ");
Serial.println(WiFi.localIP());
adc1_config_width(ADC_WIDTH_12Bit); // configure the analogue to digital converter
adc1_config_channel_atten(ADC1_CHANNEL_0, ADC_ATTEN_0db); // connects the ADC 1 with channel 0 (GPIO 36)
const int port = 4444;
while (!client.connect(host, port)) {
Serial.println("connection failed");
delay(1000);
}
Serial.println("connected to server");
timer = timerBegin(0, 80, true); // 80 Prescaler
timerAttachInterrupt(timer, &onTimer, true); // binds the handling function to our timer
timerAlarmWrite(timer, 125, true);
timerAlarmEnable(timer);
}
void loop() {
if (transmitNow) { // checks if the buffer is full
transmitNow = false;
client.write((const uint8_t *)audioBuffer, sizeof(audioBuffer)); // sending the buffer to our server
}
} -
Wolfram
aktív tag
-
Janos250
őstag
válasz
Postas99 #23032 üzenetére
Kösz, de az Ali áraihoz hasonlítva jócskán drágák!
Most pár napig ültetve a project, mert az ajtókra a vasrács, betörőbiztos helyre elrejtése a routernek, kamerák olyan helyre, hogy ne tudják a maradékot is ellopni, plusz a megtáplálásuk valami szünetmentes módon. Most ezeknek nagyobb a prioritásuk, mert semmi más nem segít. Tetten érte őket a rendőr, egy óra múlva visszamentek. Vissza JÁRTAK! -
ViZion
félisten
válasz
Postas99 #22901 üzenetére
...köszi az észrevételt
Ha olvastad, ott az Alis link. Írtam is, hogy ez van legközelebb az igényéhez. Én is hibáztam, mert 3m-re emlékeztem, de csak 2m kell neki. 2 db 1m elég ezek szerint. De lehet máshol is venni, keresni kell, csak példának dobtam a linket. Halkan írom, h 4000 Ft-ért hozza az 5m-et nálam, itthon a beltéri 1300/m volt, egy jó táphoz képest ingyen van.
Inkább a W-ot számoljátok át, adjatok tápra tippet, arra nem jutott idő -nekem is ez szokott macerás lenni.Ary, albérlet?
Elfogadom, mesélik, h milyen árak vannak.
-
.-..-.
tag
válasz
Postas99 #22880 üzenetére
Ja, hát dev-board lévén nem bánom, ha megvan rajta minden i/o port, ami csak lehet.
Az mondjuk megint más eset, ha beépítésre kerül. Részemről ennek is, annak is megvan a helye.ViZion :
Természetesen nem dobom ki. Főként így, hogy külső uart-al gyakorlatilag bármit rá tudok flash-elni. Nyilván kényelmesebb csak egy usb kábelt rádugni erre a 15 másodpercre, mint 4db külön vezetéket, de kibírom.Más:
Esp32 kódokat nézegetve belefutottam olyan megoldásba, hogy valahol csak webflash lehetőséget kínáltak.
Ha jól néztem Chrome-alapú böngészőkkel működik a dolog.
Ez hogyan működik? Csináltatok már ilyet? -
Wolfram
aktív tag
válasz
Postas99 #22844 üzenetére
Pénzért mindent.. találtam ilyet is:
PLEXIGLASS SHEETS INFRARED TRANSMITTING
Infrared transmitting (IRT) sheet was specifically formulated for projects requiring ultraviolet (UV) and visible light blockage while allowing infrared (IR) transmission starting about 750nm.
[link] -
válasz
Postas99 #22805 üzenetére
Köszönöm szépen a részletes leírást, kíváncsi leszek majd, ha az egész projekt fent lesz githubot.
PWM: folyamatosan változik, vagy egy fix értéken fut a ventillátor? Ha igen, akkor mi alapján, mi határozza meg?
Csatlakozó tippeket is köszi, a boardra beforrasztod ezek szerint?
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Postas99 #22658 üzenetére
A "3D nyomtatás" témában hamarabb lelsz valakire, aki segít. Illetve van is írva ott valahol, hogy hol kell keresni a megfelelő embert.
Én is szívesen segítenék, de szerintem elég messze vagy innen a Chiemsee mellől. És elsőre nem mindig szokott minden klappolni vagy jön még egy-két ötlet, észrevétel a dologgal kapcsolatban. Szóval általában több példány is kell. Hacsak nem valami bejáratott dologról van szó.
-
ViZion
félisten
válasz
Postas99 #22654 üzenetére
Teljesen szubjektíven, a saját tapasztalataim alapján...
Gyakorlatilag két fontos infó van, azokat emelném ki. Gauge megfelelőbb, mert azt máshogy dolgozzuk fel, a számszerű érték csak akkor érdekes, ha a zöld tartományon kívül van. Csak mintaként egy netes bármi:
A kezdeti lelkesedés után senkit nem fognak érdekelni az ikonok, senki nem olvassa le az adatokat... ami baj a kis jószágoknak...
Viszont egy mutatóra egy hónap múlva is ha csak rápillantasz, már látod, h OK-e. Ezt lehet kombinálni Undoroid villogós javaslatával.
Pár saját kép, h ami fontos, azt ki kell emelni, lényegteleneknek meg kb. mindegy egy hét után...
-
Undoroid
őstag
válasz
Postas99 #22654 üzenetére
Próbálok (magamnak is) segíteni mindenkinek, aki még csak ízleli a dolgokat. Ez a link akár belekerülhetne a Téma összefoglalóba!
" Valamiért én már ismertem ezt az oldalt. " Ez a mondatod úgy hangzik, mintha a Te oldalad lenne...
...ami a Te írásaidat és tapasztalataidat tartalmazza! Neked írtam egy rövid visszajelzést ott?
" Adjatok kérlek egy visszajelzést " Szerintem erre nem nagyon van szükség, mert mindenkinek más az ízlése! Teljesen jól néz ki, nem kevés munkád lehet benne!Ha már kérdezted, akkor legyen:
- Az első sor, bal ikonja (hold) lehetne egy pár pixellel nagyobb.
- Mellette jobbra a páratartalom szintjének 'négyes' száma egy kicsit különbözik a többitől! A mértékegységek jelölése pedig nagynak tűnik...
- A három hüllő alig ismerhető fel! Az első (balról) egy kaméleon, a második nemtommi', a harmadik pedig egy kígyónak tűnik. A funkcióik számomra nem világosak!
- Az alsó sorban levő ikonokat annyira változtatnám meg, hogy ha aktív, akkor van szín, ha nem, akkor szín nélküli és halványabb lenne! Így nem kellene mellé kiírni semmit és több hely maradna.Amin még módosítanék:
- A két mért érték, ha nem megfelelő, akkor pirossal lenne jelölve vagy villogna, hogy nagyon hamar be kellene avatkozni!
- Ha minden érték rendben van, akkor x idő után levenne minden kijelzett feliratot a kijelzőről és csak az idő lenne látható középen, minimálisan megvilágítva. (Akár egy LDR-el szabályozva a fényerejét!)Természetesen visszatérne minden a normál helyzetbe az első kijelzőérintésre!
-
válasz
Postas99 #22609 üzenetére
Én még csak a linkelt gombokat használtam ilyen célból, de úgy tudom egy csupasz vezetékdarab is megteszi, tehát a fóliát elég csak rácelluxozni a vezetékre, erősítő gyanánt. Vagy amit írtam, egy darab nyáklap, az forrasztható. Mikor hallottam, hogy van ilyen lehetőség, kicsit játszogattam vele, de még projektben így nem használtam.
1-2mm vastag doboz elvileg nem jelent akadályt, de mivel ez egy analóg megoldás, tudod finomhangolni az érzékenységet. Egymás melletti gombok szerintem nem zavarják egymást.
Próbáld ki, egy jumper kábel is elég hozzá! -
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Postas99 #22598 üzenetére
Szia!
Én is elsősorban a 3D nyomtatást javaslom. Főleg, ha van nyomtató is hozzá.
Amúgy meg bármilyen a célnak megfelelő ételes doboz. Régen a 100 forintosban vettem őket. Ma meg már inkább nyomtatok. Nem olyan ördöngős megtervezni sem.Illetve még régen elektronikai boltban vettem direkt műszerész dobozt. Technikusi vizsgamunkára mégsem akartam mikrózható/fagyasztható műanyag dobozt használni. De már akkor is drágának találtam őket. Ma meg nem is nézegetem. De gondolom sok webshopban találni. Conrad, Ali, ebay, amazon, reichelt. Csak, hogy néhányat említsek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged