- iPhone topik
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Mobil flották
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Undoroid
őstag
válasz
.-..-. #23258 üzenetére
Szia!
Kissé el volt kavarva, de végül megtaláltam! Az egyik ismerősöm ajánlotta ezt, amit azóta is használok! A forrását már nem találom * , mert valószínűleg törölték...még jó, hogy alapból lementettem ezt a képet. Egyszerű és normál használat esetén "mindenre" elég! Nagyobb terhelésnél a hűtőlap használata erősen javasolt! A három színhez ugye három csatorna szükséges! Ha közös a hűtés, akkor ne felejtsd el megfelelően leszigetelni egymástól az összes IRFz44v-t!
* hogyan lehet újra megkeresni ezt a képet az interneten? Szeretném a kép forrását is megjeleníteni!
-
Tankblock
aktív tag
válasz
.-..-. #23258 üzenetére
Jó lesz az a FET számának megfelelő Datasheeten nézd meg a Vgs tresholdot, remélem jól emlékszem, hogy mennyinél nyit. Annál nagyobb FEszültség legyen. Van hozzá szép átviteli karakterisztika is.....
B verzió nem ESP kötsz rá előszőr hanem egy arduinot 5V at pl UNO , vagy fix tápot
-
Undoroid
őstag
válasz
.-..-. #23254 üzenetére
Üdvözöllek!
Ha jól sejtem, akkor nem a WS2818-hoz keresel valami kapcsolást, hanem valami hagyományos LED-szalaghoz?
Az első ún. címezhető ledeket használ, amivel igazán érdekes effekteket lehet összehozni, míg a hagyományossal a teljes 'strip' végig egyforma színű.
Melyik verzió az, ami most érdekes lehet? Nyilván a második, de azért mégis megkérdezem...
-
Janos250
őstag
válasz
.-..-. #23191 üzenetére
Egy csapdába léptél, egyelőre én sem tudom a megoldást.
Bár az is lehet, hogy nálam van valami gubanc, egyelőre nem tudom, csak a hibajelenséget tudom leírni. Lehet, nem így van.
A Windows 11 legújabb frissítése óta a CP2102 csippel felszerelt modulok - tapasztalatom szerint - nem képesek együttműködni a Win11-el. Hiába próbáltam a drivert cserélni, se a legújabbal, se a régebbivel nem megy.
Ha az eszközkezelőt nézi az ember, az látszik, hogy a gép felismeri, konnektál, majd eldobja. Aztán ez ismétlődik vagy az idők végezetéig, vagy néha előfordul, hogy beáll egy olyan állapot, hogy megmarad a kapcsolat. (Miért?) Egyelőre másik gépen nem próbáltam, mert nincs itthon másik, de majd próbálom.
Ez egy szűk hete van, és minden CP2102 csippel szerelt panelommal (van pár) ugyanezt csinálja. Próbáltam párral. A CH340 csip esetén nincs gond, viszont az olcsó ESP32 panelok a CP2102-t használják. -
ViZion
félisten
válasz
.-..-. #23186 üzenetére
Bátya (ez lesz a neved, szersd. Ezt a Braille írást nem értem.
), akkor lehet, h EZ van Neked? Másik fontos infó az USB chip, nem mindegy, h melyik driverrel fogja felismerni. Elvileg ez CP2102 vagy CH340G lehet.
Őszintén nekem ezek nem tetszenek (nagyobb, szívtam flasheléssel én is, WLED-ből nem minden verzió támogatja, stb...), a Wemos D1 mini az faék egyszerű, igaz kevesebb pin, de mivel ócó, nem is kell mindent egy lapkára bízni. Ma már Aliról az ESP32 supermini verhetetlen.Ez esetleg segítség?
-
.-..-.
tag
válasz
.-..-. #23186 üzenetére
Frissítés:
Sikerült külső SerialUART eszközzel egy "üres" kódot rátennem úgy, hogy közben nyomtam a "Boot" button-t.
Sanszos, hogy valami ArduinoIDE kódot tehettem rá anno, nem pedig webflash-el "valami kész binárist", ahogy eredetileg hittem.
Viszont szerintem valamit kikapcsolhattam és ezért nincs USB.
Lehetséges, hogy elszúrtam valamit az ArduinoIDE beállításnál és ezért nincs most USB-UART nálam? -
válasz
.-..-. #22945 üzenetére
Hát az egyik verzió az onboard regulátor (a fűtős
) használata 5V boost konverter mellett, ez a pazarlós, de bevált, stabil megoldás.
A másik a 3.3V boost-buck konverter, aminek szintén nem nagyon megy a hatásfoka 80% fölé, inkább 70% az is.
Aztán van olyan is, hogy egy low drop regulátort kötni a pucér cellára, hátránya, hogy nem tudod a teljes töltést kivenni.
Talán a legjobb megoldás a 2S li cella + egy jó hatásfokú buck konverter, azzal 90% vagy afölötti hatásfokot is el lehet érni.Az AVR-ek ilyen szempontból egyszerűbbek, mert az 5V chipek 6V-3V közt simán elketyegnek minden konverzió nélkül (más kérdés, hogy a rájuk között perifériák annyira nem). Az ESP flash része viszont 3,6V fölött sajnos megsül, így azzal nem érdemes kísérletezni.
-
-
Postas99
őstag
válasz
.-..-. #22879 üzenetére
Nekem szólt
Mert én rühellem ezeket a h@gy@fa@sznyi lapokat, hol olyan helyken vannak kiosztva pinpad-ek amit élő halandó ember még bottal sem piszkálna.Természetesen kinek a pap, kinek a papné, és valakinek Lutz Gizi, vagy az öreg király tikolt szerelme. Nekem ezek nem jönnek be, limitált láb mennyiség satöbbi..
Emmán döfi Természetesen mindig a tartalomhoz a FORMA - Amfora.. ha már régi szr poénoknál tartunk. -
.-..-.
tag
válasz
.-..-. #22872 üzenetére
Update:
Jelentem az vagyon a helyzet, hogy az esp32-wroom-on lévő usb-uart chip adta be az unalmast. Annyira, hogy log-okat nézve a rendszer folyamatosan panaszkodik az usb portra, hogy még ID-t sem kap a chip-től.
Viszont külső usb-uart adapterrel (pl2303) laza mozdulattal felírt próbának egy "led-villogtatós valamit" -
cog777
senior tag
válasz
.-..-. #22866 üzenetére
Nekem az Arduino Esp32 valami nem jol mukodo boot loaderrel jott, esett kelt, mindenfele ritualet kellett csinalnom hogy valtogassak feltoltes es alkalmazas mod kozott. Aztan frissitettem a boot loadert es minden out of box kezdett mukodni. Nem volt szukseg gombokat nyomogatni. Probald frissiteni a bootloaderet.
-
válasz
.-..-. #22866 üzenetére
Viszont egyáltalán nincs az usb listában az esp32.
De nem is csoda, mivel nem tudom átrakni flash/download módba.De, akkor is meg kellene jelennie az usb listában, legalább mint ismeretlen eszköz, mert bármi is van magán az ESP-n, van a board-on egy uart eszköz, ami akkor is kommunikál a dróton, ha nincs mögötte semmi. Windows-on legalábbis mindenképp megjelenik. Nézd meg egy windows-os gépen is, ha még nem tetted.
Az az érzésem, hogy az usb porttal, illetve magával az uart chippel van gond, próbáld a külső eszközt rákötni.
Esetleg az usb portot próbáld megtisztítani. 🤔 -
válasz
.-..-. #22864 üzenetére
Nincs külső usb-uart eszközöd, amivel meg lehetne kerülni a board-ra integrált uart chipet?
A géped nem változott az utolsó feltöltés óta? Biztos, hogy telepítve van a szükséges driver (pl. ch340)? Egyáltalán milyen uart chip van rajta?
Nincs semmi se kötve-forrasztva a lapra? Ha a pineket ráforrasztottad, nem folyt meg az ón valahol és csinált rövidzárlatot? -
válasz
.-..-. #22862 üzenetére
Szia!
Én a helyedben először is kipróbálnám másik kábellel, és az összes usb porton, ami a gépen van. Olyan szerintem nincs, hogy a feltöltött program miatt ne kerülne flash módba, de ha mégis, akkor gépre dugás előtt próbáld meg a gpio 0-t földre húzni, ezzel kézzel teszed boot módba.
Muszáj megkérdeznem: te hogy ejted a neved, kedves .-..-.?
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari