- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JohnnyX
őstag
válasz
ViZion #23105 üzenetére
1. Otthoni wifi routerre, vagy melóban a wifi-re csatlakoztatom az esp-t, gond nélkül küld adatot thingspeakre, ahogy eddig is.
2. Tailscale-re regisztráltam, telefonra telepítve, csatlakozik is a vpn-hez. Telefont állítottam be Exit Nodnak, DNS átírva a 8.8.8.8-ra, mobilon hotspot elindít, esp8266 csatlakozik is, de így sem küld adatokat thingspeakre.
3. Asus routeremen openvpn beállít, használhatom a netet is.
Telefonra telepít, routerből a fájl kiexportálva majd telefonra betöltve. Telefon csatlakozik otthoni routerre vpn-en (dns 8.8.8.8), hotspot elindít, esp8266 csatlakozik telóra, és így sem küld adatokat thingspeakre. -
Janos250
őstag
válasz
ViZion #23105 üzenetére
Köszi, ezen más máskor is gondolkodtam, de ismeretek hiányában elmaradt.
A Tailscale - elvileg, valami minimalizált formában - megy ESP32-n is. Van ezzel kapcsolatban valakinek valami tapasztalata?
Valószínűleg az lesz, hogy egy nem túl régi laptop lesz a házban, arra megy a Tailscale, és ahhoz kapcsolódik/nak az est32/k.
Ilyen laptopt, aminek a képernyője rossz, és csak külső monitorral használható, már pár ezerét meg lehet venni 7-8 gen. CPU-val, és ha megveszi az ember hozzá a memóriát, SSD, tápegységet, akkor is kijön 15-20-ból egy elég korszerű (8-10 éves technológia) laptop, alacsony fogyasztással.
Ez szerinted működőképes lehet, hogy a házban a helyi hálón van a laptop, vagy a gépet a helyi hálón kívül kell elhelyezni?
Windows is jó rá, vagy Linux kell?
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos cigaretta 🔞
- HP notebook topic
- Filmvilág
- Bluetooth hangszórók
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Asus Rog Strix G16
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest