- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Magisk
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
synar
őstag
válasz
S e t h #27733 üzenetére
" idegesítő, hogy a legújabb nuance tts vocalizer még mindig a kötőjel felolvasásos hibával küzd"
Ezt úgy oldom meg, hogy a Word-ben a csere funkcióval, a kötőjel elé biggyesztek egy aposztrófot, ami az AltGr+7-es billentyű kombinációval hívható elő.
példa:
Keresés
Keresett szöveg: -
Csere erre: `-
Az összes cseréje
Így már nem olvassa fel kötőjelnek és képileg sem túl zavaró.
Ha ebook, akkor kell egy kicsit konvertálgatni a formátumok közt Calibre-vel rtf-re, meg vissza, de megéri azt öt perc ráfordítást. -
törölt tag
válasz
S e t h #31482 üzenetére
Én sem értem. Tudtommal csak ez az egy van: TrafikRadar –Dohánybolt kereső
Viszont nem nézem ki belőle, hogy ne találta volna meg. Egyébként az app egy talicska sz@rral egyenértékű, úgy laggol. -
petipetya
nagyúr
válasz
S e t h #30186 üzenetére
Nálam a Nova nem gyorsabb a gyári launchernél. Viszont most a Novát használom, mivel ezekben a dolgokban testre szabhatóbb:
- a kereső widget nem kell, mivel a home gomb felfelé söprésével bárhol előjön a Google Now + kereső: kép
- alsó dokkra egyáltalán nincs szükségem: kép
- az így felszabaduló helyet kitöltik az alábbi teljes képernyős widgetek (ez nagyban megnöveli a felhasználói élményt): Gmail, Naptár és Keep
- 6x5-ös rácsméret a főképernyőn és az alkalmazás listában: kép
- ha a főképernyőn vagyok és lenyomom a home gombot, akkor lejön az értesítési sáv
- a végtelenségig körbe lehet lapozni a kezdőképernyők között
-
-
rjg
őstag
válasz
S e t h #29735 üzenetére
A prc először engem is sokkolt
, de erre van egy nagyon egyszerű megoldás, írd át a kiterjesztést mobi-ra és olvasni fogja. (Ez az Amazon "okossága" miatt van így, a prc továbbfejlesztését nevezték el mobi-nak) A doc-ot érdemes Word vagy Libre Office alatt html-be elmenteni, azt már kezeli a Calibre.
(#29761) Jacak
Kezeli a mobi-t, én mindent abba konvertálok. -
rjg
őstag
válasz
S e t h #29066 üzenetére
Nálam nincs és három különböző telefonnál nem is volt az akku fogyasztásban különbség. Sőt, bő egy éve azért váltottam le a Cool-t a Moon-ra, - és vettem meg a Pro-t, hogy támogassam a fejlesztőt - mert a Cool (ami nekem alapbeállításaival csak minimális finomhangolást igényelt a megjelenítésben) néha be- beragadt és 90-100%-on ette a processzort. A Moon-nal (amit sokkal inkább magamra kellett szabnom, mert az alapértelmezett nézet beállításai nem tetszettek) soha nem csinál(t) ilyet és teljesen stabil. Valószínűleg a Cool-nál nálam volt egyedi a hiba és lehet, hogy orvosolta is a programozó, de mivel a Moon bevált, már nem próbálkozom újra.
-
Jazz
veterán
válasz
S e t h #28469 üzenetére
Meg van a swype teszt. Eszméletlen a szófelismerő képessége, slide-olás se rossz, de sajnos összetettebb szövegeknél (értsd: spec karakterek, nem szótári szó...stb.) nem jöhet szóba.
Nem lehet valahogy különszedni a swype hangfelismerő részét, és implementálni alapértelmezetten a "google hangfelismerő" helyett, hogy pl. Anysoftnál gombnyomásra válsztható legyen?
Anysoftnál van mód arra, hogy a másolás/beillesztés parancs ne hosszú gombnyomásra történjen, hanem valami funkció gombbal, vagy akár almenüből? (elugrik a cursor, szétcseszi a kijelölt részt...stb.)
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
S e t h #28163 üzenetére
Pont most friss a telepítésem (S2), minden alkalmazás rajta van, ami kell. Az összes gyárival együtt (a kamerától a névjegyzéken át egészen T-mobilos Sim sz@rig bezárólag) 63 app van rajta. Ebből 20-at telepítettem fel én. A maradék 41 gyáriból is fogok még gyalulni szerintem, mert úgy sem használok jó párat.
-
S e t h
nagyúr
válasz
S e t h #28075 üzenetére
A kii keyboard megfelel ennek, ha nem idegesít, hogy óránként reseteli azokat a beállításokat, amelyek csak a full verzióban elérhetőek.Egyébként szerintem jelenleg a legjobb szótárral rendelkezik.
Probert75, bocsánat, valóban lemaradt korábban az alkalmazás neve, én is az lg camerát írtam volna ,sajnálom ,hogy nem működik nálad.
-
Narxis
nagyúr
válasz
S e t h #27721 üzenetére
Elképzelhető, hogy mutánsok vagytok. Am. Kii-t én is használtam, de pötyögve, az tetszett leginkább, hogy jó a szótára és elég sok témát tudott használni amik más keyboard appokhoz készültek. Ja meg sok beállítása van de én annyira nem piszkáltam.
(#27726) hunfatal: használtam már, ha valamiért switkey-t megunom akkor majd azt teszem vissza.
-
gatto_
senior tag
válasz
S e t h #27344 üzenetére
Semmit nem lehet szelektálni. Nem lehet nyelvet váltani, nem lehet kiválasztani, hogy csak a saját készülékeddel megegyező vélemények legyenek láthatók, nem lehet kiválasztani, hogy csak az utolsó verzió véleményeit lásd, nem lehet variálni a sorrendet dátum, és hasznosság alapján. Szóval úgy lebutították, hogy kevesebb infót érsz el mint a telefonos alkalmazásban. Úgy szar ahogy van, viszont cserébe szerintem lassabb is lett, és itt az irodai gépemen úgy leterheli a Chrome-ot, hogy csak..
-
gzbotii
nagyúr
válasz
S e t h #27338 üzenetére
Nekem amúgy is, 2 mappa van kirakva a homescreenre, mappánként 4-4 alkalmazás benne, amit a leggyakrabban használnék meg a dock-on 6 másik alkalmazás. Widgetből csak egy időjárás+óra van kint
Nem szeretek mindent kitúrni a kezdőlapra, azokból is csak 2 van
Amúgy, a Swapps megjelenésekor azért meritett szépen .. most hogy gazdálkodik az energiával?
-
petipetya
nagyúr
válasz
S e t h #27283 üzenetére
Eljutottam odáig, hogy csak egy listát hagytam benne, mégpedig az összes alkalmazást abc sorrendben. Nekem így a lehető legegyszerűbb és nem kell gondolkodni (ezáltal nem kell külön odafigyelni) a használata közben. A jobb felső sarokba került, mert ujjra áll és nem zavar be más alkalmazásba.
-
Jazz
veterán
válasz
S e t h #27165 üzenetére
Rohadt jó. Nagyon pontosan találja el a szavakat a swype. Valószínűleg felváltva fogom használni az anysoft-al.
Vagy is használnám.:
- sajnos eleve androidban nem lehet kiválasztani alapértelmezett hangfelismerő motort, így a hangalpú gépelés mindig is google lesz, és csak a swype saját billentyűzetén keresztül lehet diktálni.
- ez még nem is lenne baj, de billentyűzet váltáshoz az egyiket mindig alapértelmezetté kell tenni a settings-ben.Van valami jó megoldás a kecskére meg a káposztára?
-
Jazz
veterán
válasz
S e t h #27059 üzenetére
A google hang alapú gépelés tényleg gyatra.
A swype-nak van sajátja? Ha feltelepítem, kitudom majd választani a "swype hang alapú gépelést" a google helyett?
Ami zavar a hang alapú gépelésnél, hogy nem rak pontot. Egybefüggő szöveg halmaz lesz.
Ehhez bekéne állítani valamilyen automatikus szó/bill. korrekciót? (nekem ez alapból ki van írtva. Többet árt mint használ. Sokszor írok spec. dolgokat, és akkor csak a szenvedés van.) Viszont ha igen, akkor hang alapú gépelés kéne, pl. vezetés közben, és akkor nagyon jól jönne egy normális.(#27107) hunfatal: Na, majd kipróbálom ezt is. Köszi
(#27137) raziel01: Persze, az alap. (nem is tudom, hogy lehet root nélkül létezni
). És mellé SuperSU, a teljes hozzáféréshez.
-
fatal`
titán
válasz
S e t h #27108 üzenetére
Igen, ki is írja, hogy a premium funkciók elvesznek, a többi nem. Szótára szerintem is remek, a swypeot is kiválóan kezeli és elég testreszabható. Magyarhoz qwertzet állít be alapból, a listában csak azokhoz a nyelvekhez kell kiosztást csinálni, ami nincs beállítva sem elsődleges, sem másodlagos nyelvnek (legalábbis így vettem észre).
"Mindenesetre jónak tűnik, azt még nem néztem meg, hogy a fizetős verzió miben tud pluszt ehhez képest."
Semmivel, nem reseteli a premium funkciók beállításait óránként, ennyi a különbség.
Egy dolog hiányzik belőle csak, hogy úgy kezelje a fizikai billt, mint a smart. Egyelőre keyboard managert használok és fizikaihoz smart, képernyőbillhez kii. De lehet firkálok egy e-mailt mindjárt a fejlesztőnek, jó lenne, ha ki tudnám váltani egy billel az egészet.
Szerk.: Most nézem, hogy nem a 27107-re válaszoltál, hanem a tegnapira
-
saelin
veterán
válasz
S e t h #27052 üzenetére
+1 Nállam is a swype jött be. Már gyorsabban swype-olok, mint gépelek!
De persze minden egyénnek más az igénye és elképzelése egy billentyűzetről, így nem lehet mindenkinek jó.
(27057) thesoma13:
Én nextet használok telefonon és tabon is, nagyon jó... már ha megvan a megfelelő hardver alatta (sok ramot eszik, 30-40 megát). Annyi szóljon mellette, hogy szép és nem befolyásolja az üzemidőt negatívan. -
batagy
őstag
válasz
S e t h #25717 üzenetére
"Miért olyan alkalmazásokat használsz, amit alig telepítettek mások és az értékelésük sem jó?"
Korábban ezeket próbáltam, és régebbi ROM-mal működtek a jegyzeteim szerint.A Katecca féle "Screen Off and Lock"-ot felraktam, ez tényleg működik!
Köszönöm."Amúgy egymás mellett használsz két egyforma alkalmazást?Mert akkor az is okozhatja a problémát"
Értelemszerűen nem használok két egyformát, csak az említett hiba miatt mindkettőt próbáltam."a Mircinko-ról meg macskanév jut eszembe"
Mircinko nevű kollega egy nemhivatalos ROM-ot fejleszt az Xperia U-hoz, eléggé elterjedt.(#25715) LonGleY
Köszönöm az "Invisible Lock Screen Widget" és a "Screen Lock Widget" tippeket, ezeket most nem próbáltam, mert a "Screen Off and Lock" működik, de elmentettem a listámba. -
goom
senior tag
válasz
S e t h #25583 üzenetére
+1
És hogy ON-topic maradjak: amióta SwiftKey-t használok, jószerivel alig-alig kell foglalkoznom a hosszú ékezetekkel. Csak különleges szavak, kifejezések esetén... más esetekben a javaslatok ezt (is) megoldják.
Én korábban soha nem kedveltem a T9-et, de itt nagyon könnyű volt megszeretni a jót. -
napocska2
senior tag
válasz
S e t h #24572 üzenetére
Megnyugodtam, akkor nem csak nekem okoz ez a kötőjeles dolog problémát. Régebben volt próba Mariskám is, de már nem emlékszem, hogy az hogyan oldotta meg ezt a kérdést.
Annyira klassz lenne, ha ezt ki lehetne javítani benne.#24574 Bozek: Ilyenek nem szerepelnek az általam olvasott könyvekben.
Sokkal egyszerűbb feladatok elé állítottam, viszont az angol keresztneveket magyar kiejtés szerint hallgatni kissé fájdalmas volt. -
napocska2
senior tag
válasz
S e t h #24558 üzenetére
A Vocalizer tts van hadrendbe állítva nálam, de valahogy nem tudtunk összebarátkozni. A kiejtéssel nem is lenne problémám, csak valahogy meg kellene vele értetni, hogy ne olvassa föl a "-" jelet, hogy kötőjel, mert egy párbeszédekkel tűzdelt regénynél ugyancsak zavaró, hogy egy mondatban akár kétszer is ezt kell hallgatni. A pontot, meg a vesszőt sem olvassa fel, mégis tudjuk, hogy ott van a szövegben.
Pedig annyira örültem neki, amikor először feltelepítettem, de így számomra semmi értelme nincsen a használatának. -
rjg
őstag
-
petipetya
nagyúr
válasz
S e t h #24436 üzenetére
A másik, hogy időm sem lenne ilyen intelligens dolgokra reggel. Ha Korán kell kelni, akkor nekem ki van számolva az időm addig, amíg a megállóban kell lennem. Az ébresztő pedig úgy van beállítva, hogy minél tovább tudjak aludni. Nagyon nem mindegy, hogy pl. 5:10-kor vagy 5:20-kor kelek...
-
LonGleY
veterán
válasz
S e t h #24375 üzenetére
A közelségérzékelő kikapcsolható benne, és akkor nincs gond a benyúlással, és a legtöbbször nem is lényeges (kivéve, ha a fejed fölé tartva olvasnál, mert akkor a tartási szög miatt lezárná a plusz szenzoradat nélkül). Viszont mi a helyzet ezzel a timeout - nemmozgós dologgal? Csak szerintem pipáztak sokat a készítők, hogy ezt kihagyták?
---
Tudtok még jó, elsősorban giroszkóp alapú képernyőkapcsolgató alternatívát?
-
mogyesz
aktív tag
válasz
S e t h #23795 üzenetére
Kép készítésekor az "azonnali képkészítés"-t bepipáltad? Nálam 25m-t ír, igaz épületben vagyok 1m-re a faltól. Az elég korrekt...
Valóban, ma elég lassú a webes felület...
Mondjuk a frissítés előtt stabilabbnak tűnt az app is, most sokszor írja a nem tudok kapcsolatba lépni az eszközzel üzenetet. Hogy most ez az app vagy a webes felületet is érintő lassúság miatt van, majd elválik...
-
fatal`
titán
válasz
S e t h #23371 üzenetére
AccuWeather szolgáltatóval használod? A default emlékeim szerint a Google Weather ami pontatlan.
Az MSN weather volt a legpontosabb, de az már nem működik, nem frissít, csak az előző frissítést mutatja (ha accu volt akkor azt, ha más akkor azt).
Írtam a fejlesztőnek már több hónapja, de nem igazán foglalkozik vele, sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Apple MacBook
- Linux haladóknak
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Interactive Brokers társalgó
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest