- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Diokhan
addikt
válasz
Orionk #144985 üzenetére
A hiren's boot cd-n van egy get data back nevű program. Engem néhányszor már kihúzott a bajból. Amíg nem formázod a kártyát, vissza tudja hozni róla az adatokat. Mondjuk függ attól, hogy mi az oka annak, hog eltűntek a képek, mert ahogy már írták előttem, attól, hogy nem választod le a kártyát semmi baja nem lesz.
-
lovi27
addikt
válasz
Orionk #144988 üzenetére
Nem, azt ki kell venni és egy kártyaolvasóba téve csatlakozni a PC-hez.
Ha épp olvasást megszakítva veszed ki a kártyát akkor semmi nem sérül rajta, ha épp írást akkor az a fájl veszik el. De hogy emiatt már fél éve kiírt fájlok vesszenek el...
Elég valószínűtlen. Ott más valaminek is lenni kell. De majd írd meg.(#144991) iceQ!
A Changelog szerint nem nyúltak a samba-hoz és én se írtam, hogy nem működik,
csak Supported SMB1 only (legaul). -
eclipse19
senior tag
válasz
Orionk #139536 üzenetére
Alkalmazáskezelőben (Beállítások > Alkalmazások) állítsd le ("Kényszerített leállás" vagy hasonló) és töröld az adatait. Ezután már jó eséllyel nem indul el magától.
Ha mégis, akkor a fentiek elvégzése után "Letiltás".
Vagy töröld le, ha úgysem kell. (Ha később mégis kellene újra telepítheted.) -
mobilizmo
Topikgazda
válasz
Orionk #133434 üzenetére
Szerintem félreértetted. Nem úgy működik, hogy te tesztelsz bármilyen appot ami neked éppen szimpi. Vannak projektjeik és arra keresnek mindig tesztelőket. Egyébként távolról sem az android van többségben. Én már évek óta csinálom, most éppen egy androidos tv box van nálam.
-
-
-
-
-
brd
nagyúr
válasz
Orionk #104660 üzenetére
A topictárs által írt emberközeli megoldás helyett egyes task managerek tudnak ilyet, vagy root jog birtokában be tudod állítani pl. az egyik navigációs gomb adott működtetésére (hosszan nyomás, duplakatt...) csináljon ilyet az előtérben lévő alkalmazással (pl. Xposed+GravityBox segítségével).
-
brd
nagyúr
válasz
Orionk #104640 üzenetére
Azt nem tudom, az új Android funkció-e, hogy ez a HOME dupla nyomására jelenik meg, vagy a telefonod gyártójának a módosítása, de azért létezik a funkció, hogy a gyakran használtakat könnyebben megtalálja a user. A vissza gombra "kilépés" sajnos nem jelent feltétlen bezárást, attól még ugyanúgy futhat a háttérben és az app készítőjére van bízva, hogy ott mit csinál (még akkor is, ha egyébként úgy néz ki, mintha kilépett volna, lásd pl. UC Browser). Az igazi bezárás az a Force Close, vagy Force Stop (FC-nek szokták rövidíteni), innen csak akkor indul újra, ha az app készítője valamilyen eseményhez kötötte az appja indítását és az megtörténik (pl. a rendszer indítása).
-
beg
veterán
válasz
Orionk #104582 üzenetére
Itt felül lenyitod az összefoglalót és kipróbálhatsz párat.
-
air
nagyúr
válasz
Orionk #103850 üzenetére
"Hátha Androidon is van valami, amit futtatva jól épülnek be a tárhelyre a telepített programok és akkor az Android nem foglalna magának annyi helyet, vagy bármi."
A feltelepített alkalmazások nem a rendszer partícióra kerülnek, tehát egyáltalán nem függ tőlük az Android helyfoglalása.
Android alatt teljesen el kell vonatkoztatni a Windows-os beidegződésektől. -
kaciokos
őstag
válasz
Orionk #93922 üzenetére
Természetesen ha a telefonszámokat a Google fiókban tárolod, azok ott megmaradnak.
SMS-ek sajnos elvesznek, érdemes előtte valami appal lementeni, én ezt használom.
Az alkalmazások adatai és beállításai szintén nagyrészt kuka, kivéve azt a pár üdítő appot, ami valahova felszinkronizálja.
-
törölt tag
válasz
Orionk #90757 üzenetére
Akkor... ...mondjuk... ...Adobe Photoshop Lightroom?
-
mobilizmo
Topikgazda
válasz
Orionk #90725 üzenetére
Ez most komoly? Mióta van androidod?
Persze amikor egy FR-t csinálsz minden megy a kukába, de ha be volt állítva a Google szinkronizálás, akkor minden ami szinkronizálva volt, visszaszinkronizálódik amikor újra beállítod a fiókot a tableten. Ellenőrzésképpen PC-n belépsz a gmail email címedre és bal fent a Gmail feliratú legördülőre kattintva kiválaszthatod a címlistát. Megnézed mi van szinkronizálva. Ha minden rendben mehet az FR. -
válasz
Orionk #82954 üzenetére
Ram ügyben nézd meg a
beállítások -> alkalmazások -> futó alkalmazások
Na alul ott szokott lenni a RAM. A szabad és a foglalt méret is. Ha a kettő összege megközelíti a 2GB-ot, akkor jó helyen vagy.
Ha hamisítványra tippelsz, akkor más a helyzet, mert ott a szoftver becsapós szokott lenni, itt a parancssoros free parancs kimenete megmondja az igazat terminal emulator-ból. -
tomy86
addikt
válasz
Orionk #82489 üzenetére
Üzenetek, híváslista, kontaktok mentésére és visszaállítására a Superbackup appot javaslom. Régóta használom gond nélkül és, ha jól tudom ezeket a mentéseket root nélkül is tudja. (mindig rootolt telefonon használtam, úgyhogy ez nem 100%). Az alkalmazásadatok mentéséhez viszont kell neki root, bár arra nem ezt a progit használom.
-
aprokaroka87
nagyúr
-
-
válasz
Orionk #82456 üzenetére
A gyárilag fennlévő appokra gondolok.
Amiket én le szoktam tiltani/törölni: Google Play Újságos, Könyvek, Zene, Filmek, Játékok, Google Szövegfelolvasó, TalkBack stb... Lehet továbbmenni a Google+-ra, Google keresőre, Hangoutsra, Térképre.
Nem tudom, használsz-e Facebookot, abból is van Lite verzió, sokkal kisebb, stb... -
válasz
Orionk #82450 üzenetére
Én erre azt szoktam javasolni/tenni, hogy letörlöm az általam (ügyfél, akárki) nem használt programokat, a rendszeralkalmazások frissítéseit. A nem használt rendszeralkalmazásokat le is tiltom, hogy biztosan ne frissüljenek.
Ez általában elég szokott lenni.Amennyiben nem, megnézem, milyen program az, amit ki tudok váltani egy kisebbel. Pl. nem kell 11 megás elemlámpa program (ami egyébként hemzseg a szükségtelen engedélyektől), hanem nézek egy kisebb méretűt.
Ez az esetek 99%-ban már tényleg elég szokott lenni.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Orionk #69297 üzenetére
Nem a legjobb a Gmail alkalmazás mostanában, erre én is rájöttem. Múltkor kaptam egy e-mailt, aminél ugyan ott volt a Beérkezett üzenetek címke, de ott mégse jelent meg, csak az Összes levél nézetben. Ezen okból nem is kaptam értesítést róla. Az egy szerencsém az volt, hogy a jelenlétemben küldték el, tehát tudtam, hogy keresnem kell.
-
-
-
cimbi186
aktív tag
válasz
Orionk #53286 üzenetére
Én úgy tudom,h 4.4.2-től nem rögzít csak hangszórón keresztül,tehát mint egy diktafon,line-ból nem fogsz tudni felvenni,a fizetős meg nem sok pluszt ad(no reklám és hívás közbeni kapcsolhatóság) attól hogy megveszed nem fog line-ból felvenni és az összes többi ilyen sem.Egy app van Playen valami 2500Ft-ért az igen,de most nem tudom a nevét...hátha valaki belinkeli
-
tomy86
addikt
válasz
Orionk #53126 üzenetére
Nálam CM11-en ez vált be: RMC: Android Call Recorder
-
Probert75
addikt
válasz
Orionk #53126 üzenetére
Beszélgetés közben elemeled a telefont a füledtől, kivilágosodik a telefon, ott nyomsz egy opciókat, vagy, ha full érintős a telő, akkor a 3 függőleges pöttyre ráböksz és ott megjelenik a beszélgetés rögzítése. Legalábbis nekem 4.0-ás androidon ott van és rögzíti a gyárival.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Orionk #53126 üzenetére
Nekem ez vált be, a hétvégén muszáj volt használnom is: Telefonhívás rögzítő - ACR
A többiben a következő hozzászólás a mérvadó: (#53128) ollie
(#53122) ollie: Nálam is annyit írt ki, de áthúzva és mellé volt írva, hogy ingyenes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged