-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ktomcat
senior tag
válasz
punky10 #174332 üzenetére
Tegnap este megnéztem a sajátomon (redmi note 13 pro 5g), és
bakkerott volt a nova a lista élén.. Reggel levettem töltőről a telefont, előtte volt egy restart, most normálisan hátul kullog.
Asszony samsungján továbbra is jól viselkedik. Lehet köze van hozzá hogy én kiszedem az akkukímélőt mert zavar hogy olykor kilövi a háttérben hiába alapértelmezett launcher.. -
ktomcat
senior tag
válasz
punky10 #174300 üzenetére
A merülést megnéztem asszony samsungján, (s24 ultra), nála nem eszi az akksit, legalábbis 87%on a telefon és az akkumulátor statisztikában hátul kullog az appok listájában.
Odamegyek megkérdezem, te a novát használod végül? "Nem, én a smasung gyáriját használom, nagyon tetszik a külleme meg egy csomó mindent be lehet állítani." Közben meg mutogatja h konfigolta be, közbenyúlok hosszú tapival a home screenen, és lám, a nova beállításait hozta elő -
Rigormortiis
veterán
válasz
punky10 #171159 üzenetére
Ezeket gondolom te is belátod, hogy rétegigények. Kb két éve néztem rá utoljára a Novára, és azzal, hogy érintésre kb fél másodperccel később éleszti fel a kijelzőt, el is vágta magát.
Plusz amióta van és fejlődik a Good Lock, azóta gyakorlatilag a legsokoldalúbb launcher lett a One.
-
efi99
őstag
válasz
punky10 #170466 üzenetére
Én azon szoktam kiakadni, ha valami cég Facebookon van jelen csak. Sőt, igazából az is nagyon gáz, amikor nagyobb cég mindkettőn jelen van ugyan, de egyszerűen cseszik rá, hogy a friss híreket, értesítéseket stb a webes honlapon tegye közzé. Jellemzően közműcégek, közlekedési cégek. Basszus letörne a kezük, ha oda is feltennék (azonnal)? Nem akarom azt a hülye fb-ot nézegetni (mellesleg regem sincs ott, bár ezekhez többnyire nem is kell), honlapok sokkal jobban áttekinthetők, mint az ilyen odavetett megjegyzések.
-
válasz
punky10 #170466 üzenetére
Azta...
Egyébként nem tudom tudjátok-e, hogy az adóbevallás java mivoltát annak köszönhetjük (köszönhettük), hogy egy lelkes magyar fejlesztő saját Linux disztribúcióján nem volt hajlandó az abev exe fájt futtatni. És elérte, hogy java alapú, platformfüggetlen leszen a bevallási program.
(BlackPanther OS)Tehát volna megoldás...
szerk.: És ha már Linux, akkor nem tudom mennyire lehet messze egy manapság sokkal sokkal generálisabb (tán még mindig Linux mikrokernel alapú) operációs rendszer.
-
törölt tag
válasz
punky10 #170023 üzenetére
Igen, régebben másként vettük a levegőt az alkalmazások terén. Valóban kevesebb fícsört tudott a gyári, viszont ezerszer stabilabb, szebb, jobban beépülőbb volt mint az utólagos lejátszók.
A fícsörök iránti keresletben igazad van, mindenkinek másra van szüksége. De mivel ezekben is van tapasztalatom, ezért kérdőjeleztem csak meg. Mert régen én is ilyen mindent szeretnék mindent tudjon párti voltam, de aztán rájöttem, hogy hát semmire nem használom ezeket. Csak a birtoklásvágy volt a nagy. Mint mikor torrentező vagányok letöltenek 200 darab filmet és a felét se nézik meg, de jó ha megvan. Onnan tudom, hogy ezen is túl vagyok, én is ilyen voltam és sokan még mindig itt tartanak.
Na mindegy, ezen nem veszünk össze az biztos, ha másoknak másra van szüksége, én azt elfogadom. Csak azt vettem észre, hogy sokszor meg se nézik a gyári lehetőséget, mindjárt mennek az emberek az android appok helpje topikba. -
törölt tag
válasz
punky10 #170004 üzenetére
A telefonoknál ismerte el az Apple. De mióta többen bíróságra vitték az ügyet, azóta állítólag nem csinálja.
Mellesleg nem kell ahhoz 3 tabletet venni, hogy ismerjem a Samsungot, hogy a bevált recepten nem fognak változtatni.
Különben a 2014-es Asus tabletem is használhatóbb a mai napig mint a Samsung Tab S3. De majd elhiszed, ha a Bringás Isti visszajön és írja, hogy hiába futtatott vírusirtót, hiába állítja vissza gyári alapra, ugyanolyan tré lassú fos maradt, holott korábban jó volt... -
poirot
őstag
válasz
punky10 #168619 üzenetére
Tökéletesen egyetértek veled.
A Poco launcherről főleg azért mondtam le, mert a Dock nem görgethető. Na meg persze a többi kényelmi beállítás finomságáról.
Nova launcher nekem olyan, mint a windows alatt a Total commander. Megnézek mást is, de menekülök vissza a jó megszokotthoz. -
törölt tag
válasz
punky10 #166458 üzenetére
Nyilván nem a szenzoros adatok miatt kérdeztem.
Viszont a megfelelő működéshez üzenetekhez is hozzáfér. Ez már visszaélésre adhat lehetőséget. A kínai kormányon pedig nem lehet semmit számonkérni, szóval azt tesznek, amit akarnak."nem hozott volna annyi hasznot, mint amennyit a "befektetett" idő indokolt volna"
A befektetett idő miatt ne aggódj, nem manuálisan történnek ezek, csak másodpercek kérdése.A probléma az, hogy root nélkül nem tudom megbízhatóan blokkolni az app küldéseit, amelyek amúgy legutóbb még Amazon bérelt szervert hívogattak. Na, hogy onnan hova megy tovább ... passz.
De akkor itt én el is engedném a témát. Őszintén nem akartam vitát nyitni emiatt csak kétségeim merültek fel. Hogy tényleg joggal vagy nem, passz.
(Azt viszont a saját szervereimen tapasztalom, hogy milyen kínai próbálkozások vannak folyamatosan) -
consono
nagyúr
-
Tökimanó
senior tag
válasz
punky10 #166340 üzenetére
Truephonet használok ezer éve. Sokszor olvastam már hogy működik a hívásrögzítés. Most te is azt mondod hogy ez rendben van és jó. Hát nálam aztán nem. Pontosabban az én hangom teljesen oké, de a túloldalról egy nyikkanást se hallani. Elvileg minden be van állítva ami szükséges a normális rögzítéshez. Van valami speciális beállítás amiről nem tudok? Vagy telefon függő? A telefonom és egyéb adatok :
-
-
-
Cs1csó
titán
válasz
punky10 #165119 üzenetére
Non-root készüléken free Macdroid esetén ez hogy kivitelezhető (mivel a Firefox a böngészőm nem a Chrome és a Facebook helyett Simple Social Browser-t használok qva jó lenne hogy ami a Chrome-Facebook párosban akarna megnyílni az a Firefox-Simple párosban nyílna meg, kvázi eliminálni a Chrome-Facebook párost)
-
AtHoS
nagyúr
válasz
punky10 #164390 üzenetére
Alap állapot: SIM1-1 Yettel | SIM2-1 Telekom
TruePhone híváslistában
SIM1 jelzése: ?
SIM2 jelzése: 1SIM1-et letiltva, helyére kerülnek a jelzések (indított/érkezett hívások: SIM1 jelzése: 1, SIM2 jelzése: 2)
Cserélt állapot: SIM1-2 Telekom | SIM2-2 Yettel
Megcseréltem a SIM-eket, de ugyanúgy fennáll a hiba és szintén a korábbi SIM1-et (Yettel) érintő hívások kaptak ?-et. (nem forgatta át a jelöléseket, tehát a korábbi SIM felállásnak megfelelően mutatja csere után is)
Most a 2-es foglalatba rakott Yettel SIM-et letiltva a korábbi hívásoknál jól jelzi melyik foglalatban lévő SIM-re/ről érkezett/indult a hívás (persze nem a mostani felállás szerinti SIMhez rendelve, hanem a csere előtti állapot szerint helyesen)
Visszaaktiválva a Yettel SIMet megint kérdőjelessé váltak a korábbi hívások
Viszont csere után aktuálisan indított hívásnál SIM2-2-re 2-es jelölést kap, míg SIM1-2-re ?-et, tehát az S23 SIM1 foglalatát érintő hívás lesz így is úgy is kérdőjeles, viszont most a csere után jól mutatja a SIM2-2-es helyet érintő számjelzést (tehát nem 1-est jelez)
csere után indított hívások a TruePhone híváslistában
SIM1 jelzése: ?
SIM2 jelzése: 2Viszont csak a Yettel-es SIM tiltásával kerül a számjelzés megfelelően megjelenítésre, a Telekom SIM-et tiltva nem változik semmi.
Visszaállítva az eredeti SIM állapotot, minden az Alap állapot szerinti helyen lévő SIMnek megfelelően kerül kijelzésre, de ugye a SIM1 Yettel ?-lel, míg a SIM2 Telekom 1-essel
Na szóval, ha lesz egy kis időm beugrom Yettel fiókba és kérek egy SIM cserét. Utána hátha okosabb leszek
-
AtHoS
nagyúr
válasz
punky10 #163053 üzenetére
Persze, talán indiai ROM-ból kiszedett hangrögzítőt kell telepíteni és voálá lőn hívásrögzítés.
Csak az adott típushoz tartozó forrást kell előkeríteniszerk.
Bár az adott típushoz rossz hír:
"**Update for EMUI 10 and 10.1 Users: If you are have already upgraded to EMUI 10/Android 10 without installing the call recording APK first, you will not be able to use the Call Recording Feature.
Call Recording has been disabled permanently in EMUI 10.1 and there is no workaround this at the moment"Szóval ha telepítve volt EMUI 9 alá a hívásrögzítés, akkor frissítés után megmarad és működik, de szerintem FactoryReset után már nem lesz elérhető.
Tehát szvsz. nem ajánlott ennél a típusnál EMUI 10-ra váltani
Innen idézve: [[Tips & Tricks] How to Enable Call Recording on Your Huawei Smartphone with EMUI 9.0+]
Szerk2.
Bár ennek ellentmond a saját P30-am, aminél van EMUI10-re kimentett callrecorder apk
-
st6969
őstag
válasz
punky10 #162100 üzenetére
Ne a zárójeles részt nézd először
Akkor picit másképp fogalmazva: tételezzük fel, hogy a mobilnet non-stop be van kapcsolva. Ennek ellenére mégis gyakran a tárcsázóval, normál hívást indít Messenger helyett (elfelejti, ez áll jobban kézre neki, nem tudom...). Tehát az kellene, hogy ilyen esetben, ha a hívott fél "APA", akkor először Messengeren keresztül irányítsa a hívást a tárcsázó, ha ez nem megy, akkor automatikusan (vagy megerősítést kérve?) indítsa GSM-en. Ha a hívott fél "NAGYI", akkor hagyományos módon, csak GSM hívást indít.#162101BitRider Igen, akár ilyesmi
Pl. olyat láttam már, hogy hívás indításkor felteszi a kérdést, hogy SIM1 vagy SIM2-ről menjen a kimenő hívás. Itt meg lehetne pl. SIM1 vagy Messenger.
De ok, ha nincs ilyen, hát nincs. Sokszor csak annyit beszélünk, hogy "apa, elindultam", vagy "megérkeztem", "4-re gyere, ne 5-re", stb. Ez perc alapon számlázva, szabad szemmel is látható összeg lehet, ha sokszor előfordul
-
kitcar66
csendes tag
válasz
punky10 #158940 üzenetére
Év eleje óta ezzel használom ezt a mobilt, nem egyszer, nem kétszer mentettem számot, hoztam létre új névjegyet vele, még sosem volt vele problémám, csak most először. Az meg pluszban aggaszt, hogy sem a "gyári" Google, sem egyéb, Áruházból letöltött, hasonló app nem hajlandó jelenleg elindulni a mobilon, csak ez a jelenleg hibásan működő TruePhone!
-
Aurig@
őstag
válasz
punky10 #152967 üzenetére
Az OTPbank app leírásában, mintha azt olvastam volna, hogy a SmartBank és az OTPdirect is meg fog szűnni.
A direct helyett elvileg lesz valami webes verzió, valamikor.
Februárig én is SmartBankot használtam. De úgy gondoltam, hogy mire megszüntetik, addig tudjam használni az újat. -
Bozek
nagyúr
válasz
punky10 #152939 üzenetére
Én már egy ideje az új OTP Bank alkalmazást használom, szóval fel se tűnt. Az valahogy egyszerűbbnek tűnik, és mivel minden tranzakcióról (200 Ft felett, de ez átállítható) értesítést küld, még az SMS-re sincs szükségem többé. Ez azért is hasznos, mert amikor a céges kávéautomatából (csak kártyás, nincs készpénz) vettem kávét, akkor még pluszba az SMS-ért is fizethettem.
-
crok
Topikgazda
válasz
punky10 #152939 üzenetére
Pedig tényleg leszedték, Play-en most nekem -akinek nincs fent- a 20.2-t mutatja legfrissebbnek. Állítsd le a Play Store-t, Töröld a Play Store cache-t és próbáld újra. Egy jó restart is kellhet. Bár ha neked épp fent van.. akkor visszafelé menni már nem fogsz tudni.. szóval vagy a fixre vársz vagy újrateszed..
-
Tökimanó
senior tag
válasz
punky10 #152417 üzenetére
Az ACalendar+ valamikor régen meg lett véve. Most kipróbáltam de sajnos nincs kirakható éves widget. Havi,heti,napi .,feladat és hibrid nézet van de éves nincs.Olyan van ami az alkalmazásba lépve mutatja az éves naptárt,viszont a beírt eseményeket nem jelöli semmilyen módon. Nekem pedig pont ez lenne a lényeg hogy ha be akarok tervezni eseményt augusztus 12.-re akkor a naptárra nézve lássam hogy azon a napon már van valami programom. Digi calban ugyanez a helyzet ,igaz az nem a pro.
-
Predator2
addikt
válasz
punky10 #150111 üzenetére
Egy isten vagy, nagyon szépen köszönöm.
Még1 kérdésem lenne, hátha erre is tudod a megoltást.
Sim kezelést, hogy tudom az asztalra kitenni?Arra gondolok, ahol be lehet állítani melyik sim kártya legyen aktív, illetve, hogy melyikről menjen a mobilnet.
Honor8-nál ez a beállítást ki lehetett rakni az asztalra, itt viszont nem működik.THX
-
svgyula
addikt
válasz
punky10 #147480 üzenetére
Nekem volt a Honor 20-al probléma az SMS-el! Csak adatforgalmi kapcsolattal volt hajlandó működni, illetve 1db SMS küldése=4db hibaüzenet ha nem voltam fent a neten! Ezért ment is a kugli mesenge a levesbe! Volt itt másnak is gondja az SMS-t csak akkor kapta meg amikor otthon rálépett a helyi hálózatra. Mivel én soha nem használom a telefont on-line a házon kívül csak amikor a munkához kell és csak addig. Ezért nekem nem opció az ilyen aplikáció.
-
-
tomy86
addikt
válasz
punky10 #144451 üzenetére
Az nem jó, hogy a google naptárat használod, de másik widgettel (ha jól értem csak ennyi a gondod a google naptárral)? Én pl. a Your Calendar Widgetet használom a google féle helyett (a free verzióban is elérhető sok beállítás).
-
Tökimanó
senior tag
válasz
punky10 #144360 üzenetére
+1 az időjárás és radarra. Évek óta használom. Ennél is mint az összes többinél ,a távolabbi időjárás előrejelzést azért csak fenntartással lehet elfogadni. 2-3 napra előre viszont már egész jó arányban megadja. Ha meg pl. reggel 8 órakor nézed meg hogy délután 4 órakor milyen idő lesz az 99% ban pontos.
-
zhorvath
aktív tag
válasz
punky10 #143432 üzenetére
De én nem az ő kérdésére, hanem Somatom válaszára reagáltam.
Utána mindenki ezt próbálta megcáfolni."Persze. Ez alap. Nálam is így van. Pl. a Whatsapp telefonszámhoz kapcsolódik, de azon a kártyámon nincs net. Bár, jobban belegondolva nem egyértelmű, hogy mire gondoltál. Arra sztem nincs mód, hogy egyes alkalmazásokat másik kártya netéhez társíts. Mindent, vagy semmit."
Kiemeltem vastaggal, hogy mire. Szép estét!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged