- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fall-N
veterán
válasz
Narxis #132697 üzenetére
Ez nem igaz. Sokkal több dologra jó mint elsőre gondolnád.
Pl. Lehet velük csinálni különböző hang profilokat, amiket parancsikonnal vagy az értesítési sáv csempéjeiről lehet kapcsolni. Lehet persze automatizálni is ha már az a fő funkció.Pár példa mire használom:
- Ha olyan játékkal játszom, amiben nincs cloud mentés, akkor FolderSync elmenti az állást a GDrive-ra, miután befejeztem a játékot. Sokkal jobb, mintha adott időközönként tenné ezt.
- Ha Android TV-n megy a lejátszás Kodival és bejön egy hívás közben, akkor magától megállítja a lejátszást.
- AutoNotification pluginnal, zenelejátszókban ha új szám következik, akkor Popup Widgets 2 másodpercig mutatja a szám címét a lejátszó gyári 2x1 widgetjével.
- Ha csatlakozik a telefon Wi-Fire akkor toast messagben mutatja a hálózat adatait. Hasonlót gyárilag annó a Samsung telefonok tudtak. Igaz azok csak a nevét mutatták.
- Automatikusan ki- és bekapcsol az AdGuard a Wi-Fi állapotától függően.
- Vannak különböző fényerő profiljaim, amik adott feltételek alapján lépnek életbe.
- Ha elindítok egy alkalmazást akkor adott szintre állítodik be a média hangerő. Így nincs az a kellemetlen helyzet, hogy ordít egy videó.
- Ha bedugok egy fül- vagy fejhallgatót akkor felugrik egy ablak a benne meghatározott alkalmazásokkal, amire rábökve az elindul.Szerintem ettől igazán okos a telefon, nem attól, hogy fut rajta a Facebook vagy a Messenger.
-
Somatom
veterán
válasz
Narxis #132710 üzenetére
Bizonyos alkalmazásokhoz hosszabb kijelző timeoutot használok.
Sokat használom fekvőben a telót, de néhány alkalmazás nem fordul el, pedig úgy is működnének. Prohardver app, Photo Editor, MyTV. Ezeket fekvőbe kényszerítem.
A vágólapomat szinkronizálom az eszközeim között.
Változik az értesítési led színe attól függően, hogy melyik alkalmazás küldi az értesítést.
Offline hangvezérlés, ami csak az én hangomra reagál.
Ha a BT billentyűzetem csatlakozik, akkor a beviteli mód átvált rá (root).
Sorbanállásnál ha az előttem álló kamion megmozdul, akkor a teló figyelmeztet.
Hirtelen ennyi, de van még egy jópár dolog, amit az automatizálóval végeztetek. -
kovisoft
őstag
válasz
Narxis #132697 üzenetére
Az adott igényre (Google Maps - vagy bármi egyéb - alatt maradjon bekapcsolva a kijelző) nagyon adja magát az automatizáló. Nálam is felmerült ez a igény, és én is így oldottam meg. Korábban a Keep Screen On alkalmazást használtam erre a célra, de aztán inkább áttértem automatizálóra.
-
Bozek
nagyúr
-
Bozek
nagyúr
válasz
Narxis #131912 üzenetére
Azért hülye nem vagyok, beállítottam mindent. Amúgy root nélkül el se indul. Először mondjuk jogot se akart kérni, de Permissive-re állítva az SELinux-ot végre elindult. Én is megvettem a Pro-t, de tényleg nem hallok különbséget.
Mondjuk az is lehet, hogy a PowerAMP amúgy is használja a Hi-Res-t a készülékben, és én amúgy is csak FLAC-et hallgatok.
A Viper4Android esetében legalább észleltem a különbséget, bár az meg majdnem pilótavizsgás beállítások terén.
-
Fall-N
veterán
válasz
Narxis #131393 üzenetére
Ezt lehet köszönni a sok adatlopó alkalmazásnak, amelyek a hívás listát meg egyéb adatokat küldték "haza". Emiatt szigorodott a policy, na meg az EU is a GDPR-rel.
Egyébként ha a fejlesztő akarná, akkor publikáljhatná a Playen kívül a Cerberust. Ott a saját honlap, XDA Lab stb.
-
D1L1ZS
őstag
válasz
Narxis #131269 üzenetére
Nálam pl több megnyitott oldalal is simán elboldogul újratöltés nélkül (bár ez lehet beállítás kérdése, vagy a MIUI 10 túl szigorú).
Gyorsabbnak érzem Chrome-nál. Chrome bookmarkot simán beimportáltam Via-ba.
Chrome melett tényleg a szinkronizálás szól.
Adguard premiumot használok telón, úgyhogy reklámokkal sincsen baj.
Kell a változatosság, szeretek próbálgatni appokat.
Tetszik a minimalista UI is, alul minden elérhető...
Chrome alatt bizonyos oldalak állandóan mobil nézetben indulnak, hiába állítottam át korábban desktop nézetre...Via browserban benyomtam a desktop módot és mindig abban nyitja a meg a kérdéses oldalakat...
Nem téríteni akarok, illetve nem dobom el a Chromeot természetesen, nekem bejön a Via, aztán idővel lehet más böngésző jön majd be...
Üdv.
-
Somatom
veterán
válasz
Narxis #130210 üzenetére
Ráérek majd akkor váltani. Vagy, még akkor sem, mert a Revived verzió sztem megy 7.1.1 fölött is. Egyébként régóta szemeztem az F-Stop -pal és tegnap óta ismerkedek vele. Tetszik a hely alapú nézet (tulképp ezért próbálkozom vele). Sokat utazom és mindíg koordinátákkal csinálom a képeket.
Viszont, nem látok benne lehetőséget arra, hogy a NAS -on tárolt képeket távolról böngésszem. A QuickPic -ben van owncloud. -
Fall-N
veterán
válasz
Narxis #128151 üzenetére
Röviden nem érte meg neki fejleszteni, mert nem keresett vele sok pénzt és ahhoz, hogy megérje neki, kellett volna új funkció IAP-pal bele, amit nem tartott volna helyesnek. Inkább törölte.
Én most megvettem a Today Waethert, külföldön népszerű és tényleg jó. Sajnos nincs még egy olyan jó dizájnú, mint a WT.
-
Somatom
veterán
válasz
Narxis #125571 üzenetére
Nálam egyszerre 5 ikon van a tálcán. Minden ikon egy-egy mappa, amikben tematikusan vannak az app indítók. Egy mappában 6-10 app van. Oldalra csúsztatással két ilyen ikonsort használok. Sztem ebben nincs semmi túlzás. Ez 60-100 alkalmazás indíthatóságát jelenti app drawer nélkül úgy, hogy a főképernyő még tök üres.
-
Cyrin
addikt
válasz
Narxis #121348 üzenetére
pfff.....
7 éve használom, sose használtam mást. Anno a Moto Defy-n előtelepítve volt (kis képernyőre nem volt semmi jobban használható a swype-olás miatt), akkor még nem lehetett letölteni a Google Market-en. Romcsere után megvettem tőlük a honlapon keresztül.
Aztán amikor lehetett letöltöttem a Play áruházból, és jött tovább a többi telefonra, most is az van.
Ami nagyon jó volt, hogy vannak ékezetes betűk is, ellentétben a konkurenciával (swiftkey).Lehet keresni az utódot...
-
-
Fall-N
veterán
válasz
Narxis #120586 üzenetére
Nem rajongás, csak sajnos nem sok jó böngésző van Androidra.
Chrome jó csak kissé fapados, de így is messze ez a legstabilabb és asztali nézetben simán kiváltja a PC-s böngészést is pár problémás oldallal.
Opera jó és kényelmes, de ez sem tud a tördelésen kívül semmi extrát. Ez is Chrome fork, Így akkor már a Chrome. A tördelés sem releváns már mert csak a gagyi weboldalak nem használnak már mobilra optimalizált változatot. Jobban mondva alkalmazkodik az eszközhöz ha normálisan van megírva (reszponzív). Google is azt szeretné ha a jövőben AMP kompatibilis legyen a weboldal. Ha nem, akkor nem fogja megjeleníteni kereséskor.
Via browser jó még a fapados böngészők közül. Firefox még nem a legjobb, AdGuarddal összeakad még mindig (hiába a tanúsítvány telepítés).
Samsung meg ugyanazt tudja, mint a Chrome csak van benne pár kényelmi extra. Operába is kéne éjszakai mód, ha már ilyen vakító fehér a kinézete. Ezt a Samsung böngészője tudja. A színes mód is teszik, hogy átvették a Chrome-ból. Ez is hiányzik az Operából.
-
IT user
tag
válasz
Narxis #120586 üzenetére
Én csak azért használom a Samsung Browser-t, mert gyárilag fent van a telefonomon. Viszont minden igényemet kielégíti, nem terhelem tovább a telefont egy plusz böngészővel. És a Galaxy Apps-on ingyenes volt a Disconnect Pro, így reklámokat sem kell néznem, és ehhez nem kellett root vagy más hekkelés.
-
IT user
tag
válasz
Narxis #120582 üzenetére
Maxthon-t, UC-t és Dolphin-t már 8 éve, az SGS2-n is használtam... Hány év kell egy böngészőnek, hogy jó legyen?
Most SGS7-en a Samsung Browser-t használom.Szerk.: Félreolvastam, pont ezeket ajánlod. Mea maxima culpa!
Azért a Samsung Browser tényleg jó, nekem sokkal jobban bejön, mint például a Chrome. -
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
Narxis #113891 üzenetére
És hogyan szinkronizálsz egy telefonon lévő mappát a Dropbox-ba vagy a Google Drive-ba FolderSync nélkül?
(#113889) MikeWazowski: Ha lesz időm hét végén, akkor csinálok egy képekkel illusztrált leírást hozzá. Na meg persze attól is függ, hogy az EOFF mikor vált át EON-ra.
-
7Sony7
addikt
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
Narxis #108009 üzenetére
Elő is jött egy bug, szerencsére a legújabb bétában, a 2.9.17-ben javították. A hiba, hogy az Adguard blokkolta a GCM-et, így a push üzenetek elakadtak a levegőben. Amikor kikapcsoltam az Adguard védelmet, egyből megjött az összes.
Szóval aki a 2.9.1-es bétát használja az Adguard-ból, az frissítsen.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Narxis #108009 üzenetére
Ez jó hír. Minden újratelepítésnél keresgetnem kellett a Hufilter-es címet.
Legalább ez megoldódott, a bétával meg együtt lehet élni.
Jó a log is, legalább tudni lehet, hogy mi kommunikál a háttérben. A Facebook például a Austria Vienna Facebook Ireland Ltd domainnel. De a Podcast Addict is dolgozik rendesen a háttérben.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Narxis #107864 üzenetére
Mert te minden nyilatkozatot elolvasol? Egyébként még ha el is olvassa valaki, az nem jelenti azt, hogy utána nem megy háborogni, ha valami történik. Erről van egy jó South Park rész amúgy.
"amúgy meg egy szimpla utaláshoz is megerősítő sms-t küld"
Feltéve, ha nem kapcsoltad ki. Nálam például ki van kapcsolva, mert webkártyát használok és nem akarok annyit fizetni pluszban, amennyi sms-t küldenének. Mert ugyebár az se ingyenes.(#107870) draco31: Akár használhatod a SuperBeam-et is, bár ha jól tudom, akkor a PC-s kliens csak akkor megy, ha megvetted az Android-os alkalmazást. De akár fájlkezelővel WiFi-n keresztül is másolhatsz.
Nálam néha a SuperBeam, néha a Solid Explorer, néha meg a FolderSync megy. De ez utóbbihoz be kell másolnom a megfelelő könyvtárba a fájlokat, amiket át akarok vinni telefonra.
-
Boboka765
újonc
válasz
Narxis #107868 üzenetére
Szerintem ezzel kellett volna kezdeni 😊. Én legalábbis biztosan ezt tenném. Böngésző és kész. Bár azt sem tartom kizártnak, hogy az OTP módosít a biztonsági politikáján. Ugyanis annyi hisztis hozzászólás van az app alatt, hogy kénytelenek lesznek engedni. A tömegnek mindig van ereje. Függetlenül attól, hogy igazuk van, vagy sem. Egyébként ez a hiszti kb olyan, mintha pl be akarnátok menni egy koncertre géppuskával a vállatokon és mikor az őrök megtiltják, hogy bemenjetek, akkor elkezdenétek hőbörögni, hogy nem azért vettetek géppuskát, hogy ne vihessétek bárhova.
#Kovacs65: Neked max az Asphalt 8-ban van 4 BMW-d.
#Draco31: Asus Sharelink is erre való. Pc és telefonra. Akárhány telefonra feltehető és egymás között bármi küldhető. Komplett mappa is.
#Zola007: Asus calendar
-
Boboka765
újonc
válasz
Narxis #107864 üzenetére
Azt a figyelmeztetést kb annyian olvasnák el, mint a Windows adatvédelmi irányelvét
. Sajnos az OTP kénytelen minden hülye mellé egy rendőrt állítani. Így tudja megoldani. Egyébként nekem érdekes módon semmi szükségem nincsen rootra. Semmivel nem tudod megmagyarázni, hogy az mennyire jó. A szolgáltatós telefonokból eredő hibát pedig hamar orvosolni fogják.
Az pedig, hogy minden művelethez kód kell, nem igaz. Ugyanis ujjlenyomattal is lehet ezt intézni és pont ez miatt kell a szigorú védelem. Mert ha pl bebizonyítja valami ügyes informatikus, hogy pl a rootolt telefonból azért tudta kinyerni az adatokat egy vírus vagy adathalász program mert az OTP app túl sokat nyúlt az ujjlenyomathoz, akkor fizethet az OTP kártérítéseket. Ezt pedig nem vállalják be én se vállalnám.
-
Mr.C
őstag
válasz
Narxis #107472 üzenetére
Én akkor meg azt mondom, hogy host módosítás-hoz elég egy szövegszerkesző és egyből életbe lépnek a módosítások és nem kell app hozzá. Vaaaagy AdGuard mellet nem lehet VPN-t használni, ugyanis ő is VPN-t használ... Ilyenkor a legjobb megoldás olyan VPN előfizetés, ahol van reklámblokkolás.
És igen, a reklámokban is van vírus, aláírom, de ezt is a józan ész ki tudja szűrni (mert a legtöbb "polgári vírus" aa social engineering-gel éri el célját) -
Bozek
nagyúr
válasz
Narxis #107475 üzenetére
A hülye userre nem megoldás a reklámblokkoló sem.
Egyébként Adguard-ot használok én is, tegnap rákerestem a Hufilter-re és azóta az is be van töltve. Mondjuk az érdekes, hogy közel 2 hónap alatt három olyan alkalmazás volt, amelyiknél sok adatot spórolt (legalábbis a saját statisztikái szerint): a Google Play-szolgáltatások (631 MB), a Fiókkezelő (533,4 MB) és a Google Backup Transport (492 MB). Ez azért elég érdekes.
-
gojko.m
senior tag
válasz
Narxis #106643 üzenetére
Olvasva titeket - azt hiszem - inkább a felhasználói igényekben lesz a különbség köztünk. Ezért favorizálunk másféle lejátszókat.
Nekem úgy tűnik, aki a minőségi zenehallgatásra fekteti a hangsúlyt az főleg PowerAmp, JetAudio, PlayerPro közt vacilál. Míg pl. én javarészt előadásokat, hangoskönyveket, rádiót szeretek hallgatni. Nálam az egyik fontos szempont a felvételek átláthatósága, rendezhetősége (ebben nagyon jó az AIMP), a zenehallgatás jobbára másodlagos szempont (persze nem elhanyagolható). -
Bozek
nagyúr
-
törölt tag
válasz
Narxis #104104 üzenetére
Meglepődnél, ha az a nyugdíjas klub csinálna egy bulit nálatok. Pár tucat Harley, esetleg egy zenekar, meg egyéb körítés. Praktikus az ilyesmit olyan helyre szervezni, ahol nincs szomszéd, és a hatóság is kellően tájékozott arról, hogy merre nem kell járniuk.
Nyugi srácok! Bírom én ezt az osztogatós stílust. Láttam én már ilyen megszeppent kissrácokat egy-egy "nyugdíjas bulin".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged