Hirdetés
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fall-N
veterán
válasz WhiteWalker #174318 üzenetére
Ez az AX1800 már angol nyelvű. A MiWiFi app viszont lemaradt 4.3.2-n, igaz már létezik 5.x, de az csak kínai nyelven. Érdekes módon az apkmirror szerint van benne sok nyelv, nekem csak kínai volt telepités után.
Viszont tegnap megnéztem a boltban az új 2024-es kiadású Xiaomi Router AX1500-at, ez már Mi Home alá rakható be. Az jó döntés volt, hogyha van az okosotthon platformjuk, akkor a routerek is menjenek be alá, de utólag támagathatnák a régebbi modelleket, mert kínai szerverrel felismerte az én routerem is Redmi néven. Igaz hozzáadni nem sikerült pár napja.
Amikor megjelentek a routereik, akkor rengeteg teszt volt, így ígéretesnek tűntek még. De ahogy írod valahol sejteni lehetett, hogy a support nem a legjobb lesz.
-
Fall-N
veterán
válasz WhiteWalker #174314 üzenetére
Nem hiszem. Ahogy írtam a Pixel és a módosítatlan Android shortcutjait lehet kitenni (hosszan nyomva a kis felugró panacsikonok). MIUI/HyperOS máshogy működik, teljesen átírta (szétbarmolta ) a Xiaomi. Nem véletlenül álltam át róluk. Elegem lett a sok apró bosszantó hibákból és sajátosságokból.
Itt OFF, de a Xiaomi routert is leváltottam ma TP-Likre, a 0 support miatt. Arra nem képesek, hogy a MiWifi alkalmazás elfusson Android 12+ OS-en. Az sem a legjobb ómen, hogy mióta megvettem két éve, 0 firmware frissítést adtak ki hozzá. Pedig erős hardverű, WiFi6-os router. OpebWRT-t lehetne rá rakni, de a francnak van kedve mókolni.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz kertelek #173974 üzenetére
Ezekkel az a baj, hogy akivel tartanád a kapcsolatot nem fogja használni. Ennek az oka, hogy az ő ismerősei sem (sőt úgy egyáltalán nem sok átlag, nem geek emberke). Én sem telepítek fel 2-3 IM-et emiatt, marad a szutyok FB Messenger, amit az emberek 99 %-a használ.
Régen próbáltam átszoktatni pár ismerőst, rokont másra, ha nem jött össze.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz boborján2 #173969 üzenetére
Na igen. Engem sem zavar annyira a weblapba ágyazott reklám, ha nem tolakodó azaz statikus. De ne villogjon, ahogy írod, mint a vodafone/4iG/One. Amikor én is meglátom a villogó reklámjukat kapcsolom is be az AdGuardot.
Másik halálom, amikor tele egy honlap 3-4 féle reklámbannerrel, de olyannal ami 25-30 %-ot kitakar a keijelzőből. Vagy apró videós reklám a kijelző sarkába rakva. Ezeket is megy az intstant AgGuard bekapcs.
-
Fall-N
veterán
válasz WhiteWalker #173947 üzenetére
Engem aztán nem izgat. A Viber sem, soha többé nem fogom az akkuzabáló, reklámmal teli szemetet felrakni. Aki csak azt használja így járt. Azaz írhat nekem nagy ívben teszek rá.
Amúgy túlaggódod a dolgot. Ha az internetre csatlakozol, már van lábnyomod az interneten. Amúgy is mit kezdenek azzal, hogy jött csomagod? Megtudják az árát? Ahogy nem kp-ban fizetsz, a NAV-nál nyoma van (online pénztárgép). Ha nem feketén dolgozol, akkor a kereseted sem titok. Szóval szerinted mit nem tudnak rólad (ami alapján tudnak profilozni*)?
De egyszerű, ha nem akarod ezeket, akkor kérd a Magyar Postára ottmaradós csomagnak. Ja hogy azt már nem nagyon lehet, mert az emberek haladnak a korral.
*Elég tudniuk, hogy hány éves vagy, mi az érdeklődési köröd és, hogy nagyjából mennyi a kereseted, már mehet is a személyre szabott reklám. Persze van reklámblokkoló.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz WhiteWalker #173944 üzenetére
Feltételezem, hogy azért van a Viber fent, mert használod. Akkor ez a privát hívásoknál és üzenetek váltásánál nem zavar? Szerintem nagy ívben tesz a Rakuten arra, hogy neked milyen csomagod érkezett. De ahogy írtam ez nem a Viber hibája, nem ők kérték a Foxpostot, hogy használják a platformjukat. Ezzel az erővel bármilyen üzenetküldő használata aggályos, mert le lehet hallgatni, bele tudnak olvasni elméletileg.
De ha annyira zavar ne használd a Foxpostot, ott a GLS, DPD, Sameday, Packeta, MPL stb. Igaz ezek a Packetán kívül drágábbak is.[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz Oldman2 #173936 üzenetére
Ha az összes funkcióját ki akarod használni akkor igen. Ingyen lehet használni természetesen, a Vibert is. Csak arra utaltam, hogy az összes üzenetküldő ingyenesként kezdi, majd fizetőssé tesznek jópár funkciót. Ha nem tesznek bele reklámot, akkor nem zavar. Ha van benne, amit csak előfizetéssel lehet deaktiválni, akkor nálam instant kuka.
-
-
Fall-N
veterán
válasz WhiteWalker #173928 üzenetére
Milyen adatot ad ki a Foxpost? A telefonszámot te adod meg csomagfeladáskor vagy a feladónak, ha küldeményt vársz/webshopban rendelsz. Ők csak annyit csinálnak, hogy Viber üzenetet küldenek, amit megkapsz ha aktív a telefonodon. Ha fent van a Viber már úgyis tudja számod, TE adtad meg az engedélyt nekik. Mivel használod is, így alapnak tekintik, hogy engedélyezve van az értesítés, így nyilván észre is veszed ha megkapod a Foxpost üzenetet.
Nem értem mi a gond? Azt, hogy láthatja a Viber szerinted az üzenet tartalmát? Pont érdekli őket mi a csomagkódod. Elméletileg titkosított amúgy is, így nem látnak bele.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz WhiteWalker #173925 üzenetére
A legtöbb üzenetküldő fizetős lett, a Telegram is. Nyilván valamiből meg kell élniük. A Viber meg érthetetlen módon valamiért itthon népszerű volt (?), amikor majdnem mindenhol a WhatsApp ment. Nem véletlenül vette meg a
FacebookMeta. Én sosem szerettem a Vibert, így gyorsan megszabadultam tőle. A koncepció jó volt, akinek megvan a telefonszáma, annak lehett írni vagy felhívni, mert ismerős lett alapból.Manapság szerintem itthon a Messenger megy, nem tudom ki használ még Vibert vagy Skypeot.
A Foxpost Viber üzenete meg változhat a jövőben, mert megvette a Packeta tulajdonosa, így egyesül a két szolgáltatás. A Foxpost nevet fogják megtartani. Mondjuk nem tudom miért kellett eladni egy jól működő céget a jóval szarabb Packetának. Biztos lesz valami negatív folyománya.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz instantwater #173866 üzenetére
Sima Chrome + AdGuard program (privát VPN). Ez azért jó, mert függetlenül bármilyen böngészőtől működik. Még régen vettem rubel valutával, olcsósítva a liszenszet hozzá.
-
Fall-N
veterán
válasz svgyula #173741 üzenetére
Dehogynem! Mivel internetről, GPS-ről, mobil cellától tud frissülni, így nem nagy dolog, hogy tudja mennyi az idő. Ébresztő a legtöbb telefonon, kikapcsolt állapotban nem működik. Ezt a kínai telefonok tudták vagy tudják általában, de ott sem az összes.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
Letiltottam a 'Testmozgás' permissiont, így kiszürkült a programban a lépésszámláló. Programban írja is melyik mire való, itt írja, hogy a lépésszámlálónak kell ez az engedély. Valószínűleg megoldotta, mert most nem nagyon merült a telefon, még elmentem 15:30-18:30-ig otthonról. Ilyenkor simán lement -20-30% töltöttség.
Lehet képekkel elküldöm a Samsungnak, hogy javítsák már ki. Egyébként sem értem minek számol a telefonnal, amikor az okos karkötő is mér.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
Akkor jól sejtettem, hogy nem baj, ha nem ír ki semmit. Végülis a GSam szerez adatokat. Egyedül aAz AccuBattery az akku állapota miatt lesz majd használva, mert úgy néz ki semmi sem meríti rendellenesen. Egyelőre most nem fut, nem akartam, hogy egyszerre fusson fölöslegesen a GSammel.
Azért a GSam után még egyszer felrakom a BBS-t, csak az ADB-s jog megadásakor nem tudta az LABD megadni, azt hiszem már rpgtpn az első permission-nél nem talált valamit. Majd ha újra felrakom, akkor csinálok róla képet. Pedig sz LABD az adb devices parancsra megtalálta az eszközt.
A GSam-mel meg van valami, mert sokszor bezáródik, így kapom az Androidos hibaüzenetet, hogy leállt.
Közben ránéztem és az a gond, amire elsőre gondoltam. A Samsung Health szívja az akkut. Mióta kapott pár verzió óta frissítést, azóta merül jobban a telefon. Ez meg sajnos kell a Galaxy Fit 3 mellé. Ha jól látom a lépésszámláló ami a telefon szenzorját használja, az a ludas. Na majd megpróbálom kikapcsoni. Gondolom elég ha megvonom tőle a tesérzékelők permissiont. De utána nézek, lehet az alap működéshez ekég lenne a Galaxy Wear ls nem izgat az egészségügyi adatok. Munkahelyen a hívások jelzése miatt kell, mert le kell némítva lennie a telefonnak. Mindjárt csinálok róla sceenshotot.
-
Fall-N
veterán
Nem mutatta a Play, de felraktam az XDA-st. De olyan régen használtam, hogy egyelőre katyvasznak tűnik nekem.
A GSamnek megadtam ADB-n elvileg az engedélyeket. Az normális, hogy begépelem az LABD-be a parancsokat, de nem jelez vissza semmit? Azaz nem ír semmilyen szöveget.
Felraktam az AccuBattery Pro-t, de látom nem kér semmilyen root vagy ADB engedélyt, így gondolom nem is tud részletes statisztikát.
-
Fall-N
veterán
A BetterBatteryStats appal mi lett? Régen megvettem, amikor gyorsan merült a régi telefonom, igaz ez pár éve volt. Most a napokban akartam használni, erre nem találtam sehol. Nem baj, megvettem a GSam Pro-t és megkapta a wireless ADB-n a jogokat.
-
-
Fall-N
veterán
válasz Nashville #172810 üzenetére
A gyári Android nem tiltja a gesztusvezérlést, Motorolán is használom bármilyen indítóval. Volt Xiaomi telefonom, Poco is, utána döntöttem, hogy soha többet olyan telefon, amin nem módosítatlan Android fut. Emlékszem, hogy Poco X3 Pro-n is csak a gyári Poco launcherrel működött a gesztusvezérlés, a többin a 3 gombos csak.
Smart Launcher minden fontos dolgot tud amit a Nova, pedig azt is használtam évekig. Niagara szándékosan minimalista, de bejön. Felváltva használom a kettőt a gyári Motorola (Pixel) launcherrel.
-
Fall-N
veterán
válasz boborján2 #172380 üzenetére
Szerintem is fordítva ül pár ember a lovon. Semmi sincs ingyen - vagy ha igen, az olyan is - nyilván a Google is a bevételek miatt létezik, nem nonprofit szervezet. Érdekes módon a Netflixért sokkal többet kifizet jópár ember.
Tudomásul kell venni, hogy a szervereket fenntartani sem 0 $-ba kerül a Googlenek és ahhoz képest amennyi tartalomhoz ad hozzáférést még nem is drága (ott a YT Music is benne!). Aki nem képes 1800 Ft-ot havonta kiadni érte, arról nem is írok inkább semmit. Igaz amit el lehet lopni azt "jó magyar szokás" szerint el is kell lopni. Mert erősen szürke zóna az alternatív YT kliens reklámblokkolással, sőt simán warez, csak még nem tiltja a PH lapcsalád a témát.
De ha már lopja az illető a tartalmat, akkor ne hőbölögjön, hogy aki készíti az alternatív klienst nem azonnal reagál a YouTube policy változására. Ami direkt azért van, hogy ellehetetlenítse egy ideig az ilyen "mellékvágányokat".
Egyébként megsúgom a Google TV rendszer tökéletesen működik, a gyári YT kliens is Prémiummal. Pont ezért is éri meg azt az 1800 Ft-ot, mert SEMMIT nem kell érte bűvészkedni, csak működik ahogy kell. Magától frissül, így csak használni kell. Az ember a szabadidejében megnézni akar pár videót, nem a netről bűvészkedni, hogy működjön egyáltalán. Na meg idő sincs sokszor ilyenekre. Ha valakinek ez a hobbija, lelke rajta .... Csak ne az egész világ legyen a hibás, mert sajnálja valaki azt a pénzt érte.
Amúgy lejárt lemez, lépjünk túl rajta, szar a Google, szar az Android, szar az egész ...
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz DrKapocs #171894 üzenetére
Amúgy is butaság a felvetés. Olyan hogy gyártó nem létezik bebetonozva.
Jó példa erre a SRAM biciklis óriás. Két amerikai befektető hozta létre 0 know-how-val. Felvásároltak egy csomó amerikai gyártót (Avid - fékek és tárcsafékek, Bosch agyváltós részlege, TruVativ - hajtás és elemei, Karoo - bicikli komputerek, RockShox - teleszkópok és rugós tagok). Természetesen a fejlesztők és mérnökök is mentek a vétellel, így manapság az egyik legfejlettebb márka lett, ami pár téren már a Shimano előtt jár. Lásd az AXS wireless váltókat, de ők adták ki az első 1x12-es váltókat (és dobták el az első váltót). Manapság már a SRAM fejleszt, de jó alapokra építkeztek.
-
Fall-N
veterán
Ez nem a Nova Launcherhez tartozik, hanem a telefon kisegítő lehetőségek beállítása alatt bekapcsoltad ezt a jelvényt vagy mit.
-
Fall-N
veterán
válasz WhiteWalker #171495 üzenetére
A short engem érdkel (mintha ki lehetne kapcsolni, ha jól rémlik), szponzori hirdetések nincsenek a Prémiumnál.
-
Fall-N
veterán
válasz WhiteWalker #171461 üzenetére
Nekem bőven elég sokszor. Van más is telepítve, képet nézni meg hátteret beállítani bőven elég.
Azért van kettő különböző belőle, mert elvileg ez is egy Android GO alkalmazás volt, csak lekerült a névből.
-
Fall-N
veterán
válasz WhiteWalker #171459 üzenetére
Én a képekre a Google Galériát használom, az az offline változata a Photosnak. Az tud időrendi és mappás nézetet is. Használok mást is, de jó a Galéria is.
-
Fall-N
veterán
válasz WhiteWalker #171436 üzenetére
Már akinek. Nekem sosem volt semmi gondom vele. Igaz ha tehetem olyan telefont veszek, amiben semmilyen gyártói belebarmolás nincs. A jövőben is így teszek.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz Aurig@ #171394 üzenetére
A Play Szolgáltatások a háttérben frissül, te abból nem látsz semmit. Nem véletlenül van ez így. Ha manuálisan is lehetne frissíteni, akkor sokan nem frissítenének. (Emlékezzünk vissza a sok egy csillagos értékelésre az idiótáktól, mert nem tudták mire való, ezért is húzták le a Play Áruházban).
Elviekben a töredezett, sok Android verzió miatt lettek a dolgok kiszervezve a GPSZ-be, így tudja megoldani a Google, hogy ugyanaz működjön Android 10 alatt meg 14 alatt is egy adott funkció. Arra várhatna a felhasználó és a Google is, hogy a gyártó frissítse a mindig aktuális legújabb Android verziókra s telefont. Szóval ez a legegyszerűbb megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz DrBubo77 #171281 üzenetére
Van itthon egy Kingston Type-C és USB-A végű kártyaolvasóm [link], amibe SD megy. Adaptert adnak a legtöbb memóriakártyához, így lehet használni vele. Arra is szoktam mentést csinálni. Illetve jól jött akkor is amikor nagyobb kapacitású kártyát vettem, így csak át kellett az újra másolni a dolgokat. Ha van PC (nekem nincs) akkor át lehet menteni oda is.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz svgyula #171277 üzenetére
Én is annak a híve vagyok, hogy alap szinten legalább legyen a microSD kártyán minden tárolt adat. Utána mehet a felhőtárhely és külső adathordozó/merevlemez/SSD mentés.
A microSD-s tárolás eleve adja magát, ha telefont váltottam, csak beraktam az újba a kártyát és megvolt minden. Természetesen nem ért külső backup, mertha tönkremegy a kártya, akkor odaveszik minden.
Persze van olyan telefon amit nem lehet bővíteni, de az nálam rögtön ki is esik és nem veszem meg.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz Tökimanó #171157 üzenetére
Ez csak a Xiaomi butasága. Motorola telefonom van, gyári, módosítatlan Android 13-mal és működik a gesztusvezérlés bármilyen külső launcherrel. Már réges régen javította ezt a Google. Android 12 alatt is működött (azzal jött ki a telefon), talán ha jól emlékszem, akkor egyedül az Android 10 alatt volt ez a hiba. A Xiaomi meg szándékosan meghagyta a korlátozást, hogy használja a felhasználó a saját MIUI launcherüket vagy a Poco Launchert (ha Poco a telefon). Na az ilyen húzásaik miatt nem kell MIUI/POCO UI/HyperOS.
Ikon méretezés is van a Google féle Androidban már régóta, sőt Material You ikontéma is. Egyedül az alkalmazás fejlesztőjének kell támogatni az ikontémát és rögtön igazodik a felülethez. Na persze pár renitens tojik rá (pl. X-Plore sem támogatja még).
punky10: A dokkon a widgetet és a widget átfedést még nem tudja az Android, de nekem nincs is szükségem rá. Azt vettem észre, hogy hiába van feltelepítve és megvéve sok launcher (Nova, Smart, Niagara) csak a gyárit használom, mert teljesen megfelel. Ikon pakkokat sem használok már, a Material You ikontéma van beállítva.
Egyébként már kijött nemrég az Android 14 alapú Lawnchair 14 béta, az is jó lett.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
Meg a fizetős kiegészítők is benne vannak, így az XDA-s sem teljesen ingyenes, ha kellenek a plug-inek.
Megvettem a MiXplorer Silvert régen már, de a legtöbbet az X-Plore-t használom, annyira jól eltalált és kézre álló cucc. Egyedül a kép nézegetője, ami bénább. MiXplorer meg azért jó még, mert jó a beépített PDF és HTML nézője. A videólejátszója is simán kivált bármilyen célprogramot.
Solid Explorert is megvettem régen, de szerintem lemaradt a fent említett kettő mellett, igazán nem tud velük szemben semmit. Egyedül az eyecandy, azaz szebb külsőre. Pedig a Holo designos időben az akkori verzió volt talán a legjobb.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz milan26 #171076 üzenetére
Használok mást is (Samsung Internet, Vivaldi, Soul, mikor mihez van kedvem), de szeretem nappal a Google News miatt. Este nem támogatja még a weboldalak elsötétítését, így akkor Samsung Internetet használok.
Adblocker nem izgat, meg van véve az AdGuard lifetime liszensz, így mindegy milyen böngészőt használok. De a Vivaldi is tud blokkoni meg a Samsung böngészője is, na meg a Soul is.
-
Fall-N
veterán
Nektek is vacakol a legutolsó Chrome (124.x) és Chrome béta (125.x)? Nem működik a jelszó kitöltés egyikben sem. Más programokkal és böngészőkkel nincsen gond.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz WhiteWalker #170439 üzenetére
&Met: úgy néz ki akkor kivették az opciót. MIUI 14 alatt még bent volt az opció.
-
Fall-N
veterán
válasz szimi57 #170338 üzenetére
Én általában szeretem a külső fejlesztők munkáit, de alapvető dolgokra nem használok. SMS-t szökőévente küldök, inkább a kapott kódok miatt fontos csak. Arra meg bőven megfelel a Google Messages. Ugyanígy vagyok a tárcsázó/névjegy alkalmazásokkal is.
Viszont adatvédelmi dolgok miatt lwhet jobb is így.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz margithid #170155 üzenetére
Régen megvettem, még a Microsoft akvizíció előtt, akkor hellyel-közzel jó volt. Manapság rosszak a felajánlott szavak, így nem haszálom. A Gboard külsőre is jobban bejön, a Material You témával használom.
PaksiPeter: Nincs Samsung telefonom és nem is tervezek venni, máson meg nem fut. Régen egy SwiftKey volt a Samsung billentyűzet is, most nem tudom változott-e.
-
Fall-N
veterán
válasz Probert75 #170068 üzenetére
Opera is a Chromium féle Blink motort használja, így ugyanúgy fogja kezelni, mint a Chrome. Sőt mióta kínai kézben van, átment VPN fizetős cuccra az Opera, úgy hogy már egyáltalán nem jobb a Chromenál, csak más a felületete. Esetleg a Firefox, ami nem mást használ, valosoaz összes többi is a rendszer Blink motorjával renderel.
Opera így már tényleg nem sokat ér. Cross platform téren már a többi böngésző is tud szinkronizálni (Edge, Vivaldi, Samsung Internet stb.).
-
Fall-N
veterán
válasz mobilizmo #170043 üzenetére
+1 ideje visszatérni a sáskakunyhóba, bárhol is legyen az.
Én elhiszem, hogy pangás van és lassan nem nagyon jönnek ki új programok, de egymás csesztetésének sincs sok értelme. Alapvető Androidos szolgáltatásoktól meg nem kell ömlengeni, hogy melyik gyártó tudja, mert a Chromecast TV-re kilövése ALAP Androidos szolgáltatás. A sima gyári Android rendszerű Motorola telefonom is felajánlja, pl. YouTube, ha észleli, hogy ott van a közelben a Chromecast 4K, hogy folytassam ott.
Egyébként viccen kívül jöhetne már végre ehy új Launcher vagy bármi ami felforgatja a piacot, mert ugyanazok a programok vannak évek óta (Niagara, Nova, Smart Launcher, hyperion). Vagy kijöhetne végre az új Action Launcher is.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz zeon.hu #169824 üzenetére
Igen, de csak ha csatlakozol a béta csatornához. Az előző 8.0.13 óta van ez, tegnap frissült a 14 végűre. Inkább az a meglepő, hogy eddig totojáztak.
Bár még mindig gyorsabbak, mint a Lawnchair fejlesztői. Ott is már van 14-es debug verzió, de csak akkor tudod telepíteni, ha magadnak csinálsz egy apk-t. Azaz még nincs publikus béta. A Playen meg az ezer éves Lawnchair 2.0 van, ami 2019-es (ha jól rémlik).
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
Elvileg arra lehetett használni, amire én is használtam. Ha megtetszett egy program, de nem akartam még telepíteni, akkor beraktam a kedvencek közé. Ha telepítettél egy programot valamikor, akkor a saját alkalmazások között ott van a nem telepítettek között.
-
Fall-N
veterán
válasz Donki Hóte #169677 üzenetére
Most őszintén, ki nézi? Akkor néztem én is utoljára, amikor elromlott a Poco X3 Pron a közelség érzékelő. Egyébként senki sem foglalkozik vele. Ha meg fényerősség mérő a neve, akkor nyilván lux a mértékegység, nem százalék. Attól még lehet pontatlan.
-
Fall-N
veterán
válasz Donki Hóte #169671 üzenetére
Ezek az érzékelők, nem műszereknek vannak benne, hanem a relatív eltérést nézik. Azaz, hogy le van-e például takarva az érzékelő, vagy nem (ha nincs proximity szenzor, lásd Xiaomi) vagy, hogy belértben vagy kültéren vagy (nappal vagy este) az automata fényerőállítás miatt. Arra tökéletesen megfelel. Tök mindegy, hogy 8 vagy 26 lux a fényerő, ez alapján tudja például le tudja venni a kijelző fényerejét, mert sötétet érzékel. Komolyabb szenzor nem férne amúgy sem el ilyen kis helyre.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz milkabrams #169394 üzenetére
Régóta be van építve az X-Plore fájlkezelőbe (Lemeztérkép néven), így szerintem használd azt. Amúgy is az egyik legjobb fájlkezelő.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz #64638144 #169333 üzenetére
De kell! CIB-es vagyok, elég egy factory reset vagy letörlöd a programot és vissza teszed, már nem enged be. Kér valami egyszeri, regisztrációs kódot, amit kizárólag SMS-ben küld a bank és semmilyen internetes felületen nem lehet igényelni. Emiatt voltam még tavaly bent személyesen (telefont váltottam).
Régen könnyebb volt, azóta szogorítottak rajta.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz Aurig@ #169289 üzenetére
Osztom. Egyszer be kell állítani, ami nekünk fontos, utána elmenteni a beállításokat és csak használni. Egyáltalán nincs túlbonyolítva, csak sok beállítási lehetőség van. Úgy is lehet használni, hogy gyors bedobja az email fiókokat az ember és csak használja. Én mondjuk rászántam az időt és beállítottam.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz szimi57 #169213 üzenetére
Dehogynem. Nincs GMail fiók! Régen is úgy írta a Google, hogy "Egy Google fiók az összes szolgáltatáshoz". Az más kérdés, hogy sokan a GMailt kezdték el először használni és nem ismerték a többi szolgáltatást. Emlékszem régen gyerekkoromban mi is sok másik keresőt használtunk (altavista, altavizsla, Yahoo stb), sokáig nem is ismertem a Googlet. Igaz akkor még otthon nem volt internet és az iskola használatra korlátozódott az a kevés netezés.
-
Fall-N
veterán
válasz #64638144 #168990 üzenetére
Az az igazság ha lenne több időm még el is gondolkodnék egy passzív hűtésű mini PC-n, de meg vagyok nélküle is. A játék is azért maradt el egy idő után, mert akkor a sorozat és filmek nézésének a rovására menne.
A LED-es ventilátor és egyéb tuning dolgokból kinőttem. Volt nekem is plexi oldalfalas, szálcsiszolt alu PC házam, kék ventikkel meg passzív (kék) FSP táppal. Az a baj a PC-vel, hogy a játék miatt a világ pénzét el lehet locsolni rá.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz svgyula #168984 üzenetére
TV-n egyáltalán nem rossz. Az a titka, hogy nem random kínai sticket vagy boxot kell venni, hanem a Google sajátját. Van egy Mi Box S-em itthon, lassú vacak a Google Chromecasthoz képest.
A másik előnye, hogy a webOS-en kívül egyedül erre érhető el az összes streaming alkalmazás. Pont nézetem egy Hisense TV tesztet, és hiába jó a VIDAA rendszerük, sok mindn nem érthető el (HBO MAX, Skyshowtime). WebOS meg csak akkor opció, ha LG TV-t vesz az ember. Na nekem is aktuális lesz a TV vétel, de nem biztos, hogy LG lesz. A jelenlegi elavult Philips TV-t meg szépen tudom használni addig is a Google Chromecasttal.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz #64638144 #168980 üzenetére
Na megnézném, hogy ki az aki aktívan 8000 féle weboldalt böngész rendszeresen.
AtHoS: Nem tudom mi abban az ingerszegény, hogy Androidot használok és nem veszek feleslegesen egy PC-t?! PC annak való aki nem csak tartalmat fogyaszt, hanem készít is. Ide vehető a munka is. Egyébként holt fölösleges, tulajdonképpen kiváltotta már a számítógépet több eszköz, ami jobb is az adott téren. Alapvetően ez még mindig Android topik, így nem tudom hogy jönne ide a PC. Ha valakinek kell a jelszókezelő PC-n is, az összesnek van PC-s kliense is, így ez is megoldott. Safeincloudnak is. Az, hogy mondok valamit, hogy létezik, csak ötször annyiba kerül, azzal nem mennék semmire. Nyilván ha drágább, akkor nem választom. És nem 10-20%-ról beszélek, hanem többszörös felárról. Szóval ha így veszük a Sticky nem jó alternatíva lenne kiváltani. Az 1 user - 1 eszközt azért írtam, mert nekem ez releváns, nyilván nem érdekel a családi stb. ha nem használnám ki, nem tudom mi nem volt ebben érthető? De túl lett tárgyalva ez is már, ha neked a Sticky jó használd azt, nekem nem felel meg, mindenkinek más felel meg.
Mielőtt tovább gondolnád, volt PC-m, suli mellett kellett az AutoCAD miatt, játszottam rajta, Linuxot párhuzamosan használtam rajta stb. Operát is ismerem, bár már semmi köze az akkori dolgokhoz már. Egy idő után feleslegessé vált és elavult, így kellett volna másikat építeni, de ez elmaradt. Egyáltalán nem hiányzik, Androidon azért nem vagyok alap felhasználó. Streaming és videók nézése TV-n megy (Google TV Chromecast van mellé), játszani már nem játszok, de konzol elég lenne rá. Tervben volt az elmúlt 10 évben, hogy lehet veszünk egy alap laptopot, de ezidáig sem történt meg, mert felesleges lenne. Tipikusan egy évben, ha egyszer - kétszer kellene, emiatt nem veszek.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz Cs1csó #168965 üzenetére
Általában a felhasználói szokásokat monitorozzák és adják el, különböző reklámcégeknek. Nem kell senkinek sem a belépési adat, elég az ha tudják miket nézel, milyen oldalakon mentesz el jelszavakat. Nem állítom azt, hogy az összes ingyenes program így tesz, de előfordulhat. Ők meg relevánsabb reklámokkal tudnak bombázni.
-
Fall-N
veterán
válasz #64638144 #168951 üzenetére
Biztonsági résről kár vitázni. Nem akartam írni, de elég hülye meglátás az, hogy a Google szerverét feltörik, de a többi külsős böngészőjét, jelszókezelőjét meg nem. Mindkettőre ugyanakkora esély van. Azt meg naívság hinni, hogy egyiket sem lehet feltörni. Volt is példa ilyen feltörésekre és adatok ellopására és nem a Google volt az érintett. Általánosságban minél nagyobb a felhasználói szám, annál érdemesebb feltörni a szervert és elég sok népszerű külső szolgáltatás van, milliós táborral.
A többire meg nem reagálok, például a Sticky és a Safeincloud közötti választás vagy nem választásról. Még én voltam a hülye, hogy nem vettem Sticky lifetime pass-t, holott holt fölösleges lett volna az egy szem Androidos eszköz mellé. Akinek van PC-je annak megérheti, én nem tervezek venni a jövőben sem számítógépet. Mindenkinek mások a preferenciái és nem lehet mindenkinek ugyanazt ajánlani. Itt csak egy szempontot lehet adni a másiknak, ha kérdez.
-
Fall-N
veterán
válasz WhiteWalker #168928 üzenetére
Szeretne sok nagyobb fejlesztőcsapat vagy cég olyan Jóska lenni, mint például a FairMail fejlesztője, aki lerakott az egyik legjobb email klienst a virtuális asztalra.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz AtHoS #168917 üzenetére
Leírtam érthetően, hogy legfőképp az ára miatt IS választottam a Safeincloudot. Ha még 30€ a Sticky akkor is többe kerül, mint a SIC 2, mert az még mindig jóval kevesebb. Egyébként honnan is kellene tudnom, hogy vannak kedvezmények a Stickyre? A honlapon lévő infók alapján írtam. De ezzel az erővel a Safeincloud is akcióz, én is féláron vettem meg az elődöt.
Mellesleg sokkal bénább a Sticky Androidos kliense, így elve nem lenne opció. Azt is írtam, hogy nincs PC-m így az én szűrőimnek nem felel meg (Androidos kliens minősége, lifetime liszensz). Talán csak szöveget kellene értelmezni. Azt látom, hogy elfogult vagy, én egyáltalán nem, mert elsősorban új alternatívát akartam keresni, csak nincs. Így nem tudom milyen hülyeséget írtam, ha Andoroidról (!!!) van szó, PC nem érdekel, 15 éve nincs itthon és ha megnézed a topik sem PC-s topik, hanem ANDROIDOS (ha eddig nem tűnt volna fel)!
zhorvath: Igazad van, még Euró is, így még drágább.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz DrKapocs #168866 üzenetére
Sajnos több felhasználó esetén már nem biztos, hogy megéri a Safeincloud előfizetés. Van sok más alternatíva, 1Password, Bitward, Enpass, KeePass, ami nyílt forráskódú. Azért döntöttem a Safeincloud mellett, mert csak egy eszközön használom Android alatt, amire a konkurenciánál nincs lifetime csak előfizetés.
-
Fall-N
veterán
válasz WhiteWalker #168799 üzenetére
Közben megvettem a Safeincloud 2 egyéni lifetime-ot. A többi nem ennyire jó, így maradtam náluk. A 1Password és a többi konkurencia csak előfizetéssel működik, ami drágább is, mint ez a 4399 Ft. Csak mobilon használom, így elég nekem.
-
Fall-N
veterán
válasz WhiteWalker #168785 üzenetére
Nekem telepítve van a Pro, egyből felajánlotta, hogy 4399 Ft az élettartam "előfizetés" (hülye fordítás). Még megnézem mi különbség van köztük, Play képei alapján nem sok.
-
Fall-N
veterán
válasz this is life #168636 üzenetére
Attól függ kinek mi az emészthető. Ez nekem zsúfolt és nem esztétikus. Ha neked praktikus akkor jó és elérte a célját a dolog. Nekem az alap Pixel Launcher kinézettel nincs bajom, túl sok ikont sem rakok ki.
Megvettem régebben én is a Square Launchert, próbálgattam is, de annyira nem jött be, hogy hosszabb távon használjam. Lehet vele persze kevésbé zsúfolt kinézetet csinálni, de sokkal gyorsabb és fluidabb a gyári Androidos indító (nekem Motorola, de egy az egyben Pixel). Időnként én is beállítok másikat (Niagara, Smart Launcher telepítve van mindig).
-
Fall-N
veterán
válasz efi99 #168141 üzenetére
Hagyjuk már a százalékokat! Az akku celláinak feszültsége van, ez a 3,7-4,2 V. A % egy tájékoztató, hogy az egyszeri user meg tudja különböztetni. Semmilyen % nem árt és káros. A gyorstöltő sem káros, normál használat, erre tervezik. A béna 10 W-os 2A-5V-ot már rég meghaladta a technológia. Aki szivatni akarja magát az csak töltse órákig, semmivel sem fogja tovább bírni az akku! Régen sem mentek el több évig telefonok, mint most, pedig akkor nem volt más csak a 10W-os töltő. Az akkunak ciklusai vannak, tök mindegy, hogy három óra alatt vagy egy óra alatt éri el az egy töltési ciklust. Ezt kellene megérteni. A melegedés káros lehet, de ezek úgy vannak vezérelve, hogy lépcsőzetesen adják rá a feszültséget, nem 0-100%-ig 65 W-tal tölt.
Csak hogy elgondolkodtató legyen az elektromos autók töltője is gyorstöltő, ott mégiscsak fontosabb az akku élettartama, mivel jóval fontosabb, hogy ne hagyjon cserben az úton az autó, meg pár millió értéke csak van az akkupakknak.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz svgyula #168098 üzenetére
Én már nem is reagálok az ilyen kérdésekre. Eddig az összes telefont 100 %-ra töltöttem, majd az okoskonnektor lekapcsol magától egy bizonyos idő után (Sonoff S26). Egy Hama GaN 45 W-os Type-C töltővel töltök jelenleg.
Évekig bírták a telefonok, kicsi veszteséggel. Egyedül egy telefonom akksija használódott el (Redmi Note 7), de az is csak azért mert töltés közben játszottam akkoriban a CoD Mobile játékkal, ami szépen melegítette a telefont közben. Az is két év után 70 % akku kapacitás körül volt. Kár túllihegni az egészet.
Kikapcsolni meg nem kapcsolok ki semmit, mert teljesen felesleges! Többet merít újra bekapcsolás és semmi gyakorlati előnye nincs a dolognak. Régen például a Mi Band szériát nem is lehetett kikapcsolni, nem véletlenül.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
-
Fall-N
veterán
válasz zsotesz81 #167908 üzenetére
Persze, ha többször rendel az ember heti szinten, akkor jobban megéri.
Annyira nem akartam belemenni, de a szállítási költség számolása is pofátlanság. Régen amikor persze többet ért a pénz, akkor 10ezer Ft felett ingyen szállítottak. Most sok helyen 30-40-60ezer Ft körül kell legalább ahhoz rendelni. Nem igaz, ha szerződik a webshop/bolt a FoxPosttal, GLS-szel, Packetával stb. akkor nem tudnék 20 fölött ingyen szállítani. Kisebb dolgokat ezért nem is érdemes rendelni, mert lehet pont annyiba jön ki, mint ha személyesen bemegy a boltba és úgy megveszi. Például ha a Xiaomi Smart Band 8 15ezer a webshopba, de helyben 17, akkor nem érdemes megrendelni.
-
Fall-N
veterán
válasz WhiteWalker #167901 üzenetére
Ne aggódj, engem is!
Maga az elv nem tetszik! Ez a Foodora egy ételfutár cég. Ők egy végrehajtó/közvetítő közeg, hogy az étterembe vagy kajáldába ne kelljen személyesen bemenni. Miért kéne ezért havonta fizetni? Számolják fel az egyszeri költségét a kiszállításnak, ne kelljen már havi lehúzáshoz folyamodni! Ez olyan mintha fizetnék az étteremnek havonta, holott nem napi szinten venném igénybe, hogy ott eszek, így hiába fizetnék semmire.
Ezzel az erővel fizetni lehetne a FoxPostnak, GLS-nek, hogy ők top priority szállítsák ki a csomagot nekem, ha rendelek. Ott is megvan a költsége a kiszállításnak. Abszurd! Én is gyűlölöm a havi lehúzást bármilyen alkalmazásnál. Más ha például egy Netflix előfizetést nézek és havi szinten kapok érte tartalmat. Ilyen lenne a "klasszikus" TV előfizetés is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest