- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ggeleven
őstag
válasz
GEPESZ66 #175855 üzenetére
Ha külön rákeresel a Galaxy Store-ban arra, hogy Samsung Internet fordító, akkor sem telepíthető?
-
ggeleven
őstag
válasz
GEPESZ66 #175850 üzenetére
Hajajj bizony lehet hozzá köze.
Lehet blokkolni MDM-ben a biztonsági módot és gyári visszaállítást is biztonsági okokból.
Google fordítva:
Bár MDM segítségével nem kényszerítheted közvetlenül a csökkentett módot egy Samsung eszközön, megakadályozhatod a csökkentett mód használatát a Mobileszköz-kezelés (MDM) által kezelt Samsung eszközökön. Erre gyakran azért van szükség, hogy megakadályozd a felhasználókat a biztonsági intézkedések megkerülésében vagy a felügyelt alkalmazások eltávolításában. -
ggeleven
őstag
válasz
GEPESZ66 #175846 üzenetére
Mármint arra gondolsz, hogy a kikapcsolási opciók közöl hosszan nyomsz a Kikapcsolásra, akkor nem vált át Biztonsági módra a kapcsoló?
A Galaxy készülék elindítása biztonságos módban
Egy A35 van a kezemben most és azon működik. -
zhorvath
aktív tag
válasz
GEPESZ66 #175827 üzenetére
Az alkalmazás végigvezet a folyamaton.
Mindig írja, hogy mit kell csinálni.
Először a kék + gomb, utána lékondicionáló gomb és akkor írja ki, hogy nyomni kell ezt a2 gombot.
Utána megjelenik a légkondi wifijének a neve (beletelhet akár 2 percbe is).
Arra figyelj, hogy csak 2,4 GHz-es wifit kezel a klíma és a folyamat közben hol a klíma wifijére, hol az otthoni wifi hálózatra kell csatlakozni, ráadásul elég kevés idő van a váltásra. El lehet keveredni benne, elég macerás tud lenni egy eszköz csatlakoztatása. -
kiraly.andra
aktív tag
válasz
GEPESZ66 #175815 üzenetére
Az Android verziójától függően többféle módon oldja meg a mezők kitöltését az alkalmazás, ezért a Bitwarden vonatkozó beállításainál az összes lehetőséget be kell kapcsolni. Ha arra volna szüksége, hogy megjelenjen más alkalmazások felett, akkor azt szerintem kérné is.
-
-
D1L1ZS
őstag
válasz
GEPESZ66 #175250 üzenetére
Kipróbáltam, nálam is, pedig minden engedélyt megadtam neki.
Rákeresve interneten egy reddit posztban olvastam, hogy egy telefon újraindítás megoldotta többeknél, egyébként nálam is. 😊
Többek között Brave böngésző alatt is működik a webvédelem.
Egyébként PC-n a free verziót használom már évek óta, nem is kell több.
-
crok
Topikgazda
válasz
GEPESZ66 #175044 üzenetére
Ez a Tasker Reddit-je és egy Tasker profilról beszél - itt a Tasker topik.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
GEPESZ66 #174659 üzenetére
Az app-ban is vannak beállítási lehetőségek menj végig azokon. A böngészőben megnyitottban is vannak beállítási lehetőségek, de nem tudom pontosan hol, vagy engedi e. A Facebook-nak nem az a célja, hogy neked jó legyen, hanem az ő általa kitalált sorrendben tárja eléd a tartalmakat.
Van egy megoldást amit kipróbálhatsz, telepítsd a F.B. Purity nevű böngészőbővítményt.
WIndows-os PC-s böngészőben és Android alapú böngészőbe is telepíthető ott egy kicsit nehezebb.
Windows-os PC-re simán telepíted a kiegészítőt a linkelt oldalról, érdemes a Facebook nyelvét átálltani angolra akkor pontosabban szűr.Android-ra:
Azt tudom, hogy Firefox böngészőre hogy kell:
- telepíted a Greasmonkey sript kezelőt
- hozzáadod az F. B. Purity-t
- a böngészőt "asztali nézet"-ben nyitod meg betöltöd a Facebook oldalt és a jobb felső sarokban megtalálod az F.B. Purity ikonját arra kattintva eléred a beállításait ott sok mindent meg lehet változtatni, a beállításokat MENTENI KELL "saved"
- ha készen vagy a beállításokkal újra futtathatod a böngészőt mobilos nézetben. (azért kell asztali nézetben futtatni mert a beállításokhoz csak ekkor férsz hozzá, de ha túl vagy a beállításokon akkor ugye normál mobil nézetben is használhatod tovább a már beállított Facebook-ot) -
Blaster
junior tag
válasz
GEPESZ66 #174622 üzenetére
253,6 nap múlva, mivel Google fejlesztők vagyunk és ezért nem kell találgatnunk...
Miért nem használsz olyan böngészőt, ami már most is kényelmes? A Chrome minden, csak nem jól használható mobilon. Annál csak egy szakadékabb létezik, a Firefox. Az még faszán szét is esik minden 2. mozdulatra, azt sem tudják a fejlesztők, hogy mire fejlesztenek. Rendes zoom-olás utáni újratördelést egyik se tud, nem is értem miért ezekkel szerencsétlenkednek az emberek.
-
vacs
veterán
válasz
GEPESZ66 #174614 üzenetére
Adguard for android reklámblokkolót használok, de nem befolyásol semmit.
-
válasz
GEPESZ66 #174146 üzenetére
Akkor használj mindenhol azt.
Úgy látom rendszer szinten is támogatott a DOH.Az alkalmazásban beállított DNS az alkalmazáson belül felül fogja bírálni a rendszerben beállított DNSt.
Például nekem úgy van beállítva, hogy rendszerszinten Privát DNS Adguard DNS, ezzel a legtöbb appból szűröm a reklámot.
Majd Chromeban alkalmazáson belül beállítva Cloudflare DNS (1.1.1.1), hogy felülbíráljam a rendszer szintű reklámszűrést.
Chromet csak olyankor használok amikor olyan oldalt nyitok meg aminél szeretném, hogy szűrés nélkül működjön a követés és a cookiek.Minden más böngészést Cromite-ban végzek, mert ebben van beépített adblocker.
Youtuben nem elég az Adguard DNS, ott jön a ReVanced.
-
-
-
DrKapocs
őstag
válasz
GEPESZ66 #173459 üzenetére
Animáció 1-re? A fejlesztőiben?
És ezzel mit érsz el; hiszen ez az alap. Csodát nem fog tenni, de kapcsold ki (vagy vedd le 0,5-re) az animációkat, ha kicsit pörgősebbnek akarod érezni a rendszert. Ha erről van szó és az 1-es értéket javasolták, akkor eléggé félrevezettek.
-
crok
Topikgazda
válasz
GEPESZ66 #173459 üzenetére
Persze, aztán leállogatnak a háttérben az alkalmazások és azok háttérfolyamatai aztán travoltázol hogy na vajon mi lehet a baj.. de legalább ha elfelejted mit mókáskodtál össze akkor egy restart helyrerázza.. nem tudom ki és miért gondolta hogy jó ötlet ezt "pörgősségre" ajánlani.. mikor alapból is le-leállítanak a rendszerek háttérfolyamatokat anélkül is hogy akarnád.. ezt az értéket általában eleve nagyobbra érdemes állítani.
-
-
-
vacs
veterán
-
-
Cs1csó
titán
-
Cs1csó
titán
válasz
GEPESZ66 #172091 üzenetére
Az App is telepítve van (érdemes tesztelni a Facebook "Lite"-ot hátha az jobban bejön, én kipróbáltam de fene tudja már miért de visszatértem az alap app-ra)
De Firefox böngészőt használok Android-on is ott telepítve van az UO, de ha telepítesz egy script kezelőt (nálam a Tampermonkey van fenn) akkor hizzá tudod adni a F.B. Purity script változatát, és a böngésző "asztali nézet" módban futtatva a beállításokhoz is hozzáférsz utána futtathatod normál mobil nézetben is, a semminél több.A "fix" beírós DNS-ek is jók de ha van valami app amit blokkol (nem fut alatta rendesen) azzal nincs mit tenni, az app használata közben ki kell kapcsolni időlegesen ez macerás lehet.
Nekem pár free Wifi hálózat nem szereti (szoktam free wifit használni, mivel végpontok közötti titkosítás van a böngészőben ezért nem gond ha free wifit használok) -
Cs1csó
titán
válasz
GEPESZ66 #172085 üzenetére
Tudod mi kell egy Android-os telóra?
- naprakész oprendszer, friss app-ok
- az app-okat csak megbízható forrásból telepítsd
- böngészőben telepítsd pl. az Ublock Origin kiegészítőt (mint asztali böngésző esetén)
- az app-ok reklám és egyéb huncutsága ellen pl. az AdAway alkamazást (root-olt és nem root-olt telóra elérhető változata is van)
Ez gyakorlatilag egy reklámszűrt VPN kapcsolatot tart fenn a telefonod és az internet között
Ennyi elég. -
vacs
veterán
válasz
GEPESZ66 #172085 üzenetére
Az oldal tetején az összefoglalóból másolva:
A VÍRUSIRTÓ ANDROIDRA elég megosztó téma. Alapból az az elfogadott, hogy ha csupán megbízható forrásból (Play áruházból) telepítünk és odafigyelve az engedélyekre és letöltési számokra (pl. nem töltünk le 100 letöltéssel rendelkező zseblámpa alkalmazást, ami sms küldéshez kér engedélyt) nem eshet bajunk, nem kell vírusírtót telepítenünk.
Ha más forrásokat is használunk (lásd összefoglaló eleje) és megfelelő paranoiával vagyunk megáldva, akkor azok ajánlottak, amik csak akkor ellenőriznek ha új alkalmazás települ vagy ha kézzel elindítjuk. Ilyen pl. AVL Pro Antivirus & Security és az Avira. Mindkettő ingyenes, csak akkor vizsgál ha újdonság települ és a tesztek alapján jó pár fizetős vírusirtót lepipál. Egy-egy APK ellenőrzésére használhatod a VirusTotal-t is. -
válasz
GEPESZ66 #172050 üzenetére
Jó reggelt!
Azért nem látod, mert az okoskarkötők, órák nem Audió eszközként, hanem ha egyáltalán tudnak közvetlen csatlakozni, akkor is csak Beviteli eszközként csatlakoznak a telefonhoz.
Gyakori esetek, amikor csak egy alkalmazáson keresztül tudnak az eszközök csatlakozni. Pld: Pulzus mérők, Pedál jeladók, Órák.
Ilyen esetekben csak az alkalmazáson keresztül lehet hozzáférni az adatokhoz. -
Cs1csó
titán
válasz
GEPESZ66 #172041 üzenetére
Sokszor körbejártuk már ezt sokszor kérdezted szerintem a legjobb megoldás egy KÜLÖN VPN szolgáltató ami ismert, nagy, bevált tehát nem egy vírusvédelmi csomag része hanem önálló szolgáltatás pl. NordVPN, ExpressVPN, SurfShark stb.
Ami szerintem fontos az ÁRON, és a benne foglalt adatmennyiségen vagy akár korlátlanság mellett, hogy HOL VAN A SZERVER és hogy MENNYIRE NÖVELI A PING értéket, én ezért nem is foglalkozom vele
Én azt választanám aminek van közeli szervere - minimum Budapest - és a PING érték vele a legjobb.
DE kezdésnek ezt a kettőt teszteld a Nord-ot és az Express-t.Nekem pl. 5-ös a PING értékem én ezt nem áldoznám be semmilyen VPN-ért hogy kapjak egy 30-40-es értéket. Úgyhogy én maradok a "vadvizeken" de legalább gyorsan tudok szörfölni a neten.
Valamit valamiért.NordVPN-re ezt találtam: [link]
DE keresgélj a neten az igényeidnek megfelelő
-
válasz
GEPESZ66 #172005 üzenetére
Google Meet, Google Chat, Signal, Telegram... De bármit is használsz, csak akkor fog működni, ha a másik félnek is fel van telepítve a telefonjára.
Ja, és bármelyik appal előfordulhat, hogy a videó hívás nem jön össze, mert sok mindentől függ. Lehet, hogy épp az app szervereivel van gond, vagy nálad nincs elég sávszélesség, vagy a másik félnél nincs elég sávszélesség. Vagy, ha a másik fél épp mobilneten van, és nincs korlátlan mobilnetje, akkor lehet, hogy eleve visszautasítja a videóhívást.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
GEPESZ66 #170925 üzenetére
Egy tűzfal progi vagy dns program elég, azzal kontroll alatt tarthatóak az alkalmazások pl. a nethasználat, vagy egy sima privát dns beállítás ami az apppkban is szűri a reklámok zömét.
Vahy pl. Firefox böngészőben ublock origin és akkor a böngésző még kártékomy programoktól is védett. -
crok
Topikgazda
-
crok
Topikgazda
válasz
GEPESZ66 #169837 üzenetére
Activity launcher > így a menühöz vagy az intent-hez pl. oda tudsz ugrani, erre lehet csinálni shortcut-ot amit kitehetsz kezdőképernyőre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA/50 FÉLE HÁZ
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest