Hirdetés
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lanszelot
addikt
Hello,
Factory resetet kellett a telefonomra.
Google One - ba csináltam backup -ot
Mikor először indult a telefon a visszaállításnálnnem volt lehetőség, hogy az alkalmazásokat ne pakolja vissza.
Így ott nem tudom vissza állítani.
Csak a Contact-ok, sms-ek, híváslista kell.
El is van mentvegoogle one-ba , de hogy rakom onnan vissza?
Mert visszarakásról/restore sehol egy szó sincs .
Tudna valaki segíteni? -
Aurig@
őstag
válasz
7Sony7
üzenetére
A play áruházban állandóan panaszkodnak. Nálam, feleségemnél, gyerekeknél sosem volt ilyen probléma, öcsém, unokaöcsém szintén használja, hibátlanul. Pedig az esetek többségében mindig a legújabb van fent. Jelenleg a 20.5.0.0 üzemel és teljesen hibátlan. Pikk-pakk indul.
Én, ha esetleg ilyen hiba lenne, az egész le, majd újratelepítés. Akku optimalizálás kikapcs. Igaz mindig apkmirror-ról frissítem így el tudom kerülni, hogy automatikusan lefrissítse magát. -
7Sony7
addikt
Üdv. Mostanában a vibert ha megnyitom, több másodperc is, míg betölti. Eddig normálisan ment. Mostanában frissült a teló Android 13 ra, de a viber is frissült. Most a vibert baszarintották el, vagy a telómra a 13-at? (Realme 8i)
-
S e t h
nagyúr
Köszi srácok, youcut és inshot kipróbálás alatt.
-
Somatom
veterán
válasz
justmemory
üzenetére
Kaoja be az Adobe!!! PC -n használtam Premiere -t és After Effectset. Note9, Android9 alatt engedte volna telepíteni. Tab S7 5G, Android 13 alatt viszont.
Vajon, melyiken lenne jobb videót szerkeszteni? -
justmemory
senior tag
válasz
S e t h
üzenetére
Ha esetleg kompatibilis eszközöd van, akkor Samsung-on az Adobe Rush volt, ami nekem bevált.
-
-
S e t h
nagyúr
Hosszú ideje nem használok videószerkesztő alkalmazást, mert annyira alkalomhoz kötött az igény rájuk, plusz a velem szemben jövő rakás reklám alapján feltelepítettek adnak 3 napos próbaidőt, aztán havi, éves fizetési konstrukciót kínálnak a használatért.
Használtok olyan videószerkesztő appot, ami frankó és lehet egyszeri vásárlás után fizetni és nem a fentiek alapján?
-
crok
Topikgazda
válasz
zoltanz
üzenetére
Valami ilyet keresel?
$ su
:/data/data/com.termux/files/home # \
> dumpsys SurfaceFlinger | grep "OpenGL"
GLES: Qualcomm, Adreno (TM) 618, OpenGL ES 3.2 V@0502.0 (GIT@820d4a4028, I5580630f49, 1636016138) (Date:11/04/21)
:/data/data/com.termux/files/home #Ha nincs root ugyanez megy adb shell utan is ha valami mindenkepp parancssori megoldas kell.
De a Device info HW 1000x tobbet is elmond, ezt az info-t a SoC ful alatt megtalalod a Vulcan etc infokkal egyetemben.
-
zoltanz
nagyúr
Terminal emulator -on belüli parancssoros app vagy utasítás van ami infót ad a hardverekről szofverekről. Kernel verziókról Mesa -ról stb? Mint Debian Linux -onaz
inxiKöszönöm
-
DS39
nagyúr
-
válasz
gyuri81
üzenetére
Bal felül 3 vonal, alul beállítások, Általános beállítások, értesítések kezelése.
De ettől még a probléma marad, ismert hiba.
Én Gmail helyett Outlook appot használok, simán hozzáadtam a Gmail fiókot és azóta minden értesítést megkapok.
A Gmail továbbra is szinkronizál, csak ki kapcsoltam az értesítéseit. -
-
GEPESZ66
veterán
Samsung A53 telefonon telepítve van az Edge böngésző is.
Mostanában az Eszközkarbantartó írja, hogy az Edge "gyakran ébreszti a telefont", ezért mélyaltatásba kellene rakni.
Korábban nem tapasztaltam ezt. -
poirot
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Köszönöm. A teljes képernyős beállítást hol érem el a Nova-ban?
Közben megtaláltam, viszont a már létező mappák méretét itt sem tudom módosítani.
-
-
poirot
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Nem, hanem mikor készítettem akkor megnyitva képernyőn csak 1/3-ad részt fed le a képernyőből. Most meg már tele van ikonokkal, és nem akarok a mappán belül görgetni, elég volna ha meg tudnám nagyítani a kinyíló mappa méretét, hogy még pár ikont belerakjak, ami görgetés nélkül is látszik.
-
-
poirot
őstag
Sziasztok!
Nova launchert használok, készítettem mappákat, minden oké, viszont nem tudok rájönni, hogy a mappa méretét hogyan lehet utólag átméretezni, megnyitása után. (Asztal fel van oldva, szóval ez nem gond)
Köszönöm a válaszokat. -
DS39
nagyúr
van valami különösebb oka, hogy a Chrome (114) useragent-je Android 10-nek hazudja a telefon OS-ét? (miközben Android 12 ill. 13 lenne a valós adat az én eszközeimen)
viszont a Firefox átadja a válós adatot ezzel kapcsolatban.
ezen az oldalon lehet csekkolni: [link] -
cidalain
veterán
Hú, ma nagyon pozitívat tapasztaltam.
Hirtelen be kellett lépnem a céges rendszerbe 600 km-ről, és csak Androidom volt, a gép meg csak távoli asztallal elérhető. Már kezdtem volna szervezni Anydesket, de mondom megnézem van e megoldása a MS-nak. És van, a Remote Desktop Client (RD Client)
És pöpecül ment a dolog. (Az más kérdés, hogy egér és bill nélkül kicsit körülményes, de meg lehetett oldani 6.5" android telóval, amit kellett) -
Jazz
veterán
válasz
svgyula
üzenetére
Az app szerver/kiszolgáló kell hogy jó legyen.
(A mobilnettel nincs baj, valós le 4G 240Mbps, fel 20Mbps, és a vonal másik végén is hasonló).
Biztos van valami olyan alkalmazás amivel akár a felbontást, video minőség sávszélességet is lehet állítani, és tudja is kezelni és bírja is a kiszolgáló. -
svgyula
addikt
Szia! Jó net sebességgel nekem a whatsapp megfelelően szép éles képet ad. Persze ez attól is függ, hogy te milyen hálózatba csatlakozol és az éppen mennyire foglalt. Sajna az "elméleti" sávszélesség/sebesség az a legtöbb esetben csak elmélet! Van minimális szolgáltatás és ha terhelt a rendszer akkor akár odáig is leeshet az adatforgalom. Mert ugye nem gondolod, ha felhívsz valakit akkor az egy állandó csatornát nyit meg kettőtök között? Ilyenkor csak adatcsomagokat küldözget a két végpont között. Másképpen nem is működhetne. Na és itt a kérdés, amikor ezek a csomagok (mert más is használja) feltorlódnak akkor kezd a giga-miga internet elérés akadozni. Persze ugye ez a két végpont között bárhol lehet.....
-
Jazz
veterán
-
svgyula
addikt
válasz
alex devil
üzenetére
Szia! Csak saccolni tudod, mivel egy akkumulátor "jósága" két részből tevődik össze, a feszültség és az áramsűrűség. Ez a kettő együtt az egy idő alatt leadott feszültség/áramerősség tényezőt.
A ráírt yx mA azt jelenti, hogy azonos feszültség mellet enyi áramot képes leadni. Na ezt nem fogod tudni megmérni! Mivel a feszültség az mindig meglessz csak az eltárolt áramsűrűség csökken idővel. A telefonoknál sem egy azonnali pikk-pakk eredményt kapsz, hanem egy statisztikai eredményt amit a sok, sok töltés-merülés alapján ad meg. Az autó akkumulátorokhoz létezik mérő szerkezet. Ezekhez a gyártóknál van biztosan de még a szervizek sem nagyon tartanak mert egyszerűbb lefuttatni egy benchmark tesztet aminél látszik a merülés nagysága aztán az alapján el döntik, hogy csere, vagy csere.
Nálad max annyit tudsz csinálni, feltöltöd teljesen és megnézed képes-e a lemerült telót feltölteni? Abból meg tudod "saccol" mire számíthatsz. -
BitRider
senior tag
válasz
alex devil
üzenetére
Nincs egységes kimenetük, mint a SMART a merevlemezeknél. Tesztelni tudod max.
-
alex devil
senior tag
Sziasztok,
van olyan alkalmazás amivel még lehet nézni egy külső aksi állapotát? Nem a töltöttségi szintet hanem az akkumulátor elhasználódását.
Van egy régi 20 ezres Xiaomim és érdekelne egy komolyabb hegyi túrázás előtt, hogy mennyire megbízható még. -
-Maci-
addikt
válasz
mobilizmo
üzenetére
Fizetős is érdekel.
Autodesk-ből nem találtam olyat, ami a kamera segítségével felrajzolható az alaprajz.Szerk.:
Ha nem ragaszkodom a .dwg vagy .dxf formátumhoz, hanem jó pl .jpg -ben, akkor melyik app lehet jó nekem? A lényeg az lenne, hogy tudjam is egy kicsit szerkesztgeni az alaprajzot a tableten. -
-Maci-
addikt
Sziasztok,
Olyan appot keresnék, amivel a kamerán keresztül fel lehet mérni egy lakás alaprajzát és valamilyen cad formátumba (dwg vagy dxf) tudja menteni/exportálni.
Eddig ezt talltam: [link]
Teljesen megfelelne, ha CAD-ben tudná menteni, amit felrajzolt.Valaki tud esetleg ilyen apot ajánlani?
-
-
tutis
addikt
Sziasztok!
egy eléggé érdekes problémával szembesültem azaz kérdezném ki találkozott már ilyennel.
Samsung telefon, samsung galéria program. (bár lehet más androidos telefon, galéria app is tud ilyet)
a képeken meg lehet jelölni ki van rajta, felismeri arc alapján, így a későbbi képeket is tageli, azaz ha az a személy van rajta, felismeri ki van a képen.
Na valamiért az én képemet és a párom képeit összemosta felismerésnél, azaz páromat is úgy ismeri fel mintha én lennék rajta. Ha változtatom a nevet a párom nevére, akkor meg az én képeim alatt is a párom neve van. Ha ketten vagyunk egy képen, akkor csak 1 nevet mutat, azaz engem (vagy a páromét ha átnevezem)
valahogy szét kellene választanom, de az opcióban nincs ilyen, csak olyan hogy személyek összevonása. Szétválasztás opció nincs, ami tök jó lenne pedig. meg lehet ezt valahogy oldani? -
Cs1csó
titán
válasz
w.miki
üzenetére
Nekem van privát DNS beállítva (szűri a reklámokat, sőt még a kártékony dolgokat is) de van olyan ingyenes wifi vagy alkalmazás ami nem szereti pl. a Penny Market boltban nem tudok csatlakozni a bolti ingyenes wifire csak ha kikapcsolom a privát DNS funkciót, vagy pl. a Port.hu alkalmazás is nyöszörögve fut.
Xiaomi-nál: beállítások ---> kapcsolat és megosztás ----> prviát DNS itt kapcsold ki ha be van, 3 opció van: 1. kikapcsolt 2. automata 3 privát DNS amit te állítasz be.
Ha nem ez a gond akkor passz, van egy olyan megoldás a WIFI résznél, hogy WIFI RESET ezzel bukod a korábbi mentett wifi jelszavakat mert minden visszaáll ALAP értékre, de ezt is érdemes megpróbálni.
Lőttem egy fotót is:
-
w.miki
veterán
Androidos telefonnal kapcsolatban lenne kérdésem, de a topikja elég kihalt, ezért megkérdezem itt. Xiaomi Redmi 9
Nem tud csatlakozni az olyan nyílt wifi hálózatokhoz, amire még be kell jelentkezni. Pl. McDonalds. Nem dobja fel a bejelentkező ablakot.
Töröltem a Chrome, és a Mi Böngésző tárhely adatait így sem működik.
Mi Bönésző esetén, ha a Facebook ikonra kattintuk, akkor az afacebook.lovetinygame.com/en/indexoldalt nyitja meg, ami valami reklám oldal.
Ezt sem tudtam eltüntetni.
Szerintetek mi lehet a gond?Redmi 9
MIUI Global 13.0.1
13.0.1.0(SJCEUXM)
Android-verzió:
12 SP1A.210812.016
Android biztonsági frissítés
2022-10-01 -
-szabi-
addikt
Már nem tudom szerkeszteni az előzőt.
MiXplorer v6.56.5 után az ftp szerver nem működik a megszokott módon.
Szerencsére apkmirror oldalán felleltem ezt a verziót, minden ok. -
-szabi-
addikt
Hi
Itteni ajánlatra a MiXplorer-t használom ftp szerver módban fájlátvitelre.
Ez évek óta rendben működik a telefonomon.
Ma feltettem a tabletre is de mikor PC-n másolni akarok nem engedi a hozzáférést.
Mit kellene beállítani?üdv
szabi -
Sziaszok.
Asus routerre kötött hdd-n lévő képeket (receptek) upnp/dlna-n keresztül mivel tudja a feleségem megnyitni? -
Tökimanó
senior tag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Igen. Látom már megelőztek
-
DrKapocs
őstag
válasz
Kenderice
üzenetére
Nem volt túl bonyolult.
Itt megmutatom, hogyan csináltam. -
válasz
zoyoxy
üzenetére
Telegramot nem ismerem.
Par hete telepultem at uj telefonra, ugy remlik, most mar szinkronizalta az elozmenyeket is - max az maradt ki, amig nem volt androidos kliens.
A backup is okosabb most mar, 2-3 evnyi beszelgetesem veszett oda, mert ujratelepitesnel mindig megfeledkeztem a backuprol...
-
zoyoxy
tag
válasz
Peterhappy
üzenetére
Jó a Signal és a Telegram is, bár szerintem utóbbi valamivel jobb. Mi a családdal a Signal-t használjuk, mert amikor választani kellett a Telegram még nem beszélt magyarul. Az asztali Signal csak a telepítése utáni beszélgetéseket mutatja.
-
Kenderice
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Kértem.
Email visszajött, hogy nincs ilyen cím, a telefon nem csörög ki. -
-
-
Kenderice
senior tag
Üdv.
Adva van egy online rádió alkalmazás (HUradio), amiből ki kéne nyerni valahogy az URL-t egy adott rádió tekintetében.
A rádiót megtaláltam a tunein-en de ott offline-nak jelzi, miközben az alkalmazásban meg lehet hallgatni.Ki lehet valahogy deríteni mi az adott rádió forrás URL-je?
Köszönöm. -
w.miki
veterán
válasz
svgyula
üzenetére
Közben kiderült, hogy egy régi FTMC 16.2-31 egész jól lejátszik olyan sok GB-os MKV filmeket is, amiket a Movian nem, szóval ha valakinek hasonló, régi eszköze van, javaslom neki ezt a régi Kodi fork media lejátszót videó nézésre.
Annyi amit nem értek, hogy a jelszó nélküli megosztott SMB HDD-re, amin a Filmek mappa van, csak az ASUS router jelszavával tud csatlakozni, míg a Movian, és a Laptop is, felmegy rá jelszó nélkül
Illetve szerintem a Movian kezelés sokkal egyszerűbb, mint a Kodi forkoké.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Samsung Galaxy A80 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ HP Pavilion 16 - 16"IPS WUXGA - Ryzen 5 8540U 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3624
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Inkább abban reménykedtem, hogy valakinek van hasonló megfigyelése, és csak az egyik frissült.