Hirdetés
- iPhone topik
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Google Pixel topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Magisk
- EKG-val és forgatható koronával várható a OnePlus Watch 3
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
F.E.K..
senior tag
válasz WhiteWalker #173863 üzenetére
Mert ahhoz van hozzárendelve...
A beállítások között az alkalmazásoknál töröld a Soul esetén a hozzárendeléseket (cserében ha weblinkeket is ez nyitotta meg, akkor azokat újra meg kell adnod az első alkalommal)
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
F.E.K..
senior tag
-
F.E.K..
senior tag
válasz boborján2 #172950 üzenetére
Ó, ezzel majdnem végtelen ciklusba kergettem az általános iskolai tanárt.
Mondja, hogy majd facebook-on kirakja a híreket, szervezendő dolgokat, stb. Csak felvesz az erre a célra létrehozott csoportba majd.
Mondom neki, hogy az több okból sem fog menni, már csak azért sem, mert nincs Facebook regisztrációm.
De.. de az mindenkinek kell hogy legyen!!
Fogadjunk?!
De az nem lehet...
De, sőt, nemcsak hogy lehet, van is.
Akkor... Akkor regisztráljon!
Kizárt. Vannak hivatalos csatornák, kénytelen lesz azokat használni.
De miért nem regisztrál egyszerűen??!!
No, ehhez semmi köze. De ha lenne is Facebook regisztrációm, ahhoz se lenne köze
Maradjunk annyiban, hogy nem kedvel... De az az ő baja...
-
F.E.K..
senior tag
válasz Cs1csó #172202 üzenetére
Egyrészt: több fajta automata van ám!
Ennél nekem még nem sikerült beolvastatni, csak annyit ír, hogy érvénytelen kód..
Ezzel viszont elsőre sikerült..
De ilyen is van...
Egyébként ha kiléptetne az app..nos, a QR kódról készült képernyő kép is megteszi. (Szerintem nyomtatva még jobb lenne, csak akkor plusz egy papírt kellene "hurcolászni".. )
[ Szerkesztve ]
-
F.E.K..
senior tag
Ha ez segít,. akkor egy nextcloud kliens az "áldozat". Az újabb verziókban dobták a régebbi kiszolgálóval való kompatibilitást.
Pontosabban: owncloud kiszolgálót (ingyenes) használok nextcloud (fizetős) helyett , de egy verzió után az androidos nextcloud kliens már nem hajlandó kommunikálni vele. (a hozzávaló owncloud kliens elmarad mögötte, ezért használom inkább ezt).
Egyrészt idegesítő, hogy ajánlgatja, másrészt olykor mégis sikerül frissülnie (mert figyelmetlen vagyok pl. ), akkor lehet törölni --> régi verziót felrakni... ami természetesen nem megoldhatatlan, de macerás. (ha meg valamely családtagomnál történik, akkor extra macera).
-
F.E.K..
senior tag
Ó, nekem is pont erre lenne szükségem... szóval ha a a package id-t átírom a Batch APKTool-al, akkor többet nem is fogja "keresni" a play egyáltalán? Ha jól tippelem, ez egy pc-n módosítja az apk-t (legfeljebb újra kell telepíteni a módosítás után), így nem szükséges hozzá root a telefonon magán?
-
F.E.K..
senior tag
válasz WhiteWalker #170162 üzenetére
"vagy nem szólal meg a saját anya nyelvén kívül más nyelven - francia"
Francia partnernél simán megesett, hogy írtunk nekik angolul... és simán válaszoltak franciául... pff...
-
F.E.K..
senior tag
válasz Donki Hóte #169671 üzenetére
"Pusztán méréselméleti szempontból melyik eszköz méresei az elfogadhatóbbak?"
Átlagold az eredményeket, ha már méréselmélet... akkor leszel a legközelebb
-
F.E.K..
senior tag
válasz tobias40 #168288 üzenetére
Normális esetben navigációt használok az autóban, illetve podcast-ot vagy simán zenét hallgatok. Erre eddig jónak tűnik, lényegesen egyszerűbb ott nézni és vezérelni ezeket mint lenyúlkálni a telefinhoz. (mondjuk a csevegő appokat így se kezelném szívesen menet közben).
Nyilván az a cél, hogy az Android autó használata közben minél kevésbé legyen elvonva a vezető figyelme.
Ettől függetlenül a sima képernyő tükrözés jó jönne olykor.
A linkekelt topikban kaptam tippet, ha jól értem azért rávehető a rendszer hogy sima screen mirrorként működjön csupán. Persze ilyenkor gondolom vezérlés sincs a kijelzőn, csak a telefonon, de az én esetemben ez nem gond.
-
F.E.K..
senior tag
válasz Viktor0610 #168286 üzenetére
Köszönöm, megyek oda
-
F.E.K..
senior tag
Üdv!
Egy kis Android auto-s kérdésem lenne, hátha van ötlete valakinek.
Adott egy telefon (root nincs). Az autóban egy egyszerű kijelzőt használtam eddig, képernyő tükrözéssel (konkrétan a tolatókamera monitorát ).
Most vettem egy okosabb kijelzőt, ez Android auto képes. Gond nélkül össze is kapcsolódtak (vezeték nélkül), minden rendben... kivéve, hogy a kijelzőre a térképen kívül csupán pár alkalmazás kerül ki a telefonról. Nem véletlenszerűen, hanem audio lejátszó, podcast, hírek, üzenet küldök, ilyesmik (ez teljesen logikus is).
Ezeket kezelni is lehet, ezzel sincs gond.
(Bocs a hosszú bevezetőért).
A gond az, hogy ezzel a kijelzővel elveszett egy konkrét program képének kiküldése mint lehetőség... Amire viszont szükség lenne olykor. Konkrétan egy egyszerű scroller, ami egy megadható szöveget ismétel a kijelzőn.
Amit az autóban olykor utazó autista fiam határozottan hiányolni fog... (Amolyan "házi menetrend, az általa megadott, az ismert útvonalon lévő pontokkal. Pl. Autópálya - Vidék - Kistó - stb.)
A kérdés: van-e mód, hogy Android auto esetén kirakjam valahogy a program képét a kijelzőre? (Az nem feltétel ilyenkor, hogy más funkciók is elérhetőek maradjanak, ez csak szigorúan ismert útvonalon van használatban).
Ha valakinek van esetleg ötlete (vagy van android auto-s topik esetleg, ahová el tud irányítani) örülök ha ad tippet.
-
F.E.K..
senior tag
válasz ajapi #168018 üzenetére
Nem csak a levelek számítanak bele a tárhelybe, a biztonsági mentések is. (pl. viber automatikus mentése is a google drive-ra kerül... a drive pedig ugyanazt a tárhelyet használja).
Itt meg tudod nézni mi használja a tárhelyt (androidos telefonon jó eséllyel eleve be vagy jelentkezve): https://one.google.com/storage
[ Szerkesztve ]
-
F.E.K..
senior tag
válasz svgyula #166772 üzenetére
Nevezz birkának, én lustának nevezem magam ezügyben maximum... egy apró összeg havonta, és nem kell vele többet foglalkozni, egyetlen eszközön sem.
Ha neked van kedved ezzel folyton játszadozni, nos, az a te dolgod. Mindenkinek lehet valami hobbija elvégre.
-
F.E.K..
senior tag
válasz Winnie The P #166183 üzenetére
Figyelem, a meglátogatott oldal rossz hatással lehet az ön pénzügyi egyenlegére!
-
F.E.K..
senior tag
válasz Somatom #165782 üzenetére
Az otp app például "zokon veszi" ha új ujjlenyomat kerül rögzítésre --> valahonnan "tudja", hogy megtörtént.
Szóval nem csak sikeres/nem sikeres azonosítás történik az app felé, hanem legalább azt felismeri ha az azonosítók változnak (tippre valami ellenőrző összeget hasonlíthat össze a saját adatai között eltárolttal ehhez)
-
F.E.K..
senior tag
válasz < CyberBob > #163034 üzenetére
A beépített megoldás pont ezeket tudja... beállítások --> alkalmazások, és az adott alkalmazásnak ott vannak az értesítési beállításai.
-
F.E.K..
senior tag
válasz Somatom #162852 üzenetére
Na ja, ha valami, ez az Apple cuccoknál sokkal jobban működik...
Bejelentkezik az ember az új gépek az Icloud azonosítóval, és nemsokára még az asztali ikonok is ugyanott vannak az új eszközön mint a régin.
Ehhez képest (jó, más filozófia, de no) Android alatt a mentés csak valami félig-meddig használható produktum, de cserében kézzel se tud menteni/visszaállítani a felhasználó.
-
F.E.K..
senior tag
válasz Somatom #162054 üzenetére
Igen,nekem is van óra a kezemen, de ettől az a led még szerintem elférne a telefonokban.
A jack is elférne, de ok, az valóban több helyet foglal mint a led.
Nomeg akinek nem tetszik a led villogása,ki is lehet ám azt kapcsolni.
Igazából a led elhagyása nem fejlődés, hanem divat/spórolás csupán.
(Ja igen, jack nincs, már évek óta Bluetooth fülhallgatókat használok, mostanában főként Bowers & Wilkins gyártmányokat. Nem a nosztalgia a fő ok amiért a led-et kedvelem ha van)
[ Szerkesztve ]
-
F.E.K..
senior tag
válasz sopruk #162033 üzenetére
Á köszönöm a linket.
Igazából ez csak a beépített kereső adatait küldi, de azt olyan sokan használják hogy megéri adatokat gyűjteni róla? (Ez csak a fő képernyőn kirakható keresési sáv és a nova-ban lévő keresési sáv ha jól értettem).
Ha se a sesame,se a nova launcher nem kap netet, akkor sokat nem tehet elvileg (a sesame eleve opcionális program csak)
[ Szerkesztve ]
-
F.E.K..
senior tag
válasz SunMount3r #159756 üzenetére
Van olyan gps engedély (egy adott Android verzió felett,
ha jól tudom), hogy "engedélyezés csak az alkalmazás használatakor", de igazából ez csak azt határozza meg, hogy elérhető-e a gps ha valaminek kell vagy sem. Ettől még nem működik folyamatosan a vevő.Szerintem a viber nem csinál helyesírás ellenőrzést, inkább az aktuálisan használt billentyűzet csinálja (valószínűleg nem jó szótárral/nyelven, én ott néznek körül a helyedben).
-
F.E.K..
senior tag
válasz SunMount3r #159414 üzenetére
"
A "lokális dns feloldás" alatt mire gondolsz?
"Pontosan azt, hogy ha olyan hálózaton van az eszköz, ami saját dns feloldással rendelkezik, azt nem fogja elérni a telefon --> hiszen a privát dns-t használja.
Ha nem tudod mi ez, akkor valószínűleg nem fog zavart okozni - ha mégis, ugyanitt deaktiválható.
Viszont ez (és a vpn-es megoldások sem) nem tudnak mit kezdeni a videóba begyazott reklámokkal (de az alkalmazásokban felbukkanókat nagyon kevés kivétellel eltüntetik)
"
Vajon melyik lehetett?
"adaway, adguard, de akár ez is, igen.
[ Szerkesztve ]
-
F.E.K..
senior tag
válasz perempe #159408 üzenetére
adaway, adguard esetleg? (lokális vpn segítségével fogja meg a reklámokat).
Esetleg ha frissebb android, akkor private dns beállítása:
Beállítások --> Egyéb vezeték nélküli kapcsolat --> Privát DNS, és itt mondjuk: dns.adguard.com
(persze ha valamiért valami lokális dns feloldás szükséges, akkor ez nem lesz jó, de ha nincs ilyen akkor ez nem fogyaszt plusz erőforrást)
-
F.E.K..
senior tag
válasz consono #159096 üzenetére
Elvileg van lehetőség az appnak backup készítése, de a fejlesztőnek is kellene tennie érte... (Régebbi appoknál pl. eleve nincs is, azokat újra kellene írni/frissíteni).
Ez amúgy mindig is gyenge pontja volt az androidnak, apple icloud-nál nem igen van ezzel gond (csak legyen elég tárhelyed vásárolva )
@Fall-N de az opció s3e igen van meg a felhasználónak. Amit eddig láttam, az pár alkalmazás felkínálta a google drive-ra mentést, már ez is bőven jobb mint a semmi. Kár, hogy egyáltalán nem általános a lehetőség (az, hogy tetszőleges helyre lehessen mentést készíteni, még szebb lenne, nem mindenki akarja a google tárhelyére backupolni a cuccait)
[ Szerkesztve ]
-
-
F.E.K..
senior tag
oké, feladom, hátha van valakinek ötlete...
Használok mireacast képernyőtükrözést az autómban, a hangot viszont bluetooth-on küldtem ki. Eddig ez szépen működött is, Lesser audioswitch volt ebben a megoldás.
Telefont cseréltem.
A eddig bevált lesser nem kompatibilis (android 11), de azt írja, ezt a rendszer natívan tudja már. Hát, az összes netes találat olyat ír erre, ami nálam nincs...
Szintén netes találtatok: ha nincs, kapcsoljam be a fejlesztői menüben, "Media resumption" néven van. Hát, nálam nincs :/
Szóval, hogy tudnám szerintetek rávenni a rendszert, hogy képes legyen az audiot képernyőtükrözés mellett is a bluetooth-ra terelni? Root most nincs, tasker és elszántság van
-
F.E.K..
senior tag
válasz mobilizmo #154856 üzenetére
Hát, végül is igaz, az akku nem aggaszt túlzottan (hetente mondjuk rá kell rakni a töltőpadra, de ez még elviselhető számomra). Valójában a többi erőforrás használat sem aggaszt, azért vettem adott specifikációval készüléket, hogy kiszolgálja az igényeimet, némi szerencsével jó pár évig.
Persze most is a föld erőforrásait pazarlom ezzel a post-tal is, ennyivel több erőforrást használ a PH szervere is, és annak a készüléke is (legyen mobil vagy asztali/notebook/tablet, stb.) emiatt fogyaszt többet... nem is szólva annak a plusz terheléséről, aki éppen ezt olvassa... +1 kifli/csoki/kávé legalább ez is...
-
F.E.K..
senior tag
válasz mobilizmo #154853 üzenetére
Hm... egy inaktív alkalmazás egy telefonon nem foglal erőforrást, tárhelyet kivéve.
Egy teherautó üresen is többet fogyaszt mint a legtöbb személyautó. Még a többnyire divatból vásárolt városi SUV-ok is. Nem éppen a legjobban illeszkedő példát hoztad szerintem...
-
F.E.K..
senior tag
válasz cidalain #154833 üzenetére
Most ránéztem kíváncsiságból a telefonomra... 282 app
(sok-sok telefon váltáson keresztül hordozott cuccok. Nyilván messze nincs mind használatban, de azért jellemzően tudom mi mire való ha kell. Elférni elfér, ha nem fut akkor erőforrást se foglal )
-
F.E.K..
senior tag
válasz ollie #153175 üzenetére
"Hozzátenném, hála istennek, túl sokan éltek vissza ezzel."
Téged ennyire zavar, ha valaki tudja bizonyítani hogy mit mondtál pontosan?
Kicsit olyan ez mint amikor a kamerák miatt tiltakoznak nyilvános helyen... Ha nem akarok semmi olyat csinálni amit nem lehet, nem zavar például a munkahelyem bekamerázottsága...
-
F.E.K..
senior tag
válasz Bozek #152945 üzenetére
Inkább terítés előtt kellene tesztelni az appot, és akkor nem kellene visszavonni semmit se... (Valahogy nehezen hiszem el egy banknál, hogy nem jut pénz tesztelésre...)
De valóban, a lényeg az, hogy most használható legalább.
-
F.E.K..
senior tag
-
F.E.K..
senior tag
válasz Viktor0610 #152326 üzenetére
Köszönöm, de sajnos nem oldotta meg
Ez a verzió:
..és így látom most a tabokat az eddigi mini előnézet helyett:
-
F.E.K..
senior tag
Jaj de jó, hogy ismét megváltozott az androidos chrome böngésző lapkezelése... Vagyis izé... Lehet ezt valahol állítgatnom? Nem találtam a (meglehetősen leegyszerűsített) beállításai között erre vonatkozó részt, persze lehet hogy nem voltam eléggé alapos.
-
F.E.K..
senior tag
Most itt tartok egyébként, ez már elég az alap statisztikának.
Ami még jó lenne az a fülhallgató akkumulátor százalékát is beírni ide, de arra nem jöttem rá hogyan tudnám megoldani.
Azt lehet hogy még megcsinálom hogy legyen egy másodperc számláló, az egyszerűsítené az összegzést (csak ahhoz is jó lenne az akku százalékát látni, hogy csak egy cikluson belül számoljon).
-
F.E.K..
senior tag
-
F.E.K..
senior tag
hm... a taskernek van bluetottk pluginja több is, azokat megnézem. (a macrodroid is jó, de ha már van tasker, maradnék annál. Mindenesetre jó tudni hogy ott elve ott a lehetőség
-
F.E.K..
senior tag
Apropó statisztika... tud valaki arra megoldást/alkalmazást hogy egy bluetoth eszköz kapcsolati időtartamát tudjam számolni? (konkrétan most a fülhallgató valós használati idejére lennék kíváncsi. Root, tasker van, konkrét ötlet még nincs)
-
F.E.K..
senior tag
válasz MikeWazowski #145697 üzenetére
Nálam is ugyanez a helyzet, elindul, alul "További Segéd-funkciók feloldása"... no az csak addig jut hogy "Ellenőrizze a kapcsolatot, és próbálkozzon újra"
Nem lett ez az aktiválás teljesen átgondolva valószínűleg...
-
-
F.E.K..
senior tag
válasz Bozek #144371 üzenetére
Android 8.1-en fut.
crok: mondjuk időjárás előrejelzésre korlátozottan alkalmas a dolog jellegéből adódóan: nyáron bemész egy klímás szobába és máris csökken a légnyomás...
Magasság nagyságrendi meghatározására jó, illetve ha szabadban vagy és eső jön az segíthet előrejelezni. Barométer, nem jós
zsoltzsolt: az enyémen van gyári, a fentit azért haszánlom mert van hozzá widget is.
[ Szerkesztve ]
-
F.E.K..
senior tag
válasz zsoltzsolt #144369 üzenetére
Barométerre én ezt használom: [link]
-
F.E.K..
senior tag
válasz Jumbozorz #141460 üzenetére
Nem kérdezem meg, nem kérdezem meg.... demégis: mire lenne ez jó? ha van ismert wifi akkor felcsatlakozik rá, ha nincs akkor pedig a mobilnet működik automatikusan (feltéve ha nincs letiltva persze).
Ha az akkumulátorral szeretnél spórolni akkor megjegyezendő hogy a wifi scan kevesebbet fogyaszt mint a gps...
root nélkül sajnos nem igen lehet külön kapcsolgatni egy ideje.
[ Szerkesztve ]
-
F.E.K..
senior tag
-
F.E.K..
senior tag
A magisk hide köpenye jóságosan elfed sokmindent ha kell...
A banki alkalmazások és pár hisztis program duzzog ilyenekért, ebből nekem szerencsére csak egy banki alkalmazást kellett a jedi trükkel meggyőzni hogy "nem találsz gyanús jeleket...", Eddig szerencsém volt. (Olykor ahogy látom valóban túlreagálja a dolgot pár alkalmazás, ott is root-ot kiáltanak ahol nincs is sajnos)
Nálam Root "deigennagyonisvan", nyugi.
(Busybox is van amúgy, de ftp helyett inkább a webdavot használom, az fürge, oda érkezik ahová nekem kell, és a mezei ftp-vel szemben titkosítva forgalmaz...)
Somatom: ez nekem így már tökéletesen megfelel, csak az irányba állítást kelett megtenned, amit mégegyszer köszönök.
[ Szerkesztve ]
-
F.E.K..
senior tag
válasz Somatom #139752 üzenetére
Csak nem álltam meg...
Tasker: profile "kimásolás"
- Event: file modified (megadva a file pontos útvonala) --> Task "másol" hozzárendelve- Task "másol":
1. File az sd kártya megadott mappájába másolása.
2. Foldersync pluginban mappapár megadva, művelet: szinkronizálás.Ha minden igaz ezt az eredményezi hogy a file változásakor a tasker elmásolja azt a foldersync által már elérhető helyre, és elindítja a másolást a webdav mappába
[ Szerkesztve ]
-
F.E.K..
senior tag
válasz Somatom #139748 üzenetére
Köszönöm, megyek oda is, most egyenlőre úgy oldottam meg hogy a tasker kimásolja a kérdéses állományt egy mappába az sd kártyára minden nap, onnan meg a foldersync feltölti a webdav megosztásra.
Nem szép, nem is túl elegáns, de kezdetnek megteszi (kicsit beleásom magam majd holnap, a szép az lenne ha a file változásakor magától felrakná a tasker a webdav megosztásra. )
-
F.E.K..
senior tag
Szép napot!
Van-e ötlete valakinek (ráadásul olyan amit szívesen meg is oszt velem ) arra hogy a telefon /etc mappájában lévő egyetlen állományt hogyan tudnék üzemezetten kimásolni egy webdav mappába?
Root, Foldersync Pro, Nextcloud kliens és Tasker van a feladathoz, elsőre a foldersync tűnt a legkézenfekvőbbnek, de nem tudom vele tallózni célként a / mappát eleve (nexcloud kliens szintén nem tallózza)... kézzel megadható ugyan, de persze sikertelen a dolog.
-
F.E.K..
senior tag
-
-
F.E.K..
senior tag
Heh, réges-régen használtam (még 2014.11.12 a nyugta ), akkor volt 2 500Ft, csak telefon csere után nem volt többet kompatibilis.
Most felraktam, licensz ellenőrzés --> bekérte a transaction Id-t --> elfogadta a régi vásárlást
-
F.E.K..
senior tag
válasz Somatom #138006 üzenetére
Ezért mondom hogy megszüntetni nem, csak csökkenteni lehet azt a "lábnyomot". (illetve az egyszemélyes szigeten élés hálózatba kötött technikai kütyük nélkül, bár valamennyi nyom akkor is van, ha más nem a születésről... )
-
F.E.K..
senior tag
"googlehater analóg wanabe gdpr remete"
Ezt engedelmeddel használnám máshol is, de minimum bekereteztetésre érdemes
Részemről valóban van saját címtár/mail/felhő/stb kiszolgálóm, sosem használtam közösségi oldalakat, sose regisztráltam például facebook-ra, de ettől függetlenül jó eséllyel van árnyék profilom így is. Amit meg lehet tenni maximum az hogy picit csökkentheti az ember a róla begyűjthető információ mennyiséget, de lenni így-is úgyis lesz. A digitális lábnyom együtt jár a technológia használatával.
Az viszont baj ha csak a rettegés van, háttér információk nélkül...
(A fórumtárs kapott itt pár tippet, bár megtéríteni aligha tudnánk, segítséget végül is kapott, hiszen ez a topik lényege. Ezért nem lapoztunk - igaz, a térítésbe már valóban nem érdemes belemenni ilyenkor).
-
F.E.K..
senior tag
válasz AssAssynn #137941 üzenetére
Ha csak az online szinkron rész a gond és windows-t használsz, akkor ezzel például tehetsz egy próbát: android sync
Ez teljesen offline szinkronizál a windows alatt futó MS Outlook-al.
(vagy saját kiszolgálót üzemeltetsz, az is működik. Bár persze ennél macerásabb...).
[ Szerkesztve ]
-
-
-
F.E.K..
senior tag
válasz joci86 #136653 üzenetére
Ne a gmail beállításaiban keresd.
Beállítások --> Alkalmazások és értesítések --> Gmail --> Alkalmazásértesítések (ha magát a felsorolt fiókot "érinted" meg ott lesznek a részletes lehetőségek,a végén található kapcsoló csak teljes ki/be).
-
F.E.K..
senior tag
Van olyan hívás összesítő amit tudtok ajánlani? Hány percet bejövő, kimenő, sms forgalom (leginkább a kimenő részletezése lenne a fontos) volt per hónap?
Az android az adatforgalmat ugyan kidobja, de a hívásokról nincs összegyűjtött statisztika gyárilag (vagy legalább nem találtam meg )
-
F.E.K..
senior tag
válasz punky10 #136333 üzenetére
Jogos, a telefonokban a beépített hangszórókat aligha van értelme hogy az emberi hallás tartományán túl üzemeljen, nagyjából 20 - 20 000 hertz között van (öregkorral általában szűkül, persze ez a nagy átlag, vannak akik alatt és vagy felette is hallanak egy kicsit).
Meg kéne mérni hogy tényleg kijön-e a szúnyogok számára zavaró frekvencia (és ha igen, milyen erősséggel). Egyáltalán mit hall egy szúnyog?
-
F.E.K..
senior tag
válasz Somatom #135649 üzenetére
Izé... nálam simán megoldja a rendszer: ha olyan wifi-re kapcsolódik ahol nincs elérhető net akkor a mobilnetet használja szépen...
android 8.1.0
Lepett már meg hogy a beállítás alatt lévő ap-n honnan van net amikor még nem kéne neki... hát így volt. Külön jelzi is a statusz soron a dolgot.
[ Szerkesztve ]
-
F.E.K..
senior tag
válasz MikeWazowski #132505 üzenetére
Ez tetszik, köszönöm a tippet
-
F.E.K..
senior tag
válasz Viktor0610 #132488 üzenetére
A bluetooth-n kívűl ott van még a wifi direct is, az már nagyobb távolságra képes.
(ugyan nem app, de megfelelő hardver -beépített pmr rádió - esetén van telefon ami kilométerekre is el tud kommunikálni... )
[ Szerkesztve ]
-
F.E.K..
senior tag
válasz jancsi20 #132340 üzenetére
Owncloud vagy inkább a nextcloud (bár ott sok minden fizetős).
Az állományaidat fel tudod szinkronizálni (verziózás megoldható), a névjegy/naptár sem gond, a képernyő elrendezésekhez, alkalmazásokhoz inkább használj valami telefonon futó mentő alkalmazást (pl. nova launcher beépítve képes a saját beállításainak az elmentésére) és azt szinkronizáld (Foldersyc, vagy a nextcloud saját kliense).
Idővonalas mentésről nem tudok, de persze lehet hogy van.
-
F.E.K..
senior tag
válasz MikeWazowski #132178 üzenetére
Azokat a launcher mutatja (az eszköz adminisztrátorok menüben ellenőrizd hogy egyáltalán van-e joga)
-
F.E.K..
senior tag
válasz atoszmester #131502 üzenetére
Tarsd rajta a képen az ujjad, alul megjelenik az értékelés panel, itt csillagozhatsz és cimkézhetsz, valamint a szívecske kedvencekhez adja a képet (a főképernyőn külön kevencek kategória van, ott már látszik is).
-
F.E.K..
senior tag
Ismer-e valaki olyan alkalmazást amivel megoldható hogy a képernyő ne kapcsoljon ki amíg nézem? Egyes készülékek eleve tudják ezt, és felmerült bennem hogy megoldható-e tetszőleges készüléken is a dolog?
Olyan alkalmazást találtam amivel beállítható hogy adott alkalmazás futásakor ébren tartja a képernyőt, de ez jóval kényelmesebb lenne...
(Android 8.1, root, xposed van).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest