- Fotók, videók mobillal
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Mittu88 #90140 üzenetére
ez egy egészen rossz irány, eleve a szelfikamera nem 3-4 méterre van kitalálva, lehet éles sem lesz. és ha nem csinálsz nagyon durván jó fényviszonyokat, szinte biztos, hogy gagyi lesz a végeredmény, nem a felbontás, hanem a dinamikatartomány és a feldolgozás minősége miatt. az előlapi kamerákra sokkal kevesebb hely van, mint a hátlapiakra, így az optika is jóval kisebb, az érzékelő is.
50e forintból (de akár kevesebből is) kaphatsz egy régebbi dslr-t, az el tud lőni egy vakut is hozzá, sokkal jobb eredményt fogsz kapni. -
cidalain
veterán
válasz
Mittu88 #90140 üzenetére
A 3-4 méter esetén nem értem a lényeget. BT-szal szelfiznek majd, vagy hogyan? Azért kell a tablet hogy lássák, hogy mit fotóznak? Szerintem 3-4 méterről egy 10" kijelzőn pont az apró részletek nem látszanak, így egy szelfibeállásra alkalmatlannak érzem.
Ha meg nem látom, akkor minek tablet.
Milc videóval, aztán ebből utólag kivágni jó pillanatokat?Ha nagyon tablet akkor almásnak nem jobbak a kamerái?
-
válasz
Mittu88 #90140 üzenetére
Hát lehet, hogy más megoldást kellene keresni, 3-4 méterről szelfi készítés szerintem necces lehet.
Hirtelen azt tudom tanácsolni, hogy ha van rá lehetőség próbáld ki a telefonod előlapi kamerájával a fénykép készítést, ha azt elfogadhatónak tartod, akkor talán egy tablet szelfi egysége is jó lehet. De mérget ne vegyél rá, az előlapi kamerák többnyire fix fókuszúak és emiatt korlátozottak a képességeik. -
válasz
Mittu88 #90137 üzenetére
Ha tényleg csak 10x15 cm-es kép nyomtatás a cél akkor a jól megvilágított témáról készülhet jó(elfogadható) fénykép.
Ha ennél magasabb minőség a cél, akkor esélyes, hogy a tabletek, de telefonok előlapi kamerájának jó része is elvérzik.
Ha a voip hívások kép minősége megfelel, akkor a fenti igényemet vsz bármelyik nem alsó polcos tablet képes megugrani.
Előlapi kamera ügyben érdemes utána olvasni a notebookcheck-en , gsmarena-n. Pl a xiaomi mi pad 5 kamerájáról nincsenek rossz véleménnyel, a redmi pad kamerája is el megy egynek...stbCidalain
Az előlapi kamerák amúgy is mostoha gyermekek, egy elfogadható szintet hoznak, nem művész fotó, vagy az extra képességek a cél, hanem, hogy a voip, közösségi csevegő alkalmazások számára megfelelő képet készítsenek. -
cidalain
veterán
válasz
Mittu88 #90137 üzenetére
Értem, hogy ki lesz nyomtatva, de mi a cél? Saccperkábé vállalható legyen? Mi a vállalható? Egy DSLR-hez képest, ha az 100%, akkor egy tablet előlapi kamera ideális fényben jó ha hozza a 10-et. A tabletek előlapi kamerája tényleg csak videochathez jó.
Neked egy átlag teló előlapi kamera minősége megfelelne? Na a tableteké rosszabb. -
z0d1AK
nagyúr
-
válasz
Mittu88 #35057 üzenetére
Nem a soc szokott bugos lenni hanem a ra irt optimalizalatlan android, a kozepmezonyben van az mt soc mert van amiben jobb mint az rk3066,de sok mindenben gyengebb. Pro gps,gsm modul...stb, kontra gyengebb gpu/cpu...stb tjb fentebb valahol jobban kifejtette a kulombsegeket...[link]
-
radai
csendes tag
válasz
Mittu88 #11674 üzenetére
Szia
Akkor én szerencsés voltam mert korektül megkaptam mindent,de ha már nézted ezt a vasat akkor nem tudod véletlenül hogy autós töltöt lehet hozzá használni és ha lehet vajon hol lehet hozzá kapni mert anyira vékony a dugasz a tölttönek hogy sehol nem láttam ilyem csatlakozott.esetleg ha valaki tud segiteni elöre is köszönöm
üdv Péter -
Quaresma
aktív tag
válasz
Mittu88 #14665 üzenetére
Azért az.hogy te kifogtál egy esetleg hibás darabot a millióbol az egy dolog. Többéve használok iPhone készüléket és már a 3Gis JBzve volt. Gyakorlatilag atombiztos volt. Az androidos topikokat olvasva pedig szinte nincs is olyan ahol ne rendszeres fagyásokról legyen szó. Én úgy gondolom.hogy lehet szidni az Apple gépeket.de elég nehéz nem elismerni .hogy az egyik legbiztosabb és gördülékenyebb rendszer lenne az övék.
Mostvásároltam egy VodafoneSmart Tab-t android 3.2-vel és nagyon tetszik ez rendszer is,de számomra nem kérdés,hogy melyik a jobb. Ha most tehetném tuti iPad lenne a smarttab helyettDe ez is, akárcsak a te véleményed szubjektiv. Egy adroidguru nyilván tudna olyat mutatni ezzel a géppel is ,akárcsak már az ICS rendszer is,hogy leesne az álam, de a nyers rendszerben az ios a nyerő nálam
-
Quaresma
aktív tag
válasz
Mittu88 #14648 üzenetére
A korlátolt kérdés szerintem annyit takar, hogy van akinek kifejezetten jó, hogy nem tud belenyúlni a rendszerbe, mert nem érdekli ezáltal gördülékeny és tökéletes rendszert kap. Aki pedig szeretne turkálni , babrálni annak ott a Jailbreak. Véleményem szerint az iOS rendszer ebből a szempontból megfoghatatlan
Ha veszel egy terméket, ott nincs fagyás ,akadozás ,stb..de nem a flame elindítása a célom, egyszerűen csak úgy vélem a te kijelentésedben volt egyedül korlátoltság
-
ynot2day
csendes tag
válasz
Mittu88 #14470 üzenetére
Pov protab 2 ips:
Javult egy kicsit a helyzet, rajottem, hogy a "soha ne tartsa bekapcsolva a wifit alvas kozben" opcioval tenyleg csokken az alvas kozbeni fogyasztas. Mar csak az a bokkeno, hogy csak vagy fel ora mulva kapcsolja ki a wifit. Esetleg vmi tipp, hogyan lehetne ezt az idot konfiguralni?
Ez az akku ujrakalibralas dolog csak rootolas utan megy, ha jol latom. Azt meg nem akarom kockaztatni, hatha meg valoban visszaviszem a kutyut. De hallottam vmi temp rootrol, ami kevesbe veszelyes es csak atmenetileg ad root jogot. Vmi tanacs erre? -
tvamos
nagyúr
válasz
Mittu88 #13817 üzenetére
Igen, ilyesmikre gondoltam!
-
-
keszo
őstag
válasz
Mittu88 #13789 üzenetére
Szerencséd van, nekem azért maradt ez a megoldás mert az én aktív usb hub-ommal, a tab meg a vinyo nem megy
Asztalin jó, laptopon jó, sőt billt. és egeret is tudok vele használni tabon is, de a vinyo nem jó vele, nem ismeri fel.(#13790) Mandarinn
és egy usb-én keresztül megtudja hajtani?
jót választottál, én nem értek ennyire hozzá -
keszo
őstag
válasz
Mittu88 #13763 üzenetére
Szia
én vettem egy egyszerű külső vinyó házat amihez adtak Y kábelt mert a meghajtáshoz két usb hely kel neki. az egyiket bedugom az OTG-be a másikat egy mezei 240v-os usb átalakítóba. és már megy is a külső vinyózás.
[link]
[link]
[link]
nem lettek valami jók a képek de talán látszik rajta hogy /mnt/sda1-nek ismeri fel és simán kezeli -
z0d1AK
nagyúr
válasz
Mittu88 #13725 üzenetére
Igazából 2,5"-os HDD-t nem fog meghajtani az xTAB-100is, ill más tablet sem. Talán az A510-es az egyetlen amin van olyan port a gyártó szerint ami meghajt egy vinyót külső áramforrás nélkül.
Vagy 1,8"-os vinyó/pendrive marad, vagy 2,5" vinyó külső táppal. Leginkább ezek lesznek alternatívának. -
keccsa
aktív tag
válasz
Mittu88 #13744 üzenetére
A 9.7IPS-shez sem találtam olyan 2,5"-os külső HDD-t, amelyik működne natúrban (OTG kábellel) rádugva, pedig próbáltam vagy 6 fajtát. Mindegyiknél a tipikus "kevés táp" jelenség volt (világít a LED és nem bír felpörögni, csak kattog).
Nincs mese, ehhez is aktív HUB kell. -
-
Shoo
senior tag
válasz
Mittu88 #13725 üzenetére
Lehet nem kezeli az ntfs partíciókat...talán meg lehet próbálni fat32-vel a pendrive-ot vagy a vinyón egy kis partícióval extsd-re vagy mire és akkor hátha...
Tim82: tudtommal van, mert asszem olvastam róla, de most nem tudom melyik. De az egyik sarkallatos pont a táp a másik meg az ntfs partíció...
-
Tim82
félisten
válasz
Mittu88 #13725 üzenetére
Ha tévedek, majd kijavít valaki, de tudtommal egyetlen tablet sem ad le önmagában elegendő kraftot USB-n egy 2,5" HDD ellátásához. Oda kell még legalább egy másik áramforrás, pl. aktív hub hálózatra kötve...
Az 1,8" vinyókkal érdemes inkább próbálkozni, azoknak kisebb a fogyasztásuk.
-
Sanzaa
senior tag
válasz
Mittu88 #13582 üzenetére
Kipróbáltam én is a Wayteq Táblamagazin progit a ConCorde-on, de nem akarta elindítani az újság letöltését. 2x megpróbáltam, várakoztam, aztán töröltem. Nálad letöltötte?
Nem lehet, hogy free verziós torrent progival próbáltad a leröltést? Mert azok le vannak korlátozva.
Köszi a gyors tapasztalatokat. -
malwy
senior tag
válasz
Mittu88 #13467 üzenetére
resellerratings-en is ismeretlen
-
Shoo
senior tag
válasz
Mittu88 #13398 üzenetére
Hát lehet pár cégnek annyi lesz....
Ez a mondat a legjobb:
"A tilalom legvalószínűbb oka az, hogyha az akkumulátorok teljesen fel vannak töltve, de nincsenek rendesen elcsomagolva, így könnyen tüzet okozhatnak."Ezek szerint mi naponta, sőtt percről-percre az életünket kockáztatjuk, amikor kézbe veszünk egy aksis gépet, hisz bármikor kigyulladhatnak.
-
ertz
aktív tag
válasz
Mittu88 #13398 üzenetére
Persze, hogy érint...
Jelenleg is hirdetnek pl. Vaterán és hasonló helyeken áron alul ilyen eszközöket... várjál 2-3-4-... hetet és nálad lesz az iPad, vagy egyéb nyalánkság...
Na, most kiderült, hogy nem lesz.De ha te rendesen boltban szeretnéd megvenni, mert annyi pénzed van, hogy adót is szeretnél fizetni, mert az jó (
), akkor szerintem nincs mitől tartanod.
-
vamzi
senior tag
válasz
Mittu88 #13142 üzenetére
Nem hiszem, hogy a mókolás miatt választják a droidot sok esetben, mivel sokkal izgalmasabb az ios-t mókolni. Plusz ugyanúgy ki kell rootolni a droidot, mint az ios-t JB-ni. Szóval nem értem. Az meg nonszensz, hogy drágák az appok az appstoreban. 1-2$ 1-1 app ára. És igen gyakran akcióznak, aminek a keretében a legújabb játékok is 99centesek.
Elnézést az offért, ez volt az utolsó, csak annyit kérnék, hogy ne gyártsunk már hülye indokokat egyik-másik platform ellen. Mindenki használja azt, amelyik neki testhezállóbb#13138) XDModesty
Mivel nem írtál árat, így feleslegesnek tartottam tf300-t javasolni, gondoltam megyek az aranyközép úton. Egyébként a kínai tabletek nem annyira középkategóriások. Az a két márka képezi jelenleg a kínai táblák felső kategóriáját. Mind a kettő 2 magos soccal szerelt és az r2000-ben ráadásul mali 400 mp4 van. -
-
vamzi
senior tag
válasz
Mittu88 #12990 üzenetére
OTG csatlakozón keresztül fel tudod csatlakoztatni. Viszont ha jól emlékszem és tudom, akkor az ntfs-t nem kezeli, csak a fatot. Arról viszont nem vagyok maximálisan meggyőződve, hogy egy tablet önmagában képes meghajtani egy külsővinyót. én biztosan nem használnék külsőtáp nélküli külső meghajtót. Ha másért nem, akkor azért, hogy kíméljem az alaplapot.
Külsőtápos meghajtót dughatsz rá bármekkorát.
(#12992) Somacsek
Sima rendszercsatlakozó. -
tvamos
nagyúr
válasz
Mittu88 #12964 üzenetére
Felre ertesz! En nem vennem meg egyiket sem! De ez talan az, amiert mar erdemes penzt adni. 20-30 ezres felett, en nem vallalnam be a rizikot, hogy kinabol vegyek valamit, garancia, meg support nelkul.
Szoval, ha nem Concorde, akkor ez.
Majd' elfelejtettem. Vannak, akik odakat zengenek a Wayteq xTAB100s-rol.
A csoda kinai IPS-ek meg... csak igergetik a boltok... -
tvamos
nagyúr
válasz
Mittu88 #12959 üzenetére
Concorde Tab 10.1
Ez nem IPS, de legalabb megkapod otthon, supporttal, meg garanciaval, meg azonnal ott van a kezedben, ha kifizeted.Ha kiegyezel kisebb geppel, akkor azert van sok lehetoseg, meg olcsobbak is. Ha tudsz hozzatenni, ahoz az arhoz, akkor meg vegtelen a lehetosegek szama.
(#12962) Frederic
Ilyeneket olvastam en is, ezert nem vettem olyat. Pedig szep az a telefon. Most Motorola Atrix 4G-m van. Nem volt draga, (2 ev huseggel vettem,) es teszi a dolgat. (Nekem az SGS2 nem jott be.) A launcher cseren kivul semmit nem csinaltam. Kell az 1G RAM, de ez a telefon.. .nagyon gyors! Sajnos, mindig ezt nyomkodom, amikor tabletet nezni megyek. Hat.. a Yarvikt, meg ilyesmik ez utan... gagyik... -
hevizms
addikt
válasz
Mittu88 #12589 üzenetére
Tudom hogy megbizható oldal,azért is rendeltem onnan én is.Viszont az tény hogy nagyon sok volt az a 45 nap ahhoz képest hogy a többi helyről rendelt dolgaim 10 napos átlaggal érkeztek.
Pont azért rendeltem tőlük én is mert eddig még olyanról nem olvastam hogy valaki ne kapta volna meg tőlük az árut. -
DJGABI
addikt
válasz
Mittu88 #12543 üzenetére
Közben mondjuk eszembe jutott, hogy ebben a másik ainol topicban arról volt szó, hogy az Aurora készleteket mindig elkapkodták (vagy épp sokáig tartott mire újra lett, pont a kijelző miatt), Pandawill is azt írja [itt] a kommenteknél, hogy sold out, szóval az a 69 dollár érdekes. Elf-re nem tudom mennyire igaz ez. Szerk: jah, annál is vannak érdekességek.. Picit régi, de a kiemelt rész: [itt]
Nem általánosításként, de ők elég pedáns népségek, nem?
Szóval nagy a valószínűsége hogy nem elírás, vagy átverés. Meg van valami aliexpress protection is, egy próbát megérhet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- GTA V
- PlayStation 5
- VR topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Konteó topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fotók, videók mobillal
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Apple iPad mini 6. Generáció , 64 GB , Kártyafüggetlen
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / 4. generáció / Asztroszürke / Wifi + Cellular / 512GB / Garancia
- MacSzerez.com - iPad / 7. generáció / Ezüst / 128GB / Wifi / Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest