- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok, bocs az off-ért. Ulefone Vienna USB csatlakozója elromlott, nem lehet tölteni... van esetleg tapasztalat, javaslat, ki hol javítaná elfogadható áron Budapesten? Előre is köszönöm!
-
Tényleg utolsó. Amíg (itt) mindenki ennyire gondolkodik ezen, velünk/gyerekeinkkel nem lesz baj. De mi lesz a többiekkel? Írhatnánk (ha könyvet nem is, de) egy gondolatébresztő, -indító, -folytató logout cikket. Vagy már van ilyen?
MInden véleményt belerakhatnánk és "ütköztethetnénk" -
"Lényegében mindenki úgy rontja el a gyermekét ahogyan akarja. Csak akkor ne csodálkozzon senki, hogy olyan állapotban van ma a magyar társadalom, amilyenben látjuk." Sajnos, különösen a második felével maximálisan egyetértek
Befejezem én is, annyit teszek a gyerek "laptop"-okhoz, hogy szegény gyerekeimmel különösen ki volt szúrva, angolul ment hasonló, talán verdás csoda, tiszteletreméltó módon nem adták fel, amíg rá nem jöttek, mi mit jelent. Nem volt haszontalan. -
válasz
mantequilla #71648 üzenetére
Pl.
-
válasz
Tompie #71207 üzenetére
Sok olvasás esetén az e-ink képernyők szemkímélőbbek, de pl. a színes magazinokra alkalmatlanok, arra 10", nem 16:9 arányú retina felbontású tablet javasolt. A kis e-book reader-eket könnyebb kézben tartani hosszabb távon. Sajnos nincs könyv/újság szaga egyiknek sem.
(E-könyv formátumok: epub, prc, mobi, azw, stb. - ugyanakkor vannak ezek olvasására alkalmas app-ok android-ra is. Pdf nem e-könyv formátum.)
Elnézést az off-ért -
válasz
Trichie #71204 üzenetére
10-20 ezer Ft.-ért nem kapsz megfelelő felbontású, gyors tabletet, amivel 2 év múlva is elégedett leszel. Lehet, hogy ezért nem írtak rá javaslatot. Tabletet könyvolvasásra nem javasolnék, inkább a könyvolvasó topicban érdemes megkérdezni, de az általában javasolt e-book reader-ek is 30-40 ezer Ft körül vannak. Ha csak pdf dokumentumokat akarsz olvasni, pl. színes magazinok, akkor valami nagy felbontású, memóriakártyáról etethető tablet-et javasolnék, pl a retinás Wayteq 100 QCR, vagy valami hasonló ősi darab, de ez semmi másra nem jó, ha nem akarsz agyhúgykövet kapni a folyamatos tekerésétől. Az előfordulhat 10-20 ezer Ft-ért.
-
válasz
zsoltzsolt #71196 üzenetére
Nálunk így megy. Még a Nintendo 2DS sem elérhető mindig, pedig azt Karácsonyra kapta a 10 éves nagyobbik fiam. Sőt még ellenőrzöm is, különös tekintettel az üzenetekre minden tekintetben.
A feleségem nem android, mindig elérhető. BOCSÁNAT a rossz szóviccért. -
válasz
zsoltzsolt #71192 üzenetére
Nyilván mindenkinek van valami igazsága, volt már erről itt szó, de azért lehet pozitiv dolgokat is találni...
Minden dolog lehet ördögi és angyali is, attól függ, hogyan, mikor, kinek és mi célból alkalmazod.
Szerencsére semmi sem kötelező. -
Sziasztok, hol lehet androidos mobillal kapcsolatos segítséget kapni?
A készülék ulefone vienna, most próbáltuk elindítani, de sajnos az ujjlenyomat inicializálás közben elakadtunk és újraindítottuk. Lehet, hogy ezt nem kellett volna, mert azóta csak üres képernyőt látunk, illetve a jobb felső sarokban látszik az elem, a wifi, meg még egy jel (recent?), illetve a behelyezett sim ellenére nem kapcsolódik hálózathoz, nem is jelenik meg a hálózat (kivett sim esetében sem megy tovább).
Az elején már csatlakozott, bekérte a pin-t, wifi-t, csak utána bénáztuk el az ujjlenyomatnál...
Volume+ és power már volt, de nem jutottam tovább...
Mit lehetne tenni, android telefonból ez az első.
Amúgy gyönyörű és igényes készülék, amennyire megítélhető az eddigiekből. -
Minecraft és egyéb játékokkal teszteli a fiam. Eddig jól bírja az install, uninstall nonstop terhelést.
GPS-t nem próbáltam, 5-ös droid (eddigi androidos cuccaink ainol auroa, concorde első 9,7-es tabja - isten nyugosztalja őket -, wayteq 100qcr, aldi-s medion tab). Eddig nekem ez a legfürgébb, nagyon szerethető kis jószág. -
válasz
darnics #62500 üzenetére
http://prohardver.hu/tema/re_wayteq_xtab-100_qcr_sok_a_pixel_ez_a_gikszer/friss.html
Itt vannak vélemények, vedd figyelembe, hogy aki elégedett, kevesebbet ír...
Nekem még megvan, automatikus frissítések kikapcsolva, stb. Nekem v2 fw van rajta. Ritkán használom, gyerekek játszanak rajta, de emlékszem, hogy maguk a játékok jól mentek rajta. Türelem kell hozzá bekapcsolás után. Régen sok színes pdf-et olvastam rajta, illetve a képregények még rajta vannak.
Ez a proci/graf. más kütyükben sem bír többet, nem a W. a béna. -
Sziasztok, ez mennyire vállalható? Böngészés, youtube, filmnézés (nem HD, rajzfilmek), játék (nem 3D)
ARM Cortex A9 négymagos processzor, 1.60GHz, 16GB, GPS, 1 GB DDR3 RAM, USB host, Android 4.4.2, 1024x600 pixel, Bluetooth 4.0, 2 megapixeles kamerák, microUSB, WiFi, 17,8 cm-es / 7 " multi-touch kijelző IPS technológia, 3 év garancia.
Előre is köszönöm a véleményeket. -
-
-
válasz
joethefox #57494 üzenetére
100QCR-t használok ugyanerre a célra egy éve. Türelemmel, szerencsével, nekem nem fagyott le, naked browser-rel még netre is jó. V2 FW-nél felbontást is tudsz állítani. Nem panaszkodom, de lehet, hogy csak az én szerencsém. Ha csak offline akarsz olvasgatni, nagyon jó, aksi is sokáig bírja (jpg és pdf képregényekre használom, szerintem a 4:3 jobb erre, de egyénileg változhat).
-
Fotózás elég necces része mindegyik tabletnek, még az iPad Air sem igazi...
Úgy emlékszem nektek is van/volt Wayteq xtab-100qcr, olvasgatásra kiváló, szerencsés esetben türelemmel (+ jó FW megtalálása) a netezés is elfogadható.
Saját tapasztalat alapján én nem tudok mást, majd a szakértők talán tudnak jobb megoldást. -
válasz
BomiBoogie #51500 üzenetére
A v2-nek nevezett talán legjobb gyári FW-je (4.4.2 ha jól emlékszem) lehetőséget ad 1600x1200-ra állításra is.
Én így használom, jól olvasható. Nem akarok nagy hülyeséget írni, majd kijavítanak, ha kell, de szerintem a retinás felbontáson sem lesz kisebb a szöveg, csak talán élesebb (?). Otthon megnézem majd este, ha akarod. -
válasz
BomiBoogie #51496 üzenetére
Wayteq xtab 100 qcr, én ezen olvasok képregényt. Retina kijelzős, szerencsés esetben 40 körül még garanciás használt is kifigható.
-
válasz
Gekkito #51472 üzenetére
Nekem szerencsére céges az iPad Air-em, és sajnos csak 16GB. Ennél többet érdemelne, de "ajándék" lónak...
Az Androidos saját tabletünk egy Wayteq-xtab-100qcr, arról sok rosszat lehet olvasni, nekünk szerencsés példányunk ideális körülmények között használt, nem panaszkodom, az ára a 1/4-e volt az Airnek, bővíthető (jelen esetben +32GB).
IPad-hez, ha megteheted, minnél több tárhelyet javaslok, persze ha nem teszel rá sok több 100MB-1,5GB játékot, elég lehet a 16GB is. -
válasz
jonnyjoker01 #49880 üzenetére
Semmi problémám nem volt még vele, használtan vettem tokkal 44ezer Ft-ért. Még garanciális novemberig.
-
válasz
jonnyjoker01 #49878 üzenetére
Nagyon változóak a vélemények, én elégedett vagyok vele (v2 4.4.4: ez fontos, te is tudod telepiteni, netezéshez naked browserrel, 1080p mkv-t véztem rajta, képregényeket olvasok általában. Játékok is szépen futnak). Ha garanciális az megnyugtató, support jó.
-
válasz
-Faceless- #48959 üzenetére
Sorry, this product is currently unavailable.
Már késő... -
Offtopic kommenteknél legalább az offtopic-ot érdemes bejelölni. Akinek nem inge, ne vegye magára...
Sok más is eszembe jutott, de nem szeretnék szombat este elküldve lenni akárhová. -
Köszönöm, este elolvasom majd a véleményeket az Amazonon...
Igazság szerint csábító ez a Dell, még próbálok jobban utána nézni. A gariztatás nehézkes, az biztos, elvileg járnak közeli rokonaim USA-ba, csak ilyen szempontból nem elég sűrűn... (persze kiküldeni ki tudom a kinti rokonoknak...) Te hogyan oldod meg (reméljük persze, hogy nem kell)? -
MIt javasolnátok (nagyjából egyárban tudnék hozzájutni):
ASUS MeMO Pad 8 16GB Tablet (ME180A-A1-WH) White vagy Dell Venue 8 16 GB Tablet (Android)?
A Dell 2x olyan nehéz, de 2GB DDR2 van benne (gondolom nincs összefüggés), az Asus-ban 1GB DDR3L van.
ASUS:AMD E Series 1.6 GHz, Dell: 2GHz Intel Atom Z2580.
Mindkettő: WXGA 1280 x 800 felbontású, IPS.
ASUS-ban lehet, hogy nincs GPS?
A Dell-t nem is lehet itthon kapni, ha jól látom...
Meghalt a jó öreg Concorde 9.7 IPS vdeovezérlője, kisebb, de 4:3 arányú tabletet szeretnék:
Ha van itthoni hasonló alternativa, megköszönöm a javaslatot, a fentiekhez kb. 40k HUF-ért jutnék (csak 1 db.-ot tudok kérni, bocs)
Előre is köszönöm a véleményeteket. -
válasz
fateless #47126 üzenetére
Felhívtam a másik üzletet is kiváncsiságképpen, ott azt mondták, maximum (!) 25k-t adnak a régi laptopért (a tablet.hu nyitóoldalon egyértelműen minimum 25k van írva), vigyem be és akkor megmondják mennyit adnak érte. Ez már kezd elkeserítő lenni, a reklám vagy ők megtévesztő(ek)...
Lehet, hogy másik. BP.-i üzletet is felhívok kiváncsiságból.
Updét: felhívtam, nem volt túl megnyugtató ("működőképes, sértetlen laptop kell, amelyik legalább 25k.-t ér", heeeee?) csak mikor mérgeskedtem, hogy minimum 25k van írva, akkor mondták, hogy "értelemszerűen" több is lehet...
Háááát. -
válasz
fateless #47124 üzenetére
Van otthon egy használaton kívűli régi T41, de nem tudom hol (kölcsön is adtam, annyira nem használtam, lehet vissza sem kaptam) - na ez a jólét
Sőt van egy ősöreg Toshiba anyukámnál, de ott a zsanérok el vannak repedve.... (még külön pcmcia wifi kártya van benne, réégiiii nagyon) - hiába működik, azt mondták, azzal ne próbálkozzak, olyat kérnek, amit el is tudnak adni.
Utánanézek a T41-nek, de félek lejár az akció, elvileg dec.31.-ig tervezték... -
válasz
Hammon Serra #45529 üzenetére
Először úgy értettem ajándékcsomagolásból a karifa alatt...
-
-
-
Érdemes? LENOVO IdeaTab A2109AF16GBL-BG (59-362689) tablet 55000 HUF?
-
-
Alcor Zest Q933r -rel van valakinek tapasztalata? Köszi előre is.
-
válasz
buta29030 #28567 üzenetére
Ezzel szemben ez biztos: a Concorde 9.7 IPS full hd (SD90) 1080/50p kamerafelvételt szépen játszik, és volt 1-2 olyan mkv film már, amit a dedikált médialejátszó (sigma chip) nem játszotta le, de a concorde hdmi-n szépen kiadta plazma tv-re.
Wndows ügyben igazad van, de a win dicsőítése nem ennek a topic-nak a feladata, sőt mégcsak nem is az címe, hogy ismerkedj az android rendszerrel. Bocs, általában csak olvasom a topic-ot, a hozzáértöket.
Hidd el, nem akart senki becsapni, ne haragudj.
Uff, továbbadnám a békepipát. -
Szétvertem az iPad3-at, az Ainol Aurorát és a Concorde 9.7 IPS-t az iPhone4S-sel. A gyerekek és a feleségem is nagyon sírtak, de felhoztam nekik a pincéből a desktop PC-t én meg leültem a laptop (win xp ill win7) elé. A család elaludt, mire bebootolt a pc, a laptop meg kék halállal kifagyott. A gyerekek álmukban kicsit pityeregtek és valami engribördzöt emlegettek, meg a klassz kis kütyüt...
Az almás cuccok mondjuk cégesek voltak, de megérte. Szerencsére a mediaplayer megmaradt lejátszani az Avatart, ami azért a BluRay lejátszóval eredeti BD-ről jobban mutat.
Bocs ezért, de szerintem is (mint már sokan mondták), kezeljük helyükön a dolgokat. Mielőtt megvettem az ainolt év elején, tájékozódtam, nem ért csalódás. És a többi.
Off: azt végképp nem értem, miért kell az egyik legsegítőkészebb kartárssal nem is tudom mit csinálni. Szerencsére nem veszi fel sem a stílust, sem a többit.
Peace. Boldog karácsonyt.
On -
válasz
vertigojames #24639 üzenetére
Ha a stickben volt, akkor má pinkód sem volt beállítva, ugye?
-
Tudomásom szerint a mastercard mobile - edigital akció le lett állítva az első 400 után...
-
válasz
didros #23135 üzenetére
Zebede is: durva ez a ppo.hu ügy, kicsit betojtam. Ezzel együtt ez szerintem a mastercard business-e, másoknál is adnak extra bonust, lsd. hirdetmény.
Azért ez nagyobb cég, a kártya adatai amúgy is megvoltak náluk...
Egy ePin vagy ilyesmi megadása nélkül nem enged semmilyen tranzakciót. -
Kiváncsi vagyok jön-e tényleg az amazon kis hazánkba és mennyi lesz forintosítva...
-
The Fire HD is the first tablet with MIMO, dual-band (2.4-, 5GHz). The WiFi is 41 percent faster than the iPad 3?
Azt hiszem az sd (régi) 159, az új 7" 16GB 199, a 8,9 299 $ -
3 új kindle fire-t jelentenek be éppen, a kicsi 159 $
A nagy 8.8mm, 20 ounces, 8.9 inch display, 254ppi. 1920x1200 felbontás. Kindle fire hd. TI OMAP 4470 van benne, szerintük jobb, mint tegra3. Két stereo hangszoró, dolby digital plus. -
válasz
tjb007 #19484 üzenetére
Egyetértek. Ainol aurora I, cc 9,7ips és új ipad is van, mindegyiknek megvan a feladata. És volt már, hogy leraktam az ipad-et és inkább a cc-t vettem elő (3x nem bírta megnyitni ezt a fórumot - tudom, már raktam fel az ájpedre chrome-ot). A nexus- t már nem tudtam volna megmagyarázni, túl gyorsan kellett volna eladnom az aurorát meg egy acryan-t, holnap meg már jön vissza az amerikai kapcsolat. Ja és persze az almás cuccok nem az enyémek, hanem cégesek. Engem az ájfon jobban meggyőzött telefonügyben ( vagy mikrotablet, muhaha), mint az ájped a tabletek között.
Arra viszont most jöttem rá, hogy az almás topic-ot nem olvasom, ezt meg folyamatosan - ha ez jelent valamit... -
válasz
nightmare13 #19393 üzenetére
Igen alul egy vékony sáv a menűben és a képernyővédő.
-
válasz
osztraksajt #18965 üzenetére
És 0% THM-mel is lehet venni augusztusban...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Milyen notebookot vegyek?
- The First Berserker: Khazan
- OLED TV topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen alaplapot vegyek?
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Androidos tablet topic
- Mobil flották
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged