Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mittu88

senior tag

na volt szerencsém egy Wayteq xtab-100is -t végignyomogatni.
    Összességében nagyon elégedett vagyok vele, ár/érték arányban ráver akármelyik almás táblagépre (elfogulatlanul), bár én a számomra ellenszenves iOS miatt azonos ár mellett is a Wayteq-et választanám (ez az elfogult verzió :D )
    Tapasztalatok:
    - összeszerelés minősége nagyon jó, az anyaghasználatot nem tudtam nagyon nézni, mert a haverom ragaszkodott hozzá, hogy rajt hagyjuk a gyári fóliákat (elöl-hátul), de oldalt nagyon kellemes tapintású volt a fém rész. A gombokat kellően erősen kell megnyomni ahhoz, hogy véletlenül ne nyomjuk meg (nekem ennek ellenére sikerült belekapaszkodnom egyszer, miközben az usb kábelt csatlakoztattam, kikapcsolt :D). A microSD kártyát pedig nem egyszerű "behegeszteni" a helyére, csipeszre volt szükségem.
    - a kijelző nagyon szép, 50%-os fényerő ebben a napsütéses időben éppen, hogy elég volt a világos szobámban (déli és nyugati oldalon vannak ablakok), az érzékenység nem volt százas, de ismét meg kell jegyeznem, a vastag fólia rajta volt!
    - a wifi könnyen csatlakozott, viszont az n-es protokoll hiánya feltűnő. Míg az iPad talál 5-6 kapcsolatot, a WayteQ kőkemény 2 darabot talált, az egyik a 2 méterre fekvő routerem volt.
    - A letöltési sebességet netes sebességteszttel kellett volna tesztelnem, de ez csak most jutott eszembe, torrenten töltöttünk egy videofájlt, bőven volt seeder, 8Mbit-es (1MB/sec) netemmel, n-es routeren mindössze 250KB, azaz 2Mbit-es eredményt produkált. Kicsit kiábrándító, de utána Google Play-en keresztül mintha gyorsabban töltött volna, bár ez lehetett érzéki csalódás is.
    - A szoftverekkel meg voltam elégedve, a gyári programok többet tudnak, mint amit elvártam.
    - Na és a lényeg, a sebesség. Úgy gondolom, hogy bőven használható kategória, 480p filmet simán vitte torrentezés közben. Weboldal betöltési ideje se feltűnően lassú, én a termék árának a tudatában még élveztem is, hogy kicsit többet kell várni, mint ipad2-nél (furcsa perverzió, fel is írom magamnak). 6-7 futó program mellett is hasonlóan volt agilis, mint bezárt programokkal, szóval a ram bőven elég mindenre, a proci miatt vannak néha akadások, de ennyi. Ezek a mikroakadások amúgy főleg böngészőben történő görgetések során történnek.
    Játékok, amiket próbáltunk: Cut the rope, Where is my water?, Building tower, Angry Birds. A játékok betöltési ideje elmaradt az iPadétől, de akadások játék közben csak a Building tower nevű alkalmazásnál történtek (ott viszont elég zavaró volt).
    - Az akkuról csak annyit írnék, hogy félelmetes, majdnem iPad szintű.
    - És az extra, amiről senki nem beszél: a Wayteq meglepte az xtab-100is felhasználókat egy e-újságolvasóval, amivel kb. 20 újság ingyenesen letölthető (és nem a töltelék szar újságok, én a 20-ból kb. 4-et szívesen olvasnék, pedig nagyon nem vagyok az az olvasós típus).

szerk.: ja és valaki írta, hogy a hangja nagyon gyatra. Szerintem nem sokkal gyengébb, mint az iPad2 hangja. Tán nem hifi hangminőséggel kellene összehasonlítani :) Nagyon korrekt, a hangerő is zavaró maximum hangerőn kicsit. Fülhallgatóval meg több, mint elég.

Új hozzászólás Aktív témák