- iPhone topik
- Google Pixel topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Apple Watch
- Elérhető az alvási apnoe funkció a magyar Samsung órákon
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
tjb007
nagyúr
-
csendes
addikt
válasz
spiritex #61850 üzenetére
VPU= Video Processing Unit, vagyis a video dekódolást, illetve kódolást végző hardver. A PC-ken a GPU része (vagy régebbi GPU-knál teljesen hiányzik és szoftverből oldják meg), a tableteken SoC-tól függően külön chip is lehet, és a GPU ebben az esetben csak a 2D/3D számolással foglalkozik.
-
csendes
addikt
válasz
spiritex #59767 üzenetére
Nincs hardveres gond, a Mali 400 az egyik leggyakoribb GPU, ami sokféle videó formátumot képes dekódolni. De vannak formátumok, amiket nem támogat ez a GPU hardveresen, illetve esetenként a telepített firmware nem támogat bizonyos formátumokat. Itt ezt elég részletesen leírják az MX Player-ről: [link]
Esetleg megpróbálhatod a VLC-t. [link] -
cidalain
veterán
válasz
spiritex #59704 üzenetére
Nem erre gondoltam...
Az elejen olyan volt a 10%-os akcio, hogy teljes aron kaptad meg es a 10%-ot visszaadtak ajandekkartyan. Aztan ha elromlik a kutyu 1 ev mulva akkor vissza kellett volna fizetni a kedvezmenyt is. Valami ilyen baromsag volt(#59705) Djsaba
Ez erosen windows tablet igenynek tunik. 60-bol (amennyi az asus) mar kapni normalis 8-as win-es tabot. Teljes erteku office lehetoseggel.Androidos office messze nem olyan mint amit megyzokott az ember. Bar van MS office droidra is, elmegy a hasznalata is, de az asus inteles procijan nem fog menni!
Szerintem valami fain dual bootos eszkoz kellene. De abban nem tudok segiteni
-
cidalain
veterán
válasz
spiritex #59695 üzenetére
Minden progit érinthet persze, de játékoknál kényesebb.
Mert progiból lehet másikat ugyanolyan feature-ökkel találni, de az aszfalt 8-at nem tudod kiváltani a beton 10.2-vel.De annyira azért nem szar a helyzet ám. ahhoz nagyon "lúzernek" kell lenni, hogy aki nem játszik csak használ általános dolgokra egy tabot, az a 10 megszokott programjából 5-nél mondjuk problémába ütközzön.
Office (már ha a MS Office alkalmazásokra gondolsz) nagyon sok helyen nem megy: pl az android verzió sem mindegy, képátló sem. És igen a proci sem. Aki ilyet akar használni, ez a fő szempontja, akkor annak el kell olvasni a rendszerkövetelményeket, és itt jeleznie kell hogy ezzel kompatibilis tabot ajánljunk neki.
Általános használatra ajánlott tabnál nem lehet kitérni minden esetre. Képtelenség.
-
azbest
félisten
válasz
spiritex #59680 üzenetére
Vannak alkalmazások, ahol a készítők szándékosan limitálják, hogy milyen készülékeken lehessen a play store-ból telepíteni az appot. Szerintem ilyen a mindigtv alkalmazása is. Tabletek terén biztos, hogy limitálták, gyanús hogy Samsungra. Más tabletre csak apk-ból sikerült telepíteni. Van mód ilyen limitációra [link].
A sima alkalmazásoknál tudtommal legfejlebb a készülék átal támogatott dolgok hiánya miatt maradhat ki egy app. Például ha újabb opengl verzió kell az appnak, mint amit a készülék tud. Amelyik app natív dolgokat is használ, ott persze az architektúra is szűrő lehet. Sima appok, amik nem ndk-sok, azok szerintem nem függenek attól, hogy intel vagy mips vagy arm. Egyébként az inteleseken szokott lenni arm tranzition csomag is, ha jól emlékszem, tehát emulálni tudják a procit az armos appok számára is.
Próbaképpen megnéztem, hogy a mindigtv például települ play storeból egy genymotion -on futó Samsung Galaxy S3 rendszerre is, az arm transition és gapps pakkor persze feltettem. A hangot még így is lejátsza, a képpel nem boldogul, gonolom nincs codec a szimulátorban.
-
tjb007
nagyúr
válasz
spiritex #59670 üzenetére
Igen, többek közt ezt is jelenti. Hogy ezeket a problémákat kiküszöbölik-e csak az adott alkalmazás fejlesztőjén/fejlesztőin múlik, de általában a népszerűbb alkalmazásoknál/játékoknál szoktak figyelmet fordítani erre.
Jól gondolod, csak az után derül ki miután felraktad vagy próbálnád felrakni.
A Windows 8.1-et pedig nem lehet felrakni rá.(#59671) cekkk
Maximálisan ráfordítható összeg ?
-
tjb007
nagyúr
válasz
spiritex #59665 üzenetére
"Negatívumként" csak az x86-os/x64-es architektúrát/utasításkészletet használó processzort lehet felhozni, nem rootolt és tudja az OTG-t.
(#59666) szertz
Az eszközkezelőben megjelenik ismeretlen eszközként ?
Ha igen, akkor csak add hozzá manuálisan a drivert, amit a PhoneixSuit könyvtárának UsbDriver mappájában fogsz megtalálni. -
canniball
nagyúr
-
golyós
addikt
válasz
spiritex #44694 üzenetére
Ez a bajom a Grandoval, hogy gyakorlatilag bolt a Vaterán belül de mégsem vonatkoznak rájuk a szabályok.Ha a leírásban az szerepel akkor pont nem érdekel, hogy elfogyott.Azét vettem náluk mert volt hozzá az a tok amit végül is nem kapok meg tehát átvertek.Adják akkor 2000 ft-al olcsobban.
Mehetett volna egybe is az elöző hsz-al.
(már mindegy)
-
zoltan6
addikt
válasz
spiritex #44358 üzenetére
én is ezen vaciláltam, és végülis meggyőzött a wayteq,tegnap este meg is rendeltem,37-ért best buy vétel tokkal,ingyenes szállítással.nemrég rendeltem egy kollégámnak egy hasonló tudással bíró kinai tabbletet,és meggyőzött a 8 colos 4:3-as kijelző,mellérakva egy 7 coloshoz,ég és föld a különbség a 8 colos javára.
(#44364) Cingáriusz nincs benne gps -
tjb007
nagyúr
válasz
spiritex #44294 üzenetére
Az A31 GPU-ban jobb nála, CPU-ban viszont gyengébb, az ATM7029 meg semmiben sem jobb az AML8726-MX-nél/M6-nál.
(#44295) laszlohu
Ez így, ebben a formában egy hatalmas hülyeség. Ha valamit feljavítanak, akkor az nem lesz jóval gyengébb a feljavítandó alanytól.
A Cortex-A5 majd' három évvel az A9 után lett bejelentve, így nincs abban semmi csodálkozni való, hogy az újabb verziójú lebegőpontos egység került belé.
A CPU float-point jobb eredményekre meg csak ennyit írnék: A5 - 474 / A9 - 767
Szerintem hanyagold inkább azt a fórumot -
mexel
veterán
válasz
spiritex #44264 üzenetére
A myaudio-nak van ahogy a fentebbi írás is mutatja
Inkább a szerviztapasztalatok lennének a fontosak. Szinte minden itthon forgalmazott motyónak kell legyen valamilyen garis ügyintézési lehetősége, vagy a boltba kell visszavinni vagy a megadott szervizbe. Sajnos sokszor ott van a baj, hogy amikor hibás lesz a készülék akkor kezdődik a mutogatás, a javítás/csere kikerülése, stb. Ezekről lenne jó egy összegzés, mert egyre több féle kütyü van és már nem is olyan olcsók. A lenovonál most pl úgy tudom nincs itthono szerviz, hanem futár viszi-hozza a cuccot. Az hogy ez mennyire működik, nem tudom.
Én azt szeretem jobban ha személyesen be tudok menni olyan szervizbe ahol beszélhetek azzal az emberrel aki valójában javítani is fog. Sajnos mindenhol szinte már "ügyintézőkkel" kell tárgyalni, és az infó már nem jut el oda ahová kellene. -
-
H_András
tag
válasz
spiritex #29970 üzenetére
Hm, mást gondoltam erről, tele a net meg az újságok tabletek ezreivel ilyen árban, csak ebből gondoltam, de akkor az a rész törlendő, de a kérdés fenn áll, a fenti célokra kellene. Külföldi rendelés sincs kizárva, vettem már ezt-azt tengerentúlról is, ha ajánlották, eddig nincs negatív tapasztalatom (igaz túl sok se a témában).
-
b0bcat
addikt
-
Magnat
veterán
válasz
spiritex #29956 üzenetére
Szia,
mégiscsak ki kéne próbálni egy másik 2A-s töltővel, hátha ott van a baj. Nekem is volt ilyen gondom a tabimmal, rátettem egy fogyasztásmérőre és szépen látszott, h néha felvesz 11 wattot, néha meg csak 3-at, máskor meg a kettő között ... aztán nagy nehezen rájöttem, h a kábel csatija meg van repedve és valszeg a forrasztás is kontakthibás volt, mert lehetett úgy mozgatni, h felvegye a full töltést.
-
spiritex
veterán
válasz
spiritex #29884 üzenetére
Esetleg még annyit tudsz tenni, hogy áttérsz a Play-en egy teljesen új g-mail fiókra, amit egyáltalán nem használsz levelezésre, és onnantól kezdve az lesz a fő fiókod (persze kérdés vannak-e vásárolt app-jaid a jelenlegi fiókodban) a levelezésre használt fiókodat meg csak pl. a K9-nek adod meg, és avval szippantod le a leveleidet.
-
Prof01
veterán
válasz
spiritex #29871 üzenetére
Úgy értettem, hogy nem teljesül a 2 dolog egyszerre: feliratos videónézés, állapotsáv nélkül.
Ha a gyárival nézem akkor eltűnik, de nincs felirat, ha MX-szel, akkor van felirat, de van állapotsáv is...Remélem igazad van, mert nemsokára érkezik rá a JB.
VMatteo: Bocs, azt nem tudom.
-
Magnat
veterán
válasz
spiritex #29860 üzenetére
Biztosan nem az áramtól függ, mert akkor sima usb portról töltve is úgy viselkedne ... nemrég kifejtette vki, h mi okozza de sajnos nem emléxem rá
Viszont semmiképpen sem ajánlott ilyen töltővel tölteni!
1ébként lehet már kapni 2A-s töltőt 1500 forintért, én már kettőt is vettem és rendben működnek.
Én még sSpeedshopban vettem, de onnan ahogy látom elfogyott.
-
nyirog
tag
válasz
spiritex #29841 üzenetére
hol látod 92-ért? Én csak 117-ért találtam
http://www.gadgetgreats.com/ainol-novo-7-crystal-tablet-pc-android-4-1-jelly-bean-7-mva-hd-capacitive-1gb-ram-camera.html -
tvamos
nagyúr
válasz
spiritex #29588 üzenetére
Neked most az iOS-sal, vagy a hencegos gazdag ficsurokkal van a bajod?
Nekem ez volt a lenyeg a szovegben: "egyszerűen szeretem használni az ios-t, azért tartom" Szereti, jo neki! Az rossz, ha valaki egy vackot hasznal, mert csak arra futotta, es azt kell hekkelgesse, az helyett, hogy azt csinalna, amit szeret. Youtube-ozik, vagy Facebookozik, vagy mittudomen mit csinal a tabjan. Amit akar! Minek demagogiaval bombazni, esetleg megteveszteni azt, aki erdeklodve ide jon?
-
zaskar
senior tag
válasz
spiritex #29584 üzenetére
Ennyi marhaságot rég olvastam. Az már nem is férfi, aki nem akar mindennap más főzött rommal kísérletezni a telefonján, hanem egyszerűen csak használni akarja? Esetleg az nem jutott eszedbe, hogy az embereknek más hobbijuk is lehet, mint azzal tölteni az időt, hogy az androidos kütyüjüket buzerálják egész nap? És ki tudnak fizetni néhány EUR-t pár alkalmazásért, nem csak a warez jár az eszükben? Én iphone-t használok, de az androiddal sincs semmi bajom, együtt tudnék élni vele, sőt éppen egy androidos tabletet akarok venni, azért látogatok mostanában többet ebbe a topikba. Az más kérdés, hogy magam is utálom azokat, akik az iphone-t státuszszimbólumnak tartják, és úton-útfélen mutogatják. Én nem tartozom közéjük, hanem egyszerűen szeretem használni az ios-t, azért tartom. De ne várd, hogy bárki is leboruljon előtted, mert most megmondtad a tuti frankót az embereknek.
-
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
spiritex #28429 üzenetére
Ez nem így megy, mivel az oldal a boltaneten.hu domain alatt megy, ami egy gyűjtőoldal, bárki csinálhat webshopot alatta. A Domain kereső én pedig a subdomaineket nem fogod látni, illetve Te hivatalosan nem is tudhatod meg ezeket az információkat. Feljelentés után a nyomozás során majd a rendőrség kérheti ki az üzemeltetőtől a subdomainhez tartozó személyes adatokat.
Bár hozzá teszem, semmire nem mész vele. Engem itt a HardverAprón húztak le vagy 4-5 éve 14 ezerrel. Megtettem a feljelentést úgy, hogy megvolt minden személyes adat, valamint csatoltam, hogy tudomásom van öt másik feljelentésről is az illető ellen, sorolva ezeket. A feljelentés után 2 év volt, mire az ügyészséghez került az ügy, másik fél év, mire bűnösnek találták. Megkaptam a levelet, hogy bűnös, felfüggesztettet kapott. Emellett benne volt, hogy az eljárási költséget 14 napon belül kell megtérítenie. Oda volt írva, hogy a kárt is meg kell fizetni nekem és a többi átvertnek, itt viszont már határidő nem volt. Megkérdeztem egy hozzáértőt, azt mondta, hogy polgári peres útra terelhetem a dolgot, de sok értelme nincs, mert az megint két év, tegyem bele a pénzem és ha az illetőnek nincs pénze (mert egy 18 éves drogos hülyegyerek), akkor baszhatom, csak több pénzem megy el rajta...
-
dugesz77
őstag
válasz
spiritex #28309 üzenetére
OFF:
De éppen ezért írtam ,hogy otthoni körülmények között nem 24 fps-el nézed a filmet. Bele őrülnél a villódzásba plusz a monitorok sem támogatják(nem is nagyon létezik) a natív 24 fps-t. Felismeri a monitor/tv mint 24fps bemenő jel és pulldown segítségével alakítják 48/50/60/72 stb. egész 240 fps-ig.
Ugyanazt a képet ismételgetik többször illetve közé illesztve két kép közé az interpolációval kiszámolt köztes képet.A 24 alap képből így készítenek minimum 48-at. -
-
bpmcwap
senior tag
válasz
spiritex #27590 üzenetére
Igaz igy igen, hibáztam mert nem fejtettem ki... nekem volt egy olyan esetem hogy eleve rossz készülék érkezett és használhatatlan volt, kuka, én ekkor vissza szerettem volna kapni a visszaküldés árát mert ez nem az én hibámból adódó gond volt, ha mielőtt elküldte nekem megnézte volna akkor el sem küldi.... sajnos persze nem kaptam vissza a posta árát...
6000bukta...
-
bpmcwap
senior tag
válasz
spiritex #27576 üzenetére
nem a 22nap a gáz hanem hogy 22nap után még mindig feladott státuszban van,és nem történt vele semmi-el se indult!- de én ezzel lezártam legközelebb majd nem írom be.
Köszi mindenkinekui:még csak annyi hogy én is küldtem már vissza tabletet, a posta volt 6000, ami a tablet árának 17%-a, de azt már pl nem tudtam kiverni paypallal sem.... ezt ti is be szoktátok bukni???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest