Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mini tri-fold koncepciót mutatott az Infinix
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Zenés mobilokkal készülhet a HMD
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Soundcore Liberty 4 Pro - basszus!
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ádyka
őstag
válasz
bigdady #84291 üzenetére
M5 Lite 10 Vs T5 10 különbségek 3/32 Gb verziók eseték.
Soc, memória, háttértár, piaci megjelenési idő, szoftver ugyanaz. Amiben egyértelműen jobb/más, az M5 lite 10:
+
- ujjlenyomat olvasó
- 4 hangszórós harman/kardon hang
- 2,5D kijelző
- 1,5x nagyobb akksi 7500 vs 5100 mAh
- jobb kamerák 8-8 Mp Vs 5-1,9 Mp
- picit vékonyabb
- Type C + gyorstöltés 3 Amperrel vs micro USB
- M-Pen support
- Van fény és közelség érzékelő vs nincs -
RedCactus
senior tag
válasz
bigdady #84301 üzenetére
Nem akarom elvenni a kedved, biztos teljesen használható a Lenovo is és a te döntésed, de pl. én személy szerint inkább a Samsung A7-et választanám. Papíron jól hangzik a több háttértár és több ram, de az A7-es Antutu-ban 141000 pontot hoz, a Lenovo meg csak 94000-et. Akkumulátor is 7040mAh a Lenovo 5100mAh-ével szemben. Ami pedig a legfontosabb, hogy bár kijött az Android 10 a Lenovo-ra, de elég sok gond van vele a frissítés után.
Szóval én még átgondolnám a helyedben. -
Zsolt7981
tag
válasz
bigdady #84299 üzenetére
Írtam egy gyors tesztet róla.
-
cidalain
veterán
válasz
bigdady #84299 üzenetére
Persze mehet a Lenovo is.
Az M5-ből volt nem Lite verzió is, fullosabb hardverrel bőven 100 fölötti áron. Az M5 Lite lényegében egy T5 hardver, csak nagyobb akku, jobb kamerák, több szenzor, jobb hangszóró, M-Pen támogatás.
Ha csak 5k-valndrágább az M5 Lite a T5-höz képest, akkor megéri, márcsak az akku miatt is. Viszont ezek a boltok valószínűleg nem hivatalos viszonteladók, így nem biztos, hogy 2 év gyári gari van hozzá, ennek utána kell járni. -
zolko74
tag
válasz
bigdady #84283 üzenetére
Hamarosan kapható lesz az új [Lenovo Tab P11] is.
-
cidalain
veterán
válasz
bigdady #84283 üzenetére
A T5-ös Huaweien van Google támogatás, és nem is fog megszűnni róla. Ha a Huawei mégse szimpi, akkor csak Lenovo marad, P10, M10, vagy a Samu Tab A7.
3 GB ram legalább legyen benne, de 80-ért már elvárás lenne a 4 GB ram is (nem tudom hogy alakulnak most az árak, nagyon változnak, de talán akcióval belefér valamelyik fentinek a 4 GB ramos változata) -
tjb007
nagyúr
válasz
bigdady #48148 üzenetére
Ha a 80e forint környéke az jelenti, hogy el lehet menni 85-ig is, és az a 8 col is lehet egy picivel nagyobb, akkor LG G Pad 8.3.
Ha egyik sem, akkor Asus MeMO Pad 8, esetleg még a Samsung Galaxy Tab 3 8.0 vagy a Lenovo Yoga Tablet 8, bár utóbbi kettő tudásukhoz képest túlárazottnak minősül. -
tjb007
nagyúr
válasz
bigdady #18788 üzenetére
"nagyobb kijelző, de alacsonyabb felbontás, ezért gyengébb kijelző élmény"
A felbontása mindkettőnek ugyanakkora (1280x800), te az egy hüvelykre jutó képpontok számára gondolsz (ppi) ami a Smart Tab 7 -nél valóban magasabb (216 ppi vs. 170 ppi) mivel kisebb a kijelzőátmérő.
-
Mankó
veterán
válasz
bigdady #18656 üzenetére
Nálam volt egy ilyen Samsung 8.9-es tablet május környékén, s hát engem nem nagyon győzött meg. Nincsenek szabványos csatlakozói, se hdmi, se usb, szinte semmi. Usb is csak a samsung fordító csatlakozóján. Ez persze töltésre sem jó, másrészt elég körülményes rá bármit felpakolni. Azért hozták, hogy tegyem fel rá a Mama Mia-t. Hát mondanom se kell, hogy amíg a Samsung driverét nem teszed fel, addig szóba se áll veled. Utána is csak a kezelő szoftveren belül tudtam felmásolni rá a kért anyagot, amit persze nem oda tesz ahova te akarod, hanem ahová ő akarja. Szóval kezdő szintű felhasználóknak nem ajánlott, ha másolgatni is akarnak rá.
Akkor el is ment a kedvem a tabletektől. Gondoltam, hogy ha 100 fölött adnak ilyet, akkor milyenek lehetnek a gyengébb modellek.
Szerintem jobban jársz a Concore-dal, bár ez utóbbi még nem volt a kezemben, csak youtube-on láttam tesztet róla. -
tjb007
nagyúr
válasz
bigdady #17467 üzenetére
Az LG -nek és a Motorola -nak is van 8,9 -es tabletje, előbbit itthon is lehet kapni (bár nem igazán ajánlott, főleg ennyiért) utóbbi viszont nálunk nem elérhető (legalábbis hivatalosan).
Azt meg ne felejtsd el, hogy ezek a 90e forint alatti árak mind egy évi sufnigaramciával értendőek, nem 2év Samsung garanciával mint például ami a Extreme Digital -ban is kapható.
[ Szerkesztve ]
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
bigdady #17467 üzenetére
A GSM boltok olcsó áraitól óva intenélek, mert ezen üzletek külföldről beszerzett, használt készülékeket kínálnak, esetleg tartozékok nélkül, ÁFA nélkül és ezekre a két év Samsung garancia sem vonatkozik, helyette egy év bolti gar van, az meg ki tudja hol szervizeltet, arról nem beszélve ha megszűnik a bolt, amely az ÁFA csalás miatt bármikor bekövetkezhet.
Egyébként 8,9"-os tabletje volt az LG-nek is, de mar nem nagyon kapni.
-
Djkepes
csendes tag
válasz
bigdady #13554 üzenetére
Más input hiányában végül vettem egy Concordeot a tanácsodra alapozva, most ittvan a kezembe, eddig elég jó, minőség igényesnek tűnik, rendszer kocog, bár a kijelzőn azért befolyik kb annyi fény mint a ZTE Blademen, de kb egy kategória - csak ez tab nem teló szóval nem sírom el magam.
Illetve mintha a hangerőszabályzó a home és a menü gombok lennének - lol.Méretben meg egy hangyányi választja el az ipad3 méreteitöl, ami elég derék.
[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
válasz
bigdady #13520 üzenetére
A specifikáció szerint: 3.7V, 3750mAh Li-polymer
A termékleírásban:
"Megnövelt üzemidő
Utazásnál elengedhetetlen a hosszú akkumulátor üzemidő. A kapacitás önmagában nem jelent semmit.A tesztek során bekapcsolt WiFi-vel, állandó filmlejátszásra beállítva az akkumulátor reggel 07.22-től 17.03-ra 24%-ra csökkent. Célunk az volt, hogy olyan akkumulátor kerüljön a készülékbe hogy egy felhasználó a hálózati csatlakozó hiányában legalább 10 órán keresztül tudja használni a ConCorde tab 9.7 IPS-t"És a fórumon az első ilyen jellegű tapasztalat egy felhasználótól, amit írtam.
[ Szerkesztve ]
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
bigdady #13077 üzenetére
Ár/értékben a legtöbb embernek az xTAB-100is lehet esélyesebb. Személy szerint én általában a beépített 3G-s verziókat választom, iPad 2-ből is ilyet vásároltam. xTAB-100is-ből jelenleg nincs a piacon ilyen modell, azonban ez nem azt jelenti, hogy nálam nyerőbb volna a ZTE. Sőt, maga a Smart Tab 10 annyira nagyon nem jön be nekem. 100 körül akkor inkább egy Acer Iconia Tab A500, igaz az is csak Wifi only annyiért újonnan.
-
Frederic
tag
-
tvamos
nagyúr
-
kelzsoca
félisten
válasz
bigdady #12644 üzenetére
A WayteQ oldalán a specifikációknál megtalálod a különbségeket.
Az xTAB-100is gépet a Rockchip készítette, az xTAB-100s gépet pedig a Ramos.
A Rockchip partnere a WayteQ mellett többek között a Cube is, így ők is forgalmazzák (Cube U9GT) néven.
Az xTAB-100is gépben értelemszerűen Rockchip SoC található (CPU
ockchip RK2918, GPU: GC800) az xTAB-100s-ben pedig Amlogic SoC található. (CPU: AML8726-M, GPU: Mali-400)
[ Szerkesztve ]
-
kelzsoca
félisten
válasz
bigdady #12281 üzenetére
Itt a T-nél kapható eszközök, adják ingyen is, csak vállalj hűséget: link
mod: szolgáltatótól függetlenül mondtam, nyilván mindhárom szolgáltatónál vannak ilyen eszközök, illetve egyéb forgalmazóktól is lehet ilyen eszközöket beszerezni (akár független típust is)
[ Szerkesztve ]
-
kelzsoca
félisten
válasz
bigdady #12278 üzenetére
3G tablet helyett, vagyis a csak WiFi-s modell árkülönbségéből érdemes lenne szétnézni a hordozható MiFi eszközök között, jobb választás lehet (igaz drágább is) mint egy usb sticket támogató router.
Én egy Vodafone R201-es (Hauwei R201) eszközt használok ilyen célra, maximum 5 eszközre tudja leosztani a mobilnetet WiFi-n keresztül, és még beépített akkumulátora is van, így áramellátás nélkül akár 3-4 órát is képes működni (pl: jól jöhet utazás alatt)
-
tvamos
nagyúr
válasz
bigdady #12278 üzenetére
Az egy teljesen jo megoldas! Nekem is csak igy ment a ZT-180. (TP-Link TL-MR3420) Persze, en nem ertek az Androidhoz, meg a tabletekhez...
Vagy, Androidos teloval meg lehet osztani a netet. (Wifi hot-spot.) Mondjuk azt a ZT-180-nal meg nem probaltam, de a notim tok jol megy igy is.
[ Szerkesztve ]
-
z0d1AK
nagyúr
-
consono
nagyúr
válasz
bigdady #8374 üzenetére
Vajon miért? Bár a munkatársam rendelt a a Pandawillről Ainol Novo 7-et, azt hiszem ez volt az, 35-ből itthon volt , azt hiszem 12 munkanap alatt. Pár percre próbáltam, teljesen korrekt masina.
-
Luissimo
veterán
válasz
bigdady #8374 üzenetére
Hááát, ezt semmiképpen sem ajánlom.
kicsi ROM, Kicsi belső tárhely, 2.1-es droid, nagy böhöm LAN csatlakozó rajta amit semmire sem fogsz használni, rezisztív display, 3G nincs benne, csak külsőleg támogatja ( ha támogatja), stb stb,
elavult , régi, gagyi, semmire nemvaló, főleg a rezisztív kijelzője miatt olyan mint a hátramenés.
Borzasztó, ingyen se akarj ilyet.Mondom ezt én, aki szintén Kínából vette a kütyüjét, 190 dollárért, de azt nem bántam meg.
Egy ilyet, hasonlítsd össze a két kütyü technikai speckóit.Ebben nincs GPS, de nekem nem is kell, hogy legyen benne.
Minden mást tud és azóta teljesen kiváltotta nálam a számítógépet sőt már a laptopot is.Szóval , a kínai kütyükkel nincs gond, de tudnod kell mit akarsz és ne vegyél zsákbamacskát a pénzedért.
Vám van rá, ha nincs szerencséd.
Garancia nincs rá, csak Shenzenben, oda kell visszaküldened, ha beadja a kulcsot.Nézegesd meg ezeket, bár ezekben sincs GPS és a 3g-t is csak külsőként fogadják, de ezek már megérik az árukat:
ainol novo 7 advanced
Az Ainol-ra már van a slatedroidon ICS, egyik haver használja és már feltette rá, aztmondja nagyon jó.a másik a
zenithink- 280 c91[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- E-roller topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mazda topik
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Melyik tápegységet vegyem?
- Politika
- További aktív témák...
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy TAB S9, S10 (PLUSZ, ULTRA, FE) - GYÁRTÓI garanciával
- Samsung Galaxy Tab S9 / S10 + / Ultra - Wi-Fi / 5G / Bontatlan - 3 év gari
- Xiaomi Redmi Pad Pro 6GB/128GB + érintő ceruza + tok
- iPad Air 5 64GB Wifi Használt/1 hónap gar./Akku 81%/p4073
- ÚJ Apple Pencil mindegyik generációból BONTATLAN Azonnal Átvehető Deák Térnél Átvehető 1 év garancia