- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
#00137984 #25715 üzenetére
Nekem is tetszett volna a 384 bites Tonga, de sajnos nem hozták ki.
Úgyhogy vettem 290-est, mondjuk nem bántam meg, szerettem.
Amúgy a 470-es szerintem szuper kártya, miközben azért gyorsabb a 380-nál, lényegesen takarékosabb is.
Ami nálad a cslódás forrása, hogy közelsem annyival gyorsabb, mint amennyibe a váltás kerülhetett.
De ugye pont ezért írtam már neked, hogy a Polaris Refresh-el is könnyen ebbe a csapdába esnél....
Én is ezért nem váltok a 290X-emről, mert bár fogyasztásban csomót nyernék, de ennyi pénzt nekem nem ér meg. -
Laja333
őstag
válasz
#00137984 #25712 üzenetére
Továbbra sem a VGA-ddal van a baj, ha 270x-el azonos a teljesítményszintje és alig tud többet mint egy 380. (
) Szerintem már sokan próbálták neked megmagyarázni, de valamiért nem akarod, vagy nem vagy képes megérteni...
Aztán nehogy megint itt köss ki ezzel a zsé(m)bes(r)kedéssel, amikor megtudod, hogy nem lesz Polaris refresh.
Gondolom akkor megint az AMD lesz a ludas, mert TE meg voltál róla győződve, hogy lesz. -
-
válasz
#00137984 #25557 üzenetére
Én sem értem, miért a 380 a jófiú nálad. Nekem volt Sapphire Nitro és Gigabyte G1 is. A Sapphire még úgy ahogy tűrhető volt (de semmiképpen nem halk), viszont a Giga egy hangos, zajos fos volt. Ehhez képest és abszolút értékben is a Giga 470 G1 egy szuper kis kártya, halk, teljesítményben meg 30%-kal van a 380 felett.
Szóval érthetetlen, mit hadoválsz össze a 470-ről, ráadásul már fél éve csak a sírás-rívás megy részedről.
-
HSM
félisten
válasz
"Polaris Refresh, ha úgy tetszik most 15% teljesitménynövekedést jelent és közben a fogyasztása is javul."
Ugyan miért csökkenne a fogyasztása? Amivel többet fog tudni a csi, az el lesz hasznlva magasabb órajelekre. Pláne nem fog kevesebbet enni a 470-nél....
Ne légy balek megint.... -
Balazs_
senior tag
válasz
Senki sem védi az AMD-t, hanem kis túlzással jogosan téged szid, hogy miért értetlenkedsz 30 hozzászóláson keresztül.
A középkategória kicsit tolódott árilag is és már a játékokat se optimalizálják annyira jól a középkategóriára. Változnak az idők, el kell fogadni, nem körömmel ragaszkodni ahhoz, hogy dehátrégenmásvót.
Te pedig vettél egy kártyát jelentősen túlárazottan (más 10-15k-val olcsóbban vette, itt írta valaki kommentben) és a panaszáradatotból az is süt, hogy te egy büdös tesztet se néztél meg róla kb. (Mert C3 és W3 tesztek mindenhol voltak.)De igazából három dolgot tehetsz most, amivel talán kicsit csendesedik is a topik:
-veszel egy 1070-et
-veszel egy 45-75-ös FreeSync monitort
-tuningolsz egy kicsit a procidon, mert C3 amiatt is akadozhatBtw. van már valami hivatalos a Polaris refreshről?
Utolsó híreket tavaly november tájékán hallottam wccftech és hasonszőrű oldalakon..
-
guftabi96
addikt
válasz
#00137984 #25551 üzenetére
Amit te szeretnél, azt egy középkategóriás kártyától nem fogod megkapni, erre már rájöhettél volna.
Ugyan ezt eljátszottad az R9 380-nal is.
2 megoldás van:
-veszel egy felsőkategóriás kártyát
-elfogadod végre, hogy kompromisszumot kell kötni egy középkategóriás kártyával.
Arról egyik gyártó sem tehet, hogy túl nagyok az elvárásaid. -
füles_
őstag
válasz
Addig meg ott van nekem a Nintendo játszani
Ez a mondat nekem azt sugalja, hogy az RX 470 szerinted használhatatlan, a 40%-kal gyengébb R9 380 utánAnnyiszor emlegeted ezt a "Polaris refresh szériát", csak aztán majd ne lepődj meg azon, ha véletlenül nem jön. AMD nem ígért ilyesmit
-
válasz
Semmi értelme nem lenne 480-ról refreshre váltanod. Kapnál -10~15W-ot, és plusz 2-3 % teljesítményt. Nem kevés felárért.
Ha te 470-et vettél, mert ez volt az anyagi keretben, ez volt amd oldalon közép kategóriában, ez volt az elképzelés, stb, az a te dolgod, de megint relatíve nagy anyagi áldozatot kellene hoznod az úgymond semmiért, mert ha a 480 nem tetszik neked, a refresh sem tetszene.Sajna ettől magasabb kategóriában jelenleg nv van, vagy áldozol rá, vagy kivársz. Vagy áldozol rá, és vega megjelenésekor cserélsz. Előre szólok, hogy az áhított teljesítmény ott sem lesz olcsó.
Nem támadni akarlak, csak ne az amd-t okold már a saját döntéseidért. senki nem kényszerített téged semilyen választásra.
-
Raggie
őstag
válasz
#00137984 #25540 üzenetére
Szerintem kettő dolog lehet az ami neked nem tetszik:
A) az adott ráfordított pénzedért kevesebb teljesítményt kaptál, mint gondoltad.
B) az adott teljesítményű kártyát drágábban kaptad meg, mint szeretted volna.Nos. Sajnos bármelyik is a valós állítás egyikért sem okolható senki más rajtad kívül.
A) miért nem néztél meg teszteket a kártyáról mielőtt megvetted. Ha 10-15 percet rászánsz az életedből nem vettél volna más teljesítményt, mint amit szerettél volna. Vagy megelégszel a kevesebbel, vagy gyűjtögetsz még egy kicsit a többhöz.
B) Itt szintén te vagy a hunyó, mert frissen a kiadáskor vetted meg a kártyát. Tudvalevő, hogy pár héttel a széles körű elérhetőség kezdete után jelentősen olcsóbban lehet megkapni a VGA-kat, vagy pl lehet hardverapróról is nagykeráron szerezni, ami már eleve olcsóbb.De ez csak az én véleményem.
Valamint ha egy GTX 1060 3GB-ot veszel, ami kb RX470 4GB árban van, akkor abban is biztosan találtál volna valamit ami nem tetszett volna. Tehát ha nincsen olyan, mint amit szeretnénk, akkor az nem megoldás, hogy veszünk valami mást, és azután azon kesergünk, hogy "ez miért nem az amit én valójában szerettem volna"...
-
Zeratul
addikt
válasz
#00137984 #25540 üzenetére
El kellene már felejteni azt mantrát hogy középkategóriában full HD mindent kimaxolva min 60 fps, mert ahhoz optimalizált szoftverek kellenének amelyek (1-2 kivétellel ellentétben) nincsenek. A HW igény növekedése nem lineáris a látvánnyal, bizonyos szint felett már alig vehető észre cserébe iszonyatos HW igényt támaszt. Nem véletlen hogy bizonyos játékokban már van egy automatikus grafikai részletesség kontrol, mint pl DOOMban, vagy a WoTban is amelyek kevesbé látványos de erőforrás zabáló effekteket visszavesznek.
-
HSM
félisten
válasz
#00137984 #25537 üzenetére
Fagyás? Kilépés? Pfff... Ez vagy alaplap, vagy szoftver, vagy VGA hiba. Ebből ugye kettő garanciális jellegű is lehetett. Nyilván a másikat okolta, amikor az egyikkel a boltban kopogtattál, és nem akart vele foglalkozni...
Én nem tartom ezért felelősnek a driveres csoportot, mert látom a saját szememmel, hogy legalábbis nálam jól működnek a driverek évek óta. Ez a rendszeres fagyás/kilépés pedig ha általános lett volna driverveziókon keresztül biztos lehetsz benne, hogy a fél netes sajtó ezen rágódott volna, akkora botrány lett volna.
"de még évek telnek el majd mire ezt a 4 magot játékra alkalmatlannak minősithetem.
"
A magam részéről a tuningmentes i5 4690K-m már két évvel ezelőtt a 290-esem mellett is játékra alkalmatlannak minősítettem.Persze, leginkább BF4 multi, és Crysis 3 alatt. Nem minden program kért persze ennyit. Tuningolva mondjuk szódával elment ezekben is. Pedig nekem nincsenek ilyen szélsőséges igényeim, mint neked.
-
füles_
őstag
válasz
#00137984 #25531 üzenetére
De mi az, hogy nem tapasztaltál előrelépést?
Ugyanabban az árkategóriában van az RX 470/480 4GB mint tavaly ilyenkor a 380/380X volt. Én egy tuningos 280X-ről váltottam RX 470-re, aminek a teljesítménye megegyezett a 380X teljesítményével. Több mint 30%-kal több GS-et kapok 3DMark-ban, mint a 280X-szel. Witcher 3 35-40 FPS helyett 55-60 FPS-el fut... Ezt ugyanabban az árkategóriában nem nevezed előrelépésnek? Az csak a te hibád, hogy 85e-ért vetted meg megjelenéskor. Ma ennyiért már kapsz 8GB-os RX 480-at. -
HSM
félisten
válasz
#00137984 #25531 üzenetére
User error user error hátán. A képhibázó 7850-et nem egy másik kb. 7870-re keleltt volna cserélni, hanem garanciáztatni. Nem csoda, hogy alig léptél előre.
A Crimson drivereket nem szerette?
Ez is csak nem user error lenne ismét? Ha nekem kedveli az ezer éves 290X-em, akkor az annál újabb 380-al is mennie kellene....
Amúgy nem tudom, mitől vártad, hogy akkora lendületet kapjon a gép. A 470 egy modern, felújított 380X, nincs benne lényegesen több nyers erő. Lehet, a Polaris refresh lesz a Te kártyád, de erősen pesszimista vagyok ezzel kapcsolatban. Szerintem ha igazi előrelépést szeretnél a 470-hez képest ahhoz majd egy erősebb VEGA fog kelleni. Egy combosabb processzorral, természetesen.
-
Gainka
őstag
válasz
#00137984 #25515 üzenetére
Hali, naa ide figyelj:
Igazából neked mindenkivel bajod akadt eddig, függetlenül hogy AMD vagy Nvidia videókártyát vett és valamilyen szinten mégsem teljesen elégedett.
Nem mindenkivel van baja, csak már lehet unja a fél oldalon át tartó rimánkodást?
RX 470 4GB megjelenés után 85ezer forintért megvéve a túlárazáson kivül teljesitményben ezért a pénzért annyi-amennyi.
Miért kellett megvenni kezdő árral? 12 éves Pisikének is van annyi esze hogy a kezdö ár mindig magas. Az 1070 is nagyon magas áron kezdett.
de most neki nem kell cserélni egy Polaris Refresh videókártyára
Mert neked miért kell? Ö megengedheti magának ill. az igényei azt diktálják hogy olyan erös kártya kell gépébe, látod te mit irsz egyáltalán? Nem vetted még észre hogy idövel mindig jön jobb és jobb video kártya? Vagy azt hitted hogy meg veszed a 470-et és ennél már csak rosszabb lehet? Vagy még mindig az a bajod hogy egy xarul optimalizált játékban nem birja a 4x csak a 2x élsimítást? Ugyan már, tudod mi neked a bajod? Tul sokat fórumozol, ki kéne kapcsolni az fps számlálót és élvezni a játékot...
Vagy ha ennyire gyenge neked a 470, akkor ott a hardver apro.majd itt valamelyik nagyokos fél év múlva elmés megjegyzésekkel tarkitva ad tudtomra.
Tudod mit adok a tudtodra? Hogy butus voltál, várni kellett volna mig be áll az ára, nem fél év mulva rinyálni hogy ez neked mennyibe került
Ez nekem igy dupla ráfizetés, de erről szerintem csak részben tehetek.
Ez nem a mezőgazdaság, hogy fél év mulva le aratod a babérokat! Megveszel valamit gépedbe annak csökken az értéke, de ezt neked tudni kéne.
AMD középkategóriát vettem, ahogy hosszú évek óta eddig mindig. Nem gyütt be...
Mi nem jött be? Semmi baj nincs azzal a 470-el, ha neked gyenge add el és vegyél 1070-et, vagy offold a forumot és élvezd a játékot ennyi az egész.
Nahh hát kicsit neked estem de ez borzasztó amit itt művelsz.
-
HSM
félisten
válasz
#00137984 #25254 üzenetére
"Majd még elhiszem, hogy mindenkinél milyen jól futott ez-amaz videókártya a Battlefield 4-ben, Crysis 3 magas grafikai részletességben vagy Crysis 1 High Texture módban, de igy erős kompromisszumos beállitásokkal ez engem nem érdekelt akkor sem és most sem."
Persze, idejövünk, és mind hazudunk.
Képekkel. Íme: [link]
Ott van rajta minden bal felül ezen a két éve lőtt képemen. 94%-on a proci, 86%-on a VGA és 52FPS. Ha nem lenne egyértelmű, masszív CPU-limit. Elárulom, ezen a részen bemész a fűbe, ez azonnal leesik 40FPS magasságába, a GPU használat meg 30-50%-ra, a procié meg durván 100-ra. A pontos beállítások: VGA R9 290-es Radeon 1040/1350Mhz-en, CPU i5 4690K 4500Mhz-en, 16GB dual channel 2133MHz CL11 rammal, power limitek mindennél feltolva. C3 grafikája maxon, SMAA 2X TX-en, felbontás FHD. Én így játszottam végig.
Szerintem mint a nap olyan fényesen látszik, hogy itt ez a proci iszonyat kevés. És 99%, hogy az RX470 alá is éppen ugyanennyire kevés, és ha egy Fury-X-ed lenne (vagy épp GTX1080-ad) is ugyanezt az ocsmány akadozást kapnád.
És ez nem egy kiragadott pici rész, hanem jópár komplett pálya.(#25255) schawo: Vagy a 270X helyett minimális plusszal egy 7970-et. Vagy a 380 helyett egy 290-et, azok is piszok olcsók voltak már akkor, jó sok garival még.
(#25257) Laja333: Nincs meg hozzá a procija. Nekem már azzal az agyig butított Tahitivel megvolt High-on a bő 60FPS.... Pedig csórikám, 256bites busz, 1536 shader, alig volt több egy 7870 OC-nál....
(#25259) Zsébernardo: Alaposan túlárazott volt a 380 4GB, azért nem is értjük itt, miért ahhoz ragaszkodtál. Teljesítmény/fogyasztásban sem volt jelentősen jobb a 290-nél. [link]
" Azért nem egy gyenge gép ez az i5 konfig"
Futtass le rajta egy Cinebench R15 tesztet [link], egyből látni fogod, hol a helye a procidnak komolyabb terhelés alatt. Referenciának íme a 7 éve bemutatott procim teljesítménye: [link]
Nem gyenge az i5, de messze nem olyan erős főleg húzás nélkül, mint ami ezekben a játékokban kellene ilyen erejű VGA-k mellé. -
Ren Hoek
veterán
válasz
#00137984 #25260 üzenetére
Mivel nem multizok, BF4 sem izgat... én még nem találkoztam olyan játékkal ami 100% pörgetné a procit, szigorúan 60FPS. Nyilván marad kakaó az 1070-ben... cserébe nincs hangja. 970 G1 már keményen ventillált játék alatt azért, ez meg mintha passzívban menne.
Tervben van egy i7, de csak ha találkozok olyan játékkal, aminél láthatóan 100% az i5, és beszakad az FPS... állítólag XCOM2 ilyen CPU eater, de az meg kit érdekel
taktikai és RTS-nél engem nem zavar annyira, ha nem mindig tökéletes. Csak FPS és TPS openworldnél.
-
Balazs_
senior tag
válasz
#00137984 #25254 üzenetére
Read only?
Mások említették a procilimitet, nézd már meg Crysisban mennyi a gpu meg proci kihasználtság.
AMD-nek meg vannak jó teljesítményű videókártyái, 1070 szintig.
Vehettél volna (használtan akár) 390-et, de akár 480-at is. Na kb el is vinné 60FPS-sel a Crysis 3ad meg BF4-ed. 470-től senki se várt csodát, itt sem. -
Petykemano
veterán
válasz
#00137984 #25246 üzenetére
Nem úgy hasonlították egymáshoz, hogy a maga korában melyik milyen érzetet hozott árához képest.
Hanem egymáshoz: 470 Perf/TDP / 270X Perf/TDPDe természetesen értem, hogy érted.
Nem vagy könnyű helyzetben, fogalmazzunk úgy, nem kedveznek neked a csillagok állásai, mert magasakaz elvárásaid ahhoz képest, amennyit jószívvel kiadnál egy kártyáért.
A 270X is a maga korában a már kellően drága, de nem csúcskategória volt és a 470 is a kellően drága, de nem csúcskategória szintet képviseli. Ez a tier, amiért még nem sajnálod a pénzt, számodra valószínűleg mindig is csalódást fog okozni.Mondanám, hogy nyergelj át nvidiára, hátha több szerencsével jársz, de én úgy látom, nem kifejezetten az AMD-el van problémád. De lehet, hogy jobban esne a lelkednek, ha nem AMD-s módra szembesülnél a kártya korlátaival, hogy "hát eleinte nem annyira penge, később beérik, de persze villám nem lesz már 1-2 évesen, csak szépen öregszik, kompromisszumokkal később is kiválóan használható", hanem olyan nvidiásan, hogy "nagyon penge, csak bepattintottam és minden a legmagasabb beállításokkal ment, aztán hát már 1-2 éves, megöregedett, venni kell egy újat."
Máskülönben tényleg nincs más lehetőséged, mint elfogadni, hogy ha képtelen vagy a kártya teljesítményével kompromusszumokat kötni, akkor kicsengeted azt a többletpénzt, amibe az a kártya kerül, amivel teljesítmény tekintetében elégedett lehetsz.
-
Balazs_
senior tag
válasz
Előtted voltak a tesztek a 470 teljesítményéről.
Ha elolvastad a teszteket, akkor tisztában lehettél azzal, hogy milyen erős.
Kicsit úgy érzem átvertnek állítod be magad, de itt te dobtad át magad a palánkon, nem az AMD szopatott meg.50eFt-os kártyáknak meg van piaca, egy 950-es egy éve bőven jó volt (most is az) LoL-ra, CS:GO-ra, DotA2-re, Rocket League-zni, ESO-ra meg Trove-ozni. Nem csak a AAA játékok léteznek, jó néhány éve a mobák és f2p játékok korszakát éljük.
Az rx460-as asszem MOBA kártyának lett beállítva, nem is lőttek ezzel mellé. -
HSM
félisten
válasz
Halkan jegyzem meg, egy HD7970-el évekig remekül el lehetet játszani, illetve egy 280X-el is, ami mondjuk kb ugyanaz. Én a Crysis 3-at is azon toltam végig, teljesen jó volt. Szerintem ami vakvágány volt, az a 380-as széria, főleg a 2GB-os. Egyedül az Apple gépeibe volt értelme.
Ami pedig pl. a BF4-et illeti, vígan lehetett játszani egy 7870XT-n is (2GB-os, 1536 shaderes Tahiti), igen korrekt grafikával, jó sebességgel (60-80FPS). Nem Ultra-n, csak High-on, MSAA-val. De hogy igen pöpecül nézett ki úgy is, az 100%. Fél évig így játszottam. Szerintem a Te készülékedben van a hiba, mert ez minden, csak nem elvérezés.
Pedig ez csak a középkategória teteje volt, egy fullos 7970 megette ezt a kártyát reggelire. Lehet, nálad ott is a processzorod volt a szűk keresztmetszet, nálam a 4Ghz-re húzott hatmagos i7-el nem volt ilyen gond.
"A Gemer konfigokba egy RX 460 már egy vicc kategória"
Erre pedig csak annyit mondanék, hogy nem mindenkinek a kimaxolt Crysis3 jelenti azt hogy gaming.
Rengeteg játék van, amit milliók játszanak, és vígan fut egy ilyenen. -
Ren Hoek
veterán
válasz
mert kell egy olcsóbb GDDR5(X) VEGA 120ezer forint környékén. RX 580 vagy mi...
Na ilyen biztosan nem lesz mostanában. GDDR5X-es tuti nem, mert ez HBM2-es chip, túl bonyolult lenne áttervezni, és öntökönszúrás lenne. 90% hogy ilyen nem lesz.
Ha tippelni kell, 120K-ért sem fogsz Vegát kapni. A Vega itt Fury lesz... nagyon nagy valószínűséggel pontosan olyan árakon, mint anno jött. Lesz power, de meg kell fizetni. -
Solymi81
aktív tag
válasz
#00137984 #25172 üzenetére
A COD IW usereket nem értem. Ha nem tudják fentebb álíltani, akkor valszeg nem elég a konfig.
Ha a minimumhoz közel van, akkor ezek szerint most valóban a minimum gépigényt kapták. Minden mást elvárni felesleges és csak sírás-rívás.Ja, kérem, ha valaki türelmetlen és azonnal ráugrik a friss cuccra, az ne csodálkozzon, hogy többet is fizet.
Másrészt az RX470 akkor se volt az a szintű kártya amit te gondoltál és most se az. -
Solymi81
aktív tag
válasz
#00137984 #25159 üzenetére
A minimum meghatározása, hogy olyan konfigon tudják garantálni a játék futtatását alacsony szintű beállításokkal. Az ajánlott meg innentől kezdve értelemszerű.
Felesleges ilyen szőrszálhasogatásba belemenni, hogy egyes gyártók hogyan játszanak a minimum ill. ajánlott gépigény specifikációkkal. Ha nagyobb részletességet tudsz elérni, akkor örülj neki. Viszont ha csak minimumot, akkor meg nem szólhatsz semmit, mert az volt megadva, ezért nem is értem ezt a lázadozást.
Azt meg nem értem, hogy hogyan jön ide az RX470 4GB piaci elérhetősége.
Átlagban 70K vagy alatta volt a kártya, kiugró esetekben lehetett több.
Ettől függetlenül már a megjelenésekor tudni lehetett, hogy nincs a GTX1060 szintjén ami 90K körül indult. Szóval a specifikációk ismeretében, de az ár alapján határoztad meg a teljesítményét (ha jól értettem amit írtál, mert tagolatlan az írásod) ? -
Ren Hoek
veterán
válasz
#00137984 #25084 üzenetére
"Középkategória ott is lesz és majd egy tipussal még nagyobbat veszek és akkor nem lesz csalódás."
Honnan vagy ilyen biztos ebben? Egyébként a középkategória az 1070 szint. Ha 1080, 1080 Ti ,és Titan P-t vesszük.
Mindegy én továbbra is tartom magamat ahhoz, hogy még nagyon sokáig nem lesz kártya 100-130K között... Ja persze majd a méregdrága HBM2-s Vegát megvágják 100 ezres szintre. Teljesen felesleges álmozodni. Maximum jóval később lehet talán egy olcsóbb chip, mikor már ontják a gyárak a HBM2-t. (Talán nyárra/őszre?)
Szóval ha jó kártyát akarsz, akkor 140K-ra készülj fel. Ne feledjük, hogy 390/390X/FuryX/Fury/Nano idejében sem jött kártya nagyon 140 alatt (talán 390?... de újak méregdrágák voltak.)
-
Ren Hoek
veterán
válasz
#00137984 #25059 üzenetére
Addig nem játszom a PC-s játékokkal, amig egy erőben hozzáillő videókártya nem érkezik elfogadható fogyasztással és alig 100ezer forint felett valamivel.
Haha
Hát erre várhatsz... 150K alatt Vega sem lesz szerintem. Túl nagyot kéne vágni egy 1070 szinthez (Abu mondta)...
Vega erős lesz, de 160-200K között valahol, ahol az 1070 vége és 1080 van. 100-ért teljesen kizártnak tartom... 1070 kb addigra 120-130K szintre süllyedhet, ami már volt is.
Fogadjunk egy zöld kifliben, hogy vársz tavaszig a Vegára, majd veszel egy 1070-et
-
HSM
félisten
válasz
#00137984 #25063 üzenetére
"Igen majd a játékok pont a gyorsabb RAM-tól fognak gyorsulni."
Igen, nagyokos, én kimértem, veled ellentétben nem csak a levegőbe hadonászok. Nagyjából 10%-ot sikerült. [link]
Az is látszik az OSD-n, hogy a 4,5Ghz-re húzott i5 4690K-m ennél a jelenetnél 94%-on pörög, miközben a VGA igen messze van a 100%-tól, tehát kőkemény processzor limit...
Úgy látszik, nem ment át, amit mondani akartam... Ha CPU-limited van, rakhatsz bele akárhány, akármilyen erős VGA-t nem fog gyorsabban menni a játék.Hacsak nem butítod le a grafikát, ami a processzorigényt is csökkenti.
Ez nem a VGA hibája, hanem a gyenge platformé, amiben benne van. Esetleg user error, ha ezt képtelen kimérni és a VGA-t hibáztatja.Ami pedig az AMD procikat illeti, az eddig elérhető infók alapján az érkező Ryzen éppen eléggé erőmű lesz ilyen játékok meghajtására is.
-
távcsőves
senior tag
válasz
#00137984 #25063 üzenetére
Nézd ezt meg, utána írj ide. Mert változtak dolgok, csak te a videokártyákat okolod csak.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
#00137984 #25050 üzenetére
Bekell nyúlni a zsebedbe még a Full HD-ért is. Nem hasonlítható a régi időkhöz. 1070-el boldog lennél
ahogy én is...
Na meg örülni kell a fejlődésnek, nézd meg 2010-ben mit kaptál 100K körül és nézd meg ma.
Aztán nézd meg, hogy 50K-ból vehettél egy 23-24 colos Dell FHD IPS 60 Hz monitort... 6 évre rá szinte mértani pontossággal ugyan ezt kapod... szinte semmit nem fejlődtek a monitorok ebben a kategóriában. Ugyan azokat a panelokat nyomják le a torkunkon évek óta...fos TN, IPS 1000:1 kontraszt... VA meg gyengébb response time játékra.
Legalább a VGA-k fejlődnek telhesítményben...
-
BReal
addikt
válasz
#00137984 #25050 üzenetére
Ide is beírom, nehogy azt higgye valaki, hogy a Crysis mondjuk alap módon nem fut normálisan egy RX 470-en.
"Nem tudom mi a bajod az RX 470-nel Crysis 3 alatt, DigitalFoundry-s tesztben i7 6700k mellett 68 átlag fps-t ment. Persze ha pl. a Techpowerup tesztjét nézed, ott 36 fps-t mutat a tesztben, a probléma az, hogy az ASUS szerepel ott, amihez egyrészt simán hozzáadhatsz 4 fps-t más gyártók kártyái esetén, másrészt szinte tuti, hogy full maxolva van techpowerupon (pl. 4X MSAA), míg a DigitalFoundry-s videóban MSAA 2TX élsimítás szerepel, de a Linustechtips RX470 tesztjében is 66 átlag fps-t megy max beállításokkal. Valószínű úgy néz ki Crysis 3-ban, hogy ha rámész alapból az ultrára, 1-2 opciót nem rak maximumra, ami durván leszívja a teljesítményt. Ezt a legtöbb helyen nem basztatják, a Techpowerup meg felkapcsolja. Ennek az eredménye 30 fps különbség."
Az meg, hogy a 1070-nel hasonlítgatod, vicc kategória. Több, mint dupla annyiba kerül. Mindenesetre remélem mindenkinek van esze, és nem ez alapján alakít ki véleményt.
Puma K: Mert az véletlenül sem fordulhat elő, hogy egy csomó ember még nem váltott erősebb, 1070-1080 szintű kártyára, mert akár nem volt pénze, akár várta az AMD megoldását, akár elégnek hitte a mostani kártyáját, csak épp pár játékban már nem teljesített megfelelően.
-
-
Petykemano
veterán
válasz
#00137984 #21921 üzenetére
Cask azt hisszük, mikor teszteket nézegetünk, hogy hardvereket veszünk hardverek teljesítménye és mellékeeen kapcsolódó támogatás alapján.
Te azt gondolod, hogy a terep, ahol versenyezni kell és amelyeken való szereplésről a tesztekben tanúbizonyságot kell tenni, a független, önálló. A versenypálya csak úgy magától van, a játékok csak úgy maguktól dx11-et, vagy 12-t használnak ésatöbbi, ami jellemzi egy játékot hogy hogy fut egy hardveren.
Nem. Amikor tesztet olvasol és azt gondolod, hogy azt hasonlítgatod össze, hogy különböző játékokban egyik és másik gyártó hardvere hogy teljesít, valójában tévedsz. A hardvergyártó a tesztben mutatott teljesítményének összetevői nem állnak meg a drivernél, hanem valójában ott vannak benne a játékokban is.
Amikor azt látod, hogy az amd a doomban mennyit gyorsult, az nem az, hogy fejlesztette a hardvert, és nem is az, hogy javított a driveren. Az az, hogy sikerült egy tesztpályát úgy építtetni, hogy az az amd hardverének jobban fekszik. Ez pont nem az, hogy na végre sikerült egy hibáktól mentes hardvert összerakni, vagy hogx végre ráfeküdtek a driverre.
Ezzel együtt persze az alapján választást, amit a tesztben látsz. De abban ma legalábbis legalább ugyanolyan mértékben benne van a kh ökoszisztémára való ráhatás, mint a hardver és a driver. Lehet, higy jobban
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#00137984 #21931 üzenetére
A GCN5 eleve egy új ISA lesz, mert a GCN4 a GCN3 ISA-ját használja. Ezt nem akarták cserélni annyi változás mellett, amit beépítettek. Ez részben jó döntés volt, mert olyan dolgokat pakoltak a GCN4-be, amit soha senki más nem rakott még GPU-ba. Nyilván nem ideális ilyen váltásoknál mindent cserélni ... létezik a kockáztatás és létezik az őrültség.
A Polarisnak nincs magas hőtermelése. Ez hűtésfüggő. Az persze igaz, hogy az AVFS-nek alapvetően szűkebb a működési tartománya, mint a DVFS-nek, vagyis az a legjobb, ha a működési hőmérséklet 60-85°C között van. A DVFS-hez jó a 60-95°C közötti tartomány. Az AVFS is működne 95°C-on, de picit ráhagynak, hogy legyen ideje a hardvernek reagálni a problémás külső tényezőkre.
Az Asic Quality paramétert egy szoftver adja meg. Bődületesen leszarják a mérnökök, hogy egy szoftver mit ír, nekik sokkal jobb berendezéseik vannak a tényleges mérésekre. Itt alapszabály, hogy ha szoftveresen mérsz valamit, akkor az nem mérés. Akár hasra is üthették volna és mondhattál volna egy százalékot. Nem lennél sokkal messzebb a valóságtól, mint a szoftverrel.
Tekintve, hogy az AVFS kalkulál, így gyakorlatilag a gyártóknak egyszerűbbé vált a gyári tuning. Nem kell hozzá külön táblázatot betáplálni a magasabb órajelet figyelembe véve. Majd az AVFS a szenzorokból kiolvasott adatok alapján eldönti, hogy mi legyen. Alapvetően nem ezért fejlesztették, de ez is egy előnye.
A Wattman-nak nincs különösebb kihatása az AVFS működésére. Attól, hogy megváltoztatod az órajelet még a menedzsment nem változik meg.Igen. Minden bekapcsoláskor azzal kezd a hardver, hogy a szenzorok első adatai alapján felépít egy táblázatot, ami alapján menedzseli majd a hardvert egészen a kikapcsolásig.
-
imi123
őstag
válasz
#00137984 #20288 üzenetére
Nem mindenki akar QHD-ben és UHD-ben játszani.
Én abszolút jó döntésnek tartom hogy megvettek az 1060-ast.A 480-ról is az a véleményem hogy egy remek kártya.
Ha megveszed az 1070-est vagy 1080-ast akkor nem 100 hanem 130 FPS-el tolod a játékokat.
Nekem akinek a minimum FPS számít és megelégszem a 60.FPS-el tökéletes mindkét kártya. -
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#00137984 #20210 üzenetére
Az RX 480 és a GTX 1060 itt-ott komoly hátrányokkal rendelkezik és az utóbbi valamivel jobb játékélményt nyújt a jelenben, de az RX 480-ban vannak azok a rejtett tartalékok... amiket kihasználatlanul hagyva megmarad egy sima középszintű videókártyának ahova a GTX 1060 6GB a videómemória korlát miatt egy-két éven belül visszaszorul majd. Remélem tárgyilagos és pártatlan voltam.
Szoval a 480 komoly hatranyokkal megmarad sima kozepszintnek, de az 1060 mind a +4FPS-el majd csak 1-2 ev mulva lesz az....tok logikus.
Segitek. mind a ketto kozepszintu (kozepkategorias) kartya, hol az egyik jobb kicsit, hol a masik. Az hogy a custom 1060 vs ref 480 plusz nehany FPS elteres van pont semmit nem jelent. Azt meg hogy ebbol mennyi jon ki jatekokban es melyik nyujt jobb jatekelmenyt nem lehet a grafikonokbol kiolvasni, es mivel feltetelezem hogy a kettobol nulla darabot probaltal ki, ezert elkonyvelem ezt is a tobbi hosszu, de legalabb ertelmetlen hozzaszolasod folytatasanak.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#00137984 #20203 üzenetére
Megint mellenyultal, mivel az 1060-nal sincs szinte semmi kulonbseg a ref es custom kozott. A ref is 1930-1950-re boostolt a tesztekben. A guru3d-n a ref es MSI gaming kozott 2 fps van, TPU-n 1.8
Ha valahol akkor a 480-nal nagyobb a kulonbseg, mert ott neha throttlingol is a ref. Sajna arrol nincs meg igazan osszehasonlithato teszt.
-
válasz
#00137984 #20196 üzenetére
Nah akkor tessék újra nekifutni a számoknak
imi123:
Értem én, hogy megy a hsz vadászat, főleg az ilyen mély szakmai tartalommal megáldott gyöngyszemekkel:
Az Nvidia tulajok a játékhoz választják a kártyát,az AMD tulajok a kártyához a játékot.
De mi lenne, ha használnád a szerkesztést és 4 percen belül nem 5-6 hsz.-t "szülnél" meg magadból ugyan abba a topicba. Arról már ne is beszéljünk, hogy az ilyen színvonalas személyeskedést lehetne mellőzni.
-
Zeratul
addikt
válasz
#00137984 #20186 üzenetére
Ne zavarjon hogy megjelenésekor még nem volt két next gen konzol és Vulkán se DX12, teljesítményben teljesen pariban volt a neki megfelelő kategóriájú nV-vel (most is), az API és konzol fejlesztőknek meg csak az AMD tudott feljett vasat adni, az nV ha akart se tudott volna mert nem volt mit. (Most sincs)
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#00137984 #20176 üzenetére
"GCN első változatai a középkategóriában pedig ennyire igénytelenek voltak és nem a 2GB videómemória volt a visszatartó tényező. Az R9 380 4GB előtt nem volt teljesitményben (tudásban és megbizhatóságban) megfelelő válasza AMD-nek"
Nem hat csak a 7950/7970/280/280x amik siman pariban voltak az NV parjukkal (670-680-760-770).
A 79xx szerintem az AMD egyik legjobb sorozata volt. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#00137984 #20176 üzenetére
Mivel a shader intrinsics minden GCN verzión ugyanaz ISA szinten, így pontosan ugyanannyit kínál mindegyik architektúra iteráción.
A GCN4-nek ettől még lesz előnye, hiszen van benne speciális háromszögkivágás, ami elég sokat jelent a rosszul optimalizált játékoknál, illetve van benne utasítás-előbetöltés, ami szintén sokat segít, ha kevés wavefront futhat a CU-n.
-
válasz
#00137984 #20171 üzenetére
Hardver terén semmi komoly gond nincs a 480-nal, a customoknál pár apróságba lehet belekötni. Az egyetlen komoly gond, hogy nem lehet kapni - ez az álmoskönyv szerint nincs jó hatással az eladásokra. Remélhetőleg egy hónap múlva minden webshopban 15-20 darabos választék lesz.
-
Kolbi_30
őstag
-
válasz
#00137984 #20171 üzenetére
Játszani kifagyások és teljesitményingadozások nélkül jelent szórakoztató élményt, ezt pedig az Nvidia jobban hozza az elmúlt néhány évben megjelenő játékokban.
Érdekes, nekem az elmúlt 6 évben se AMD, se nV oldalon nem volt driverből fakadó játék alatti fagyásom, sebesség ingadozásom.
Viszont kellemetlen bug-okkal mindkét oldalon találkoztam már ebben az időszakban.Tudom-tudom, én fogom rosszul...
-
Ren Hoek
veterán
válasz
#00137984 #19413 üzenetére
Nálam az lesz, hogy ha veszek 480 custom közül valamelyiket, akkor kitesztelem első körben régebbi DX9/10/11 játékokkal. Ha bármelyikkel nem tudok játszani a szar driverek miatt akkor megy vissza elállásban.
Ettől félek már egy ideje, hogy elővennék egy Fallout 3-at, vagy nosztalgiáznék egy Elder Scrolls Oblivionnal vagy, Stalker-rel, Bioshock 1-el, és crash-el vagy el se indul Win 10 / 480 alatt.Fallout 3 már el se indul win 8-10 alatt, csak a GOTY verzió. Bár én még ahhoz is Win 7et vissza kellett tegyem. Szóval nagyon ajánlom az AMD-nek, hogy a driver/arch legyen tisztelettel a régi játékokra is. Még a végén visszavásárolok egy 970 G1-et 10K-val olcsóbban mint eladtam
-
Zeratul
addikt
válasz
#00137984 #18931 üzenetére
[Ajánlom Figyelmedbe] Elvették a csőrköszörűdet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest