Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Baseus Inspire XH1 – nyomokban Bose-t tartalmaz
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raggie
őstag
válasz
Pocoyo.hun
üzenetére
Egyébként mióta van olyan, hogy "AMD(vagy Nvidia) barát bolt"?
Ez eléggé képtelenségnek hat számomra, mert minden bolt a saját nyereségének barátja szerintem. Azaz minden gyártó cuccát árulja, mert hátha valaki azt akarja megvenni és ezzel termel neki nyereséget....
-
Raggie
őstag
válasz
gainwardgs
üzenetére
Ez alapján valóban nem tűnik valami nagy változásnak.

De ez egyébként PC-t hasonlít a PS5-höz vagy Ps5-öt a PS5-höz?
Mert a PC-set kéne hasonlítani szerintem. Az előzőnél is talán annál volt csak látható a grafikai frissítés igazán. -
Raggie
őstag
válasz
gainwardgs
üzenetére
Azért a játék "remastered" azaz felújított next gen grafikáz kapott. Természetes, hogy több erőforrást is igényel, mint az eredeti. Nem tudom ugyan, hogy a látványban ez ki is jön-e, de a gépigény növekedés azért várható volt.
-
Raggie
őstag
válasz
bertapet11
üzenetére
Ez leginkább a DIY és OEM piac különbsége szerintem.
Itteni fórumos emberek sokszor a DIY piacból indulnak ki és a Mindfactory is arra mérvadó.
A JPR pedig a globális OEM piac által leuralt teljes eladási számokban mérvadó. -
Raggie
őstag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Értem én, de egyből mégegyszer annyi forgalmat jelentett ez nekik, mint amit minden mással évtizedeken át építgetve csinálnak?
Valahogy kétlem, hogy csak ez volna mögötte. -
Raggie
őstag
válasz
Raggie
üzenetére
És ez nem önmaga tényéért probléma. Nem az a gond, hogy itt kiváló lesz a képminőség. Hanem az, hogy ez egy benchmark, azaz ezt nagyon sokan azért futtatják, hogy ne kelljen sok tucat más játékon tesztelni, hanem inkább csak ezt és ebből az általános, a többi játékokban tapasztalható teljesítmény és minőségre vonjanak le előre következtetéseket.
És ez együttesen az előzőekben leírtakkal, na AZ a problémám.
#47176b. : bele szerkesztetted a "lenne" kifejezést. Igen ez így korrekt volna, ha a teszt címe az volna, hogy "What if DLSS implementation would be perfect in games feature test"
De nem az.
A címe simán "DLSS feature test"...
EDIT:Ja és ha jól emlékszem van már FSR feature teszt is, és arról is pontosan ez a véleményem. -
Raggie
őstag
Értem. Ezt el is fogadom. Még simán lehet, hogy így is van.
Csak sajnos a vállalatokban nem bízom(egyikben sem). És ahogy már láthattuk mindkét oldalon, hogy tisztességtelenül kivételezéssel ráoptimalizálnak a benchmarkokra úgy sajnos azt kell feltételezni szerintem, hogy ha van rá módjuk, akkor erre is ráoptimalizálnak. És mivel itt nagyon sok és számukra tökéletes mód és lehetőség kínálkozik így a legnagyobb valószínűség szerint élnek is vele. -
Raggie
őstag
Pont nem. Ez egy feature teszt. Azt teszteli, hogy működik-e és ha igen mennyi FPS-t kapsz pluszba.
De pont a grafikai megvalósításban fals képet ad, mivel egyáltalán nem interaktív. Kvázi a mozgásvektorok fixek és minden egyes alkalommal pontosan ugyanolyanok lesznek. Ezt előre megtanulja a felskálázó és -bumm- máris kész a tökéletes szellemkép és egyéb grafikai anomáliák nélküli kép. De a játéknál ez persze nem megy, mert ott a user rángathatja a képet bármerre. Így ott rosszabb lesz a képi minőség.
Erre próbáltam csak utalni. -
Raggie
őstag
Ah, értem. Azért ez egyel kevésbé megnyugtató nyilatkozat, mintha AMD azt mondta volna, hogy általánosságban soha nem blokkolja a konkurencia technológiáit.
Mindenesetre azt nem vitatja senki itt, hogy az volna a legjobb ha nem lenne tiltás semmire.
Inkább azon megy a vita, hogy ha nincs tiltás, akkor milyen energiát/időt/pénzt mire fektessen be a stúdió, hogy a lehető legjobb játékot tegyék le az asztalra.Egyébként én azt mondom, hogy mindegyik felskálázási technikát hanyagolni lehetne és a rájuk fordított energiát inkább bugfixelésre és a day0 patch-ek elkerülésére lehetne fordítani. Aztán a felskálázások jöhetnek az első havi petch-el vagy valami.
-
Raggie
őstag
-
Raggie
őstag
"Nvidia szponzorált címeknél valahogy eljutnak oda a fejlesztők, hogy beépítik a konkurens megoldást ."
Egyébként ha nagyon egyik oldalról szeretném nézni erre azt is mondhatnám, hogy az Nvidia megoldását akkor lehet jól beépíteni ha ad hozzá embert is az Nvidia a fejlesztőknek, míg az AMD FSR-t enélkül is be lehet jól építeni, és így jöhet ki ez a helyzet.
(nem gondolom, hogy ez feltétlenül a valós helytet, de lehetséges) -
Raggie
őstag
HuB-os srácok mostani Q&A videójában elég jól megbeszélik, hogy hogyan is történhet mindez amiről itt teljesen meddő vita folyt hosszasan...

LINK
Nagyon nagy valószínűséggel egyik gyártónak sincsen ilyen kitétele semmilyen szerződésben.Ettől függetlenül az is egy tény marad, hogy az FSR minden hardveren fut. A DLSS nem.
Valamint az is tény, hogy a nagyobb stúdiók AAA játékaiba mindegyik megoldást be kellene építeni, mert ott nem értelmezhető indok a munkaerő hiánya, főleg ilyen egyszerűbben implementálható dolgokra. -
Raggie
őstag
-
Raggie
őstag
válasz
FLATRONW
üzenetére
A bugok keresése és a tesztelés szempontjából a gyártók felől nézve egyáltalán nem számít a piaci részesedés, csak a VGA modellek száma.
Kb ugyanannyi VGA típus van a két oldalon, tehát ogyanannyi fajta hardveren kell letesztelni a dolgokat. De mivel egy játékban lévő bugot nem feltétlenül gyártói feladat megtalálni és kijavítani ez nem is annyira lényeges szerintem.
A játékfejlesztői oldalról viszont nagyon is számít a piaci részesedés, mert azt szeretnéd, hogy a lehető legtöbb felhasznló jusson lehető legjobb élményhez. Magyarán ha racionálisan szeretnéd elkölteni a tesztelési időt akkor a legnagyobb részedeséssel bíró VGA-któl haladsz a legkisebb részesedéssel bíró VGA-kig. Így tehát favorizálva lesznek az NV kártyák és az azokon előjövő grafikai bugok hamarabb lesznek kijavítva.
Szerntem ez így logikus. -
Raggie
őstag
válasz
Petykemano
üzenetére
Ez sajnos "bevett" a VGA gyártóknál. Az Nvidia egész 2022-ben ugyanezt csinálta és őkis tök nyíltan meg mondták a részvényeseknek.
LINK -
Raggie
őstag
válasz
Petykemano
üzenetére
Szerintem csak simán van egy "rough binning" azaz durván meghatározzák installálás nélkül az adott CCD-ről, hogy jó-e szerverbe, vagy jó-e 7950/7900/7700/7600-asnak majd után van újra egy finomabb(alaposabb) ellenőrzés azután, hogy a CCD-k beültetésre kerülnek, ami során még kihullhatnak két CCD-s példányok amik nem tudnák a fentebbi modellek speckóit 100%-ra hozni így azok lekerülnek alacsonyabb kategóriába és a rosszabb CCD-t letiltják. Azt ennyi.
@#45975b. : ez tényleg nagyon rossz hír. Szintén támogatnék akár pl egy Patreon site-on keresztül ahol ezt a programozó csávót lehet rendszeres pénnzzel támogatni kifejezetten erre a projektre.
-
-
Raggie
őstag
válasz
Petykemano
üzenetére
Igen, de ha a "nem tudnak" kifejezés helyére a "nem akarnak" kifejezést tesszük máris reálissá válik a feltételezésem. Azt nem tudom, hogy miért ne akarnának többet gyártani, de egy tippem erre az, hogy az adott szilícium területből jóval nagyobb haszon margó sajtolható ki CPU-kkal, mint VGA-kkal...
-
Raggie
őstag
válasz
Petykemano
üzenetére
Én látok egy harmadik esetleges magyarázatot is: hiába szeretnék növelni a volument, mert nem tudnának eleget gyártani belőle.
Inkább fordítva történt a számítás: kiszámolták, hogy kb mennyit tudnak gyártani a VGA modellekből és ahhoz méretezték a teljesítményt és árat.AMD kártyákat is alig kapni bárhol, elviszik az összeset. Ahol mégis van ott 1400-1600 EUR. Tehát bőven MSRP, de még az MSRP+vám/ÁFA fölött is.
(német webshopokban is ez a helyzet)
(RX 7900 XTX-et néztem) -
Raggie
őstag
Ez a komment a Navi21-ről szól. Tehát igazából nem zárja ki azt, hogy ezekből tanulva az AMD most a Navi31-nél szigorúbb quality controllal vagy más gyártósori technikával jobb és konzisztensebb Ref kártyákat adjon ki a kezei közül... bár persze simán lehet még rosszabb is.

-
Raggie
őstag
válasz
üzenetére
Itt szerintem nem a villanyszámlával van a fő gond, hanem a hűthetőséggel.
Lassan tényleg kezd VGA szintű fogyasztást produkálni a processzor is, azaz két nagyon nagy hőforrás lesz a gépházban, amit egyre nehezebb lesz hűteni mert egymást is melegítik(és ezzel persze minden más alkatrészt is ezzel párhuzamosan). -
Raggie
őstag
Érdekes észrevétel video nVidia keynote-ról Jayz-től: LINK
Egyébként ahogy ő is mondja, ez nem egyedi és nem csak nVidia csinálja, csak inkább egy újabb bizonyíték, hogy nem jótékonysági intézmények ezek a cégek, hanem pénzért csinálnak mindent is.
-
Raggie
őstag
válasz
Busterftw
üzenetére
A következő két mondatot is illesszük már be akkor, mert szerintem annyira nem gáz az egész táblázat, csak a főcím és a GTX 1050Ti szerepeltetése.
"At least the GPU prices AMD lists look reasonably accurate (other than the inclusion of the GTX 1050 Ti), and if you omit ray tracing games the performance isn't too far off our own results either.
For example, the RX 6950 XT averaged 115.4 fps at 1440p ultra in our tests, while the RTX 3090 averaged 106.5 fps. That matches the 8% performance difference AMD shows in the slide(...)"
-
Raggie
őstag
Mondjuk én ennél nagyobb növekedést majd csökkenést vártam... Ezek alapján pl AMD 2019 végén több kártyát adott el, mint a mostani legnagyobb bányászláz idején.
Valamint NVidia is igazából a bányászláz előtt nőtt nagyot és a bányászláz alatt csak marginálisan.
(Ugye az igazi bányászláz Q1-21-től kb Q2-22-ig tartott)A legérdekesebb a Q3-22 adat lenne, ami az igazi bányászláz lecsengés utáni mennyiségeket mutatná majd.
SZERK:
ETH-USD árfolyam grafikonon szépen látszik a bányász idény
-
Raggie
őstag
Szerintem egészen egyszerűen csak arra gondolt Petyke, hogy fordított esetben egyből be van posztolva az AMD bevételcsökkenése/piacvesztése/"bénázása", míg most, hogy az Nvidiánál történt csökkenés semmi, csak kuss.

És ebben van igazság.
Inkább csak azt nem értem, hogy ezen miért lepődött meg.
-
Raggie
őstag
válasz
Petykemano
üzenetére
Szerintem ilyesmi kivételezés elég életszerűtlen. A POW és a POS között pont a lényegi különbség a hálózat kapacitása és energiaigénye.
Ez több nagyságrenddel jobb a POS javára, teljesen mindegy, hogy GPU-val, CPU-val vagy ASIC-kal bányásszák a POW-ot.
Én tehát ezt csak úgy tudom elképzelni, hogy vagy betiltják az összes POW-ot vagy semmit. -
Raggie
őstag
válasz
Petykemano
üzenetére
"A politika látva azt, hogy az ETH, mint PoS kriptovaluta működőképes, a bitcoin kivételével kitiltják/betiltják a PoW kriptovalutákat, de legalábbis a bányászatukat és egy rövid időre visszaesik a világ energiafogyasztása."
Ez nagyon jó volna, csak ha ez megtörténik, akkor a Bitcoin, mint No1 kriptovaluta szintén bele esne a tiltásba(mint POW alapú kripto), ami miatt beleállna a földbe az árolyama. Mivel viszont kb ettől függ a "kripto egészének" árfolyama így az immáron POS alapú ETH2.0 is beleáll a földbe és ezt szépen lehet úgy értelmezni, hogy a POS nem elég jó.
Ettől függetlenül én is ilyesmiben reménykedem. Vagy mondjuk hogy ezzel amikor bekressel a BTC, akkor a POS alapú ETH átvehetné az No1 kriptovaluta szerepét. Ez volna a legjobb, mind a kripto pénz világának, mind a PC gamingnek.
Csak elég nagy kérdőjel, hogy megtörténik-e. -
Raggie
őstag
válasz
FLATRONW
üzenetére
TPU perf/dollar mutató: LINK
Lényegi rész belőle(1080p-s grafikon alja):
Német(Európai) piacon kapható és elérhető legolcsóbb RTX 3050: ~470 EUR
Német(Európai) piacon kapható és elérhető legolcsóbb RX 6500 XT: ~270 EUR
A grafikonban dollár van eur helyett, de az arányok ugyanazok. A kettő közül egyértelműen a 6500-as a jobb.
Mondjuk RX 6600-as már kapható ~450 EUR-ért amivel jobb helyezése lenne mint a grafikonban az 500-assal, de szerintem nem érné utol így sem az RX 6500-ast. -
Raggie
őstag
Az önmagából kifordult piac önmagából kifordult termékeket eredményez. Sajnos ez van.
Ez a kártya kizárólag a jelen lehetetlen helyzet miatt jött ki és kizárólag addig életképes amíg ez a helyzet fennáll. Ennyi.
Amit mi mondunk az is csak annyi, hogy viszont ebben a lehetetlen helyzetben sok embernek ez a "legjobb" vétel, mert nincs más. -
Raggie
őstag
Véleményem szerint továbbra is teljesen felesleges az MSRP árakat összehasonlítgatni.
A valós piaci árakat kéne összehasonlítani és azokkal számolva sajnos biztosan jobb perf/ár mutatója van a 6500XT-nek.
Egészen egyszerűen azért, mert nem lehet bányászásra használni. Ezért lett ennyire megvágva és ezért lehet "olcsón" kapni. Kész.
Ha végre lecseng majd az ETH2.0-val a VGA bányászás, akkor persze fordul majd a kocka és tök használhatatlan szemétté válik a 6500XT, de addig sajnos ez az egyetlen tömegeknek elérhető budget kártya.
(a listázástól számított 10 másodpercen belül elfogyó 3050-est én nem számítaném ide) -
Raggie
őstag
Igen ez már lényegesen jobb. Reméljük, hogy a 6500 ára szintén még lejjebb fog menni és akkor lehet már talán két kártyából is választani alsóbb árkategóriákban. Szerintem egyltalán nem baj, hoyg vannak ezek, sőt. Csak hát le kellene menniük msrp-re vagy az alá, mint régen a "normális" időkben.
-
Raggie
őstag
válasz
FLATRONW
üzenetére
Azért nem kérhetnek el annyit érte, mert annál már olcsóbban van RX 6600 vagy RX 6600 XT és azok meg bőven jobbak, mint a 3050.

@#44813 b. : persze, de aki kártyát akar venni nem biztos, hogy abban az 1 másodperceben keres rá, amikor van rtx 3050. A többi embernek meg marad 650 EUR-ért. De annyiért szarabb vétel.
Akik MSRP közeli áron tudnak venni ott nyilván jobb vétel a két kártya közül a 3050. De az álalánosan elérhető piaci áron viszont jobb a 6500.
Szerintem. -
Raggie
őstag
válasz
Devid_81
üzenetére
Szerintem ez nem igaz, és még kevésbé lesz igaz, ahogy jön a 3050.
Most megnézve a német webshopokat az rx 6500 már 290 EUR-tól elérhető míg a 3050 kártya 650 EUR-tól... Szóval ennyit erről.
Lehet, hogy az a kártya jobb 15-25%-al is akár, de nem több, mint kétszer!
Sajnos az utóbbi alkalmas bányászatra, így az szabja meg az árát. Az előbbi nem, így "csak" a sima nyerészkedő kereskedő felár van rajta. -
Raggie
őstag
válasz
Raymond
üzenetére
Ezt mondom én is. Eléggé morbid a szitu, hogy a szarabbul kereső és rosszabb gazdasági helyzetben lévő országokban(pl Magyarország) drágábbak a kártyák, míg a jobban álló országokban(pl Németország) olcsóbbak...
Nem mondom, hogy ott olcsók. Mert ott is drágák. De azért bőven nem ennyire.
-
Raggie
őstag
Hiába mondod ezt, a boltban is felmentek az árak az első hullámhoz képest, nyilván a HA-s eladóknál is felmentek. Ezt nem ők csinálják, csak nyilván nem jótékonyságból árulnak, keresni is akarnak rajta. Csak éppen nem olyan vérlázítóan sokat, mint a boltok...
Nézz körül külföldi webshopokon. Nem az ÁFA különbséggel olcsóbbak a cuccok. Sokkal többel olcsóbbak.
Igazából mindegy is, hogy honnan szerzik az eladandó kártyákat, mert a klasszikus értelembe véve ez már nem scalperség, mivel a boltinál olcsóbban ad el terméket.
Az igazi scalper az, aki a kifogyott vagy épp nem kapható termékeket árulja a boltinál jóval magasabb áron. -
Raggie
őstag
Az "ilyen scalper ár" alatt azt értettem, hogy abolti ár többszöröséért árult cucc. Ami pl a PS5-el és XBOX-al megy amerikában, meg ami az első nagy hullám alatti tényleges áruhiány alatt volt.
Most is magasak a HA-s árak, de még mindig alacsonyabbak, mint amit a hazai boltok írnak ki. Erre értettem.
#44670Petykemano : igen, nézz szét a geizhals.de-n vagy csak úgy a német webshopokon(pl.: mindfactory, alternate, cyberstore, stb.).
Mindenhol jóval olcsóbban tudsz kártyát venni mint az itthoni voltokban, még a jóó sz@r EUR árfolyam mellett is!! Szóval ez igenis plusz gond az itthoni boltokkal. Nem tudom, hogy a nagykerek milyen áron árusítanak, de attól még létező probléma. Csak erre akartam felhívni a figyelmet. És igenis egyre többen vásárolnak külföldről VGA-t. Pont emiatt. -
Raggie
őstag
válasz
Petykemano
üzenetére
Egyébként a VGA-knál már nem ilyen scalper árak vannak. Legalábbis pl HA-n.
A bolti áraknál olcsóbb áron árulja szinte mindenki a kártyákat.
Ezek inkább csak külföldön vagy nagykertől normális áron megvett, behozott és eladott kártyák. Itt a probléma inkább az itthoni kiskerek bődületes haszonkulcsával van. LEgalábbis azért lehet ezt csinálni és ezért éri meg még így is, mert az itthoni boltok pofátlanul nagyot növelnek az áron.
Igaz, hogy ezek is drágák még így is, de ezen már tudnának segíteni az itthoni boltok. Én továbbra sem értem, hogy miért nincs egy bolt sem, aki elkezdene normális áron feliratkozó sorbanállós listával értékesíteni. Elég nagy presztízst szerezne a hazai gamerek között... -
Raggie
őstag
válasz
Petykemano
üzenetére
Értem már. Annyit még vegyél számításba, hogy a tőzsdei árfolyamok sokkal inkább tudnak ingadozni, mint amennyi pénz áramlik be.
Egyszerű példa:
-beáramlik 1000 dollár.
-ezt javarészt elköltik XY részvény megvásárlására
-enek a részvénynek felmegy az árfolyama
-emiatt az összes részvény tulajdonos vagyona jóval többet "gyarapszik" mint 1000 dollár
(nem vagyok szakártő de ez a példa nagyságrendjénél maradva akár 10 000 vagy 100 000 dolláros "novekedést" is jelenthet)
Szóval biztos áramlott a tőzsdébe is abból a 3000 milliárdból, de az ekkora árfolyam ingadozáshoz nem kell feltétlen ennek az összegnek az egésze, sőt... -
Raggie
őstag
válasz
Petykemano
üzenetére
Nem akartalak megbántani, de máshogyan nem tudtam értelmezni az előző hozzászólásod. Ezek szerint félreértettem az írásod. De akkor azt nem értem, hogy mit nem értesz.
-
Raggie
őstag
válasz
Petykemano
üzenetére
Szerintem kicsit rosszul értelmezed a tőzsdei árfolyamot és a pénzt.
Az, hogy egy cég részvényének az árfolyama felmegy és ezáltal a részvények tulajdonosainak megnő a vagyona nem azt jelenti, hogy hirtelen valaki sok pénzt utal nekik. Mert akkor amikor lemenne az árfolyam akkor vissza kellene utalni tőlük azt a pénzt. És ilyen pénzmozgások niylván nincsenek.
Az ilyen vagyon gyarapodás "elméleti". Azaz azt jelenti, hogy ha hirtelen most el akarná adni az összes részvényét akkor annyival többért tudná eladni.
Egyébként ez sem teljesen igaz, mert amint valaki elad egy részvényt, akkor annak a részvénynek egyből csökken az értéke. Tehát ha nagy volumenben elkezdené eladni, akkor egyből bezuhanna az értéke és a végére máris nem annyiért tudná eladni.De ez már aztán tényleg off itt.

-
Raggie
őstag
válasz
huskydog17
üzenetére
A Bioshock Infinite szerintem nem túl jó választás. Eléggé fals eredményt fest a 230 FPS feletti értékekkel az újabb kártyák közötti erőviszonyokról, mert ott tuti valami limit vagy bug van(6900 XT a 2080 Super alatt).
A másik kettő korrekt választás szerintem is. Ehelyett pl egy Doom simán belefért volna, és jól is skálázódik. -
Raggie
őstag
válasz
Petykemano
üzenetére
Az energia árakat maximum minimális mértékben befolyásolja a krypto.
Elég sok cikk foglalkozott mostanában ezzel, itt van egy elég jó kis elemzés pl.:
LINK -
Raggie
őstag
válasz
Petykemano
üzenetére
A cikkben említik, hogy ezek a kártyák nem támogatják sem a vulkant sem a directX-et, ezért nem játékos VGA-ként kell rájuk gondolni. Szerintem inkább a bányászoknak lehetnek olcsó alternatívák. Sajnos a gémerek problémáira ez nem jelent majd megoldást.
Kivéve persze ha idővel lesz hozzájuk ilyen irányú támogatás is, de azt meg ki tudja...
-
Raggie
őstag
válasz
huskydog17
üzenetére
Egyébként az nem olyan rossz, hogy a Vega-val meglesz az 1080p 60 FPS ultrán.

De az utolsó két oszlopban a két AMD kártya szerintem is megcserélődött. -
Raggie
őstag
válasz
tisztelturam
üzenetére
Eléggé röhejes ez a látvány és gépigény párosítás...

-
Raggie
őstag
Az új technológiákat mindíg figyelemmel kell követni. Főleg olyan iparágban mint a PC és főleg akkor ha valaki ennek is a csúcstechnológiáival foglalkozik.
Nem csak akkor ha már rendkívül elterjedt.Az már másik kérdés, hogy milyen mértékben és milyen súllyal kell ezekkel foglalkozni.
Szerintem a HU pont megfelelő súlyt fektet erre. Se többet se kevesebbet. Foglalkoznak RT-vel is és DLSS-sel is. De nem mindíg és nem túlsúlyban.
Amikor játékokat és VGA-kat hasonlítgat össze nagyobb számban, akkor meg van említve, esetleg van is rá slide, de nem kell túlerőltetni, mert aktuális címekben és felhasználó bázisban a reprezentációja még alacsony.
DE akit ez jobban érdekel, annak van dedikált külön ezekkel foglalkozó videó és ott töviről hegyire ki van vesézve. Szerintem ez teljesen jó megközelítés. -
Raggie
őstag
válasz
Dtomka
üzenetére
Fű ember...

Hány éves vagy?
Megértem hogy frusztrál, hogy nem tudsz új VGA-t venni, én sem örülöük neki, de a java annak amit leírtál hattalmas butaság. Vagy úgy is fogalmazhatnék, hogy elrugaszkodott tündérmesét állítasz be a fejedben olyan lehetséges valóságnak, amire egy 15 éves is rájön hogy teljesen lehetetlen... de reménykedhetsz benne persze, csak nem érdemes.
Valamint a VGA vásárlás még mindíg kényelmi luxus. Tehát sem a drága sem az olcsó VGA esetében nem fognak sem többen sem kevesebben meghalni...
-
Raggie
őstag
válasz
huskydog17
üzenetére
Könyörgöm, teljesen mindegy, hogy melyik processzorral van létrehozva a procilimit. Ha procilimit van akkor az van...
-
Raggie
őstag
válasz
huskydog17
üzenetére
Az 5600X pont azért került bele, mert ott már nincs procilimit... értelmezitek is a tesztet vagy csak nem tetszik mert nincs benne elég intel?
Azt, hogy milyen a driver overhead procilimtes szituációban meg lehet mutatni alacsonyabb számítási kapacitású bármilyen procival. Ezt megtette. Majd mivel ezek történetesen Ryzenek voltak még belevett egy intelt is, hogy megnézze, hogy azon is jelentkezik-e(igen). Ennyi.
A lényegi összehasonlítás azt nézte, hogy kis számítási kapacitású processzorról egyre jobbra váltva hogyan változik a driver overhead az nvidia és az amd vga driver esetén. Ezt is megtette.
Lehet hogy belevehetett volna több intel procit is, de csak kb ugyanolyan csíkból lett volna több. Az arány ugyanaz maradt volna, mert a számítási kapacitása nagyjából ugyan az lett volna. De attól, hogy ezeket nem vette bele még nem lesz szar a teszt. Csak max nektek nem elég részletes.
A lényegen, hogy megmutassa a VGA driver overhead-et procilimet szituációkban ez nem változtat. -
Raggie
őstag
válasz
huskydog17
üzenetére
Egyáltalán nem a procikat hasonlította össze. Az nVidia és az AMD grafikus drivereinek a CPU overhead mértékét akarta demonstrálni. Csak azért került bele a tesztbe az i3-as, hogy megnézze intellel is jelentkezik-e ez a probléma.
Egyáltlán nem arról szólt a teszt, hogy melyik 6 magos Rzyen hogyan teljesít a4 magos i3-as ellen. Azért ez a proci került bele a kékektől, hogy biztosan proci limit legyen. Nem értelek titeket... -
Raggie
őstag
válasz
GodGamer5
üzenetére
Szerintem pont az AMD programozható bejárását kell még normálisra megcsinálni.
Ezért ameddig az nincsen kész értékelhetetlen eredményt adna az AMD kártyákon. Ezért nem lesz még bekapcsolva startkor. De ha pár napon, esetleg egy-két héten belül jön egy patch ami megoldja ezt, akkor nem annyira para. -
Raggie
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Jaaa, ok így már világos.

(és elég gázos
) -
Raggie
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ez egyébként most mi? Mert mindkét képen DLSS Off felirat van. RT van ki- és bekapcsolva? Vagy mi okozza a különbséget a két kép között?
-
Raggie
őstag
válasz
Petykemano
üzenetére
ROFL, zseniális!
-
Raggie
őstag
Szerintem sincsen megfelelően nagy teljesítményszintbeli ugrás a mostani NV generációnál.
Ettől függetlenül az ilyen összehasonlítások nagyon sok tényezőtől függenek, és nagyon torzíthatóak, kb amit ki szeretne hozni belőlük a tesztelő az fog kijönni...
És a nagy számok törvénye teljesen más, ne keverd ide.
-
-
Raggie
őstag
Ha valaki most akar venni 300 dodó alatt kártyát, akkor ezzel jobban jár, mint a 2060-al. Pont.
Ezért adta ki az AMD. Egy évvel ezelőtt még nem tudta. Most tudja. Mostantól ebben az érzékeny ársávban ez a legjobb választás. Ennyi.
Egészen addig az is marad amíg az nVidia ki nem ad valami újat, vagy jelentősen le nem csökkenti a 2060S árát(nem fogja).A nanométerek semelyik vevőt nem érdeklik! Még minket("enthousiast") vevőket sem! A teljesítmény igen.
szerk: és ez a teljesítmény eddig nem volt elérhető 300 dollár alatt. Tehát még arra is van esély, hogy olyan valaki vesz majd most ilyet, aki eddig kivárt, mert nem kapott számára elég teljesítményt a pénzéért ahhoz hogy vásároljon. Mert az nVidia sem csökkentette volna le a 2060 árát akkor ha nem jön az 5600XT! Tehát azért előnye származott az egészből a vásárlóknak, aminek meg inkább örülni kéne szerintem. Nyilván jobb volna ha erre fél/egy éve lett volna képes az AMD, de azért így is jó és nem pedig rossz. -
Raggie
őstag
válasz
Raymond
üzenetére
A következő mondatot is olvasd el. A beállítás ugyan az, csak a teszt jelenet más. A videóban egy más ingame jelenet van, a táblázat meg a "final St Denis test" beépített benchmark alapján van összeálíltva.
"We've stuck to the console equivalent settings but added 8x anisotropic filtering and where Xbox One X used hybrid settings, we've opted for PC's higher equivalent - think of this as 'consoles plus' if you like."
Tehát amennyire csak lehetett a konzol beállításokon ment, csak ahol azt nem lehetett beállítani mert két beállítás közötti volt ott ők a magasabbat választották. -
Raggie
őstag
válasz
Raymond
üzenetére
De elvileg a xonex tartja a 30 FPS-t azaz legalább 30 FPS minimum-ot kell figyelni a táblázatban. Azaz még az 1080-nél is jobban teljesít, kb a 2060 szintjén lehet, vagy talán annál kicsit lassabb.
Ez azért a PC-s 580-tól jóval feljebb van. Annak a csíkjában a maximum FPS-nél szerepel a 30-as szám...
tehát azért egy jó 50%-al többet ki tudnak hozni szerintem az azonos konzolos hardverből. -
Raggie
őstag
válasz
Raymond
üzenetére
A cikkből én arra a következtetésre jutottam, hogy az RDR2-ben az xonex egy 570-es alatti nyers hardveres erejű GPU-val ér el kb 1660-1080-as eredményeket. Kb-ra. Tehát nem egy-az-egy összehasonlítható, de nagyságrendileg jól mutatja, hogy mennyivel jobban ki tudják használni konzolon ugyan annak a hardvernek a teljesítményét, mint PC-n.
Vagy rosszul értelmeztem? -
Raggie
őstag
válasz
huskydog17
üzenetére
Persze én ezt értem, és egyet is értek sok helyen. Csak annyit mondtam, hogy ezért nem feltétlenül a DX12 a hibás, hanem a fejlesztők hoztak egy döntést.
Egyébként szerencsére itt a tempóval nincs gond DX11-ben, mert pl GTX1060/RX590 is elviszi Ultrán.
-
Raggie
őstag
válasz
huskydog17
üzenetére
A cikk nem azt írja, hogy a DX12-es verzió még kb befejezetlen? Tehát akár egy-két peccs múltán már jó is lehet. Ez nem valószínű, hogy az AMD döntése volt, hanem inkább a játék készítőié.
Én úgy tudom elképzelni, hogy előbb a DX11-es verziót fejezték be, mert az kompatibilis a legtöbb ember hardverével majd utána elkészítik a DX12-t is csak azzal nem lettek kész a kiadási dátumra.persze az már más kérdés, hogy elkészül-e tényleg és hogy jó lesz-e, csak még megvan a lehetősége talán.
-
Raggie
őstag
Pontosan kimérte a külső felületük hőmérsékletét. De nem azt, hogy belül mennyire voltak melegek.
A VRM-nél ez jóval egyszerűbb, mert ott ha nincs rajta hűtés, akkor kvázi a chip felületét nézed ami kis kiterjedésű és konkrétan pár tized mm-el alatta melegszik.
A GPU-nál ez közel sincs így... -
Raggie
őstag
válasz
Devid_81
üzenetére
Lehet, hogy előfordult, de most nem erről volt szó. Az éppen aktuális esetben egyáltalán nem fordult elő. Ennyi.
Nem szeretem én sem Raja-t, de nem bírom amikor bárkit indokolatlanul (is) cseszegetnek.

Ha megköveteljük emberektől, hogy ne mondjanak meggondolatlanul hülyeségeket, akkor mi magunk is tartsuk ehhez magunkat!
-
Raggie
őstag
válasz
Raymond
üzenetére
Én az értelmesebb játékokat néztem:
-AC Origins
-BFV
-F1 2018
-FC 5
-Deus-Ex:MD
-GTA V
-GR-Wildlands
-R6-Siege
-SotTR
-WolfE2
-StrageBrigadeEzek között java részben 1440-ben és 4K-ban lelépi a 1080Ti-t a RadeonVII, nem mindenhol de többen igen, mint amiben nem.
Lehet még nézegetni 2-3-4 éves single player játékokban is, de nincs sok értelme szerintem. A GTA V-t is csak azért tartom relevánsnak mert rengetegen játszanak máig vele.
Ezeket pl nem tudom mi értelme van ma beletenni VGA tesztbe:
-DragonQuest
-Witcher3
-Civ 6
-Divinity 2
Vagy régiek vagy egyáltlán nem számít bennük, hogy mennyi az FPS ezért nem is optimalizáltak. -
Raggie
őstag
válasz
üzenetére
Azt nem értem, hogy belepörgettem a tesztbe és majdnem mindenhol lelépi a játékokban a 1080Ti-t 1440p-ben és 4K-ban. Akkor a végén hogyhogy nem látszik ez az összehasonlító grafikonon?

Egyébként eléggé siralmas egy játéklistájuk van, több benne a 3-4 éves cím mint a friss... -
Raggie
őstag
válasz
Puma K
üzenetére
Örülünk a teljesen semmitmondó és értelmetlen Vega64 -el összehasonlító táblázatodnak és annak, hogy a jövőbe látsz.
A kolléga arra célzott, hogy most ennyi pénzért új kártyát venni 6 GB rammal szerinte nem jó döntés.Lehet, hogy volt anno 3 GB-os 1060 de az meg volt vágva GPU-ban is és olcsóbb is volt jóval. Szóval ott arányos volt ez.
Most ez elvileg az 1070/1080 szintjére jön gpu erőben. Mindkét kártya 8 GB-os, nem véletlenül. Ez meg csak 6Gb-os. Tehát gyakorlatilag hamarabb el fog öregedni, mint egy most megvett 1070 vagy 1080. Ennyi. Ehhez nem kell sok ész, hogy belásd.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Milyen légkondit a lakásba?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Lexus, Toyota topik
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Okos Otthon / Smart Home
- Azonnali informatikai kérdések órája
- iPad topik
- World of Warships
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600K 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA 400W
- LG 45GS95QX - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 512GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" Ryzen 5 4680U 6magos! 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest