- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Apple Watch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Realme GT Master Edition - mestermunka
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Solymi81 #26354 üzenetére
Ki merek menni. De egyáltalán nem tetszik, hogy milyen szinten kezd online lenni még az is, merre járnak az emberek... Nagyon súlyos következményei lehetnek a közeljövőben ezeknek a dolgoknak, gyakorlatilag fokozatosan megszűnik az a dolog, hogy magánélet. Olyan szintű visszaélésekre fog ez majd lehetőséget adni, amit ma el sem merünk képzelni. Mondom ezt informatikusként.
Hagyjuk már... A lámpák leállnak, attól te még eljutsz oda, ahova akarsz. Ha a kocsid áll meg, mert valakik úgy akarják? Game over, mehetsz gyalog, vagy rollerrel, vagy amit találsz, nem fogsz eljutni kb. semeddig.
Ez nem összeesküvés elmélet, ezek tények. A kommunikációnak is millió, nagy méretben nehezen megbénítható formája van, az sem nyert. A gazdasággal is lehet játszani, de mivel a hatalom forrása is a gazdaság, így hülyék lesznek játszani vele.
Ez sem összeesküvés elmélet, hanem nagyon is ellenőrizhető tények.Engem ami zavar, a durva visszaélések lehetősége, amitől korábban a "buta" kütyük korában elképzelhetetlen volt. Egy hidraulikus fékrásegítő vagy szervó felett esélytelen átvenni az irányatást és ellened fordítani, ellentétben egy önvezető képességű járművel. Ahogy a pozíciód, közlekedési szokásaid online követni sem lehet egy offline járművel.
-
HSM
félisten
válasz
Solymi81 #26349 üzenetére
Ja, a rengeteg emberi hiba helyett lehet rengeteg gépi hiba. Elromlott szenzorok, okos mókolások a drága szenzor "házi" javításáról, stb... És ugye a biztonsági kockázat. Azt se becsüljük alá. Tegyük fel, valaki nagyon befolyásos ember fenn úgy dönt, beépít egy kiskaput, és ha akarja, megbénítja a komplett földi közlekedést... Nem vicces. A mostani autókkal ezt nehezen tennék meg ebben a formában.
Én sokkal több veszélyt látok ebben, mint hasznot. Egyébként pedig a balesetek számának drasztikus csökkenése a szigoróbb jogosítvány megtartási feltételek mellett is bőven elérhető lenne. nyilván, az sokaknak kevésbé szimpatikus, mint hogy akár FB-ozhatnak is utazás közben.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Solymi81 #26211 üzenetére
Főleg mindennapokban. Itt munkában a méregdrága túlárazott i7-es Dell Workstation-ökbe nem kértek SSD-t, és használhatatlan kb az újabb, SSD-s custom géphez képest, ami 100-assal olcsóbb volt. Egyszerűen fizikai fájdalmat okoz az SSD hiánya már alap Windows használatban is.
Játékokra nem tudom milyen hatása lehet, alap a pályabetöltés szerintem... de textúrabetöltés, mikrolaggok nem fordulhatnak elő? Amiket nem lehet mérni egyszerű és nagyon buta FPS AVG-al pl. (Sohasem értettem egy HDD hogyan tud a rendszerben és alap programokban mikrolaggokat okozni 16 GB RAM mellett, de a saját szemmemel látom. Akkor egy extrém igénybevételű játéknál mit okozhat? - lehet semmit, nem tudom)
-
törölt tag
válasz
Solymi81 #25168 üzenetére
COD IW userek pedig jobban szerettek volna játszani az új COD-ukkal.
RX 470 4GB nekem a vizes boltban pedig ennyiben volt, de a 8GB még ettől is jóval drágábban indult és nem érte meg a felárat akkor. RX 480 4GB meg messze 100ezer felett és környékén volt és a 8GB azon is túl... Ne mostani árakkal gyere, amikor olyan fél éve használom már ezt a Polaris 10 videókártyát. Kimértem és végigpróbáltam minden olyan játékkal amihez kedvem támadt volna játszani. Marad a Youtube videók nézése, hogy ezek milyen szépen néznének ki magasabb grafikai beállitásokat használva, de ez nálam még nem valósitható meg. Néhány rovátkával még ezen szint alatt vagyok, és még 25-30ezret hozzáteszek az eddigi erőfesszitéseimhez és talán elérem azt a szinvonalat.
-
törölt tag
válasz
Solymi81 #25156 üzenetére
A gépigények alapján nem a játékok futtatásához legalacsonyabb gépigényt adják meg. Jóval gyengébb procival vagy régebbi hardverekkel is elindulhat az a játék. Szóval ha alacsony részletességnél többet tudsz beállitani az a legtöbb esetben nem a véletlen műve. COD IW játéknak csak a minimális hardverigényét adták meg. Igy az ajánlott gépigények csak találgatás szinten ismertek. Most ezért sokan lázadoztak a fórumokon, mert nem tudták feljebb állitani a grafikai minőséget. Egyeseknél az erősebb, de régebbi hardveren még annyira sem futott jól a játék. Eddig nem ezt szokta meg a játékosok jelentős része, mert egy régebbi vagy új, de olcsóbb konfigon is aránylag játszható volt közepes grafikai beállitáson egy játék. Másik téma...
Amikor én vettem az RX 470 4GB-ot az még erőssen hiánycikk volt még utána hónapokon keresztűl is. Az MSI Gaming meg máskülönben is jóval drágább volt (8GB videómemóriával meg főleg), mint az Asus vagy Gigabyte videókártyák. Most már ennyiből azok a videókártyák is kikerülnének, de jó magas árakon indult az Nvidia és majd az AMD sem fogta vissza magát, csak teljesitményben.
-
-
válasz
Solymi81 #24800 üzenetére
Mi, az, hogy az nvidia 60%-os bruttó marzzsal (lásd Apple 30-35% bruttó marzs) adja el gpuit, közben az amd majd kétszer annyi gpu eladással veszteséges? Ez tény, nem képzelgés. A többit számold ki magad. Az is tény, hogy mindkét adat szörnyen káros a vga és úgy általában a pc piacnak. [link]
-
válasz
Solymi81 #24763 üzenetére
Nem ez a fő probléma persze. Arról beszélek, hogy az emberekben nagyon benne van az, hogy az AMD az valami utolsó dzsunka gyártó, vagy épp sosem hallottak róla. Ha picit jobban benne vannak a tech-ben és valami eszközben megtalálják, akkor rögtön elindul mindenféle mondvacsinált hibák keresése, hiszen nem létezik, hogy ez a nóném cég jót tudna gyártani. Az embereknek ugye fekete-fehér ellentétek, szélsőségek kellenek a winner oldalra álláshoz, hogy tudják, jól döntöttek. Az egyiket isteníteni kell, a másikat meg lenézni. Lásd autóknál, amikor a BMW slusszkulcspörgetők fújnak pl a Mercire, hogy az szar.
Rendes marketing kéne az AMD-nek ezzel teljes mértékben egyetértek, szerintem a nagyköltségvetásű AAA játékok piaca az kevés, legalábbis úgy tudom pl az eSportot az NV nyomja nagyon, az AMD nem, pedig abban rengeteg a lehetőség, a jövő a social marketing.
-
válasz
Solymi81 #24759 üzenetére
Ha rá is jön a júzer, akkor láttuk, hogy az megy, hogy azért vannak "problémák" (alacsony felbontás, fps, stb), mert AMD-s kvarcjáték. Kész, rá van fogva. Fel sem vetül, hogy az MS vagy a Sony kért olyan hardvert, az AMD csinálhatott volna erősebbet is. S erre most végül reagáltak is, jönnek a "pró" konzolok.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Solymi81 #24753 üzenetére
4K és VR konzolon sweet dreams
Mikor még a Full HD-n is köhögnek a mostaniak... 4K-ra és jó minőségű 90 FPS-es VR-re sokkal, de sokkal erősebb hw kell a konzolokba is.
Oké, egy virtuális libikóka, vagy hullámvasút, netán egy Minecraft eldöcög konzolon VR-ben... 4K-ban dettó.
4K-hoz jelenleg 1GPU-s rendszer kb csak a Titan P jó. Konzolba kötve hiszem, hogy beraknak egy Pascal 1080 jellegű GPU-t, akár Vegában. Ha igen, akkor meg mennyibe fog kerülni? 300K-ba a gép? -
->Raizen<-
veterán
válasz
Solymi81 #24514 üzenetére
A megatextúrázás is hasonló, mindent maximumon elfogy a 4 gb vram doom alatt de ugyan akkor futás közben nem nagyon venni észre a különbséget a maximum meg a minimum részletesség között. Lehet ezt kvázi "fájdalom mentesen" is csinálni. De persze én sem örülök az m$ újabb agymenésének hogy vramhoz köti az elérhető képminőséget, remélem nem fogja tudni ledugni a fejlesztők torkán.
-
HSM
félisten
válasz
Solymi81 #24283 üzenetére
Igen... Itt azért a különböző méretű pénztárcákat sem hagynám figyelmen kívül... Csak a vak nem látja, hogy sajnos az AMD útiterve itt egyszerre ütközött a kék és a zöld óriáséval is, ugye CPU+GPU is....
Úgyhogy maradt a B-terv, valahogy mégis kikényszeríteni a változást, de sajnos ez nagyon elhúzta az időt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Asus Rog Strix RX 6800 XT LC 16 GB - GARIS (ritkaság)
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti O12G 2026.10.24-ig alza garis.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- SzoftverPremium.hu
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged