- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Google Pixel topik
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
GeryFlash #46270 üzenetére
Fele fogyasztásból mindezt [link] .
Ez azért nem piskóta, ráadásul az ütemező tévedésének is sokkal kisebb ára van a 7950X3D-n. Ha elrontja, csak szimplán nagyon gyors lesz.
Szerintem egy nagyon jó productivity+gaming CPU lett.
Akinek meg csak gamingre kell, hamarosan jön a 7800X3D, annál már az ütemező sem fog tudni tévedni.
-
válasz
GeryFlash #46268 üzenetére
Szerintem energiahatékonységban nagyot lépett előre, sok potenciál van benne később akár lapos workstation akár NUC fronton is, Desktop vonalon meg egyértelműen a csúcsot képviseli. Nem kérdés ha kettő közül kellene választanom a 7950 lenne a befutó az Intellel szemben meg főleg.
Szerintem ebben most tényleg benne van a javítás és a későbbi gyorsulás lehetősége, mondjuk az tényleg érthetetlen, hogy miért kapkodtak így kiadni, ha driveres problémák vannak.Ár / értékben általában szerintem nem a csúcs CPU-k a legjobbak hanem az eggyel- kettővel alatta elhelyezkedők.
-
Gyuri27
félisten
válasz
GeryFlash #46270 üzenetére
Én 750 eurót látok. Itthon 370k.
A 7950X 610 euró. Itthon 240k.
[link] ez itt csak a k. Szép fogyasztás.
1440p-ben 13900k vs 7950x game diffi 6%.De amd köpködés helyett meg kellene várni a rendes teszteket. Rendes driverrel nyilván.
keIdor: az ms ütemezője az összes ryzennel vakon van kb. Igaz kékek kis nagy magjaival se tudott az elején mit kezdeni.
-
válasz
GeryFlash #45025 üzenetére
Ez egy renderelt videó, abba a kategóriába tartozik mint a játékok elején az adott grafikus motorral renderelt animációk.
Azt írja valós futtatásnál a grafika rosszabb és ez így elég tág fogalom.Jól néz ki de ez így kb nesze semmi fogd meg jól, szép animációkat eddig is láthattunk.
Unity real time animációt adott ki egy hónapja , [link] engem az sok szempontból ( arcmimimka) jobban bejön ,míg az Unreal jobban ábrázolja a környezeti elemeket. Itt a futtatásra használt hardver egy RTX 3090 és 4 K ban 40 FPS azaz vállalható már.
Ez real time valóban( állítólag)de főleg a filmes effektusokra alapoz és elsősorban nekik kedvező ez a fajta megközelítés, míg az Unreal inkább játékos.
Valahol a kettőt kellene jól összegyúrni frankó környezeti megjelenítés és Unity szintű filmes arc és haj animáció. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
GeryFlash #45011 üzenetére
ezen a teruleten az Intelnek mindig is votlak szoftveres gondjai, nemveletlenul volt vege 2-3 ev utan egyik-masik termek supportjanak.
inkabb azt varrnám Koduri nyakába, hogy ezekszerint ennyi ido alatt még mindig nemsikerült rendbetenni a szoftveres részlegen uralkodó fejetlenséget. -
Petykemano
veterán
válasz
GeryFlash #45011 üzenetére
Nem akarom védeni, mert én sem tudnám felsorolni az érdemeit, de...
Szerintem Koduri érdeklődése sokkal inkább a HPC/AI körül forgott már akkortájt( is), mint a konzumer grafikán.
Szerintem ez látszott a Vegán is. Ha nagyon szigorúan nézzük, akkor az AMD által használt CDNA még mindig a Koduri nevéhez köthető Vega leszármazottja (GFX9) Ezen a területen lehet, hogy valóban maradandót alkotott, csak minket ez nem érintett (jól)
És bár nem tudjuk még hogy a Ponte Vecchio a konzumer dgPU-khoz képest mennyire lesz versenyképes (perf, W, price, stb) a maga piacán, de a képek alapján azt gondolnám, hogy Koduri szerelemgyereke a Ponte Vecchio és nem az Arc. -
-
Petykemano
veterán
válasz
GeryFlash #44990 üzenetére
"az a prohardveres szekta akik hangosan nyomatjak hogy a crypto laz leult"
A kérdéskörrel rendszeresen foglalkozóként megszólítva érzem magam.
Nem omlott be a bánya, a kapacitásokat használják. De szerintem jelenleg a kriptoláz leült - pontosan abban az értelemben, ahogy Te is mondtad: A jelenlegi kriptovaluta árak és tranzakciós jutalékok mellett a jelenlegi generációba az elkövetkező generáció közelsége miatt már nem éri meg befektetni. (Nem nőttek égig a fák)
Magasabb kripto árfolyamok mellett lehet hogy újra megindulna a mostani generáció kifosztása. JA és persze az áramköltségek is az egekben. (Tegyük hozzá, hogy szép mentési kísérlet, hogy ha valaki napenergiával üzemelteti,. de egyrészt a napelemnek is van környezetterhelése előállítás és leszerelés során, másrészt meg amennyi napenergiát elhasznál, az pont nem jut más célra)Ha kriptovaluta árfolyamok, jutalékok és az áramköltségek változatlanok maradnak, akkor valószínű, hogy az generációs (jobb perf/W) kártyákra megérheti majd lecserélni a régieket. Tehát elképzelhető, hogy generációváltáskor lesz majd nagyobb mennyiségben kipakolva régebbi kártya.
Ami még kérdés az az, hogy a legnagyobb GPU hálózatnak számító Ethereum esetén mikor fog végül megtörténni a váltás a PoS struktúrára. Ha nagy pénzügyi mozgások nem történnek - vagyis a vagyon nem áramlik át emiatt az ETH-ből más gpu-val még bányászható coinba - akkor ez lehet majd még egy vízválasztó. DE ha ez megtörténik, akkor az eléggé arra utal, hogy a kriptovaluták világát pénzügyi értelemben azok a cápák uralják, akik a hardveres hátteret is biztosítják. Az nagy blama lenne, hiszen az egész kriptovaluta elvi lényege pénzügyi értelemben az, hogy központilag nem befolyásolható.
-
HSM
félisten
válasz
GeryFlash #44806 üzenetére
Majd a notebookokban "reálisabb" 28-35W kategóriában leszek kíváncsi, mit fognak ezek nyújtani. Szvsz könnyen fordulhat a kocka.
Illetve az IGP mellett is komoly előny a tempó mellett a kiforrott driver, nincs még ez a meccs lejátszva.
Azért a 12900HK esetén 115W rövid TDP limit szvsz nagyon nem notebookba való [link] , vagy ha ennyire nem érdekes a fogyasztás, akkor a "mobil" 5950X szvsz mindent visz [link] . -
Petykemano
veterán
válasz
GeryFlash #44653 üzenetére
Ma olvastam egy cikket, hogy leégett egy thai bitcoin bányászfarm és hogy most kárörvendhetnek a gamerek. A kárt forintban adták meg: 20millió forint.
[link]A FB-on ajánlott cikk alatt olyan hozzászólások voltak, hogy "na a hülye szerkesztő, nem is tudja, hogy nem a bitcoinbányászat miatt nem lehet kártyákat venni, hanem a chiphiány miatt"
Őszintének tűnt, nem cinizmusnak.
Inkább nem szóltam hozzá.Pedig hát lett volna mit tisztázni.
ARról nem is beszélve, hogy a 20millió forintos kár - persze az üzemeltetőnek súlyos, nem kívánnám másnak -, de az iparág egészének tekintetében nevetséges. A képeken látszik is, hogy ez egy lakóházban üzemeltetett géppark volt. Kábé olyan, mintha azt mondanád, hogy Mari néninek elvitte a ház körüli szőlőfürtök termését a peronoszpóra, kárörvendhetnek a sörivók, hogy mi lesz az idei borterméssel -
Devid_81
félisten
válasz
GeryFlash #44653 üzenetére
Banyaszok az arakrol tehetnek legfokeppen, mert hatalmas felvasarlo piac, es mivel befektetesnek veszik a VGA-t igy hajlandoak ar fole menni...mert ugyis visszahozza az arat.
Es amit el lehet adni egy retegnek ar felett azt a masik "retegnek" is muszaj kifizesse ha akar VGA-t maganak, ugyanis egyik kis es nagyker sem fog kulonbseget tenni user es user kozott...Szerk: egyebkent latszik, hogy valtozott mar a helyzet, szinte barmelyik VGA elerheto a boltokban, csak gyozzed fizetni erte a 2x-es arat.
-
HSM
félisten
válasz
GeryFlash #44522 üzenetére
Akkor fussunk neki mégegyszer... Ezt már említettem múltkor is: [link] .
Attól, hogy hasonló a TDP-osztály még nem lesz fair az összehasonlítás, mert nagyon durván más árkategóriát célzó, nagyon más költség mellett gyártható megoldásokról van szó. Ilyen terheléseken egy jelenleg nem létező, de technikailag simán megvalósítható két 5800U ugyanezt tudná ilyen felhasználás mellett 35W-ból, hiszen alig van lemaradva a 35W-os verziótól, miközben jóval hatékonyabb, és még így is bőven maradna az M1 Pro gyártási költségéből (tranzisztorszám) GPU-ra is.
Ez kicsit olyan, mint az Intel 11900K-ját hasonlítani az 5950X-el hatékonyságban.... Persze, hogy egy ~dupla annyi tranzisztorból készült megoldás (5950X esetén a két CCD fejenként 4.15 milliárd, az IOD az 2.09 milliárd, összesen 10.39 milliárd, a 11900K a 7700K adataival extrapolálva méret alapján ~5milliárd ), ráadásul modernebb technológián gyártott csip jóval hatékonyabb és gyorsabb is lesz. Nem véletlen üt agyon kb. minden mást most is többszálú hatékonyságban az 5950X.
[link]
Ugyanitt jegyezném meg, hogy az M1 Pro tranzisztorszámából kijön egy komplett 5950X, és mellé egy 6700XT is, és még maradna is szerény 5 milliárd tartalékba.
Fogyasztásban nyilván gyengébb lenne valamivel, de talán érezhető ebből, mi a bajom ezekkel az összehasonlításokkal. Ebben a kategóriában (kiugróan magas tranzisztorszámú giga-APU) jelenleg egyedüli versenyző az M1 Pro és M1 Max.
-
HSM
félisten
válasz
GeryFlash #44401 üzenetére
"Az M1 Pro és Max előállítási költségére gondolom a nagy mennyiségű tranyóból következtetsz"
Igen. Minél nagyobb a csip, annál nehezebb jó kihozatallal gyártani és annál kevesebb fér el egy waferen. Illetve egy csip tervezése is igencsak drága 5nm-en, ahogy nézem, csak a gyártástechnológiai oldal vagy félmilliárd dollár [link] . Ebben mindegy, hogy mekkora rész a CPU, GPU vagy NPU. Egyébként írtam, hogy nem tér el arányaiban jelentősen a Cezanne-től, ugyanis annak is csak egy kisebb részét teszi ki a CPU.#44402 Petykemano: A nagy kérdés szvsz az, melyik módszerből mit lehet kihozni. A Zen3 szvsz nagyon jó kompromisszumot talált, hogyan lehet egy adott tranzisztorszámból jól skálázható, könnyen és gazdaságosan gyártható módon sokmindent kihozni. Asztali, szerver és mobil terén is sikerült velük elég nagyot alkotni. Igazából az 5800U azért a sima M1 mellé is bőven odarakható, tranzisztorszám ügyileg is inkább az a reális ellenfél.
-
Petykemano
veterán
válasz
GeryFlash #44401 üzenetére
Az M1 és az M1P/M1X között gyakorlatilag 0 előrelépes történt a CPU vonatkozásában. Ez azért nem így látszik,.mert direkt MT teljesítményt mutogattak. De ahogy HSM is írta, két 5800U egymás mellé rakásával 30W-ből az AMD is kihozna dupla MT teljesítményt.
Az M1 és az M1P/M1X viszonya nem mond semmit az arm és az x86 viszonyáról vagy az arm fejlődési üteméről. Ilyen következtetések levonásához meg kell várni az M2-t.
Sokunk szerint az AMDnek is ilyen fasza apukat kéne gyártania integrált memóriával. De ugyanezen sokaság elsősorban azért szeretné ezt, hogy a képletből kihagyható legyen más balfácán profitéhes OEM/AIB szereplő és némileg olcsóbban hozzá lehessen jutni, mintha külön eszközök formájában kéne megvásárolni.
Ennélfogva nagy eséllyel az AMD nem fog ilyen apukat készíteni, mert az OEM gyártóknak pont annyira fontos az összeszerelési szabadság, mint a DIY piacnak általában, csak ők nem a bővítés céljából igénylik, hanem azért, hogy lehessen ezen-azon spórolni.
Ahhoz, hogy kihagyhatatlan ajánlat legyen, annyival nagyobb teljesítményt kellene nyújtania, viszont az AMD ebben a tekintetben a szoftverkörnyzetnek van kiszolgáltatva.Ezen talán idővel a CXL fog változtatni. Megszülethetnek azok a szoftverek, amik megfelelően működnek, és elképzelhető, hogy lesznek olyan esetek, amikor előnyösebb IGP-n futnia valaminek, mint diszkrét eszközön.
Az Apple által nyújtott teljesítmény nem általánosan jellemző az armra. A gyári arm architektúrák legalább annyival le vannak maradva az Apple design mögött, mint az x86-os architektúrák. Ha ez csak azon múlna, hogy az arm jó, az x86 meg kivénhedt szar, akkor a gyári arm magok is olyan messziről integetnének az x86-Nak, mint az Apple. De jelenleg ez nincs így.
Az Apple egy olyan helyzetet állított elő a saját CPU magjai és a minden más konkurens CPU között, mint anno az Intel Sandy Bridge és leszármazottai, valamint az AMD bulldozer architektúrája között fennállt.
Az Intel alacsony frekvenciára és széles feldolgllozókkal elért magas IPC -re optimalizált, míg az AMD a magas frekvenciával és szűk feldolgozókkal operált.
Az apple egy alacsony frekvenciával operáló nagyon széles designnal állt elő, ami ennélfogva pont annnyival hatékonyabb, mint anno az Intel volt a bulldozerhez képest.Ennek megvalósításához nyilvánvalóan hozzájárult az 5nm is. Az Intel töketlenkedésén látszik, mennyit számít, hogy bele tudsz-e tölteni 1.5-2x annyi tranzisztort, vagy küzdeni kell a fogyasztással v lapkamérettel a magasabb IPC érdekében.
Amíg az Apple fejlettebb gyártástechnológiát használ, addig mindig lesz nála előny. Egyrészt az alacsonyabb fogyasztás. Másrészt a egy gyengébb gyártástechnológián nem is biztosan lehet ugyanazt az architekturális csodát megvalósítani. (Vö: Rocket lake vs Tiger lake)Én arra számítok, hogy a zen4 fog majd faragni a hátrányból. Alacsonyabb.fogyasztás, jelentős előrelépés IPC tekintetében.
De a N4-en gyártott M2-höz képest majd majd megint jön, hogy az x86 mondjon le. -
Raymond
titán
válasz
GeryFlash #44395 üzenetére
"mind CPU-ban mind GPU-ban elveri a 200 wattot fogyaszto PS5-ot."
Azert nem ilyen egyszeru a dolog. CPU-ban igen, de a GPU nagyon vegyes ha az NV/AMD megoldasokat nezed. Ezert is voltak olyan tag viszonyitasi keretek a bemutaton mert a Pixel es Texel Fillrate 3080 Mobile a compute (TFlops) viszont csak 3060 Mobile szinten van es a memoria savszel is kerdeses picit ugyanis 400 GB/s az elmeleti max es egyelore nem lattam eredmenyt mennyit is tud a GPU ebbol kihasznalni, jo eselyel kevesebb mint a 3060 Mobile-nal talahato 336GB/s tehat itt valahol egy 3050Ti mobile es 3060 mobile kozott lehet. -
HSM
félisten
válasz
GeryFlash #44388 üzenetére
Továbbra se felejtsük el, hogy egy 33/57 Milliárd tranzisztoros, integrált, speciális memória alrendszerű, 10 magos, magasabb TDP osztályú, eggyel modernebb, 5nm-es eljáráson készült vélhetőleg nem épp kedvező áron gyártható csipet hasonlítunk a konkurencia mindössze 10,7 milliárd tranzisztoros 8 magos, általános felhasználásra tervezett megoldásához, vagy az 5600U esetében még ennyihez sem, mert két mag azon ki van kapcsolva.
Ennyi tranzisztorba az AMD jelenlegi technológiáján beleférne két komplett 5800U is, mellé pedig egy 6600/6700XT is. No, majd ha egy ilyesmihez lesz hasonlítva, akkor lehet valamit mondani, ki kinek és hogyan fújta ki az orrát. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
GeryFlash #44113 üzenetére
kb 3/4ed 4K, viszont itt a 48:9es keparany az erdekes. nagyobb a FoV, ami miatt kicsit mas a skalazodas
Alapvetően a 3900X egy nagyon erős proci
ja, de elotte ez alatt a config alatt dolgozott egy 3820 es egy 1800X is. mindkettonel kb 50%al jobb egyszalon a 3900X (csak az 1800X kb ket 3820 volt teljesitmenyre, vizen, elengedett TDPvel).A 2X 290X-et meg hagyjuk is, ki tudja mennyire kezeli jól a CF-et a Dunia
tokeletesen kezeli ahogy a nagykonyvben meg van irva a Far Cry 2 ota, 2x99% gpu usage. erezhetoen esett az FPSem miutan lehalt az egyik kartya es kenyszerbol bekerult az 5700XT mert a megmaradt 290X egyedul nem igazan birta a felbontastnew dawn alatt very high/ultran kis tweakkel megvolt a 60fpsem a 290X CFfel, birta az a felbontast. es a Dunia extrem volt, talan meg 1-2 jatek alatt lattam olyat, hogy erezhetoen gyengebb volt egyedul az 5700XT, mint parban a 290X.
mondjuk most agyalok, hogy kene egy harmadik 32"@1440p monitor is, csak 7680x1440 ala gyakorlatilag meg mindig nincs videokartya. jo, 5760x1080 is extrem volt, a 290X CF / 295x2 az elso kartya volt, ami 60 fpsre minimalis kompromisszumokkal mar minden esetben eleg volt. pl Far Cry 4 es pCars alatt birt 60 fpst.
-
Petykemano
veterán
válasz
GeryFlash #43984 üzenetére
"Kozben a fanok eloadjak hogy Lisa SU az Isten, az AMD mernoki gardaja mindenkit bearaz, a ZEN architekturalisan mennyire top stb."
elfogultak. Nem abszolút értelemben nézik - Megjegyzem ma már inkább úgy kell -, hanem hogy honnan indult.Ahhoz képest, hogy az amd tizedakkora cég volt mint az Intel, Lisa Su az isten.
És az Apple még talán az intelt is mellényzsebből megvenné - igaz, ott a hardver nem fő profil, csak egy összetevő, amit saját kézbe vettek.
-
HSM
félisten
válasz
GeryFlash #43984 üzenetére
Én azért nagyon kíváncsi lennék, ez milyen fogyasztás mellett született eredmény. Az sejthető, hogy a 12900K "nagy" magjai brutálisan erősek, de a fogyasztás is emiatt igen magas lehet.
Az 5950X esetén pedig tudjuk, hogy dacára a 16 magnak elég baráti fogyasztással elketyegnek. 140W a gyári limit, amit ezeknél jobban betartanak a lapok, mint a másik oldalon. -
válasz
GeryFlash #43666 üzenetére
Én arra gondoltam, hogy itt az Intel belépett a megrendelő piacra. Ha jól emlékszem volt hír, Intel 3 nm-t szeretne kapni TSMC-től és Apple is. [link]
Szerintem olyan szerződést és pénzt dobtak TSMC nek, ami miatt nem teszi inkább elérhetővé a 3 nm-t csak kis csúszással hogy le tudja fedni a teljes Intel , Apple megrendelést. Kérdés mi marad Amd- nek és Nvidiának így belőle, ha ez esetleg igaz. illetve TSMC mikorra tud úgy bővíteni, hogy a fenti portfóliót le tudja fedni 3 nm eljárással ha még AMD-t is azon akar gyártani... A kifutó gyártó sorokat alakítja át 3 nm-re vagy újakat épít, és ezt nem tudja belátható időn belül elérhetővé tenni. -
válasz
GeryFlash #43525 üzenetére
lesz olyan CPU náluk szerver vonalon. Szerintem az Apple M1 legnagyobb erőssége a szoftverkörnyezet, x86 alapon már nagyon sok pénzt kellene beleölnie hogy hasonlón eredményeket elérjen+ jöjjön ki azt támogató Windows és arra az összes szoftver működőképes legyen és miután beleölte a sok pénzt hozná rá bármelyik cég a saját megoldásait viszonylag fillérekért. nem érné meg neki mint ahogy Nvidiának sem fogja így megérni, csak ha a sajátja lenne a cég. Így csak olyan terepen ahol az X86 nem létszükséglet vagy megéri azt kikerülni. Jelenleg nem sok ilyen van...
-
-
Busterftw
nagyúr
válasz
GeryFlash #43518 üzenetére
Az OEM-eknek inkabb fontosabb, hogy jojjon uj CPU.
Az Intel roadmap szerint 2021-2022-2023, tehat minden evben 1 CPU gen, most az mar reszlet kerdes, hogy nem 12 honap pontosan.Plusz ugye a Raptor Lake inkabb az Alder Lake "Zen3+"-ja lesz, mintsem Zen4.
A Meteor Lake szerintem csuszni fog ami kicsit hulyeseg mert nincs konkret megjelenesi datum.Az Intelnek fesziteni kell a tempot hogy minel elobb zarja az ollot.
A tobbseg meg ugy sem valt evente procit. -
Petykemano
veterán
válasz
GeryFlash #43518 üzenetére
> Nem az elkeszules szempontjabol tartom irrealisnak,
> hanem a letjogosultsagat kerdojelezem meg
Miért?
Elméletileg az AMD idén év végén, legkésőbb jövő év elején kiadja a Zen3D-t (ami lehet, hogy 7nm, lehet, hogy 6nm, lehet, hogy Warhol, lehet, hogy nem, lehet, hogy Zen3+, lehet, hogy nem, mindenesetre valószínűleg B2 stepping)Ezzel fog versengeni az Alder Lake.
De az AMD már többször elmondta, hogy eltökéltek a Zen4 2022-ben történő kiadására. (Ami általában először desktopra szokott megtörténni, de lehet, hogy nem, lehet, hogy v-cache-sel érkezik, lehet, hogy nem.)
Ha az AMD zen4-e hoz mondjuk 20-25% IPC-t még 2022-ben kiadva, akkor az az Intel a Raptor lake-kel (valamivel fejlettebb cove magok az egyszálú teljesítmény növelése érdekében és +8 atom mag a többszálú teljesítmény növelése érdekében) épp megfelelően tudhatja kezelni. (ami vagy elég lesz, vagy nem)Arra gondolsz, hogy minek?
Amikor fél évvel később jön valami, ami új gyártástechnológián készül?Nem tudom, én készítenék tartaléktervet arra az esetre, ha az új gyártástechnológia csúszik, vagy nem jó a kihozatal.
-
Petykemano
veterán
válasz
GeryFlash #43513 üzenetére
> Engem ez az Alder Lake 2021 Q4- 2022 Q1 lepett meg, az hittem elobb jon.
Előbb jön.
Október végén lesz a bejelentés, novemberben már vélhetően kaphatók lesznek a K-s változatok. (értelemszerűen a szűkös kínálatra és a nagy érdeklődésre tekintettel drágán.)> hova, meg minek jon egyaltalan a Raptor Lake, kinek fog az kelleni?
Lehet, hogy a tile-based fejlesztéssel az Intel is fel tud gyorsulni.
A Tiger lake eléggé régóta piacon van - a 4 magos. a 8 magossal nyilván azért kellett várni, hogy javuljon a kihozatal. Ezzel arra utalok, hogy a Golden Cove szintén elég régóta kész lehet 10nm-en. A Raptor lake-ben az atom magok nem frissülnek, csak számosságuk duplázódik.
Tehát nem látom irreálisnak a jelzett 22Q3 / Q4 rajtot.Ami nekem korainak tűnik az inkább a Meteor Lake. Az új node, új cove és atom mag is. Ha valami, inkább az csúszhat.
Azt sem szabad elfelejteni, hogy az intel szokott mostanában azzal trükközni, hogy új node-on először kisebb magszámú sku-t hoz ki, illetve hogy először mobilra hozza ki.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
GeryFlash #43513 üzenetére
Errol volt hir, hogy a K-s verziok johetnek Q4-ben, jovo el elejen meg a "kisebbek".
Oktober meg siman jo, nem terne el az eredeti tervtol.Intel driverben a Windows 11 elvileg oktoberben jon, az uj utemezo miatt kizart, hogy elobb rajtoljon az Alder Lake. Szerintem oktober bejelentes lesz es novemberi launch.
Raptor Lake johet ugyanigy 1 evre ra, aztan a Meteor Laket bejelentik ev elejen es aruljak mondjuk majusban.
Volt mar ilyen. -
Petykemano
veterán
válasz
GeryFlash #43510 üzenetére
(Ezt lehet, hogy az intel találgatósba kéne inkább)
Mindenesetre szerintem az lenne különösen izgalmas, ha ebből HEDT(esetleg szerver) processzort csinálnának:
A képeken úgy tűnik, 8db atom mag elfér 2db nagy mag helyén. A lapkaméret kb 50%-os növelésével hozzá tudnának adni még legalább 8 atom clustert. Az hely szempontjából ez még mindig elég takarékos, miközben 8/16 + 40 magot jelentene. -
-
Petykemano
veterán
válasz
GeryFlash #43439 üzenetére
A vállalati kultúráról nem tudok. Abban lehet, hogy igazad van.
Még csak azt se mondom, hogy a sikerek és a vállalati kultúra között nem lehet összefüggés, mert elképzelhető, hogy a pénz nem minden és ha nem jó ott dolgozni, akkor a jó szakemberek átmennek máshová.Az eredménytelenséget sajnálom.
Nyilván ha a sarki pék lenne, aki mogorva, arra lehetne azt mondani, hogy nem kár, ha egy ilyen kultúrájú cég a modorával együtt eltűnik - akár összefügg, akár nem - , mert majd nyílik helyette egy másik két hónap múlva.
De Samsung Foundryból nem fog nyílni egy másik hónap múlva. -
gV
őstag
válasz
GeryFlash #43308 üzenetére
azért van ahol kijön az Ampere felépítésének a lépés:
Mid-2021 GPU Rendering Performance: Arnold, Blender, KeyShot, LuxCoreRender, Octane, Radeon ProRender, Redshift & V-Ray – Techgage -
HSM
félisten
válasz
GeryFlash #43269 üzenetére
Lesz nem pro is.
Mondjuk szerintem a sima 3060-at sem fogja utolérni, nagyon megvágták az Infinity Cache-t benne és a 128bit sem túl harcias 192-vel szemben. De az biztos, hogy nagyon olcsó lesz gyártani.#43270 Petykemano : "arról győződ meg a fogyasztókat, hogy az árak indokoltak és tessék csak inkább kifizetni"
Dehogyis, még véletlenül sem célom ez. Különösen nem célom bármiféle módon támogatni a mostani mesterségesen felpumpált "scalper" árakat.Én kizárólag az MSRP árakra gondoltam, ami nagyságrendileg a fele annak, amik most a boltokban láthatóak.
Én amellett érveltem, hogy úgy vélem, a jelenlegi generációk MSRP árazása nem "irreális". Illetve amellett próbáltam érvelni, hogy a korábbi évek gyakorlata, hogy generációról generációra nőtt a $/ FPS mutató jelentős részben annak volt köszönhető, hogy az egyre javuló gyártástechnológiák révén a gyártó adott előállítási költség és profit mellett egyre gyorsabb és gyorsabb kártyákat tudott azonos áron adni. Illetve nem volt szükség beépíteni olyan extra funkciók gyorsítóit sem, amik a "nyers erő" elől vették volna el a tranzisztor-keretet, mint most pl. az RT vagy az AI feladatok megvalósítása.
A gyártói oldalt csupán azért próbálom bemutatni, mert ezek profitorientált vállalatok. Azért dolgoznak, hogy a (csipfejlesztéssel járó) kegyetlen sok befektetett pénzük és a vállalt óriási kockázatok mellett egy idő után profitot termeljenek. Ha nincs profit, nincs értelme dolgozniuk. Ugyanúgy, ahogy egy munkavállaló sem fog bejárni dolgozni, ha pl. az útiköltsége többe kerül, mint amennyit kap a munkájáért....
Az éttermes érvelésed szerintem azért nem állja meg a helyét, mert az előző bekezdésem teljesen figyelmen kívül hagyja. Miért adná el neked a nagyobb szelet húst, tegyük fel, veszteséggel? Adja el a főnök inkább a luxusautóját, hogy nagyobb szelet húsokat adhasson, mert a vevők többet akarnak kapni, mint amiért fizetni hajlandóak? Ez nekem nem tűnik életszerűnek.
Persze, nem azt mondom, hogy tapsoljunk, ha egy cég le akar húzni minket, de szerintem az sem jó, ha átesünk a ló túloldalára, és az aktuális piaci viszonyoknak nem megfelelő elvárásokat támasztunk.
Voltak mindkét oldalnak olyan húzásai az utóbbi években, amiken rendesen ráncoltam én is a szemöldököm, de éppen nem a mostani MSRP-k vagy MSRP-n számolt $/ FPS. -
PuMbA
titán
válasz
GeryFlash #43218 üzenetére
"de mivel te úgy érzed h már nincs hype így nem releváns..."
Összekevered az objektívet a szubjektívvel. Az, hogy a pár közül egyik platformon az egész világon csak 9000-ren játszanak jelenleg vele tökéletesen mutatja, hogy jelenleg nem releváns, mert baromi sok játék van ennél nagyobb játékosbázissal. Nem én érzem ezt, hanem a számok mutatják
Azt pedig nem gondolom, hogy azért, mert 4 hónapig felkapott egy RT játék, amivel aztán nem játszanak annyira meggyőző érv, hogy teszteljük az RT-t. Ha az RT folyamatosan a középpontban lesz, akkor azt gondolom, hogy mindig teszelni kell.
-
PuMbA
titán
válasz
GeryFlash #43218 üzenetére
Eladtak nem vitatom, de ha nem játszanak vele.... sok játékosnak van dugig a Steam accountja játékokkal, de tudjuk statisztikákból, hogy jó, ha a játékok 5%-val játszanak. Steamen látható, hogy mekkorát csökkent a játékosszám. Jelenleg 9000-ren játszanak vele a megjelenés utáni 1 millióhoz képest.
gV: Ez igaz, DLSS több játékban támogatott
-
PuMbA
titán
válasz
GeryFlash #43215 üzenetére
Nem értem a problémád. Tetszik vagy sem, jelenleg a játékiparban az RT még indulóban van. Nagy szerepe lesz és el fog terjedni, de ma felesleges RT-t tesztelni lépten-nyomon, amikor az emberek többségét még nem érdekli, mert nincs elég erős hardvere hozzá és / vagy nem RT-vel játszanak.
-
zsid
senior tag
válasz
GeryFlash #43160 üzenetére
& koko52:
Játékok és 3D szempontjából valóban egy sapka sz@r, ez nem vitás. Ez a 80EU-s "megfaragott IGP" kevés, viszont ebben is van már normális hardveres video encoder ami már alapjában véve nem rossz. Hardveres H264,264,VP9 ( az AV1-ről nem találtam semmit ) lehet egy előnyös pont, ha olcsó a kártya. Lehet ez teljesítményben hulladék az én amúgy sem combos RX480-amhoz képest, aztán lehet VP9 kódolásban pl jobb ( mivel ezt az AMD oldalon kb semmi nem támogatja hardveresen ).A legendák szerint jön majd egy 512EU-s GPU is 16GB RAMmal, ami ebből kiindulva szintén gyenge lesz az elmúlt két generáció "gémer" kártyáihoz képest, de lehet azokkal az intel be tud lépni a munkaállomások piacára, mondjuk az olcsóbb Quadrok rovására.
Ha esetleg kidobnak valami köztest modellt is, jó körítéssel az akár még jó is lehet munkára. Említették a videóban, hogy tesztelik ezeket is majd valamikor, ott kiderül hogy jó e egyáltalán valamire a kártya vagy teljesen hulladék ( játékra nem jó, azt már tudjuk
).
-
válasz
GeryFlash #43027 üzenetére
Na ja ez nagy kérdés lesz. Bár Intel azért rohadt nagy hal/ lehetőség a TSMC nek. kérdés hosszú távon is az lesz e. DE gondolom olyat odafizettek nekik azért a 6 nm- ért amekkorát kell.
Én nem zárkózom el az Intel VGA-tól ha lehet kapni és normális áron. Szerintem Piacot akarnak, nem nyereséget egyelőre, azt gondolom alá vág mindkét gyártónak. Ha hardveresen leblokkolják a bányászatot akkor lehet esélyük.
persze ezzel az Nvidiát veszélyeztetik, akiket ugye én kedvelek. Ha a zöldek nem tudnak minél előbb komplett ökoszisztémát nyújtani( CPU ) akkor hamar a partszélen találhatják magukat az Amd -Intel egybecsomagjai ellen.
egyelőre azonban úgy néz ki új AMD GPU TSMC által 2022 Q4 ben tud jönni, ami egyben azt is jelentheti hogy Nvidia jól döntött ha idén év végén vagy jövő év elején kidob egy refresht a Samsungnál . -
válasz
GeryFlash #43023 üzenetére
Nem elképzelhetetlen ez.Sőt, inkább egyértelmű számomra.. TSMC 6 nm lesz( N6) az Intel GPU gyártása, nem saját 10 nm.
Az egyik( Nvidia ) egy Samsung 10 nm gyártás half-node-ja a másik egy 7 nm gyártás half- node-ja ráadásul a Samsungnak ekkora méretű GPU -kal az első tapasztalata. Plusz a TSMC jobb alapból is, ha csak két 7 nm gyártást vetsz össze,n m hogy egy Samsung 10 nm halfnodot egy TSMC 7 nm halfnode-hoz : Szóval szerintem ez reális. -
Petykemano
veterán
válasz
GeryFlash #43023 üzenetére
Azért ezt így elég bátor kijelenteni.
Az Apple saját tervezésű architektúrát gyártat a TSMC 5nm-es gyártósorain
A Qualcomm 888 pedig egy Arm által tervezett (gyári) X1 a Samsung 5LPE vagy 5LPP technológiáján készítve.Hogy mondod meg, hogy
- az Arm X1 van lemaradva az Apple mag-architektúrájához képest?
- Qualcomm volt "lusta", hogy gyári X1 magokat használt ahelyett, hogy valami saját feljavított architektúrával dolgozna, mint régebben
- vagy tényleg a Samsung 5nm annyival gyengébb, hogy arra az gyári X1-nél jobbat tervezni nem is lehet
?Készült már X1 TSMC 5nm-en?
Nem védeni akarom a Samsungot, mert látatlanban én is azt gondolom, hogy gyengébb gyártástechnlógiával rendelkezik, mint a TSMC, de azért nem varrnék mindent a SS nyakába a QCSD vs Appl különbségből. Szerintem azért a Qualcomm is megerőltethette volna magát , hogy kihozzon valami jobbat, miint a gyári mag. (A Samsung próbálkozott ez volt a Mongoose mag, de nem jött be nekik és elengedték)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
GeryFlash #41363 üzenetére
Attól, hogy valaki kivonul egy régióból még nem köcsög. Nagyon sok cég PR cégeken keresztül oldja meg ezt. Ennek egyszerű az indoka: olcsó! Az ellenérv a rossz hatékonyság, ezért van az, hogy bizonyos cégek meg még a drága fenntartás mellett is dedikáltan szeretnének jelen lenni egy régióban.
Különösebben ez nem zavaró, mert szerencsére ezek a folyamatok hullámzók. Egy időben jónak tűnik a kiszervezés, de az mindig azzal jár, hogy az a cég növeli a régiós befolyását, amelyik nem szervezett ki. Például a balkáni régióban az AMD rendkívül erős lett. Némelyik kereskedőnél már 20:1-re verik az Intelt, tehát hamarosan eljön az a pont, amikor az Intel aktuális vezetősége rájön, hogy hiba volt anno felszámolni a helyi sajtóképviseleteket, mert a DIY-piacon mára összeomlóban vannak az eladásaik. Erre mindig az szokott lenni a válasz, hogy akkor mindent visszacsinálnak, és újra lesz direkt régiós kapcsolati rendszer. És ez rendszerint meg is hozza majd az eredményét. Szóval ez egy ilyen dolog. Pár évre kivonulnak, aztán rájönnek, hogy ez szar az eladásokra, majd visszatérnek. Az AMD is volt egy időben úgy, hogy kivonul a balkáni régióból, csak abban az időben jött Rory Read a vezetői székbe, akinek az volt a rögeszméje, hogy régiós kapcsolat nélkül nem működik jól egy világcég. És nemhogy beszántotta volna a régiós központokat, hanem bővítette azokat. Pedig ugyanazzal a problémával szembesült anno, amivel az Intel, csak az Intelnek erre nem a bővítés volt a válasza, hanem az egész rendszer központosítása, és egy rakás ember elküldése. Rory Read például azt mondta, hogy bővíteni kell, és a növekvő eladás majd kitermeli a bővítés költségeit. Persze utólag könnyű okosnak lenni, tehát attól még az Intel nem köcsög, hogy kivonult. Ők ezt a megoldást látták logikus lépésnek. Itt tényleg olyan döntésekről van szó, amelyek hatása legalább fél évtizedes léptékű. Akkoriban simán benne volt, hogy az Intel húzza ki az ászt a pakliból.Ezek mind alapvetően az adott cég vezetőségének a felfogásán múlnak. Mindig logikusnak hangzik a leépítés, csak az idővel nagyobb kárt okozhat, mint egy drágább régiós kapcsolat fenntartása. Ma már az AMD a saját balkáni hátterét bőven kitermeli azokkal a kiskereskedelmi eladásokkal, amiket pusztán a régiós képviselet létezése miatt be tudnak húzni ezen a területen.
Szóval különösebben nem kell aggódni. Egyik cég sem szeret a pénisz rosszabbik végére kerülni, így jönni fognak vissza.Ha az NVIDIA nem adna nekünk hardvert, akkor a tesztgépben nem GeForce RTX 2080 Ti lenne. Az ugyanis az övék, csak nekünk adták használatra. A tesztgépben egy csomó hardver nem a miénk, viszont hosszabb távú használatra hagyta itt az adott gyártó. Ezeket időnként visszakérik, például az AMD is visszakérte nemrég a korábbi alaplapot, de adott is helyette egy jobbat. Ugyanígy a Ryzen 2700X-ért kaptunk egy 3700X-et. Valószínűleg egyszer utóbbit is visszakérik, majd adnak még újabbat. A tesztgép frissítései ilyen gyártói cserékből vannak fenntartva.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
GeryFlash #41355 üzenetére
Sokszor az összes készlet day1 el van adva a nagykerekben. A kezdőkészlet erre a piacra egészen minimális szokott lenni.
Nem mellesleg, az NDA-ra nem lehet NDA után tesztelni. Ezt a gyártóknak kell megoldaniuk. Régen ment az Intelnek és az NV-nek is, igaz régen volt dedikált csatornájuk is Magyarországra, ma pedig már nincs egyik cégnek sem. Túl kicsi lett a piac ahhoz, hogy foglalkozzanak vele, így lepasszolták az egészet PR ügynökségeknek.
-
válasz
GeryFlash #41329 üzenetére
ah nehogy azt hidd hogy ez a probléma, nem az Apple féle dolgokról beszélek.az ARM alapú adatközpontok/ szerverek az AMD Epyc szintjén vannak de legalább is közelebb hozzájuk, mint az Intel, pl az Ampere lassan komolyabb tényezők lesz mint konkurencia ezen a vonalon mint az Intel, az AMD nek.
-
-
Shing
őstag
-
Devid_81
félisten
válasz
GeryFlash #41142 üzenetére
Videot meg nem neztem meg.
De eltudnam kepzelni, hogy beerik most egymast nVidia/AMD.
Csak AMD ne akarja kitaposni a 110%-ot nindenbol azert, hogy kozel lehessenek egymashoz teljesitmenyben.
Teljes mertekben megelegednek egy olyan AMD kartyaval ami elismerten is csak 90%-ot hoz a konkurenciahoz kepest, de azt jo fogyasztas/melegedes es megjobb ar mellett
Erdekes lesz az osz az mar biztos.
A konzolok jonnek Oktoberben, az uj VGA-k is ott korul, vagy hamarabb picivel.
Nem tudom Inteleknek mi a tervuk, de ott is vannak mar leak-ek a VGA-rol. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
GeryFlash #40889 üzenetére
Futtatni lehet a kódot bármin, maga a DXR úgy van felépítve, hogy ha van implementáció rá, akkor nem kellenek neki gyorsítást biztosító hardverek. Az a kérdés, hogy lesz-e 30 fps az új effektekből a mai hardvereken. Erre azért ne nagyon számítsatok. De lefutni lefut a kód.
-
-
Kolbi_30
őstag
-
_drk
addikt
válasz
GeryFlash #40737 üzenetére
Most mi nem tetszik?
Nyilván nem ennyiért veszik. Mivel csak ezekbe a gépekbe külön kifejlesztett hardver, többe került az elkészítése mint a gyártása.
Kategorizálni is lehetetlen, mert csak ebbe van, külön erre programoznak, tehát ezen minden maxos lesz amit kitudnak hozni belőle.
Annyit halottam, hogy a jelenlegi PS-ben talán az RX 580 polarishoz hasonló van. De az se az, csak hasonló. -
válasz
GeryFlash #40547 üzenetére
Mert nem egyetlen kártyáról van szó hanem egy komplett termékcsaládról teljesen új architektúrával ráadásul egy olyan gyártótól aki jelenleg a legnagyobb X86 gyártó és ezzel a rendszerrel teljesen össze kell dolgoznia az új terméknek mert nekik az az érdekük, hogy Intel mellé helyezd be ezt a GPU-t. Minden szegmensbe kell hozzá való drivert írni. professzionális és HPC szegmensben nem nagyon lehet hibázni driveres téren, ott nem annyiról szól, hogy kifagy a COD.
jelenleg ezek a várható kártyacsaládok szegmensenként amik között lesz átfedés.
Az első igazán játékra szánt kártyák az Xe LP .
iDG1LPDEV = “Intel(R) UHD Graphics, Gen12 LP DG1” “gfx-driver-ci-master-2624”
iDG2HP512 = “Intel(R) UHD Graphics, Gen12 HP DG2” “gfx-driver-ci-master-2624”
iDG2HP256 = “Intel(R) UHD Graphics, Gen12 HP DG2” “gfx-driver-ci-master-2624”
iDG2HP128 = “Intel(R) UHD Graphics, Gen12 HP DG2” “gfx-driver-ci-master-2624”Ennek értelmében a DG2-es megoldások 128, 256, illetve 512 stream egységet használnak majd. ( Ipon)
-
paprobert
őstag
válasz
GeryFlash #40547 üzenetére
1. Sok játék direkten nem támogat Intel hardvert, és elég sok játék grafikai hibákat produkál Intel iGPU-val. Néha külön szűrnek hardver vendor-ra, és ha Intel GPU-t észlel a rendszer, kiírja a játék, hogy bocs, de nem indulok el.
Mivel ezentúl várható, hogy lesz értékelhető teljesítmény is, kiküldik ezeket a stúdióknak, hogy lesztek szívesek kompatibilissé tenni az engine-t. Erre jó ez a kártya.
-
válasz
GeryFlash #40543 üzenetére
" DG1-es típusjelzéssel ellátott termék, ami most bemutatkozott, igazából nem egy végleges videokártya, sokkal inkább egy fejlesztőknek és rendszerintegrátoroknak készített prototípus, amelynek segítségével fel lehet készíteni a szoftvereket és rendszereket az Xe architektúra köré épülő termékekre...
kifejezetten szoftverfejlesztőknek szánt prototípusról van szó, ami egészen biztosan különbözik valamelyest a végleges termékektől mind teljesítmény, mind pedig dizájn tekintetében."( Ipon)
-
Kolbi_30
őstag
válasz
Én nem ismerlek, nem tudom, hogy van tapasztalatod és mi területén. De az világos hogy kutatás fejlesztésben 0 alatt vagy.. 2 év az kB semmi. Egy rendes fejlesztés nulláról több mint 2 év. Nem védem az Intelt, de már meglevő architecturat is tovább csiszolni kB annyi mint amit ezzel a szarral töltöttek.
Ezeknel sokkal egyszerűbb eszközöket is több idő rendesen kidolgozni legyartani validalni... -
válasz
Szerintem túl sok és messzemenő következtetést vontál le egy tesztkártyáról. Egyértelműen kísérleti céllal adták ki, gondolom jön hozzá majd gaming szoftver meg frissítés. A kijövő IGP-s CPukkal való összedolgozást is tesztelik. Ha csak világszinten elmegy belőle 20.000 darab már nekik egyfajta képet ad különböző hardverekkel és operációs rendszerekkel összerakva a kártyáról, amiből majd levonják maguknak a következtetést. Nem tartom kizártnak, hogy majd bedobják csomagba pár kisebb energiatakarékosabb CPU mellé szinte ingyen.
-
válasz
GeryFlash #40540 üzenetére
Pont erről írt mindenki.
Az Intel már jó ideje mondta, hogy ők először nem a csúcsot fogják megcélozni. Hovatovább a Techspot tavaly augusztusban már megpróbálta előre jelezni a várható teljesítményszinteket, ez a pesszimistább 1,2GHz-es sebességű változat:
Ez pedig az 1,7Ghz-es sebességre becsült teljesítmény:
Ugye a 128-as az LP, a 256-os a HP, az 512 pedig a HPC.
A fentiek alapján azt tippelem, hogy a 128-as jelenleg az alacsonyabb, 1.2Ghz-re becsült sebességgel mehet, ez alapján az Intel 10nm-es gyártástechnológiája ennyire nincs kiforrva továbbra sem.
"Ha 75 wattból annyit se tudnak kihozni mint az Nvidia megcsinált 2016-ban 16 nanon akkor szerintem nincs különösebb okuk az aggodalomra."
Azért nem teljesen fair az összehasonlítás, az nVidia évek óta sokkal jobb teljesítmény/fogyasztás mutató terén, mint a sokkal régebb óta talpon álló AMD. Ugye ma ott tartunk, hogy a 7nm-es Navi áll pariban ilyen téren a 12nm-en gyártott Turinggal. Te meg rögtön azt várod, hogy az újra biciklire pattanó Intel élből hozza azt, amit az AMD sem tud.
"Persze ettől még lehet a későbbiekben meghatározó szereplő az Intel, csak szerintem ez nem mostanában fog eljönni"
Rajtad kívül szerintem senki sem várta, hogy az Intel DG1 rögtön versenyezni fog az nVidia és AMD belépő szintű kártyáival teljesítmény terén. Viszont annak szerintem mindenki örül, hogy lesz egy harmadik versenyző, és végre történik valami a dVGA piacon, mert az elmúlt pár év egy kabaré volt sajnos...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Futás, futópályák
- Haditechnika, harcászat
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Tesla topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming GeForce GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6 192bit
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti O12G 2026.10.24-ig alza garis.
- Asus Rog Strix RX 6800 XT LC 16 GB - GARIS (ritkaság)
- XFX Radeon RX 580 GTS XXX Edition 8GB 256 bit GDDR5 Jó állapotú
- ASUS Dual RTX 4070 SUPER EVO OC Edition 12GB - AQUA garancia 2027.12.19.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged