Hirdetés
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
Új hozzászólás Aktív témák
-
gV
őstag
AMD FSR Ray Regeneration Analyzed in COD: Black Ops 7 - ComputerBase
valahol el kell kezdenibár a CB szerint van amikor lassabb a nV RR mint a játék sajátja, nekem ez újdonság, amikben eddig összehasonlítottam az fps-t (AW2, CP2077) azokban gyorsabb az RR.
-
gV
őstag
rendes cég az AMD, nem rest és megmutatja miért ne az ő termékét vegyem:

innen 2 db releváns számomra a Stalker 2 és a CP2077 RT. mindkét esetben annyival gyengébb a teljesítménye, hogy az ezekben mutatott ár/teljesítmény mutatója nem döntő tényező a Radeonnak.
AMD Strikes Back at NVIDIA's RTX 5070 Ti, Says Radeon RX 9070 XT Offers Same Native & RT Performance For $150 Less
persze lehetne mondani, hogy a 5070 Ti 500e+ Ft, lényegtelen. annyiért természetesen nem veszem meg, ha lesz értelmes (~380e Ft) áron akkor igen. ha nem ezt a generációt is kihagyom. -
gV
őstag
válasz
huskydog17
üzenetére
Radeont elveri rendesen, de a többi GF genel összehasonlítva akkor is gyengébb mint általában az Ampere. 2080/3080 60%, 3090 Ti/4090 54% ezek a szokásos különbségek. amúgy a 2080/4090 rendben van, 1080 Ti/2080 is inkább szokatlan.
-
gV
őstag
válasz
huskydog17
üzenetére
ez a exp. beállítás nem ízlik az Amperenek sem. a 2080 nagyon közel kerül a 3080-hoz és a 4090 is nagyobb verést mér a 3090 Ti-ra mint általában szokott.
-
gV
őstag
válasz
huskydog17
üzenetére
szerintem az id, crytek az a két cég akik amíg fejlesztenek játékot azt saját motorjukkal fogják tenni.
am kár a doomért, régiek nagy kedvencek, 2016-ost viszont már csak 1x, az előzőt már végig sem játszottam, ezt meg már meg se veszem.
-
gV
őstag
mi történt az AMD-vel, most már az sem igaz, hogy jól öregszik?
4080/7900XTX megjelenésekor még jobb volt 4%-al raszterben a Radeon és csak 16%-al volt jobb RT-ben a GF. ma meg raszterben 2%-al jobb a 4080 és ~44%-al RT-ben. ráadásul megjelenésekor a 3090-et elverte RT-ben is és 3090Ti szintet tudott a 7900XTX, most meg kikap tőle. sőt még raszterben is közelebb került hozzá a 3090. a 3080/6800XT-nél is raszterben nagyobb lett a különbség. mivel 4k-ban néztem, RT-ben a 10GB-ja már limitálja a GF-t, közeledett rá a Radeon. adatok innen: [link] [link]
bónuszként 2080Ti/6800XT régen raszterben ~29%+ az XT-nek, most 21%. a régi adatok innen [link] -
gV
őstag
illetve raszterben picit a 4070S jobb
Graphics Card Ranking 2024: GPUs Compared - ComputerBase -
gV
őstag
válasz
huskydog17
üzenetére
rendben. akkor ez az AV sara. jól besz..ta a CB-t a rossz változattal.
-
gV
őstag
CoD-al mivan? a CB DLSS/XeSS számai mintha azt mutatnák, nem megy csak GeForceon a felskálázás mert a GameGPU és TPU mérései mást mutatnak, de a PCGH is natív felbontáson mért a CB-hez inkább passzoló teljesítményt.
De van AW2 is. 1 év alatt nem kevés tempót találtak, a legjobb: 4k-n a 4080 most majdnem annyit tud és így játszható lett vele mint tavaly a 4090. ez a játék megmutatja mi a valódi baj az AMD-vel, úgy nem fejlődnek legalább annyit a kártyáik (gen->gen) mint az nV-k, hogy még hatalmas a hátránya is RT-ben. egyébként továbbra is fantasztikusan néz ki ezzel a Northlight motorral kellene még több játék, nem UE5-el.
-
gV
őstag
de ki akarna 24H2-t Core Ultraval mikor a 23H2-vel gyorsabb Core Ultra 5 245K and 9 285K review: Does Arrow Lake signal Intel's return to the forefront? - Hardware & Co
-
gV
őstag
válasz
huskydog17
üzenetére
összesen 21 órám van benne. a DLSS RR már a kezdettől, amik a DF videóban vannak (FT, 30 fps limit és a 2 Lumen kapcsoló) úgy 14. nekem így teljesítmény/látvány szempontjából rendben van a játék.
-
gV
őstag
válasz
Alogonomus
üzenetére
jaj ne
NVIDIA's GeForce 8800 (G80): GPUs Re-architected for DirectX 10 (anandtech.com)
örök kedvenc cikk -
gV
őstag
DLSS+FSR FG+Reflex nem megy [link]
én eddig is csak azért örültem a DLSS FG-nek, mert így bekerül a Reflex is az adott játékba, de aki RTX 2000/3000-el használta volna az AMD megoldását, annak rossz hír. -
gV
őstag
válasz
huskydog17
üzenetére
ami nekem most már nagyon zavaró, hogy közben evvel tesztelik a Radeont. pl ma jött ki a CB havi GPU-s elemzése [link] amiben ott a Ratchet és FSR-el, de ez így nem igazságos a képmínőséget tekintve. úgy kellene, hogy AMD-vel a natívot nézik, mert úgy összehasonlítható a DLSS adta látvánnyal.
-
gV
őstag
Upscaling Face-Off: FSR 3.1 vs DLSS 3.7/ XeSS 1.3 - Has AMD Improved? (youtube.com)
továbbra messze a leggyengébb az FSR. -
gV
őstag
válasz
Alogonomus
üzenetére
a CP2077 PT-ben sem jobb a helyzet. emellett -meglepetés- AW2-vel játszom ( amúgy a CP2077-el is). lehet ezért erről dobok be tesztet? segitek, igen. MW2 és AC sose érdekelt. TPU-n el se jutott előbbi, hogy teszteljenek vele. ACV-ra meg ránéztem, raszteres játék, egál közeli teljesítmény, nem meglepő. de ugyanebben a tesztben van F1 2021 is ugyanezzel az eredménnyel. 3090Ti/6950XT [link] így fogalmam sincs mire gondolsz.
-
gV
őstag
Alan Wake 2, a
40904080S 4k-n is gyorsabb mint a 7900XTX 1080p-n,2.1. menet. ComputerBase
[link]
4080S@4k a: 39.2fps/ 1%: 36.4fps
7900XTX@1080p a: 31.5fps/ 1%: 28.6fps
a legnagyobb gond az, hogy a 3080/4080S közti különbség nagyságrendileg akkora mint a 6800XT/7900XTX közötti (kivéve 4k 1%), nagyobbat kellett volna ugrani a RDNA3-al lévén nekik az a 2. RT gen. -
gV
őstag
Image Quality Enhanced: DLSS 3.7 vs XeSS 1.3 vs FSR 2 - ML Upscaling Just Got Better (youtube.com) Digital Foundry
XeSS rendesen lelépte az FSR-t, de a DLSS még odébb van. -
gV
őstag
válasz
proci985
üzenetére
[Re:] Nem akadályozza meg a DLSS beépítését a Starfieldbe az AMD - PROHARDVER! Hozzászólások
amúgy nem hiszed el nekem ilyen simán utánanézhető dolgot?! köszike
-
gV
őstag
válasz
gainwardgs
üzenetére
Call of Duty Modern Warfare 3 GPU/CPU test | Action / FPS / TPS | TEST GPU (gamegpu.com)
nem vészes, de tény, ennél nyeri a $/perf mutatót a Radeon
de a legfontosabb, ez egy sz*r játék és ingyen sem kéne, na az AW2-re ez nem igazRibi: linkeltem és írja is, hogy "Max", nem tudok többel szolgálni
-
gV
őstag
áucs
most már sok idő eltelt, de a Radeonok teljesítménye továbbra is siralmas Alan Wake 2 alatt [link] :
$1000 elköltése után ez kimondottan zavarna
a 4090 4k-n is gyorsabb mint a 7900XTX 1080p-n
reménykedem az Intelben és ettől többet tud majd a Battlemage -
gV
őstag
The Talos Principle 2 Technical Test: Benchmarks (FHD, WQHD & UHD), Frametimes and VRAM - ComputerBase
érdekes játék, AD104 nagyon erős. 4070 Ti elveri 4K(@pDLSS)-ban is a 3090 Ti-t! a 4080 a többi játékhoz képest közelebb van a 4090-hez ahogy az XTX is. ciki, hogy a TSR-t kell használni AMD-hez. Lumen Fortnite-ban még jobban ment Radeonon. bár ebbe lehet a DLSS használata is beleszól TTP2-nél. -
gV
őstag
a videót megnézve az egyelőre kijelenthető, hogy a CP2077-hez hasonlóan ezt is RR-el érdemes játszani, így máris lényegtelen a 33 fps alatti 4090 teljesítmény 4k natív, mert ha jót akarsz akkor DLSS-el játszol. aztán majd jön a DF és megmutatják amikor rosszabb az RR (ennek amúgy kicsit örültem mikor a CP2077-nél mutatták van ilyen eset is, mert így az nV nem dől hátra) és akkor lesz egy konklúzió melyik is szebb végeredményben.
-
gV
őstag
válasz
gainwardgs
üzenetére
nem is vészes, a CP2077 PT 1080p-n 39FPS 4070-el [link] ha RR-el itt is szebb látványt kapsz a natívnál akkor "okés" a hardver követelménye a játéknak.
-
gV
őstag
azért, hogy állandóan lesz egy intel könyvtár a c:-n az xess miatt, béna
. törlés után is minden CP2077 indításnál visszarakja. mióta használható a file explorer (W11) ritkán indítok TC-t, ott ignore list azt csá. FE-nél marad a elrejtés. meg ha használnám. -
gV
őstag
de mindig kizár valamilyen hardvereket a körből
amúgy ezt az AMD is csinálja, a DXR nem fut a RDNA1-en, pedig tudna. ahogy pl. a Turing GTX-eken fut is. értem én, hogy a bőrkabátos a sz_rarc, de abban a kérdésben, hogy az nV saját pénzén fejlesztett technológiáknál megválogatja min engedi futtatni, részemről rendben van. így az FG-ért sem hullajtok könnyet, hogy nem megy Turingon, annak viszont örülök, hogy terjed, mert a vele együtt jövő reflexet én is tudom használni.
-
gV
őstag
egy egész jó teszt RX 7900 XT vs RTX 4070 Ti, 44-Game Benchmark | KitGuru
két eredményen akadt meg igazán a szemem:
Rt p/w 40/50% a 4070 Ti előnye
a játék megjelenésekor 4k-n kevés volt a 4070 Ti 12GB Vram-ja. mostanra elég látványos a javulás
-
gV
őstag
válasz
huskydog17
üzenetére
Akkor legyen itt ez is:
Satisfactory UE5+Lumen
vigyázat! GameGPU [link]
összehasonlító képek meg a VRAM/RAM (azokat csaknem az ujjukból szopják ki) használat miatt szerintem hasznos oldal -
gV
őstag
na, nem vagyunk egyformák. bennem pl. fel se merült anno a GTX 680 lecserélése amíg nem jött a 1080 Ti, ami már bírta a 4k-t. az 1440p az nekem olyan mint a 1680x1050, nem létezik. van ismerősöm aki beiktatta még a Full HD-ra váltás előtt, én 1280x1024-ről egyből 1920x1080-ra váltottam. TV-ben nem is tudom van-e, de most megnéztem az árukeresőn, nincs ilyen felbontás opció. Sony is csak nem rég tette a PS5-nél (tavaly szeptember) elérhetővé.
-
gV
őstag
válasz
Raymond
üzenetére
3060-ról olvasd kicsit tovább, ezt mondják:
A GeForce RTX 3060 with 12 GB is also recommended to a limited extent, which offers enough memory, but is a little weak for the latest titles
4070 a táblázatban szerepel, külön nem emlékeznek meg róla, talán mert jön a 16GB-os 4060 Ti -
gV
őstag
Itt tartunk
Recommendations for Full HD
Graphics cards with 8 GB are no longer enough for modern games – especially not if you don't want to nervously display the VRAM load with every new game in the future. As a result, and in view of the recent significant increase in the requirements of the games, the new recommendations for unrestricted Full HD enjoyment are at least a GeForce RTX 3080, GeForce RTX 4060 Ti with 16 GB (which will not be released until July), a Radeon RX 6700 XT or a Radeon RX 7900 XT.
These are undoubtedly fast graphics cards, which are not absolutely necessary for 1,920 × 1,080, but only from these there are more than 8 GB of VRAM. [link]
$800-os kártya ajánlott 1080p-re
másik 3 is sorrendben kifutott, még nincs és amikor lesz $500-ba fog kerülni, kifutó -
gV
őstag
4k-n már megint mit művel a 4090?! [link] 46%-al jobb mint a 4080, 1%-osa meg majd' 50%-al. a 4070 Ti-ra meg közel dupláz. jöhetne már a 4080 Ti, akkor talán értelmesebb árat kapnak a kisebb lapkákra épülő Adák.
Pascal veri a Vegát pedig 2023-at írunk ez meg DX12-es játék. utóbbi megjelenésekor mintha nem erről lett volna szó. -
gV
őstag
2080 100%-on tekerve csak ~155W-ot fogyaszt Portal RTX alatt. míg más játékokban 200+W szóval limitbe a Turing is belefut csak közben még így is játszható vele. most haragudhatnék az nV-re, mert jaj mi ez már, de inkább örülök annak, hogy a 4+ éves már megjelenésekor leírt (pl 720p [link]) uarch még mindig használható és nem kellett visszavennem semmit, csak a szokásos qDLSS-t pDLSS-re állítani. persze volt amikor csak 25fps volt (13. teszt egy pontján), de a Reflex tette a dolgát. nekem nagyszerű élmény volt ilyen pompában végigjátszani újra egy klasszikust.
és ezt az nV-nek köszönhetem. -
gV
őstag
ha csak beállt volna akkor kevesebbe kerülnének mint amennyibe most kerülnek és amíg nem jöttek addig simán csak túlárazott volt a 4080, a 7900 megjelenésével viszont "jó" ára lett
majd ha jön ilyen és engem is érdekel, akkor lesz valami az amd oldalán, de amíg nincs ilyen marad az, hogy van ami 4080-al megy 7900-al nem
én viszont használom, mert amit látok tetszik.
-
gV
őstag
most nézem, kicsit kibővítette és javította (A770) a méréseket illetve megnézte a patch után is:
Update Feb 10: The game is now released for everyone and there's a new patch. I've tested the patch on RTX 4090 and RX 7900 XTX, with RT on and off, there's no change in performance. The DLSS 3 menu bug is also not fixed. [link]
Don't believe any benchmarks that are run inside the castle. Here there isn't much to see and your view distance is low. We've done our benchmark runs in the open world areas and FPS are much lower here. I picked a test scene that's demanding, but not worst case.
[link] -
gV
őstag
-
gV
őstag
válasz
huskydog17
üzenetére
AMD-nél valakinek Forspoken miatt a fejét kellene követelni a befektetőknek
Far Cry 6 (korábbi AMD-s cím, a Ryzen 5000-hez adták) nem egy jó játék, de az legalább ezt tudja a RDNA3-al:
ha minden játék így futna rajtuk a GF-ekhez képest akkor a 7900 XTX-ről nem jelentették volna ki, hogy csak a 4080-al akarnak versenyezni
ehhez képest a Forspoken:
zsír új $1000-os kártyájukon 47 fps, siralmas. az, hogy az nV-n ennyivel jobban megy katasztrófa.
..és akkor erre jött még a Polaris fiaskó. -
gV
őstag
válasz
Devid_81
üzenetére
ez van manapság, callisto protocol meg amd-n megy jól ill. tud fsr-t, dlss-t meg nem.
viszont ha ez lesz a trend, egyelőre jó oldalon vagyok, mivel a portal személyében olyan játékhoz nyúlt az nv ami már megjelenése óta megvan. míg a cp esetében fel se merült bennem, hogy megkellene vennem. -
gV
őstag
válasz
huskydog17
üzenetére
akkor kimaradt a Quake II RTX és a Minecraft RTX is. [link]
...és a még elvileg az ebben a hónapban megjelenő Portal RTX-ben is hasonlót jósolok. -
gV
őstag
Ryzen 9 7950X and Core i9-13900K play on RTX 4090 - ComputerBase
Amd-nek egyből a 3d-s változatokkal kellett volna jönni, mert az nem néz ki túl jól, hogy alacsonyabb áron veri az Intel az ósdi 10nm-én a zsír új 5nm-es csúcs prociját.
komolyan mondom, tavaly mikor kiderült ugyanazon csinálják a 13. szériát mint a 12-est azt gondoltam ezek megörültek. legalább "+" legyen már, de nem. több mag, $ és mégis működik. de azért megnézném ezt 5nm-en. -
gV
őstag
-
gV
őstag
válasz
awexco
üzenetére
mármint a két procinak vagy a két tesztben szereplő ramok?
csak mert az előbbi azért van, mert ezek szerepelnek a procik hivatalos oldalain
AMD Ryzen™ 9 7950X Desktop Processors | AMD
Intel Core i913900K Processor 36M Cache up to 5.80 GHz Product Specifications -
gV
őstag
válasz
gainwardgs
üzenetére
lesz avval is
-
gV
őstag
-
gV
őstag
válasz
Devid_81
üzenetére
Intel Arc A770 Graphics Card Launching On October 12th, A770 MSRP Will Be $329 (wccftech.com)
az a gond, hogy van amikor a 3060 sincs meg. az a szerencséje az Intelnek Jensen elmondta a 3060 továbbra is $329. az meg milyen már F1 21-ben még gyorsabb F1 22-ben viszont már lassabb. XeSS a DF videoja alapján egyelőre felejtős.
ez 1 évvel ezelőtt lett volna jó. -
gV
őstag
CB A380 teszt: [link]
frame time rossz, driveres hibák és végre látni RT teljesítményt is -
gV
őstag
nézhették volna frissebb játékokkal is, de végre valami kézzelfogható:
Intel Previews Arc A750 Graphics Card Performance -
gV
őstag
válasz
Petykemano
üzenetére
jaj, ne
3200MHz amit az AMD ír [link] , ne várjuk már az Inteltől, hogy magasabbat állítson be -
gV
őstag
válasz
GeryFlash
üzenetére
azért van ahol kijön az Ampere felépítésének a lépés:
Mid-2021 GPU Rendering Performance: Arnold, Blender, KeyShot, LuxCoreRender, Octane, Radeon ProRender, Redshift & V-Ray – Techgage -
gV
őstag
-
gV
őstag
persze megérte beemelni a DX12U-ba csak azért nézd meg a TPU-s teszten, ha kicsit bele nagyítasz már látszik elég sokat ront a minőségen (pl. kanapé és alatta a csempe), nekem a VRS még mindig csak a 3DM-ban mutat jól (ellentétben az RT-vel és DLSS-el azok játékokban is rendben vannak).
-
gV
őstag
Resident Evil Village im Technik-Test - ComputerBase
most a Turing túl jó vagy nem optimalizáltak rendesen Amperere? mert kb. annyit lassul RT-vel mind2. -
gV
őstag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
egy elnézést kérhetnének
-
gV
őstag
szóval az úgy volt, hogy jól ment a WD:L RT-el Radeonon, persze mível:
AMD's launch drivers for the 6800 series didn't render DXR effects properly in Watch Dogs Legion, but public drivers and 6900 XT launch drivers have fixed at least many of the rendering errors. As a result, performance has dropped by around 30 percent for the AMD GPUs, giving Nvidia it's biggest lead yet. [link]
nekem egyértelműen Ampere (RTX 3090) a győztes, amolyan Fermi (GTX 580) módra:
mert ha már lúd, akkor legyen igazán kövér [link] -
gV
őstag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
-
gV
őstag
válasz
Petykemano
üzenetére
közel sincs annyi cache benne:
GA100: L1 24576KB + L2 40960KB = 65536KB
Matisse: L1 768KB + L2 4096KB + L3 32768KB = 37632KB
sőt szerintem az L2 49152KB a chipen csak mivel nem megy a teljes 6144bit mem sem csak 5120bit ezért az L2 is le van tiltva akárcsak a 1080Ti-nél -
gV
őstag
-
-
gV
őstag
RX 5700 (XT) und RTX 2070 Super: Overclocking, Undervolting und PCIe 4.0 im Test
végre valaki megnézte az NV-t is UV terén. mármint újságíró és írt róla cikket, mert nekem nem új, hogy meghálálja, ha foglalkozik vele az ember.

-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Diablo IV
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- További aktív témák...
- Aubika akkumulátoros fejpánt Meta Quest 3-hoz
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3965
- Apple iPhone 11 64GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB RAMPAGE Shiva ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

a játék megjelenésekor 4k-n kevés volt a 4070 Ti 12GB Vram-ja. mostanra elég látványos a javulás

, csak manuálisan kellett átállítanom. nem volt egy nagy macera.
és ezt az nV-nek köszönhetem.