- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
Ahol lassabbak is lesznek, azok gondolom még a Turingra optimalizált "1st gen" RT játékok lesznek, mint a SotTR vagy Metro Exodus, BFV.
Ugyan ez az architektúra van a PS5-ben és az új Xbox Series konzolokban. Elsősorban oda fejlesztenek játékokat, az lesz a következő fél évtizedben a célhardver. Úgy vélem ez az AMD nagy előnye PC-n. Ők adják a célhardvert, PC-re portolni gyerekjáték lesz. -
törölt tag
Persze nem, ez a teknokraták ünnepe.
Végre technológiák fognak harcolni ami nagyon izgalmas, Évek óta nézzük ezeket az új kártya + 30-40% okat jelentős változások nélkül.
Holnap este az ABU és a táncoslányok cikk után többet fogsz megtudni az Infinity cache-ról mint amit valaha is akartál volna
Be tudja e hozni egy kess a GDDR6 GDDR6X dulpa sávszélesség hátrányt, mennyibe is fáj ez nekik? mert mindig van kontra a Pro mellett
A Samsung "sűrű" 8nm küzd a másik egyedi 7 nm TSMC ellen. Összejön léggel a 2.5 és ez mennyi FPS-t eredményez ?
Meddig vihető fel az órajel és ehhez milyen alkatrészeket használnak, ugye NVnél a 2000-ről -> 2050re felugrás sok kártya halálát okozta pár alkatrész miatt. Rengeteg az érdekes kérdés.
És ugyanilyen érdekes lesz amikor az igazi konzolos címek kijönnek és az SSD kerül asztalra, Intelről se mondhatod hogy bénázik mert ez egyetlen chiplet megoldás messze a legmodernebb GPU a piacon csak a DG1 teljesítményének duplája már kevés a GPU piacra 4 Tilés példánnyal lehetnek sikeresek, eleve érdekes a Tile-k közötti késletetési idő megoldása is. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem céloz olyan piacokat, mint a konkurensek, ahol nagyon zsíros haszonnal lehet lapkákat eladni, ráadásul tömeges mennyiségben. Alapesetben az AMD sem tudná ezt, ezért vitték el a GPU-k gyártását régen a GlobalFoundries-hez, viszont mivel a TSMC-hez vitték a CPU-k gyártását, így már könnyen túl tudnak licitálni akárkit. De ha csak GPU-kat gyártanának a TSMC-nél, akkor ugyanúgy tennének, mint az NV, keresnék a Samsung kegyeit, mert a GPU-k piaca messze nem akkora, mint a CPU-ké, és olyan orbitális hasznot sem tudnak rácsapni, mint a CPU-kra.
Alapvetően ez a licit nem termékekre vonatkozik, hanem waferekre. Az AMD-nek nem különösebb gond, ha drága a wafer, mert lehet, hogy a GPU-kon nem keresnek, vagy akár buknak is egy picit, de a CPU-kkal együtt bőven pluszban van a waferszinten leadott rendelés. Az NV-nek ez nagy gond, mert nincsenek CPU-ik, amik pozitívba tolják a waferekre leadott rendeléseiket, tehát nekik olyan megoldás kell, ami a GPU-kkal is nyereséget termel. Ez a TSMC üzleti modellje mellett baromira nehéz. Pár rohadtul minőségi piacot célzó cég úgyis rád fog licitálni, amit esélyed sincs tartani, mert gondolni kell arra, hogy nyereséget kell majd termelni. Az AMD-nek sem lenne ugyanúgy semmi esélye, ha nem gyártanának CPU-kat is.
-
GeryFlash
veterán
TSMC-nek nem szokása csúszni, korábban a fórumozóknál is ment a károgás 2017 környékén hogy ja perszeee 7nm 2018ban meg majd rögtön rá 2-3 évvel 5nm... Aztán most jönnek az Apple chipek 5nm-en
A TSMC-t nem egy dilettáns, a részvényéseket kiszolgáló félidóta vezeti aki folyamatosan vonja ki a forrásokat a fejlesztés költségvetéséből, nekik rohadt nagy kockázat ha egy kicsit is botladoznának mert rögtön bukják a megrendeléseket a Samsunggal szemben. Bármibe fogadok hogy legkésőbb 2023-ban nem csak telefonokban de az AMD-től is fogsz látni terméket 3nm-en, szóval de, nagyon furcsa ez a 2024-es 5nm target.b.: Ahhoz meg ez a waffer szám nagyon kevés. Bár abban igazad lehet, hogy bizonyos chipek gyártása valóban mehet ott, de például a teljes konzumer proceszorokké például nem, az Intel nagyon más volumen. De a cél valóban lehet ez.
-
Most olvastam Tom's -on is éppen.
Mondjuk ha minden igaz ez még mindig azt támasztja alá, hogy a HPC szegmensben a legjobb csíkszélt választják, Ampere és Hopper az lesz elméletileg. A Geforce vonalról nincs infó. Mondjuk a nevére is kíváncsi leszek, mert még nem hívták egy névvel l a Tesla és a Geforce vonalas architektúrákat emlékeim szerint.valami olyasmi lenen jó mint a Pascal esetében ahol, a GTX 1030 1050 sasungnál készült az 1060 tól felfele meg a TSMC nél. írják azt is hogy a Samsung 5 nm -re is igényt tart Nvidia.
Beteszem ezt az Nvidia találgatósba is.nem mellesleg megjelent egy finom kis cikk náluk a kártyák fogyasztásáról.
[link]
nem semmi mit hoznak ki 12 nm ből a zöldek. -
Nagy ugrás lesz de biztos szükségük van rá, ha esetleg 3D vagy WoW van a terítéken esetleg egyszerűbb MCM ahhoz is kifizetődőbb lehet a kisebb csíkszél az biztos.
Annyira bizonytalan most minden, hogy komolyan mondom nem tudom egyáltalán milyen lesz a 3000 széria. 8 nm ? 10 nm? 7 nm? Ampere vagy más lesz a neve? -
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem érné meg nekik, mert az AMD-től csak dizájnt kapnának és nem x86/AMD64 licencet. Ez nagyon fontos a semi-custom divízióban, hogy IP-t az AMD nem licencel a megrendelő felé, csak egyedi kérésre gyártat valamit.
Az RDNA2 7 nm-t használ. A 7 nm+ félreérthető. Ugye volt eredetileg az első 7 nm. Annak lett egy EUV-s verziója, de van egy nem EUV-s továbbfejlesztett 7 nm is. Tehát három node-ja van a TSMC-nek. Az AMD most az első, nem EUV-s 7 nm-es node-ot használja, míg az új lapkák a továbbfejlesztést, de nem az EUV-s verziót.
Az Advanced Node egyébként azt jelenti, hogy a TSMC egyedi node-ot tervez az AMD-nek. Ugye idén már ők számítanak a legnagyobb megrendelőjének a 7 nm-es node-ra, így a speciális igényeiket teljesítik. A proci kap egy 5 nm-es egyedi node-ot, és a GPU-k is egyedi gyártástechnológiát fognak használni. -
-
cyberkind
félisten
Az van, amit lehet én egy átlagos gépen játszom, de jön a PS is. A modolás meg egy játéknál számottevő nálam, az pedig a The Witcher 3, mert az annyival több szinte mindennél.
(#41019 wjbhbdux
Én majdnem minddel játszottam, abszolút betalált szinte mind, ezek nagy része meg csak PS exkluzív, amik olyan élményt adnak. Nekem már nem a sorozat gyártott játékok kellenek, hanem valami új és/vagy más, pont mint ezek az exkluzívok, épp ezért meglepő a The Witcher 3, hogy ennyire betalált. -
keIdor
titán
Minden játék alapkiadása 60€ és onnantól felfele jönnek a különféle extrább kiadások, de ugyanannyi az induló ára azoknak is.
Akciók mindenhol vannak, kiadótól függ a mértéke és az időtartam. Vannak különféle oldalak, ahol olcsóbb minden, de az is árul az összes platformra.
Xbox Gamepass megy Xboxon és PC-n is. Ugyanannyiba kerül a játék mindenhol szerintem, csak konzolnál a lemez eladható.
-
do3om
addikt
Én személy szerint a jelenlegi konzol generációt egyáltalán nem tartottam ellenfenek.
A mostani talán jobb lehet. Aztán most bejött egy külső tényező, a vírus. Várható még gazdasági visszaesés, a mostani árazást jobb ha elfelejti az NV. Szerintem sok játékost terelhetnek ezek a hatások a konzolok irányába, ami a jelentősen olcsóbb mint egy közepes gamer gép. Folyamatosan nő azok száma akiknek már megvan otthon a 4k TV, olyan ami játékra is megfelelő. Sokszor volt felhozva hogy de kell a drága TV, rakjunk a konzol árához 200-250e-et, ma már ezt gyakorlatilag nem kell. Míg a PC-s társadalom azért jobban ragaszkodik hogy legyen egy jó monitor a konfig része.Szóval minden generációnál egyre több az érv a konzol mellet, ezt nem hagyhatja figyelmen kívül, hacsak nem rakja bele ő a hardvert.
-
-
Ott azért erősen meg kellett dolgozniuk a fejlesztőknek azért, hogy megpróbálják bebizonyítani, hogy a radeon 7 kell neked 16 GB rammal.Állítólag már alig tudták szétbombázni a textúrák tömörítését, hogy túllépj a 10 GB.-n nem is sikerült nekik valójában.. MSI aterburner meg az EVGA precision írta ki közben a valós értékeket 6-8 GB max felbontáson ultrán, miközben a játék 11-14 GB-t jelzett. csodálom hogy abból nem lett amúgy balhé...
-
-
GodGamer5
addikt
A mostani genben a jaguar magok annyira lassúak, annyira nagy a cpu limit, hogy kb vicc kategória a teljesítményük, nyolc mag ide vagy oda, ezért a pc portok persze, hogy elvannak 4 maggal. Viszont a series X-nél már lesz cpu erő rendesen és be lehet hozni olyan újításokat amik a gameplayre is hatnak és így már az új apikkal lesz értelme pc-n is a sok magnak. Innen már csak egy lépés a pc-n mindenből többet jobbat elv alapján 8 magra vagy a fölé menni. Erre próbáltam célozni.
-
GodGamer5
addikt
Anno x360-nál is durva gépigénynövekedés volt. Emlékszem a TES:Oblivion szebb volt x360-on mint pc-n és így is durva gépigénye volt.Attól, hogy most lelassult a fejlődés, mert a jelen gen elég átlagos volt, attól még bepöröghetnek a dolgok, főleg most, hogy az új apikkal már 12+ mag felett is lehet tolni a játékokat. Az AMD is ígérgeti az új particle effektjeit, rombolható környezet, jobb ai stb, ezek alá meg fog kelleni a jobb cpu.
-
PuMbA
titán
Valamit elnéztél. 3.8Ghz SMT off és 3,6Ghz SMT on
Ez azért kell, mert a mai játék motorok 7 magra vannak írva, ugyanis a mostani konzoloknál is 7 mag állt rendelkezésre a játékoknak és 1 mag az OS-é volt. Ha jönnek az újabb motorok, akkor fogják használni az SMT-s módot.
-
GodGamer5
addikt
Igazából csak a konzolok számítanak, mióta a pc csak portokat kap. Márpedig ha 2020-tól megjelennek az új erősebb nyolc magos procikkal szerelt konzolok, akkor a pc-nek is fel kell zárkóznia hozzá. Ilyenkor szokott legalább egy szinttel feljebb ugrani a játékok gépigénye és az emberek már rá is vannak kényszerítve a váltásra. Legalábbis akkor mindenképpen, ha maxon akarnak játszani, azok az emberek pedig újítani fognak. A minimum 4 magot biztos, hogy átveszi a 6 mag kb bő egy éven belül.
-
Igen csak erre a mondatodra reagáltam :
" Ha van kereslet, mert például az új Ampere kártyák magasabb áron jönnek, akkor nem lesz árcsökkenés a Turing esetén."
ha közel azonos áron jött két lépcsővel magasabb teljesítmény akkor sem csökkentették anno a Maxwell kártyák árait. Emlékszem az Én MSi Armor GTX 1060 karim 98 ezer volt az Asus GTX 970 Mini OC akkor ment 113 ezerért. akciósan és annyiért is futott ki sajnos.
Most is van fent még 90 ezerért Iponon és AQUA-n HTx 1060 3 GB -
Devid_81
félisten
Ezert nem lattunk vegul 2080 Ti Supert sem, nagyon is jol tudjak egymasrol a gyartok, hogy ki hogy all.
Legalabbis az nVidianak biztos jol a forrasai, az AMD-nek kevesbe, foleg ha az RX 5600 XT startjat nezzuk.Kozben nyaron meg az Intel is kihozhat valamit, de nem lesz veszelyes valoszinuleg, bar akar egy RTX 2080 teljesitmenyt is kaphatunk toluk (ketlem) arra viszont az AMD-nek nincs valasza RNDA 2-ig
-
wjbhbdux
veterán
Azzal nincs gond, mert a fizetések is emelkednek. Itthon is, de USA-ban pl egy kezdő programozó kap napi 300 dollárt egy értelmesebb startupnál. Én nem tartom kizártnak az 1000 dolláros árat se az új konzoloknak, hiszen elhintették hogy lesz olcsóbb modell is gyíkspeccel.
-
Ok ezt adom. De a Resident evil az full kamu, nem látványos, sőt kiderult valami olyan is, hogy a fejlesztoknek kifejezetten gondot okozottez a dolog, hogy valahogy kitoljak a valós igényt.
RT nel adom a PC re is adom. De a konzolok más elven cachelnek mint a VGA k.Mint írtam annyira nem értek hozzá de mondjuk a RayTracing elfogadhatónak tűnik kérdés mennyire lesz RT képes maga a hardver. -
GodGamer5
addikt
De itt most nem az átlag pc a lényeg, hanem az, hogy végre a konzolokban is sok ram lesz és ezáltal feljebb ugrik a grafikai szint. Régebben párszáz mega ram volt, most kb 5-6giga, ezután meg 20-22giga. Az szép előrelépés és így borítékolható a fejlődés és nem az lesz, hogy kis túlzással kapunk mégegy ps4pro szintet, ami csak papíron volt ígéretes, a gyakorlatban jó ha hozta az átlag szintet fullhd-n.
-
Petykemano
veterán
"Kell majd a GFN mellé Google Stadia, Amazon, PSN, stb..."
Értem és egyet is értek.
Ez elég jó érv ahhoz, hogy több különböző cloud gaming előfizetés helyett inkább saját hardvert vegyek meg és azon játsszam?
(#40692) _drk
A "contest" lényege pont az, hogy győzz meg, hogy miért érné meg nekem $5-os cloud gaming előfizetés helyett a 3 éves notebookom helyett cserélni ma újként egy 150eFt-os helyett 300eFt-t venni? -
Petykemano
veterán
1.) Gondolod, hogy ez így is fog maradni a következő 1-2 évben?
Tudom, hogy az Activision-Blizzard most vonta vissza magát a GFN-ről, de azt gondolnám, hogy a cloud gaming szolgáltatók meg fogják tudni oldani. Mármint úgy értem, hogy még a legnagyobb kiadóknak is szüksége van online terjesztési módra. Ez lehet a Steam, vagy a gog, vagy az Epyc saját game store-ja.
Tehát nem hiszem, hogy úgy maradna, hogy lesznek játékok, amik ne érhetők el cloudból, mert a kiadó csak a saját store-jában kínálja.Úgy tudom, a steam is készül a saját cloud gaming megoldásával. Ami lehet persze, hogy csupán egy mélyebb integráció lesz a GFN-nel, tehát hogy nem a GFN által kínált VNC desktopon kapsz Steam klienst, hanem a saját gépedre telepített steam kliensed a GFN-ben egyből indítja a játékot.
De a kérdésem tehát ez: arra számítasz, hogy lesznek a cloud gamingnak 1-2 év múlva is ilyen durva cím-hiányosságai, ami miatt egy jelentős felhasználói tábor kényszerül erősebb saját hardvert vásárolni és nem $5-ért cloud gamingelni?
2) Ez igaz.
És az is igaz, hogy 10-20 perces streamelés 100-200MB-os adatforgalmat generál. Ami otthoni hálózaton, otthoni wifin nem gond. A mobilcsomagoknak ehhez szerintem még fel kellene nőni.
És lehet, hogy egy olyan helyen, ahol nem tökéletes a wifi, vagy mobilnet van, ott laggol, ami szar. Másodkézből tudom, hogy jó internettel otthoni körülmények között viszont jó.Cserébe akár tévén is játszhatsz cloudból. Jó tévét meg amúgy is vennél, nem?
Tehát ha van egy 3 éves notid és mindenképp szeretnél útközben is játszani, akkor a saját hardver felé billen a mérleg nyelve, mert útközben nem jó a streaming. Ezt elfogadom, csak nem tudom, mekkora réteget képeznek az útközben notebookkal játszók.
3.) Ez is jogosnak tűnik
Ugyanakkor pl a steam esetén ott van a műhely, lehet modokat bekapcsolni, egyáltalán nem kell fizikailag hozzányúlni a kódhoz. Ez az irány szerintem megmarad. -
DudeHUN
senior tag
Ha nézted volna a listát és elolvasnád amit írtam nem írnál feleslegesen. Megemlítettem a 2011-12-t csak. Mert írtad, hogy nem volt veszteséges a cég.
A PS3 milliárdos mínusz volt ez elején? Igen. 2009-10 körül az mentette mag kvázi a Sony-t, hogy az talpra ált? Igen. Új modell, nem bukós gyártás és az emberek is elkezdték venni. Ha az nem áll talpra, akkor a szép nyitás 2005-07 kinyírta volna a céget, mert a többi ágazat is rosszul teljesített.
Nem tudom honnan jön, hogy 700 dollárok, meg ilyesmik vannak vizionálva. -
DudeHUN
senior tag
Ezt nem tudom honnan veszed. Arra azért nem tudom emlékszel-e mennyire a PS3-om feltámadásán múlt a cég élete. Minden más üzletága rosszul ment. Kölcsönt vettek fel, részlegeket adtak el, rengeteg elbocsátás...
2009-ben is veszteségesek voltak. Utána is. 2012-ben brutálisan. -
_drk
addikt
Elő állítási és fejlesztési költséggel lenne simán 1-2000$+. Egy konzol mindig veszteséges hardverileg. De ügye nem is az a cél hogy azt hozza vissza.
De ezért nincs is árazás. Fogalmuk nincs mennyit lehet elkérni, mennyit ér ez meg egy nem funboynak mert az simán kiad 700-800$ is, főleg ha megint jó 5 évig és nincs fél gen váltás.
A probléma a tömeggel van akik generálják a 20+ milliós eladásokat. Ügye fifa playerek, szülők, ők csak pár játékot látnak egy árcédulával. Totál telibe f*ssák 10 meg 20 éve mennyi volt.
Erre jön rá a konkurencia, aki egy 100$-os alávágással karácsonykor durván lelépheti a másikat. Fifa 21 bundle itt 600$ ott 700$ és tök ugyan az!
Viszont ha nincs elég gép eladva, ez a 100$ plusz meg komoly veszteséges milliókat jelenthet softverileg. -
-
Devid_81
félisten
Innen is latszik, hogy jokat viccelodunk azzal, hogy mennyire 'bajban vannak' a 10nm hiany miatt, kozben meg annyi penzt f.sik nekik ossze a jo oreg 14nm amennyit epkezlab ember ossze sem tud szamolni.
Abban mar most biztosak lehetunk, hogy anyagilag belefer nekik az arcsokkentes es a 10xxx asztali procik szerintem meglepoen kellemes aron jonnek majd, csak hogy tovabbra is maradjanak jo helyen a piacon.
User szemszogbol ez nekunk tokeletes -
már nincs nálam az 5700 eladtam
. Boogie-re írtam rá, ő mondta hogy nyugodtan csapjam hozzá. azzal kellett csinálnom amit előtte a 2060 vs 5700 nál összehoztam sajnos 1 nap alatt, mert annyi időm volt rá. az megvolt gyorsan, tényleg csak pár mérés.Az arányokra rávilágít.
A 2070 Strix meg brutálisan jó hűtéssel és OC val bír. A te alapórajeles 2070 Superes Superpositionos mérésedet, amit a topikban kitettél 10 % körül megközelíti,2055 MHz-ra boostol a ramra meg 1150 MHz-t húztam ráés közben 71 fokos maradt a kártya halkan.
Ahogy néztem a te karid is bírta az OC-t. -
nem tudtam már sajnos, mert december 28 lett kész, le lett korrektúrázva. A 2070 meg 4 napja van nálam. Boogie nek írtam hogy ne jelentesse meg ebben a pár napban, hozzáírok egy oldalt még, úgy hogy egy nap alatt csináltam pár mérést aztán hozzá biggyesztettem. nem egy komoly írás az egész pár tesztecske csak, inkább észrevétel , vélemény ilyesmi. vannak benne hibák is sajnos amit utólag vettem észre. na mindegy most már
-
Raggie
őstag
Ha valaki most akar venni 300 dodó alatt kártyát, akkor ezzel jobban jár, mint a 2060-al. Pont.
Ezért adta ki az AMD. Egy évvel ezelőtt még nem tudta. Most tudja. Mostantól ebben az érzékeny ársávban ez a legjobb választás. Ennyi.
Egészen addig az is marad amíg az nVidia ki nem ad valami újat, vagy jelentősen le nem csökkenti a 2060S árát(nem fogja).A nanométerek semelyik vevőt nem érdeklik! Még minket("enthousiast") vevőket sem! A teljesítmény igen.
szerk: és ez a teljesítmény eddig nem volt elérhető 300 dollár alatt. Tehát még arra is van esély, hogy olyan valaki vesz majd most ilyet, aki eddig kivárt, mert nem kapott számára elég teljesítményt a pénzéért ahhoz hogy vásároljon. Mert az nVidia sem csökkentette volna le a 2060 árát akkor ha nem jön az 5600XT! Tehát azért előnye származott az egészből a vásárlóknak, aminek meg inkább örülni kéne szerintem. Nyilván jobb volna ha erre fél/egy éve lett volna képes az AMD, de azért így is jó és nem pedig rossz. -
"Ha ez tavaly szeptember-október magasságában kijött volna..."
Akkor pl. most lehet nem egy RTX2060 kártyám lenne... bár ezt használtan szereztem be, de akkor más, kedvezőbb árak is lettek volna gondolom.Olvastam a tesztben ugyan az erre vonatkozó sorokat, de úgy egyébként mi a vélemény a ray tracingről ebben a kategóriában? Hiányzó lenne vagy az 5600XT az egyértelműen jobb választás jelenleg?
-
Devid_81
félisten
Az 5700 eladasokat ezzel megoltek...
En csak azt sajnalom, hogy ez a 'verseny' itt az alsohazban ennyi ideig aludt.
Meg mindig draga, de mar egyre jobb vetel a 2060/5600XT legalabb azoknak akik most akarnak majd fejleszteni.
Sott mar inkabb az AMD akkor, talan tobb esely van ra, hogy lesz jovoje, nVidia mar lassan keszen van a next gen-el, onnan a Turing hirtelen mar nem fog sehova sem gyorsulni tovabb, csak csendben lemarad az ujak mellett -
Ez azt jelenti hogy lesz 2060 280 $körül, mint ahogy volt 350 dolláros 2060 eddig is 320 környékén.
Nvidia által kikozolt MSRP tartalmaz már bizonyos százaléknyi kisker hasznot is, amit a hivatalos partnerek kijatszhatnak. Ha Evga képes 299 $ért adni a kártyát, akkor a Giga, Inno, 279 körül fog lenni hamarosan. Ez 90 ezer körüli bolti ár. Az 1660 TI-t Így le kell vinnie. -
GeryFlash
veterán
,,Azért nem teljesen fair az összehasonlítás, az nVidia évek óta sokkal jobb teljesítmény/fogyasztás mutató terén, mint a sokkal régebb óta talpon álló AMD. Ugye ma ott tartunk, hogy a 7nm-es Navi áll pariban ilyen téren a 12nm-en gyártott Turinggal. Te meg rögtön azt várod, hogy az újra biciklire pattanó Intel élből hozza azt, amit az AMD sem tud."
Rendben nézzük az AMD-t: Rx 560 75 watt TDP (van belőle [45 wattos változat] is). Rommá veri ezt 2017ből. Kérdés: melyik a jobb: Global Foundries 14nm-e vagy az Intel 10nm-e? Ha esetleg szerinted előbbi akkor miért nem 14+++++-on jött ami egyértelműen jobb,,Rajtad kívül szerintem senki sem várta, hogy az Intel DG1 rögtön versenyezni fog az nVidia és AMD belépő szintű kártyáival teljesítmény terén."
Nem értem, akkor minek? Az tiszta sor hogy 2 év alatt nem tudták közép-felsőközép-highend karit csinálni. De baszki hogy még alsó szegmensbe se hozza a 2016-os szintet? Nekem voltak irreális elvárásaim hogy jobb gyártástechnológián tele pénzzel+Rajaval esetleg hozzák azt amit az AMD/Nvidia hozott 2 éve alsó kategóriában? Ha igen akkor hogy vársz bármi féle versenyt, szerinted meddig fogja az Intel a pénzt önteni a diszkrét VGA-kba ha a következő 3-4 évekig nem tudnak ugyanabban az árkategóriában hasonló teljesítményt hozni mint a többi? Vagy majd a piachoz áraznak és akkor ez 50-60 dollárért, veszteségesen lesz árulva?
Kizártnak tartom hogy az Intel a mostani piacvesztései és következő pár szűkös években 5+ évig kitartson, a befektetők lázadozni fognak stb. Arról nem beszélve hogy most ezt a szégyenteljes teljesítményt gyártástechnológiai előnnyel hozták, mi lesz akkor amikor idén kijön az Nvidia paletta 7nanon? Tudod mikor fog az Intel 7nm-re lépni? Legkorábban 2022-ben szerver fronton, VGA részlegen a 2023 amire lőhetnek. Addigra a másik két cég 5nm-en lesz. Ez volt az utolsó lehetőségük hogy legalább gyártás technológiában ne legyen lemaradásuk hamár know-howban sehol nincsenek. Esetleg ha bérgyártatnák ők is akkor legalább egy szinten lesznek.
-
GeryFlash
veterán
,,Mégis mit vártál, hogy majd 2 év alatt kihozzák az LP változatot egy 2080Ti szintű hardverként 75W-ból?
"
Kérdésedre válaszolva: A saját processzorukhoz rakott IGP-jükhöz képest 60-90%-os gaint. Jelenleg ez az ipari hulladék alig erősebb mint a házon belüli Iris G7.
,,Tudjuk, hogy jön a HP és HPC változat. Minket inkább az érdekel, nem az LP..."
Meglátjuk mit fog tudni, nincs előttem ahogy az Nvidia de főleg az AMD reszketne. Ha 75 wattból annyit se tudnak kihozni mint az Nvidia megcsinált 2016-ban 16 nanon akkor szerintem nincs különösebb okuk az aggodalomra. Persze ettől még lehet a későbbiekben meghatározó szereplő az Intel, csak szerintem ez nem mostanában fog eljönni -
GeryFlash
veterán
Az RX5700XT teljesítménye 32biten pedig 9,7 TFLOPS. --> Tiszta szerencse hogy én 5700M-ről beszéltem.
,, Tud az RX5700XT 4K@60FPS-t natív felbontásban a mai játékokban? Hátőőő..." Cifu te most szórakozol velem. Előbb az iróniát nem veszed, utána jössz egy ilyen, majd bedobod azt hogy mire elég PC-n egy adott TFLOPS-ú hardver, és levonod a konzekvenciát hogy ha ott nem tudja akkor konzolon sem. Ezt így hogy? A PS4 Radeon 7770-7850 közötti GPU-ja mire elég? Custom API mint olyan? Adott hardverre való fejlesztés? Mint mondtam konzolt konzollal hasonlítsunk össze, nézd meg mit tud a XB1X és arányosíts az új konzolokkal. Nyilván nem pöccre pontosan lesz reprezentatív, de kiindulási alapnak jó.
,,Akkor miért nem azt mondod, hogy egy 65W-os 8C/16T CPU mag mellé (ami a Ryzen 7 3700) vagy 35-54W-os 8C/16T CPU-t (ami a Ryzen 7 4800H), raknak be egy RX5700M-et?
"
Ez jogos, nem tartottam fontosnak most azon rugózni hogy melyik TDP keretes mobil ryzen 4xxx-t veszem alapul, azt hittem az egész 4xxx mobil generációt Renoirnak hívják. Ezt benéztem, valóban jobb lett volna úgy fogalmaznom hogy 4. generációs mobil Ryzen.
-
-
GeryFlash
veterán
Uramisten
Najó, kezdjünk neki.
,,8 magos Zen2 Renoir? Az egy APU lesz, VEGA és nem NAVI integrált VGA modullal, maximum 65W-os fogyasztással, ez ugye CPU és IGP együtt."
Fuhh ne mondd
Én arról beszélek, hogy a Renoir mellé beraknak egy NAVI alapú 5700-at, és lám ott van kb a PS5.
,,250W-ról beszélünk és nem 450-500W-ról" --> Az megvan hogy az egész komment IRÓNIA volt? Nagyon reggel lehet. Remélem a felskálázott 720p-t és az SSHD-t nem vetted komolyan.
,,Plusz nem értem hogy sikerült a Renoir-t idekeverni, hiszen az egy APU, a mellé nem kell(ene) dVGA."
Mi az hogy nem kell?
Egy gamer laptopba szerinted elég lesz az a nyúzott VEGA20? Hoztam fel nektek egy példát egy hardverre, mai kb megegyezik a PS5 hardverével. EZ fogyaszt kb 250-300wattot. Erre jöttök itt ezzel hogy fuhh mennyit fogyasztana egy 4k 60 FPS-t tudó konzol... Ha lenne ZEN2-es mobil processzor ami nem APU akkor azt hoztam volna fel példának, a lényeg hogy hoztam egy hasonlatot 8 TFLOPS+Zen2 kombóra 300 wattig bezárólag.
-
GeryFlash
veterán
,,Pontosan ugyan annyi az alapja fentinek, mint a te állításodnak..."
Ezt te sem gondolod komolyan. Egy tonna leak egybehangzó leak jött, aminek a 90%-át azóta a cégek hivatalosan elismerték. Tudjuk mennyi TFLOPS-ot fog tudni a PS5 és az Xbox is, tudjuk hogy ezt a NAVI esetében a GCN-nel szemben kb 1,4-gyel kell szorozni, azt is tudjuk hogy Zen2 magos processzor lesz, azt is tudjuk hogy (a PS5 esetében biztosan) az SSD-t egyfajta virtuális memóriának fogja használni, innentől iszonyat nagy matek összevetni a 4k/30 FPS-t és 1440p/60 FPST tudó Xbox One X-szel összevetni, és az arányokból tisztán látszik hogy nem a levegőbe beszélnek 4k/60 FPS-t illetően, és még marad is bőven valamiféle custom raytracingre.Rohadt nagy különbség hogy az egyik dolgot 2 cég hivatalosan elismerte, a másikat meg most hasraütésre kitaláltad.
-
Crytek
nagyúr
AMD latopok világ életükbe drágábbak voltak mint a konkurencia ami erősebb volt.. Szóval most hogy jobb még szép hogy jobban elengedik az árukat..pedig sokan azt várták/mondták , hogy na majd most ez megfordul..aha én meg elkezdek teljes áron játékokat vásárolni
AMD-nek semmi oka ennyire előre bejelenteni a zen3-at most azt nyomták ami nemsokára jön és el kell adni. Ez is érthető.
Annak én is örültem volna ha mondanak valamit egy új csúcs VGA-ról ,de nem kaptunk ilyen infot sajnos.Intelről nem tudok nyilatkozni,mert egy számukra még járatlan úton akarják megvetni a lábukat így csodát nem várok.
-
nem
, de abban bízok, hogy erősen megtervezik ilyen hiba után a jövőt
2023 ra tippelte redditen is az úriember ezt a legós jövőt
Ezért érdekel főleg az Inteles bemutató, mert ez már az alapjait rakja le ha valóban működik az egy GPU több különálló egységből dolog.
Szerintem ez mérsékelheti az árakat és növelheti igazán a teljesítményt ,nem a hatalmas drága monolitikus GPU-k -
inkább a megoldásukra vagyok kíváncsi tényleg működik e egyben a több GPU-s rendszer ahogy ígérték ,nem is annyira a számítási teljesítmény izgat , Úgy gondlom ők valóban rendszer szinten fognak építkezni a VGA ra.
Várom mi sül ki belőle.
redditen a fórumon valaki már azt írogatta, hogy valami belsős tag megsúgta neki, hogy Intel 7 nm - vagy 5-n kijön a szabadon átalakítható MCM dizájnnal, azaz legózhat az ember hogy miből mit kíván majd a tokozáson belülre összeállítani, akár 2 GPU+ 2 CPU blokk vagy 3-1 arányban stb-
Az azért elég forradalmi lesz ha tényleg összehozzák. -
-
GodGamer5
addikt
-
-
GodGamer5
addikt
Játszottam velük, sőt a Flight Simulator 2000-hez is lement pár hardvergeneráció, mire játszható lett. :)
Ettől függetlenül elég arcpirító, megadni egy 1060-as kártyát 1080p ajánlottnak, megjelenés előtt meg módosították 2060-ra, miközben ilyen gépigénye van a játéknak.
Viszont az akkor is nagyon durva, hogy egy 2080ti-n, rtx nélkül így fusson a játék explicit Api mellett. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Ezt korábban is írtad, és írtam rá, hogy rendelhetők, szállítják még idén: [link]
Azóta már a Dell is eldöntötte, hogy hozzák a cuccukat.
Az meg nem vita tárgya, hogy rárúgták a szerverpiacra az ajtót. [link] - az ilyen alázás ritka a szerverpiacon. Nem véletlen, hogy a Sapphire Rapids gyorsabban jön, mert addig nem tud az Intel a Rome közelébe sem kerülni. De egyébként a gyártói doksikban még a Sapphire Rapids-re sem mondják egyértelműen azt, hogy meg tudják verni vele a Rome-ot, ami azért kellemetlen, mert a Genoa lesz a versenytársa, ami a Milan utáni nagyobb fejlesztés. Azt nehéz meghatározni, hogy a Genoa mire lesz képes. A Milan némileg egyszerűbb, nagyjából ugyanezek a paraméterek, nagyobb lesz a cache, az órajel, kb. találhatnak +20-30%-ot, maximum, de ennyi. Szóval az nem lesz ilyen Naples-Rome közötti hatalmas ugrás. Ellenben a Genoa esetében sok a nehezen helyrerakható infó, ami jön a gyártóktól, például a sokkal több szál, az in-package HBM3 a CPU chipletek mellett, utóbbi nehézzé teheti a teljesítmény belövését. Viszont nem lenne újdonság. A Fujitsu is ezt csinálja a Post-K-val, és eléggé jól döntöttek, mert még a DDR5 is kevés lenne etetni azt a 48-magos szörnyet.
-
Kolbi_30
őstag
De aki így irkal.. Az vagy 10 eves vagy azon a szinten van... Az meg nyilvánvaló hogy 2 év alatt nem nő nagyobbra egy cég a piacvezetonel, de elkezdodott a folyamat. Mert Intel mindenhol veszíti a százalékot szerver és asztali szegmensben is. Az Nvidia meg azt használja ki, hogy sokan hajlandóak 3 fps meg 20w miatt kifizető közel plusz 100k-t.Meg persze az is több lábon áll. Nem meglepő ez. Csak sokan erre verik ki mert más nem jut nekik.
Saját példa: Hamarosan fogok venni egy NZXT kraken X62 vagy a kistesojat, vehetnek más márkát is ami legalább ugyan azt tudja olcsóbban de ha már a táp és a ház is az akkor a hűtő is legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Autós topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Renault, Dacia topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- Azonnali fotós kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Melyik tápegységet vegyem?
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming D OC Eladó!
- 3 hónapos Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB, még 33 hónap garanciával
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Crucial 240GB SSD eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest