- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alogonomus
őstag
válasz
hokuszpk #48544 üzenetére
Ha valóban ez lenne végül a rejtély megoldása, akkor egy Digital Foundry, vagy ComputerBase biztosan készségesen letesztelné a kártyákat a "feloldott" driverrel. De kis anyagi ellenszolgáltatásért cserébe valószínűleg a pártatlan tesztelők is elővennék újabb tesztre az RTX 50-es kártyákat, mert nézettséget is hoz és még plusz pénzt is kapnak érte.
-
3L1T3
addikt
válasz
hokuszpk #48181 üzenetére
Az AMD a Mercedes-AMG Petronas F1 Team partnere volt. Az együttműködés során az AMD EPYC™ processzorokat használták a csapat aerodinamikai modellezésének teljesítményének növelésére, ami hozzájárult a 2021-es F1 konstruktőri bajnokság megnyeréséhez.
Az AMD korábban a Scuderia Ferrari partnere is volt, mielőtt a Mercedes-AMG Petronas F1 Team-hez csatlakozott. Az AMD hardverei segítették a Ferrari csapatot a számítógépes modellezés és aerodinamikai fejlesztések terén.
-
Alogonomus
őstag
válasz
hokuszpk #47571 üzenetére
Igazából az eredeti (4096 wattos) BIOS-ok esetén is 253 watt alatt maradt a 14900K/KS fogyasztása a játékok esetén, de még a 188 wattos határ sem fog valószínűleg hatalmas csökkenést okozni játékok futtatásakor. A 14900K is megelégedett átlagosan 140 wattal, de még a 14900KS is elvolt 170 wattal, szóval a 253 wattos határba bőven belefértek még a "legéhesebb" játékok is.
A 253 watt és 188 watt a minden magot megdolgoztató esetekben jelent komoly korlátozást.Egy korábbi teszt alapján még 95 wattos korláttal is általában viszonylag jó teljesítményre volt képes a 14900K. 95 watt alá érve esik jelentőset a teljesítménye már játékok alatt is.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
hokuszpk #47560 üzenetére
mindezt 257mm2 feluleten.
egyeletes eloszlast szamolva erdekes lenne, hogy mi az az anyag, amivel ezt le lehetne adni. marmint azon kivul, hogy 2x8pin EPS eseten mondjuk 12Ves agankent laza 40+ amper menne at, szoval remelhetoleg meg azelott lekapcsolna a VRM vedelme, mint osszeolvadnak (es rossz esetben kigyulladnak) a csatlakozok.
marmint ha teoretikusan le lehetne ezt huteni. belegondolva ketszer akkora futoerteke van ekkora feluleten, mint egy air fryernek, egy sutonek, vagy a jacuzzi kompresszoranak. marmint maxon.
-
válasz
hokuszpk #47385 üzenetére
"Végül Pat Gelsinger megemlítette, hogy az Intel korábbi félvezetői politikája a vezető pozíció elvesztéséhez vezetett. A múltban az Intel vezető szerepet töltött be a folyamattechnológiában, de megtartotta a legmodernebb csomópontokat saját processzorainak gyártásához, ami lehetővé tette a TSMC és a Samsung Semiconductor felemelkedését az öntödei piacon."
Ebben áthallással igazából benne van ez is. Egyértelműen hatalmas hiba volt ez,de legyünk őszinték közben egy lehetőség is AMD nek. Lehetséges, hogy e nélkül már nem igazán beszélnénk a cégről.
-
-
válasz
hokuszpk #47257 üzenetére
A Starfieldben engedik nem starwarsben és elég komoly nyomás nehezedett az AMD re ez ügyben, tehát valószínűleg mostantól változtatnak az eddigi hozzáállásukon . Ez egy fontos dolog hogy mi miért és mikor történt.
Azt gondoltam humorizálsz amikor írtad a fenti kommentet.
Az AI támogatott DLSS, ami egy felskálázási eljárás hogy tudna beletenni önálló fényforrásokat az Grafikus engin-be játék grafikájához szabott dizájnnal méretarányos modellezéssel?
Gondolod hogy aza normális ha nincs ott fényforrás ami árnyékot vet és az Nvidia belehackelte hogy jól jöjjön ki belőle ? Atyavilág ne már... -
Raymond
titán
válasz
hokuszpk #47259 üzenetére
"nem a gugli hallucinal, hanem a gugli szerint az AI hallucinal."
Igen, de ez a ket szo volt a legrovidebb hivatkozas a linkedre.Ott amirol szo van egy teljesen mas dolog mint a DLSS alltal krealt par pixel. A DLSS nem fog fenyforrasokat es objektumokat oda "hallucinalni".
-
válasz
hokuszpk #47239 üzenetére
A generativ AI eseten azt nevezik "hallucination"-nek, amikor valami "made up" dolgot valaszol (nincs meg hozza a megfelelo statisztikai adata, de ugye mindenkeppen valaszt ad).
Ma volt egy nagyon jo eloadas/beszelgetes a cegnel az AI-rol, Fernando Lucini-vel, ez is szoba jott. Tobbek kozt ezert nincs kb sehol sem "production"-ben a generativ AI, mas egyebb okok miatt.
-
Petykemano
veterán
válasz
hokuszpk #46754 üzenetére
Ha ezzel arra akarsz utalni, hogy mint felskálázó technológia kizárólag DLSS-t tartalmazó játék is bőven van, akkor azt kell mondjam, látom, nem érted.
Amikor egy játékban csak DLSS van, akkor az nincs is. Ha van, akkor sincs. És ha mégis van, akkor az jól átgondolt, megalapozott és helyes üzleti döntés a fejlesztő/kiadó részéről. Ahhoz az Nvidiának semmi köze. Az Nvidia még örülne is, ha a felhasználók saját szemükkel tudnák összehasonlítani mennyivel jobb a DLSS ugyanabban a játékban. Annyira támogatja és bíztatja a partnereit erre, hogy éppenhogy csak embert nem ad rá, hogy saját maga tegye meg. De a fejlesztők befolyásmentesen önérdekből meghozott saját döntésével nem csak maguknak spórolnak egy csomó időt és energiát, amit a következő játékok jobb minőségére fordíthatnak inkább, hanem valójában azzal, hogy a jobb minőséget építik be, felhasználókat is megkímélik a választás terhétől. A felhasználók pedig értékelik a minőséget és a kényelmet.
De amikor egy játékban csak FSR van, az nyilvánvalóan az AMD bűnös és sötét összeesküvésének, lefizetésének és ravaszkodásának eredménye, amivel a felhasználók érdekeit figyelmen kívül hagyva ellehetetleníteni igyekszik a szegény, ártatlan, és fair Nvidiát. Kifejezetten büntetni akarja a szar, semmirekellő felskálázó technikájával az Nvidia felhasználókat. Ez teljesen nyilvánvaló. Olyan ostobák! A pénzt, amit erre az értelmetlen gátlástalan piacrombolásra fordítanak (ráadásul eredménytelenül), költhetnék inkább arra, hogy jobb hardvert és szoftvert készítsenek. Szánalmas, amit amit csinálnak.
Így már érted?
-
válasz
hokuszpk #45388 üzenetére
Hát hogy őszinte legyek 1080P ben vállaható a 6400-zal szemben a teljesítménye ( már amennyire annak vállalható a teljesítménye)és 7% mínuszért cserébe ad teljes multimédiás támogatást. De a méretei nem teszik mindehova alkalmassá ahova a 6400 és 1650 befér.
Így ránézésre is 2x akkora nem csak 2x annyi tranyó van benne.Amúgy fogyasztásban is nagyon random anomáliákat produkál a GPU. Van ahol 55W max terhelésen van ahol 75W és lassabb mint 55 W -nál meg van ahol 75 W nál 37 % kal gyorsabb. Nem igazán értik a modderek sem mit miért csinál a kártya.
-
Devid_81
félisten
-
-
Petykemano
veterán
válasz
hokuszpk #44802 üzenetére
Nemhiszem.
Rajtuk Marad, de azért ott van másfél év kiéheztetett gamer hada. El fog fogyni.
Csak a boltból már nem viszik el olyan hamar, vagy a kurrens árakon.egyáltalán. ahol polcra kerül,megnőhet a polcidő. Na ott majd elkezd csökkenni az ár és ő már nem fog újat rendelni a beszállítótól. Mivel nem jön annyi rendelés, a beszállító se fog annyit rendelni. És ez szép lassan végigmegy a réz meg egyéb beszálllítókig.
(Kérdés, a megnövekedett gpu kereslet mit húzott még magával)
De összességében nem készült lényegesen több kártya, mint amennyit a gamer piac fel tud venni. -
válasz
hokuszpk #44537 üzenetére
mint írják igazából mindegy a GPu. 150 nap alatt nullán van az 5900 CPU ára, a 3900X 110 nap alatt, 4 alaplapos CPU rig minimál alaplapokkal 1000 wattos szerver Táppal 220 nap alatt nullára hozza magát 3 nappal ezelőtti árfolyamon, onnantól hasznot hoz,de jelenleg napról napra növekszik és az időszak lerövidül.
A Raptoreum Szeptember 16 óta 22 x árra nőtt és 2,5x többet ér , mint egy hete.jelenleg egy 4 deszkás 3900X RIG már a cikkel ellentétben közel 5000 dollárt hoz éves szinten tisztán, ezen az árfolyamon.
-
Alpi.
addikt
válasz
hokuszpk #44292 üzenetére
De, sokszor látni teszteken, hogy a default állapotban is simán le van tojva a gyári spec, de a gyári spec. is valahol félúton van a komoly és a nevetséges közt.
Nem vitatom, hogy telibex@rják a speceket a gyártók sok esetben, ne értsetek félre ! Ez tény, de az is sztem, hogy egy 54 sec-ig tartó rövid (rövid) időre megengedett 2x -es tdp valahol vicceske. Amit egy terheleltlen pillanat, akár egy magon is (azt hiszem elég egy is, ebben nem vagyok biztos, de kb. mindegy is. Közel egy perces full load.) triggerel és újraindulhat...
-
HSM
félisten
válasz
hokuszpk #44258 üzenetére
Tegyük szépen azt is tisztába, hogy jelenleg egyik Ryzen, sehány magon sem tud allcore 5,2Ghz-et. Illetve az eddigi tesztek alapján nemcsak lényegesen nagyobb (=torkosabb) az Alder nagy magja de lényegesen erősebb is IPC-ben.
#44262 keIdor:
Valamint ugye ha nem ilyen kamikaze limitnélküli lapba rakják, hanem a gyártó által ajánlott TDP limitekkel hajtják, akkor máris nem látunk ilyesmiket.
Egyébként még minidg jobb szvsz, hogy a kékeknél el van engedve a gyártók keze, mint a pirosaknál, ahol a lapgyártók a telemetriával ügyeskednek, hogy jobbnak tűnjön a termékük, aztán ha akarod sem tudod a gyártó által ajánlott beállításokra rakni. -
Petykemano
veterán
válasz
hokuszpk #44267 üzenetére
Elég nehéz összehasonlítani,
- bár az N7 és az Intel 7 tranzisztorsűrűsége talán már egyforma.
- Ettől függetlenül nem tudjuk, hogy a Golden Cove magok mekkorák a zen3 magokhoz képest
- A AMD esetén pedig az IO zavar bele kicsit a lapkaméret alapján való összehasonláításba
- az ADL-ről pedig még nem tudjuk a tranzisztormennyiséget.Mindenesetre a 8+8-as ADL normál körülmények között egy 10 magos hagyományos processzornak felelne meg. Ennélfogva a szóbanforgó 330W-os keretben egy 16 magossal összehasonlítani nekem nem tűnne fairnek.
A hőbörgésedet a gyártástechnológia kapcsán továbbra sem értem. (Mindazonáltal persze engem is szokott bosszantani, amikor kékszemüvegesek osztják az észt, ha magasabb pulzust szeretnél nézz be az Intel találgatósba)
Szóval miért meglepő, hogy a proci a nyilvánvalóan gyárilag is magasra állított frekvenciaértékei (125W TDP) fölé bőven felhúzva bődületesen sokat fogyaszt? Szerintem ez semmit nem mond el a gyártástechnológia a fogyasztási görbén egy ideális szakaszon való energiahatékonyságáról. -
Petykemano
veterán
válasz
hokuszpk #44261 üzenetére
Szeretném megérteni a hőbörgésedet (vagy ha csak trollkodsz, akkor figyelmen kívül hagyni)
Milyen értelemben látod a fent linkelt 330W-os értéket összehasonlíthatónak?
Ez egy 5.2Ghz-re túlhúzott Alderlake fogyasztása. Szerintem is sok, de mi a jelentősége?
Azt állítod, hogy egy Ryzen 5800X 5.2Ghz-re húzva nem fogyasztana ennyit? (Hanem mennyit?)
Vagy azt akarod mondani, hogy milyen szar az ADL, hogy csak 5.2Ghz-re húzva 330W fogyasztás mellett éri be a 5950X MT teljesítményét? -
Busterftw
nagyúr
válasz
hokuszpk #44258 üzenetére
Intel 7 lesz ez, ami a TSMC 7nm-rel igyekszik ugyanolyan lenni (hulye szo, mert masok az alkalmazott technologiak, improvementek).
Majd Ryzen 3000-el osszehasonlitjuk a perf/wattot.Persze eleve hulyeseg a nm, mert egyik parameter nem lesz 7nm. Se hossz, se magassag, se semmi.
-
Raymond
titán
válasz
hokuszpk #44196 üzenetére
Nem irjak a hirben es az Intel bejeletesben se konkretan, de a szovegbol vilagos hogy a Denuvo-rol van szo. Gondolom a problema az hogy a Denuvo matrioska-szeru VM a VM-ben a VM-ben a VM-ben megoldasanal rohadtul nem mindegy melyik magra kerul a dolog es kerni kell az OS-tol hogy a high performance magok egyikere keruljon.
-
Raymond
titán
válasz
hokuszpk #43871 üzenetére
Nincs az AMD-nek az also kategoriaban semmi mar aranylag regen. Per pillanat a piaci helyzet olyan hogy van 80EUR-ert 4/8-as i3-10100F es 150EUR-ert 6/12-es i5-10400F az Intel oldalon az AMD-nel pedig csak 120EUR-ert R5 1600AF vagy 150EUR-ert R5 2600-as. Van aztan 180-190EUR-ert i5-1600KF es R5 3600 de ez mar teljesen mas arkategoria, annak a 80EUR-is 4/8-as i3-nak nincs per pillanat AMD-s ellenfele.
-
HSM
félisten
válasz
hokuszpk #43626 üzenetére
Irreleváns. Lásd [link] . A lényeg, hogy a csip nagyon messze az optimális perf/watt beállítása felett fut gyárilag, nagyon nem hatékonyan, és szerintem ez annyira nem jó.
Azzal nincs bajom, ha 1-2 magos terhelésen eszetlenül meghajtják, mert nem azon fog múlni, hogy 10 vagy 20W annak az 1-2 magnak az étvágya, de amikor azért masszívan van terhelve már nagyon nem mindegy szvsz, hogy 40W vagy 80W csak a CPU, miközben tempót alig nyersz vele. -
válasz
hokuszpk #43327 üzenetére
nem, ez márt eleve így volt. Pár hónapja írtam ezt kopitetől. [link] 2 forgatókönyv van. Kijönnek egy monolitikus dizájnnal ami nem is igazán refresh, inkább egy Ampere továbbfejlesztés ,de ha az AMD túl nagyot lép a saját MCM dizájnjával akkor egyből azzal jönnek ki ők is.
A következő "fél" genben valószínűleg átrakják az Amperet kisebb csíkszélre és más dizájnra. módosítanak a GPC-SM subcore arányon és a parancsmotoron. Nem bánnám ha hardveres ütemezőre vissza mennének.. Magasabb órajelekkel, a több rammal ez kb elég lesz . Az MCM meg nagy kérdés , de valószínűleg a professzionális szegmensbe ők is behozzák hamarosan, AMD meg talán a gamingba is. EZ arra utal hogy AMD valóban nagyot fog lépni a következő genre. -
HSM
félisten
válasz
hokuszpk #43154 üzenetére
A szoftveresek csak az egyik fele... A másik, hogy a menedzsment nézi a költségeket, és egy szoftvert finomhangolni, főleg jó szoftverfejlesztőkkel nem kis idő és pénz. Így sokszor megáll a dolog ott, hogy elég, ha az elvárható minimumon működik a dolog.
Gondold végig, azért pl. a saját frissítésük whitelistelése a saját antimalware szoftverben nem lett volna szabad pl. túl nagy falat legyen egy amatőr fejlesztőnek sem...Persze, lesznek szoftverek, ahol nem lesz gond az egzotikus felépítés, pl. Cinebench, de biztosan lesznek olyanok is, ahol kész rémálom lesz/lenne a különböző magszámú kombinációkra optimalizálni.
Nem véletlenül olvastam több helyen ARM-on is, hogy sok szoftvernél annyi az optimalizálás, hogy fusson csak az erős magokon, ez a legjobb ár/érték arányú optimalizálás fejlesztői szempontból...
-
törölt tag
válasz
hokuszpk #41957 üzenetére
Na figyelj van egy nagyon fontos feladatom számodra. Megláttam benned a pengeséget. De el ne rontsd.
Meg kell számolni most mennyi 3080-at és Big Navit adot el a Mindfaktori ezen a héten
meg majd a NOV 8 utáni héten jó és összevetjük
Akkor figyelj kezd:
Tedd egymás mögé a két számot és írj majd mögé egy hetest, ez lesz az ügynökszámod.
OKÉ 007-es ügynök ? Figyelünk és védünk ...és visszatérünk!Graphics Card Retail Sales Week 43
AMD: 1015 units sold, 36.98%, ASP: 289.6
Nvidia: 1730, 63.02%,
AMD Revenue (Euro): 293'990, 37.49%
NVIDIA Revenue: 490'250, 62.51% -
-
GodGamer5
addikt
-
válasz
hokuszpk #41383 üzenetére
Igaz,de ennek idő kell ahogy írja Shing. Én azt gondolom. hogy az igazán abszolút agyonverés és stabli háttér az most jött el, ezt próbálta meg elkerülni Intel és erre próbált megoldást találni a saját gyorsítókkal. Ezzel a húzással AMD időt nyer és olyan teljesítménybeli lehetőséget az M gyorsítókkal IF összeköttetésben a saját CPU val hogy esélytelen ez ellen gurítani Intelnek.Ez egy más dimenzió így és megéri a hosszú távú elköteleződést valamint a váltást.
Az AMD mögött, ha szigorúan a technológiát nézzük már most sem Intel van hanem inkább az ARM alapokon lévő Ampere, aminek ráadásul az új verziója már várható, minden szabványt támogatnak ráadásul ( CCIX, NVLINK, CXL st.. )Mondjuk az is kérdéses, hogy teljesen igaz a hír, ennyire radikális lépésekre szánta el magát Intel a heti átszervezés bejelentése után is?Adored TV nél azért voltak már furcsaságok eddig.
-
Shing
őstag
válasz
hokuszpk #41383 üzenetére
akkor sem foglalkoznak komolyabban az AMD gepek epitesevel.
Nem mondom hogy én teljesen rálátok, de szerintem még szerver platformon sem cserélgetik állandóan a hardvert. Persze biztos vannak olyan szegmensek, de az nem elég.
Az AMD kb. 3 éve jött be az új architektúrával. Ennyi idő alatt teljesen rendben van hogy nem terjed eléggé. Főleg hogy az első széria még nem volt annyira csúcs teljesítményben és úgy tudom bizonyos stabilitási gondok miatt nem merték szerveren bevetni. (Ott elég ha már pár %-al több a gond)
Asztali PC fronton aki 2011-ben vett egy i7-2600k-t azóta elvan vele még a legújabb játékoknál is, de elég jó szint már video szerkesztés és hasonlóra is. (Én még egy Phenom II-vel is elvagyok)
Szóval most jól jön, hogy az Intel bénázik mert van ideje az AMD-nek leváltani a 10 éve domináló Intel hardvereket. -
válasz
hokuszpk #39734 üzenetére
Persze ez jogos, sok kérdést felvet ez a dolog,de szerintem ezt nem fogod tudni megvenni bárhol, csak kiemelt partnereknél.
Van Magyarországon is olyan cég, akinél 24 órás felügyelet van mérnökökkel, mennek Intelhez továbbképzésre az adott új cuccokkal kapcsolatban és benne vannak az Intel AWR programjába, azaz soron kívüli alkatrészellátást kapnak..Az nemzetközi futárszolgálattal az EU-s raktárból akár 24 óra.Plusz úgynevezett bizományi értékesítéssel kapnak tudnak raktáron tartani kifizetetlenül limitált mennyiségben alkatrészeket akár eladásra akár garanciális ügyintézésre . Ha ide beballagsz( nem akarok reklámot csinálni) szerintem hamarosan vásárolhatsz 56 magos Cascade-t.
Nem érdekes ez számomra mert leszarom Intelt, csak szerintem ez a CPU ugyan úgy bekerül az adott partnerek véráramába mint a többi akár 28 magos xeon amikre szintén ugyan ezekkel a feltételekkel kell biztosítani garanciát.RT:
Azért probléma hogy AMD nem erőlteti mert szoftveresen és tapasztalatilag pl Vulkanban előrébb járnak a többi gyártónál, hisz valahol az az ő gyermekük és a Dx 12 és a Vulkan nagyon sok elemében egy kaptafára készült és működik jelenleg is.Szerintem tudnának olyan nem teljesen brute force megoldással szolgálni, ami gyorsíthatná a jelenlegi leképezőket.
A konzol hardver egy megrendelésre gyártott termék, más szélesebb lehetőségekkel,lehetne benne Nvidia is vagy Intel is nem számít dekstop PC gaming szempontjából ,nem jelent előnyt semelyik gyártónak sem .
Abu még azon is ki szokott akadni, mikor valamelyik desktop AMD VGA-t hozzák fel hogy az van benne. -
válasz
hokuszpk #39730 üzenetére
Itt boltokrol volt szó amúgy, nem szerveruzemeltetokrol..
Nem tudom elkepzelni, hogy egy szerverekkel foglalkozó bolt/cég elhajt ha ilyen zsíros falatot tud eladni.
A garancia feltételei vetelkor kötetnek.
Háttéri infok nélkül ez ugyan olyan fals infó lehet,mint a gondolom én.... -
válasz
hokuszpk #38602 üzenetére
No problem
Azért írtam,Mert nem csak ő van. Mint írtam feljebb páran beestek anno az RTX topikban hogy hülyék vagyunk mert a vásárlással támogatjuk NV üzletpolitikáját, mert ilyen áron veszünk kártyát tőlük.
proci985:
Egyetértek a Piaccal, mert mindkettő kártya drága 2 évvel az 1080TI után. Ezeknek 500 dollár vagy alatt kellett volna jönniük. persze tudom én hogy mekkora GPU meg milyen horribilis költségek,menyi tranyó, csak ez az átlagusert nem hatja meg.
De ezt már leírtam feljebb , hogy ez a széria ilyen áron halálra van ítélve.( kivéve RTX 2060 és az érdekes módon nem halálozik el. Szóval tudják a hiba okát ,de valamiért nem jön róla infó)
Kellene 20- 25 % árcsökkentés, akkor helyre kerülne az a kártyacsalád szerintem ( 750$-500$-399$-300$) -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
hokuszpk #38580 üzenetére
DLSS és DXR külön jön. Valószínűleg két cikkben, de ezt még nem tudom megmondani.
(#38583) Petykemano: Nem. Mi ezt a tesztplatformot október első felében raktuk össze. Azóta nem változtattunk rajta.
(#38584) b. : Nem eldöntöttük. Vannak mérések a mérnöki mintáról. Ezeket ugyan nem árulhatjuk el, de az AMD például nyilvánosságra hozta a CES-en, hogy az új EPYC-ből egyetlen CPU fog annyit tudni teljesítményben, mint az Intelből két csúcs-Xeon (és ez egyébként egy low power modell lesz, tehát jön nála gyorsabb). Ez most egy Athlon 64-es sztori lesz megint. Két gyártástechnológiai lépcső előnye már meglátszik.
-
válasz
hokuszpk #38522 üzenetére
Nem akartam flame wart, meg egyre kevésbé érzek erőt magamban hogy lefolytassak ilyen küzdelmeket az oldalon.Kevés értelmes AMD. párti van már akivel le lehet folytatni érdemi vitát, mint Petykemano például.
A többiben kb szemét nvidia rohadt köcsögök meg amúgy is az lakáshitelükért is nvida felelős...... nem mintha nekem ezért Nvidia fizetne, egyszerűen rühelem az egyoldalú megítéléseket.
Manapság a sajtó már inkább AMD párti ,kialakulnak direkt erre szakosodott sajtó orgánumok amik egy gyártót jobban előtérbe helyezik, mint a másikat, lásd pl Adored Tv és társai. A z emberekben kialakul egy megítélés az ilyen hírek alapján is, miközben baromira nem értenek a tőzsdéhez és nem látják át mi folyik itt.Nvidia azt csinálta, hogy mikor felmentek a részvényárak, akkor 3 havi részesedést kezdett osztani, ez szinte példátlan a tőzsdén. Vannak erre szakosodott kalmárok, aki vagy cégek vagy saját vagyonukat forgatják ezekbe a részvényekbe kockáztatva. AZt sem tudják sokszor mibe fektetnek dollár százezreket , de látják mi van, 3 hónapig jegelik a pénzt és kapják a jutalékot. Persze bedőlt a bánya, a régi részvényesek nem is ugatnak, hisz nekik ez az 1-2 év aranytojást tojó tyúk volt és a 3 éve 80-90 dollárért vett részvényük még mindig többet ér mint akkor, közben meg kerestek egy valag pénzt.
AZ ilyen tőzsdecápák meg most sírnak a sajtónál, hogy meg lettek vezetve.Pedig ez egy kereskedés, erről szól a tőzsde egyszer fent egyszer lent. Ha nvidia azt gondolta volna hogy nem fog a bánya tovább menni akkor nem verte volna tele a raktárakat pascallal, amit most sem tudott még kiárulni.
De ezt is leírtam már feljebb.
Egy gondolkodó újságíró nem írna le ilyet, csak akkor ha közben nvidia nem gyártott volna le hardvert milliókért és alapozta volna erre a dolgokat.De nem ezt tette, telegyártatta a raktárakat , mert azt gondolták, hogy a bányászat még Ok lesz. Hát nem lett az, ezzel ők is kockáztattak, meg a részvényesek is.. Józan paraszti ésszel kellene csak gondolkodniuk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Synology NAS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motoros topic
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- PlayStation 5
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged