- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- Magisk
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
huskydog17
addikt
A nagyok mind saját motort használnak és nagyon remélem, hogy ez így is fog maradni, ugyanis már épp elég nagy tragédia, hogy a CD Projekt, a Crystal Dynamics és a Flying Wild Hog is kidobta a saját motorját az UE4/5-ért.
Nekem a 4. rész (2016) nagyon tetszett, de az 5. rész (Eternal) már nem igazán, ugyan végig vittem, de ez a túlságosan taktikázós aréna shooter design nem jött be.
-
joysefke
veterán
Teszttől és játékválasztéktól függ. Ez is aktuális:
https://www.computerbase.de/artikel/grafikkarten/rangliste.2487/#abschnitt_aktuelle_grafikkartenbenchmarks -
huskydog17
addikt
COD Black Ops 6-nál a PCGH egy korai Windows Store (GamePass) verziót tesztelt, amiben nincs DLSS Frame Gen. A CB szintén egy korai press build-et tesztelt, de ők nem Windows Store-on. TPU pedig a Steam verziót tesztelte. GameGPU-t felejtsd el és légyszi ne hivatkozz rájuk, az egy scam oldal, semmi köze a valósághoz amit ott közzé tesznek. Ez már számtalanszor ki lett tárgyalva és többször is lett kérve, hogy senki ne linkelje azt a hulladék oldalt, szóval azt nyugodtan ignorálhatod, mert bullshit adatokat közölnek.
Tehát nem csak a más buildet használnak a három oldalnál de más a test scene is emiatt nem lehet közvetlenül összehasonlítani az eredményeket.
A felskálázók ebben a játékban Quality preset esetén alig gyorsabbak, mint a natív, nem tudni miért, valószínűleg a Quality itt nem 67%-on, hanem sokkal magasabb felbontáson számol, ezért lehet annyira pici a tempóelőny. Még így is megéri használni, mert a DLSS adja a legjobb képminőséget a játékban, minden esetben szebb, mint a natív (ennek a natív hívők ismét nem fognak örülni). Alacsonyabb preseten már megjön a sebesség, azok valszeg jól vannak beállítva.
Az FSR itt annyira pocsék képminőséget ad, hogy a Radeon felhasználóknak az XeSS az ajánlott, mivel az Intel felskálázója nem rondább, mint a natív. Nesze neked FSR 3.1: egy újabb játék, ahol semmit nem ér.
-
-
huskydog17
addikt
Meglepődtünk? Én nem. Pont erre számítottam, de vannak olyan emberek, akik szerint az FSR 3.1 jobb minőséget ad, mint a DLSS, mert több dolog tűnik el.
Ebben a videóban tökéletesen látszik (más videókban is), hogy valóságban az FSR 3.1 még mindig versenyképtelen a DLSS-el, mindössze most kevésbé rossz.
Jól látszik, hogy az AMD nagyon apró lépéseket tesz az FSR-nél, ami sajnos kevés, mert olyan nagy a lemaradásuk, hogy így sose fogják beérni a DLSS-t. Ahogy Alex is mondta, gyökeres változás kellene, mert a jelenlegi kód nem túl jó, túl nagy a lemaradás még mindig képstabilitás szempontból.Vicces lesz majd nézni, ahogy a Sony saját, szintén FSR-re építő felskálázója jobb minőséget fog hozni, mint az FSR. (Ez nem tény, hanem egyszerűen erre számítok, miután az Intel is elsőre jobb felskálázót hozott, mint az AMD.)
-
Alogonomus
őstag
Az AW2, a CP és a R&C a 3 erős RT-s cím a Geforce oldalán. Amelyik tesztben ez a három játék a tesztelt címek nagy részét kiteszi, ott a Geforce látszólag kiemelkedően erős választásnak tűnik. Ugyanígy lehet játékválogatást találni, ahol a Radeon kártyák tűnnek nagyon jó ajánlatnak.
-
Alogonomus
őstag
Erre gondolok, de akár hozhattam volna ezt is, mint váratlanul erős eredményt. De ez az eredmény is meglepő volt a fele annyiba kerülő és 20%-kal takarékosabb AMD-s kártyától.
Remélem már érted, hogy egy kártya általános értékének a megítélésekor miért nem csak néhány játékban elért eredménye számít, miért veszélyes a cherry picking. Egyik játékban egyik jobb, másikban másik. Egy teszten elért átlagos eredmény pedig attól függ, hogy a tesztelt játékok közül melyik kártyának kedvezőbbek kerültek a válogatásba.
-
-
gV
őstag
Alan Wake 2, a
40904080S 4k-n is gyorsabb mint a 7900XTX 1080p-n,2.1. menet. ComputerBase
[link]
4080S@4k a: 39.2fps/ 1%: 36.4fps
7900XTX@1080p a: 31.5fps/ 1%: 28.6fps
a legnagyobb gond az, hogy a 3080/4080S közti különbség nagyságrendileg akkora mint a 6800XT/7900XTX közötti (kivéve 4k 1%), nagyobbat kellett volna ugrani a RDNA3-al lévén nekik az a 2. RT gen. -
proci985
MODERÁTOR
es ott is szoltak neki, hogy nem jo az oldal. utana mar HWunboxedet linkelt.
ettol meg a gameGPU felejtos.
amúgy nem hiszed el nekem ilyen simán utánanézhető dolgot?!
nem fogok egy teljes forumot atturni ezert. ha neked az indokod, akkor elvarom, hogy ne nekem kelljen rakeresni -
proci985
MODERÁTOR
Abu hol linkelte?
TPUnal 4090 4k 44.6 fps, 7900 XTX 1080p 61.4 FPS, mindezt path tracinggel ahol kisebb a kulonbseg.
GameGPU nem mer semmit, hanem fabrikalja az adatokat. Felejtsd el azt az oldalat, egy szemet. innentol az, hogy ok milyen adatot kamuznak be, tokmindegy, koze nincs a valosaghoz.
-
Ribi
nagyúr
Milyen beállításon, mert itt teljesen mást mértek.
Nem kell mindig megkeresni valami fos tesztet ahol teljesen fals eredmények vannak és azt mutogatni... -
proci985
MODERÁTOR
a DXR nem fut a RDNA1-en, pedig tudna
papiron igen, gyakorlatilag a generacios csucs 5700XTn se birna barmilyen ertelmes FPSt elerni. felesleges lett volna eroforrast pazarolni a szeriara.#47127b. a g-synch pont egy trollkodas volt, avagy free-synchhez kepest kellett az extra HW meg a vendor lock-in az alapfunkciok bizonyosfoku javitasa miatt. plusz korabban kihozva picit amikor tudtak, hogy jon a freesync, hogy erezd a premiumot. egyebkent a kesobbi megoldasok altalaban krosszkompatibilisek
hasonlo trollkodast egyebkent megcsinaltak anno a physXel is, csak altalaban olyan szinten elszurtak az optimizaciot (ld Borderlands2 ahol negyedelte az FPSt ultrawide helyzetben vagy a Crysis2), hogy egy ponton gimmickke valt, pedig lett volna ertelme.
driver szinten ugyanezt jatszak pl *nixen utobbi 1-2 evben, avagy a driver OS, de boszen mozgatjak le BIOS szintre a funkcionalitas egy reszet.
-
1440P-n elérhető a VRR/ Freesync/ gsync 144 Hz 32 " ban és ezért 115 ezret kifizetsz míg ezért 4 K ban közel 400 ezret kiperkász hogy meglegyen a magas képfrissités is.
Az 1440P a legnépszerűbb felbontás magas frekvenciához mostanában szerintem a 4 K magas ára és jóval nagyobb hardverigénye miatt egyelőre biztos, hogy így is marad.
Az 1440P-t de az enyém amúgy tudja( Philips OLED 706) meg az LG Tv -k C2-C1 tudja meg azok a Tv-k amik monitor módban képesek működni.
Xbox már több éve támogatja. -
Egon
nagyúr
Nyilván mindenkinek van valami kattanása, de a 1680x1050 és az 1440p között párhuzamot vonni, az minimum erőltetett. Míg az előbbi tényleg egy köztes felbontás, addig az utóbbi a 720p-nek pont a duplája, és mint ilyen, több szempontból is jónak tekinthető.
Btw én is 1280*1024-ről váltottam full hd-re (19 colról 24-re), csak éppen 1920*1200-ra, hogy ne legyen akkora a kontraszt a korábbi "kocka" monitoromhoz képest (5:4 képarány ugyebár), majd arról nyergeltem át 1440p-re (27 colon). Ennél nagyobb jó ideig nem lesz: 27 colnál nagyobb monitor nem nagyon fér el, ekkora képméretben meg nem fogom magam szivatni 4K-val (arról nem is beszélve, hogy inkább tolom 1440p-n 144-166 fps-sel, mintsem 4K 60 fps-sel). -
Igen mert aki FHD.-n tolja egy olcsobb kártyával annak ne fér bele hogy high legyen a textúra Ultra helyett, úgy nem élvezetes a FHD játék.
? [link] [link]
Én személy szerint játszanék 1440p-n medium textúrával, mint FHD-n Ultraval.
Amúgy 3080 már szinte zeró újan, de használtan garanciával közel sem 800 dollár az ára a 6700XT meg nem 3080 teljesítményben. Itt az aprón még 1 év magyar garival 170 ezer foritnért van Asus TUF és onnan felfele meg zsibvásár. -
HSM
félisten
"4080-nak árának sajnos pont az AMD árazása miatt van alapja."
A 4080 előbb jött ki, mint a 7900-as versenytársak...Az Nv jelölte ki az irányt árakban, az AMD 'csak' beállt a sorba.
"Portal RTX-ni"
Jópofa techdemó lett. De biztos vagyok benne, hogy a Radeonok programozható bejárását kihasználva produkálni lehetne a fordítottját is, ahol az RTX-eket látnánk izzadni.
Abu85 az AMD találgatósban elég jól leírta pár napja, mi a baj ezzel a megközelítéssel, ami a Portal-t lehetővé tette: [link] [link] ."DLSS"
2023-ban tolhatod kamu dupla FPS-el, vagy homályos képpel. Próbáltam, kihagynám.#46123 Raymond: Mi baj van a reffel? Ok, gyárilag kicsit túlhűt, ~1750rpm ~60 fokkal [link] , de szerintem a minőség is rendben van, és a méretezés is. Igényesebb, mint néhány 4070Ti... Ha meg tuning kell, vagy szélsőségesen halk működés, akkor remélhetőleg nem azon a 70-100€-n fog múlni, hogy vegyen az ember egy TUF-ot vagy Nitro-t [link] .
-
Kolbi_30
őstag
Valoban hatalmas a kulonbseg..jah nem...a játék is maga egy sapka szar. Gondoltam megveszem..aztan raneztem a videokra..igy sporoltam legalabb..ha epicen ingyenes lesz akkor..4k felbontason az az 5 FPS kulonbseg semmi..de pl a 4090 2000 doso korul van es csak 67 fps szanalmasan szar ennyi penzert.
-
gV
őstag
-
paprobert
őstag
A 3060-hoz képest azonos áron, másfél évvel később, -4GB VRAM-mal, rossz driverekkel. Szerintem ez így DoA.
Egyetértek. Mindez úgy, hogy egyébként ebben az árszegmensben mindkét konkurencia herélt, és egy kategóriával feljebb árazott cuccokat hozott. (128bit, x8 csatlakozó, stb.)
$200-250 kéne hogy legyen, és akkor talán bevállalja az ember, hogy 1-2 évig bétateszterkedik. (én még úgy sem)Mindegy, lesz honnan engedniük az árból.
-
-
Gyuri27
félisten
"A felhasználók hamar észrevettek több gyanús dolgot is a mérések specifikációjában. Az Intel lelkiismeretesen ezt is belerakta a diasorok közé, de kötve hinnénk, hogy sokan átolvasgatták volna a nyers adatokat. Így pedig gyakorlatilag megvezette a felhasználókat a kék óriás.
Az i9-12900K processzort megszabadították pórázától, így 241 wattos fogyasztással izzott a benchmark alaplapban. Ezzel szemben a Ryzen 9 5950X-nél kőkemény maximális 105 wattot állítottak be, jelentős potenciált otthagyva a 16 magos AMD processzorban. A másik dolog ennél is kellemetlenebb, az Intel direkt azt a Windows 11 verziót használta az AMD-s mérésnél, mely komoly teljesítménycsökkenést (10-15%) idézett elő a vörös gyártó processzorainál."
-
Petykemano
veterán
Szép grafikonok.
Én szeretem.
De azért kicsit sajnálom is, mert lehetett volna érzékletesebben, valósághűbben ábrázolni. Főleg a $/perf grafikonért kár.Jelenlegi formájukban azt a benyomást keltik, mintha az utóbbi generációk során robbanásszerű előrelépés lett volna. Generációkra értelmezve ez talán igaz is, de a grafikonok bal oldalán levő generációk között inkább 1 év telt el, addig ahogy haladunk jobbra, a megjelenített generációk között eltelt idő inkább 2 év körül alakul. Ha ezt figyelembe venné a grafikon, máris laposabb lenne.
Nagyjából a Fury X-ig bezárólag nincs problémám a felhozatallal.
Az, hogy mi szerepel a grafikonon, onnantól.válik érdekessé, mert azt követően bicsaklik meg teljesen az AMD gpu részlege: onnantól voltak képtelenek abszolút teljesítmény szempontjából versenyképes terméket kiállítani és a teljes palettára új termékeket hozni.Ennek megfelelően furcsamód hiányzik a sorból a polaris, ami a maga idejében és még évekig remek perf/$ mutatóval rendelkezett.
Persze tudom, hogy azért nem szerepel, mert a pascal generáció legerősebb ellenfele a Vega64 volt. De hülyén is nézne ki, ha ott lenne egy kis púp a perf/$ grafikonon és egy beesés a perf grafikonon.A probléma, ami miatt a nyafogás megy az, hogy a grafikon által is mutatott csodás perf/$ emelkedés valójában csak $400-700 szegmensben történt meg. $200-ért még ma is azt a teljesítményt kapod meg, amit a 2016-os polaris is hozott.
És ezt a jelenséget ez a grafikon áldásosan elfedi.
Érzékletesebb lett volna, ha 3D grafionon ábrázolják és nem csak a legerősebb 1-1 kártyát, hanem teljesítmény alapján párokba állítva. -
GeryFlash
veterán
Konkretan egy ilyen cikket irtam volna logoutra, mar eleg sok adatot osszeszedtem csak a teljesitmeny TFLOPS-ban adtam volna meg. Aztan eloallt Huang es azt mondta hogy naluk az 1TFLOPS az 2
Szoval kvazi beleszart a puncsostalba, es hasznavehetetlen lett az addig osszerakott adathalmazom (mivel az sem igaz hogy 1=1, mert annal valamivel tobb, de nem egzakt hogy mennyivel).
Mondjuk az en cikkem azt taglalta volna, hogy 2005-2021 kozott 1 evre levetitve mennyi az atlag perf gain es ez hogyan viszonyul az arhoz. Szoval gizdabb lett volna
-
PuMbA
titán
Control ok, de nem kifejezetten népszerű cím.
Fortnite népszerű, de ki a fene játszik RT-vel, amikor nem az a lényeg, hanem hogy legyen 144 fps-ed és minél alacsonyabb input lagod, mert az ellenfél kinyír.
Warzone népszerű, de hasonlóan multis játék, mint a Fortnite, ahol a grafika nem számít.
Metro Exodus ok, közepesen népszerű.
Minecraft sem az RT-ről szól, nem amiatt játszanak vele. RTX3070-et meg nem azért veszik, hogy ezzel játszanak.
Cyberpunk 2077 elég népszerű, de lecsengett. Ma már alig játszanak vele ahhoz képest. Távolról sem akkora siker, mint a Witcher 3.Rainbow Six Siege, GTA V például sokkal népszerűbb ezeknél a címeknél a mai napig.
-
Laja333
őstag
Mert az számít is, hogy 35 vs 20 igaz? Gondolom 35 fps-el megelégszel, és azzal fogsz játszani. Játszhatatlan mind2, kár erről beszélni.
Vehetsz 1000-ért olyan kártyát, amivel NEM tudod 4k-ban játszani ezt a játékot, vagy 1500-ért. Jól gondold meg.
(bár ez nem a kártyák sara mondjuk) -
-
AsakuraDave
őstag
-
Petykemano
veterán
Rendben, akkor nem közel annyi, hanem kicsit több, mint feleannyi cache van benne.
az arányok akkor sem jönnek ki.
Azt magyarázná a logika, hogy egy 3x kisebb lapkához képest sikerült nagyobb tranzisztorsűsűséget elérni úgy, hogy 16x annyi cache van benne.
De a Matisse tizedakkora lapka feleannyi cache-sel és kisebb a tranzisztorsűrűsége.
Ehhez képest a Renoir tranzisztorsűrűsége ~ megegyezik a GA100-éval és biztosan nincs benne sem 65MB, de még feleannyi se.Tehát nem magyarázhatja csak a cache mennyisége a tranzisztorsűrűség különbségét a két lapka között.
Valami másnak is lennie kell.
- pl: picit más eljárás. N7 v N7P v N7+ - fene tudja ezeket már követni.
- más design library ( [link] )
- esetleg a cache-sen kívül más részegységek jellegzetessége. a GDDR6 vezérlő a Navi10-ben például kifejezetten nagy. Vagy pl esetleg hogy a tensor magok jól sűríthetők -
imi123
őstag
-
128 kB azt hiszem Turingban meg 96. ez az összevont L1 gyorsítótár /multiprocesszor Voltában már mióta benne van. Most rálicitált AMD ,méretileg ( gondolom a 7nm miatt tudott) Ezért írtam, hogy sok mindenben kezdenek ráhajtani Nvidia megoldásaira.
Navi parancsprocesszora egyébként tényleg jónak néz ki, mindenevő dizájn. -
Igazad van, én csak arra utaltam, hogy nem történt igazán előrelépés ar/arany téren. Egyetértek veled.
Én BF5-ben láttam az RT- egy kollégámnál tetszett amit láttam. Ez miatt eszek egy 2060 karit én is jön Metro és azzal szeretnem vegigjatszani.
Jók ezek a dolgok mármost is, csak bántó az, hogy az árak elszalltak vele, és ezt azért nehéz feldolgozni. -
Igen de az MSRP ára az 1080TI nek is 699$ volt, mint a 2080 nak és a radeon 7 nek lesz.. Most már csak pár drága példány van a boltokban az 1080Ti ből. szóval nem történt igazán cost/ frame javulás( az a 10 % amit írtál is amit átlagban hoz a 2080) a generáció váltással., főleg hogy az 1080 TI 11 GB rammal volt .
-
-
proci985
MODERÁTOR
ez meg a masik, de meg egyszer, egy olyan oldalrol beszelunk, ahol az SMAAt bekapcsolva hagytak a teszten es azon elmelkednek a leirasban, hogy hat a fuvet kene lejjebbvenni a teljesitmeny miatt es nem azert, mert VRben hulyen nez ki ultran.
par beallitas VRben nemtrivialis es nem ugy mukodik mint fHD mellett, reszben az uncanny valley effektus miatt, reszben mert az effekt screendoor mellett hulyen nez ki.
mindezt ugy, hogy pCars2ben konkretan riften olvashatatlan a menu (es a muszerfal a modernebb autokon) 1.3mas SSAA alatt.
-
keIdor
titán
Mindkettő egy kutya. 512bit-es kártyát tudták adni 500 dollár msrp-ért annó, az is bonyolult nyák.
Már most adagolják, hogy a 7nm gyártás is drága lesz. Biztos, én elhiszem, de bányászat után is lehetett látni, hogy nem akarnak engedni a nyereségből. Valahol félúton lesz az igazság, ami viszont garantált, hogy maradnak ezek az árak, évekig... -
TTomax
félisten
Én ezért irtom már régóta hogy a dvga piacon az AMD és az nVidia simán csak kartellezik.Olyan szépen egymás után lépték meg ezeket a dolgokat hogy öröm volt nézni.Én fanyalogtam mind a 7970,mint a gtx680 teszt alatt,mert premium áron adtak egy 300mm2 körüli gput egy 256bites nyákon ami soha nem volt premium.De mindkét teszt konkluziója az volt a PH!n hogy hát gyorsabb,meg kevesebbet fogyaszt,és még picivel olcsóbb mint az előző flagship volt..."ajánlott",az utolsó igen szép lépés a G80 volt,nem is fogunk többet ilyesmit látni mert rájöttek többet is lehet keresni...
-
Milka 78
nagyúr
Very Nice!Na ezt kellett volna mindenhol tudnia a Vegának és a kutyát sem érdekelné,hogy lekotlik alatta Paks 2,vagy befűt egy 2 szintes családi házat,mert egy ilyen teljesítmény mellett ez pont lényegtelen
ÁdiBá : Ráadásul ez nem beépített bench,hanem a játék egy adott pontja (25mp,23 versenyzős,Szuzuka,jó idő)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC Videokártya
- Csere-Beszámítás! Asrock Challanger B580 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest