Hirdetés
-
Greenwashing miatt támadják az olaszok a Sheint
it Olaszország vizsgálatot indított a Shein weboldal és app ellen, greenwashing vádjával.
-
Főleg almás platformhoz való dokkoló-tárhelybővítő az Orico fémjelzésével
ph A láncba köthető, 13 az 1-ben megoldás több, mint 50 TB-nyi adattárat tud elszállásolni, és egyebek mellett multimonitoros munkát is lehetővé tesz.
-
Digitális Állampolgárság Program
lo Talán láttátok utcán a hatalmas "legyél te is digitális állampolgár" reklámokat. Ugyanis született egy...
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
koko52
nagyúr
Energia séma teljesítménycentrikus? Akkor ilyen virgonc.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
C1trom
tag
Hallottam rola hogy maga a monitorozó pörgeti fel, szoval probaltam anelkül is... de ha nem fut akkor is rendszeresen átüti az 55, sőt néha egy pillanatra a 65 fokos határt is, a venti felpörgéséből tudom, mert ezekre a határértékekre toltam fel. (miutan az alap értékeken folyamatosan ment a jojózás, így azért ritkábban pörög fel, de nyilván ez csak elfedi a hattérben rejlő problemat)
[ Szerkesztve ]
-
beef
őstag
Segítek egy picit. Ha van reset gombod akkor a lap bal alsó sarkában a JAUDIO csatlakozó felett van egy tüskepár, arra dugd rá és kikapcsolt állapotban 5-10 mp-ig nyomjad a reset gombot. Ez állítja vissza defaultra a biost. Így nem kell elemet kipiszkálni állandóan amíg meg nem találod a hibát.
Én pont ma jelentettem lapomat RMA-ra, mert nem indul be, állandóan cpu hibát jelez. Sikerült szereznem egy A6-ot, egy 3400G-t egyikkel sem indul
Gyorsan rendeltem egy gaming plus-t remélem azzal nagyobb sikerem lesz.[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
Ryzen balanced - Windows balanced energiaprofilra allits, a monitorozassal ne foglalkozz mert kozben alszik a proci csak nem latod. A látszólagos melegedes leginkabb a kis hoatado felulet miatt van, annyit lehet vele tenni amit csinaltal hogy a ventiprofilt megpiszkalod. Fogyasztassal nincs probléma, én egy BW-SHP6-tal monitorozom és az elozo 2600-hoz kepest uresjaratban nincs nagy eltérés a 3700x-szel.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
törölt tag
Azt nalam is csinalta a 3900X, ki kell szedni es ujra betenni. Valamiert nem fekudt fel rendesen elsore, ereztem is egy picit mintha mozogna, masodjara szepen beillesztettem, picit lenyomtam huvelyujjal es csokolom.
A foglalatnal azt a kis kart allitsatok teljesen nyitottra.
Azota mar nincs meg a 3900x, a Taichi x470 egy hulladek lap, nem kezeli rendesen a memoriakat, szoval megvarom mig lesz ujra MSI Presige X570 Creation es rendelek egy masik kockat. Ahhoz jar egy 240-es AIO is.
Jovo heten MSI kap uj BIOS-okat, erdemes figyelni a weboldalt.
-
Hubba12
senior tag
Sziasztok van egy olyan problémám asus rög strig b450 gaming alaplapban biost frissítettem meg sem működik a gép az 3600x-el be kapcsol de a rám nem világít és nem ad képet miért lehet?
Csak az ASUS!
-
Yany
addikt
Off, de érdekes részletek a hűtőpasztákról a két nagyágyú műsorvezetésével. Ajánlom mindenki figyelmébe a commentemet is alább: [link]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Yany
addikt
Ides', jönnek a többiek is: [link]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
syler123
veterán
A G Skill Aegist milyen időzítésekre kellene állítani, rendben van így? Ez az első XMP profil. Vagy tud jobbat?
-
koko52
nagyúr
válasz syler123 #2473 üzenetére
Ez a gyári OC értéke. 3000 cl16-18-18-38 1,35v. Nálam manuálisan 3200 cl16-18-18-38 1,35v-on is megy, feljebb már néha fagy. Subtimingon lehetne még csiszolni de nincs hozzá türelmem.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
-FreaK-
veterán
válasz hokuszpk #2476 üzenetére
Viszont mivel a 3800X megnövel TDP-je nem hozott semmit a 3700X-hez képest (legalább is egyelőre), ezért elképzelhető, hogy a 3900 is pont annyit fog menni mint az X-es, így olcsóbban meg lehetne kapni ugyan azt, pont mint a kistesó esetében. Aztán majd meglátjuk persze..
Valamint azt hiszem a 3600 esetében sem érdemes az X végűt venni, mert ugyan az a teljesítménye. Már ja jól emlékszem.[ Szerkesztve ]
-
-
fudi2002
veterán
válasz -FreaK- #2477 üzenetére
Azért valamit jegyezzünk meg. Ha nem X-es proci, akkor az X-es ficsőrök nemvannak. Ergo az 1-2 szálas "magasabb" órajel lehetőségét bukod. Marad az all core változat, de ott 4.3 fölé nem viszed értelmes fesszel. 3900x pedig 4,5-4,6 közé boostol 1-2 szálon.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
fudi2002
veterán
válasz fudi2002 #2479 üzenetére
Ja és mégvalami. Ha ez igaz, akkor bebizonyosodott, hogy BMW001-nek igaza van. 3900x3950x alattiak vágottak. Ezek szerint nem tudnak annyit gyártani a "jóból", hogy legyen 3900x vagy felette sok. Ezért ami nem annyira jó, az jólesz sima 3900-nek és alá A piac viszont vinni fogja, mivel 12 mag és ócsóbb picivel...
[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz fudi2002 #2482 üzenetére
3700x teljes erteku ccd-t tartalmaz 2*4 maggal, nem vágott. Binnelés kapcsan meg leirtam masik topikban is, akkor 9900k-t se vegyen senki mert le van valogatva es a teljes erteku a 9900ks ezen a vonalon maradva...
3900 elonye hogy 6 mag hőjét kell elvezetni ugyanannyi helyen mint ami 3700x-3800x -nek 8 magra jut, jobb a hőátadás - szerintem illetve a dupla felulet miatt a thread eloszlassal jatszva amig nincs fullra kihasznalva szinten ez.
3950x pedig két teljes erteku 3700x/3800x CCD-t tartalmaz.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
fudi2002
veterán
válasz wwenigma #2490 üzenetére
Jaja, rosszul fogalmaztam meg. Válogatottat kellett volna a vágott helyett. Szóval amit akartam, csak hogy kevés olyat tudnak ezek szerint gyártani, amiknek akár 1-2 magja stabilan tudja a 4,5ghz+t. Ezért kitalálták, hogy legyen 3900 sima is, így a gyártáskor előállított utolsó (még gyengusznak) is lesz helye. 4ből 3 mag, azse tud magas frekin, akkor ebből 4db, oszt mehet a 3900-be.
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek van értelme egy 2400G-t 3600-ra váltani?
Azért kellett anno a 2400G mert nem volt diszkrét GPU, de most már van, így nem feltétlen szükséges az iGPU.
1060-al párosítva milyen benefitek lennének, ha lecserélném? Minden ami a gépben van jó hozzá. (alaplap, memóriák, bőven van hűtés is stb).
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
koko52
nagyúr
válasz racskobalazs #2493 üzenetére
Én 2600-ra cserélném ami 41 ezer és az 1060-at megeszi reggelire. A 2600 mellé RTX 2070 a határ Full HD-ben. 1440p esetén RTX 2080
-
racskobalazs
senior tag
Hm. 2600 valamiért eszembe se jutott.
1060-at nem tervezem lecserélni
Akkor egy 2600 esetén lenne valami észrevehető benefit? Anyilván, hogy 2-vel több mag.
(Mondjuk ha 25-ért el tudom adni a 2400-at akkor kb egy 20-as lenne a csere)Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
gbela
senior tag
válasz racskobalazs #2495 üzenetére
Szerintem le kellene tesztelned, hogy amikkel játszol ott van e cpu limit. Ha van akkor lenne benefit, de nem vagyok benne biztos.
Sokszor túl van értékelve a proci jelentősége, főleg ahogy nő a felbontás. én 1080Ti-n játszom 2700as procival 1440p-ben és sosincs procilimitem, kihajtja a lelkét szegény GPU-nak. 1060 teljesítménye kb a fele ennek, simán benne van a pakliban, hogy a mostani proci is elég alá. Persze játék és beállításfüggő. -
koko52
nagyúr
Az 1060-at kihajtja a 2400 is. Nem érdemes cserélni pár %-ért. Újabb több magot és szálat kezelő gémeknél van jelentőség, de inkább VGA limiteid lesznek. Ha később veszel erősebb VGA-t akkor biztosan jobb a 2600.
-
racskobalazs
senior tag
Rendben, köszönöm a válaszokat.
S ha nem játék szempontból nézzük? Hanem mint daily-driver?
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
palfitom
félisten
Fogalmunk sincs, hogy mire használod a gépet, vagy ha játszol, akkor mikkel játszol, hisz nem írtad le. Így természetesen nem tudjuk megmondani, hogy milyen előnyökkel járna számodra a csere...
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft