- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 10 000 mAh-t szuszakolt a Realme egy átlagos vastagságú telefonba
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alcsi69
senior tag
válasz
Lendova #18832 üzenetére
Lehet valami spéci raktára van Alzának a legrosszabb waferből származó procikból.
Viszont így 3.9-en is jónak tűnik az 1600X után ami egy sima 1080p-s videó szerkesztésnél is konstans lag volt, most meg egy 8192 x 4320 felbontású videó szerkesztése közben éppenhogy néha-néha megakad a cucc. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Lendova #18794 üzenetére
pont azert, mert ennyiminden fut. az allcore boostja valami 3.4 vagy 3.5
told ki a pbo limiteket, aztan tobb magon is feljebb megy.
// a 65W procinak valami 88W a ppt limit. mondjuk a 105W -s proci 142 W -bol kiszamolhato, [link] hogy az AMD 1.35 koruli szorzoval dolgozik.
de.
a 65W 2700 allcore kb. ugyanazt a 4.1 -et tudja, mint a 2700X kb. ugyanazzal a fogyival, ergo siman el lehet tolni a 105W-s proci limitjeinek iranyaba. mondjuk 88W -rol 100W kore a PPT -t es meg nem is kockaztattunk nagyot.
ha meg allcore tuningol az emberfia, mint errefele mindenki, akkor ugyis kikapcsol az autotuning // -
-
rumkola
nagyúr
válasz
Lendova #12351 üzenetére
r5 2600
ha offsetet adok neki és a szorzót 34x (de manuaal!) hagyom, akkor megy a cnq feszt és órajeleket is visszavesz idle, de ugyanúgy 3775 körülire boostol all core
ha offsetet adok neki és a szorzót beállítom 39x-re akkor boost all core 3900, a feszeket visszaveszi hwinfo szerint de folyamatosan 3900 all core
mi a különbség a manual 34x és a manual 39x között, hogy utóbbinál nem veszi vissza az órajeleket (gyanítom a feszt sem, hiába írja a hwinfo, hiszen 0.5V-vel azonnal megfagyna 3900 allcore)?
xakta
tuningot befejeztemjó ez az unlocked cpu dolog, de 2-300Mhz-ért ennyit retkelni elveszített CnQ-valvicc és szégyen
-
Alpi.
addikt
válasz
Lendova #12358 üzenetére
Gyanítom, az is ebbe az irányba mutatna javulást / romlást. Bár ha a cpu "szöszöl" az infóval, a frame time nem feltétlen romlik az fps-sel egyenes arányban, ha jól gondolom. Én néztem frame time-okat játékoknál és az is pont olyan pazarul egyenletes, mint az fps. Tényleg hibátlan szépséggel ömlenek a képkockák, nem csak tupírozott avg/max fps csaták ezek én úgy tapasztaltam.
-
-
-
-
sb
veterán
válasz
Lendova #5874 üzenetére
Köszi!
Közben kezdek kiábrándulni ebből a B450M Pro4-ből.
Állítgatok jobbra-balra, de rengeteg f*sságba futok bele.
Mint fentebb írtam, nem világos miért van két helyen egy rakás opció - de gyanítom az egyik az Asrock féle kiemelt beállítás a másik meg az AMD CBS/PBS alatti, "központi" verziók.Ami viszont ennél is gázabb, hogy egy rakás opció nem működik.
VDDIO elvileg a Dram fesz, nem? Nem tudok más, normál ramhoz kapcsolódó feszről (VTT-t és társait kivéve)
1. Semmi (aida, bios, hwinfo) nem írja ki mennyin megy valójában. VDDIO-t a Ryzen Master írja ki egyedül.
2. Dram voltage a biosban 1.350-re van belőve, a Ryzen master 1.2V-ot ír VDDIO-ra.
3. Biosban dram voltage helyett másik menüpontban a VDDIO-t hiába állítom, ugyanúgy marad 1.2 a RM szerint.
4. RM-ben viszont át tudom állítani és restart után már 1.35-öt ír.De ugyanígy VTT-t sem sikerült biosból állítani csak RM-ből. Vcore, NB/SOC voltage megy onnan is.
CTPD-t szintén mindegy mire állítom, semmi hatása - ezt csak kíváncsiságból néztem meg.
De pl. egy SATA vezérlő letiltásra sem reagál semmit a lap, ugyanúgy ott figyel minden meghajtó a biosban. Egyenként pedig eleve nem is tilthatóak mint a régebbi lapokon.
USB wake up-ra meg sem mozdul, menüpont sincs rá biosban.
Az 1.5-ös bios frissítéssel eltűnt a p-state állítási lehetőség is.
Volt már, hogy eltűnt a bios: black screen volt a helyén gondolom vmi felbontás probléma miatt. Amúgy bootolt a gép, a win bejött utána, de a bios elérhetetlen volt többé. Nem az FHD okozta viszont mert a nagyfelbontású bios előtte működött már.Most nyomok egy full defaultot neki (volt már jumperes reset, de még azzal is volt anomália) ill. visszatolom az 1.2-es biost. Annyit találtam róla neten, hogy volt másnál is 1-2 bug az 1.5-tel. Nálam csak az.
Egyébként, hogy vmi jót is írjak, stabilitási gonddal nem találkoztam, alapból szépen megy a lap, összeraktam, proci alapon, ram 2133@2400 egyelőre és semmi gond nem volt. De ezt egy 16k-s A320 is tudja a másik gépben... azzal semmi gondom nem volt (na jó, az USB wake up ott is eltűnt, először még működött). További állítgatásra viszont már elég elszántnak kell lenni a fentiek miatt.
-
zzola
titán
válasz
Lendova #5784 üzenetére
B-Die maximum a huszároknak fontos...és az sem garancia semmire sem!
Az időzítés sem gond-szerintem.Persze lehet tudatosan utazni ezekre...de hogy 30k felárat nem ér meg, az biztos!
Ez egy jó magyar szokás, hogy az olcsóbból szeretnénk kihozni a drágább teljesítményt!
Lásd Vega56 kártyára ráheggesztjük a 64 biosát ect...De ez csak az én véleményem, nem kell vele egyet érteni.
-
micafighter
nagyúr
válasz
Lendova #4597 üzenetére
Nem kell ennyire félteni a RAMokat, bindignél 1.5ig tesztelik a RAM eladók (nem írok gyártókat, mert a G.Skill, Corsair, Kingston stb bindel, de a RAMokat nem ők gyártják), van olyan modul, ami gyárilag
jön 1.5el. Úgyhogy nyugodtan lehet még e fölé is menni, nem kell annyira félteni a RAMokat. -
Albigator
őstag
válasz
Lendova #4058 üzenetére
Természetesen nem egyszer mértem meg és kicsit más, de hasonló eredmények születtek.
3200 MHz-en 100 gigával többet tud másolni másodpercenként az L3 cache-be mint 3400 MHz-en.
Ezt nem tudom megérteni de ez tény. Így visszaálltam 3200-ra....(#4070) Puma K
Értem köszi.
Inkább nem akarok sz@rakodni a Hynixes memóriámmal, úgy döntöttem elég ez nekem.
Ha majd vmi játékban kevés lesz az FPS-em akkor talán.De te tudsz magyarázatot a fennt leírtakra egyébként?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Lendova #4104 üzenetére
Ezt már láttam, de itt egy korai tippelgetős adás ami semmi konkrétot nem tartalmaz. Annyi igazuk van, hogy a mostani TUF lapoknak közük nincs a régi ultimate TUf szériához.
kago akira : Az az SOC-hoz párosított fázis(ok) az sem nagy baj ha nincs rajta borda, legalábbis nem kell eret vágni miatta.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Lendova #3689 üzenetére
Érdekes a kérdésed, hisz ha nem játszom valamivel nem tudhatom megvan e.
Minden újabb multi kihasználja majd a több szálat így minden jövőben érkező multi címben egyértelműen Gpu limitem lesz. Pl BF5 1080p lowon 100% Gpu kihasználtság mellett átlag 65% CPU kihasználtság jelentkezett, így volt 100-120Fps-em. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Lendova #3689 üzenetére
Ő azt akarja mondani hogy ha nem jatszol egyaltalan akkor nincs sok előnye bar pont jatekban "mérte" ki...
Itt talalsz korrekt es valos merest: [link] Összefoglalva:
Freq / min - avg - max /
2133MHz 72 - 094 - 125
2666MHz 82 - 104 - 138
2933MHz 87 - 109 - 140
3200MHz 91 - 112 - 141
3466MHz 96 - 115 - 142
3600MHz 96 - 117 - 141Árban meg nincs akkora kulonbség, most nezegettem kit-ben mennyi az annyi es nem igazan olcsobb...
-
Glynch
csendes tag
válasz
Lendova #2710 üzenetére
Ebben a helyzetben azt hiszem elfogadnám ezt a pürrhoszi győzelmet. De...Kicsit utána olvastam ennek a flashback mizériának, és nem győzött meg. Sokan panaszkodtak, hogy nem sikerült a téglává változtatott deszkát visszavarázsolni. Nem egy betonbiztos megoldás, bár lényegesen jobb mint a semmi, ez tény. Mindegy, mert amúgy sem éreztem indokoltnak a Hero felárát az Aorus 7hez képest.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
Albigator
őstag
válasz
Lendova #2332 üzenetére
Tudom nem érezhető annyira a különbség de kipróbálnám az M.2-öt ha már létezik
Meg a leendő házikómban [link] igaz h van
3db 3.5" és 3db 2.5" -os hely, de most van 2 vinyóm és egy satás SSD-m (adatlapomon látszik is) amiből lehet mindet átpakolom, de csak a 3.5"-os helyekre, mert valszeg kiszedem a 2.5"-os tartókat, hogy jobb legyen a szellőzés illetve bőven elférjen a VGA + ezáltal jobb hűtést is kap. Így már nem is lesz több helyem.
Ezért jó az M.2 SSD és nem sokkal drágább igazából. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Lendova #2332 üzenetére
valoszinuleg igy van, en is csak kivancsisagbol es mert egeszen olcson ( 512GB - 20e ) megkaptam.
a meglevo satas Micron 1100 is igen temposan operal, valoszinuleg csak meresekben lesz kulonbseg, amugymeg nem fogom eszrevenni, hogy valaminek az indulasa 0.02s -rol 0.01s -re gyorsult. -
Puma K
nagyúr
válasz
Lendova #2265 üzenetére
Az R7 1700-hoz adott hűtő a Wraith Spire aminek a ventilátora megegyezik a Stealth-ével amit az R5 2600-hoz adnak, de a hűtőborda mérete már fele akkora a képek alapján...
6 mag vs 8 mag avagy 12 szál vs 16 szál + 3,4 Ghz vs 3 Ghz magonként... ide jól illik a "puding próbája az evés" mondás.
Amit linkeltél teszt ott a Spire verziója van a Wraith hűtőnek.
Amit mi rendeltünk ismerőssel R5 2600 ahhoz pedig a kisebbik (fentebb kifejtettem a különbségeket) Stealth verizót adták.
Ha mást nem akkor megy rá egy BE QUIET! Shadow Rock 2
Köszi a javaslatot az X-es procit illetően, de ma megy ismerős a rendelésért és hozza el hozzám. Aztán majd én összerakom, bekonfigurálom és nyúzom egészen szombat estig aztán viszi el.
Kíváncsi leszek, hogy mit fog hozni játékokban az én gépemhez képest:
- i7 4790K fixált 4.4 Ghz-ces órajel és 1.115v feszültség vagy akár 5 Ghz-ces órajel
- 2x 8 GB / 2133 Mhz DDR3
- Asus Strix GTX 1050 Ti OC GPU: 1900 Mhz, VRAM: 7008 Mhz vagy akár 2 Ghz/8758 Mhz
- 120GB SSD: OS, 1 TB HDD 7200RPM: játékokvs.
- R5 2600
- 2x 8 GB / 3000 Mhz gondolom ez 2933 Mhz-cen fog járni a gyakorlatban
- Gigabyte Windforce GTX 1050 Ti GPU: 1900 Mhz, VRAM 7008 Mhz
- 480GB SSD: OS+játékokMég amit megpróbálok majd a 2600-nál, hogy ha fixálom a proci órajelét a gyári értékre (3,4GHz) hogy akkor azzal hogyan birkózik meg alapból és terhelés alatt a hűtő...
De lehet, hogy az én dagi Arctic Liquid Freezer 240-emet ráteszem kíváncsiságból és megcibálom a bajszát mit megy
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Spotify
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- OLED TV topic
- 10 000 mAh-t szuszakolt a Realme egy átlagos vastagságú telefonba
- sziku69: Szólánc.
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 3800XT (AM4)
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest