Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
netguru10
aktív tag
válasz
tasiadam #28208 üzenetére
Semmi "fan".ság nincs a OC-m hátterében, csupán kiváncsi vagyok, hogy hol a vége a procinak.
A VRM meg "köszöni jól van" (Asus Rog Strix X470-F Gaming)Na a ramok nálam kicsit más "tészta", mert 4x8GB 3600C18@3200c14 (CMT32GX4M4C3600C18) Corsair Dominator Platinum RGB aztán ezek miatt eleve voltak gondok, hogy egyáltalán menjenek ennyin is 4 modullal.
-
Puma K
nagyúr
válasz
tasiadam #28184 üzenetére
Írtam, hogy a RTSS-t nem fogom feltenni.
Az FPS-t már egy ideje az Nvidia driver-ben is lehet limitálni akár külön exe-re vonatkozóan vagy egy általánosan minden esetben érvényes globális értékkel. De egy 200 FPS-es globális limit nem lehet hátrányára. Legalább nem fog ciripelni a VGA vagy a táp ha éppen több ezer FPS-t tol ki magából egy töltőképernyőnél vagy játék közben egy régebbi játéknál.
A srácból kinézem hogy az minél több FPS-t fogja előnyben részesíteni mint sem a minél jobb grafikát. A gép amiről vált abban ezek voltak: Intel Xeon 4c/8t, 4+8 GB RAM és GTX 1050 2 GB.
-
Puma K
nagyúr
válasz
tasiadam #28182 üzenetére
Okés, akkor hanyagolom.
Azt tervezem mint ahogy nálam is be van állítva az épített vízhűtés miatt adott alkatrészekre adott értékek, hogy a HWiNFO-ból a telepíthető verziót rakom fel a kis srác gépére ami a Windows-zal együtt elindul és fut.
HWiNFO-n belül pedig adott alkatrészekre:
- maximum CPU hőmérséklet
- minimum CPU ventilátor fordulatszám
- maximum VRM hőmérséklet
- maximum GPU hőmérséklet
- minimum házhűtő ventilátorok fordulataértékekre riasztást állítok ha adott szintet elérnek akkor jelezzen.
MSI AB-t pedig a VGA miatt fogom feltenni RTSS nélkül, hogy a VGA-t alul tudjam feszelni és egy egyedi ventilátorprofilt beállítani.
-
Puma K
nagyúr
válasz
tasiadam #28177 üzenetére
Igen, működik.
Az XMP volt az első és 3200MHz-cen ketyegnek a RAM-ok. Azért kérdem mert Windows feladatkezelőből Windows frissítések és driver-ek telepítése közben láttam a CPU-t 3950MHz-cen is járni... amit furcsállok mert a korábbi 2-3 db általam összerakott B450+2600-as konfigoknál ekkora órajelet nem láttam.
Minden esetre egy HWiNFO-t majd felrakok persze és terhelés közben-után megnézem milyen feszültségeket, órajeleket és hőmérsékleti értékeket ér el a gép.
-
Puma K
nagyúr
válasz
tasiadam #28162 üzenetére
Ez az alaplap külön rendelkezik erre dedikált USB csatlakozóval és gombbal amivel úgy tudsz rajta BIOS-t frissíteni, hogy nem kell hozzá semmilyen alkatrész-komponens a tápon kívül, plusz egy megfelelően előkészített pendrive.
Ott a link a videóval ahol mutatják hogy így lehet BIOS-t frissíteni. A gyártói oldalon is írják, hogy képes erre:
A korábbi 7C02vH4 verziójú BIOS után felraktam a legfrissebbet, a 7C02vH9-et és a helyzet változatlan... meg sem nyikkan az alaplap úgy hogy ha ismét csak a CPU hűtőjét csatlakoztatom.
Reddit-en említették, hogy teljesen csupaszon egymagában az alaplap és egy rákötött ventilátor (pl CPU hűtő) a CPU csatlakozóra kötve és bekapcsolva annyit kéne csináljon legalább hogy elindítja a rákötött ventilátort....
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
tasiadam #28132 üzenetére
Volt sima tomahawk lapon, a maxhoz képest annyi volt a különbség támogatás szempontból, hogy kivették a csilivili uefit és fapados régi kinézete lett. A legújabb bios esetében is gond nélkül üzemel a haveromnál a 2700-zal. Akkor a kérdezőnél nem hiszem, hogy ez lenne a gond a max megoldással, ahol dupla akkora a memória. Ha a bios verzióval van a baj, inkább valamit elcsesztek az msi-nél.
-
joker1220
őstag
válasz
tasiadam #28098 üzenetére
Azt elfelejtettem hozzá tenni hogy az összes hőfok teljesen normálisnak tűnik, a CPU prime95 tesztek alatt nem ment 55 fok fölé. A VGA sem ment 70 fölé. Jól szellőző házban van, és minden fizikailag ép és pormentes.
Köszönöm, ezt megpróbálom.
#Csupingo
Igen tervezem a tápcserét, elvileg kapok kölcsön tápot amivel ki tudom próbálni.
Az alaplap vadi új, arra azért nem gyanakszom, persze attól még lehet hibás akár az is....
-
Csupingo
veterán
válasz
tasiadam #28066 üzenetére
Ha jól látom, arról nem volt szó, hogy ki mire használná. Csak az ára miatt említettem meg, mert egész sokat ment lefelé. Én pl. direkt vettem most g-set, mert már nem játszom és ha a dvga-m feldobná a pacskert ebben a szörnyű vga árakkal rendelkező világban, akkor nem kéne a kardomba dőlnöm.
-
Csupingo
veterán
válasz
tasiadam #28033 üzenetére
Nekem ha fix. 3.8-on volt az órajel, akkor is megemelte terheléskor mindet.
-
Csupingo
veterán
válasz
tasiadam #28012 üzenetére
Valami ilyesmi az 5700, meg ez, de ezen nem igazodok ki, és ilyen a 2700. Akkor lehet hogy hűtőt is kell cserélnem, mert ez nem túl acélos.
-
ftamas0201
senior tag
válasz
tasiadam #27986 üzenetére
Tudom hogy overkill de megvoltak a hozzávalók ezért ahogy szokták mondani, hozott anyagból dolgozunk
Igen, egy kis segítséget szeretnék igényelni, mert tényleg iylet soha nem csináltam még.Ramokat 2600Mhz-en járatom, az az alap profil ahogy néztem biosban a legkisebb, az bőven elég nekem szerintem, viszont a procit kéne valamilyen módon lejjebb tornázzam véleményem szerint, VGA-ra nem is gondoltam, ebben is szívesen fogadok tanácsot illetve segítséget. A rendszer ubuntu ezt ne felejtsük ha szoftveresen kellene valamit
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
tasiadam #27943 üzenetére
ha az 5xxx sorozatbol lenne negymagos, lehet az is hozna azt a teljesitmenyt, ugye, a 3600X kb. beerte a 2700X -et, az 5600X meg megfogja a 3700X et, szoval a formalis logika szerint akar
de mit is varsz egy 3+eves tekknikatol most, hogy vegre ujra van verseny ?** mondjuk nemtom miert vennem meg azt a procit, ami sacc partiban van az aktualissal, még akkorsem, ha feleannyi maggal hozzabe, amennyiben az a cel, hogy _minden_ tekintetben gyorsabbra csereljem ?
**** na pont en pofazok, amikor a 3800XT -t csereltem 5700G -re, ami singlecore gyorsabb, de multiban kb. egal. okemondjuk a targetem az volt, hogy eladhassam a videokartyamat.
-
Csupingo
veterán
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
tasiadam #27902 üzenetére
"1.0.0.4 agesa van rajta, mormat max,"
Mortar Max ? akkor direkt szopatod magad, abban a lapban az osszes letezo Ryzennek el kellene karistolnia, ha megkotlik, akkoris vissza tudod tenni a regi biost, van a lap hatuljan flashback button.
szvsz egy agesa 1.0.0.6 -ost ( 2020.06.16 - 7B89v28 ) dobj ra, nekem az jott be a 2700 ala. -
Speed®
titán
válasz
tasiadam #27898 üzenetére
Teljesítménycentrikus helyett inkább kiegyensúlyozott, minek pörögjön idle? Még ha a fogyasztás nem is tér el nagyban terheletlenül, köztes állapotban nem mindegy. Amúgy AC OChoz képest ebben van nagy előnye a PBOnak szvsz, lehet bőven wattokat spórolni vele, főleg offsettel.
-
Csupingo
veterán
válasz
tasiadam #27898 üzenetére
Nekem is csinált már ilyet, de annyiszor cseréltem már biost, hogy nem tudnám megmondani: bios-tól függ e, vagy valamilyen beállítástól. Az viszont rémlik, hogy nálam akkor jobban ragaszkodik a fix órajelhez, ha a cpu-nál nem hagyom auto-n, hanem 100 MHz-re állítom.
Esetleg próba winben beállított teljesítménycentrikus energiasémával?
-
-
törölt tag
válasz
tasiadam #27888 üzenetére
Nem kell megijedni tőle. Nekem is 3,3-3,4-re lemegy a 3,6GHz allcore OC-ről az 1600AF. Pláne 3-5% terhelésnél. Ha taskmanagerrel nézed.
Ha CPU-Z-vel, akkor meg tartja a 3,6-ot.MSI Centert meg rúgd ki a ..csába. Nekem nem kell egy falatja sem. Csak feleslegesen kutyul. Ryzen Mastert sem használok ez miatt.
-
törölt tag
válasz
tasiadam #27830 üzenetére
Na, akkor CB R20-al:
R5 1600AF 3,6GHz allcore OC-val:
CB R20 eredmények:
Multicore: 2742pts
Singlecore: 370ptsMajd ha mindenem meggyógyul, lesz fizikai és lelkierőm is ahhoz, hogy a 20kg-os gépet kiszedjem az asztal alól és lecseréljem a gyári hűtőt CM Hyper 212 EVO-ra, akkor lepróbálom az 1600AF-et, hogy szereti-e a 3,8GHz-t.
-
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
tasiadam #27689 üzenetére
4 magos i5-m volt régen és hiába volt sok FPS az rx480-nal is single játékban, amikor több játék esetében is érezni lehetett, hogy nem folyamatos a kép, cseréltem egy R5 2600-ra és ezek a kis akadások megszűntek, az FPS nem igazán változott. Ezek után szerintem az 1200-nál is hasonlót lehetne tapasztalni.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
tasiadam #27555 üzenetére
Játékok alatt soha nem ment 60 fok fölé. Na meg akkor még csak egy cooler master ml240 volt rajta, később került rá egy corsair h110i gt, persze mindkettőnél 50 fokig csak 500-on mentek a ventilátorok és szépen fokozatosan teker feljebb.
#27556 hokuszpk
Kinek mi a kihasználás? Nekem az, hogy stabilan legyen meg a megfelelő teljesítmény a játékok esetében, ez a sok szar tesztprogram max addig érdekelt, amíg leteszteltem, hogy ezekkel stabil marad e a gép vagy elhasal, ha végig ment minden, akkor jött a próba a wz-vel, ha az nem hasalt el 10 perc alatt, akkor órák után is gond nélkül ment minden. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
tasiadam #27550 üzenetére
Gondolom a tdp keret a fő indok erre, másik lehetne, hogy nagyobb különbség legyen a két cpu között, de nem hiszem. Nekem 1,3V-on ment 4G-n, lehet, hogy ment volna picivel kevesebben is, de nem volt már kedvem ezzel játszani. Most meg kollégám használja alapon egy 1050 társaságában.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
tasiadam #27547 üzenetére
közben már 4G-n ment a cpu is, alapjáraton wz-nél 3450-re boostolt csak a 2700.
Lehet, hogy így egyértelműbb lett volna: közben már 4G-n ment a cpu is, mert alapjáraton wz-nél 3450-re boostolt csak a 2700.
Alapjáraton a 2700 görbéje elég nagyot zuhan 4-nél több szál terhelése esetében, 4 szál esetében 3950 körüli boost értéket tud, 5 szálnál már csak 3560 körül és 16 szálnál már csak 3400.
-
Chaser
legenda
válasz
tasiadam #27534 üzenetére
én 32e-ért vettem újan, a 3600-ost meg 64e-ért utána szintén újan
%-osan duplája, forintosítva sem kevés
de ha ingyen adták volna az 1600af-et, a teljesítménye akkor sem változott volna, és habár csak egy játéknál vérzett el csúnyán - nálunk -, onnantól mindegy az ára ha nem elégséges amit produkál
2700-et anno kuponozáskor összegubáztam 32e körül, de annak sem változik attóla teljesítménye hogy mennyiért sikerült veni -
Chaser
legenda
válasz
tasiadam #27513 üzenetére
ez mindig olyan, kinek éppen mennyit fizetnek/nem fizetnek az eredményekért ( :
viccen kívül, nagyon sok fake eredmény van nagyoktól is
saját esetem a 2600-tal - 1600f pontosan, 4g-t lazán ment valami 1,2v-on -
viszont az ac. od. játszhatatlan volt vele, megvettem a 3600-ost és lőn világosság...( : mindkét esetben 1440p@60 volt csak a cél
nyilván nem minden játék ilyen, de ha csak egy van aminél hasonlóan viselkedig a 2xxx akkor már megette a fene
és topikokból láttam nem egy emberke nem értette mért nem megy normálisan 2600 alatt az a game, tippnek mondtam 3600 upgradet, mindegyik megköszönte aki váltott, teljesen kisimult a játék
ez mondjuk úgy tesztekben nincs benne
nagyon szerettem az 1600af-et, ár/értékben a legjobb volt, 32e körül vettem ilyenkor egy éve, de hiába ha egy "fontos" játékunknál elhasalt és 4g-n is, amit nem is mind tud
ráadásul kikapcsolt smt-vel jobb volt mint bekapcsolt smt-vel
3xxx teljesen más világ, aki próbálta tudja...az ára is más világ ( : bár ma már lassan összeérnek újan -
Csupingo
veterán
válasz
tasiadam #27513 üzenetére
Nem vicces. A 10400 egy erős játékos processzor. Elég sokáig a legjobb vétel volt játékra az 50-60 ezres árával. Szerintem nagyjából rendben van a sorrend. Sajnos be kell ismerni, hogy a 2xxx-es ryzen-ek még nem annyira erősek egy szálon, ezért nem domborítanak akkorát játékokban. Munkára viszont egész jók.
-
Chaser
legenda
válasz
tasiadam #27443 üzenetére
nézd, nemrég valakinek halk volt a 3060 ti ghost
fél órát futtattam tesztet rajta, ha még fél órát kellett volna lehet fogom és kettétöröm...amilyen halk a phoenix, annyira helikopter a ghost, de van akinek az is halk volt, ez egyéni
ETOM
ugyanez, igaz sok gyártó és sok modell van, de még a 2,5-eseknek is bőven van hangja akkor is ha nem seakelnek
xbox-ban sem tudtam elviselni letöltőmódban amikor csak a hdd ment
na az új xboxok az más téma, load is kvázi némákFrancia91
én fülemmel csak egy baj van, átlagtól jóval jobb
a légtisztító mellett is tudok aludni, a klíma mellett is, egyik sem néma, de nagyon halkak, még a gyárban is tudtam aludni 50dB-ben, sőt, úgy aludtam igazán :d aki álmos az tud aludni ( :
a 2,5-es hdd-ket viszont akár 3+ m távolságról is lazán hallom, éjszaka meg pláne
ez a gép amit mutattál halk
mondanám hogy rakok fel videót az enyémről ami full csőgázon is néma, de ugye a némát azt nem hallod ( : nem nagy konfig, most csak 3100+gt 1030, utóbbi passzív, 3100-at meg a shadow lp cicorgás-mentes flex ventivel lazán megoldja 500rpm alatt terhelés alatt is, nincs hdd, táp is passzív, na az néma, fél méterről sem hallod akár éjszaka, úgy hogy open air a gép
most van folyamatban erősebb hw-rel ugyanez, jó móka röviden, pláne minél kisebb térfogatban
de off end mert agyonvernek ( : -
-
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
tasiadam #27355 üzenetére
Ennyire nem követtem a dolgokat, 2560x1080 144Hz monitorom van egy 2080 super társaságában és a 2700 4GHz-en kevés volt (pl warzone-ban sokszor leesett a vga kihasználtság 80%-ra és ez elég nagy fps eséseket jelentett), ezért volt tervben a váltás, most az ilyen gondjaim megszűntek
#27356 M0ng00se
Azóta elég sokat javult a kihozatal, így egyre több a jobban sikerült példány is, most belenyúltam a jóba. -
-
Chaser
legenda
válasz
tasiadam #27345 üzenetére
soc fesz is lehet kevés, illetve lehet nagyobbat droppolt
2700-emet csak 3,6 vagy 3,7-ig járattam, azt tudta 1,2v-on, 4g-t talán 1,25-ön néztem ott nem tudta, úh. nem erőltettem
mondjuk cb20-ban inkább 13% körüli előnyöd van c2c
2600-ra vagyok még kíváncsi mit gurít 3100 ellenében
3800x már nagyjából megvanszerk:
Kolbi_30
victorban kicsit jobb, cb20-ban kicsit gyengébb mint az előző, ez mondjuk érdekes -
duo
addikt
válasz
tasiadam #27238 üzenetére
allitolag (valami reddit thread szerint) a 0 az az amikor igyekszik kihajtani a maxot. es ha kell abbol vesz vissza. 2-esre allitottam. ami meg gazdasagosabb.
nalam nem okozott semmi javulast.kevesebbet se evett a cpu. igaz, en most meg tesztidoszakban vagyok. ha a kis hazban maradok, 6,7liter. akkor kimaxolom az undervoltot.ha a fractal design-ba visszamegyek, akkor az egy ~19 l. mocsok nagy hűtővel, ott viszont ki fogom próbálni az elérhető megmagasabb órajelet a legkisebb fogyasztás mellett. na ahhoz viszont hozzá sem tudok jelenleg szagolni. de hát majd kérdezek előtte.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
tasiadam #27220 üzenetére
Itt a fórumon is volt már más, akinek ment b550-nel a 2xxx cpu, meg neten is lehet sok írást találni ez ügyben.
Azóta a cpu megkapta a régi 4GHz oc-t és a ramok is a 3466cl14 beállítást, több óra warzone közben nem volt semmi gond, pedig eddig ez a játék a legérzékenyebb minden instabilitásra, amivel találkoztam. -
tasiadam
veterán
válasz
tasiadam #27183 üzenetére
mar nem tudom szerkeszteni de akkor ide irom. Elkezdtem tesztwelni hogymennyi mag kell a jateknak. Ekkor meg RX580am volt de az nem oszt nem szoroz, 60fps-ert is maxon porgott. 3+3 magra atraktam, semmi valtozas. 4+0 magra, igy sem. 2+2, igy sem. 2+0 magnal ertheto volt.
64 fos szerver, Amiens. -
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
tasiadam #27178 üzenetére
Kicsit bővebb tesztet néztem, ahol sokkal részletesebben szerepeltek a dolgok, így annak jobban hiszek, mint egy ilyen semmiségnek. Főleg, ha azt nézem, hogy az 1800x és 2700x között programok és játékok esetében nincs 10% különbség sem, erre a képeden durva számok szerepelnek már ott is.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
tasiadam #27175 üzenetére
Én ezeket a gyorsulásokat nem látom egyik tesztben sem, 1600x/2600x/3600x/5600x viszonyt nézve, az 5600x kb 45%-kal erősebb, mint az 1600x. Ezek alapján a zen és zen3 között van kb 45% a zen+-hoz képest 35-40% és a zen2-hőz képest 15-20%. Játékok terén egy 2080ti-vel, amint a felbontás már eléri az 1080p-t, akkor jelentősen csökken a különbség.
-
Fred23
nagyúr
válasz
tasiadam #27173 üzenetére
Tényleg nem sok, de a Cyberpunk 2077 után már nem volt semmi aktuális, ami miatt megérte volna nekem a jobb cpu + vga. Most meg egész normális áron elmentek.
Nem is lesz dVGA-m szerintem, amíg ki nem jön valami nagyon különleges cím, lehet akár egy év is. Addig meg a leginkább gépigényes játék a GTA V lesz tán, amit felteszek. Szóval ne álljon pénz a kihasználatlan cuccban...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
tasiadam #27132 üzenetére
az ott egy ibt/avx teszt, ha jolemlexem allcore megkuldve.
azert tettem be a kepet, hogy lassa nem kell aggodni, birja a kikepzest a procimellesleg ha olcso huto kell, most applikaltam egy freezer xtreme 2 -t a 3700X -re ac 4.2 -n picit roszabb hofokok vannak, mint a Freezer 33 plussal.
*Bar arukereso szerint a 34 -es olcsobb. -
hokuszpk
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Autós topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Mini PC
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Milyen széket vegyek?
- Nők, nőügyek (18+)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- PS Plus előfizetések
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest