- Kikristályosodik a Razr 60
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
AAAgold #17794 üzenetére
nekem az msi-s Click Bios GSE Lite nagyon ott van, semmi grafika, tiszta fapad, mindent kézzel kell beírni, de stabil, annyi hogy tényleg többször újra kellett húzni, nem értem miért, de írták hogy ha akadozik akkor ez van, elmentegettem pár oc profilt is, mindig csak egyet lehet sajnos mert felülírja a pendrive-ot :) (nálunk egyébként csak a bristol ridgesek vannak kitíltva :D )
-
Puma K
nagyúr
válasz
AAAgold #17727 üzenetére
Bárminemű órajel és feszültség állításnál az automatikus beállítás rendszerint problémás.
Ezért kell végigmenni adott beállításokon és nem auto-n hagyni, mert azt rendszerint az egekbe tolja az alaplap.
Az alaplap nem veszi figyelembe az élettartamot csak azt hogy mi az a maximum ami fölé nem mehet mert limitálva van, de amúgy vígan tolja neki a több feszültséget, mert nem ütközik hőmérsékleti limitbe. Ami az egyedüli korlátozó tényező lenne.
-
Albigator
őstag
válasz
AAAgold #17717 üzenetére
Nálam most a legeslegfrissebb BIOS-al 1.481V a max pillanatnyi, szintén -0.1V offsettel pedig 1.425V. Én is így használom (megint) a gépet.
zodo
Akkor üdv majd a klubban.
-
GIORGIONE76
őstag
-
Speed®
titán
válasz
AAAgold #17429 üzenetére
Aki a maxot kergeti..nálam ennyi kell a 2700nak 4Ghez, 4.1en már 1.375, 4.2 1.45 mellett is elesett, nem is erőltetem, csak benchmarkok mentek pár kört. Ahol nem elég a 4G, ott a 4.1-4.2 sem váltja meg a világot, indokolatlan pluszfesz mellett csak a VRM szenved meg a villanyóra teker..
-
-
Eagle16
addikt
válasz
AAAgold #17395 üzenetére
Próbálom kideríteni idővel. Mikor elsőre összeraktam a gépet, elindult XMP-vel, aztán 3 perc után megfagyott, utána mentem vissza 2933-ra. Lehet egy pici plusz memória feszültség kéne még neki.
pitepeti71: tudtam hogy kevés lesz hozzá, de jövőre majd veszek valami erősebbet, nagy monitort szerettem volna, és az 1440p 32 colon így is határeset, valakinek már ez is pixeles, nekem teljesen jó. Filmet is nézek rajta, TV elhelyezését nem tudom megoldani.
-
válasz
AAAgold #17158 üzenetére
Akkor mondjuk azt, átlagos? Van értelme ( bár irreleváns kérdés, mert úgyis meg fogom..) próbálni frissebb UEFI mellett?
Más, honnan tudom hogy a CPU hovezeto pasztabol elég van e a csoveken? Mert kicsit keveset tettem rá, és tény, hogy cine alatt max 66 fok, de aida stressz teszten simán magasabb is tud lenni, 75 körül. Cm hyper 212 black. Ha újra akarnám kenni, le kell takarítani teljesen? Izopropil alkoholos papirtorlo erre megfelelő?
Vagy nem érdemes ilyen hofoknal pacsmagolni?
Elkonyvelem akkor a 4.0 ghhz 1.325 voltot jó kompromisszumnak. Nagyobb oc esetén sem nyernék sokat CB pontban. 🙂
-
BerserkGuts
addikt
válasz
AAAgold #16992 üzenetére
Nem érti régi vágású gyerökk
ampör meg volta jó megvótak oszt kész watta meg nem is vót.Gpu boost is érdekes jelenség de ott legalább látható érthető mert ott te már nem emelgetsz többé feszt.
gtx 4. 5széria után szépen lassan átvette az irányítást 9 10. Szériánál már akárhogy akarod automatikus ott a feszültség mert pl:gtx 1060-nál is nem nagyon enged 1.12Voltnál többet legalábbis sehogy nem bírtam többet adni az alap pedig 1.050V.
De nem igaz hogy nem jönnek erre rá sokan pedig ott van a hw info tessék jól használni wattot is nézni mi volt a maxium érték ilyen egyszerű.
Lehet hogy a feszültség 1.45V de az Amper alacsonyabb és a teljesítmény a lényeg W érték ha az nem ment 65 70 felé akkor teljesen lényegtelen hogy a feszültség mennyi.
Érdekesebb érték a milyen hőmérsékletek milyen teljesítményen vagy munkán Watt.
Mert vrm-et is kellene nézni mivel sokszor nem a cpu megy tönkre hanem az alaplap.
Nagy amd fanok és nem hallgattok Robert Hallock-ra. -
Albigator
őstag
válasz
AAAgold #16642 üzenetére
Nálam a 2600X volt mikor 90 fok fölé is ment a gyári hűtő és pasztával. Ja és egy nagyon szarul szellőző házban. A fesz 1.3V sincs átlagban, max 1.337V volt.
De 2600-nál alaphangon tényleg nem kéne ilyen értékeknek szerepelnie.
-
MZsoltee
veterán
válasz
AAAgold #16614 üzenetére
És a feszültség, ha auton van akkor mitől függ? Kell állítani valamit, vagy csak lehűteni? És az alaplap terhelés és a hőmérséklet függvényében állítja a feszt és a feszhez az órajelet?
Vagy fordítva. Álíltja az órajelet, míg van feszültség. Feszültséget meg addig emel amíg hűteni tudja. Nekem ez lenen a logikus. De nem tudom mit tud a precision boost pontosan.(#16615) wwenigma: Abban a tekintetben hasonlítom össze, hogy érdemes-e vele küzdeni. Van-e kézzel fogható, szemmel látható eredmény? +5%-ért nem éri meg küzdeni, (lényegesen) komolyabb hűtést vásárolni szvsz. Hogy ennek mi a technológiai oka az kevésbé érdekel.
-
pandras83
őstag
-
Albigator
őstag
válasz
AAAgold #15585 üzenetére
Igen azért írtam 1.4V környékét mert afölé én sem akartam menni, meg hűteni se nagyon bírtam.. Na de te is antituning változatot fogtál ki ezek szerint.
Csak más eredményeire lennék kíváncsi akik szerencsésebbek voltak a lottón és vagy jobb a hűtésük is de olyan lappal rendelkeznek mint én. -
GAbre
veterán
válasz
AAAgold #15549 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Csak nekem fura,hogy alacsonyabb feszekről beszéltetek 1.25-ről 4ghz-en.
És eleddig szorzós tuningnál,nem volt olyan,hogy fagyott a rendszer.1-2 mag leállt és kész.
Eddig úgy tűnik 1.175V-on megy 3.8-at.
Csak úgy látszik ezzel se tudom azt a fránya 4ghz-et befogni értelmes fesszel(vagy 1eltalán) -
-
Jacek
veterán
válasz
AAAgold #15366 üzenetére
Mert ki szokta kapcsolni a lap, de vissza lehet kapcsolni. Asrocknal ha win alatti progijaban huzod akkor vissza veszi a frekit a voltot nem
Ha nem hasznalod a progit csak bios all mint a covek az erteken, ott is meg lehet oldani de manualisan be kell allitgatni a pstateket egyszerubb a progi. Mindent be allitasz a biosban csak a frekit a progiban nekem 1500-ra vissza veszi., Vcore meg all tulfeszelve mert nincs pl az en X470-es lapomon LLC es akkora a drop mint az allat
-
-
hokuszpk
nagyúr
-
AAAgold
senior tag
válasz
AAAgold #15292 üzenetére
Wow, ez valami béna IBT bug lesz - ha maxra rakom, az összes szabad memóriára méretezi magát. Közben változik folyamatosan a szabad mem mérete. De hiába lenne 10-20 mega plusz szabad mem, hibát dob. Ha átrakom customra és a szabad méret alá megyek 1gigával, akkor fut. Ha leállítom a custom futást és átrakom maxra, megtartja a kézzel beállított mem méretet és fut.
Bár nem tudom, hogy az alkalmazott mem méreten kívül van-e bármi különbség a high-very high-max beállítások között.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
AAAgold #15285 üzenetére
elso korben kapcsold ki az uacot vagy esetleg probald meg jobbgomb -> futtatas rendszergazdakent.
mondjuk eddig nekem nem volt ilyen hibauzenetem, szoval ez csak azt javaslom, ami oda van irva.de az is lehet, hogy tenyleg unstable a system, sajnos bennevan az is a felsorolasban
** jahogy admin probalkozas is megvolt. hat akkor kizarasos alapon marad az unstable. en raprobalnek, hogy picit visszaveszem ( mondjuk 200 Mhz -vel ) a procit , vagy alapra vissza a memoriat, es ha akkor sem fut, akkor megis inkabb valami bug.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
AAAgold #15283 üzenetére
amikor kozli, hogy keves a memoria, akkor az van, hogy megallapitotta, hogy mittomen van szabadon 12GB, beirja a memoriamerethez, hogy o most ennyit fog hasznalni. aztan a windows elindit valamit a hatterben, es maris nincs annyi memoria. ilyenkor azt szoktam csinalni, hogy atbillentem masik allasba, aztan mindjart vissza, es kitalalja az uj erteket, amivel mar elindul.
-
válasz
AAAgold #15244 üzenetére
B450M Pro4: múlt héten telepítettem a legfrissebb biost, a ryzen3000-esekhez. Bios frissülés után valami bitang 94 fokra is felment a proci, folyamatosan 70fok folott ment terhelve. Gyanús ventifordulat: kiderült, hogy a cpu hűtő hőmérsékletéhez való venti-fordulatszám választás volt elállítva szépen, áttette "monitor motherboardra". Be sem kapcsolt a hűtés, a proci meg főtt megfelé. Visszatesz CPU-monitorra, instant 62fokos stressz-tesztek és 29-30fok idle.. nem tudom, másnak volt-e ilyen, én bios frissíts előtt mindent gyári értékre állítok vissza, s úgy települnek. Utána picit azért a fordulatszámokon csökkentettem, mert nem szeretem a zajos üzemet
De a képeken úgy látom, az Ő ventije teker szépen, így nem a fordulatszám lesz a gond.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
AAAgold #15235 üzenetére
lletve nincs 2600-am, így nem tudom, mennyire normális, hogy csak 3900mhz-ig megy fel 1-1 mag auto üzemmódban aida teszt alatt, de én azt hittem, 4-4,1-ig egy szálon autó módban simán felmegy
A non x csak 3,9ig megy fel alapon, Te az x-es verzióval kevered, az órajeleket.
-
R3nts
senior tag
válasz
AAAgold #15132 üzenetére
A mellékelt képen az Aida64-ben a legfelső sorban...3 értéknél kis "i"betűk,buborékban,de szerény angoltudásom szerint sem "figyelmeztetések" csupán arra utalgatnak,hogy a CPU architektúrát tekintve ezek a "információs" értékek ,hozzávetőlegesek,mert ugye használat/terhelés függvénye a pontos mért érték... Csak azon "aggódtam" bírja e a konfig a 3200MHz-et a memóriának,de azóta megnéztem az AsRock B450Pro4 hivatalos specifikációit,és megbírkózik a DDR4 3200+ (OC) RAM-okkal is,szóval csak nem nyikkantom meg...
-
Floyd80
addikt
válasz
AAAgold #14976 üzenetére
Viszont az legalább bejött, hogy az AMD már májusban bejelentette a dolgot, mert többen inkább későbbre várták. Szerintem is "várhattak" volna, hiszen rendkívül sikeres a mostani ZEN sorozat, de nyilván látják, hogy az Intel is készül valamire, pl. árcsökkentésre, több F-es proci, miután kuka lesz a HT.
Áprilisban vettem a 2600x-et a 4770k helyett, de nem bánom, hogy nem vártam a 3600X-re, ha 8 magos lett volna, akkor lehet, de így szerintem nincs sok értelme cserélni (bár várjuk meg a teszteket), mondjuk lehet jövőre kipróbálom, ha már a lapot frissítették, de akkor inkább valami 3700-est.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
AAAgold #14957 üzenetére
Ezt már a 2. Generációval abszolválta az AMD.
Nem hiszem, hogy az árakról kéne tartani, ugyan annyi lesz kB mint a 2.gen megjelenésénél.
Órajelek meg úgy alakultak ahogy a földön járó emberek gyanitották 4.5-4.6Ghz, nincs ezzel gond. Ipc 15% javulás ez előrelépés, a 2. generáció pariban volt a kékkel csak az órajelek és a IF diléjei miatt nem mindenhol lehetett észrevenni.
Plusz nem hiszem, hogy megkaptunk volna eddig main vonalon 500 dodóért 12/24-et 4.6Ghz-n.
De igen biztosan nem előrelépés a Zen2 -
sb
veterán
válasz
AAAgold #14828 üzenetére
Én is így hajtom. Ahogy írtam eleve nem a max tuning hajtott. Ha menne 1.25-1.30V 4.0-4.1-et akkor se annyin hajtanám.
Jó ideje csak alulfeszeltem vagy azzal együtt tuningoltam max.
Ilyen szempontból engem az X sem fog meg, +10k-t nekem az sem ért volna, mert ugyanúgy kevés szerintem az a +10% amit cserébe adhat. -
apollo12
veterán
válasz
AAAgold #14768 üzenetére
most kicsit nagyobb dongott csináltam
"Haló adott lenne egy AsRock b350m pro4 lap és biost frissítettem, 5.00 ról 5.80 ra sikeres volt de azóta meghülyült teljesen(sokáig tart a bootolás folyamatosan elfelejti bios beállításokat) , sajnos én h.....e 5.50 biost kihagytam, hogyan tudnám vissza állítani 5.0 ra ? "
ebből lehet új lap lesz
-
Albigator
őstag
válasz
AAAgold #14478 üzenetére
Enabled természetesen.
(#14479) GFerr56
Igen, 3 mag nyugalomban maradt és? Idle állapotról beszéltem itt. Ez lenne a természetes. Csak persze néha felpörög, 1-1 mag 4.2 GHz-re ekkor ugrik meg a hőmérséklet is.
A lag témához: Nálam meg 100%-ra (jó persze nincs ilyen, legyen 99%) le van tesztelve a proci és RAM is. Előbbit CB r15 single/multi,CB r20 single/multi, IBT, Prime95 és AIda-val; utóbbit normálisan memtestekkel (memtest 64, memtest 86, Prime 95 Blend test) és nem volt gond. De direkt néztem full auton a procit és a memóriákat (2400 MHz, illetve DOCP 3200 MHz) is ugyanez a helyzet. Szóval nem hiszem h ezzel lenne a gond...
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3054, 96% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest