Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dyingsoul

    veterán

    válasz micafighter #7510 üzenetére

    Fagyogatni kb az után kezdett, hogy a min cpu-t levettem 15%-ra, szóval kb pont fordítva van: amíg 100%-on volt a min proci addig nem nagyon volt gond. (Vagy csak nem használtam elég ideig, de kb hetekig jól működött majd állítottam a min powert 15%-ra és már aznap fagyott, de most is van, hogy 1-2 napot túlél fagyás nélkül).

    A fagyásról: Amikor lefagy, megáll a kép, a hang, minden. Semmire nem reagál, kurzor nem mozog, ctrl + shift + esc semmi, ctrl + alt + del semmi. Csak a PC-n lévő bekötött reset gombbal tudom újraindítani. Minden esetben ez szokott lenni, nincs kék képernyő.
    Érdekes módon azt figyeltem meg, hogy nem akkor fagy le a gép, mikor terhelés alatt van, hanem mikor csak az asztalon bóklászok, videót nézek, youtube stb. Játék közben nem nagyon fagyott le (volt játék ami crashelt, BF5 ami kb még mindig béta állapotú de volt játék ami még egyszer sem crashelt pl Forza Horizon 4, mindkettő új játék).

    A legérdekesebb, hogy egyszer mikor lefagyott a gép, simán reseteltem és mikor a post képernyőn voltam, ott is lefagyott! Kb nem hittem a szememnek, nézem a képet, eltelt 1-2 perc még mindig azt írta, hogy press del or F2 to enter bios vagy hasonló. Akkor azt hiszem kikapcs hosszú nyomással tudtam csak újra indítani.

    De volt, hogy 1-2 napig egyszer sem fagyott.

    Eseménynaplóban nem néztem resi után, de legközelebb csekkolom. Minden esetre most átfutottam de nem látok benne semmi különöset. Persze vannak errorok, warningok de már nem tudom a pontos idejüket a fagyásoknak, nem tudom mihez lenne köthető.

    Ha már itt tartunk van egy másik dolog is, nem tudom ennek van-e köze a fagyásokhoz... Van egy jelenség amit nagyon nehéz leírni de azért megpróbálom:
    Gondolom neked is volt már olyan PC-d ami kék képernyőt kapott miközben valami multimédiás dolgot csináltál vagy játszottál. Ilyenkor "beakad" a hang és olyan, mintha kb az utolsó pár ms-nyi hangot ismételgetné, mint egy turmixgép. Ehhez hasonló mint itt a videóban, de nem teljesen, inkább a kék képernyős hasonlat a helytállóbb.
    Nem tudom, hogy mi okozza, de teljesen random időközönként néha ilyet produkál a rendszerem, én csak azt mondom dadog. Ilyen hülyén megáll a hang, a kurzor is megfagy, de nagyon rövid időre: kb 200-500ms-ra. Nem vagyok félős de néha meg is ijeszt. Nem fagy le a gép. Csak "dadog" egyet. Teljesen random időközönként, nem tudom kötni semmihez sem alkalmazáshoz, sem terheléshez sem hőfokokhoz.

    A legfurcsább az, hogy az előző Inteles konfigomon is megvolt ez a hibajelenség ami marhára bosszantó. Én már gyanakodtam mindenre de nem sikerült megoldást találnom. Amiket az előző konfigból megörökölt az AMD-s gép: Tápegység, 1db WD 500GB vinyó, 1db WD 2TB vinyó, 1 tb 120GB SSD (OCZ vertex), 1 db 500GB SSD (Samsung 850 Pro) na persze a ház meg a hűtők és természetesen routert és perifériákat sem váltottam.

    Ha megoldást nem is, de valami tippet tudnál adni, hogy hol kérdezzek ennek utána az is frankó lenne. Gondoltam rá, hogy redditen bekérdezek valami threaden de azt sem tudom hol lenne ott is célszerű és leírni is nehéz a jelenséget, szándékosan előidézni meg kb lehetetlen.

    [ Szerkesztve ]

    - Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

Új hozzászólás Aktív témák