-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Omli85
őstag
válasz
Gaboman #40361 üzenetére
960T-t próbáltad hatmagosítani ? Van azokban azért egy kis extra kraft főleg újabb játékoknál ahol működik a többszál. A deszka elvileg tudná nekem anno a 870 Extreme3 R2.0 tudta gondolom az újabb is tudja.
Mindenesetre a táp eléggé határeset egy 500-550-es ajánlott lenne egy 290 mellé meg egy phenom 2 mellé. Főleg ha működik a magfeloldás mert akkor kel neki egy kis extra kraft meg egy értelemes hűtővel még valamennyi OC-t is bírna -
HSM
félisten
válasz
Gaboman #40355 üzenetére
13W, az szinte semmi.
(#40356) deadwing: Igen, ebben van valami.
Bár az nagyon nem mindegy, mivel játszana, és az mennyire processzor igényes. A GTX950 azért elég soványka, a 290 meg ahogy írod, meg kicsit a túlzott véglet a procihoz képest...
Mondanám köztes megoldásnak a 280X-eket, de elég öregecskék már, a 4GB 380-ak meg kicsit túlárazottak szvsz. -
deadwing
addikt
válasz
Gaboman #40355 üzenetére
"a processzorom nem lényeges mivel így is a GTX950-hez képest bő 50% amit kapnék."
Nem kapnál. Saccra kb 30-40%-on fog menni a kártyád azzal a cpuval. A helyedben olcsóbb/gyengébb vga-t vennék, aztán ha lesz másik proci, akkor vennék erősebb kártyát. Sőt, akkor már olcsóbban is megkapod mint most.
-
HSM
félisten
válasz
Gaboman #40350 üzenetére
Elég jól be lehet ezeket a VGA-kat lőni, hogy ne fogyasszanak sokat. Én írtam hozzá BIOS-t kitesztelt feszekkel, és 950/1350Mhz-en használom, és így elég barátságos, 200W alatt elvan, és elég jól megy, halkan.
A zabagép húzott (4Ghz) hatmagos procival is elvan pl. BF4 Mantle alatt mérve konnektorból 380W-al így.Szóval okosan belőve a kártyát és a procit szerintem bele lehet férni a tápod határaiba, kérdés, mennyit akarsz ezzel foglalkozni.
Abba viszont ne éld bele nagyon magad, hogy a sima 290 kevesebbet fog enni, mert a jobban sikerült csipek az X-eseken vannak. Nem véletlen ugyanannyi a gyári TDP-jük.
-
törölt tag
válasz
Gaboman #40350 üzenetére
ilyen táppal használok egy ref 290x-et alulfeszelve, szóval illene vinnie az egyágas tápodnak a vga-t. az más kérdés, hogy a proci miatt amúgy is malmozni fog.
viszont alapvetően nem javaslom senkinek, hogy ilyen "gyenge" táppal hajtson ilyen étvágyú vga-t. még az első fűtési szezonban a fogyasztásmérő érkezéséig nem mertem terhelni a vga-t, azóta már a 3. szezonban használom fűtés rásegítésnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest