- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csákk
senior tag
-
Asbee
veterán
válasz
Milka 78 #24573 üzenetére
Tényleg nem akarok annyira itt bele menni, de a maxwell eléggé le lett írva, hogy gyenge, olcsósítotott nem időt álló, jövőben dx12 stb vége neki. Van is benne valamennyire igazság, mert nem a 780/ti utódja, de azért kicsit más ez a alapján a helyzet. Persze azért nem azt mondom egy tesz mindent elmond, de sejtet valamit...
(#24574) tailor74: anandtech nem hazudna ekkorát.
-
TTomax
félisten
válasz
Milka 78 #24516 üzenetére
Hát ha valóban kompakt víz lesz rajta akkor jó kis kártya lehet,sok minden függ a csíkszelességtől... ha 28nm lesz akkor baj van...a 20nm állítólag meg nem az igazi,nagy gpuhoz nem jó... 16nm meg még nincs kész... nem tudom...A piacra már nagyon ráférne egy ütős radeon,én szurkolok nekik!
-
törölt tag
válasz
Milka 78 #23945 üzenetére
Szóval ha a közeljövőben teljesen véletlenül vennék egy 390-es Radeont akkor a tápom kiváló minősítést kapna és még dzsihadista sem lennék?
(#23962) daveoff De az vagy
. BF4 közben ha kamikáze akciót indítasz hallani lehet ahogy mondogatod Allah Akbar
Viccvóót ne vegyétek komolyan.
-
HSM
félisten
-
válasz
Milka 78 #23586 üzenetére
Megmondom őszintén speciel ezt így nem is tudtam, de lehet, hogy igaz, mert az én kártyámon (r9 290 DCUII) nem tudok +feszt állítani MSI Ab-el.
(#23587) daveoff: Igaz.
Itt is írják: "Samsung memory, so it overclocks well." -
hermanyi
addikt
válasz
Milka 78 #23096 üzenetére
1 bajom van vele ,hogy tehettek volna rá hosszabb gumicsöveket .
Tuning potenciált még nem néztem , Core Clock-ot húztam fel 1000 re ,Power Limitet pedig lehúztam -15 re . Ennyit piszkáltam vele csak . Majd ha lesz időm venni pasztát az SA hoz akkor majd kicsit jobban megnézem. . -
-
-
HSM
félisten
válasz
Milka 78 #22743 üzenetére
A NYÁK-ra ventit én semmiféleképpen nem tennék. Az első rossz mozdulatra már darálod le a hátuljáról az alkatrészeket.
Valamivel rögzíteni kell fixen fölé, ne tudjon hozzáérni és kárt tenni benne. Elég könnyen lejönnek a felületszerelt alkatrészek, aztán lesheted a VGA-t...
-
-
-
Scholes9
nagyúr
válasz
Milka 78 #22681 üzenetére
Amikor tuningoltam a procimat akkor volt kék halál, míg be nem lőttem stabilan a 4 ghz-et, lehet h valóban kell még fesz neki, kipróbálom, köszi a tippet, remélem megoldódik
85 foknál tovább nem melegszik a kártya egyébként, az a max. De inkább a 80-83 fok ami között ugrál.
-
HSM
félisten
válasz
Milka 78 #22574 üzenetére
Viszont ha az ágankénti védelem lekapcsol, az nem gáz, semminek semmi baja nem lesz tőle (bár a winyók nem szeretik), nem olyan, mintha túlterheled a tápot, aminek viszont csúnya vége is lehet.
Az egyágas tápoknak is megvannak az árnyoldalai, de tény, kevesebb szívás ven velük, mint egy béna kiosztású többágassal. -
válasz
Milka 78 #22439 üzenetére
Minden CPU -nak MÁS a gyári VID -je(ahogy mostanában a VGA -k nál is, itt is más szinte mindegyik VGA -nak a gyári alapfesze!) még 2 AZONOS FPO számúnak is lehet más a gyári Alapfesze(VID)
Az én 3570K -m nak 1,3525.v az alapfesze hidd el! Volt kb 6.db 3570K -m és nem volt 2.egyforma VID -s benne!
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Amúgy most nézem neked Accelero Hybrid -ed van és csak SIMA 290 -ed! egyébként én is Accelero Hybrid -et akartam először, igaz én már az új Accelero Hybrid II -est! Ami árban kb ugyan ennyi lett volna mint a Morfeus, csak épp ott szopás lett volna a VRM, mivel a Hybrid II kizárólag a GPU -t hűti!De hogy kicsit meg nyugodj csináltam 45.Perc FC4.et 1150/1500 on és +75.mV -ot adtam neki! nem adok 100-130-mV -ot mert az 1150.et viszi +50.el is és hiába adok +175.mV ot, az 1200MHZ -et akkor sem viszi csak szemetelve, szóval nincs értelme a halálba kergetni se a VRM -et se a GPU -t!
Én nem akarom gariztatni a cuccaimat, így nem is feszem szénné mint 1esek!
Tehát akkor 1150/1500 és +75.mV
GPU: nem ment 60.ig se, 58.fok volt a max amit látsz a képen, és a VRM is 65.ig melegedett csak!
Most lehet hogy kicsit el pilled a szád, mert a Accelero Hybrid -ed ettől sokkal kevesebbet tud, de hát ez van! Amúgy csak úgy lehetne össze hasonlítani a 2.hűtés teljesítményét ha ugyan azon a VGA -n lenne tesztelve mind 2 hűtés!
Ott van rá a példa HSM kollégának a sima giga Wf3 290.ese alulfeszelve 850.MHz re vissza véve jobban melegedett, mint az enyém 290X re alakítva alapfeszen 1040.en járatva, még amikor a gyári hűtésem volt fenn!
Tehát baromi nagy eltérés van a GPU -k ban is mind melegedés/fogyasztás és tuning téren is! -
válasz
Milka 78 #22436 üzenetére
Múltkor is írtad! De DIREKT NEM reagáltam rá!
Én általában LEFELÉ szoktam feszelni!(még a telón is alulfeszelem az SOC -t) nem felfelé!Alapfeszen megy 1120MHz.et, nincs értelme feszelnem, gyári órajeleket(1040/1250.et) meg -50.mV al viszi!
Amúgy tegyük hozzá azt is, hogy ez a VGA eredetileg egy sima Giga WF3 290 OC lenne!
De mióta megvan 290X OC -s bios al megy hibátlanul TELJES ÉRTÉKŰ 290X OC -ként!Nekem bőven elég(lenne) az alapfeszes tuning is, de még az sem használom ki!
Minek kínozzam +100-150.mV -alaz a +2-3.FPS nem ér annyit hogy +60-80.W al többet egyen a gép!
A 3570.K -t is alulfeszelve 1,2625.V on használom 4500.MHz -en! egyébként gyárilag 1,3525.v lenne az alapfesze, pedig ott nincsenek hűtési problémák se ~45.fokon elvan, leszabályozott pumpával és 800.RPM en járnak a radin a ventik!
Egyébként FC4 SOKKAL jobban fűt mint bármelyik másik játék és a heaven sem melegít annyira mint egy 1 órás FC4. teszt!
-
Habugi
addikt
válasz
Milka 78 #22361 üzenetére
Igen, sajnos nem vagy vele egyedül.
A nyáron/nyár végén még kis túlzással minden bokorban lehetett kapni, azóta teljesen eltűnt.
Jópáran érdeklődtek azóta 280X topicban/privátban is, hogy hol vettem mert sehol nem kapni.Itt egyébként: [link]
Ma napig van Titán termékük, mindenkinek azt javasoltam, hogy írjanak mailt/teló, hátha tudnak még rendelni.
De így, hogy saját kútfőből megoldottad nem feltétlen szükséges. -
HSM
félisten
válasz
Milka 78 #22337 üzenetére
Én kábelkötegelővel szoktam ventiket a szükséges helyekre rögzíteni.
Kis gondolkozással rengeteg megoldás van.
Én amúgy amikor páran rákezdenek a sírógörcsre, csak mosolyogni szoktam magamban.(#22346) sixpak: Jó ez, de szerintem feleslegesen lehűtötted. Nyugodtan mehetne a GPU és VRM 70-72 fokra, akár 75-re is. Feleslegesen hangosabb így, a venti is gyorsabban kopik.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Milka 78 #22211 üzenetére
Érdekes ,hogy ha nincs bent a kártya a gépben az érték felmegy 12,06V -ra.Mindegy rendeltem egy másik tápot.Keddre itt lesz.Együtt nem megy nekik a működés.Szerintem a táppal nem stimmel valami,mert a másik kártyám a 7970 be sem kapcsolt vele.
Közben meg a kis gépben a 350W -táp mellett egyiknek sincs semmi baja.(#22212) odorgg Tudom, azért is írtam oda,hogy a szoftveres mérés nem az igazi, de multiméter híján nincs jobb,majd kérek kölcsön egyet.Seasonic G650 táp.
-
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Milka 78 #19732 üzenetére
Koszonom, kb en is igy gondoltam
(#19728) deadwing : minden ultra es max, kiveve a motion mert azt nem szeretem.
(#19735) HSM: okkay, tegyuk fel hogy ez ilyen rucskos es nem jo... mit kellene tapasztalnom? Illetve mi a difi? Vagy azt javaslod, hogy vsync mellett kellene jatszanom inkabb?
-
zack
nagyúr
válasz
Milka 78 #18985 üzenetére
Nagyszerű eredmény, de meg lennék lepve ha ez Ryse, vagy Sniper Elite 3 stabil lenne.
Ryse-ot végig toltam legnehezebb fokozaton, nagyon nagy játék. Crysis ultra quality mod-dal éreztem hasonlót a maga korában. Most elkezdtem a Sleeping Dogs Definitive Edition-t ami már javított HD grafikával adtak ki.
1080p-ben mindent max-ra húzva 50-60fps, és gyönyörű, bár nem Ryse szint. The Evil Within jön utána, és persze az Alien Isolation. De szerintem ezek a 290X-nek meg se fognak kottyanni 1080p full-ban.(#18984) Pacy
Szerintem mindkettő. Ha van egy jó alap, egy jó hűtéssel sokat ki lehet belőle hozni.
-
Joshi
titán
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Milka 78 #18410 üzenetére
Akkor kérnén hogy ne tegyünk már buta kijelentéseket hogy a 970/980 rossz. R9 290 jobb. Nem kell nagyon keresgetned, megtalálod a hsz. Ìgy necsodolkázzon senki hogy át téved egy két zöld és lobogtatja a zászlót. Nyilván tisztába vagyok vele hogy a maxwell 3 hete jelent meg a az R9 290 pedig egy éve. De akkor a kedves olvasoknak ne irkáljunk hülyeségeket... köszi. Részemről befejeztem.
Zack: Nekem még GTX 780 Ti sli teszt is van a gépen mérve Frapsal a játékok többsége. Tudok neked küldeni. GTX780Ti oc 1280 mhz en is van kb 25 programot mértem le rajta fullhd tól kezdve wqhd felbontásig.
-
válasz
Milka 78 #17946 üzenetére
Köszi az infót mindenkinek, erre voltam kíváncsi..
Eldőlni látszik, hogy mégis megtartom a 290-em, nem kell nekem se X-es, sem 970, nem megalázó a lemaradásom, ahogy nézem...
Jó lesz nekem ez a játék vizes kártya, amúgy is csak vicces emberek találnak meg vicces ajánlatokkal...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged