- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
GeneraL_XTX #32818 üzenetére
Szép össze hasonlítás, köszi.
Tuningot próbáltad már az msi-n?
Szerintem befogható lenne ott a G1 is. -
válasz
GeneraL_XTX #32770 üzenetére
A witcher 3 befűt minden kártyának, nálam ami kártya megfordult, mind 70 fok fölött volt w3 közben.
Szerintem kihoztad a hűtésből amit lehetett abban a házban. Úgy néz ki ez a hangszigetelés ára.
Én thermaltake core v21 házban használom a sapphire-t , ennek mindkét oldala "méhsejt rácsos", elől 20 cm venti tolja be, hátul 14cm venti szívja ki a levegőt, és így 65-70 fok körül van a gpu, igaz csak43% venti fordulat mellett.
Hagy ne mondjam, hogy ennek meg a porosodás az átka. -
trufa12
addikt
válasz
GeneraL_XTX #32770 üzenetére
ha azt a hűtést ráfordítanád a kártyára, felfelé nyomná le róla a meleget már jobb lenne pár fokkal.
(ilyen hűtésem van, úgy van beállítva, se a proci se a vga nem fő be )egyébként egyelőre úgy tűnik eltűntek a kép anomáliák, így igen csak valószínű hogy az AB okozta nekem is.
Viszont kérdés akkor mit használjak win10 és vga oc-hoz.
Vagy kukázzam a win10-et
win7 alatt viszont nem megyen a dx11? ... tegyek fel esetleg win8.1et -
Omli85
őstag
válasz
GeneraL_XTX #32775 üzenetére
Vagy inkább azt, hogy maga a tesztprogram nem fekszik az FX-nek.
Kihajtja nem hajtja témának a legfőbb okozója, hogy szoftveres oldalon nincsenek kihasználva az erőforrások. Amíg azt látom, hogy 50%-on is alig alig ketyeg a cpu addig nekem ne beszéljen senki CPU limitről.
Egyedül Battelfront béta alatt láttam ingame 70-80% feletti CPU terhelést minden magon... nem is volt gond a sebességgel. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
GeneraL_XTX #32775 üzenetére
Amivel tisztában is vagyok.
Viszont ~10-15% miatt még mindig nem érné meg számomra lecserélni az egész platformot.
Mondjuk korábban volt itt egy 290x is, i5-i7 mellett, hasonló eredményekkel.
-
válasz
GeneraL_XTX #32755 üzenetére
Na, ez jó hír. Még jó, hogy nem dobtad egyből az apróra..
Végül hogyan helyezted el a ventiket a házban? -
juve600
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #32755 üzenetére
Grat
Mit értesz újra gondolt házhűtésen. ?
-
Gh00st
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #32707 üzenetére
Remélem így már megoldást találtál a hőmérséklet gondokra.
Más:
Futtattam pár kör Valleyt, HWinfós adatokkal(ha kell valakinek összehasonlításképpen)
Fogyasztás, hőfokok, venti, stb.
290vaporx egy corsair750d házban, af14-es ventikkel.
1030/1400default, gyári venti profil
1030/1400default, saját venti profil
1150/1500oc 24/7 stabil
1200/1600oc -
válasz
GeneraL_XTX #32707 üzenetére
Az összkép jó, remélhetőleg az hőfokok is helyre jönnek.
-
trufa12
addikt
válasz
GeneraL_XTX #32658 üzenetére
Az r4 nekem sem vált be..
eladtam vettem a 600 -t -t az jó csak meguntam most vettem nzxt s340-est az is remek .
Hangja nincs , ventikkel tele van. kártya nem éri el a 70 fokot , oc-val -
Televan74
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #32673 üzenetére
Nem tudom kivel cseréltél,de lehet nem véletlenül ment olyan gyorsan a csere 1:1 -be.
Szerintem vannak "selejtes" darabok amik kikerülnek.Az a baj hogy kifogsz egy ilyet és csak cumizol vele,Mert még nem garanciás probléma,de közben meg alig használható.Idle jó,de ki a franc akar egy ilyen kártyával csak youtube -os videókat nézni.Amúgy nem értem,hogy egy amúgy csendes ventilátort miért nem lehetett volna alacsony fordulaton járatni idleben. Talán akkor nem fűteni szét a házat.
Szerintem hiba volt az AMD -től a vrm hőmérsékletek monitorozása a felhasználók számára. 970/980 tulaj nem lát ilyet,ergo nem is cukkolja magát vele feleslegesen.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #32673 üzenetére
Furcsa nalad ez a melegedes. Nekem a 690 II-ben van alul es elol 1-1 140-es ami befele sziv, hatul egy 120-as kifele, meg felul a H110-en ket 120-as kifele. Ezzel mindegyik kartyaval szuper hofokjaim voltak, pedig minden venti le van veve minimumra.
-
sixpak
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #32666 üzenetére
Nem az én pénzem, ezért nincs is beleszólásom, de házat olcsóbb cserélni, mint vga-t, főleg annak fényében, hogy a jelenlegi házad még újonnan sem éri el a 30ezer forintos árat.
És egy jó ház, hosszú évekig kiszolgál, minden gond nélkül.
Ezzel nem a házadat minősítem, de ahogy elnézem, az gyakorlatilag egy fém kocka, kevés szellőzési lehetőséggel és sajnos nem is túlságosan tágas.
Nyilván van akinek ez a minimal design jön be ( nekem is), gondolom csendes is, de aki teljes csendet akar, az nem 290/390-et vesz. -
oliba
őstag
válasz
GeneraL_XTX #32668 üzenetére
...és emellett még mennyit csökkent a fordulatszám?
-
kp59
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #32668 üzenetére
Látod látod hogy mégsem a kártya itt a bűnös hanem a házad jelenlegi szellőzése.
Na ezt kell kialakítanod és nem a kártyát eladni.
-
Speed®
titán
válasz
Igényesen kell csinálni és akkor nem ront, hanem emel az értékén.
Ha nagyon nem megy, 980..nincs messze árban igazából (HA ofk).kp59
Furyx..jó vicc az árát/tempóelőnyét tekintve..a radi amúgy bent van.
Ha már annyi pénzt kiadnék VGAra, inkább 980TIt vennék, az 6GB. -
kp59
aktív tag
válasz
Esetleg egy ilyet ajánlanék megvételre [link] (persze nem tőlem mert nekem nincs).Ezen már ránézésre is igen komoly a hűtés (és ráadásul ki lehet rakni a házon kívülre).De komolyan valami megoldást biztos lehet találni a problémára ha a kártya amúgy rendben van (mert még az is lehet hogy ennek a kártyának a hűtésével van baj és azért adta el akitől vetted).
Garancia amúgy van még rá nem hiszen csak idén nyáron jött ki?
-
kp59
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #32649 üzenetére
Azt elfelejtettem mondani hogy a már fentebb említett x1900xtx kártyám is ebben a mostani házban volt és semmi gond nem volt vele pedig az aztán nagyon melegedett (és a ventilátor hangja sem volt zavaró mert max. 40-45%-on ment - igaz annak a kártyának csak egy ventilátora volt).
-
Speed®
titán
válasz
GeneraL_XTX #32649 üzenetére
De nem is arra van kitalálva, hogy 400+W hőforrást elbírjon megfelelő huzat nélkül. Csendes üzemre inkább. Ettől függetlenül azért nem kezelhetetlen szvsz. Táp elé alulra tegyél egy ventit, ami befelé tolja a friss ájert, első két venti szintén. Minden más helyre (oldallap, hátsó, tető) kifelé dolgozó ventiket. Az oldallapi különösen előnyös, lévén a bordázat kialakítása miatt arrafelé tolja a meleg javát (meg a lapra..).
kp59
A táp nem fűt semmit, alul szív friss ájert, hátul kitolja. VGA és közte amúgy rahedli hely van, az nem gond. A keresztbe fordított vinyórekeszek inkább, azokon nehezen fújnak át az előlapi ventik és sajnos pont az alsó nem kivehető, ami több direkt levegőt jelentene a kari számára. -
kp59
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #32641 üzenetére
Igen valóban nem kicsi de úgy nézem ez a ház alsó tápos elhelyezésű. Mennyi helyed van a kártya ventilátorai és a táp között?
Nem lehet hogy a táp ami maga is hőt termel és a kártya között olyan kicsi a távolság ami akadályozza a normális légáramlást?
A ventilátorok ugyan forognak de nem mindegy hogy honnan szívják el a levegőt (jelen helyzetben egy viszonylag kis helyről a táp fölül szerintem nem túl szerencsés megoldás).
Én is azon a véleményen vagyok hogy bizony itt a házad szellőzése a probléma.
A ház oldallapjára úgy látom lehet nagy ventilátort rakni (legalább is ott a helye a képen).
Neked van ott venti?
-
oliba
őstag
válasz
GeneraL_XTX #32637 üzenetére
Próbáld meg, hogy szívóra teszed az oldalsó ventit.
Amúgy én is mértem pár tesztet 3DMark-kal. HWInforól bárki azt olvas le, amit szeretne
-100mV +50% 950/1250MHz
Fogyasztásmérő szerint 274W a max. Az átlag -10W kb
Minden alap 0mV 0% 947/1250MHz
Fogyasztásmérő szerint 306W a max. Az átlag -10W kb
+100mV +50% 1150/1625MHz
Fogyasztásmérő szerint 384W a max. Az átlag -10W kb
-
kp59
aktív tag
válasz
Vízhűtést?
-
blu79
addikt
válasz
Ezek szerint semmi nem hűti le a 390-et
, sajnálatos... lehet tényleg házat kell cserélned?
-
Tomko78
őstag
válasz
-
kp59
aktív tag
válasz
Milyen házba raktad azt a kártyát hogy 80%-os ventilátor használat kell a kártya lehűtéséhez?
Amúgy valamikor volt nekem x1900xtx kártyám és annál terhelés alatt a 90fok körüli hőmérséklet teljesen normális volt.
-
Tomko78
őstag
válasz
Pedig itt ahogy olvastam mindenki az MSI-t dicsérte , hogy az egyik legjobb hűtés , Asus DCII meg lehúzták , pedig nekem elég jól hűti a vgat
-
Milka 78
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #32616 üzenetére
És ez?
Mondjuk az tény,hogy a Maxwellnek sosem feküdt ez a régi tesztprogram,köze nincs a valósághoz. -
trufa12
addikt
válasz
GeneraL_XTX #32616 üzenetére
1150/1700 , 80 mv +50 kakaó .
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
GeneraL_XTX #32608 üzenetére
szombaton?
btw ha hárén ulsz, akkor forumozas helyett figyelj, mert decemberben boven szidni fogod az oktoberi ened.
---
megjott az NZXT 630, eppen nezem, hogy hogyan fernek el benne.
btw, hatalmas egy haz, bar a 290xek se picik. hat meg a hutes ami kelleni fog.
-
válasz
GeneraL_XTX #32603 üzenetére
Szerintem a graphic score lehet mérvadóbb, mert eléggé proci függő a dolog, mint látszik is.
Hpeter10 most telóról vagyok, feltétlen meglesz, ha gép közelbe érek.
Szerk: úgy látom megelőztek.
-
lowzor
veterán
válasz
Graphics Score-t kell nézni.
Kb ugyanannyit hoz, mint egy 1500+ 970. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
jo, de miota jatszunk benchmarkokkal?
viccet felreteve firestrike GPU 22400pont korul volt a 290x CFfel, alaporajelen.
-
blu79
addikt
válasz
szia, kb. hozza mert a Graphics scoret kell nézni, nem de?
-
janos666
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #32555 üzenetére
Az se rossz, de a lapos nekem jobban bejön, mint a bögyös. Maradok a feszes műanyagba öltöztetett, vékony rézmonolitok fétisénél, amik nem morgolódnak éhségükben, mert folyton isznak.
Nekem csak egy vihar verte 290-et hozott ma vissza a postás.
Betoltam a 8x slot-omba és ugyan úgy működik, mint mielőtt eladtam, úgyhogy egyik szemem sír, másik nevet. -
trufa12
addikt
válasz
GeneraL_XTX #32570 üzenetére
Semmi probléma nem lesz
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
GeneraL_XTX #32576 üzenetére
Jah, csak ugye pci-e 2.0, bár elvileg nemszámít.
Feltettem a 15.7.1-et, nem jobb semmivel. DDU-val kipucoltam mindent, kíváncsiságból.
CCC-ben adtam neki egy kis kakaót, de nem javult. Ugyan ennyit produkál.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
GeneraL_XTX #32574 üzenetére
Hát, passz..
Érdekes.. Eleve érdekes már a rendszer élete.
Win8.1->270X->970->Windows 10->970->390.
Azt nem hiszem, hogy ennyire kevés volna a 4600-on ketyegő FX.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Grat hozzá!
Én lemondtam róla.Nem volt kedvem tovább várni vagy extra pénzt költeni rá.
-
kp59
aktív tag
válasz
Én is ezt olvastam az egyik nagy külföldi webáruház vásárlói véleményei között hogy elég súlyos "személyiségről" van szó.
A róla látott képek alapján nekem inkább egy viszonylag kisebb kártyának tűnt talán mert csak 2 ventilátor van rajta és ezért csalóka mondjuk egy Sapphire 390 Nitro kinézetéhez viszonyítva (persze ez gondolom csak akkor igaz ha külön vannak fényképezve mert ha egy képen egymás mellett vannak akkor már nem látszik ez a különbség annyira mert csak 3cm-el rövidebb az MSI kártya a Sapphire változattól viszont az MSI 8,7mm-el vastagabb - gondolom a hűtő miatt).
Remélem az enyém is megjön a jövő héten hétfőn.
-
válasz
Az első sokk után jöhetnek a tapasztalatok..
-
blu79
addikt
válasz
- ma már más a divat... minnél kissebb legyen de erős mint a bors
Gratt hozzá, majd számolj be hogy teljesít
-
kp59
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #32495 üzenetére
Erről semmit sem tudok mondani legfeljebb amit a neten láttam az meg ugye nem az én tapasztalatom.
Valami oka azonban csak kell hogy legyen annak amiért ennyire rákattantak erre a kártyára nem gondolod?Na mindegy, az én szempontomból a lényeg hogy a már fentebb említett okok miatt én ezt választottam aztán majd hamarosan kiderül hogy lehet-e hinni mások véleményének.
-
kp59
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #32490 üzenetére
Ez a kártya nekem azért lenne jobb mint a Sapphire Nitro mert a specifikációja alapján 100wattal kevesebbet fogyaszt mint a Sapphire (az MSI-nek tudtommal fejlettebb a hűtési rendszere is de javíts ki ha tévedek).
A grafikus mag turbó órajele meg 1060MHz az MSI-nél (a Sapphire-nál a weboldalán 1055MHz van megadva).
A memória órajel 6100MHz az MSI-nél (a Sapphire-nál pedig 6000MHz).Ennek ellenére még ha valamivel gyorsabb is a Sapphire 390x nekem akkor is fontosabb az hogy egy kevesebb áramot fogyasztó és ebből következően kevesebb hőt termelő csendes, jó hűtésű kártyám legyen (aminek ráadásul ahogy láttam igen szépek a különböző kártyatesztekben elér eredményei).
Amúgy Sapphire 390 Nitro volt eredetileg tervbe véve de (evés közben jön meg az étvágy) addig nézegettem a különböző oldalakat ahol dicshimnuszokat zengtek erről az MSI kártyáról hogy végül teljesen megfeledkeztem a Sapphire-ről.
Nem hiszem hogy akkorát csalódnék ebben az MSI Radeon R9 390 Gaming 8G kártyában.
(bár az is tény hogy eredetileg ettől jóval kevesebbet terveztem rászánni a kártya vásárlásra - gondolom ezzel nem vagyok egyedül).
Hát ez van.
-
BookerDeWitt
tag
válasz
GeneraL_XTX #32488 üzenetére
Rendben...csak már nem engedte szerkeszteni!
-
Sontir Fel
őstag
válasz
GeneraL_XTX #32397 üzenetére
Valami ilyesmi a cél?
Persze nyuszi nélkül és 390essel, mert ez csak 290.
Ha összeraktad a rendszert akkor esetleg nézd már meg kérlek, hogy neked az MSI GAMING APP rendesen működik-e? Az Asrock lapom rotty lett és most kaptam cserébe ezt a Gaming 3 lapot. Az Asrock mellett simán ment (oc, normal, silent mode) itt viszont MSI lap és vga mellett nagyon durván megáll a gép, ha állítani akarom, szerintem a cpu-t is piszkálja -
xxxxxxxxx
tag
válasz
Elég nagy hűt tud termelni a kártya főleg a 60fokos küszöb miatt is. Nálam R5 van és az oldallapon kifele húzó ventilátor van. A cél hogy minél rövidebb úton a hő távozzon a házból. Egyébként zárt venti nélküli megoldásnál érződik hogy a kártya felfűti az oldallapot
Talán én még azt megnézni hogy nem az első hanem a 2. PCI slotba átteszem a kártyát.
Közbe új drájver Link valaki csekkolta már?
Nem rég felflasheltem sima nitro karimra a hátlapos nitro bioszát amibe1010 helyet 1040Mhz en megy a GPU kíváncsi leszek mi tud majd a gyakorlatban.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
GeneraL_XTX #32401 üzenetére
Legyen úgy! Feltolod a tesztet, pl 1100/1650-en es akkor csinalok en is
Osszehasonlitjuk.
Nalad tudja a 3,9-et az osszes magra mindig?Mert nem tudod utolag betenni
Szerintem azert, mert az kiszivna a bentrekedt levegot, illetve megjobban menne a haz vegebe a levego.
Ha nem a sarokba, hanem bentebb teszed, elszivná a levegot a proci huto elol.Esetleg at lehet varialni a 12-est alulra es a vinyok ele a 14-et.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Szerintem felül szívjon ki, a ház sarkában.
Kíváncsi vagyok, mi lesz a véleményed
Szerintem a non K i7-4770 le fogja majd limitálni, de majd tegyél fel 3DMark Fire Strike és Valley (Extreme HD) méréseket, ha lehet kérni!
(#32398) kp59:
Nincs mit.
Így egyértelmű a csere, eljárt felette az idő (lehet belül sem az igazi, esetleg nem tudna már annyit, mint újonnan).
Egyébként az FSP Aurum Gold sem rossz, tehát a márka nem lett rossz, de jelenleg az fent említett eVGA, a kategória abszolút ajánlott tápegysége.
-
válasz
GeneraL_XTX #32335 üzenetére
Értelek, nálam is járt G1 970. na de ez nem az a fórum..
Nálam inkább a 3,5 giga vs 8 giga( tudom, hogy ez hülyeség, de na..), illetve a szimpátia volt a döntő érv. DX12 még odébb van, pontos eredmények egyenlőre nem szűrhetők le, tehát az nem annyira játszik, meg lássuk be, a g1 rommá húzva nem igen maradt el fogyasztásban a 390 mögött, és ennél a generációnál azért már a hőmérsékletek + hang sem egy kazán + helikopter.
-
füles_
őstag
válasz
GeneraL_XTX #32330 üzenetére
Mit fogsz te kapni a 970 topikban
-
Bigemperor
senior tag
válasz
Üdv a klubban!
Jól tetted, helyes lépés! -
válasz
Pedig elégedettnek tűntél a másik fórumon a kártyáddal. Igaz én is háromszor futottam neki a 970-nek, de csak leszállt a vörös köd megint. -
stoon
addikt
válasz
GeneraL_XTX #32321 üzenetére
hát bocs
-
stoon
addikt
válasz
GeneraL_XTX #32317 üzenetére
a gigának windforce felirat kéken világit!és apróban van még a windforce bal oldalán egy apró silent felirat a jobbon meg egy stop de ezt még nem is figyeltem világit -e
(megnéztem ab kikapcs és már alapon világit mindkettő
)
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
GeneraL_XTX #32317 üzenetére
Igen, fehéren a logó!
-
Pocok9b
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #32316 üzenetére
Meglátjuk milyen lesz, amint itt van jól letesztelem majd.
-
Pocok9b
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #32312 üzenetére
Most miért mondod ezt? Netán ismersz?
-
sixpak
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #32190 üzenetére
-
dannyl
addikt
válasz
GeneraL_XTX #32074 üzenetére
Akkor vissza ON-ba: ez a microlag mennyire valós jelenség?
-
zack
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #32052 üzenetére
Szerintem megrendelem a 970 G1-et. 94-95k-ért jobbat nem fogok kapni, és az eladott 280X Vapor árára csak 27k-t kell rádobnom.
(#32053) bajnokpityu
Nitro backplate-es, a 390X Tri-X nem. Ezért kérdeztem, van e Nitro 390X-ből.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
GeneraL_XTX #32052 üzenetére
jo, de a 970 G1 a legjobban sikerult kartya kb.
viszont en 970G1rol valtottam 5760x1080as felbontas mellett 290x Matrix Platinumra, ha nem latom/hallom a gepet nem tudtam volna, hogy melyik van bent.
-
NandoXXL
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #31850 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ, Asus ref 290, Raijintek Morpheus hűtéssel, itt csere volt a gyári merevítés (hűtő része) átalakítva vissza lett téve, de a hőfok 4-5C° változott csak (Morpheus vrm borda 96-100C° körül volt max). Thermaltake Tai Chi. Persze itt hosszabb valley terhelésről beszélünk.
-
NandoXXL
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #31846 üzenetére
Segítenél? ASUS R9 290 Valley extreme hd vrm1 94-99C° GPU 80-84C° elfogadható? (a vrm1-re gondoltam)
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #31803 üzenetére
Igen. Pl ekkora felbontas egy FXAA-val (vagy akar elsimitas nelkul is ) szebb mint 1080 MSAA-val. En legalabbis latok ott receket 2x 4X MSAA mellett is, itt viszont nem.
Szebb egy jatek 3200x1800 high fxaa-n, mint 1080p very high, 4x msaa-val. -
CsonkaImo
addikt
válasz
GeneraL_XTX #31803 üzenetére
Próbáld ki, aztán eldöntöd mennyi értelme van. Egyébként én csak olyan játékok esetén használom, ahol bőven elég a 290X teljesítménye, így még szebb a látvány azonos grafikai beállítások mellett.
-
odorgg
addikt
válasz
GeneraL_XTX #31741 üzenetére
Én még mindíg csak a fogyasztásban látom a 970 előnyét, persze ez magával hozza azt, hogy még a Gigának/Asus-nak is sikerült értékelhető hűtést tákolni rá, ocsóér.
Játék élményben szerintem ugyan azt adják, az hogy néhol az egyik jobb pár fps-el, az számomra nem túl érdekes.
Hűtést lehet a 290/390-re is csinálni, csak normális gyártó kell hozzá, mint a Sapphire, vagy most a 390-nél az MSI, akik inkább a minőséget részesítik előnyben, a spórolás helyett.A jövővel meg úgy vagyok, hogy ha egy hangyafasznyival több esélyem van az időtállóságra AMD-vel, akkor már inkább azt választom, hiába jobb az NV 5fps-el néhol, attól még a 970-en kevesebb értékes ram van, és a DX12-es supportja sem sok jót sejtet, hiába van a dobozán a 4Gb, meg a DX12-es logo méteres betűkkel. Az AMD R9 200-as sorozat remekül tartotta a lépést, a 700-assal, és most a 900-as mellett sincs mitől tartani vele, nekem ennyi bizonyíték elég arra, hogy nem csináltam rossz vásárt ezzel a szériával. Mondjuk én csak használt piacról dolgozom, de azért az elég vicces, hogy egy használt pl 780,780TI,970 árából, lazán veszek egy ref 290-et, és rá egy FC blokkot, és még pénzem is marad.
-
trufa12
addikt
válasz
GeneraL_XTX #31741 üzenetére
Hát sebaj, corsair graphite 600 t, lepa bol ventikkel lesz .
Nem hiszem hogy ordítani fog , a mostani 7970 is el van 65-72 fok körül játéktól függően.
Meg ha nem lenne rajta az a fránya matrica azzal kezdeném újra kenném MX4-el ...Most még amúgy a gyári ventik vannak a házban , alapon járva...
köv héten érkeznek a jó kis ventik .
A fogyasztás mint említettem nekem nem gond v750 táppal el lesz . Azért vettem ne legyen gond bármi kerül bele. Nem méregetem mennyit fogyaszt a gép . Meg nem vagyok hardcore gamer szóval heti pár órát ha játszom komolyabb játékkal így nem eszi meg a nadrágom .Ahogy olvasgattam a giga elcseszte a hűtést amd-re bár nem értem hogy hogyan mikor nv-n meg működik szépen...
Msi vs sapphire, az a kérdés melyiket vegyem ? melyik a tuningolhatóbb .
-
trufa12
addikt
válasz
GeneraL_XTX #31737 üzenetére
A 980 jobb választás lenne csak drágább . Én meg most nem tudok kiadni 130-160 ezret 1 vga-ért .
Ez a 100 egész baráti ... és azért nem hiszem el hogy nem tud többet a 970-nél.Az más hogy driveresen mennyire van megszabva hogy mit tudjon, egyértelmű egy nv támogatott játéknál nem kell csodát várni .
De pl a witcher 3 is már egy 7970-el is nagyon szépen fut .. ebből indultam ki eladtam , és majd 1-2 hét ahogy meg lesz a többi pénz, veszem a 390-et.Így ha elmegy full grafon kis hajmunkával 40-50 fps-el, akkor szerintem a 390-el bő meg kell lennie a 60 fps-nek .
Ugye itt is patchek után, meg a hozzá írt driverekkel már normálisan játszható. Az megint más ha várni kell egy új játékkal mire patchelgetik drivert nyomnak ki hozzá, van játék sz.rásig.
-
Televan74
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #31640 üzenetére
Azért közelebb kerültek egymáshoz a gyártók,a 390/970 és 390X/980 is.Még ha fogyasztásban nem is.Egyértelmű számomra az AMD fejlődése az új érában.Lassan csöpögnek a DX12 játékok és talán a benchek is.Én szeretnék lassan látni egy DX12 -es 3DMark benchet látni,nem csak azt a Drawcallost.
-
janos666
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #31634 üzenetére
Szerintem nem is feltétlenül kifejezetten GCN-re, hanem egyszerűen csak hanyagul optimalizált, és az már csak puszta véletlen, vagy csak kellemes egybeesés, hogy az AMD hardware-ének ez épp sokkal jobban fekszik.
Persze nyugodtan lehet AMD partnerség is a dolog mögött, de nekem inkább úgy tűnik, hogy az Oxide alapvetően csak egy "miért ne?" alapon szeretné kicsit feszegetni a jelenlegi hardware-ek DX12-es korlátait. De nem úgy, hogy megpróbál minden támogatott GPU-ra külön-külön optimalizálni, és megnézni, hogy úgy melyik gyorsabb, hanem hogy odahajítja a vakvilágba a rengeteg drawcall-t és különböző shader effect-eket, aztán kíváncsian várja, hogy melyik gépen hogy fut majd le, de annak örül, ha mindegyik csak izzad és cammog (közben pedig talán extra öröm az is, ha egy AMD partner épp jól jön ki belőle).
Tipikusan olyannak érzem a hozzáállásukat, mint mikor lejött a Ph-s cikk arról, hogy az egyik játékstúdió fejlesztői már a DX12 megjelenése előtt kitalálták, hogy miért nem lesz elég a fél fogukra sem az új API-kkal elérhető drwacall szám, mert ha akarnak, akkor kisujjból tudnak szándékosan olyan programot írni, aminek még tízszer annyi sem elég.
(Remélem mondanom sem kell, hogy nekem mi forgott akkor a fejemben és már inkább a gyomromban, mikor ezt olvastam.
)
Ez is olyan volt, hogy ha arról van szó mivel mentesítsék magukat a munka alól (hogy valós életszituációkra optimalizáljanak), akkor egy pillanatra felébrednek a kómából, briliánsan elmondják, hogy miért nem az ő hibájuk, ha szarul fut a programjuk, aztán visszamennek téli álmukba, mert ők úgysem tehetnek semmit, szar a DX12, szar a Mantle, semmire nem elég se a GCN, se a Maxwell... -
törölt tag
válasz
GeneraL_XTX #31630 üzenetére
Tegyük hozzá azt is, hogy az ott egy ref 980.
-
blu79
addikt
válasz
GeneraL_XTX #31613 üzenetére
(#31611) korcsi a paszta nem sok egy kicsit?
-
RazoR
veterán
válasz
GeneraL_XTX #31607 üzenetére
Bocsánat! Nem akartam trollkodni! max egy kicsit...
-
Televan74
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #31595 üzenetére
Nem tudom,de nagyon elk****k.
Nekem már összeesküvés elmélet is az eszembe jutott.
-
zack
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #31556 üzenetére
De ez 133k.
Annyi mint más gyártótól egy X-es.
16k-val több mint a 390-es Nitro. -
zack
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #31554 üzenetére
Jaj.
Pont őket vetném el egyedüliként a gyártók közül.
Honnan az infó, hogy az MSI jobb a többieknél? Saját tapasztalat? -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #31548 üzenetére
Olyan is van?
-
válasz
GeneraL_XTX #31435 üzenetére
Ok tudom bocsi csak ott nem kaptam segítséget.Gondoltam itt talàn.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
GeneraL_XTX #31386 üzenetére
Igen a gyári profil 43% körül engedi a max fordulatot 90°C-ig. Viszont a teszt 60%-os fordulattal futott, ami nem hiszem, hogy az alapértelmezett.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
GeneraL_XTX #31383 üzenetére
Ekkora fordulaton a Tri-X is ennyire képes kb. Nincs ebben semmi különös, csak jó hűtés kell.
-
Televan74
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #31344 üzenetére
Tudom még mindig a 390X fölött teljesít. És elég lenne a Greenland vagy Pascal -ig.De most MSI lapba szeretnék MSI kártyát.Nem mintha látnám,mert zárt a házam, de akkor is.
Ha nincs 390 akkor marad a 390X.
-
-Solt-
veterán
válasz
GeneraL_XTX #31280 üzenetére
Máshol is látni: [link]
Jó lenne, ha igaz lenne!
-
válasz
GeneraL_XTX #31280 üzenetére
Nem én veszem
, én is csak hallottam a hírt, és utána néztem, mert vannak kételyeim.
Nekem majdnem van egy ilyen kártyám... 1 nap után gariba került, azóta várok a cserére.. -
fox64
tag
válasz
GeneraL_XTX #31276 üzenetére
Az tisztasor,de csendben?
-
deadwing
addikt
válasz
GeneraL_XTX #31261 üzenetére
OK
-
deadwing
addikt
válasz
GeneraL_XTX #31259 üzenetére
Ja, vga 77%-on. Ejnye.
Mellesleg elég brutálul néz ki...
-
oliba
őstag
válasz
GeneraL_XTX #31255 üzenetére
Csak az a baj, hogy elég sokan nem tudunk 30FPS mellett játszani
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #31253 üzenetére
Ezert fogom most tesztelgetni, aztan majd kiderul.
-
HSM
félisten
válasz
GeneraL_XTX #31225 üzenetére
Jogos.
Kicsit megbosszulta magát a lustaságom.
-
HSM
félisten
válasz
GeneraL_XTX #31223 üzenetére
Igen, nem rá vonatkozott, hanem Grave444-re és MésziGab fórumtársra, csak nem akartam annyit írni. Gondoltam, veszi mindenki a lapot a rá vonatkozó részekkel.
-
Televan74
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #31212 üzenetére
Nem kötözködésből,főleg nem egy topikgazdával,HSM -nek igaza van.ViSAS azért jött fel hogy a 390 -ről kérdezzen erre Grave444 oltja itt a 970 -nel.Ezért szólt HSM, én úgy érzem jogosan mert Grave444 ne ajánlgassa a konkurencia termékeit a 290/290X/390/390X -s topikban.
-
monster95
tag
válasz
GeneraL_XTX #31169 üzenetére
Ház szellőzés elég jó van bent 5 venit plusz 2 a ház két oldalán.
Ház:Zalman z11 pkus
Szabályoztam 70 százalékra így lement 80 fokra.
80 fok az jó?Amugy menyit bír egy ilyan vidoókari? -
königsee
tag
válasz
GeneraL_XTX #31102 üzenetére
Na igen még azt kéne cserélnem! (XIGMATEK Mach, COUGAR GAMING Solution AF-2 zöld, CORSAIR Carbide Series 200R, RAIDMAX Narwhal szürke) ezeket néztem
Már a 7850nél sem volt fenn egyik oldala sem, ott nem a hűtés miatt. Ennél a kártyánál meg főleg, kicsit többször kell kifújatni.(#31103) xxxxxxxxx
A frissítés sima volt bár még nem igazán próbálgattam komolyan, mert ma melóztam is.
-
rtitusz
őstag
válasz
GeneraL_XTX #31021 üzenetére
Akkor nem hirdetem. Peace!
-
Old FatBoy
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #31010 üzenetére
Köszi!
Meggyőztél. -
oliba
őstag
válasz
GeneraL_XTX #30940 üzenetére
Én azért látok itt +185MHz GPU-t és +300MHz memória tuningot és még fesz is van adva neki
-
sixpak
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #30940 üzenetére
Igen, valóban érdekes...mindegy, amúgy is ritkán játszunk Valley-vel...szar a grafikája.
-
sixpak
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #30938 üzenetére
Ja, lehet igazad van, de régebben sok helyen olvastam, hogy a zöldek jobban mennek Valley/Heaven alatt.
-
sixpak
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #30936 üzenetére
Pedig az NV kártyáknak jobban fekszenek az Unigine benchek.
-
SRII
őstag
válasz
GeneraL_XTX #30884 üzenetére
értem, és megéri a +15 ezret az r9 280x szemben?(60k lenne a 280x 75 k lenne a 290oc )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mini-ITX
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen széket vegyek?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest