- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Mobil flották
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Olajka02
aktív tag
Igen, még a vapor-x-nél (ami szerintem ez egyik legjobb gyári léghűtés a piacon (290-re), ha nem a legjobb) is meredek a ventit 47%-on hajtani.
Nálam is felmegy 50-60%ra a gyári beállítással (ami még így is nagyon halk), de ezzel a profillal, csak nagyon ritkán lépi át a 80C-t több órás terhelés alatt. -
Olajka02
aktív tag
Igen ezt én is furának találom.
De érdekes, hogy (a fentebb említett hibától eltekintve) mind a két kártya tökéletesen működik max. órajelen játékok és más tesztprogramok alatt.
És a furmark a memóriát maxon kihajtja, csak a gput-nem.
Mondjuk frissítenem kellene, mert régebbi verzió van fent.
Ettől függetlenül ez a jelenség nem zavar, mert a kártyák működésben ez nem jelenik meg (furmark-on kívül).
Egyébként meg minden max. fél éves a gépekben, tehát nem tudom, hogy mi lehetne a baj... -
Joshi
titán
Lefuttattam 1920x1080 8x MSAA-val is szintén 15 percig, és 100W-al kevesebbet fogyasztott. A hőmérsékleteken is látszott. Érdekes.
-
Joshi
titán
Hiába állítok be egy adott értéket, ha le okézom vissza áll minden 0-ra.
Valami nem stimmel a vga és a tuning progik között, de akkor se cserélek biost.
Ja az After max 1235Mhz-ig engedi húzni a GPU órajelet, függetlenül attól hogy mennyi feszt adok. Úgy néz ki hogy bele kell törődnöm az 1235/1450-es max órajelekbe.
-
Olvass, és értelmezz...Két tényt állapítottam meg, egyik elismerés volt az amd kariknak, a másik semleges... Tanácsot, véleményt senkitől nem kértem, nem "térítettem", nem "fikáztam", nem csináltam semmit...
Legfőképpen nem neked címeztem a h.szólást... Erre nekem ugrassz habzó szájjal...
Te gerjedtél be, önmagadnak ellent mondva...Azt, hogy melyik fórumban vagyok jelen, melyikben írok-olvasok, nem te fogod megmondani, már ne is haragudj...
Részemről téma vége, ez nekem mélyen van...
-
slloyd
senior tag
Ha rám is célzol netán nekem nincs bajom senkivel daveoff al sem....
Csak azzal,hogy a topik szóljon arról ami a címe vagy nevezzék át és mi 290 esek léptünk....
Nekem a gtx el sincs bajom ugyan úgy elvagyok velük számomra aztán olyan mindegy milyen színű a kari csak fussanak az új játékok ennyi -
-Solt-
veterán
De basszus, én sem azt mondom, hogy melyik éri meg jobban!
Sőt, nem is HSM és Daveoff vitájához szóltam hozzá... csupán tettem egy általános kijelentést a te hozzászólásodra, ennyi és nem több.
Egyébként pedig vásárolni kétféleképpen lehet... az egyik, hogy adott összegért mit kapok, a másik, hogy valami kell nekem, és annyit fizetek érte amibe kerül! Ennek az eldöntése egyedi preferencia kérdése, de ettől még ezt a kettőt nem lehet összehasonlítani! Pontosabban össze lehet, csak értelme nincs.
Ezzel csak az a baj hogy valakinek a teljesítmény kell, és igaz hogy többe kerül de gyorsabb is tehát összehasonlítható.
Azzal, hogy valakinek a teljesítmény kell, semmi gond nincs, teljesen érthető, elfogadható. Viszont, ha ez a teljesítmény jóval többe kerül, akkor értelmetlen azzal összehasonlítani ami olcsóbb, mert a kapott eredmény nem releváns. Érdekességnek jó, másra nem...
-
daneeeeee
aktív tag
Ez sajnos így nem helytálló. Alap órajelet alapórajellel hasonlítunk. Ez a biztos, amit a terméknek rendeltetésszerűen tudnia kell, garancia is erre vonatkozik. Nem véletlen, hogy a normálisabb teszt oldalak is ezeket mérik össze nem a tuningolt órajeleket.
A tuning órajelek összehasonlítása azért veszélyes mert változó, hogy mi mennyit megy, illetve mennyire stabil ezeken az órajeleken.
Alapórajelet összehasonlítani tuningolt órajelekkel pedig értelmetlen, és félrevezető. -
-Solt-
veterán
Vagy rosszul értelmezted!
Abban igazad van, hogy összehasonlítani mindent össze lehet, a kérdés, hogy mi értelme van?
Szerintem egy 290X vs 980 összehasonlításnak konkrétan semmi, ugyanis árban nem egy ligában fociznak... ennyi erővel hasonlíthatnánk a 290X-t a 960-l is, aztán tort ülhetnénk felette, hogy mekkora király a 290X!
Bármilyen termékről legyen is szó, összehasonlítani azokat érdemes, amik egy árban vannak, hiszen a lényeg az, hogy adott árért mit kapunk... jelen esetben a releváns összehasonlítás kb az, ami az általam linkelt videón van, bár a CPU része annak is sántít.
-
daneeeeee
aktív tag
Igen, "a GTX 980 BF4 ben mennyivel gyorsabb az R9 290x-nél" tapasztalatokat beszéltük meg.
"Az meg miért baj hogy a 980-at jobban lehet tuningolni mint a 290-et?" Én ilyet nem mondtam
Olvastam, hogy a GTX 980 jól megy tuningban, nagyjából mindegyik custom hűtős VGA-ban van 1450Mhz+.
A 290x- nél a nagy hőtermelés miatt jobban meg kell válogatni melyik hűtővel szerelt VGA-t veszi az ember ha tuningolni is szeretne."utóbbira gondoltam hogy +1 érv a 980 mellett." Már akinek, sokan nem tuningolnak.
-
-Solt-
veterán
Összemérni árban azonos kategóriájú kártyákat érdemes... persze, hogy erősebb a 980, cserébe viszont legalább 50 ezerrel drágább is, de így van "rendjén", nincs ezzel gond!
Ha már viszont FPS drop... ETS2 alatt nálam a következő nyűg van. Egy helyben állok, egy irányba nézek, gyönyörűen megvan a fix 60 FPS, GPU kihasználtság 80-85% körül. Abban a pillanatban, hogy elfordulok valamerre (nézet), az FPS beesik olyan 50 környékére, majd abban a pillanatban ahogy befejezem, visszaáll 60-ra. Ezt a jelenséget csak akkor adja elő, ha magas a GPU kihasználtság... alacsony, tehát mondjuk 50-60% körüli kihasználtság esetén forgolódás közben is fixen tartja a 60 FPS-t. A 7970-l ilyen gondom nem volt anno... Ha valaki játszik az ETS2-l, kipróbálhatná, hogy a 290X-l mi a helyzet...
Az ilyen, és ehhez hasonló jelenségek szerintem nagyban függnek az enginetől, és a hozzá írt drivertől...
-
daneeeeee
aktív tag
Egy szóval nem mondtam hogy nem erősebb a GTX 980. Sőt a 980 erősebb, látatlanban is meg merem kockáztatni, hogy hűvösebb, kevesebbet fogyaszt stb.
Szerintem a többségünk abszolút nem is viseli ezt rosszul, természetes, hogy az új széria gyorsabb a réginél és igazából nem is ez volt a vitatéma ha visszaolvasol.A saját méréseim alapján a 290x kb 10%-al (játék függő) gyorsabb a GTX Titan-omnál, szóval valahol a GTX 970 és a gtx 780Ti környékén tudhat. A 980-ast nem éri el.
25903#: "Tehát a fair összehasonlítás az, ha a MAntle-t hasonlítod az Nv-s DX-hez, mindkét kártyán az a preferált futtatási mód, amivel a legjobb eredmény elérhető"
Ezzel egyetértek viszont annyiban hagy keljek daveoff védelmére, hogy a vga csere után én sem érzékeltem azt a nagy változást. Most lehet hogy velünk van a baj, de ez a helyzet. -
kovab0de
tag
-
Tápnak nincs szüksége hűvös levegőre
Azért neki sem árt
Ráadásul elősegíti a belső meleg levegő elszívását
Nem tudom, én úgy vagyok vele, hogy szerintem csak magának árt az ember, ha alul próbálja kivinni a meleget, célszerűbb a ház felső szekciójában kivinni és a lenti szekcióból biztosítani a hideg levegőt, hogy ne a termodinamika ellen dolgozzunk.
(#25561) odorgg:
Mi abban a meglepő, hogy az X nem hűvösebb, mint a sima?
-
odorgg
addikt
+300mV-al. A szoftveres problémák nem meglepőek ilyen esetben, nálam is meg szokott zavarodni az AB-is, meg minden más. Nem véletlen egy félnapos meló legalább, összehozni egy épkézláb Dmark eredményt.
-
sixpak
nagyúr
Értem én, csak jobb lenne ezt külső program nélkül megoldani. Pl. nálam win7 alatt fenn volt a Sapphire Trixx, semmi gond nem volt vele. Most az előbb (10perce) felraktam 8.1 alá is és nem működik a settings része, ha rákattintok, összefossa magát a program...uninstall.
-
mike710
aktív tag
Ezt nem teljesen értem, műanyag burkolatot a vga-ról?Jaj értem mit mondasz, nem mert így át tud járni levegő a burkolat alatt,amúgy meg nem lett volna irányított légáramlat. Próbáltam úgy mert tényleg egyszerűbb volt a dolog csak megrekedt a forró levegő és azt kezdte el vissza szívni. -
Joshi
titán
Az Afterburner eltávolítása óta érdekes módon a MHz limitem is visszaállt 58,3%-ra.
Amit még nem írtam hogy AB + Ctalystal tudtam emelni a frekvenciát 1300Mhz-re amit mutatott is az AB, de egyszerűen nem volt stabil, akkor jöttem rá hogy ez soha nem is lesz az, amikor a korábban lefutott 1235MHz se ment még +100mV esetén se. Na mind1, a lényeg hogy most már minden olyan mint előtte volt.
-
Milka 78
nagyúr
Ez játékok alatt is stabil,mert ha igen akkora világ legjobb karilya a tiéd.+100m-vel 1160-1180-as gpu az átlag,bár benchre lehet elég kevesebb.A Trixx +200-ig jó.
Szemetelni a gpu szokott.A memória dob egy BS-t ha sok neki.
Szerintem az 1200+-hoz jóesetben is 150mv kéne (játék stabil),bár ez igen csak változó lehet. -
deadwing
addikt
Nem lehet, hogy a vram tuning miatt kevesebb a pontszáma, esetleg hibázik és azért? Az a 100MHz egyébként sem számít semmit játékok alatt. Egyébként megnéztem, és az általa használt windowed felbontáson, ha kicsivel is, de kevesebb a pontszám. Meg eléggé röcög a kép is a teszt alatt.
Korion: próbáld 1920*1080 fullscreen és vram 1250-en. Hátha javul vmit.
-
korion
senior tag
sajnos a ramok 1066mhz mennek (pedig 2000mhz Corsair cl9-10 ) van szó
a proci is alapon,mert 2 hete felraktam 1866 xmp-be a ramokat,a procit 4 ghz,de vmi nem stimmelt,sanszos,h csak a ramokat kellett volna megcserélni(2-en is ezt mondták)játék közben 95-100% megy a proci,azért gondolom,h most már elférne egy kis tuning..
a vga Xfx 290 DD
-
Daniford
tag
Köszönöm a segítséget.
Az alábbiak történtek tegnap óta.
Régi driver leszed+driver sweeper, restart majd 14.9 feltelepítés.
És itt van megint a gond. Már odáig sem jutok el,hogy a drivert feltegye mert amint a képernyő a szokásos módon elkezd felbontást váltani (ahogy azt szokta driver telepítése közben) a végső fázisban bejön a BS és nincs tovább. Lefagy a gép és csak reset segít. Viszont emiatt nem fejezi be a driver telepítését és onnantól nem indul el a win-sem mert azonnal BS-re dobja magát.Ez a kártya egyszer már ki lett cserélve gariban és az előzőnek is ugyan ez volt a baja.
Sapphire support-nak is írtam de onnan még semmi válasz?
Ötlet? Esetleg megint gariztassam ezt a SZ*RT? -
2thletme2day
őstag
Először is köszönöm a választ. Igen hosszú távra tervezek.
Igazából nekem az fps nem lényeg. Olyan értelemben nem, hogy olyan elvárásaim lennének, hogy minden maxon és 60 fps. A lényeg, hogy élvezhető legyen a játék akár 40 fps-el, akár 60-al. Mindegy.
Másodszor meg jó felbontást írtam. 21:9-es képaránnyal 2560x1080p.
-
deadwing
addikt
Félrebeszélés? Magyarázkodás? Olvasd már végig még egyszer miket írtam. Ha szerinted nem logikusak az érveim, ráadásul mérésekkel alátámasztva, akkor azzal nem tudok mit csinálni. Védj és használj egy elavult benchmarkot. Hajrá!
Bugos a CF? Érdekes módon, Heaven alatt kb 95%-os volt a skálázódás, Valley alatt meg volt hogy 50. Ezt mivel magyarázod? A CF hibája mi? Nem inkább a Valley-é? Meg honnan veszed egyáltalán, hogy bugos a CF? Én erre csak azt tudom mondani, amíg van egyetlen egy olyan játék is, ahol 90-95%-os skálázódást meg tudtak oldani /van ilyen, BF4+mantle/, akkor nem a CF-el van a probléma, hanem inkább a többi szutyok módon optimalizált játékkal. Maga a technológia jól működik.Nincs CF-em már, jól látod. Igaz nem tudom mit sejtesz a háttérben, hogy miért nincs de megint csak azt tudom mondani, olvass esetleg vissza, hogy volt-e bármi baj a CF konfigommal? Segítek. Semmi az ég világon.
1 oka van, hogy megváltam tőle, mégpedig az, hogy feleslegesnek tartom full HD-ra, pláne, hogy nem ultrán játszom.(#24425) asdxv: ez így igaz. De nem jobb alapból kizárni egy vga topicban a cpu limit lehetőségét, bármilyen kicsi is az?
-
TTomax
félisten
Hát én mondjuk lehet levettem volna egy 4GHz-re meg egy 4.9Hz-re és akkor már jobban látszik,mert lehet már 4.4GHztöl már ki vagy hajtva és nem fogsz több pontot kani... Engem speciel azért érdekel a kérdés mert valami állati procilimitem van,de csak ebben a tesztben és marhára kikapok másoktól akiknek jellemzően 4790 van a gépében...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bluetooth hangszórók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- PlayStation 5
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PlayStation 4
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- További aktív témák...
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest