- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Milyen USB töltőt vegyek?
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raggie
őstag
válasz
Habugi
üzenetére
Lehet hogy kérdezte már valaki de:
ez komolyan ekkora kérdés még manapság is? Mármint, hogy mennyi MEM-et használ egy-egy játék?Kb szerintem 3-4 éve nem fix az amit egy-egy játék betölt a VGA memóriájába. Amennyiben van hely akkor többet terít be, amennyiben kevesebb a hely akkor kevesebbet(KB mint a windows).
Tehát: egy 4GB-os kártyán ezek a programok is megállnak 3,7-3,8 Gigánál, de egy 8GB-os karin meg beehetnek 5-6 Gigát is.Szerintem az igazi kérdés, hogy lehet-e itt igazi különbséget érezni? Egy jól megírt engine simán folyamatosan tud futni, és a háttérben cserélni a nem használt textúrákat, stb-ket hogy a felhasznált memóriában a friss és hasznos adatok legyenek.
Vagy ez hülyeség? Valaki cáfoljon meg ha így van!

-
Hunork
veterán
válasz
Habugi
üzenetére
Igen, még a héten sort kerítek egy HWInfo-s mérést, értékelést is.

Imént gép restart, CPU fixen 900 rpm 50 fokig, amit ritkán ér el, utána meg a korábbi 1250 rpm, mindezt persze Bios-ból. Házventiken nem változtattam, jó az így. És halk.
Köszönök minden segítséget, tanácsot!
-
Hunork
veterán
válasz
Habugi
üzenetére
Amúgy röviden a lényeg: mint ismeretes, számos sikket, tesztet írtam már, és mindig az átlag user szemszögéből, tehát nem laborban tesztelve. Mindig az érdekelt, hogy lehet költséghatékonyan (Mo-on élünk, átlagfizetés kevés) olyan gépet összerakni, olyan komponenseket vásárolni / cserélni, amivel csendes, stabil, átlagos hőtermelés a végeredmény.
A csendesség nálam alapvetés. Éppen ezért lett a ház Aeneas, erről is hamarosan kint lesz a cikk. Meg egy a platformváltásról. És persze kérdezek, olvasok ezerrel, hogy minél több információ birtokában tudjak egy autentikus cikket írni mindenki megelégedésére.
R9 390 és Asus: MSI volt tervezve, de nem volt raktáron, vagy csak külföldi garanciával. És drágábban... Így lett Asus, plusz magyar focimez (és nem az 5 ezres...) Az Strix jól ki lett találva, de nekem! 50% rpm-nél már hangos, hiszen akkor minek volt a gondos egyéb tervezés.
Éppen ezért kísérleteztem mostanában oly sokat, hogy a ház / CPU / VGA ventik optimális beszabályozásával (Bios, Afterburner) elérjek egy elfogadható hang és hőhatást. Másképp nem tudom megfogalmazni.
A VGA esetében a végső megoldás a következő Afterburner-rel:
1. Ha nincs játék, akkor külön profil, ami 30%-ról indul, és így át sem lépi azt
2. Játék nyáron: 45 / 50% rpm (a játék típusától függ)
2. Játék ősszel, télen: 40 / 43% rpm (a játék típusától függ)
Hát így ennyi. remélem, nem zavarogtam sokat, de most látom úgy, hogy az optimális megoldás meg lett találva.
Amúgy itt van most az Idle, netezés közbeni temp lista:
-
Hunork
veterán
válasz
Habugi
üzenetére
Hát most is félálomban írok. Az Asus megoldása nagyon jó, mert még 45%-on is ilyen értékeket ad. BF Hardline alatt minden maxon és 60 fok. BF4 65 fok. Nemrég csináltam R of Tomb Raider tesztet, DX12, és max 77 fok volt. De 50% és fölötte hangos, nekem legalábbis. Én csendes gépet terveztem, ami be is jött. Extrém benchmark-ok alatt (ezt beszéltük korábban, Metro LLR), felszökik, de összességében mondva játékok alatt 75 fok az átlagos maximum. És ez a konfig így már szeptember elején összeállt, amikor nagy hőség volt, akkor kérdeztem talán először ilyenekről.
Összességében elégedett vagyok, csak szeretem hallani mások tapasztalatait, hogy legyen viszonyítás.
Mellékelek egy Aida64 "szeletet Tomb Raider DX12 alól":
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Habugi
üzenetére
pl just cause 3 threadlimites volt az elejen.
plottolas: fogsz egy afterburner (GPU load, GPU VRAM load, GPU temp, VRM temp, GPU clock, CPU load, ram load ) kombot, majd nezed, hogy mikor mi es mennyire van terhelve az ido fuggvenyeben. tehat nem az ingame displayt, hanem az ido fuggvenyeben keszult grafikont, azon jobban lehet latni a program viselkedeset.
pl en innen tudom a JC3 threadlimites voltat, ott is gyenge volt az FPS ja, csak eppen nem a GPU miatt.
-
Cifu
félisten
válasz
Habugi
üzenetére
Nálam nem ugrál az órajel, részben a powerplay okán.
Ellenőrizd hogy a Teljesítmény hatékonyság tényleg ki van-e kapcsolva, TDP-t told ki, vsync ki.Pardon, én VSync párti vagyok (meg majd 1x FreeSync párti, ha lesz olyan kijelzőm), úgyhogy feltehetően ez a probléma. Mondjuk problémának nem probléma, de legalább válasz a kérdésre.

-
Cifu
félisten
válasz
Habugi
üzenetére
Szép eredmények, bakker 54°C VRM max...

Játék terén TR @DX12-ből kapott durván ~10percet utána, semmi anomáliát nem tapasztaltam azon kívül hogy kicsit sz@rabbul futott mint általában mert oda 1200/1700-as profilt használok.
Nálam a TR @DX12 alatt szinte csak az átvezető animációknál, meg a sok karakteres / effektes harcoknál használta ki a kártyát 1150/1625Mhz-es jelen, egyébként 900 és 1100Mhz között tartotta a frekit általában.
Szóval a "kicsit" szarabbul a játék közben valóban észlelhető volt, vagy nálad is csak az átvezető animációknál számított?
-
HSM
félisten
válasz
Habugi
üzenetére
Én levenném még azt a ventit olyan 2000rpm-re, üsse kavics legyen mondjuk inkább 5 fokkal melegebb, egyébként perfekt!

" azon kívül hogy kicsit sz@rabbul futott mint általában mert oda 1200/1700-as profilt használok."
Ezaz, kicsit futott szarabbul... De egy ingame fogyasztási értéket megnéznék a két beállítás között.
Mondjuk egy adott helyen megállva, egy alt-tab megejtésével meglesve.
-
proci985
MODERÁTOR
-
irhejja
tag
válasz
Habugi
üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Igen, végül is így össze áll a kép, én is arra gondoltam, hogy az FX-8350 mellett nem lett úgy kihajtva a videokártya mint az i7-6700K mellett.
Akkor jöhet a kis OC játék 5-10 MHz-s lépésekkel... Egyébként TDP limitet mennyire célszerű kitolni? Illetve +feszt milyen lépésekben célszerű adni?
-
irhejja
tag
válasz
Habugi
üzenetére
Lehet félreérthetően írtam.
Szóval én csak az MSI Afterburner-t használtam eddig. Öcsém gépén ment, enyémen nem.
Az MSI Gaming App úgy került képbe, hogy "OC" módba hivatalosan azzal lehet kapcsolni (nincs a kártyán gomb vagy switch). És mivel az MSI úgy hirdeti a kártyát, hogy OC módban tudja az 1100/1525 órajelet, gondoltam, hogy ezt MSI Afterburner-rel manuálisan beállítva is tudnia kéne. Öcsém gépén tudta is.
Elképzelhető, hogy a két alaplapon különböző feszt kap a videokártya? A TDP limit gondolom ugyanannyi.
Egyébként tudom, hogy a +20 MHz semmi, de én reméltem, hogy 1100 MHz-nál többet fog tudni, ha már ezt sem tudja akkor elég szomorú

-
irhejja
tag
válasz
Habugi
üzenetére
Én az MSI Afterburner-t használom. Az MSI Gaming App elvileg a "hivatalos" módja annak, hogy OC módba lehessen állítani a kártyát.
Itt az érdekes az, hogy ugyanazokat az MSI Afterburner beállításokat használva öcsém gépén nem jelentkeztek az artifactok.
Feszemelés segíthet ilyen esetben?
(#39240) ll-kobe
MSI egyébként így hirdeti:
Core Clock / Memory frequency
1100 MHz / 6100 MHz (OC Mode)
1080 MHz / 6000 MHz (Gaming Mode)
1050 MHz / 6000 MHz (Silent Mode)Szerintem ez azt jelenti, hogy az 1100 MHz-t tudnia kéne, nem?
-
Televan74
nagyúr
válasz
Habugi
üzenetére
Sajnos tanácstalan vagyok.Mert úgy érzem,a játékaim alatt elég a 290 is fullhd -n. De Witcher3 alatt fixálnom kellett a Venti fordulatot,42% -on,ugyan nem hagos,de azért itt már van egy kis hang.Mert AUTO -n eléggé agresszív.
Hőfokok rendben vannak vele. És itt jön a következő kérdés,kell e nekem a RX480 -nál erősebb kártya? Mert a 480X GPU már a refen is meggyőző volt.GPU kérdéskörben már nagyon rég nem találom a helyem.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Cifu
félisten
válasz
Habugi
üzenetére
Tudom mit írtál, de ki akarom tapasztalni. Az OFP/ArmA játékokban (OFP2 Excluded) pont a látótáv és a fizika / ballisztika lenne a lényeg. Nem akarok 2/2km-es látótávot 60FPS-el, jó lenne legalább 7-10km-es táj és 3-4km-es objektum távolság... De tudom, ki kéne venni a kezem a biliből...

-
Ghoula
senior tag
válasz
Habugi
üzenetére
Azért az elmélettől messze van

Bár kicsit félreértelmezitek szerintem. Nem arról van szó, hogy csak ezeken az órajeleken jó és máshol Trident sebességre zuhan a teljesítmény
Csak a strap váltás miatt nem lineárisan skálázódik a teljesítmény frekvencia emelésre.
Ha strap váltás miatt ellazulnak az időzítések, akkor a strap alsó X ( saccra első 25-50 mhz) frekvenciatartományában lassabb/vagy ugyanolyan teljesítményt kapsz mint az előző strap maximális frekvenciáján.
Amit aztán sávszél növekményből szépen visszahoz a kártya és ismét gyorsulni fog.
De strap váltás közeli frekvenciákon érdemes megcélozni az alacsonyabb maximális frekvenciájának a maximumát. Értsd 1525 nem lesz gyorsabb mint 1500 de 1575 már simán lehet hogy igen.Stilt azt írta 290-ek 1450 felett már nagy valószínűséggel belefutnak az ECC-be az is ront a performancián. 390 biosoknál mivel més a memóriavezérlő időzítése, így ott ez kitolódik feljebb, bár erről még nem olvastam azzal hol van ez a pont.
Tehát ez nem elmélet, kérdés, azzal amivel tesztelsz az mennyire memória sávszél vagy éppen időzítés érzékeny és mennyire fogod látni a hatását.

Amúgy egyszerű kiküszöbölni, régebbi bios editorral, ahol még nem vették ki az időzítések szerkesztését a strap-ekben, ( szerkesztés funkció maga szar, csak lehet használni strap copy-ra) teszem azt az 1500as strap értékeit szépen átvezeted az 1625-ösre, így 1501 Mhz-től nem fog strap-et váltani( fog, csak ugyanarra) és lineáris marad a skálázódás. Megteheted, hogy meghagyod a strap-váltást, csak eltoltod egyel lefele, tehát 1250-essel mész 1375-ig, 1375-össel 1500-ig, stb.
De ezzel ugye az is benne van, hogy alacsonyabb időzítéssel nem fog ugyanolyan magas órajeleig stabil maradni a memória.
-
oliba
őstag
-
Omli85
őstag
válasz
Habugi
üzenetére
Köszi
pár bench erejéig lehet tesztelek majd még egy két kört "óvatosba" illetve rápróbálok kevesebb ram modullal is a mókára lehet bekever nálam a 4 modul is a magasabb OC-ba a procinál. 
Bár régebben mintha próbáltam volna emlékeim szerint nem volt változás.
Az öreg FX-nek mondjuk oda kellet tolni az 1.560+v-t, hogy jól érezze magát
CPUZ.Viszont a vga-ból szerintem nem tudok többet kihozni legalábbis 1.380v-n ennyi a max itt nem szemetel a kép szépen lefut minden. Ezeknek a Hynix ramoknak 1600 a vége efelett egyből eldobja magát :/.
hackeeeee: Azokat az említett eredményeket én is néztem... de nem igazán értem őket valami sántít ott nekem is

-
Omli85
őstag
válasz
Habugi
üzenetére
Á különösebben én sem foglalkozok vele megnéztem teszteltem és levontam a konklúziót és kb ennyi

Ha már itt tartunk akkor jelenleg talán az egyetlen valamire való és használható teszt egy Doom vulkan bench. Ez mutatja kb a legjobban a jelenlegi erőviszonyokat az új api alatt. -
Omli85
őstag
válasz
Habugi
üzenetére
Hát igen sajnos ez a helyzet... csak így meg kb semmit nem ér az egész... jó lenne egy független benchmark ami az adott apik-ban nyújtott teljesítményt tesztelné a hardverek esetén márkától és mindentől függetlenül.. de ez, hogy félig meddig kibuherálunk valamit aztán jó lesz az úgy... bíztam benne pedig, hogy kapunk valami értelmes benchet de ez így egy használhatatlan hulladék kb ami mindent mutat csak valós erőviszonyokat nem... és ez elég gáz.
-
Omli85
őstag
válasz
Habugi
üzenetére
Teszteltem én is mikor kijött és amit érdekesnek találok, hogy annak ellenére, hogy elvileg dx12 totál semmi előrelépés nincs FX CPU esetén..
Ami csak azért érdekes mert rendre az összes dx12 vagy vulkan stb esetén javult az FX teljesítmény itt meg ugyanúgy maradt az egy szálon erős intel dominancia.. mint ahogy az összes 3Dmarkban..
Most akkor, hogy is van ez a dx12 benchmark?
Mert én nem tudom összerakni az összképet miért is mutatna ez ténylegesen valós DX12 teljesítményt egy adott konfigra ha ugyanolyan szarul bencheli a cpu-t mint eddig is...
-
-
zolee0307
őstag
-
Omli85
őstag
válasz
Habugi
üzenetére
Sanszos, hogy valami szoftver bug miatt hasalt el eddig fene tudja (Win10 és az ő rejtelmes dolgai). Amúgy annyit javult a helyzet, hogy már játékok alatt is stabil az 1200 de csak akkor ha a vramot vissza veszem 1400-ra
. Mindenesetre egyelőre ebben a jó időben nem volt több időm se meg kedvem se szórakozni
majd talán ha kicsit vissza enyhül az idő
... -
Omli85
őstag
válasz
Habugi
üzenetére
Anno 1170/1600 volt a plafon amin még lefutottak a benchek afelett vagy el sem indult vagy jöttek játszani a kis színes kockák mint nálad is
. Most viszont simán lementek a tesztek, igaz game alatt még mindig nem stabil legalábbis az újabbak alatt de még meglátom lehet tudok valamit molyolni
.CPU jelenleg csak 4.5-ön megy mert ez is bőven elég mindenhez de lehet rápróbálok ebbe a jó időben pár kör benchre hátha tudok javítani valamit.. egész megjött kedvem hozzá

-
Omli85
őstag
válasz
Habugi
üzenetére
Nem panaszkodom én sem, mondjuk azt már régebben észrevettem, hogy az újabb motorok különösen a Frostbite (SWBF) sokkal érzékenyebb a tuning stabilitásra mint pl egy 3Dmark. Ezért is vagyok úgy vele szerintem ezek a benchek sajna így a DX12 felé haladva már nem mutatják a teljesen valós képet.
Mondjuk ha menne se használnám 1200/1600-on mert olyankor már elég szép étvágya van a vga-nak
.
Amúgy vrm-et lehet kicsit kímélni ha a vram órajele vissza van véve kicsit, különösebb teljesítmény csökkenést nem láttam 1200/1400 és 1200/1600 között. Persze volt valamennyi különbség a pontokban de az akár a tesztek közötti szórásból is adódhat.
Mindenesetre én nagyon úgy érzem, hogy driver téren is volt itt elég komoly változás legalábbis mi más indokolná azt, hogy ugyanazon benchek alatt melegebb környezeti hőmérsékletben nem melegszik annyira a cucc
.
Az eredményed valami brutális amúgy de én igazából a vram órajelén buktam ki
igaz én most nem néztem 1600 felett lehet meg kéne nézni
. Mondjuk össz pontszámban akkor sincs esélyem mert hát nem egy FX barát bench ez a 3DMark ^^.(#38421) Hunork : Korrektnek tűnik ez a profil az a 71 fok elég korrekt. BF alatt mit mutatott ?
-
adatfalo
senior tag
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Habugi
üzenetére
Ha ilyen egyszerű lenne. Ugye ez a teória azért necces, mert nem tudja az üzlet, hogy mi lesz a termékkel.
Van aki bevállalja, hogy felajánlja a cserét/levásárlást, csak ha mondjuk utána a gari végével egy javított kártyát kapnak vissza, akkor elég nagy a bukó. Van akiket ez nem nagyon érdekel, de azért összességében elég gáz, mert a javított hardvert alacsonyabb áron talán tudod értékesíteni, de lehet, hogy nem, és onnantól áll a pénz.. 1 hardvernél is gáz, de többnél ez méggázabb.
Nekik innentől ezt a beszállítóval kell lemeccselni, hogy most akkor mi legyen a kártyával..
Vagyis, van ahol jófej a kisker, és kicseréli, jóváírja, de van ahol nem, a fentebb leírt dolgok miatt.
@YAKEN: Vételárat nem fogsz visszakapni, ezt felejtsd el. Példa, ha mondjuk 2 éves ~200k-ért vásárolt termékért 2 év után nem fogsz 200k-t visszakapni.
-
YAKEN
aktív tag
válasz
Habugi
üzenetére
Elvileg pont, hogy javíttatni küldték el és ma ezt mondták, hogy ott nem volt hiba. Múlt héten ajánlottak fel cserét, amibe nem mentem bele, mert én a vételárat akarom, de ehhez az kellene, hogy javíthatatlan legyen és ilyen típusra se tudják kicserélni. Nem mondtam így ki nyilvánvalóan, de tudják vélhetően, hogy miért nem mentem bele a cserébe. Na már most egy bolt miért ajánl fel cserét, ha még nem is tudják, hogy vmi javítható lesz e vagy sem? Én itt vmi kamu szagot érzek de hétfőn pontot teszek az ügy végére. Végül is igazad van, mert ha náluk rossz volt, akkor mit szívatnak engem továbbra is?
-
Ghoula
senior tag
válasz
Habugi
üzenetére
visszavonom,nagy csatáknál 45-ös drop is van néha, high shadow-al nincs,marad high-on.
Annyival nem rondább.FTess nem tudom,hogy megy-e, a virtual felbontás még mindig nem megy opengl alatt..., remélem ez a cím már megüti az ingerküszöböt AMD-éknél, és végre megcsinálják...
Vulkan api mit hozhat? Ok,lemegy a cpu terhelés, de kérdés, az okozza ezt? Ha mondjuk a ROP-ot vagy a tesszelátort hajtják agyon( vagy a tökömtudja mit,lényeg,nv-n ne térdeljen, amd igen), akkor azon a vulkan sem segít. Jobbat mondok, elvileg mivel az direkt api, a driver nem fog shadert cserélni, az fut,amit kapsz a programtól, na és szerinted a pure romulán kód hogy fut gcn-en?
Kíváncsi leszek ott is úgy helyt állnak majd a keplerek,mert ugye az a mondás, arra külön kell optimalizálni? -
válasz
Habugi
üzenetére
En mindent high-ra raktam(TSAA 8x +ANIZO 8x) ,a lens flare meg a motion blur termeszetesen off . Igy 80+ fps van singleben (VGA 1060 mhz ,mert ennyit tud max a MSI Gaming app... afterburnerrel nem tudom huzni, mert dobalja az orajeleket, hiaba tolom ki +50 re akar a power limitet. Multit majd este probalom.
-
Omli85
őstag
válasz
Habugi
üzenetére
Nekem személy szerint ez volt az első ilyen anomália, pedig megjelenése óta W10-et használok Crimson-ra is egyből átálltam ahogy kijött és csak ezzel a 16.4.2-vel volt ilyen jellegű gondom, hogy random eldobta magát a gép. Úgy néz ki amúgy a 16.5.1 megoldotta a problémát mert azóta semmi gond nem volt
.
Szóval én személy szerint nem tudok rosszat mondani a W10-re és meg se fordult a fejemben, hogy visszatérjek a 7-hez
.
Overdrive menüpont kerülése lehet, hogy tanácsos a 16.4.2-ben beléptem egyszer lehet ez okozta az anomáliákat
. Mondjuk most már vissza nem rakom tesztelni mert most működik
. PowerEff meg nálam is off alapból OC profilt meg ha játszom aktiválom MSI AB-ben Ha nem játszom akkor meg nyomok egy resetet és szépen vissza áll a defaultra aztán így most úgy néz ki oké minden. kop kop 
Tegnap amúgy gondoltam egyet mondom megnézem vsr-el a Forza Apex-et 4K-ban hát megmondom őszintén ugyanúgy hibátlanul akadás mentesen fut mint 1080p-ben semmi különbséget nem vettem észre pedig pár órám már benne van szal szemet szúrt volna ha gyengébben muzsikálna. Az igaz, hogy az utolsó előtti előtti éjszakai futamot csapattam csak mert ott akadtam el asist nélkül mókás ezekkel a combosabb gépekkel pályán maradni
. -
Omli85
őstag
válasz
Habugi
üzenetére
Crimson16.4.2 az első amivel gondom volt random fagyásokba futottam böngészés videózás közben, főleg yt-re volt allergiás. A Crimson 16.5.1 egyelőre tünetmentes. Forza Apex-et teszteltem mindkét driverrel a 16.5.1 talán tényleg kicsit jobb bár mindegyikkel szépen futott igaz nem buheráltam default 1080p high de nem észleltem semmi zavaró akadást. A game amúgy nekem nagyon adja
. -
N@idia
őstag
válasz
Habugi
üzenetére
Ez vicces, mert mint említetted megveszem a leginkább melegedő a kártyát, mintha az új széria hűvös lenne 390/390X. Nem szeretnék itt összeuszítani senkit sem nem ez volt a célom, de nem kértem tanácsot arról milyen kártyát vegyek tudtommal. Azt kérdeztem meg, hogy a 290X-ről mik a tapasztalatok?.. Erre itt jönnek páran, hogy vegyek 390 et stb mert az jobb nem hinném hogy 2x olyan hűvös lenne, mint a 290/X. A másik ha már erre kitértünk 1-2 játék talán igényelhet több vramot, de úgy általában 1080P mellett 4Gb bőven elégnek kéne lennie mindenre ettől több Vram pedig nagyobb felbontásra ajánlott. Tudom, hogy tudok nagyobb felbontást beállítani akár 4K-ban is játszhatok 1080P-s kijelzőn. Egyértelműen nem kell magamat semmiről sem győzködni tisztában vagyok nagyjábból a dolgokkal driver gondokkal (AMD) terén nincs WHQL támogatás leginkább béta driverek jönnek stb ... Köszönöm a segítséget újfent és annak is aki elmondta a véleményét a 290X kártyáról még szerencse, hogy a PH! az inkább piros párti
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Raggie
őstag
válasz
Habugi
üzenetére
Hattalmas riszpekt ezért a posztért!

Én is pont mostanában lettem R9 290 tulaj és kezdtem el kisérletezni vele, az előző HD7950 után hasonló furaságokat tapasztaltam. Most valószínűleg rengeteg jövőbeli bosszúságtól kíméltél meg!

Hozzátenném hogy a 7950 bármilyen OC progival, bármilyen driverrel atomstabil volt win10-en, mondjuk ott már az évekkel ezelőtt rendesen kitesztelt beállításokat használtam és kész.
-
-
dobobazsy
őstag
válasz
Habugi
üzenetére
még kicsit több is mint kétszerese, mert 8 fele 4 nem 3.5

volt egyébként 290-em, azt is szerettem. igaz, hogy a 970-et is, de ez a dx12 alatti teljesítménye a gtx 9xx szériának ez szerintem nagyon szomorú. én kicsit a jövőre tekintve vettem meg a 970-et, hát mellényúltam. és inkább most szabadulnék meg tőle, mint fél év mulva 60 ropiért..
-
Tomdriver
őstag
válasz
Habugi
üzenetére
Köszi a beszámolót!

Vajon 390x ennyivel combosabb lenne a 390-nál, vagy csak nagyon jó kártyát fogtál ki?
Nálam a Sapphire asicq-ja 79%, azt gondolnám hogy jobban húzható mint az átlag, aztán 1200 MHz-hez a +100 mV már kevésnek bizonyul. (Ez is bizonyítja mennyire nem lehet erre adni, 980Ti topicban players 111 fórumtársnak volt olyan kártyája, ami 68% asicq-al ment szinte annyit mint a 80 %-os.
)Na mindegy, nem panaszkodom mert jó kis kártya ez 1175/1750-et megy játékok alatt stabilan +86 mV-al és a hőfokok is jók. Csak kíváncsi lennék rá mi a vége, lehet a Trixxel még megpróbálom.
-
Picco
addikt
válasz
Habugi
üzenetére
Szerintem felreerthetore sikerult a hsz-em, kifejtem bovebben mielott haboru lesz

Sokak velemenyet olvastam mar hogy majd ha eljon a sokmagot hasznalo enginek kora akkor mar az AMD-viragkora is bekoszonthet. Igy is lehet konnyeden. DE az intelnek is vannak sokmagos procijai es azok nem 5 evesek mint az enyemek...
Felre ne erts, se a 3D mark sem ez a teszt nem jelent szamomra semmit, csak egy reggeli kv mellett felotlott gondolat. Az intel jelenlegi egyszalas elonye AMDvel szemben szerintem nagyon messze van az altalam optimalisnak gondolt-tol, foleg a piacra nezve ertelmezve. -
mackosajt
addikt
válasz
Habugi
üzenetére
Ohh, példaként vagyok említve.

Elvégre mindenki jó valamire, ha másra nem, elrettentő példának.

Teszem hozzá, ma hulyeskedett a gép.
Powerbank USB-n lógott toltesen... Elfogynak a konnektorok, lassan az is tölti.
Erre bekapcsolas után bios pittyen, gép leall. Ezt úgy sokszor.
Pumpa kivételével összes ventit lekapcsoltam.
Még mindig.Ekkor hirtelen ötlet, Powerbank kihuz.
Láss csodát, elindul.
Jah, Power save módban futok, a 8350 is csak 4.4-en van.
Minap cibalgattam a 290x száját, sikerült 70 fokig emelni a vrm hőfokot.
Jó ez a víz.
-
Tomdriver
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3123
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Ygitk ZP-THP60 vezeték nélküli fejhallgató / 12 hó jótállás Akkumulátoros vezeték nélküli fejhallga
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Bár sejtettem, hogy valami ilyesmi lesz a végkifejlet. Mindenesetre hasznos (szakmai) tapasztalattal gazdagodtam, szval megérte éjjel egy 3-4 órát rááldozni.
beteg 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)