Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Habugi

    addikt

    válasz Omli85 #37737 üzenetére

    Nagyon szövevényes egy dolog ez. Írtam korábban, tán pont ide most lusta vagyok visszakeresni, hogy évek távlatában mérve teljesen driver/softveres hiba, anomália mentes voltam.
    Nem igazán értettem, egyszerűen tudomásul vettem, gyakran magas lóra helyeztem magam és rávágtam olyanoknak akik ilyesmitől szenvedtek hogy user error.. :U

    A configváltásom után jelentek meg a Crimsonok.., cirka fél évig (ebből ~2hónap 280X majd ~4hónap 390X..) használtam még Win7 64-et utána, kb fél tucat Crimsonnal volt dolgom, mindenféle furcsaság nélkül. AoS okán gondoltam ránézek a tizesre, jogtiszta kulcs, tiszta telepítés, ami kell.

    Na itt jött egy fordulópont.. továbbá rengeteg minden amit addig urban legendnek és/vagy user errornak tekintettem arrogáns módon.
    Rejtélyes fagyások, újraindulások, BS, még Red Screen is volt.. :U

    Akkorát estem a magas lóról hogy egy ideig azt sem tudtam hol vagyok úgy bevertem a fejem.. :DDD :C
    Majd egy hónapig műtöttem a Win10-et különösebb eredmény nélkül, megnéztem vagy két tucat YT videót, túrtam a regeditben, Tdr Delay és kutyafüle..
    Ment mellé HDD-re Win7 is, előrelátó voltam, mint kiderült nem ok nélkül, nevezett/kérdéses időszakban arra átbootolva megszűnt minden.

    Most ott tartok hogy pár hete hibamentes a gép/win10/crimson/kártya.., azért így mert kövesse aki tudja.
    Nem tudom megmondani minek vagy mely változtatások okán, ezek akár szokások is lehettek mert hogy igen.. változtatni kellett azokon is amikor elfogytak az ötletek/lehetőségek.

    Már nem nyúlok bele a kártya/Crimson dolgaiba MSI AB-vel pl, se Powerplay sem egyéb szinten.
    Tuning def beállításokkal (órajelek, TDP és fesz, venti fordulat és persze OSD..), kvázi az "opsönszében" nem állítgatok semmit...
    Az utolsó dolog ameddig követni tudtam és mintha itt is el lenne ásva az a bizonyos kutya, hogy az anomáliák akkor kezdtek el eldurvulni és/vagy csak megjelenni, miután a Crimsonban elkezdték helyrerázni a Power Efficiencyt. Változott nem keveset a Powertune működése és hacsak egyszer is kikapcsoltam új driver telepítése után MSI AB-ben pl a Powerplayt, onnantól indult az extravaganza.

    Szóval nem babrálok semmit, PowerEff Off Crimsonban, gyönyörűen tartja az MSI AB-ből beállított tuning órajeleket még úgy is ha adott játékot lefogom pl FRTC-vel, az Overdrive szekcióba pedig be sem lépek, nehogy interferáljon az MSI AB-vel.
    A korábbi YT videós, browser és hardveres gyorsítástól független fagyások, restartok, BS szinte Idleben asztalon.., minden megszűnt. Kopp-kopp, majd szólok ha újra feltűnne valamelyik.

    Volt mostanság pár post és tanácskérés BS okán, meggyőződéssel, mindenféle/bárminemű Win10-es boszorkányüldözés nélkül állítom és javaslom mindenkinek akit BS, fagyás és egyéb hasonló jelenségek boldogítanak, hogy még mielőtt pálcát történek bármi de főleg a kártya kvázi konkrét hardver felett és visszaküldenék garanciális ügyintézésré, akár HDD-re is szépen tegyenek fel egy Win7 64-et, lakják be és játszanak rajta 2-3 hetet, nézzék meg ott is előjönnek-e a gondok.
    Nyilván elképzelhető olyan VGA-hoz köthető tényleges hardveres hiba, minek okán előjön a BS de én mint akinél fél évig semmi nem volt, majd elkezdődött ugye lásd fentebb és egyből véget ért amint átbootoltam állítom megér egy próbát.
    Még úgy is hogy valószínűleg sosem fog kiderülni hogy ez Win10 inkompetencia-e vagy Crimson/driver (ami Win10-hez kötött..).., tekintve a rétegződést azért paraszti logika mentén haladva viszonylag könnyen kimondható hogy ingoványra nehezebb házat építeni sem mint szilárd alapokra, innentől pedig a kauzalitás a Win10 féle mutat. :(((

    "A van akinél minden probléma nélkül működik" részt egyébként nem véletlenül hagytam ki, a szerencse tényének/természetének boncolgatása sokkal inkább Off itt, sem ez a felemás témákat érintő szösszenet.. :D

    Szintén átugrandó az a rész, hogy aki ezen sorok olvasása közben felhúzta a bal, a jobb esetleg mindkét szemöldökét egyszerre, keressen rá/nézzen utána kicsit az utolsó Win10 build óta hogyan alakulnak az NV driverekhez köthető hibák/anomáliák a múltban tapasztalhatóakhoz képest.., tekintve az NV állítólag mennyire erős driveres stabilitás szinten, szerintem a kapott eredményben minden benne lesz.

    [ Szerkesztve ]

    ..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

Új hozzászólás Aktív témák