-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
odorgg #32993 üzenetére
Feszemelés nincs, vagyis strixx szerint kap +13mV-t.
De, ezt nem akarom bántani...
Bár agyalok rajta, hogy valami nagyon kicsit adni kellene neki, hogy meglegyen az 1100/1600 stabilan, de, nem tudom, hogy megérné-e egyáltalán.
Plusz érdekes ez az egész, ha letiltom az ovedrive-ot, bármit csinálok, bármivel adok oc-t a kártyának, reboot után visszaáll stock-re.. strixx-nél is ez van.. szal marad a CCC-s tuning.
-
válasz
odorgg #32735 üzenetére
fú engem mennyire beszopatott. driver csere votl ab reinstall nélkül. és onnantól fogva memleakelt a videolejátszás. dxva-val és anélkül is az ablakos videolejátszás elindult, teleírta a memóriát, aszt lehalt dxes out of memory errorral. azt hittem, kidobom a gépemet az ablakon, annyira ideges voltam.
-
stoon
addikt
válasz
odorgg #32739 üzenetére
amikor zöld voltam jó volt, azután vmi 64 biten megbukott a dolog (nem támogatta vagy mi)! töröltem pihi
most piros vagyok és pár hétig jól ment ,majd jöttek a gondok! az hogy nem monitorozik semmit de legalább a vga ventijét kezeli! lehet megérik a törlésre! (bár ezt a win kifortizről is elmondhatom, win 7-el nem volt gondom)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
odorgg #32507 üzenetére
nalam 610Won peakelt konnektorbol primefur alatt az i7-3820 + 290x matrix platinum, alaporajelen. csak a kartya kb 310-330W volt. miutan levizeztem a matrixot a peak lement kb 510Wra hasonlo korulmenyek kozott, ennyit szamitott, hogy majd 30 fokkal huvosebb lett a kartya. ezt a kartya altal felvett amper adatok kb megerositettek.
CFfel meg csak firestrikeot mertem nezni, a peak rekord 750W volt, konnektorbol (masodik kartyan leg van, plusz a Cosmost nem arra talaltak ki, hogy csendben megbirjon ennyi meleggel). szinten alaporajelen. kozben valtottam tapot, a CFfel egyidoben ment a HX650v2 gold es jott a CM Silent Gold 1000W ertheto okokbol, szal 1-2 szazalek kulonbseg hatasfokban lehet.
-
Maotun
őstag
válasz
odorgg #32491 üzenetére
"Tanultak a 290/x hibáiból." mik a hibái addikt uram?
375W meg tényleg "nettó" baromság mert bruttó húzott fx / i5, i7 + oc 290/390 max terhelésen (prime95+furemark) akár 580w-ot is szipkázhat a konnektorból... normál gamer felhasználás esetén 350w intel konfig, 400-450w amd -
kp59
aktív tag
válasz
odorgg #32494 üzenetére
Csak azt mondom ami a kártyák gyártóinak az adatlapján szerepel.
MSI : Power consumption 275W ([link])
Sapphire : Power Consumption 375W ([link])Vannak referencia kártyák amiknél a lapka gyártójának az ajánlásait veszik alapul és vannak azok a kártyák amelyeket a kártyagyártók szabadon variálnak.
A grafikus mag ugyan meghatározó de az hogy milyen a köré épített kártya az szintén sokat tud befolyásolni mind a teljesítményben mind a fogyasztásban (és hőtermelésben) egyaránt.
Nem véletlen hogy ugyanazon grafikus lapka köré épített különböző kártyák jelentős teljesítménybéli eltéréseket mutatnak (lásd kártyatesztek).
-
stoon
addikt
válasz
odorgg #32430 üzenetére
igen én is azt látom hogy nincs rajt furat ami nem baj mert csinálok rá
engem csak az aggaszt hogy csak "1 vrm-et" tudok hűteni vele . és hát nem egy "olcsóság" a szett! majd egy fullcover ára és még kell süni és még egy kicsi blokk .
próbálok alaplapi blokkokat keresgélni jó méretben esetleg chipset blokk vagy valami ilyesmit .
szerintem elbírja a pumpám a 3 "blokkot" is
(#32433) tailor74:ez milyen nyák? mert érdekelne 390-esé (még nem szedtem szét, csak ha biztos leszek a hűtő cserébe)
-
Televan74
nagyúr
válasz
odorgg #31675 üzenetére
Nekem a 7970 Vaport úgy cserélték annak idején,hogy barnára volt sülve egy alkatrész a hátoldalán.
Grat hozzá.Add el 85.000 ért vagy vizezd le újból.
(#31676) szacsa33 Kösz!
Ezzel csak az baj,hogy a Vapor-X -m Colenál van beszámításba.
De még ő sem kapta meg a Vaport a nagykertől.Így még mindig várnom kell. Lassan már 7 hete nincs vga -m. Kezdek kicsit pipa lenni. Talán jövő héten már tud rendelni és akkor két hét múlva lesz kártya a gépemben.
-
oliba
őstag
válasz
odorgg #30930 üzenetére
A moddolt volt fent, de a te kártyád 1200-at is tud, míg az enyém csak 1150. 4% magasabb órajel, 3%-kal nagyobb sebesség
Csak azt nem értem, hogy milyen késleltetést állít ez a moddolt bios. A teljesítmény nőtt, így a késleltetés csökkent, viszont ha a késleltetés csökken, akkor hogy lehet magasabb órajelt elérni?
-
-
oliba
őstag
válasz
odorgg #30679 üzenetére
Hiba van nálam és ezt írja ki:
Old SSID: 0B00
New SSID: 9395
SSID mismatchedERROR 0FL01 : press '1' to continue
----------------
Nem tudom, mit csináltam rosszul. Próbáltam az R9 290-es mappában a NO MOD biost és próbáltam az Elpida mappában lévő kettőt. Mindegyiknél ez a hiba
-
bajnokpityu
félisten
-
sixpak
nagyúr
válasz
odorgg #30663 üzenetére
Én egyszer próbáltam húzni, Catalystban feltoltam 1100-ra, toltam pár Unigine tesztet és néhány parti BF4-et, ment szépen, aztán visszaraktam alapra, azóta sem nyúltam hozzá.
Feszültségeket soha nem piszkálom, annyira nem érdekel a dolog.
A venti fordulatot sem piszkáltam, hetvenpár foknál tovább nem melegszik, max 50%-os fordulat mellett. -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
odorgg #30512 üzenetére
Hááát mivel nem sikerült egy tuningban acélos példányt kifogni (és még akkor finoman fogalmaztam) így kicsit árnyaltabb a kép, de volt már igen.
Pl az egyik legszembetűnőbb az MGS Ground Zeroes-nál volt. Az elején, amikor a szikláról rálátsz az egész bázisra, 290-el leesett az fps 40-45 körülre, jelenleg 970-el ebben az esetben se akar csökkenni az fps fix 60ról
A World of Tanks is intha sokkal több helyen tartaná a fix60-at, mint AMD-vel, az új Batman is egészen más képet mutat Nvidiával. Ugye alapból ott vannak a plusz effektek (füst, bevilágítás) de AMD-vel az egész kép olyan homályos és elmosott volt, Nvidiával meg tiszta.
Eddig ezeket próbáltam mert újra kellett raknom a windowst.De majd egy witchert is felrakok, az amd-vel olan 40körül ment, kíváncsi vagyok mennyit hoz a tuningolt 970.
Driverekkel se itt, se ott nem volt még gondom. Annyi talán, hogy alapból az Nvidia kicsit fakóbb képet produkál, ennek utána kell állítani a driverben.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
odorgg #30292 üzenetére
Most ott tartok hogy 1450mhz-es gpu frekin (alapfeszen) még nem érte be(64 vs 63fps) az 1100mhz-es 290-et valley-ben.
Viszont a 290-en az 11000mhz csak +100mv-al ment nálam és ott már a Tri-X is vállalhatatlan volt, 70%-on üvöltöttek a ventik és így is 86 fokos volt.....ellenben a 970 meg se érezte se hangban, se hőmérsékletben a tuningot.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
odorgg #29593 üzenetére
Értem. Én GTA V megjelenéskor raktam újra a 8.1-et, és szintén kiadáskor a 15.7-et. A legfrissebb driverrel tényleg szinte hibátlan a zero core. Viszont nekem az elmúlt 20 nap alatt egyszer nem jött vissza a kép. Nálam 5 percre van állítva, így rengeteg indításról van szó itt is. Mégsem tökéletes. Alapórajelen és semmi Utility nincs fent. Egyedül CCC-ben van a power limit kitolva teljesen.
-
-
Televan74
nagyúr
válasz
odorgg #29527 üzenetére
És karácsonyra jön a következő csere!
Nem sok ref GTX980 van nálunk,én meg 115.000 forintnál többet nem szívesen adok egy használtért.
Kíváncsi lennék rá mit tud hűteni a két ventilátoros G1 Gaming hűtés a 390 -n.Hang és hőmérsékletre lennék kíváncsi,de még sehol egy teszt.
-
Sontir Fel
őstag
válasz
odorgg #29395 üzenetére
Fagyni nem fagyott, de szerintem brutalis modon visszaesett az fps. Nekem az omega driver elotti betaval ment a legjobban akkor altalaban 100 korul volt mantle mellett fullHD minden maxon 4.6 4790K es 1100/1250 r9 290 mellett. Most inkabb 80 korul volt, igaz a cpu csak 4.4en megy, bar nem hiszem hogy az fogna vissza.
Igaz, hogy nem tavolitottam el a korabbi drivert telepites elott... holnap DDUval takaritok, ujra felteszem, hatha...
-
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
odorgg #29078 üzenetére
1150et elsore eldobta 1350en, masodikra lement. 1200 azonnal es folyamatosan szemetel + declockol.
viszont a viz hofokot szo szerint az egekbe lovi a kartya, 33 fokon indultam blokk mogott 52 fok koruli full loaddal, most 43 fokos a viz es 67 fok korul van a full load.
meg lehet hogy nem alapvetoen egy vizho alapon vezerelt rendszert kene a legdurvabb nyari kanikulaban a tesztelgetni
.
-
Maotun
őstag
válasz
odorgg #29040 üzenetére
86c vga. 70 memo 70 vrm de nem játék csak valley érdekes eddig v core emelés nélkül a 1155/1455 volt a legjobb bench 2700 pont 121max fps 27 min fps 67 fps átlag és 76c ig ment fel a vga 70 % ventivel.
ha adok 100/150 mv.-t sívít a lightning és 86 ig is felszalad, igaz lement a teszt is 1200/1500-on kicsit szemetelt is pici kockásodás is volt, de nem hozott annyit mint 1155/1455-ön 2654 pont 115 max fps 64 fps átlagjátéknál gondolom még jobban befűtene ugy hogy maradok a fesz emelés nélküli 1155/1455 mellett majd ezzel megnézem a játékokat is
-
Ghoula
senior tag
válasz
odorgg #28963 üzenetére
Olvastam mi történt, sajnálom
( oldalakat tudnék írni hasonló bénázásokról...)
Mert egy irigy kis pöcs, azért.
Amúgy xtreme-en írta, belső, amd-s tool-al csinálja, azzal meg bárki tud kísérletezni.
Akinek van ideje, energiája, annak ajánlom figyelmébe ezt a topikot, szintén ott.
Pár alap dolgot tudunk, bár a szaftosabb rész még hiányzik. Innen már nem sok, hogy valaki írjon hozzá egy progit, de hex editorozni sem egy nagy kihívás a leírások alapján.
Érdekes, annó nem foglalkozott senki ezzel,most hogy van 390, egyből megy a hekkelés
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Netfone
- Hardverkemping június végén
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- BestBuy topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- OpenMediaVault
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest