- iPhone topik
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winne
nagyúr
válasz
DroiDMester #3837 üzenetére
Apropó most megvilágosodtam, írtátok, hogy display kábellel próbáljam meg a villogás miatt, mert lehet a dvi okozza. A tv-m hdmivel van rákötve, azzal meg tudom próbálni kapásból, meg hát az alapvető problémám az az, hogy 1680*1050-ig nincs semmi baja a dvi-on rádugva sem.
-
Winne
nagyúr
válasz
DroiDMester #3837 üzenetére
Köszi.
-
válasz
DroiDMester #3830 üzenetére
Miért lenne garancia nélküli?
Nekem ilyesmivel soha nem volt gondom, érdekelne mire figyeljek... -
válasz
DroiDMester #3826 üzenetére
jó elcsesztem,
de van itt rendes verzsön is 188-ért postával. Persze német területen, ezzel nem tudok mit tenni.
Csak annak örültem szimplán, hogy lejjebb ment 25-30 e-val az ára.
ja ez egy OC is ráadásul, ami inkább hátrány, de az ára miatt nem.
-
fury71
aktív tag
válasz
DroiDMester #3814 üzenetére
Persze tudom még kicsit messze vagyunk ettől.
Én először a Sapphire 7770-s Vapor-X kártyát néztem ki, de mikor itt a h.aprón láttam pár Sapphire 7850 2GB-os kártyát 52-55k között, akkor kicsit megörültem. Minek nekem a 7770 ha 10-15-el drágábban már lehet 7850-et venni. Ami valljuk be sokkal jobb kártya mint a7770. -
milszab
senior tag
válasz
DroiDMester #3779 üzenetére
Tehát akkor csak terhelésnél van neki jelentősége! Idle állapotban nem fog ettől kevesebbet fogyasztani.
Tempileul:
Nekem az van fennt és tökéletesen működik. Bár az előzővel se volt semmi gondom! Kicsit reménykedtem hogy megoldja azt a dolgot hogy ha a monitort sima vga kábellel kötöm össze akkor játék alatt ilyen csíkos meg villog a kép, de sajna nem! Szal muszáj lesz vennem új monitort.
Csak 1szerűen nem tudom eldönteni milyet érdemes...
Dare2Live
Igen sajnos ez a kattogás elég idegesítő, csak nem tudom miért csinálja. Mer ha a venti adná ki, akkor a gép bekapcsolásánál is kattanna, de olyankor meg semmi. Viszont új driver se oldotta meg, ha 1általán az meg tudná oldani! De én ahogy néztem fogyasztásmérővel, olyan 20watt-al eszik kevesebbet mikor így leáll, szóval nem nagy a különbség. Csak én monitor kikapcsolást beszoktam mindig állítani, de sajna most a kattogás miatt nekem kell kapcsolgatnom. Inkább csinálnák meg úgy hogy vegye le a teljesítményt minimálisra, de a ventik is forogjanak olyan 5 vagy 10%-on. Mer ugye alapban 20% a min. amin tud menni és tényleg nem lehet őket hallani.
-
szmegma
aktív tag
válasz
DroiDMester #3779 üzenetére
Szoval akkor 1100/1300 beallitassal erdemes akar -20%-ra allitani azt a csuszkat?
-
Winne
nagyúr
válasz
DroiDMester #3777 üzenetére
A 7850-em 1150/1200-on jár játék közben, ezt írtam pár commenttel lejjebb. Nem is az volta cél, hogy ezt a kártyát érdemben összehasonlítsam, hanem hogy megtudjam érdemes-e 30-35 k plusz pénzért 670-re cserélnem.
-
milszab
senior tag
válasz
DroiDMester #3773 üzenetére
"Teljesítmény vezérő beállítások" ezzel mit lehet állítani?
-
Winne
nagyúr
válasz
DroiDMester #3768 üzenetére
A default visszateszi 920-ra...
-
Winne
nagyúr
válasz
DroiDMester #3773 üzenetére
Kértem egyet kölcsön, kipróbálom a jövő héten.
-
polgi803
őstag
válasz
DroiDMester #3770 üzenetére
Hm...akkor beruházok egy ilyenre...ez tetszik és ráadásul tuning rekorder is...
-
Winne
nagyúr
válasz
DroiDMester #3768 üzenetére
Kisebb felbontáson nem ugrik. DP kábelem nincs sajnos.
Nekem 860-on van alapból, aztán mikor megyek fel játszani, akkor szoktam mindig átnyomni a játékos beállításra, 1150/1200-ra.
-
BullZeye
veterán
válasz
DroiDMester #3758 üzenetére
A PISZOK! És télleg, köszi szépen, kb 2 hete ezzel szenvedtem, aszittem a mókolt driver hibája, és vártam a 12.8-at
de hiába.
-
Inv1sus
addikt
válasz
DroiDMester #3721 üzenetére
Hm, valahogy nem merem kipróbálni.
Most végre jól megy driver-esen és húzásilag is fagyi nélkül. 1140/1410 -
GyureX
tag
válasz
DroiDMester #3721 üzenetére
Hasznalnam, de a tv-n hdmi van, es amire azt hittem, hogy hdmi-mini dp atalakito, az sima dp-mini dp adapter. Szoval jol beneztem.
Majd lehet veszek egy dvi-hdmi-t, de egyenlore ennyibol kell megoldanom. -
GoZoL
senior tag
válasz
DroiDMester #3708 üzenetére
A tápom: Thermaltake Tough Power W0151 500 W
A CPU nincs tuningolva csak a RAM xprofillal, hogy 1600 Mhz-en menjen! A driverből a legújabb van rajta, megpróbálom amit javasoltál. -
=HG=
addikt
válasz
DroiDMester #3680 üzenetére
Én a 7850-hez ezt tettem fel, és tökéletesen megy, semmi bugot nem tapasztaltam eddig....
-
Bjørgersson
félisten
válasz
DroiDMester #3680 üzenetére
Köszönöm! Ugyanez érvényes a 7850/7870-re is? Vagy azok miben karcsúbbak?
-
seederking
őstag
válasz
DroiDMester #3673 üzenetére
Droidmester 12.6-os driver van fönt.
=HG= értem mire gondolsz de nem az a tipus vagyok aki bedől ilyen portékának.24hó garis új cuccos. -
=HG=
addikt
válasz
DroiDMester #3621 üzenetére
Bár csak pár órája van meg nekem, azt a drivert tettem fel, amit linkeltél, és minden hiba nélkül megy...
-
Tempileul
tag
válasz
DroiDMester #3594 üzenetére
Amit linkeltél catalyst driver, az pontosan melyik is és mit takar az pontosan, hogy nem ragadnak be az órajelek ? Nekem az a bajom a 12.4 el, hogy bekapcs után kb 5 percre, kapcsol be az overdrive, ha meg ki van az lőve, vissza rakja gyári be állításokra, a 12.6-al meg video illesztő program gondok vannak.
-
odorgg
addikt
válasz
DroiDMester #3598 üzenetére
No akkor le is szedem, mert a 12,6-al párszor nemtértem vissza készenlétből
-
Steven88
tag
válasz
DroiDMester #3589 üzenetére
Nekem 3570k-val 24-25 FPS-en szaladgál, ugyan úgy 7850es karival FHD minden maxon. De fórumok alapján játék függő áll.
Ja és 1,04V alapfesz az jó?
-
BullZeye
veterán
válasz
1100/1350? O.o miért?
-
seederking
őstag
válasz
Akkor a cpu-m cseréje eléggé időszerű lenne...
-
BullZeye
veterán
válasz
DroiDMester #3581 üzenetére
Fog sincs, de kétlem, hogy a 4ghz-es ivy ne lenne elég 1280-hoz. Tele van szemetelve progikkal, ma fogom újra rakni, majd kiderül. GPU-Zből a sensoros fül btw hasznosabb, hogy előtte hány Mhzen volt a kártya, stb.
Ez a kattogás amúgy 11.7 bétával is jelen van? Mert a sípolás az driver hiba, az tuti, mert 11.7nél nem hallottam, 11.4nél most hallom néha.
-
odorgg
addikt
válasz
DroiDMester #3543 üzenetére
Nálam is 1,22-ig engedi, szóval nemsok értelme van esetemben a fesz emelésnek, mert kb semilyen pozitív hatása nincs.
-
Winne
nagyúr
válasz
DroiDMester #3543 üzenetére
Én megnéztem neked, nekem a GPU Tweak 1.225-ig engedi.
-
Winne
nagyúr
válasz
DroiDMester #3540 üzenetére
Én ezt értem, akkor változtatok arra, hogy 1.2 fölé nem mennék, mindenki el tudja dönteni, hogy mennyi az ami neki még belefér. Holnap én is megpróbálom az 1150-et.
-
odorgg
addikt
válasz
DroiDMester #3540 üzenetére
Nálam is pl 1.21V az alpfesz, szóval nyugodtan kilehet tólni azt a fesz csúszkát koppanásig, ha arról van szó.
-
akela91
addikt
válasz
DroiDMester #3519 üzenetére
Nem szeretnénk feszt emelni.
Nem csak VGA terén ez a koncepcióm.
-
akela91
addikt
válasz
DroiDMester #3515 üzenetére
Én mit mondjak 1.138 alapfesszel? 1150 atomstabil.
-
Casanova*
veterán
válasz
DroiDMester #3506 üzenetére
köszi!
olyan DP kábelt beruházok.
-
akela91
addikt
válasz
DroiDMester #3506 üzenetére
Nem a kábel miatt voltak a csíkozódások, és balszerencse kell hogy ilyen problémák előkerüljenek. Szóval ne a kábelre fogd. Nekem sima olcsó DVI kábelem van, és nekem sincs semmi gondom. Kivéve a venti fordulat csökkenést alvó állapotban, de az szoftveres probléma.
Casanova: Tégy egy próbát a hozzáadott kábellel(nem tudom már, hogy a monitorhoz vagy a VGA-hoz járt nekem), ha semmi probléma akkor nem látom értelmét cserének. Persze ha van pénzed rendeld mellé.
-
Casanova*
veterán
válasz
DroiDMester #3471 üzenetére
hali! [link] gondolom a Dell U2212HM moncsihoz sima single DVI kábelt mellékelnek. az lenne a kérdésem,hogy milyen DP kábelt használsz? belinkelnéd nekem milyen kábelt érdemes venni! pls! tuti jó legyen a kép és ne legyen semmi probléma,csíkozás,akármi.. köszi!
-
KaakukK16
aktív tag
válasz
DroiDMester #3471 üzenetére
Nyugi nem ez lesz!
3570K ,egy Z77es lappal és oda tervezek mellé egy 7850-et..a cx500 igy ezeket elviszi simába!
-
Speed®
titán
válasz
DroiDMester #3462 üzenetére
Cserélik éppenséggel, ha annyira zavaró, mert javítható dologról van szó, de tény, ritkán. Tápcsere nem fogja megoldani a kártyán lévő ellazult lakkozású toroid problémáját adott esetben. Ahogy előttem is írják, FPS/Hz korlátozás segíthet, VSync és egyebek..egy próbát megér.
-
lowzor
veterán
válasz
DroiDMester #3459 üzenetére
Eddig is, csak azt hittem, hogy a hangszóró adja. Tegnap kikapcsoltam és még mindig jött a hang a VGA felől.
-
válasz
DroiDMester #3437 üzenetére
na ezt hívják science fictionnek. örülök, hogy találtál egy ennyire szélsőséges tesztet, de messze nem ez a jellemző. az meg, hogy a 460-as 20%-kal sem húzható, az komolytalanná teszi az egész postot - nézz be a topicjába, ott többeknek 1GHz körül szaladgál.
@Speed(R): 30% rémlett a tesztekből, de valóban inkább 40-50%. my bad.
@odorgg: persze, jó kártya a 7850, csak pont nem annyira gyors, hogy az előző generáció középkategóriájáról (ide értem a 6850-et is) érdemes legyen rá váltani.
-
seederking
őstag
válasz
DroiDMester #3415 üzenetére
Köszi de b@szhatom.végigment talált is problémákat (nem keveset) de ha rákatt a fix all menüre cd key-t kér
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
DroiDMester #3397 üzenetére
Mondjuk én Ati(már AMD) esetén Sapphire-t vagy esetleg Asus-t vennék vagy, ha olcsóbban van, akkor VTX3D/Powercolor, mást tuti nem.
-
Winne
nagyúr
válasz
DroiDMester #3359 üzenetére
Értem.
"ha valaki azt mondaná hogy ad nekem egy giga 7970 et a Sapphire 7850 -emért cserébe 1:1.be még akkor sem cserélném el!"
Én elcserélném, privátban várom a jelentkezőket.
"A lényeg nekem semmi pénzért nem kéne giga kártya se 7850 se másmilyen"
Dehogynem, azt mondják 2000 magyar királyi forint, akkor kellene, szal buktad.
-
lowzor
veterán
válasz
DroiDMester #3359 üzenetére
Nekem az tetszett, mikor a haveromnak 1x a kezébe maradt egy Windforce 6870 egyik ventijének lapátja, mikor megakarta forgatni a kezével. Nem vicc, ez megtörtént
-
Winne
nagyúr
válasz
DroiDMester #3352 üzenetére
Nem vitatkozom, de a venti azért nem lehet általánosságban gagyi, a Windforce hűtés abszolut nem rossz.
-
Steven88
tag
válasz
DroiDMester #3348 üzenetére
Köszöntem neked és asdxv
-
Casanova*
veterán
válasz
DroiDMester #3320 üzenetére
az olcsóbb sapphire teljesen jó! nem kell csicsásabbat venni drágábbért.
teljesítményben ugyanott vannak.
-
KAMELOT
titán
válasz
DroiDMester #3320 üzenetére
1. igen csak Kínában kapható
2. nem drága -
Winne
nagyúr
válasz
DroiDMester #3296 üzenetére
Ez amolyan kinek mivel volt baja, akkor azt lehetőség szerint kerüli szituáció. Nekem ez a második Sapphire-om, mellettük volt még két Gigabyte és egy Asus is, kb ezekre emlékszem, gyk egyikkel sem volt komoly gond. Egyrészt ki kell fogni, másrészt nem kell szétpirítani.
-
mimey
tag
válasz
DroiDMester #3181 üzenetére
Láma vagyok, és nem emlékszem, mi volt az utolsó stabil beállítás, de valószínűleg a 12.3-ról 12.7 beta-ra váltás után, most még nem a gpu tweak-kel sem tudok 1050-nél nagyobb gpu frekit belőni.
Az új Alpenföhn cpu hűtőm miatt - aminek a magasságát elmértem 3mm-rel -, most nem szívesen veszem le a gép oldalát, mert a sufnituning tyúkrács ragasztása elengedhet, de legközelebb megnézem, milyen vram-mal van ellátva a kicsike. -
Peetyaa
tag
válasz
DroiDMester #3246 üzenetére
Köszi
-
Löncsi
őstag
válasz
DroiDMester #3230 üzenetére
Tudom, csak a max 3d órajelekre ugrást furcsáltam, nálam a low-3d módból nem ugrik ki.
De mind1, most Chrome alatt vagyok, ez nélkülöz mindenféle fölösleges csicsát és GPU gyorsítást, így 2D módban van a kártya (kivéve persze ha van YT-s videó megnyitva).
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
DroiDMester #3230 üzenetére
A Flash és a böngésző GPU-s gyorsítása két külön dolog. Ha az egyiket kikapcsolod, attól a másik még működik. Akkor nem megy a Youtube, ha a felület HTML5-ös. Oda a böngészős gyorsítás kell.
-
Löncsi
őstag
válasz
DroiDMester #3217 üzenetére
Szóval 6870. netezés közbe (akár csak ha itt a fórumba görgeted az oldalt le-fel) azonnal felkapcsol 3D módba
Az durva... Firefox alatt kapcsol fel amúgy?
-
szasanyi
félisten
válasz
DroiDMester #3224 üzenetére
Tehát szerinted minden szakújságíró, tesztelő és teszt téved... Ha gondolod kérdezd meg Olviverdát hogyan készült a teszt amit ő publikált a PH!-n, és ha gondolod egyúttal azt is vajon hol tévedett.
-
szasanyi
félisten
válasz
Pontatlan a mérőd vagy az a 6870 volt "különleges".
Azt meg Te is elhiheted, hogy minden tesztoldal nem hazudik.
Teljes terhelés mellett valóban van 60W+ teljesítménytöbblet a 6870 "javára", de az átlag jóval kevesebb.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Bongeszoben hardveres gyoesitas kikapcs, es maris nem kapcsol fel 3d orajelre. Nekem is ugy van, mert zavart, hogy kapcsolgatja. Nem hianyzik egyaltalan.
-
szasanyi
félisten
válasz
DroiDMester #3203 üzenetére
Piszkálta a csőröm, hogy honnan vetted ezeket a vad számokat a fogyasztásról, ezért utána néztem. Tessék megnézni, szó sincs ilyesmiről!
Látható a referencia 7850 fogyasztása, és gyárilag tuningolt is. Általánosságban 15-30W fogyasztástöbblet írható a 6870 számlájára. "Picit" túlzásba estél.
-
szasanyi
félisten
válasz
DroiDMester #3203 üzenetére
...6870.et el lehet most még jó áron passzolni... - vagy nem. Ez konkrétan új, garis volt!
-
mimey
tag
válasz
Csak azért gondoltam, mert ha az egyiknek 1,25V a load enyémnek meg 1,038 és ugyanúgy melegszik, akkor az azt jelenti, hogy a több feszültséggel ugyanolyan hőfokon nagyobb a hatásfoka.
Egyébként pontosan nem emlékszem, mennyit sikerült rántani rajta, de este megnézem, és post-olom. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Mi a faszt csinaltal annyi rengeted processzoral ? Kulcstartot ? Vagy a fel varosnak szereltel gepeket ?
-
mimey
tag
válasz
DroiDMester #3178 üzenetére
Május 7-én pedig már a gépemben csücsült
Azon gondolkodtam, hogy load 1,038V-ot eszik, lehet, hogy ez is a "nem túl jó" szériába tartozik?
Bár nincs min sajnálkoznom az ASUS GTX 460 768 Mb után (ami ráadásul TDR-ezett, és valószínüleg Vram hibás volt [gyári OC-t nem bírta]) , és csak 720p-ben volt értelme használni. -
lowzor
veterán
válasz
DroiDMester #3148 üzenetére
Igen, most veszem észre, hogy single. Akkor ma megejtek egy cserét, köszi.
(#3173) szijartg:
Ezt mindenkinél csinálja a 7850 is.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
DroiDMester #3160 üzenetére
Szoval ha valamikor utad van Angliaban, szolj elore hogy legyen zse, mert megyunk inni sort, aztan az elso boltban vesszunk egy kurva jo processzort
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
DroiDMester #3160 üzenetére
Ha proci vásárlás lesz viszlek magammal és te fogsz választani.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
DroiDMester #3157 üzenetére
Te atyaég, mennyire jó példányod van.
Mennyi a vége?
-
Majkee84
aktív tag
válasz
DroiDMester #3157 üzenetére
Köszi! A jövő hónapban lenne a csere, addig még utána olvasok egy kicsit.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
DroiDMester #3150 üzenetére
Nem gondoltam volna, hogy a 750 ennyivel erősebb c2c, mint a Q9550. Mondjuk nem volt szerencsém kipróbálni quadot. Persze teljesen más a felépítése a két procinak.
Mi csináltunk pár mérést és a 3,6GHz-en járó 955BE nem volt képes behozni a full alap 750-et, 4GHz-en már picivel jobb volt. -
Majkee84
aktív tag
válasz
DroiDMester #3152 üzenetére
Most állok konfig váltás előtt, mit ajánlanál -már ha így összehaverkodtunk?
-
Majkee84
aktív tag
válasz
DroiDMester #3150 üzenetére
Amd-d volt esetleg? Én is most készülök váltani 1155 irányába.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
DroiDMester #3144 üzenetére
i7 gondolom megoldotta a problémát.
Melyik játékokban voltál cpu limites?
-
lowzor
veterán
válasz
DroiDMester #3144 üzenetére
DVI-al is sok embernél előfordul (ahogy nálam is). Akkor lehet, hogy tényleg a hardveres gyorsítást kell kikapcsolni. Majd megpróbálom.
-
korcsi
veterán
válasz
DroiDMester #3139 üzenetére
Téves kapcsolás.
-
szijartg
őstag
válasz
DroiDMester #3139 üzenetére
de az enyém is 3,4Ghz-en megy, és kihajtja úgy is a 7870-et.
sőőt szerintem még alap 2,8-on is kihajtotta.
szerintem tök felesleges a 4Ghz -
korcsi
veterán
válasz
DroiDMester #3125 üzenetére
Nem hajtja ki az alaplap a processzort?
-
lowzor
veterán
válasz
Én is vaciláltam, de szerintem jobban jártunk ezzel. 1050/1300-on BF 3 multi ultrán (csak az MSAA van offon) szinte mindenhol megy minimum 50 FPS-el. Van olyan map is (Firestorm), ahol 60 alá sem megy. Mondjuk 1-2 extra igényes mapen (pl Gulf of Oman) lemegy 40-re is néhány helyen, de nem zavar annyira. Max Payne 3-ban minden fullon van, csak az MSAA 4X és teljesen röccenésmentes. Szóval van ebben kraft, 2 évet simán lefog húzni nálam szerintem. Sokkal kevesebbet fogyaszt (villanyszámlán tuti meglátszik), kisebb és kevésbé melegszik, mint a 6970.
Mappa:
Igen, ott CPU limit van, mert 1x sem éri el a 100%-ot a GPU kihasználtsága. Abban meg, hogy nem megy a tuning tényleg az alaplap lehet a ludas, mert ilyen gyenge 7850 nem hinném, hogy létezik.
-
Mappa
addikt
válasz
DroiDMester #3127 üzenetére
ezt még a gpu tweak logoltam... akkor ezek szerint erősen cpu limites a dolog
ezek alapján mérlegelve.. mit tudok tenni? tuning akkor felejtős mert úgy is gyenge lenne lap + cpu miatt?!
új konfig szóba sem jöhet!
lap cserével mennyivel lennék előrébb?
adjam el a vga-t és valami gyengébbet válasszak + feladva a fullhd felbontást? -
Mappa
addikt
válasz
felbontás fullhd tehát vga dolgozik, így nem tudom cpu limit van-e ilyen felbontásnál 3.4 GHz megy jelenleg. nem értek én ezekhez cpu limit vga limit tuning témához
miből tudom meg hogy nem hajtja ki a vga-t? vagy mivel ellenőrizhetem le?
asdxv - lehet hogy még megnézem
érdekes ez a BÖF3 ... 1 hete van meg a 7850 de mint ha 10-el kevesebb fps lenne egyes szituációkban az akkori állapothoz.játékban minden low 1920x1080 átlag 60-70 fps de van hogy 35-re is beugrik ami meg már élvezhetetlen, de csak a CQ pályákon.
-
lowzor
veterán
válasz
DroiDMester #3122 üzenetére
Sima verzióban tudom, hogy előfordulhat Hynix, mert keverve vannak. Most azt nem tudom, hogy az összes újabbon csak Elpida van, vagy még mindig keverve gyártják őket?
Amúgy ezzel én úgy vagyok, hogy 2 év múlva már valszeg el lesz adva a kártya, a tuning meg most kéneDe amúgy ezt nem tudtam, hogy jobb minőségű az Elpida, azt hittem, hogy a Hynix a jobb és a tuningbarátabb is.
Mappa:
Nyomasd meg 1050/ 1300-on is. Ha úgy sem lesz jó, akkor tedd legalább 920/ 1250-re.
-
szijartg
őstag
válasz
DroiDMester #3104 üzenetére
na megnéztem úgy is, max értékekkel:
VDDC: 1.584V
VDDC curr.: 127,8 A
VDDC curr. in: 16.0 A -
lowzor
veterán
válasz
Én azt is gyanítom, hogy az OC-s példányokon Hynix memória van, az összesen. Lehet, hogy mégsem pénzkidobás érte az a +3k.
(#3115) miklosss2012:
Egy 7870-től ez tényleg elég alacsony.
-
MontyCrew
senior tag
válasz
DroiDMester #3116 üzenetére
Én ezt az egész ASIC dolgot így tudom, idézem:
Alacsony Asic érték:
- alapfeszültség: magasabb
- fogyasztás: alacsonyabb
- tuningolhatóság léggel: magasabb
- tuningolhatóság vízzel, LN2-vel: alacsonyabbÉs még1 link Én ezt látom logikusnak.
-
Majkee84
aktív tag
válasz
DroiDMester #3116 üzenetére
Nem gáz, csak a hsz-odban oc-s karikról beszéltél általánosságban, ezért reagáltam rá Msi oldalról építő jelleggel. Nem figyeltem rá, hogy mindkettőtöknek Sapphire van. Az előző kártyám nekem is egy Sapphire volt: egy 5850-es. Nagyon szerettem, semmi probléma nem volt vele. Most sincs problémám magával a gyártóval, csak úgy voltam vele, hogy ha 70 ezret kiadok egy vga-ért számomra nem mindegy h 2 vagy 3 év gari van rajta. Ezért lett az Msi.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
DroiDMester #3075 üzenetére
Ha a tesztek igazak akkor nekem egy eleg szar kartyam van.
ASIC Type: Pitcairn XT (8047 grade)
Production Location: TSMC Fab 12 300mm (Hsinchu, Taiwan)
Production Year: 2010 (Cards made pre-2010 : Substract 10 years)
Production Week: 7
ASIC Revision ID: 326
Wafer ID: 3
ASIC Quality rating by Iddq: 76.5625% (higher value the better)
ASIC location in wafer (Axis Y): 013
ASIC location in wafer (Axis X): 09
ASIC Lot S/N: 3A0C7138 (Encoded)
ASIC SIMD Configuration: 0 (ASIC has full SIMD/CU configuration enabled) -
Majkee84
aktív tag
válasz
DroiDMester #3107 üzenetére
Köszi!
Nem tudtam h ez egy sapphire topic. Akkor ez egy nagy fos kártya! De nekem így is jó!
-
Inv1sus
addikt
válasz
DroiDMester #3112 üzenetére
Az a gond, hogy nem valószínű, hogy egy új hűtő sokat segítene rajta, ha már eleve meleg levegőt fúj rá.
Gondolkoztam, hogy esetleg a házra teszek ventilátort, ami a vga alá fújja a levegőt, vagy még egyet a ház elejére, de szerintem nem sokat használna. -
Majkee84
aktív tag
válasz
Ezt megcáfolnám és egyúttal helyesbitenék: az én kártyám Msi, gyári oc-s 1.138 V alapfesz mellett 1150-en van a vége.
-
szijartg
őstag
válasz
DroiDMester #3093 üzenetére
bf3 közben néztem:
[link] -
szijartg
őstag
válasz
DroiDMester #3081 üzenetére
vissza állítottam már pár napja 1000/1200-re. azaz tök alapon fut most minden.
nem akarom ebben a nagy melegben kínozni.
szobában 28-30fok
úgyhogy alapon produkálta ezt az eredményt.feszt mivel tudok nézni? msi ab?
-
MontyCrew
senior tag
válasz
Production Week: 8
Wafer ID: 3
ASIC Quality rating by Iddq: 82.8125% (higher value the better)
ASIC location in wafer (Axis Y): 018
ASIC location in wafer (Axis X): 08
ASIC Lot S/N: 3A0C6D28 (Encoded)
NiTRoV6
tag
válasz
DroiDMester #3077 üzenetére
ASIC Type: Pitcairn PRO (8062 grade)
Production Week: 12
Wafer ID: 7
ASIC Quality rating by Iddq: 81.25% (higher value the better)
ASIC location in wafer (Axis Y): 07
ASIC location in wafer (Axis X): 08
ASIC Lot S/N: 3A0C71C9 (Encoded)
szijartg
őstag
válasz
DroiDMester #3077 üzenetére
enyém is
Production Week: 13
Wafer ID: 24
ASIC Quality rating by Iddq: 92.1875% (higher value the better)
ASIC location in wafer (Axis Y): 014
ASIC location in wafer (Axis X): 015
ASIC Lot S/N: 3A0C7213 (Encoded)
lowzor
veterán
válasz
ASIC Type: Pitcairn PRO (8062 grade)
Production Week: 16
Wafer ID: 21
ASIC Quality rating by Iddq: 79.6875% (higher value the better)
ASIC location in wafer (Axis Y): 016
ASIC location in wafer (Axis X): 013
ASIC Lot S/N: 3A216091 (Encoded)
ASIC SIMD Configuration: 0 (ASIC has full SIMD/CU configuration enabled)"Production Year: 2010 "
-
st0ff
tag
válasz
DroiDMester #3010 üzenetére
hat eppen nincs itthon
viszont szivesen elernem hogy olyan jo legyen mint tegnap -
szörnyeteg77
tag
válasz
DroiDMester #3004 üzenetére
ez jól hangzik!
egy asus maximus v gene lapban csak szépen fog skálázódni cf-be..
-
szasanyi
félisten
válasz
DroiDMester #2981 üzenetére
Hasonlót ki lehet és ki lehetett fogni itt az apróban is. Mármint új VGA hasonlóan jó áron, gyakorlatilag gari nélkül. Én besz@ri vagyok, ráadásul általában peches is így ennyi pénzt nem kockáztatok, ennél fogva sajna lemaradok az ilyen "jó vételekről".
-
szasanyi
félisten
válasz
DroiDMester #2972 üzenetére
Én is néztem ezt a kártyát, és tényleg jó. Mind a kártya (minőség, teljesítmény) mind pedig a hűtése! Ráadásul jól is néz ki, és fekete nyákra épül, ami sztem a legjobb nyák szín (de nyilván ez csak egy dolog). Viszont az árát is néztem (~100k), így akinek ilyen van az annyit fizetett érte, hogy meg is érdemli, hogy legyen egy ilyene!
-
lowzor
veterán
válasz
DroiDMester #2976 üzenetére
Hát nem tudom. Nálam minden tökéletes 1150-en, csak a Heaven fingik ki, az is csak alap beállításokon. Most nem tudom hogy hagyjam-e vagy vegyem vissza?
Jó lenne 1150-en futtatni...Fesz emelést meg egyelőre nem merek
-
lowzor
veterán
válasz
A Heaven amúgy lefut neked full alap beállításokon (tehát úgy, hogy nem nyúlsz hozzá semmihez, csak lefuttatod) 1200/ 1500-on? Mert nálam egy bizonyos órajel felett úgy kifagy. Ha mondjuk bekapcsolom a tesszellációt, akkor lefut rendesen. És minden más benchmark is lefut. Most nem tudom, hogy a Heaven bugos-e, vagy a kártya nem bírja a magasabb órajelet. Emeltél feszt, hogy elérd ezt az eredményt? Ha nem, akkor nagy mázlid van.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Hat igen, most is tanultam valamit
De azert szeretnem ha csinalnank majd egyet ha van idod alapjaraton.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming Elite Eladó!
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 Hellhound Eladó!
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest