- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Netán hálózaton?
Netán több fájlt használ? Mert van úgy, hogy egy játék indul x.exével, de indít egy y.exét (tipikus esetben launcher-es gamák), és akkor mindegyiket "virtualizálni" kell. Ha lenne BF3-am, szívesen megnézném (ha valakinek van Szhely környékén, szóljon, és segítek), de ha amúgy csak 1-2 játéknak van baja vele, még mindig lehet használni a többihez. Amíg amúgy a legtöbb Virtu-val próbálkozónak arról sincs fogalma, melyik VGA-csatira kell dugni a kábelt, én nem nagyon csodálkozom.
RetepNyaraB: Ja, hát nem állt a tűréshatárokat is beállítani.
Hiába állítod be, hogy 60°C-nál emelkedjen a venti fordulata, ha a hysteresis meg X°C. Amíg azt el nem éri, nem fog emelkedni 60+X°C-ig.
ImI87: Nézz körül aprón, hátha akad hullakártya jó hűtéssel. TF-nek is jónak kellene lennie, de lehet, hogy kifogtál egy olyat, mint én anno HIS3870-nel, hiába volt alapból jó a hűtése: valami 50°C-os raktárban tárolhatták az ügyes és hozzáértő magyar forgalmazónál, és amikor leszedtem a hűtőjét, kőpor hullott alóla.
-
DEV_NULL
őstag
Nekem nincs gondom a TF hűtéssel. Nagyon korrektül lehűti a kártyát még húzva is, igaz valóban van hangja, ami olyan 37%-tól jön elő, persze ehez hozzátartozik az is, hogy mostanság nem ritka a 28-29°C a szobában...
Vegyél használt Scythe Musashit, az jó árban van és "hangtalanul" dolgozik. Többet nem áldoznék rá...
-
ImI87
őstag
Hello!
Milyen egyedi hűtést ajánlotok egy MSI 7850-re ?
A gyári TwinFrozer egy rakás gitt, hangos, és nem is hűt jól A kis nyomi ventijei meg 10 hónap után csapágyasok lettek, és ciripelnek.Van valami olyasmi külön VGA hűtés, ami igazán megéri az árát ?
Köszi:
ImI
-
törölt tag
válasz
Steve198310 #33595 üzenetére
Gigabyte HD6850 BIOS-át kellett flash programmal átírnom a ventilátor túlpörgése miatt (75%-on sűvített). A Gigabyte gyári programot és rom fájlt adott, hogy a megvásárlás után még én szöszöljek vele... Frissítettem már VGA-t, alaplapot és DVD írót, asztali Pioneer DVD lejátszót és telefont (SE P1i - UIQ3), DE amig nem muszáj nem élek ezzel a lehetőséggel, ami veszélynek teszi ki az eszközöm és az idegi épségem.
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #33587 üzenetére
-
dark_hmz
tag
Kösz, akkor ez megmagyarázza miért másabb a 7790...
Feszültség tábláját kéne megfejteni, majd ránézek később. A többi 7-es kártyánál úgy van, hogy a performance és a boost feszek lookup táblában vannak ami úgy épül fel, hogy 3*16 bit ír le egy feszültségértéket. Az első érték 16 biten a feszültség mV-ban, utána 16 biten az az érték amivel fel lesz programozva a VRM, majd 16 biten az ASIC minőség, így kapnak különböző feszt a különböző minőségű GPU-k.
Steve198310 nem tudom, előbb nem árt nagyon alaposan tesztelni, többször leellenőrizni mindent, stb stb...
-
DEV_NULL
őstag
válasz
Steve198310 #33591 üzenetére
lol
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #33587 üzenetére
-
dark_hmz
tag
válasz
dark_hmz #33562 üzenetére
Na, nagyjából elkészült a GUI is hozzá... A save / reset gombok nincsenek még bekötve, csak megnyitni lehet vele. Akit érdekel szedje le és nyomkodja, próbálja kiakasztani,
keressen hibát stb... HD7790-nel még vannak gondok, annak nem olyan a fesz táblája mint a többi 7-es karinak, és nincs powertune limit sem (vagy nem ott ahol a többinél).
-
válasz
katt777 #33583 üzenetére
Csak buta felhasználó vagyok, fogalmam sincs a fájlba írkálásról.
AB szuperál és sokoldalúbb is, mint a Trixi. Amelyben valóban vannak mindenféle profilok, látok a szememmel
csak a másik szimpibb.
A manuális ventiprofil pedig azért szutyok, mert ha belövöm 60 fokig maradjon pl. alapfordulaton, aztán kússzék fel szépen 1650-re 70 fokig bezárólag, majd 1900-ra 80 fokig; akkor nagyjából 75 fokig marad alapon, majd felpörög üvöltve és ott is marad még 10 percig, mikor a hőfok már visszament 64-re. Ez így kakinak nevezhető...off: Tegnap fejeztem be a M Last Lightot (nincs sok időm játékra
), ott nekem sose esett 14fps alá a játék (azt is csak egy-két nyilván fosul megírt jelenetnél, zűrös fényviszonyok mellett), jellemzően 25-35 között mozgott maxon, kiterjesztett pisiXoff. off2X: elég nagyot csalódtam a végén; megunták a srácok a sztoritellinget és pontot tettek rá baltával
-
katt777
félisten
Én mindig nem láttam semmiféle problémát, bármelyik játékomat próbáltam is, pedig van egy pár, ráadásul anno Intel + nV konfigon hasonlóképp vígan elvoltam vele.
Amúgy sem erőltetem, nem ezért járok ide, csak azt jeleztem (amiből aztán egymás melletti elbeszélés lett), hogy milyen előnyei vannak (mivel nem sok hátrányával találkoztam). Ha megtalálom valahol, hogyan módosítható a CCC profil, még az a kevés sem lesz.
-
katt777
félisten
válasz
#00137984 #33576 üzenetére
A Catalyst Overdrive qrvára nem érdekel, mivel MINT ÍRTAM, nem működik Virtuval.
GPU Tweak-kel még a power limit is állítható, bár nálad mindegy, nem olyan karid van.RetepNyaraB: Mindent a profilvezérlés állít, csak itt nem egyértelmű, mit kell átírni.
Trixx-ben is van 4 profil, csak monitorozási lehetőség nincs. Tudom, minden ilyen kis progit feltettem tesztelni.
Talán hiányzott a konfig fájl. Nem tudom, miért nem csináltál egyet.
-
válasz
Steve198310 #33579 üzenetére
Igen, de csak ha nem nyúlsz a feszültséghez (nem állítasz rajta). Különben marad fix és be is kell ixelni a force constant voltage-et, különben nem csinál semmit (Tahiti LE). Hacsak nincs valami új verzió pár hónap óta, amiről lemaradtam. De amenyiben igen, akkor is marad a szutyok kézi venti profil, mellyel nem szeretnék többet vacakolni.
(#33580) Zsébernardo@ nekem se töltötte be a profilt, valami hiányzó konfig fájlt keresett folyton, amelyre nem találtam magyarázatot.
-
törölt tag
válasz
Steve198310 #33577 üzenetére
Windows újrainditás után nem töltötte be a profilomat, amit manuálisan kellett kijelőlnöm. Ezek után a feszültségek nem váltottak vissza az alap 0.825V-ra, maradtak 1.138V-os értéken. Sapphire Trixx 4.6.0.
-
Steve198310
őstag
válasz
RetepNyaraB #33578 üzenetére
Te valamit benéztél asszem a feszem vissza veszi 0,900mv re és 300/150 re áll
-
válasz
Steve198310 #33577 üzenetére
trixx fix feszültséget állít és hulladék a ventilátor szabályzó része. AB ugyan szintén fix (volt eddig legalább is), viszont tudsz 2D-3D profilt készíteni, amellyel gyakorlatilag ugyanott vagy mint az idle-load feszültség auto beállításával, 1-2W eltéréssel.
(#33574) katt777@ valamiért úgy rémlik ezeknél már nem tudsz így belepiszkálni a driverbe, csak ha komplett Bios cserével szórakoztatod magad. De majd egy nagyobb tudású megmongya a tutit
-
törölt tag
Az MSI Afterburner 3.00 beta10 végre jól kezeli a VGA-m 2D/3D órajeleit és feszültség értékeit (0.825V, 0.900V, 1.138V). Megszüntek a beragadó órajelek és feszültségek. Az órajelet emeltem és a feszülséget alapon hagytam. A ventilátor vezérlést is beszabályoztam. Most nem mennék bele bővebben, miért nem használtam a Catalyst Overdrive-ot.
-
katt777
félisten
HD7870-nél hol lehet átírni az órajeleket és a feszt a profile.xml-ben? Mert azzal Virtu mellett is tudnék tuningolni. Régi kártyáknál megvoltak, de itt más órajeleket találok, és azokat hiába módosítom.
PandaMonium: Én is azt próbálom megértetni vele, hogy próbálja ki a népmesék és az idézgetés helyett, de sorry, igazad van, én leakadtam a témáról.
-
katt777
félisten
Virtu leírás, nem felrázva, nem keverve:
"1. HyperFormance™ - Optimized Game Responsiveness: Game responsiveness is all about how fast your eye → brain → mouse click → game response behaves. When interacting with your computer, the responsiveness is a key factor to your productivity and overall systems experience. When it comes to playing games, especially fast moving ones like First Person Shooters, responsiveness becomes critical for both mastering the game and enjoying and immersive experience. HyperFormance intelligently removes redundant rendering tasks within the graphics pipeline, the CPU-GPU-Display system."
A redundáns számításokat küszöböli ki a CPU-GPU együttműködést optimalizálva.
"2. Virtual Vsync™ - Resolve the everlasting debate between quality and performance :
Lucid's Virtual Vsync technology takes visual quality and performance to the next level. A proprietary solution for Virtu Universal and Virtu MVP, Virtual Vsync enables games to run at any FPS, with no image tearing, stuttering, lags and latency artifacts."Ez dobja el a képkockákat.
Lucid oldaláról PDF- fálokban le lehet tölteni a teszteket.
Sehol nem láttam folytonossági hiányt az animációkban, sem mikrolagokat, és főleg nem hirdettem nagy mellénnyel 40%-okat. Ha a hszaimból sem csak pár szót olvastál volna ki, a +40% fölötti eredmény egyetlen benchmarknál jött ki, volt ott 0,1%-tól 25%-ig sokféle eredmény. Amúgy ki mivel játszik, el tudja dönteni, érdemes-e Virtut használnia, vagy sem. Aki nem gerjed a magas FPS-re, annál sztem nem lesz megjelenítési probléma, ahogy nálam sincs.
Egyébként még mindig nem próbáltad ki, én meg igen, és a saját szememnek azért hiszek: a megjelenítés gyorsul, képhiba meg nincs.
Mondjuk, mert mobilnetem van?
2XAA-t lesz.rom kb, én maxra tettem, és úgy nem potyogott be 15 alá, igaz, PX nélkül.
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #33564 üzenetére
"Ez (és az alkalmazásonként egyébként is változó teljesítmény) sztem fényesen alátámasztja, hogy nem képkocka-eldobálással dolgozik a Hyperformance, ha a leírásának még mindig nem hinnél."
Érdekes, hogy az olyan tesztoldalak, akik nem csak FPS összehasonlításokat csináltak, más véleményen vannak. Itt egy példa: [link]
"HyperFormance can also be used on its own—without Virtual Vsync. In that case, Lucid tells us the software allows screen tearing to occur, but it ensures partially displayed frames aren't fully rendered. The exact mechanics involved elude us. However, the goal seems to be the same as for HyperFormance with Virtual Vsync: speed up the game loop in order to boost input responsiveness."
Ez mi, ha nem eldobált képszámítások?A gond inkább a gyakorlati megvalósítással van, előre nem lehet tudni, mekkora része lesz felesleges a képkockának, tehát tippelni kell. Nem is itt a lényeg talán.
"Without HyperFormance, BF3 on the EON11-S looks very fluid, with completely smooth animations and decent input response. That changes when we flip the HyperFormance toggle. Fraps reports a frame rate increase of about 10 FPS, and input responsiveness increases in a palpable way. Movements feel much more instantaneous. At the same time, animation fluidity clearly worsens."
Ezekszerint tényleg dolgozik a háttérben, kapsz 10FPS-t plusszban az eldobott munkákkal, viszont ugyanezért a gyárilag frankó folyamatos animálás nem lesz tökéletesen egyenletes.A konlúzióból: "HyperFormance can be used with more games on the EON11-S, and the improvements in responsiveness are usually clear. Whether those improvements make up for a loss in animation fluidity is another matter, though."
Azt hiszem, ehhez nem kell különösebb komment. Amit nyersz FPS-ben, elveszted az animációk folytonosságán.
Összefoglalava, ismét bebizonyosodott, hogy nincs ingyen ebéd, az extra sebességnek ára van.Szóval nem kéne ekkora mellénnyel hirdetni, hogy +40% ingyen, csak optimalizációval, mert megiszod annak a levét máshol. A teszt tökéletesen megmutatta, hogy semmi értelme feltennem, mert már a CF minimális mikrolaggjai is nagyon tudtak zavarni.
A metro-nál nem tudom, miért kapcsoltad ki a frissítéseket, már rég javították valamelyik patch-ben a bench ezen részét. Megjegyzem, borzalmasan rosszul fut a kiadáskori verzió, tele grafikai hibákkal AMD vason. Ay első néhány patch után jó lett viszont. Nekem sose esett 15-20FPS alá a 7950-el, pedig 2X-es -SSAA-t is rátettem, és alapon megy, 925/1250Mhz-en +20% powerrel...
-
tibee77
őstag
Ugyanugy csinalja. :/
-
tibee77
őstag
Sracok, ha ciripelest hallok a kartya felol, az csak a hutese lehet?Csak terheles alatt csinalja, olyan mint amikor egy kabel picit belelog a ventibe de itt ilyenrol szo sincs.(bocsi de ekezet nuku xD)
-
katt777
félisten
Úgy beszéltél róla, mint akinek lövése sincs hozzá. Amit a windows-ról írsz vele kapscolatban, csak ezt támasztja alá, ennyiből a Grimm mesékkel jobban jártál volna.
Én kevesebbet olvastam talán róla (lényegében a működési leírását, mert ez a lényeg), viszont frankón tudom használni.
Felnőtt ember valóban tudja, hová tegyen egy olyan infót, amely nem gyakorlati tapasztalaton alapul.Megnéztem a Hp-t 2 játék benchmarkkal (mind2 játék maximum grafikán, Metro-nál PhysX off):
Metro LL: +0,1% (26-27FPS)
F1-2012: +4% (72-75FPS)Nem maxi grafikánál talán nagyobb a gyorsulás, ahol több erőforrás marad a prociban; de ezt még nem volt időm megnézni.
Ez (és az alkalmazásonként egyébként is változó teljesítmény) sztem fényesen alátámasztja, hogy nem képkocka-eldobálással dolgozik a Hyperformance, ha a leírásának még mindig nem hinnél. F1-ben viszont megnézem majd a VVSync-et, ha játékban be tudom állítani, hogy a "kockadobálás" mit hoz, illetve ront-e bármit a játékélményen.
PhysX sajna szívás, ettől tartottam VGA-váltás előtt, de hát DX11.2 döntött. Metro LL benchmark, ahogy berobbant az ajtó, az addigi 25-35FPS-ről lezuhant 4-5FPS-re, akár Hp, akár nem. Amúgy tudod esetleg, hogy a tesszelációt miért írja nem támogatottra a benchmark jelentése? Mert alapból simán hagyja Very High-ra állítani.
Tegnap néztem Crysis 3-at, látom, full grafikán 5-10 FPS a teljesítménye. WTF, mondom, aztán leesett, hogy elfelejtettem beállítani Virtuban
, IGP vitte. Azért ez nem semmi tőle.
-
dark_hmz
tag
Üdv!
A hét elején belevágtam egy BIOS szerkesztő összedobásába. Mivel hallottam, hogy DroiDMester kolléga foglalkozik BIOS módosítással, én meg eddig nem csináltam ilyesmit, megkerestem és beszélgettünk a témáról. Sajnos arra jutottunk, hogy ez nagyon kemény meló lenne mert nem nagyon van kiindulási alap, nincs dokumentáció, úgyhogy egyelőre marad a manuális barkácsolás.
Én viszont úgy döntöttem, hogy azért ilyen könnyen nem adom fel, olyan nincs hogy nem lehet programot írni hozzá.
Szóval tovább folytattam amit elkezdtem, kutattam, és most úgy tűnik, hogy lassan ősszeállnak a dolgok. Rengeteget tanultam a héten a témával kapcsolatban, és azt hiszem a végén egy használható kis cucc lehet belőle. Egyelőre annyit csinál a progi, hogy miután kiválasztottam egy BIOS-t, végigmegy rajta és egy szövegdobozba logolja amiket megtalált (powerplay és feszültség táblázatok keres, a többi nem fontos nekünk). Letöltöttem egy halom BIOS-t TPU-ról és azokkal tesztelgetem, egyelőre úgy néz ki, hogy életképes a dolog.
Itt egy kép az én kártyám BIOS logjáról:
-
Exelsior
őstag
válasz
juve600 #33550 üzenetére
Nekem is voltak ilyen hőmérsékletek még régen, én újrapasztáztam úgy lett kemény 70-75 fok de nem voltam elégedett mert hangos volt nagyon így egy arctic cooler Twin turbo II-öt tettem rá azóta 60 fok felé nem is néz a kártya és tejesen hangtalan hála a két nagy lapátnak.
+ a jó ház szellőzés sem árt.
-
Milka 78
nagyúr
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #33548 üzenetére
Mivel eléggé érdeklődő típus vagyok az új dolgok iránt, és a gépem fogyasztását is szeretem minimalizálni, így mindig kitüntetett figyelmet szenteltem a Virtu technikáinak. Emiatt elég jól ismerem a koncepciót, a megvalósítást, az összes elérhető prezentációt/techdoksit/whitepapert elolvastam, ami létezik. Így azért az túlzás, hogy azt állítod, fingom nincs róla. Valóban nem próbáltam ki, mert fontos a gépem stabilitása, és nincs 2-3 napnyi szabadidőm egy elrontott windózt helyrehozni egy esetlegesen félresikerült próba után.
Egyébként nem szidom én (és nem is szidtam), csak leírtam róla a véleményem, ami sajnos nem túl pozitív. Leírtam azt is, hogy nem próbáltam ki, de leírtam azt is, miért gondolom úgy. Szerintem ezek után egy felnőtt ember tudni fogja, hova tegye az infót.
Én örülök, hogy neked jó, de te is fogadd el az én álláspontom, hogy nekem meg nem tetszik, és user-félrevezetésnek tartom az FPS növekedést.(#33550) juve600: Kicsit sok feszt kap, ami miatt úgy látom, eléggé melegszik is a drága. Mondjuk első ránézésre aggasztó, hogy nem látom HWiNFO-ban a chil vezérlő adatait, lehet ezen már valami más NYÁK-van, mint a többi Tahiti-LE alatt?
Alulfeszelni próbáltad, mondjuk a Logout [link] írásom alapján?
-
SVLaller
senior tag
válasz
juve600 #33552 üzenetére
még mindig olvashatatlan, de amit kihámoztam max gpu hőmérséklet 87 fok? mert az azért elég meleg szerintem.
más: felraktam a Virtu MVP-t próbából, de elég gyengén muzsikál, a 3DMark 11 el sem indul, a BF3-ban kevesebb az FPS jóval + olyat csinál hogy leesik az FPS 10-20 közé és feldob egy ablakot hogy zárjam be a programot
-
Steve198310
őstag
válasz
scampolo84 #33501 üzenetére
Nem csak te. Vannak még páran
-
katt777
félisten
Lehetsz régen a szakmában, de a Virturól tényleg fingod sincs. Köze nincs a driver optimalizáláshoz, Windows-t meg végképp nem kell telepíteni miatta. Még ha fent van, is kikapcsolható, vagy maradéktalanul eltávolítható. Ha annyira sem érdekel, hogy utánaolvass, nem kellene itt - vagy bárhol - vaktában szidni.
Az amúgy ált. értelmes hsz-aidat némileg rontod az ilyen megjegyzésekkel, de a te dolgod. Én, és akik még használjuk, élvezzük a gyorsuló, de minőségben nem romló grafikát. -
HSM
félisten
válasz
KAMELOT #33543 üzenetére
Kiszámolgattam, mondjuk egy átlagos játék közben fogyaszt a gépem 220-300W között, ezért 300W-al számoltam, ugye akkor van a legnagyobb nyereség a hatékonyabb tápon, amúgy itt épp a leghatékonyabb mindegyik, erről vannak hivatalos adatok is. 300W-nál a 86%-os hatásfokkal számolva a gépem 258W-ot vesz fel a táptól. Ha Gold lenne a tápom, az mondjuk jó esetben 91% hasonló 258W-os terhelésnél, akkor az lenne 283,5W a konnektor felől. Ezért a maximum 16,5W-ért váltani szerintem tök felesleges, pláne, amilyen árban adják ezeket a gold csodákat.
Mondjuk az enyém se volt olcsó, majdnem 40 000-et hagytam ott érte a boltban 3 éve....
Idleben se lenne meg a 10W, mivel hiába csak bronz a tápom, 20%-on magas a hatásfoka, 84,5% [link].(#33544) katt777: Túl régóta vagyok a szakmában ahhoz, hogy ilyeneknek bedőljek. Ha simán driveres optimalizálással el lehetne érni +50% sebességet, akkor hülye lenne a grafikus kártya gyártója ezt nem kihasználni.
De a Virtu-sok ezt zseniálisan megoldották, aha.
Bocs, nincs kedvem azért új windózt telepíteni, hogy egy már papíron is halott technológiát teszteljek, nem ér annyit. -
Xirtam
veterán
Skacok van értelme ezt leszedni? AMD Catalyst Application Profiles ? Mennyit segít ez a játékokon?
-
katt777
félisten
válasz
KAMELOT #33531 üzenetére
Virtuval, mint írtam, és látható is a képen.
HSM: Attól, hogy hülyeséget ismételgetsz, nem lesz igaz. Nincs eldobott képkocka, csak jobb hardverkihasználás, legalább olvasd már el a Hyperformance leírását, és ne keverd a VVSync-kel!
Érdekes, hogy aki szidja a Virtut, egy sem használja, csak valakitől hallotta, hogy rossz. -
HSM
félisten
válasz
KAMELOT #33522 üzenetére
Na ja, abszolút így van... Gold tápot nem akarok, elég jó a kis Bronz Enermax modu 82+-om, és nagyon halk. 84-86%-os hatásfoka van az én felhasználási körülméyneim között, teljesen jó.
Most üresben akkor nem 70W-ot, hanem 82W-ot eszik a gépem, nem halok bele.Töbet nyerek, hogy green üzemmódban hajtom általában a procit is meg a VGA-t is.
(#33527) katt777: Érdemes alulfeszelni, egy ilyen 4milliárd tranzisztoros csipnél nagyon nem mindegy, hogy 1V vagy 1,1V.
Én már mondtam neked a jó megoldást, ne használj Virtu-t. A virtualizálás mellett kevéssé meglepő, hogy nem férsz hozzá az alacsonyabb szintű működéseihez a kártyának.
Nem is erre vannak felkészítve a tuning-programok... Ők ugyanis Radeont tudnak tekergetni, ehelyett meg Virtu virtual device drivert látnak.
(Ezért nem is rakom fel kipróbálni se, jobban féltem annál a windózom hardweres rétegének épségét...)
Valóban, nagyon szép teljesítmény eldobott képkockák mellett.
A 7950-em félkézzel csinál neked 9100 pontot, féléves driverrel, de valódi munkával, minden egyes képkockát elejétől a végéig kiszámolva.
[link] De ha hozzáveszem, hogy 1200/1575-ön stabil a 7950-em, ami barátok közt is +20%, az már 11000 graphics pont, valódi munkával.
És akkor ez még nem is a 7970-em, ami 1150/1700-at tud...
Őszinte leszek. Szerintem a Virtu amúgy semmi másra nem jó jelenlegi formájában, mint erre, hogy hű de király vagyok, 60 000-es kártyával fogom meg a 100 000-eset. Közben meg a fenéket, csak át vagy verve.
-
peu407
senior tag
válasz
juve600 #33535 üzenetére
Hát én ezt vegyesen csinálom.Igaz a játék lekorlátozódik a PES-re és a Sniper-re.Videokat szerkesztek,de nem ez a fő állásom.Eddig kiválóan működtek az AMD-k is a videoszerkesztésnél.Nekem az a fontos ne kelljen renderelni 1-1 filmszakaszt,ha mondjuk több szűrő is rákerül 1x-re.
-
peu407
senior tag
válasz
KAMELOT #33531 üzenetére
De azért csak elérted a 7970-et!!Én csak tavaly december óta követem azeseményeket itt a fórumon,de akkor még nem ez a kártyád volt,ha jól emlékszem.
Igen tényleg megbízható lec kolléga,én már vásároltam tőle.Gondolkodom az asus 7870-en cseréjén egy ilyen xfx tahiti-s verzióra,de lehet kipróbálom a zöld oldalt.Nehéz döntés,mert az Asus-sal nagyon meg vagyok elégedve,igaz nem sokat hajtom,hetente max 1x ülök a "nagy"gép elé.A másik meg,hogy eddig csak AMD kártyám volt.
-
juve600
nagyúr
válasz
peu407 #33528 üzenetére
mennyi az ideális hőfok ezeknél a tahiti-le kártyáknál 2-3 óra játék alatt ???
#33530) SVLaller : nem szoktam tuningolni,majd hőfokokat irok,de csak sniperrel játszom,majd még arra leszek kiváncsi hogy játék alatt mennyi lessz a gpu kihasználtság ( eddig 99% volt ) ,a procim biztos ki tudja hajtani , 3,8-4,0 ghzen megy
-
katt777
félisten
A VGA-n semmi nincs állítva, gyári beállításokkal megy 0.89V-1.104V között, az órajelek 975/1500. Az eladó szerint alulfeszelve is megy a kártya, 1V körül tudja mindezt, amit hajlamos vagyok elhinni annak fényében, hogy az 1.104V-os maxxal 1100/1700MHz-et tud.
Egyelőre VirtuMVP-t tesztelek, IGP -/+ tuningot, majd procit, VGA-ra legföljebb utána kerül sor.
Virtu mellett nem tudok tuningolni, mert a GPU-Z-n kívül semmi nem látja a HD7870-et. Virtu supportnak alighanem írnom kell (Abu85 javasolta, ő sem tudott jobbat).
Amúgy megnéztem, a %-os értéket írtam el, +46%
grafikus teljesítmény az MVP Hyperformance 3DMark2011-ben; csak a 4. teszt után hittem el. Ennyit tutira nem tuningolsz VGA-n. Íme, ízelítőül:
Ahhoz képest, hogy HD7970 9600 pontot tud, ez nem semmi.
Már írtam (Abu85-től): asztali gépben még Virtuval sem megy a Zero Core, max CF-ben a 2. kártyával.
KAMELOT: Lásd fent, mennyit nem ér a Virtu.
Gabás: Hát azért szemmel is látható a különbség a kép folyamatosságában. Az meg, hogy a proci szabad erőforrását használja a Hp, elég jól nyomonkövethető a változó teljesítményéből (lásd korábban), főleg, ha a gyorsulás 25FPS alól megy föl. Az eljárásból következően jónak kell lennie az FPS-értéknek.
juve600: Az durva, az én XT-m beéri 2x6-tal (2x75W).
-
juve600
nagyúr
ami még érdekesség hogy egy 6 meg egy 8 pines tápcsati van rajta
-
juve600
nagyúr
válasz
peu407 #33524 üzenetére
igen
tőle származik
beleraktam gépbe
tahiti-le
FX-787A-CNAC ez a pontos tipusa
dupla ventis,4 hőcsőves
nyomtam neki egy gyors sniper bench-et
fullhd,ultra,AA nélkül
min 40 ,átlag 86 fps max hőfok 75 fok,nem tom ezeknél mennyi az ideálisugyanez az elözö kártyával ( ASUS hd 7850 1gb)
min 20 átlag 58 fpshangja nem nagyon van,szép ,dizájnos darab,a hűőventiket tartó rész fémből van,massziv szerkezet
majd este 3-4 óra sniperezéssel kiváncsi leszek rá -
HSM
félisten
válasz
KAMELOT #33515 üzenetére
Hát az persze, hogy megy.
Szerencsére. Arról beszélgettünk, hogy viszont ha IGP-n van a monitor, akkor arra az időre nem kapcsolja le magát a dGPU se zero módba.
Nekem van Virtu a lapomhoz, de eszem ágában sincs elrontani vele a windózom, így inkább ki se próbálom, semmi előnyét nem látom.Az ötlet nagyon jó, de megvalósítás a gyakorlatban sok-sok sebből vérzik.
Persze, aki akarja használja, csak mondjuk ez egy előny lehetett volna, ha mégis megy a zero mód vele IGP-s moncsival, de úgy tudom, nem sajnos.
-
-
SVLaller
senior tag
válasz
MZsoltee #33510 üzenetére
első találat ennyiért nem is rossz, itthon vajon hol és mennyiért lehet kapni, kíváncsi lennék rá én is.
-
juve600
nagyúr
üdv
beléptem a klubba ,ezzel a masinával -
HSM
félisten
válasz
katt777 #33490 üzenetére
Ja, azt aakrtam még kérdezni, az alapórajelhez kell neki ilyen sok fesz? Nekem 0,97V valós körül, ami 1,04V beállított környéke volt röhögve vitte.
Kombustor alatt ment csak így fel 50% környékére a venti: [link]
Játékokban sehol meg se közelítette ezt (ez nem alap, hanem az 1050/1500-as OC beállításom, kitesztelt feszen, +20% powa): [link]
(Amúgy összehasonlítás 7950-emmel: [link]) -
HSM
félisten
válasz
katt777 #33502 üzenetére
Én is mértem még az 5850-el, és nem virtu-val, hanem IGP-re kapcsolással... Üresjáratban tökugyanannyi IGP-vel, mint dGPU-val, vagy még inkább 1-2W plusszba.
Csak DXVA videó, többmonitor, illetve ha valami hardvergyorsított ablak (pl. fos új FF verziók) volt jobb az IGP az 5850-nél, mivel az nem ugrált fel 3D órajelekre, vagy ha igen, annak nem dobott ez 10-20W-okat a fogyasztásán.
Akkor lenne valóban nyereség virtuval (vagy IGP-vel), ha zerocore-ba tudna kapcsolni mellette a dGPU, akkor kapásból 12W nyereség lenne, csak sajnos ez nem működik tudtommal. -
katt777
félisten
Nem olvastam el, mert biztos, hogy rosszul tudja (amúgy minden tiszteletem a VGA-s tudásáé). A Hyperformance-hez (mint írtam), nem szükséges a VVSync, 2 különálló eljárásról van szó, amelyek egymástól függetlenül, és együtt is használhatóak.
Zero Core sehogy nem működik asztali gépeken és CF híján, ez ügyben már futottam pár kört Catalyst topicban.
Akik mérték, azt írták, kb. 10W a megtakarítás IGP-vel.Infom szerint egy HD7970 9600 graf. pontot dob 3DM2011-ben. Alapból tehát a 7855-ös teljesítményű HD7870 jóval (-22,2%) gyengébb, ahogy a hardver miatt lennie kell, Hyperformance viszont megdobja a HD7870-et, ahogy egy HD7950 nyilván sokkal jobban gyorsulna tőle. Ezt a pontszámot viszont meg kell néznem a másik gépen, mert valamit tutira elírtam, a +14.666% miatt valamelyik érték nem jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Gombászkönyvek egyben
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest