- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lowzor
veterán
válasz
kockaharcos #12398 üzenetére
1250-el szerintem megelégedtem volna. De ez még 1200-on is fagyott.
Sőt tegnap GTA 4-ben 1150-en is(#12399) Alpachino:
Ezentúl nem fogok cserélni, ha valami nem hoz alapórajelhez képest legalább +50%-ot. A 7950 nem hoz annyit.
-
lowzor
veterán
válasz
kockaharcos #12396 üzenetére
Inkább túl kicsi
Mert nem lehetett tuningolni a kicsikét. Szinte semmilyen játékban nem vettem észre növekedést. Max a BF3-ban, de ott is kb olyan szintű volt, hogy 75 helyett 80FPS lett. Egy 7970 lenne kb normális előrelépés 7850-ről, de azt majd csak akkor, ha lejjeb megy kicsit a használt ára. Meg persze proci is kell előtte.
-
lowzor
veterán
Na elbúcsúztam a 7870-től, jön vissza a 7850. Csak kéne találnom használtan 1 kiteszteltet. Főleg MSI-t szeretnék.
-
válasz
Chapel #12371 üzenetére
valószínűleg nVidián kevesebb fps vesztesz a HBAO-val, mint AMD-n, és AMD-n kevesebbet vesztesz a HDAO-val, mint nVidián, de ahogy Abu is írta, a HDAO mindenképpen több fps-t zabál meg.
de látom 7870-esed van, csinálhatunk egy kontroll tesztet a FC3-ban. állj meg valahol (lehetőleg olyan helyen, ahol sok a fa), és nézd meg az fps-t SSAO, HBAO és HDAO mellett.@mrhitoshi: nagyon játéktól függ, mire vagy pontosan kíváncsi?
nagyon általánosan, SSAA > MSAA > MLAA ~= FXAA, mind minőség, mind erőforrásigény terén. driverből a játékra erőltetni már nem nagyon éri meg egyiket sem, esetleg régebbi UE3-as játékoknál (ahol semmilyen AA nincs) jó lehet az MLAA vagy az FXAA, de az is lehet, hogy iszonyú elmosott képet kapsz. -
csucsbicep
nagyúr
válasz
seederking #12389 üzenetére
Nem, főleg majd a mérések miatt marad a b8, de én is kíváncsi lennék FC3 alatt mennyit gyorsul.
-
S. Szabi
őstag
válasz
csucsbicep #12388 üzenetére
Hehe, a beta 9-et és 10-et nyilvánosságra se merték hozni?
-
Tomix24
addikt
válasz
Resolve missing fonts issue in XBMC
Improves performance in Far Cry 3 (up to 25% with 8xMSAA)
Improves Far Cry 3 performance for single GPU configurations with AA enabledRemélem is
-
seederking
őstag
válasz
O,yeah...Fölraktad már,tapasztalat?Nem sz@rakszik?
-
csucsbicep
nagyúr
-
Tomix24
addikt
válasz
seederking #12374 üzenetére
-
soultrapp
senior tag
válasz
kockaharcos #12381 üzenetére
akkor amit láttam az a sima twin frozr. 3.
akkor nyilván ez a jobb. -
soultrapp
senior tag
msi 7850 2gb power editionról vélemény?
jobb mint a twin frozr? -
salieri.
őstag
Köszi,meggyőztetek, marad a 2gigás verzió
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Chapel #12371 üzenetére
Nem. A HDAO az AMD-nél is lassabb, mint a HBAO. A számításigényben van az eltérés, így a HDAO mindig lassabb lesz, de a valósághoz közelebb álló képet ad. Már amennyire ez lehetséges egy kamera szemszögéből dolgozó AO-val.
Az AO az létezik olyan formában is, hogy a valóságot tényleg szépen reprezentálja, de annyira nagy az erőforrásigénye, hogy jelenleg csak screen space formában érdemes implementálni egy játékba. Ez csak szimulálja a valósághoz közeli hatást, viszont azt nézik itt a fejlesztők, hogy az eredmény így is elég jó (főleg HDAO-val).
-
salieri.
őstag
Sziasztok!
Sapphire HD 7850 karit szeretnék venni!
Kérdésem lenne megéri- e a 2 gigás verzió az 5 ezres felárat?
Illetve melyiken gyorsabb a memória? -
mrhitoshi
veterán
-
Chapel
addikt
Akkor ebből jól gondolom hogy amd-n az egyik, nvidian pedig a másiknak jobb az optimalizálása, tehát atival hdao, nvidiaval hbao-n érdemes tolni?
Nekem amúgy annyira nem nyerő ez a hamis árnyék, túlságosan is képregényes hatást kelt, nem valósat semmi képp, bár talán ez a cél valahol.
-
válasz
lowzor #12369 üzenetére
kicsit takarítok a fogalmi zavaron, ha nem gond.
mind a HBAO (horizon based ambient occlusion), mind a HDAO (high definition ao) az SSAO (screen space ao) egy vállfaja. közös bennük, hogy a szórt fényt a már renderelt képhez "hamisítják hozzá", a color és a depth információk alapján, ahelyett, hogy a megvilágításból indulnának ki.
ami a far cry 3-ban ssao néven fut, az gondolom olyasmi algoritmus lehet, mint a crysis eredeti ssao-ja. a hbao az nvidia variánsa, képminőségre jobb, sebességre pedig hasonló, mint a klasszikus algoritmus. a hdao meg persze az AMD válasza, a DX11-gyel érkezett, a compute shader feature első látható eredményeként. sokkal kevesebb hamis árnyékot csinál, mint az előző kettő, ebből következően kevésbé látványos (pedig valósághűbb), viszont nagyobb az erőforrás-igénye. -
lowzor
veterán
Az SSAO jóval régebbi renderelő technika, mint a HDAO és a HBAO, ezért érthető, hogy kevesebb erőforrás kell neki.
-
Alpachino
veterán
válasz
csucsbicep #12366 üzenetére
Én igazából abból is indultam ki, hogy pl. a BF3-ban is az SSAO gyengébb beállítás tesz lehetővé, mint a HBAO.....igaz ebben már nincs HDAO
-
korcsi
veterán
válasz
csucsbicep #12366 üzenetére
Több mint a valóságban
-
kovsol
titán
válasz
GeneraL_XTX #12362 üzenetére
SSAO mellett több az fps, pedig ez néz ki legjobban szerintem.
-
Alpachino
veterán
válasz
GeneraL_XTX #12362 üzenetére
HDAO...többet is kér
-
Pala
veterán
válasz
Attix82 #12351 üzenetére
Ott sincs nagy eltérés közöttük, de függ attól is, milyen környezetben tesztelnek (mármint a játékon belül).
Egyébként az ilyen grafikonoknál sokkal többet jelent az, hogyha látja az ember futni a játékot. Én láttam 7950-en, és abszolút korrektül futott Full HD-ban maxon, csak az MSAA-t kell eltüntetni róla.
-
S. Szabi
őstag
válasz
#77081088 #12340 üzenetére
A Ph!-s teszt alapján valóban minimálisan jobbak, de azóta az új Catalyst-tal nem kicsit gyorsul a 7850/70
-
törölt tag
Üdv!
7850/70 2GB kártyának mekkora táp javasolt?
Valószínű már volt róla szó biztosan többször is itt fórumon, de nincs kedvem így munka után több ezer hozzászólást végigböngészni... -
S. Szabi
őstag
válasz
seederking #12327 üzenetére
Mondom, a memória szinte mindenkinél megy alapfeszen 1450-t, simán beállíthatod neki azt. Ha azt nem bírja azt könnyű észrevenni, mert becsíkozik a kép, stb.
-
lowzor
veterán
válasz
seederking #12327 üzenetére
1,3V-on nézd meg 1250-el, aztán hogy egyáltalán annyit tud-e. Nem kell attól félni. Amúgy sem annyin meg igazából.
-
seederking
őstag
válasz
lowzor #12326 üzenetére
Arra is gondoltam,hogy akkor pl próbálom az 1.3V-ot és csak a gpu órajelet belőni stabilra első körben.Ha az meg van akkor pedig a mem órajelet.
Viszont az 1.3V-tól "félek" 24/7-re
+ 1 amíg ment így 1200-on azért érzékeltem fps javulást pl far cry-ba.Ez azért egy jó jel/dolog a cpu részéről ha jól gondolom. -
lowzor
veterán
válasz
seederking #12325 üzenetére
1,3V-al már inkább 1250-el próbálnám.
-
lowzor
veterán
válasz
seederking #12320 üzenetére
A GPU-ra érzékenyebb. A feszen kell állítani, ha így nem stabil. Meg a teljesítményvezérlőt is 20-ra.
-
törölt tag
-
Chapel
addikt
válasz
jediweb #12315 üzenetére
Elvileg off-ba kéne rakni, ez nem mindig van meg, ennyire azért nem szőrös szívű a topic, néha belefér.
Amúgy meg ha csak a szigorú szakmai téma menne, nos abból azért nem lenne állandó téma.Az meg hogy egy adott játékról van szó, simán belefér, hiszen mégis csak ezekkel a kártyákkal kapcs megy a téma.
Más.
Megtudja valaki mondani pontosan hogy a HDAO, HBAO, SSAO mit jelent? Vagy ha pontosan nem is kell a szakmai része, legalább annyit hogy melyik a "low" "medium" "high" ? -
seederking
őstag
válasz
Malibutomi #12319 üzenetére
Akkor rápróbálok erre (ha ezt még nem pipáltam be).
Ált a ram vagy a gpu órajel érzékenyebb a húzásra?Mert volt egy 1.25v 1200/1300 Heaven lefutott de fagyott játék közben(alt+tab msi ab reset és ment tovább).
Utána próbáltam egy 1150/1300 de akkor nem hogy fagyott de restart kellett.
Az nem árt a vga-nak ha pl játék közben fagy a tuning de alt+tab-al le tudom resetelni az msi ab-t és megy tovább?Vagy olyankor ki kellene lépni és úgy resetelni az ab-t?Nem tudom melyik paraméteren kellene lentebb vagy föntebb állítani.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
seederking #12318 üzenetére
-
seederking
őstag
válasz
Malibutomi #12317 üzenetére
Ja igen,bocsi.(kihagytam)
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
seederking #12316 üzenetére
Úgyérted hogy az AB kiirja?
-
seederking
őstag
HWINFO-ban mit kell bepipálni,hogy a cpu mhz-et,kihasználtságot mutassa?
Átállítgattam a minap és nem akaródzik vissza állni arra a beállításra.Még reinstall sem segített.Csak a gpu-t monirorozza rendesen.Cpu-nak csak hőfokot látok. -
-
-
Alpachino
veterán
válasz
seederking #12309 üzenetére
Pontosan így : 1080p, Ultra, minden, HDAO, DX11, AA off. mert nem sok értelmét látom látványban, a 2xAA-nak, bár nagyon skubiztam a tesztek alatt.....de mégsem
Így Stabil 50-60FPS simán mindenhol megvan....nincs lag, játszhatatlan FPS beesések
-
Alpachino
veterán
válasz
Attix82 #12303 üzenetére
Nem kell azt olyan tragikusan felfogni, játszani biztosan tudunk vele, legfeljebb nem 8xAA-val csak 2x-el, vagy anélkül.....
A tök full. gaffért, meg fizessen az 100K fölötti VGA-val, akinek ilyen igénye van.....kb. ennyi.
Nézd meg a FC3-at, a 7970, 680 tulajok jobban panaszkodnak, hogy 8xAA-val, meg HDAO-val DX11-ben játszhatatlan a gém, de ha ezt kikapcsolják, akkor pl. már egy 7870-el is tökéletesen játszható és kb. fele ennyibe kerül.
-
Chapel
addikt
Na srácok lehet gyúrni a "Nagy teljesítményű PC specifikáció"-ira
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged