- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dele77
csendes tag
válasz
Goldmen75 #7568 üzenetére
Itt nem arról van szó, hogy elengedett a forrasztás. Sajnos a fóliával együtt szakadtak le az alkatrészek. Tehát nem gyártási hiba. Hacsak nem a panel alapanyaga hibás és gyenge volt a ragasztó, amivel a fóliát ragasztották a műgyanta laphoz. De ennek a valószínűsége csekély.
-
Dele77
csendes tag
Nálam is ez volt a helyzet...Sopranom van, nekem is át kellett rendeznem a HDD-ket hogy beférjen a VGA, tervbe is vettem a házcserét a jövőben, de nem vagyok milliomos, így kénytelen voltam abból főzni ami volt. Láttam én, hogy problémás a dolog, ezért raktam oda a kartont. A kártya egy hónapos, azóta többször is kivettem-betettem már, de most megtörtént a baj. Ennyi.
-
Dele77
csendes tag
válasz
Gyuri27 #7556 üzenetére
Köszönöm a személyeskedő hangnemet!
A te kedvedért leírom: GYEREKEK! HÜLYE VOLTAM!
De szerintem senki nem kíváncsi arra, hogy emberek csámcsogjanak azon, hogy valaki hülyeséget csinált! Azért írtam be ide a fórumba, hogy segítséget kérjek az erre hajlandó emberektől, hogy helyrehozhassam a hibát és egyben felhívjam a figyelmet arra, hogy könnyen járhat így bárki! Te is!
Ehelyett kapok itt gumi kalapácsot és pajszert az arcomba...
Én nem hibáztattam senkit, szóltak hozzám, válaszoltam.
Amikor ezt a házat vettem, az x800-as kártyámat tettem bele, nem igen emlékszem, hogy akkoriban lett volna hosszabb kártya az ATi-nál, de kijavítotok úgy is, ha tévedek...
Megkérnék mindenkit, hogy aki tud, segítsen! Csak tíz percnyit kérnék az időtökből...
Egység Sugarú
-
Dele77
csendes tag
Persze! Nincsenek kötelezve semmire, mivel ők szabványos VGA-kat gyártanak... De gesztus jelleggel azért megtehették volna. Gondolván arra, hogy a házak egy része nem szabványos...
De nem gondoltam erre, mikor megvettem a házukat sokezerért és amikor a tt-nél megtervezték (kb. 23k volt), közel sem voltak még ilyen hosszú VGA-k, tehát ők se...Ezek szerint pereljem be a Thermaltake-et? Szerintem nem sok esélyem lenne ellenük.Nem tudom,hogy a házak hány százaléka érintett, de azért mindenki vigyázzon, nehogy úgy járjon, mint én!
-
Dele77
csendes tag
Jól gondolkodsz, de én már továbbgondoltam...
Ugye mérhető vmi eredő ellenállás érték, ami az adott (jól működő) áramköri környezetben mérhető. Nekem ezt az ellenállás értéket -ami esetleg több tag eredője- kell azon a ponton beállítanom. Nem mondom, hogy elsőre menne, de elég jól el lehet találni néhány próbálkozás után, de a lényeg, hogy ugyanazt mérjem eredőnek.
Ugyanez érvényes a kondik értékére is.
A kérdés még mindig ugyanaz: Ki lenne hajlandó nekem segíteni?
-
Dele77
csendes tag
válasz
barnam_ #7538 üzenetére
Szó nem volt arról, hogy rángattam volna a kártyát kifelé...
Nem is gondolnád, milyen könnyen leugranak a helyükről ezek a kis alkatrészek. Ne próbáld ki, lehet, hogy meglepődsz...
Egyébként pont emiatt tettem a panel hátoldala és a HDD közé egy vastag kartonlapot, de úgy látszik kevés voltAz Ati is tehetett volna gyárilag vmi műanyag burkolatot a kártya végére, ha már ilyen hosszú panelt gyárt!
Persze, figyelhettem volna jobban, de már késő bánat!
De most nem is ez a lényeg, hanem, hogy lehet-e a kialakult helyzeten segíteni!
-
Dele77
csendes tag
Új fejlemény van! Megtaláltam az IC-t! A lábai nem sérültek, így vissza tudom forrasztani a helyére gond nélkül. Így a legnagyobb problémát már csak a másik három alkatrész ( két kondi és egy ellenállás ) jelenti.
Tehát: Olyan segítőkész kollégát keresek, aki megmérné nekem multiméterrel az 1-3 pozícióban lévő alkatrészek értékét, vagy hajlandó lenne a gépéből kivenni a kártyáját egy mérés erejéig Budapesten és környékén. A műszert én biztosítom. A mérés egyébként kockázatot nem jelent, garanciavesztéssel nem jár.
A segítőkészséget előre is köszönöm!
-
Dele77
csendes tag
válasz
Cseneles #7502 üzenetére
Csenes
Köszi, el vagyok látva műszerrel, szerszámmal... Elektrotechnikus végzettségem van, ilyen irányú tapasztalattal is rendelkezem épp eléggel.javítottam már alaplapot, vga-t, egyéb eszközt. A baj az, hogy az alkatrészekkel együtt a padok is leszakadtak. Namost, ezek pótlása nehéz feladat. Ha ezt a szervizre bízom, nem biztos, hogy olan hozzáállással állnának a javításhoz, mint én a saját kártyámhoz.
Goldmen75
Igazad van, de tegnap este villanyfénynél nem láttam semmit. Majd ma még egyszer körülnézek... -
Dele77
csendes tag
Kicsit utánajártam a dolognak és úgy látom, az 1-es pozícióban egy ellenállás van, a 2-es és 3-as helyen pedig kondenzátor. Ezt támasztja alá, hogy csak a két szélső alkatrész sodródott le abból a csoportból, a köztük lévő ellenállás nem, mivel az alacsonyabb. Nos, már csak az értékük lenne lényeges, meg persze az IC típusa...
-
Dele77
csendes tag
Üdv!
Óriási problémám akadt!
Megsérült a vga-m hátoldala valószínűleg kivételkor, mivel olyan hosszú, hogy a TT Soprano-ban csak a két HDD közé fért be! Néhány alkatrész leszakadt a panel hátuljáról
, amiket azóta sem találok...
Hozzáértő kollégákat keresek, akik meg tudnák nézni, milyen alkatrészek vannak az adott pozíciókban!
ASUS 5850-ről van szó, de a táp kialakítása valószínűleg mindegyik gyártónál azonos...
Erről a részről van szó a kártya végében:
Itt pedig bejelöltem a pozíciókat a könnyebb azonosíthatóság érdekében:
Az 1-3-as helyeken valószínűleg ellenállás/kondi van, a nagyobb gondot a 4-es pozícióban lévő IC típusa jelenti... Úgy látom, ha be lehet szerezni, akkor nem jelent gondot a visszahelyezése a panelra.
Minden segítségnek örülnék! Ha bárki fölajánlja a saját kártyáját "bevizsgálásra", az is óriási előrelépést jelent! Előre is köszönöm!
-
Dele77
csendes tag
Az imént találtam ezt: [link] kipróbáltam én is és MŰKÖDIK! Most A kritikus Bog-on minimum 230fp-em van ( 40 helyett ), az átlag kb.300!!! Az Ambush-on is megjavult a tankos jelenség!
Egyébként nem a tankkal volt a gond, amint írtam, hanem a tank alatt húzódó csatornában lévő víz ( Amit a felszínről nem is látsz! ) megjelenítésének kiszámítása fogta vissza a kártyát.Tehát a megoldás: Csak a water detail-t kell levenni low-ra!
A dologban az a bosszantó, hogy az ati ismét ugyanabba a hibába esett bele már három ( új generációs kártyához való ) driverével, amibe annó 2008 májusában a 8.4-es catalyst-al! Szörnyen feledékenyek a fiúk odaát!
2008-ban a 8.5-ös driver már javította a problémát... Remélem ezt a mostani hibát is fogják javítani, minél előbb...Ui:Tehát mégis igazam lett, amikor azt mertem állítani, hogy az új generációs kártyáknál mindig gondok vannak az elején a driverekkel...
És a végére: Még jó, hogy nem kezdtem újratelepíteni az egész windowst! Már így is nagyon sokat beleöltem a dologba a drága szabadidőmből! De, azért mégis azt mondom: ÉLJEN AZ ATI !!!
Csak így tovább!
-
Dele77
csendes tag
Igen, sajnos próbáltam a hotfixet is, eredmény nélkül...
De azért köszi!
Viszont! Megfigyeltem, hogy erősen pályafüggő a dolog! Bizonyos pályákon több az fps, mint az eszem
( 300fps alá nem esik, olyan 400fps az átlag, 1280-ban ), de a Bog iszonyatosan lassú, az említett 40fps a minimum, de az átlag 55, a max. pedig 120.
Aztán a legérdekesebb! Az Ambush nevű pályán van középen két szétlőtt harckocsi, kinézetre egyformák, mindkettő lángol. Namost, ha az egyik felé nézek, 450fpst kapok, de ha a másik van a képben egyből lezuhan 90-re, akkor is, ha nagyobb a távolság és még épületek is vannak közöttünk...Tehát: hasít a kártya, egészen addig, amíg a tank felé nem nézek a pálya bármely pontjáról...Nem kell pont rácélozni, elég ha ott van a látómezőben! Az a legzavaróbb, hogy a 4-600fps-ről egy rántással vált át 90fps-re.Ezt az újratelepítési dolgot megpróbálom, ha lesz egy kis időm...
-
Dele77
csendes tag
Futtattam 3dmark 06-ot: SM2.0: 8755, SM3.0: 9805pont. Ezek szerint ez rendben van...De!
Most este próbáltam a COD4-et neten és majdnem sírva fakadtam! A Bog nevű pályán 40-50 fps körül van az átlag! 60 alatt már pirossal írja az fps értékeket! Ez piszok lassúRáadásul annyira rángat,hogy játszhatatlan! 1280-ban próbáltam, a ccc-ben minden alap, a játékban 0xAA, 8xAF, de azt is visszavettem, eredmény nélkül.
Tuti driver gond lesz...Ha benchmarkokban jó, hardveres gond nem lehet.
-
Dele77
csendes tag
1, a, Multizom COD4-el és ott szerintem a frame rate többet számít, mint a felbontás...
b, CRT monitorom van, így nem vagyok rákényszerítve a nagy bontásra, viszont élvezem a magas frissítési freki előnyeit
2, Azért van XP-m, mert a vistát nem csípem, számomra nem jelentett megfelelő alternatívát.
A win 7-re készültem már ősz óta, vettem plusz 2giga RAM-ot, meg most a VGA-t meg tudtam venni, mert a P35-ös lapomat nem tudták cserélni garanciában, de felajánlották a beszámítást és én ezt választottam.Win 7-el még várnék, míg minden progi és driver elérhetővé válik rá. Lehet, hogy furán hangzik, de én legális Win 7-et szeretnék majd venni, és az bizony nem olcsó...
Remélem kielégítő választ adtam és nem gondolod már, hogy totál hülye őskövület vagyok
-
Dele77
csendes tag
Köszi, hogy megnézted!
1.Mondom én, hogy valami gáz van itt...Nyílt terepen 1920x1080-ban 75-90fps-em van, ha az égre nézek, vagy a pálya "széle" felé, akkor kiakad a számláló 250-en. De a legfurább, hogy 1024-ben is ugyanez a helyzet!
Mintha cpu limites lenne.
2. Crysis-nál nekem is csak 1280-ban volt ennyi, de nem is kellett nekem a magas felbontás.
-
Dele77
csendes tag
válasz
KDavid17 #6400 üzenetére
1. Annó a 9800PRO-nál textúra problémák voltak az első driverekkel...
2.Az x800xt-nél a frissítési frekikkel nem boldogultunk az elején...
3. A 3870-esnél a Medal Of Honor fagyott ki pár perc játék után...Ekkor váltottam a 8800GT-re, de a szívem mindig a pirosaké volt!
Gondoltam, most újra megpróbálom, de látom, az elején nem megy nekik zökkenőmentesen, még mindig.
Ui: B.U.É.K. mindenkinek!
-
Dele77
csendes tag
válasz
Black Dragon #6396 üzenetére
De ennyire más vonalon?
Neem, szerintem ez is csak a régi jó driver probléma lesz, amit az új hardvereinél mindig eljátszik az Ati! Majd a felhasználó tesztel
. Nem véletlenül váltottam annó nvidiára...De a legidegesítőbb az egészben az, hogy 90%-ban COD4-ezem, ami most éppen gyengélkedik!
-
Dele77
csendes tag
Hát, igen! nem sokkal tudott kevesebbet a 8800GT sem 1280-ban...Ha jól látom ez a Showdown pálya. Olyan 180-190 körül nagy átlagban, de néha azért beesett 120-ra.
Mondom, az a legfurább, hogy a felbontástól független a dolog. Próbáltam mindhárom ati drivert, direct x-et is újra tettem, de semmi...
Arról meg nem is beszélek, hogy a max frissítési frekit csak 85 Hz- re engedi beállítani, pedig a monitor tud 120-at is 1280-ban ( CRT ). -
Dele77
csendes tag
válasz
Black Dragon #6391 üzenetére
Köszi, de akkor nem érte meg a váltás 8800GT-ről, mivel az simán csinál crysisban 75-80-fps-t, a COD4-ben pedig ugyanazon a helyen 120fps-em volt...Ennyit ér a két generációval újabb technika? És miért van az, hogy a felbontástól független a jelenség?
-
Dele77
csendes tag
válasz
Black Dragon #6386 üzenetére
Üdv mindenkinek!
Dragon! Neked milyen oprendszeren csinálta az alacsony fps értékeket a kártyád? Csak mert az én friss ropogós ASUS 5850-em semilyen játék alatt nem hajlandó normális fps értékeket produkálni...crysis 50-60fps, COD4 80-90, de olyan mintha cpu limit lenne, mivel 1024-ben is ez van, meg 1600-ban is... Ha pl. az égre nézek, akkor megugrik a számláló...Nekem Xp 32 bit van, E8500@4GHz mellett. GPU-z szerint a pci express is 16x-os, és az órajel is 725MHz. Lehet hogy az Xp-s driverrel van gond?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Drón topik
- sh4d0w: Palpatine - A Terv
- Formula-1 humoros
- Sorozatok
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest