- Mobil flották
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Yettel topik
- Légies iPhone halvány színei
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Silex
aktív tag
válasz
subaruwrc #13578 üzenetére
Akkor ez most hogy van? Max ami beállítható az én és más 5850-ének az az 1,4V? Akkor ennyin tud az enyém 1100 magfrekit? Valahova 1,425 környékére állítottam be végül és nem voltak pánikszerű hőfokok, tulajdonképpen nem is volt sokkal melegebb a GPU. (smartdoctort használtam)
Persze csak egy Vantage erejéig. -
ffodi
veterán
válasz
subaruwrc #9284 üzenetére
Nem sajnálom neki a feszt, nagy baja nem lesz, de úgy is mindegy, mert 1,45V-nál már lényegesen nagyobb a hőtermelés mint alapfeszen, és a gyári hűtő nem bír el vele, hamar felmelegszik(egyébként mindennapi használat során alapfesz alatt megy). Egyébként az ASUS a voltage tweak series 5870-et úgy reklámozta, hogy 1,35V mellett megy 1GHz-et a GPU, és azon a vga-n is ref hűtő van, szóval 1,35V mehet szerintem neki 24/7ben.
gabee1987:
Nekem akkor csinál ilyet, ha alacsony a GPU fesz. Próbálj rajt kicsit emelni, hátha megjavul(afterburnerrel). Bár mondjuk, ha alapfeszen nem viszi a gyári értékeket, akkor az halott dolog.
-
Giot
addikt
válasz
subaruwrc #9246 üzenetére
Na megvan a hunyó! A memória. EZ alapján a teszt alapján beállítottam 895/1175-re a kártyát. Elővettem a Heaven Benchmark-ot és elkezdtem tesztelni, ezen az órajelen stabilan ment így fentebb állítottam 900Mhz-re (csak a GPU-t piszkáltam feszhez nem nyultam)) majd tízzel emeltem minden lefutott Benchmark után, 950Mhz-ig jutottam majd ez is lefutott gond nélkül de másodjára megfagyott. Reset és vissza 940Mhz-re. Ezzel a beállítással lefutott többször is stabilan.
A Vapor-X hűtés is jól tette a dolgát. 50%-on pörgött s nem ment 70C° felé. Hangja pedig nem volt illetve inkább a Chieftec tápom zajongott!
Végülis nem rossz ez a Toxic!
A beállítások és az eredmény:
KÉP -
ffodi
veterán
válasz
subaruwrc #9246 üzenetére
Nekem az 5870-em 1,06V-al viszi az alapértékeket. Alapfeszen(1,16V-on) 965-970/1295-öt viszi simán. Viszont ezután arányosan sokkal több fesz kell akár +50MHz-hez. Bár egy jobb hűtés nem ártana, mert az sokat dobna rajt, és az 1100MHz feletti GPU is simán meglenne sztem. Ha hideg van a szobában, és az afterburnerrel adok neki 1,45V-1,5V-ot
, akkor nagyon ritkán lemegy 1-2 teszt 1100/1355-ön.
Jobb hűtéssel lehet nem kéne neki ennyi fesz.
-
Giot
addikt
válasz
subaruwrc #9240 üzenetére
Azért kérdezgetem mert nálam 5850 Toxic-nál is stabil még ott. De ha fentebb tolom pld 870/1250 ott egy pár mp után lök egy szürke képet, ezek szerint ott már feszhiánya van? Esetleg ez lehet abból is hogy 10.2 es Catalystot használok, vagy ahhoz semmi köze? Tudom hogy voltak az ATi-nál problemek ezzel a szürke kép jelenséggel, igaz nálam ez csak akkor jön elő ha 850Mhz felé tolom.
(#9241) Corsa1: a teszteken eléggé leszerepelt, de leginkább az árával van gond mivel drágán adják ha kicsit megpótolja a delikvens már 5850-et vesz. -
Corsa1
tag
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
subaruwrc #8616 üzenetére
"50 vs 100% +20mhz-et vagy többet is jelenthet" -Persze ez oké, de én nem rekord döntögetésről beszélek, csak egy othoni kis tuningról, persze ha nagyon ki van hegyezve a cucc akkor nem előg az 50%, de ha már valaki annyira tuningolni akar és már az 50%-os venti fordulat sem elég akkor annak víz kell.
Othoni kis 1ghz körüli tuningra jó a ref hűtő is 40-45% körül(karitől függően) -
HW Junkie
tag
válasz
subaruwrc #6890 üzenetére
Hi
Átírtam a config file-t ahogy mondtad és valóban, most már húzhatom amíg akarom simán engedi a catalyst limitje fölé.
Nem kellett bios-t cserélnem a Gigabyte-é teljesen jól elfogadta.
Első nekifutásra 850Mhz GPU, fesz emelés nélkül döcc mentesenRamot majd óvatosabban fogom kóstolgatni....
Köszönöm a tanácsot!
-
miklos16
csendes tag
válasz
subaruwrc #6480 üzenetére
Például amit Gaboman írt a hűtés alap órajelen is alig bírja hűteni,eggyik haveromnak törötten érkezett a kártya(sapphire) a burkolat volt eltörve+egy 2 cm-es karc volt a kártya jobb sarkában.
Fórumokon azt olvastam hogy nem működik a HDMI csatlakozás.
A kártya rengetege eszik terhelve kb 320 W-ot pedig a gyári érték 300 alatt van! -
zirigy
tag
válasz
subaruwrc #6531 üzenetére
Jó ennek örülök. Köszi a választ.
Amúgy SLI-be nem is akartam kötni
Meglátom majd mennyire fog beválni a kártya, azt majd lehet az év folyamán cserélek AMD-s lapra és kipróbálom a crossfiret, de az még messze vanÍgy is nagy lépés előtt járok, mert ez lesz az első ATI kártyám. Eddig nVidia fann voltam
-
GreatGodzi
tag
válasz
subaruwrc #6499 üzenetére
Nem rossz a meglátásod, az nv kártyákat tényleg jobban csípem, de azért ezek az új 5000-es atik elég jók lettek minden szempontból, az egy-két gyártó által felszerelt morgós ventiken kívül semmi rosszat nem tudok róluk írni.
Azért remélem a fermi jól odabasz majd az atinak, mert ilyen drágán azért eléggé meggondolandó 5000-es atikat venni, egy gtx260 még mindíg a legjobb vétel szerintem, de ugye mindenkinél más szempontok dominálnak... nálam a lényeg, hogy a fix 60fps legyen meg minden játékban, és ez lehetőleg úgy, hogy minél kevesebbet kelljen visszavenni a képminőségből. -
Speed®
titán
válasz
subaruwrc #6488 üzenetére
Amikor olvasom ezeket (Ati hűtésszapulás) mindig megelégedve nézek a GPUzre..XFX 4830, 30% OC, 600rpmen 60°C alatt..némán. De sz4r ;p
Én úgy fogalmaznék inkább, hogy aki ref. hűtéssel tuningra megy, az nem oké szakmailag..procikat sem gyári hüteccsel húzunk szénné..
Aki ilyen szinten (60+ks VGA) sajnál ~10kt egy jó hűtőre, hogy aztán bátran nyúlhasson GPUfeszhez tuningnál, az ne sírjon hőfok\zaj\garizás miatt.
-
-
varsam
őstag
válasz
subaruwrc #1699 üzenetére
Ez sem rossz, de ahhoz képest semmi. Hogy lehet hogy itt "csak" ennyi pontot kap?
Az a proci elég brutál...
-
katt777
félisten
válasz
subaruwrc #970 üzenetére
Miért sietted el?
Ki lettek onnan takarítva az nV-sok. OK, azt mondom, jöjjön át, mondja el, mit tud a VGA-ja, mit akar tudni az ATI kártyákról, mert anno nV topicban is teljesen normálisan fogadtak engem régi ATI-sként, amikor GT 260/280-ról érdeklődtem, de az így-úgy le- és beszólás tényleg értelmetlen. Persze lesüllyedhetsz te is odáig.
zuchy: Baba ez a baba!
Előbb-utóbb tuti lesz felnőtt változatban is, 1:1 méretarányban, vsz. gumiból.
luw2win: Max összetettséggel 1280x1024-ben (kevesebbet számít a felbontás, teszteltem), 3.3-3.5GHz-en ki kell, hogy hajtsa, ha valóban 35-45%-kal gyorsabb 4870/4890-nél. Ne aggódj, alapfeszen is bőven elég lesz az E8500, az E8400-am 3.6GHz-et vitt úgy, és azzal még a gyári Intel hűtő is röhögve megbirkózik. Nézd meg a 4870 tesztjeimet, annak is elég az E8400 alapon. Szar grafikai beállításokkal persze lehet GPU-limitet csinálni, nV-t ált. úgy is tesztelik, mert erősebb minőségben elvész az ereje. Szóval ne hagy magad átverni.
CsendesMark: Háháhááá...
Mondtam én, hogy meghagyták a szart.
Használj ATT-t!
OS-t tök mindegy, mit használsz, a kártya a hunyó.
Lauda: Valami jó progival nem lehet rendelni? A Jar-ral jól jársz?
Dare2Live: Én egyetlen játékot sem láttam még, amelynek segítene +2 mag egy 2 magossal szemben. Még a direkt annak hirdetetteknek sem. Ja, van, amelyik több magot használ, csakhogy édes mindegy, 2 CPU-mag dolgozik 95%-on, vagy 4 db dolgozik 45%-on. Tudom, teszteltem E8400-zal és i7-tel is, nem a levegőbe beszélek.
Keldor papa: Én úgy szoktam: 8XAA és 16XAF. Nem is kell agyabeteg CPU-tuning.
Mach5: Én biztos vagyok abban, hogy ebből a gyakorlatban 10-11% tuning marad. Vantage-ben hiába bizonygatják, mert amin az lefut, azon a játékok 95%-a nem. Nálam is lefut a Vantage hiba nélkül 840/1100MHz-en, mégsem megy úgy egyetlen játék sem, csak 815/1050 tekinthető teljesen stabilnak. Nem bedőlni a kamunak!
Látom, nagyon áradnak már megint ezek a megtévesztő "tesztek", mint a 48xx karik bevezetésének idején.
FragMaster: Érdekes, én 3870-nel és 3870X2-vel szemben is 8XAA 16XAF Full Precision beállításokkal teszteltem a 4870-et, és Vantage-ben is Extreme minőségben. Default-on a 3DMark pontokra élvezők tolják, főleg, hogy 06-ban totálisan értelmetlen már default teszteket futtatni.
sniper elite: Csak óvatosan, lásd feljebb. Nálam volt már "tuningbarát" ASUS, az eredményt lásd feljebb.
-
TTomax
félisten
válasz
subaruwrc #922 üzenetére
ati kártyáknak ajándékcsomag van a kódjába úgyhogy egy olyan laza 25ször bonyolultabb úton kell képet alkotniuk.
Hogyne persze... ezzel foglalkoztak a játék készitöi... "ATI-n nehogy menjen,olyannak nem is adunk el belöle akinek radeonja van,kis csomagot berejtünk ide és bummmm,leég a radeon..."ezt te se gondolod komolyan...ha igen akkor nálad van egy kis csölátás a vöröstöl...
-
janos666
nagyúr
válasz
subaruwrc #878 üzenetére
Nem, nem mondtam. És nem most jöttem át, még 2008 koranyári HD4 várós korszakban átköltöztem ide, mert Abu megjelenése után (mikor az amdfanok már itták a szavait, mint ha a messiás szált volna közéjük, aztán rádupláztak a mennyei ígéretekre, és azt hirdették tovább) annyi volt az ellenzék a felkapottabb találgatós topicokban, mint a bontatlan vodkásüveg falán a zöldalga, és mindig szerettem halálra ítéltnek tűnő ügyek mellett érvelni.
Sőt, akkora fanboy vagyok mostanában, hogy volt már 4870-em, x2-m, és most lesz 5850/70-em októberben.
De attól még a HD5 drága lett (az AMD palettáján önmagához képest, úgy, hogy nem is vesszük figyelembe, hogy létezik az nv), és nem mutat annyit, amit az ára miatt kéne. Szóval nem kéne ide a sok amd fanboy, akik, mint korábban kiveséztem, hozzák a máltati szeretetszolgálat becsületérmet, és tűzik a HD5 fedlapjára, aztán lehülyézik, aki azt mondja, kisebb a lángja, mint a hájpja..... -
válasz
subaruwrc #897 üzenetére
De jo, h beneztem.
Legyszives ne allits marhasagokat ne szemelyeskedj
, probalok normalisan irni ebben a topikban, pont az elvakult nezeteitek miatt, szoval ne kostolgass ha megkerhetlek.
. Amivel jatszom mostanaban es probaltam a kartyakat: cmr grid, dirt, stalker soc, cs, gta4, crzsis, crysis warhead es kivetel nelkul minden jobban futott a gtx-en, tovabb nem fogom ragozni.
-
Alister71
nagyúr
válasz
subaruwrc #885 üzenetére
Ja igen, olyan még nincs.
Ne is felejtsük el az AMD-ATI üzletpolitikáját. Mivel először jelent meg DX11-es kártyával a piacon, annyiért adja amennyiért nem szégyenli. Megvárja az nV válaszát, majd újraárazza a kártyáit, nyugodt szívvel, mert addigra már hatalmas előnyre tesz szert a piacon. Az nV meg megint kapkodhat majd levegő után. -
peetmaster
senior tag
-
plaschil
aktív tag
válasz
subaruwrc #820 üzenetére
Értelmét nem látom. Ami nem megy az nem megy. Grafikát, felbontást lejjebb kell venni. Most ha valami megy átlagban cirka 20 FPS-t azt tuninggal fel lehet ugyan tornázni 23-24-25 FPS-re. De mint tudjuk az átlag összejöhet úgy is hogy 0 és 50 között megy, vagy 10 és 40 között. Tök mindegy. 0-hoz ha 5-öt adok szaggat, 10-hez ha 5-öt adok szaggat. Szóval én a VGA tuningban nem hiszek, ha szabad így fogalmaznom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Mobil flották
- Formula-1 humoros
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Goddess of Victory: Nikke
- BestBuy topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Tesla topik
- További aktív témák...
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15ITH6H Gamer notebook - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB W11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest