- iPhone topik
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
adatfalo
senior tag
Hali
Van valakinek valami tapasztalata 10.6 os Catalyst és a GTA 4 kapcsolatáról?
Leragadtam a 10.4 nél de az se oldotta meg az akadozós problémát, így nem is igazán nyüstöltem a játékot, de most volna kedvem hozzáUi:Gigabyte 5870
-
adatfalo
senior tag
válasz
Zoo123 #10976 üzenetére
Pedig nekem tuti nincs, nem emlékszem pontosan de sztem 9.11 nél újabb drivert használtam először és a metro2033 ment széthúzva, most meg már nem, de legalább az megnyugtat, hogy direkt van így, csak mégis jobban szeretem full képernyőn.
10.5 driver
Valakinek valami ötlet hogy miért nincs ott a Scaling Options? -
adatfalo
senior tag
Még mindig felmerül nálam az a probléma, hogy ha nem full hd-ban játszom egy játékkal akkor lekicsinyíti és egyszerűen CCC-ben nem tudom beállítani, utána olvastam már több külföldi fórumon is, mindenhol az a megolás, hogy:
Desktop&Display->Jobb klikk a kis monitorra Configure... -> és ott van a Scaling OptionsNah az nekem nagyon nincs ott, de nem egyedül vagyok ezzel. Van valakinek valami ötlete? (legelőször mikor 10.2-t raktam fel még jól ment a Metro2033, viszont mikor telepítettem a 10.3 at majd a 10.3a-t akkor jött elő ez a probléma és ha visszateszem bármelyik drivert, meg marad ez a hiba.)
Remélem valaki találkozott már ezzel a problémával és tud segíteni. -
adatfalo
senior tag
Hello volt az a problémám, hogy lassú volt az 5870es vga-m és kiderült 1x es en megy nem 16x osan. Nos mikor megcsináltam egy hétig minden jó is volt, most viszont, hogy új drivert pakoltam fel...stb minden indításnál visszaugrik 1x-es re. Mi a fene lehet a baj? Most 10.3a van fent. Rakjam vissza a 10.3-at vagy 10.2-t mert ezekmellett még az is gond, hogy fekete kerettel indítja el azokat a játékokat amiket nem full felbontásban játszok.
-
adatfalo
senior tag
Olyannal még mindig senki sem találkozott, hogy a nem full ba játszott játékok fekete kerettel indulnak el és nem lehet állítani CCC-ben a scale options-t mert egyáltalán nincs is benne? Ez azóta van, mióta 10.3a-t feltettem,de már törlésre kelrült és most megint a sima 10.3 van de maradt a hiba.
-
adatfalo
senior tag
Nah mostmár tuti, hogy valami driver bibi, utánanéztem ennek a black border-nek, hogy mások is tapasztalják e, és nagy általánosságban samsung monitor felhasználók. elvileg kellene, hogy legyen egy úgynevezett scaling optionsnak a hybrid részben (10.2 -10.3a) nál deee valahogy mégsincs ott.
Valaki nem tapasztalt ugyan ilyet? [link] ezt kéne megtalálnom, de nincs a CCC-ben. és így ha pl a metro2033mal játszom amit nem 1920-ban játszok, akkor lekicsinyíti a képet és fekete keretet tesz köré... nagyon idegesítő tud lenni. -
adatfalo
senior tag
Amióta felraktam a 10.3a-t azóta a nem full képernyőn indított alkalmazások középre vannak helyezve nem kinagyítva,ahogy normálisan kéne, visszaraktam a 10.3 at de ugyanígy maradt, hol lehetne ezt visszaállítani?
-
adatfalo
senior tag
Hát jó kérdés, de most felraktam a 10.3a drivert, mondom hátha ez lesz a bibi és ezzel jobban fog menni... De túl nagy változás fps terén nemtörtént 16,2 most a minimum, de a max meg csökkent 1fps-t.
Viszont az engem nagyon idegesít, hogy az új driverrel ha 1680 ban vagyok akkor nem nagyítja ki teljesképernyőre, hanem ad neki egy fekete keretet... szóval középre helyezi...
Amúgy úgy látom, minden vga változó teljesítményű, nincs két egyforma. -
adatfalo
senior tag
válasz
fsb1000 #9526 üzenetére
Azt tudom, hogy más felbontásban néztem, ezért is mondtam, hogy arányaiban jók a pontok, de most lefutattam és érdekes módon:
FPS:
40.7
Scores:
1026
Min FPS:
14.2
Max FPS:
113.5
Ez jött ki. Ami azt jelenti, hogy a max fps-nekem több lett mint a tiéd, viszont a minimum meg kevesebb, a minimum fps-t az éjszakai részen amikor egy kőfalas kapun megy be a kamera, akkor produkálja, szóval ott nagy a tesszallációóó, nem tudom, hogy van e köze közben a procihoz(nagyobb mértékben), de most kipróbálom húzott procival, hogy nő e az érték. -
adatfalo
senior tag
Érdekes, hogy megemeltem a karit 850/1200 ról 900/1300-ra a minimum fps 0,3al nőtt míg a max fps 14,3 al.
Elnézve fsb1000 eredményét, közel arányos a dolog.
Érdemes lenne a proci órajelét megemelnem? -
adatfalo
senior tag
válasz
radi8tor #9373 üzenetére
Más játékoknál nem ennyire alacsony az érték pl Bioshockban és Dirt2-ben magasabb, de mind a kettőnél leesik 20 alá is akár.És fogalmam sincs, hogy miért.
Bios-t visszaállítottam, bár így most csak 3gigát tud használni a 4ből. Mert engedélyezni kell tán az északi hidat... vagy valami ilyesmi.
De ha van még valami ötlet, akár bios beállításokban is, szívesen fogadnám -
adatfalo
senior tag
Nah, gyerekek, már nagyon tanácstalan vagyok.
Decemberben vettem egy Gigabyte 5870-est amikor beraktam a gépbe valszeg túlfeszültségmiatt, elszállt a vinyóm és a beviteli eszközeim, akkor még azthittem, hogy a vga-nak nemlett baja, de aztán láttam, hogy játékok alatt nagyon gyatrán teljesít, elvittem szervízbe megnézetni másgépen is így van e, a benchmark ott pl ki is fagyott, és itthon nálam is azvolt a probléma, hogy ha felveszem a beállításokat fullra(1920x high minden) vagy ha leveszem csak 1280ra akkor alig alig van különbség fps-ben.
Gianninál vásároltam és mostanra lett elméletileg kicserélve, betettem a gépbe új win-t tettem fel(win7) és felraktam a Cod6 ot erre 15 és 50 között ingadozik attól függőenhova nézek, de ha a tömegbe, akkor 8 fps-re is lemegy.
Tápon mértünk feszültséget, leadja mindenhol amit le kell adnia (600W Nitrox).
Ram 4giga proci q9550(néztem alapon és húzva is) nemvolt változás.
Mi lehet a gond?
Alaplap okozhat ilyen problémát, mert mióta ez a kártya van lassabban jön be a képernyőn az ASUS kép(de ezt eddig az új vga-nak tudtam be).
Már kb teljesen tanácstalan vagyok és kaparom a falat.
Remélem van valakinek valami ötlete. -
adatfalo
senior tag
válasz
Bluegene #8099 üzenetére
Van tartalék vga-m meg most laptopon vagyok. Én egy 6600 as nvidia-t használok.
Amúgy, egyetem mellett grafikusként dolgozom, de leginkább a 3d modellezésekhez kell, hoyg minél több polygont tujak egyszerre mozgatni akadozás nélkül.. persze vehettem volna külön erre a célre fejlesztett kártyát (geforce quadro-k ilyenek) , de a játékhoz meg ugye ez kell., szóval kompromisszumot kötöttem magammal, csak sajna közbecsúszott ez a hiba... de nagyon remélem, hogy kicserélik a kártyát és minden rendben lesz.
-
adatfalo
senior tag
Nah, voltam szervízbe. Megnézettem ott is a kártyám(Gigabyte 5870) egy kis E6500össel tesztelték először, ott simán csak alacsony értéket adott, aztán átrakták egy 8500ös-be aminek már megkellett volna hajtania, így viszont ki csíkozódott a benchmark alatt(fehér képernyő+csík) úgyhogy úgy tűnik hibás... Remélem minden rendben megy majd a garanciával, csak már a hajamat tépkedem, hogy nem tudok dolgozni se...
-
adatfalo
senior tag
Nahjó, már hülyeséget beszélek, tökre összekevertem valami mással.
szóval NitroX tápom van [link]Én is azon variálok, hogy valakinél meg kéne nézni a vga-t, hogy ott hogy muzsikál, csak sajna nincs senki közeli ismerős akinek lenne elég nagy tápja... (450 es meg nemelég...)
-
adatfalo
senior tag
Sztem nem a táp a gond, többször le lett mérve. egy 600 as QuickStorm, mai napig nemlehet tudni, hogy mitől volt túlfeszültség (amire gondolni tudok, hogy túl sok minden volt egy szálra kötve PEDIG arra is odafigyeltem)... nah mind1 a lényeg, hogy leadja mind a 12 mind az 5volt ot tökéletesen.
Most tettem fel a cod6ot ott is ugyan ez a helyzet. 7-60 között ingadozik, de leginkább 20 alatti az érték... és mikor még kölcsön winchestert használtam, akkor is ezvolt a baj,viszont akkor még reménykedtem hogy vinyó sz.ar...
(kipróbáltam már több dirver verziót, mind1iknél ugyanez)Ötlet?
-
adatfalo
senior tag
válasz
Robi BALBOA #8032 üzenetére
Hello.
Hát biosba megnöveltem a feszt most kb 3.2 ön döcög a proci.
Viszont a dirt-be semmi változás. Egyszerűen nem tudom, hogy mitől ilyen lassú, de így van más játéknál is...
Kerestem biosban a pciexpress sebességét, de csak valami olyat találtam hogy 2x és 4x es vagy auto, de a neve a beállításnak valami pcie x16 ...
ccc-vel kapcsolatban (ha a catalystra gondolsz semmit nemállítottam)
A legújabb Win7 van fent(feb 2010 om), mivel szűz winchesterre raktam a windowst.(alapból ott kezdődtek a gondok, hogy mikor először beraktam a gépbe a vga-t túlfesz miatt elromlott mind két vinyóm, valamint a dvd íróm és a billentyűzet+egerem. Viszont se a tápnak nem lett baja(feszültséget mértem) se láthatóan másnak. De ez nemjelenti azt, hogy így is van. Procival sztem semmi gond, mert az jólüzemel valamint a 4giga rammal se, viszont alaplap vagy a vga még lehet necces )
Ha bárkinek bármi ötlete van, vagy megtudja mondani, hogy Asus P5B Deluxe-ban hol van a biosban a pci express sebességbeállítás, azt megköszönném.
-
adatfalo
senior tag
Hello.
Hosszas várakozás után(túlfeszültség: winchester gari csere), beüzemeltem az 5870-es kártyám. Viszont volna pár kérdésem.
Jogos-e az, hogy
Dirt 2 kb 17-20 fps átlaggal megy 1920x1200-ban minden high (viszont észre nem vettem az akadozást)
Bioshock 2 17-60 fps között ingadozik, de leginkáb 35 körül van, az is 1920x1200 full high minden.
Mással még nemvolt időm próbálkozni. Viszont dirt2 tesztekben úgy néztem hogy 80 fps körül kéne lennie...A gépem
Q9550
Gigabyte 5870
4giga ram
(nincs semmi tuningolva)
A legújabb driver van fent(hotfix nincs) -
adatfalo
senior tag
válasz
Sennalacy #7238 üzenetére
Mi az hogy a sokat nyúl e ki a vincsire?
Ezt, hogy lehetne megnézni? 40 gigás szar(kölcsön) wincsim televan azzal hogy rajta van a win 7 meg a cod6 nincs 2 giga szabad hely. És alig alig van változás fps terén, ha max beállításokon nyomom, meg ha kisebben.(7-13fps) Nagyon remélem, hogy a winchester a baj és ha gariból visszakapom a wd-m et akkor minden rendben lesz.De tényleg lehet ez a baj?
Egyik driverrel se jó, mind1ikkel ugyanaz a gond. -
adatfalo
senior tag
-
adatfalo
senior tag
Hali.
Gigabyte 5870.em van
Win 7 64bit
9.12 +hotfixA Cod6 valamiért akadozik. A hevan benchmark meg kb olyan, hogy ugyanazt teljesíti 1280 on mint 1920 ban... nem éri el a 600 pontot. Nagyon mást még nem néztem, mert még nincs normlis winchesterem, mert túlfeszültség következtében kiégett minden perifériám.És most valami 40gigs ide vinyón nyomom.
Nahde mi lehet a gond?Q9550 proci, 4giga ram...
Most futattam le win 7 alatt ezt a pontozásos valamit, az adattovábbítás miatt(winchester) kapott 5,2 pontot minden más 7 felett van. Lehet a winchester a gond?
-
adatfalo
senior tag
Most vettem egy gigabyte 5870 es videókártyát, beteszem a gépbe rákötöttem a két 6pines csatit, mikor bekapcsolom a gépet a képernyő nem jön be és a vga ventije maxon zúg. Mi a fenét lehetne tenni? 600Wos tápom elég rá, az alaplap P5Bdeluxe a 9550es proci miatt frissítettem még annó a biosát. Megöl az ideg, mi a fene lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Formula-1
- Milyen autót vegyek?
- iPhone topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- E-roller topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- További aktív témák...
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Sapphire R7 250 1GB
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Eladó karcmentes állapotban levő Xiaomi Redmi 12C 3/64GB fekete / 12 hónap jótállással!
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest